Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Érezd jól magad!
  2011-04-10 19:22:36, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Country Music
  2011-04-10 19:19:52, vasárnap
 
  Cotton Eye Joe Jó szórakozást!  
 
0 komment , kategória:  Country Love  
A mosoly
  2011-04-10 18:35:05, vasárnap
 
  A MOSOLY.én is most kaptam.remélem nektek is tetszik:))
“Semmibe se kerül, de sokat ad.
Gazdagabbá teszi azokat, akik kapják, és akik adják.
Egy pillanatig él csak, de az emléke örökké megmarad.
Boldoggá teszi az otthont, táplálja a jóakaratot és a barátság biztos jele.
...Mégsem lehet megvenni, elkérni, kölcsönadni vagy ellopni, mert nem áru, csak önként lehet adni.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hangulatos délutánt!
  2011-04-10 13:00:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyere kicsim,gyere
  2011-04-10 12:58:00, vasárnap
 
  Részlet: Gyere, kicsim!... Gyere! című könyvből



Dr.Tornyai János



Bácsi,néni,télem sépen!

Halldassa med tönyöldésem!

Nincsen nétem jó aputám,

Sem csótoló,jó anyutám.

Tis tutyámmal álvát vagyunt,

Azs életben így malattunt.



Nincs tis luhám!Nincs tenyelünt!

Csat ha attot...attol esünt!

De boldod is,ti nem álva,

Tinet él azs aputája,

és csótojja anyutája,

Nemcsat...tis loss tis tutyája!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Íme a vasárnapi kávé
  2011-04-10 12:51:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elveszíteni valakit
  2011-04-10 12:49:13, vasárnap
 
  Elveszíteni valakit... Régebben mindig úgy gondoltam, hogy bizonyos dolgokat, embereket,

csak a halál vehet el tőlem örökre. Pedig sokkal kevésbé drámai módon is elveszíthetünk valakit,

ha eljön egy pont, és megszakad valami. És onnantól fogva nem beszélünk vele, nem az ő mosolyával

ébredünk minden reggel, nem érinthetjük meg szabadon minden porcikáját, és nem legeltethetjük

rajta a szemünket. Soha többé. Ez a fajta elválás is ugyanolyan végleges tud lenni, mint a halál. És

ugyanúgy fáj.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A tánc... Keleti Andrea
  2011-04-10 09:03:09, vasárnap
 
  Tehát csak át kell szakadnia egy gátnak, és bárki örömmel és fesztelenül fog mozogni a zenére?

K. A.: Pontosan. Az egész rendszer úgy van felépítve, hogy könnyen juthasson sikerélményhez a táncolni vágyó. Aki pár hete táncol, az arra jön rá, hogy egész jól tudja a megfelelő sorrendben rakosgatni a lábait. Aki pár hónapja táncol, az rájön arra, hogy tud tánc által kommunikálni a partnerével, vagy jelzéseket fogadni tőle: például egy fiú megtanulja vezetni a párját tánc közben. Még később már az önkifejezés lesz a sikerélmény.
A tánc ráadásul átmozgatja az ember bensőjét is, a lélek mélyéből törnek felszínre az érzések, hangulatok: hihetetlenül felszabadító érzés úgy táncolni, hogy az ember átmozgatja mindenét, és átadja magát a zenének. Nem is tudom szavakba önteni. Olyan, mint egy ünnep.

T: A vallásokban a rítus és a tánc szorosan összekapcsolódik: eredetileg valóban ünnep volt a tánc, kapcsolat az istenivel vagy az istenekkel.

K. A.: A tánc ősidők óta eszköz arra, hogy a táncos elérje azt a fajta eksztázist, amely által átléphető a határ a szellemek, az istenek világa és a miénk között. A tánccal kommunikáltak és varázsoltak: ez egy olyan másállapot az emberekben, ami ténylegesen eufóriát okoz a szervezetben felszabaduló endorfinok által. Ez a katartikus dolog akkor is bekövetkezik, ha az ember a tánciskolában táncol. És egyszer csak azt érzi, hogy boldog!

T: Mi tölti ki mostanában a napjaidat?

K. A.: Az iskolánkat nemrég bővítettük, január óta nemcsak Pesten, hanem Budán is tanítunk. A napjaim nagy része ennek a szervezésével, a menedzselésével, a marketingjével telik. Mindig szeretek valami újba belekezdeni, de azért magamra is próbálok időt fordítani. Elmúltam negyvenéves, nekem is szükségem van olyan kihívásokra, olyan tevékenységekre, amelyekkel karbantarthatom a testemet - és nincs okom feltételezni, hogy más nők ne így lennének vele. Aztán úgy gondoltam, hogy összekötöm a kellemeset a hasznossal, és létrehoztam egyfajta ,,latin" fitnesztáncórát - ha akarom fitneszóra, ha akarom tánc, de mindenképpen remekül átmozgat. Ugyanaz az élvezet megvan benne, mint a táncban, csak éppen partner nem kell hozzá. Állunk a tükörrel szemben (vagy háttal, ha úgy jobban tetszik), intenzíven végigtáncolunk egy órát, és pazarul érezzük magunkat, mert nemcsak jót táncoltunk, hanem tettünk valamit az alakunk érdekében is, ráadásul mindezt szuper társaságban.
Működik a táncszínházunk is, járunk különböző fellépésekre, a közönség nagyon szereti a produkcióinkat - a műsor társastáncdarabokból épül fel, de szólótáncok is tarkítják: az egész kicsit hasonlít a Szombat esti tánc világára. Mindez próba- és szervezésigényes dolog. És ne felejtsük el, hogy van két gyermekem és egy tündéri férjem! Ők különösen igénylik az odafigyelést, nem is keveset, de hát imádom őket, és a velük töltött időt is.

T: Van valami tuti tavaszi életmódtipped?

K. A.: Szűk értelemben vett életmódtippem... hát, az nincs. Szerintem ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, fontos, hogy legyenek álmaink, és meg merjük valósítani őket. Ne gondoljunk feltétlenül a nagy álmokra! Ha napról napra, hétről hétre egy-egy picike dolgot kitűzünk magunknak célként, azokat könnyebben fogjuk elérni, és ha elérjük, az erősebbé tesz bennünket. Igyekszem minden napomat pozitívan megélni. Az ember kelhet úgy is, hogy kinéz az ablakon, és elszörnyed, hogy hú, de rossz idő van, esik az eső. És kelhet úgy is, hogy jaj, de szuper, már plusz öt fok van, és nem mínusz öt, mint pár nappal ezelőtt, és nem kell havat lapátolni. Hozzáállás kérdése az egész. Igyekszem mindenben a jót látni, és ha nem nyomaszt semmi, akkor energikusabb vagyok. Ilyen egyszerű

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keleti Andrea A tánc
  2011-04-10 08:58:08, vasárnap
 
 

Eszerint a tánc az ember életmódját, az életéhez való hozzáállását is képes megváltoztatni?

K. A.: Ha úgy közelítjük meg a dolgot, akkor azt gondolom, hogy a tánc csupán egy eszköz annak érdekében, hogy az emberek életét valóban megváltoztassuk. A mai világban sokan érzik magukat mókuskerékben: jó esetben az életed úgy fest, hogy elmész dolgozni, van 15 kollégád, akinek az arcát 25 éven keresztül látod, munka után hazamész, és nincs semmihez sem erőd, a kiégettségeddel viszont a családodat is nyomasztod. Ebből egyszerűen muszáj kitörni! Más motivációkat is kell keresni, más emberekkel is kapcsolatot kell teremteni. Erre kiválóan alkalmas egy ilyen táncos közösség. Könnyű és főleg jó dolog táncolni, jó a társaság, jó a hangulat, jó a zene, jó a mozgás. Észre sem veszed, hogy sportolsz és egészségesen élsz, mert másfél óra tánc úgy elröppen, mint a csuda. Másrészt viszont a tánc legfontosabb tulajdonsága, hogy alapvetően az emberi közösségekről szól - az ember társas lény, így a tánc sokszorosan gyógyír a lelkének.

T: A ,,praxisodban" sokféle táncost megismertél már. Szerinted léteznek abszolút botlábú emberek?

K. A.: Nincs botlábú ember, csak félénk. Azt gondolom, hogy bárki megtanítható táncolni. A társastánc műfaja, amit mi tanítunk, eleve úgy van fölépítve, hogy a hétköznapi embereknek szóljon. Nagyon jól átlátható szisztémán alapul, kezdetben nem kell mást használni az embernek, csak a lábát - ha túl van rajta, hogy a jobb láb után mikor jön a bal, akkor úgyis elöntik azok a fajta érzések, amelyek átmozgatják az egész testét és a lelkét is. Mindenki által megtanulható, de van, akinek egy kicsit több idejébe telik. Ha az ember elkezd táncolni, előbb-utóbb lesz mersze is hozzá, bátrabban mozog, és átadja magát a tevékenységnek. A tánchoz nem kell olyan szinten legyőznöd önmagad, mint mondjuk a fitneszteremben a futópadon. Most gondolj bele, valaki 45 percen keresztül fut a fitneszteremben a padon, mert úgy gondolja, hogy ennyi intenzív mozgásra neki szüksége van: biztos vagyok benne, hogy néha még neki is megfordul a fejében, hogy miért csinálom ezt, megőrültem? 45 perc táncolás után viszont csak az jut eszedbe, hogy még, még! Annyira elsöprő és élvezetes, dinamikus, lendületes, kacagtató! Csupa öröm az egész!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Keleti Andrea táncpedagógus
  2011-04-10 08:55:02, vasárnap
 
 

RIPORT Táncpedagógusként hogyan tudnád összefoglalni az alkotói hitvallásod?

K. A.: Hát ez furcsán fog hangzani, de úgy tudnám összegezni, hogy amikor tanítok, akkor tulajdonképpen átmegyek piros orrú bohócba - legalábbis a jelenlegi helyzet így fest. Az oktatói hozzáállást a tanítás ,,műfaja" is válogatja: régen sokat foglalkoztunk élsportoló versenyzőkkel, ami egy nagyon komoly, elhivatott, erős pszichológiai képességet is kívánó munka. Ilyenkor a hangsúly főleg azon van, hogy mennyire tudjuk a tanítvány lelki folyamatait a megfelelő mederbe terelni, és mivel tudjuk fenntartani a lelkesedését - emellett természetesen figyelmet kell fordítani a fizikai fejlődésére is. Ma azonban már hobbitáncosokat, felnőtteket és gyerekeket tanítunk: az óráinkon a megfelelő hangulat a legfontosabb elem. Nézd, onnan kell kiindulni, hogy az élet nem könnyű: az emberek a napjaik nagy részét stresszhelyzetben töltik, csak a stressz kiváltó oka az, ami változik a napok, hetek, hónapok, évek folyamán. A tanítványaink nemcsak azért járnak tánciskolába, hogy megtanuljanak táncolni, hanem hogy valahol elfeledjék a gondjukat-bajukat, felüdüljenek, energiát nyerjenek. Velük szemben a ,,piros orrú bohóc" stratégia egy nagyon jól működő rendszer, hiszen pont erre van szüksége az embernek, hogy nevessen egy jót, örüljön a táncnak és a társaságnak! A tánc mosolyra, jókedvre, harmóniára hangol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1062 db bejegyzés
e év: 9223 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 893
  • e Hét: 11098
  • e Hónap: 50710
  • e Év: 279647
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.