Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
Könnyen spórol az ember
  2011-04-11 21:29:40, hétfő
 
  Könnyen spórol az ember
Szerző: zero
- 2011.04.11. 15:11

A Mandiren Turul kolléga egy picit összezavarodott Lázár Jani mosdatása közepette (munka? nem munka? közpénz? versenyszféra?), meg is értem, nagy dolgok ezek ...

1. "De lehet-e azt mondani, hogy sosem dolgozott (esetleg azzal finomítva, hogy rendes munkahelyen/a versenyszférában/a piacon/stb.) az, aki egyből politikai karrierbe kezdett?"
Igen, lehet.

2. "Nem vagyok meggyőződve róla, hogy egyéni képviselőnek vagy polgármesternek lenni akkora láblógatós főnyeremény lenne, mint sokan gondolják. Egyrészt egy, a munkáját lelkiismeretesen végző politikusnak simán összejön a heti 60-70 munkaóra ..."
Napi 10 órát dolgoznak, hétfőtől-vasárnapig? No, ezt nem is tudtam szegényekről. Így mindjárt más szemmel nézzük a javadalmazásukat. Szívesen megnézném egy képviselő, egy képviselő+polgármester és egy polgármester egy heti / egy havi munkáját, óráról-órára. És utána meg lehetne ítélni, hogy sok vagy kevés az ezért kapott havi 800 ezer - 1,5 millió forint.

3. "Aztán ott van a felelősség és a nyilvánosság is, mint szempont. Míg ha egy nagyvállalat egyik igazgatója hibázik nagyot, azért csak felettesei, vagy legfeljebb a vállalat részvényesei veszik őt elő, addig egy politikust a helyi vagy az országos sajtó, a felelősség terhével. Ha a Microsoft Magyarország igazgatója rontott el valamit, azt nem fogja tudni az utcájában mindenki. Ha a polgármester, azt igen."
No, ez a legviccesebb rész. A következmények nélküli országban, ahol még egy öszödi beszédet is kimagyaráztak, ahol egy Tocsik-ügyben megbukott MSZP pénztárnok 1050 négyzetméteres palotát épített a bruttó 440 ezres fizetéséből felelősségről és nyilvánosságról beszélni?! OMFG ... a példákat holnap reggelig lehetne sorolni, mennyi "ügy" derült ki az elmúlt 4, 8, 10, 20 évben és semmiféle következménye nem lett? Pont az a baj, hogy ezt ŐK is tudják, azért ilyen pofátlanok ... és azzal érvelni, hogy a felelősség és a nyilvánosság visszatartó erő, nos, hát ez az Év érvelése :-)))

Remekül időzítve az Origo lement Hódmezővásárhelyre, és körüljárta, hogy lett az ifjú Lázárból nagy hatalmú politikus és polgármester, és hogy szedte össze a vagyonát, "kockáról-kockára". Érdemes végigolvasni, érdekes...


A cikk végén van a lényeg:
"2010. június 7-én leadott vagyonnyilatkozata óta az év elején leadott legfrissebb beszámolóig 21 millió forintról 27,5 millió forintra nőttek, hitelei viszont 20 millió forintról 2,5 millió forintra csökkentek, azaz legalább 24 millió forinttal gyarapodott a vagyona."

Az ilyenért szoktak minimum egy vagyonosodási vizsgálatot megejteni, ugye, kormányra kerültünk és máris kiderült, hogy fél év alatt + 24 milla. És ez csak az, amit bevallott.

Lázár János azonban válaszolt az Origo kérdésére, csak nehogy később ráfogja, hogy összevágták a szavait:

"A szüleim elengedtek egy nagyobb, több mint tízmillió forintos családi kölcsönt. Családon belül nálunk ez szokás. Soha nem is tagadtam, hogy a szüleim támogatnak. Nem szorulok a támogatásukra, de támogatnak."

"Mögöttem áll a család, ez vitathatatlan. De ne felejtse el, hogy úgy könnyen spórol az ember, ha 18 milliós költségtérítése van. Úgy van miből spórolni. Az állam nekem - ahogy az összes országgyűlési képviselőnek is - megtérítette a költségeimet 2002 és 2006 között úgy, mint 2006 és 2010 között is."

Most már biztos vagyok, hogy ez a faszi
a, vagy hülye és nem tudja mit és hogyan kell nyilatkozni a "kényes" kérdésekre
b, kurvára leszarja mit gondolnak róla az emberek

Esetleg mindkettő.


http://vastagbor.blog.hu/2011/04/11/konnyen_sporol_az_ember
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén és az aktív természetvé
  2011-04-11 21:19:35, hétfő
 
  Semjén és az aktív természetvédelem
Szerző: zero
- 2011.04.11. 11:21

Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr tapossa ki az ösvényt. (Semjén Zsolt a miniszterelnök-helyettes, a második ember a kormányban, Orbán helyettesítője.)


"A vadászatot nem én választottam, hanem a vadászat választott engem. Tekintve, hogy apám, nagyapám, dédnagyapám, a családom tagjai évszázadokra visszamenőleg vadásztak. Annak, hogy elvállaltam az elnöki teendőket, egy oka van: a vadászat méltóságát helyre kell állítani. Azt gondolom, hogy Magyarországon a vadászat - Hunortól és Magortól kezdve Szent Imre hercegen át Fekete Istvánig - hungarikum, és nekünk a nemzeti önbecsülésünkből kifolyólag is fontos, hogy ennek méltóságát helyreállítsuk és ezt tudatosítsuk a társadalomban is." - nyilatkozta Semjén.



Semjén szerint a környezetvédők és a zöldlobbi jóformán kikényszeríti a vadászatot:


"A környezetvédők egyébként kifejezetten követelik a vadállomány radikális apasztását, mert szerintük a vadászlobbi miatt túl sok a vad az erdőkben. És mivelhogy ezek lerágják az erdőt, a zöldlobbi azt követeli, hogy sokkal több vadat lőjenek ki. Ezzel a szemlélettel csak az a probléma, hogy a vad nem valamiféle természeti csapás, hanem az erdő természetes velejárója. Megjegyzem, a valóságban pont fordítva van, mint azt a laikusok gondolnák, akik szerint a környezetvédők alacsonyabb, a vadászok magasabb vadkilövési kvótát akarnak. Tény, ha irreálisan túlszaporodik a vadállomány, akkor az erdő nem tud reprodukálódni. És ha pusztul az erdő, akkor a vadnak sincs tápláléka, tehát a vad is legyengül és elpusztul. Ezt a két dolgot tehát egyensúlyban kell tartani, és mivel az urbanizált világban nincsenek nagyragadozók, amelyek ezt elintéznék, ezért ennek egyedüli megoldása a tervszerű vadásztatás."



Semjén Pintér Sándorral és Fazekas Sándor miniszterekkel folytatott tárgyalásokat, de sok minden nem derült ki, hogy miről.

Arról sem tájékoztatta a Zembereket, hogy levelet írt Fazekasnak, miszerint jó lenne kibővíteni a hazánkban vadászható vadfajok listáját. Íme:

- nyári lúd (Magyarországon védett. Eszmei érték: 50 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- barna rétihéja (Magyarországon védett. Eszmei érték: 50 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- barátréce (Magyarországon védett. Eszmei érték: 50 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- fürj Magyarországon védett. Eszmei érték: 50 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- vadgerle (Magyarországon védett. Eszmei érték: 10 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- egerészölyv (Magyarországon védett. Eszmei érték: 10 000 ft. Natura 2000 kiemelten védett faj.)

- menyét (Magyarországon védett. Eszmei érték: 10 000 ft)

- nyuszt (Magyarországon védett. Eszmei érték: 10 000 ft)

Ezen kívül Semjén "a nemzeti sajátosságokra hivatkozva" szeretné visszaállítani az erdei szalonka tradicionális tavaszi vadászatát, és "meg kell győzni az EU szakbizottságát arról, hogy a Magyarországon évente elejtésre kerülő 2000 darab szalonka nem befolyásolja az európai állomány létszámát."

(A szalonka tavaszi vadászatát egy uniós jogszabály tiltja, azért mert ez a szaporodási időszak.)

Még jó, hogy a Nemzeti Konzultáció keretében megkérdeztek minket, hogy kívánjuk-e megőrizni a Kárpát-medence élővilágát, annak sokszínűségét ...

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján még lehet szavazni, hogy 3 madár közül melyik legyen a 2012. év madara, amelyik több védelmet fog kapni. Az egyik éppen az egerészölyv ...

A magas labdát az LMP egyből le is csapta:


"Különösen felháborító, hogy Semjén ,,nemzeti" lobbi projektjének egyik fő célja énekesmadaraink kiszolgáltatása a vérmes olasz vadászoknak; hiszen a védett vadgerle, vagy a csökkenő állományú védett fürj vadászhatóságánál maga is ,,külföldi vendégvadászok érdeklődésére" hivatkozik. A szintén javasolt nyári lúd, barátréce, menyét, nyuszt vadászhatóvá tételének pedig feltehetően az a célja, hogy az úri passzióból lövöldöző hobbivadászoknak ne kelljen vesződniük, mondjuk a tőkés- és a barátréce, vagy a nyest és a nyuszt megkülönböztetésével.

A képviselő a korlátozások feloldását olyan monitoring-vizsgálatokkal indokolja, amelyek elvégzéséről és eredményéről a magyar természetvédelem nem értesült. Még kevésbé ismertek azok a tények, amelyek a Semjén-javaslat legmeghökkentőbb elemét, az úgymond ,,káros" ragadozó madarak kilőhetőségét indokolnák. Azt még egy miniszterelnök-helyettes sem gondolhatja komolyan, hogy a mezőgazdasági kártevőként számon tartott egerekkel és más apró rágcsálókkal táplálkozó egerészölyv állományának bármilyen hatása van a magyarországi apróvad-sűrűségre. A természetvédelem több évtizedes erőfeszítései nyomán valamelyest stabilizálódott ragadozó madár állományt sajnos jelenleg is veszélyezteti a tudatlanság miatti kilövés és mérgezés."



A botrányos ügy vasárnap gördült egyet tovább, amikor Feiszt Ottó, a az Országos Magyar Vadászkamara elnöke adott ki egy sajtóközleményt.

Nagy meglepetés nincs, Feiszt úr teljes mértékben támogatja Semjén úr programját, törekvéseit, erőfeszítéseit, illetve elküldi melegebb éghajlatra Gera Pál Pro Natura-díjas természetvédőt, aki nem dicsérte meg Semjén urat a terveiért.


"Az Országos Magyar Vadászkamara nevében felháborodásunkat fejezzük ki, hogy egy hozzá nem értő, mondhatnánk a vadászatban dilettáns igyekezett kompromittálni, egy a hazánkban köztiszteletben álló olyan politikai vezetőt, aki nyíltan vállalta a vadgazdálkodás és vadászat fejlesztését szolgáló programját.
A magyar vadgazdálkodók és vadászok egyszerűen nem tűrhetik tovább, hogy szélsőséges nézeteket valló, szakmailag felkészületlen személyek befolyásolják a laikus közvéleményt, gátolva ezzel a természetvédelem, a vadgazdálkodás illetve a vadászat összhangjának a megteremtését.
Az 1400 vadgazdálkodási egység és a több mint 57 ezer magyar vadász többségének nevében kijelentjük, hogy egyetértünk a Védegylet elnökének törekvéseivel és programjának megvalósításában támogatjuk. A magyar vadásztársadalom Semjénnel az élen bátran odaállhat a közvélemény elé, mert az élővilág megőrzése érdekében továbbra is vállalja a hazánkban élő fajok létszámának szabályozását, a biológiai sokszínűség fenntartását. A közvélemény bizonyára megérti, hogy a továbbiakban nem lehet megengedni, hogy a több évtizedes védelem miatt túlszaporodott egyes szárnyas és szőrmés ragadozók a vadászható, sőt a védett fajok állományában olyan károkat okozzanak, melyek következtében azok a kipusztulás szélére sodródhatnak.
(...)
Az erdei szalonka tavaszi vadászata viszont hazánkban évszázados hagyomány, nemzeti sajátosságnak számít, nemzeti múltunk része. Hazánkban évente pár ezer darab kerül terítékre, míg Franciaországban az őszi vadászatok során milliós nagyságrendben hasznosítják. Miért kell e nemzeti hagyományunkat belülről támadni akkor, amikor ezzel nem veszélyeztetjük az európai állományt, sőt monitoring vizsgálataink igazolják, hogy a tavaszi vadászat kevésbé veszélyezteti a populáció alakulását.
(...)
A Védegylet elnöke által benyújtott programot nem kell visszavonni, sőt megváltoztatni sem, mert egyértelműen tudható, hogy egy olyan elkötelezett vadásztársadalom áll mögötte, akik egyben természetvédők is. A vadászat aktív természetvédelem ezt nemcsak Európában, hanem az egész világon elfogadják és tudomásul veszik, valamint azt is, hogy a változásokhoz a fajok védelménél is folyamatosan alkalmazkodni kell."


És miért nem jó a vadászoknak, ha ősszel lövik a szalonkákat? Sikerült megtalálnom a választ az Országos Magyar Vadászegylet honlapján:

"A tavaszi, húzáson történő szalonkavadászat hangulata, élménye nem hasonlítható az őszi vonuláson történő vadászathoz, évszázados tradíció, része a magyar vadászati kultúrának.
Az ősz a nagyvad vadászat fő szezonja, javában zajlik a szarvasbőgés, a dámbarcogás és a vaddisznó hajtások is megkezdődnek. Ilyenkor balesetvédelmi okokból és a zavarás miatt sem javasolt szalonkára vadászni."

Hangulat és ősi tradíció ...



Amúgy kíváncsi lennék, hogy ezek a környezetvédő vadászok, amikor megnéznek egy ilyen videót, felizgulnak, mintha pornó lenne? Máris mennének ki madarakat lövöldözni?

http://www.youtube.com/watch?v=RGWyilZPsxI&feature=player_embedded


http://vastagbor.blog.hu/2011/04/11/semjen_es_az_aktiv_termeszetvedelem
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazaárulózni nem illik a Fides
  2011-04-11 20:05:18, hétfő
 
  2011-04-11. 16:55
Hazaárulózni nem illik a Fidesz szerint, de Kövér nevezheti idiótának, hülyének és gazembernek Novákot



Dúró Dóra szerint a körvonalazódó végleges alkotmányszöveg egyértelművé teszi, hogy ez "egy párturalmi" alaptörvény lesz.
A Jobbik szerint "minősített hazaárulás", hogy egyetlen kormánypárti képviselő sem támogatta a név szerinti szavazáson azt az alkotmányhoz benyújtott jobbikos módosító indítványt, amely az új alaptörvényben rögzítette volna a föld- és ivóvízvagyon magyar kézben tartását - jelentette ki Dúró Dóra hétfőn a szavazásokat követően.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: pártja szerint a magyar föld és ivóvíz védelme az egyik legfontosabb pontja kellett volna legyen az új alkotmánynak, hiszen ezek a következő évtizedek meghatározó ágazatainak alapjai.
Dúró Dóra sajnálatosnak nevezte, hogy a 20 jobbikos módosító indítványból egyet sem támogatott a kormánytöbbség, így az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, a politikusi álláshalmozás tiltását, a halálbüntetés visszaállítását vagy a privatizáció jogszerűségének felülvizsgálatát sem.
Az ellenzéki politikus elmondta: a körvonalazódó végleges alkotmányszöveg egyértelművé teszi, hogy ez "egy párturalmi alkotmány lesz" és pusztán annyi történik, hogy az "eddigi rákosista alkotmány helyett orbánista alkotmány születik" ezért a Jobbik az április 18-i zárószavazáson nem támogatja majd az új alaptörvényt.
Novák Előd az MTI-nek szintén megerősítette: kitartanak amellett az álláspontjuk mellett, hogy politikailag hazaárulásnak minősül módosító javaslatuk leszavazása. Méltatlannak inkább azt tartom, hogy a szavazás folyamán az Országgyűlés elnöke nem tudott uralkodni magán - folytatta a jobbikos képviselő, aki beszámolt arról: a szavazáskor a fideszes képviselők között ülő Kövér László "idiótának, hülyének és gazembernek" nevezte őt, csak éppen ezt a közvetlen környezetében ülőkön kívül mások nem hallhatták. Egy házelnök ilyet nem engedhet meg magának -- tette hozzá Novák Előd.
(MTI)


http://kuruc.info/r/2/77396/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel tovább folytatná az o
  2011-04-11 19:58:06, hétfő
 
 
Brüsszel tovább folytatná az ország gazdasági "felügyeletét"

barikad.hu
2011, április 11 - 18:22

Az IMF és az Európai Bizottság "felhatalmazással rendelkezik" arra, hogy a Magyarországnak nyújtott kölcsön lejárta után is folytassa hazánk "makrogazdasági felügyeletét".
Cikk Front kép - 280x185:

EU és az IMF temeti MagyarországotAz IMF és az Európai Bizottság "felhatalmazással rendelkezik" arra, hogy a Magyarországnak nyújtott kölcsön lejárta után is folytassa hazánk "makrogazdasági felügyeletét".

Üdvözölte Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi felelőse hétfőn, hogy "Magyarország új stratégiát indít az államháztartás megszilárdítására és a foglalkoztatás növelésére".

A finn biztos ezt abban a közleményben szögezte le, amelyben bejelentette, hogy a bizottság tisztviselői - szoros együttműködésben a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttségével - a múlt héten, április 4. és 8. között Magyarországra látogattak, hogy előkészítsék a bizottság tavaszi előrejelzését, és áttekintsék a legfrissebb fejleményeket és szakpolitikai kezdeményezéseket.

"A bizottság és az IMF felhatalmazással rendelkezik, hogy a Magyarországnak nyújtott fizetésimérleg-támogatás 2010. novemberi lejárta után is folytassa az ország makrogazdasági felügyeletét" - áll a szövegben,

A közlemény szerint a küldöttség üdvözölte, hogy a kormány a Széll Kálmán Tervben az államháztartás fenntarthatóságának javítására irányuló strukturális intézkedéseket is bejelentett.

A bizottság azt várja, hogy a kormány az Európai Uniónak április közepén benyújtandó konvergenciaprogramban további részletekkel fog szolgálni. Ennek alapján "fog elkészülni az arról szóló értékelés, hogy mindez elegendő-e a következő években a költségvetési hiánynak a GDP (bruttó hazai termék) 3 százaléka alatt tartásához" - áll a közleményben.

Rehn úgy fogalmazott: "Most azt lesz szükséges biztosítani, hogy a kiigazítási erőfeszítések kellően kiterjedtek legyenek, jelentős részükre minél hamarabb sor kerüljön, illetve konkrét intézkedések kísérjék őket, amivel a túlzott hiány fenntartható módon korrigálható lesz. Megbízom a magyar hatóságokban, hogy további kiigazító intézkedésekre is készen állnak, amennyiben ez eddig nem történt volna meg. Ezen kívül gondosan ügyelni kell rá, hogy a hazai és a nemzetközi befektetőknek egyaránt stabil és hiteles környezetet lehessen biztosítani."

A bizottság és az IMF missziója a közlemény szerint áttekintette a gazdasági helyzetet, és üdvözölte, hogy a vártnál erősebb, 1,2 százalékos tavalyi bővülés után idén várhatóan nagyjából a duplájára emelkedik a GDP növekedési üteme. "A hazai kereslet pozitívan fog hozzájárulni a növekedéshez, miközben a nettó export növekszik, a munkanélküliség pedig várhatóan csökkenni kezd. A folyó fizetési mérleg továbbra is többletet fog mutatni, bár ennek mértéke a növekedés beindulásával némileg csökkenhet. A törékeny világpiaci helyzet, valamint a Magyarország számára a következő években kihívást jelentő külső finanszírozási igény miatt fontos szerepet fog játszani az elővigyázatos fiskális politika, a stabil és hiteles befektetői környezet, illetve az óvatos adósságfinanszírozási politika" - áll a szövegben.

Üdvözlik a megszorításokat

A küldöttség eszerint "üdvözölte a Széll Kálmán terv keretei között a kiadási oldalon bevezetni tervezett strukturális intézkedéseket, többek között a szociális és nyugdíjkiadásokra vonatkozókat, illetve az önkormányzatoknál és a közlekedési ágazatban tervezett megtakarításokat is".

"Az elkövetkező hetekben bejelentésre váró konkrét intézkedések alapján a bizottság a 2011. május 13-án napvilágra kerülő tavaszi előrejelzés keretében fogja értékelni a tervnek az idén és a következő években az államháztartási hiányra gyakorolt hatását. A tervet tovább fogják értékelni a konvergenciaprogram és a túlzotthiány-eljárás felmérése során. Figyelembe véve, hogy a múltban gyakran előfordultak kiadástúllépések a közlekedési és az önkormányzati szektorban, a küldöttség üdvözölte az e területek rendezése iránti elkötelezettséget, és hangsúlyozta a konkrét szerkezetátalakítási tervek jelentőségét" - adta értésre az uniós végrehajtó testület.

A pénzügyi szektorban és más ágazatokban tavaly bevezetett, "jelentős rendkívüli ágazati adók segíteni fognak a rövid távú költségvetési vállalások teljesítésében" - álla közleményben. A bizottság azonban "megismétli, hogy ezek az adók jelenlegi formájukban nem támogatják a befektetési klímát és a növekedést az országban".

A közlemény hozzátette még, hogy "a háztartási és a vállalati szektorban - a kilábalás ellenére - egyaránt visszafogott a hitelezés dinamikája. A bizottság kiemeli annak szükségességét, hogy a külföldi valutában eladósodottakat támogató programok korlátozott hatással legyen az államháztartásra, és üdvözli azt a bejelentést, amely szerint a magyar hatóságok ebben az ügyben konzultálni fognak a bizottsággal. Az ilyen előzetes konzultációk az uniós jog megsértésének megelőzésében is segítenek."

MTI nyomán barikad.hu

http://www.barikad.hu/br%C3%BCsszel_tov%C3%A1bb_folytatn%C3%A1_az_orsz%C3%A1g_gaz das%C3%A1gi_fel%C3%BCgyelet%C3%A9t-20110411
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányok nem terhelhetőek- m
  2011-04-11 19:54:06, hétfő
 
  A cigányok nem terhelhetőek- mondta a világbankár liberális
2011. április 11. 19:44
Hunhír.info

A Magyarországon járt IMF-delegáció vezetője szerint nem szabad a Széll Kálmán-tervben meghirdetett kiadáscsökkentéseket túlzottan a szegényekre hárítani, mert az veszélyeztetné a program tartósságát. A szegény a liberálisok szótárában a cigány szinonimája.

A beharangozott kiadáscsökkentést szigorúan a jövedelmi különbségek figyelembevételével, nem pedig általánosan kell kivetni, hogy a program biztosan tartós legyen, illetve hogy a szegények ne aránytalanul részesüljenek a terhekben - mondta a liberális származású Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) delegációvezetője a Széll Kálmán tervről.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=39862
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán kimenekült a teremből
  2011-04-11 19:53:36, hétfő
 
 
Vona átadta az esztergomiak petícióját - Orbán kimenekült a teremből
barikad.hu
2011, április 11 - 17:26

A Jobbik frakcióvezetője arra kérte a Fideszt: egy pártkáderük érdekében ne áldozzanak be egy harmincezer fős várost


a petícióVona Gábor frakcióvezető az Országgyűlés mai ülésén átadta a kormánynak azt a petíciót, amelyben a helyi lakosok az esztergomi képviselőtestület feloszlatását és időközi önkormányzati választás kiírását követelik.

Napirend előtti felszólalásában Vona Gábor beszámolt Tétényi Éva esztergomi polgármester példaértékű közéleti zarándoklatáról, valamint sajnálatát fejezte amiatt, hogy a köztársasági elnök és a kormányfő ahelyett, hogy meghallgatták volna az esztergomi emberek segélykiáltását, kivonultak a teremből. A Jobbik frakcióvezetője arra kérte a Fideszt, hogy egy pártkáderük érdekében ne áldozzanak be egy harmincezer fős várost. Beszédét követően Vona Gábor átadta Navracsics Tibornak a 7.519 aláírást tartalmazó petíciót, a miniszter pedig ígéretet tett, hogy a kormány meg fogja nézni annak tartalmát, és ,,a jogszabályi keretek között fog eljárni".


http://www.youtube.com/watch?v=6xc2NBq1iQU&feature=player_embedded

A barikad.hu az ügyben megkereste Tétényi Éva polgármestert is, aki elmondta, a helyi Fidesz-frakció a tavaly októberi helyhatósági választások óta nem hajlandó az együttműködésre, a polgármesteri hatáskört megnyirbálták, az érdemi döntéseket előkészítő javaslatokat rendre leveszik a napirendről, valamint tűrhetetlen hangnemben beszélnek a képviselőtestületi üléseken. A tarthatatlan helyzet megoldását az esztergomi emberek egy előrehozott választás kiírásában látják - nyilatkozta polgármester asszony, aki abban bízik, hogy a kormány ki fog tudni állítani egy kompetens személyt, akivel le lehet ülni tárgyalni. A jövőre vonatkozó tervekkel kapcsolatban elárulta, április 18-án lesz legközelebb ülés, amikor is ki fog derülni, hogy a képviselőtestület eleget tud-e tenni adósságrendezési feladatának, és megkezdődhet-e a reorganizáció.

Vona és Tétényi

Amennyiben nem történik változás, tovább fogják folytatni a békés demonstrációkat, Esztergom ugyanis jelenleg az összeomlás szélén van: szeptember-októberig van forrás a bérek kifizetésére, nincs pénz kátyúzásra, közterek takarítására és világítására, kollégiumokat kellene bezárni, és nincs költségvetési fedezet a tömegközlekedésre sem.

Stámusz AndreaHasonló katasztrofális állapotokról számolt be Stámusz Andrea jobbikos önkormányzati képviselő is, aki megerősítette: a fideszes képviselők minden nem általuk előterjesztett anyagot leszavaznak. A képviselő asszony elmondta, az önkormányzat kormánypárti képviselői minden város érdekét szolgáló határozatot (pl. adósságrendezés, szemét eltakarítása, helyi buszközlekedés biztosítása) leszavaznak, hogy a minél rosszabb, annál jobb elve alapján a város a működésképtelenség szélére sodródjon, és az emberek visszasírják Meggyes Tamás volt polgármestert.

Miközben a független polgármester és a fideszes képviselőtestület közötti harcok tovább folynak, a Jobbik Esztergomban is kiveszi részét az elszámoltatásból: az előző városvezetéssel szemben folyamatosak az APEH-feljelentések - nyilatkozta Zentai Plajner Zsolt, a párt helyi elnöke. A politikus elmondta, az előző ciklusban összesen 46 millió forint lett kifizetve olyan ügyvédi megbízatásokra, amelyek során a képviselők magánvádas pereiket fizették közpénzből. Zentai Plajner Zsolt elmondta, a vizsgálat alatt álló 26 perből 17 Meggyes Tamás volt polgármesteré, 3 pedig Bayer Zsolt újságíróé. A Jobbik emellett a héten hivatali visszaélés gyanújával minden képviselő ellen feljelentést tesz, aki megszavazta a város hulladékszállítási rendeletét.

Bencsik János


http://www.barikad.hu/vona_%C3%A1tadta_az_esztergomiak_pet%C3%ADci%C3%B3j%C3%A1t_ -_orb%C3%A1n_kimenek%C3%BClt_teremb%C5%91l-20110411
barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fülkealkotmány: az erősebb jo
  2011-04-11 19:45:14, hétfő
 
  DE MEDDIG ERŐSEBB EGY ROHADÓ NARANCS EGY ROPOGÓS ALMÁNÁL??!!!

*******************************


Fülkealkotmány: az erősebb joga

bulletNyomtatásbulletKüldés e-mailben Papp László Tamás bullet 2011. április 09. 16:30
A születendő alkotmány ideológiai vérfertőzés eredményeként jön létre. Belterjes világnézeti rokonházasság nászának gyümölcse, márpedig minél belterjesebb valami, annál sérülékenyebb. Beteges, csenevész, genetikai selejt.



Tavaly év végén azt írtam a médiatörvénnyel kapcsolatban, hogy a jogszabályt nem kell és nem is szabad betartani. Most ugyanezt gondolom az e hónapban kihirdetendő, pillanatnyilag kormánypárti tervezetként futó új alkotmányról. Igen, arra buzdítok mindenkit, hogy a nemsokára hatályos alaptörvényt ne vegye komolyan, annak minden olyan pontját bojkottálja, amely az 1989-90-es eredetihez viszonyítva jogot szűkít, csorbít vagy relatívvá tesz. A születendő alkotmány ideológiai vérfertőzés eredményeként jön létre. Belterjes világnézeti rokonházasság nászának gyümölcs, márpedig minél belterjesebb valami, annál sérülékenyebb. Beteges, csenevész, genetikai selejt.

1989-90-es alkotmányunk nem ilyen volt. Megtalálható volt benne az összes rendszerváltoztató irányzat génje, Lakitelektől a Mérleg utcán, a Bibó-szakkollégiumon, kisgazda és KDNP-székházon át, a Független Jogászfórumon keresztül a Köztársaság térig. Emiatt lett életképes, szívós, időtálló, olyan, amilyen a mostani biztosan nem lesz.

Hogy Orbán Viktor is értse: milyen volna, ha a FIFA új alapszabályát egyetlen fociklub vagy nemzeti labdarúgó-szövetség fogalmazná meg? Nyilvánvalóan igazságtalan, és ezen az sem változtatna, ha a pillanatnyi bajnokcsapat diktálná a feltételeket. Mennyire lenne hiteles a következő világbajnokság eredménye, ha annak keretnormáit az előző mérkőzések győztese egyoldalúan módosította?

*

Persze ettől még az új alkotmány vitán felül jogállami módon, a népszuverenitás alapján jön létre, s kérdezhetik: hogy jövök én ahhoz, hogy negligálására szólítsak fel? Kérem, én csak a kormánykoalícióról veszek példát, amelyik jó előre kinyilvánította: nem fogja betartani az önmaga által szövegezett és meghozandó alapjogi dokumentumot. Hogy miről beszélek? Kezdjük a legelején.

Gulyás Gergely Fidesz-alkotmányguru szerint nem lesz abortusztilalom, mert ,,ez a mai Magyarországon irreális. Betiltani nem lehet, és a kellő tájékoztatás után a döntésszabadságot meg kell hagyni", de mint mondta: a magzatnak is jár a védelem, ha nem is a feltétlen és nem is abszolút. Nem zárta ki, hogy a magzati életről való jogszabályt is módosíthatják, mint fogalmazott: ,,a ma is létező állami kötelezettséget lehet erősebbé és hatékonyabbá tenni". Csakhogy amennyiben az alkotmányos ember-és életfogalom időhatárának kezdetét a születéstől előrehozzuk a fogantatásig, (,,az alkotmány-előkészítő eseti bizottság támogatta azt, hogy az alaptörvénybe bekerüljön, az élethez és az emberi méltósághoz való jog a magzati életet is megilleti." Sőt, ez a közös tervezetbe is bekerült.) abból logikusan következik, hogy a magzat jogilag teljes értékű lény, ergo létének mesterséges kioltása ugyanolyan gyilkosság, mint a már világra jött embernél. Vagyis törvényileg büntetni kéne. Mert lehet-e azt másként értelmezni, mint tiltólag, hogy ,,minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg."? Lehet.

Az van, hogy úgy fogják a magzatvédelemmel de jure betiltani az abortuszt, hogy de facto továbbra is lehet csinálni. Mindez azt jelenti, hogy csak szimbolikusan ment el a józan eszük, a valóságban nem. De azért a női önrendelkezés hívei ne örüljenek sokáig. Egyrészt úgy látszik, talán mégis kezd elmenni nekik, másrészt, ami praktikusan, momentán jó hír, az távlatilag hatalmas veszélyforrás.

Mi is a perspektivikus lényeg? Viktor tett egy világnézeti gesztust a vehemens kistesónak, Zsoltnak. Ugyanakkor esze ágában sincs a megszülető törvénynek reálisan érvényt szerezni. (Ebbe a KDNP is beletörődni látszik.) A kormányzó főerő úgy osztogatja az alkotmánypasszusokat mint a nagypapi a bébiételt: egyet a Zsolti kedvéért, egyet a Karcsi kedvéért, egyet a Gyuri kedvéért... Most azonban kiderült: nem csupán annyi a fennforgás, hogy egyoldalúan maga képére és hasonlatosságára szabja át az alkotmányt, hanem az is, miszerint az önmaga gyártotta paragrafusokból csak annyit és addig tart majd be, amennyit és ameddig jónak lát. Ha pedig lesz olyan bíró, aki betartatná, majd leváltjuk. Nem kell azt olyan komolyan venni. Ez már nem a jogállamiság egyoldalú politikusi önkénnyel történő gyengítése. Hanem maga a törvénynélküliség, a Lex Dzsungel.

Politikusaink zöme eddig is WC-kagylóként használta az alkotmányt, de legalább nem csináltak belőle ideológiát, a bűnből erényt, a jogállam szétcseszéséből forradalmi-nemzeti áhítatot. Persze lehetnek optimisták, akik szerint ,,ez a hülye KDNP bele akart rakni mindenféle fundamentalista őrültséget az alkotmányba, de az okos Fidesz kiszedte, felpuhította azokat, tehát nincs is olyan nagy baj." Pedig dehogy nincs. Nagy baj van.

*

Többen fölhívták már a figyelmet a narancsalkotmány kulcsmondatára: ,,A köztársasági elnök a választások egyidejű kitűzésével feloszlathatja az Országgyűlést, ha...b) az Országgyűlés az adott évre vonatkozó központi költségvetést március 31-ig nem fogadja el". Márpedig a ,,a központi költségvetésről szóló törvény elfogadásához [...] a Költségvetési Tanács előzetes hozzájárulása szükséges". Annak a Költségvetési Tanácsnak, amelynek ,,tagja a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és az Állami Számvevőszék elnöke. A Költségvetési Tanács elnökét a köztársasági elnök nevezi ki hat évre." Az ,,álamfő" a Zemberek Embere, a Tanács általa 2017-ig kinevezett elnöke Orbán volt pénzügyminisztere, az ÁSZ-elnök szintén narancskomisszár, 2013 után pedig a jegybankelnök is az lesz. A Nemzeti Együttműködés Rendszere akkor is él tovább, ha menet közben mégis elbukik.

Természetesen mindent elkövethetnek, hogy manipulálják a népakaratot (akár a választási jog diszkriminatív felülírásával, a választókerületi térképek önkényes átrajzolásával, akár csak kormánypárti tagokkal feltöltött választási szervekkel, irredenta etnobiznisz révén határon túlról ide buszoztatott választókkal), de még erre sincs szükség. Orbán Viktornak feles többség sem kell ahhoz, hogy tovább uralkodjon. Aki kíváncsi arra, hogy mit tesz a Fidesz, mikor nem(csak) ő irányít, látogasson el Esztergomba.

Elvben ugyan adott a lehetőség, hogy 2014 tavaszán a kormányváltó erők kétharmadot szereznek (ne zárjuk ki, húsz év alatt kétszer is megesett), de azontúl, hogy ennek a centrális erőtérben kicsi az esélye, még az a bizarr hozadéka is lehet, hogy az MSZP, LMP és Jobbik együtt tudna kétharmadot felmutatni. Ez aligha lenne életképes, és vállalható alkotmányozási helyzet.

Ennél célravezetőbb volna - hogy ha a Fidesz folytatja a ciklusokon átnyúló, későbbi népakaratot semmibe vevő rendszerének kiépítését, amelynek alapját a most elfogadandó alkotmány jelenti -, ha az ellenzék a teljes bojkottot hirdetne. A NER impotens biodíszletéből átváltozna a rendszer kérlelhetetlen ellenzékévé. Most még megteheti.

http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110409_fulkealkotmany#utm_source=20110411_gyu rcsany_es_a_ner&utm_medium=Flyer&utm_campaign=hirszerzo.hu
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Botrány a Parlamentben
  2011-04-11 19:41:12, hétfő
 
  Botrány a Parlamentben


A Jobbik többször lehazaárulózta a Fideszt, az ellenzéki házelnök gunyorosan utasította rendre párttársait, Lázár János kikérte magának, Szili Katalint megtapsolták - a termőföld és a vízkészlet magyar kézben tartása kapcsán elszabadultak az indulatok az ország házában.
FN.hu
2011. április 11. 15:26
Botrányos jelenetek zajlottak a Parlamentben a Jobbik alkotmánymódosító javaslata kapcsán. Az ellenzéki párt az alaptörvényben mondaná ki, hogy a termőföld és a vízkészlet csak magyar kézben lehet, és erről név szerinti szavazást kért. Az Országházban egyébként csak a Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői voltak jelen. A jobbikosok igennel, míg a kormánypártok képviselői nemmel szavaztak.

Az első néhány fideszes elutasító szavazatot az ellenzéki képviselők tapssal ,,jutalmazták", majd elkezdtek hazaárulózni, mire a házelnök Balczó Zoltán erre rendre utasította párttársait. Zagyva György Gyula jobbikos képviselő átkiabált a Fidesznek: csak izraelieknek lehet?! A házelnök ismét a jobbikos bekiabálások beszüntetését kérte: félek, hogy nem fogom hallani, ha a fideszesek igennel szavaznak - indokolta. Ez a kormánypártoknál verte ki a biztosítékot, ,,Ez méltatlan volt elnök úr!", miközben a jobbikosok tapsvihara zúgott.


Ugyancsak megtapsolták a termőföld és a vízkészlet magyar kézben tartását támogató független képviselőket, mint Szili Katalint, Ivádi Gábort és Molnár Oszkárt. Név szerinti szavazásnál a képviselőket egyenként szólítják, ők pedig igen, nem vagy tartózkodom kiáltással szavaznak. A jobbikosok azonban ettől rendre eltértek, amivel sorozatosan megsértették a házszabályt. Novák Előd például azt mondta: Hazaárulókkal szemben megvédem a magyar földet, igen! Az elnök felhívta a képviselők figyelmét, hogy csak igen, nem illetve tartózkodom szavakkal válaszolhatnak.

Ezután a Fidesz frakcióvezetője kért szót, és indulatosan visszautasította a jobbikos honatyák szóhasználatát. Attól, hogy a Jobbik képviselői nem fogják fel, hogy alkalmatlan javaslatokat tesznek, nem tűrhetjük el, hogy az országházban hazaárulózzanak. A kedélyek nem nyugodtak meg, az ellenzékiek hangos pfujjolással fogadták a kormányfő nem szavazatát, aki válaszként egy lekezelő mosolyt küldött feléjük. A rend sem állt helyre, a jobbikos Rozgonyi Ernő - miután levette az ülésteremben egész nap viselt napszemüvegét - azt mondta: Ez a hazám, igen! Schneider Tamás is megszegte a házszabályt: a földjeinkért, igen - mondta.


http://www.fn.hu/belfold/20110411/botrany_parlamentben/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ez a való világ, nem az, ami
  2011-04-11 19:40:27, hétfő
 
  "Ez a való világ, nem az, ami a tévében megy!"
2011. április 11. - 01:57

A barikádTV Gyöngyösön, a Durándán forgatott. Ez az a cigánytelep, ahol olyan mocsok és fertő van, amivel még soha nem találkoztunk. Pedig csak néhány utcányira van Gyöngyös belvárosától... A Duránda elején álltunk meg az autóval, mert féltünk, hogy ha bemegyünk vele, nem lesz mivel onnan kijönni. Később kiderült ez helyes döntés volt. Gyalog indultunk el a patakparton. Annak a mennyiségű szemétnek a látványa, mely ott fogadott minket, elborzasztott. A kis patakba nem csak háztartási hulladékok tömkelege volt belehajigálva, hanem szétszedett hűtőket, tévét, kanapét is láttunk.

A romos házak között furcsa szag ütötte meg az orrunkat. Nem szimplán a szemét bűzét éreztük, hanem trágyát is égettek. Ahogy haladtunk befelé az Akaszka utcán, egyre több cigány vett minket körül. Az egyik cigány férfi elmondta nekünk, hogy a környéken élő cigányok rendszeresen kábelt és trágyát égetnek, melynek következtében nagy mennyiségű ammónia kerül a levegőbe. Elpanaszolta, hogy ők el akarnak innen menni, kisfia ugyanis súlyos asztmás beteg lett a káros levegő miatt. De nem csak az ő fia az egyetlen ilyen beteg. Egyre több gyerek és felnőtt küzd légúti megbetegedésekkel.

Egy vékony magyar asszony jön velünk szembe. A szó csak úgy árad belőle. Elmondta, hogy 14-15 magyar családot tartanak a cigányok terrorban Gyöngyös ezen részén, pedig harminc évvel ezelőtt csak tisztességes magyarok laktak erre. Az idősek azonban elhunytak, és az akkori polgármester betelepített először egy cigány családot. A mellettük lévő két ház azonnal elértéktelenedett. Az önkormányzat megvette és újabb két cigány családot költöztetett be oda. A folytatás pedig már egyértelmű. Mostanra odáig fajult a helyzet, hogy szinte minden ház önkormányzati tulajdonba került, a lakosok pedig cigányok.

A pár magyar család mindennapos zaklatásnak van kitéve. ,,Ránk rúgják a kaput, molesztálják a fiatal lányokat, döglött patkányokat és levágott macskafejeket (!) dobálnak a kertünkbe" - sorolja az elképesztőbbnél elképesztőbb történéseket. Egy óvodás magyar kisfiú elmondta, hogy kutyák támadták meg és nagyon félt. Édesanyja hozzátette: a Durándán rendszeresen kutyaviadalokat rendeznek a cigányok, két ilyen harci kutya támadta meg gyermekét, akit úgy kellett kiszabadítani a karmaik közül. A viadalra pedig edzik a kutyákat. Addig, amíg az egyik ki nem múlik. A döglött állatokat pedig ott hagyják a viadal helyszínén.

Elképesztő mennyiségű cigány gyűlt össze pár perc alatt. Annak érdekében, hogy ne legyen semmi probléma, egy idős magyar asszony kertjében folytatjuk tovább a beszélgetést. Az első dolog, ami szemet szúrt számunkra, hogy a kertre néző ajtón és ablakokon is rács van. A kert fölött 30 cm-enként keresztbe és hosszába szögesdrót van kifeszítve. ,,Szinte börtön már a házam, de csak így tudom megvédeni magam" - mondja a néni. Szívkatéterezésre lenne szüksége, de nem mer bemenni a kórházba. Attól fél, hogy arra érne vissza, hogy nincs otthona. ,,Lementem egy jobbikos lakossági fórumra. Mire hazaértem, már festék-sprayvel undorító szavakat firkáltak a ház falára" - meséli. Férje pár évvel ezelőtt hunyt el. Az állandó zaklatások miatt idegei lassan felmondják a szolgálatot, éjszaka pedig alig mer aludni.

Egy majd' 90 éves néni veszi át a szót: a cigánygyerekek folyamatosan obszcén szavakat vágnak a fejéhez. Háza elértéktelenedett, de ő nem megy innen sehova. Itt élt egész életében, itt is fog meghalni. A magyar édesanya 15 éve nem tudott elmenni otthonról egyetlen napra sem, hiszen nincs ki vigyázzon a házra addig. Elmesélte, hogy az utcában van egy 21 éves cigánylány, aki már a hetedik gyerekét várja. A gyerekei azonban számtalan fertőzést elkapnak, ugyanis az artézi-kútból isznak vizet. Abból a kútból, ami mellett több köbméternyi szemét van. Így már azon sem lepődtünk meg, amikor azt ecsetelték, hogy a kútból férges víz jön ki.

Az utca végén gyönyörű ház, mellette pedig romok, szemét és patkányok. A ház tulajdonosa egy fiatal magyar asszony, aki kisgyermekével van gyesen. Elmondta, hogy minden nap lát patkányokat. Kérte már az önkormányzatot is, hogy bontassa el a romos épületet és szállítsák el onnan a felgyülemlett szemetet, ám azt a választ kapták, hogy nincs pénz. Egy másik hölgy veszi át a szót: ,,Én egy este alatt nyolc patkányt öltem meg a múltkor. Egyszer csak azt éreztem, hogy ott mászik a lábamon..." Minden lehetséges fórumon segítséget kértek már, de sem az ÁNTSZ, se az önkormányzat, se senki nem segített nekik. "Ez a való világ, nem ami a tévében megy. Aki itt akár csak egy napot kibír, az megérdemelné a 12 milliót!" - mondja egy fiatal édesanya.

Itt már több mint 10 évvel ezelőtt volt olyan, hogy egy idős bácsi felakasztotta magát, mert már nem tudta elviselni azt, hogy mindenét ellopják a cigányok. Egy másik idős nénit a nyugdíjáért verték agyon, egy férfi fejére pedig baltával mértek halálos csapást. ,,Az én édesapám fejét halála előtt kővel verték be, a földön fekve pedig még meg is rugdosták." Az igazi döbbenet azonban számunkra most következett. Megtudtuk tőle azt is, hogy a cigányok általában a dögkútból kihalászott állatokat, valamint pockot esznek. Az általuk megtalált levágott macskafejekből következtetve azonban előszeretettel fogyasztják mások házi kedvenceit is. Egy cigány kisgyerek pedig vérhasban halt meg. Ez Magyarország, 2011-ben.

olvasói levél
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már a határainkon vannak az id
  2011-04-11 19:38:16, hétfő
 
  Már a határainkon vannak az idegen hordák
2011. április 11. 19:01
Hunhír.info

Sok Lampedusára érkező tunéziai menekültnek ad vízumot az olasz kormány, többségük Franciaországba tart, de a németek is tiltakoznak. És mi lesz, ha a nagyok tiltakoznak, aztán lezárják az oszták-német határt. Hova fog özönleni a sok idegen, akiket nem engednek be Németországba, Franciaországba?

Csalódottan majd visszajönnek hozzánk, aztán majd tartsuk el őket mi, mert miért tartja az EU Lázár frakcióvezető úr kedvence a magyar csicskákat? Hogy fogja itthon a cigányait, meg legyen egy jó nagy menekülttábor. Aztán az őslakosok majd retteghetnek a cigány mellett az idegentől is. Nem baj, hamar meg lesz a kívánt rabszolga-létszám, - a magyarokból természetesen - mert az arabok nem kellenek nekik- aztán majd Izrael kitalálja, hogy terroristák, aztán szépen hazavágják őket. De akkor már nem a csákó, hanem, a kipa lesz a Ex-Magyarhonban kötelező fejvédő.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=39859
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.