Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Angyali üzenet
  2011-04-13 21:38:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-13 19:40:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Könnyű vacsora
  2011-04-13 19:37:58, szerda
 
  Meghívlak egy kis könnyű vacsorára



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Fasírozott Bandiapu módra
  2011-04-13 19:34:01, szerda
 
  Fasírozott Bandiapu módra:

Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús (lapockából)
csemege pirospaprika
ételízesítő
bors
pirosarany
1 tojás
4-5 zsemle tejben áztatva
4-5 gerezd zúzott fokhagyma
majoranna
petrezselyemzöld
2 csomag szeletelt bacon

Elkészítés:
A darált húst összedolgozom a tejbe áztatott, majd kinyomott zsemlékkel, majd a bacont kivéve a többi hozzávalóval. Ételízesítőből 3-3,5 teáskanállal, borsból 2 teáskanállal teszek a masszába. A szeletelt bacont hosszában kettévágom, és muffinsütő tartályaiba keresztben ágyat készítek belőle annyiszor 2 darabbal, ahány tartálya van. Ezután egyenként kitöltöm a megkevert masszával, ráhajtom a szalonnát, és a közepén beleállítok egy fogpiszkáló, hogy a szalonna ne essen szét. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 percig sütöm, hogy a szalonna jól megpiruljon. Sült burgonyával, esetleg párolt rizskörettel tálalom.

Megjegyzés:
Jó étvágyat, és üdv minden kedves műkedvelő főzőmesternek.

A receptet Bandiapu küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Hús nélküli fasírozott
  2011-04-13 19:31:59, szerda
 
  Hús nélküli fasírozott:

Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
10 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 evő
kanál ketchup
1 evő
kanál mustár
4 evő
kanál zsemlemorzsa

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A sárgarépát sajtreszelővel lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, ketchupot, mustárt, tojásokat, sót, borsot. Jól összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belőle, forró olajban sütjük.

Megjegyzés:
A fasírozott ízén nem érződik a répa és a zabpehely. Teljesen normál íze van (mintha hús lenne benne). Vegetáriánusoknak ajánlom.

A receptet Bencsik Anikó küldte. Nagyon köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Tojással gazd. fasírozott
  2011-04-13 19:29:28, szerda
 
  Tojással gazdagított egyben sült fasírozott:

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
4 db főtt tojás
2 db tojás
1 db áztatott zsemle

ételízesítő
majoranna
őrölt bors
olaj

Elkészítés:
A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darrált húshoz nagylyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, és beleütök 2 tojást. Jól összegyúrom, cipót formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húscipót. Tetejét kicsit megkenem olajjal. Közepes lángon szép pirosra sütöm.





Megjegyzés:
Az összeállítás és a sütés kb. másfél órát vesz igénybe.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Csütörtök - menü ajánlat
  2011-04-13 19:25:22, szerda
 
  Csütörtök - menü ajánlat


Előétel: Narancsleves habgaluskákkal
Főétel: Kelkáposzta főzelék fasírttal
Desszert: Almás falat
Vegetáriánus ajánlat: Kelkáposzta főzelék szójafasírttal


Narancsleves habgaluskákkal:

Hozzávalók:
2 narancs
4 dl narancslé
4 dl joghurt
1 csomag vaníliás cukor
6-8 dkg porcukor
4 tojásfehérje

Elkészítés:
A narancsok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáadjuk a többi narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot, habosra turmixoljuk. Behűtjük.

A habgaluskákhoz a fehérjéket csipetnyi porcukorral kemény habbá verjük, majd galuskákat szaggatunk belőle forró. Lecsepegtetjük, és a hideg levesre helyezzük.

Megjegyzés:
A receptet Vavika küldte. Köszönjük!


Kelkáposzta főzelék:

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
1 evőkanál olvía olaj
30 dkg burgonya
köménymag
1-2 gerezd fokhagyma

bors
pirospaprika
1 tejföl vagy kefir
2-3 evőkanál liszt
pici víz

Elkészítés:

1.) A megmosott, megtisztított, kockákra vágott kelkáposztaleveleket és burgonyákat köménnyel ízesítve annyi forró sós vízbe tesszük, ami épp ellepi. Beleteszünk egy kanál olívát, és takarék lángon puhára főzzük.
2.) Közben elkészítjük a habarékot. Egy bögrében kevés vízzel összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, majd habverővel hozzákeverjük a kefirt/tejfölt is. Hozzámerünk egy keveset a kelkáposztás léből, és simára keverjük. Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Almás falat:

Hozzávalók:
egy 18x27-cm-es tepsihez:
2 nagyobb alma
17,5 dkg vaj
17,5 dkg barna cukor
2 evőkanál méz
fél teáskanál őrölt fahéj
5 dkg mazsola
22,5 dkg zabpehely
2 evőkanál napraforgómag

Elkészítés:
A sütőt melegítsd be 160 fokra. A tepsit tedd rá a sütőpapírra, rajzold körbe egy ceruzával, majd vágd ki.
Olajjal kend ki a tepsit, fektesd bele a sütőpapírt.

Az almákat vágd négybe, hámozd meg őket, szedd ki magházukat. A szeleteket vágd apró kockákra. A vaj felét olvaszd meg, add hozzá az almakockákat, és lassú tűzön párold 10 percig, amíg az alma megpuhul.
A maradék vajjal együtt tedd a lábasba a cukrot, a mézet és a mazsolát. Kis lángon addig kevergesd az egészet, amíg a vaj megolvad. A zabpelyhet és a napraforgómagot is add hozzá. A masszát kanalazd a tepsibe, terítsd egyenletesen szét. A tetejét egy kanál hátsó felével egyengesd el.

A tepsit told a sütő középső rácsára, és süsd 25 percig. Sütés után vedd ki, hagyd 10 percig hűlni, majd vágd kisebb négyzetekre.

Az almás falatoknak szép aranybarnának és puhának kell lenniük, amikor kiveszed őket a sütőből. Ha túl sokáig hűlnek, túl szárazzá válhatnak, és már nem lesznek olyan omlósak.

Megjegyzés:
Nagyon finom, mindenkinek ajánlom, érdemes megkóstolni.

A receptet Nocesz küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 744
  • e Hét: 5258
  • e Hónap: 10296
  • e Év: 140003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.