Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Áldjad én lelkem az Urat
  2011-04-14 15:45:02, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!



Bizalomjáték

"Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből;
a magad értelmére pedig ne támaszkodjál.
Minden te utaidban megismered Őt; akkor Ő igazgatja a te utaidat"

Példabeszédek könyve 3:5-6

Amikor a mai szöveget elolvastam, egy dal ugrott be rögtön.

"Csak bízz az Úrban, és soha ne csüggedj! Ezt mondom mindig a lelkemnek, hűsége páncél, és keze, mint árnyék követ. Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.
Refrén: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll.

Csak bízz az Úrban, és soha ne csüggedj! Ezt mondom mindig a lelkemnek, hűsége páncél, és keze, mint árnyék követ. Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.

Refrén: /: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll. :/ 2x /: Kelj fel, én lelkem, miért adnád fel, miért csüggednél tovább? Bízzál Istenben, nincs olyan vihar, amin Ő ne vinne át! :/ 2x /: Mert vele minden magas falon átlépek, átfutok az ellenség táborán. A víz nem borít el, és a tűz nem éget meg, mert Ő mellém áll. :/ 3x Emlékezz mindig az ígéretére, minden nap megtart, és nem enged el. Szárnyain hordoz, és egyenes úton vezet.

Meghallgatható: Link


Csapatépítő játékként szoktunk játszani bizalomjátékokat, mint pl. a szabad esést a csapat tagjainak egymással szemben kinyújtott karjára, vagy a kinyújtott karokkal szembeni futást stb. És nagyon furcsa érzése van ilyenkor az embernek, amikor teljesen rá van utalva a bizalomra... Hogy bízzon a másik emberben, mert ő majd vigyázz rá! Nehéz számomra és esetlenül érzem magam játék közben, de hihetetlenül összekovácsolódunk a játék végére.

Valahol Istennel kapcsolatban is ilyen érzéseket táplálunk. Kérdés, hogy miközben aláesünk Valaki alánk tartja-e a karját, vagy a semmibe zuhanunk...A magas falakat át tudjuk-e lépni?!
Mert nem látjuk a jövőt, és nem tudjuk merre vezet minket. És ez a bizalomjátékunk a Jó Istennel, amikor tényleg vakon el kell engednünk magunkat.

De ahogyan a fenti dal is mondta, Vele minden falat átléphetünk, tűz és víz nem árthatnak nekünk! Akkor is, ha jönnek a hullámok és meg kell halnunk, bízhatunk az örök élet ígéretében!
Engedd el magad ma, és engedd, hogy kifogjon erős karja! Rajta, indulhat a nap, mert Ő veled megy!

Udvar Renáta Link
Kegyelem.Net



 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Balázs Károly Biblia forditása
  2011-04-14 14:41:53, csütörtök
 
  id.Balázs Károly 1KOR 13.

"Ha emberek és égi követek nyelvén szólhatnék is, szeretet nélkül olyanná lennék,
mint a visszhangzó vörösréz vagy a pengő cimbalom.

És ha próféciákat kapnék is, be lennék avatva az összes titokba, és minden ismeret birtokomban lenne, vagy ha olyan nagy hitem volna is, hogy hegyeket mozgathatnék, szeretet nélkül semmi volnék.

És ha mindent, amim csak van, falatonként szétosztanék is, és még a testemet is odaadnám, hogy dicsekedhessem, szeretet nélkül semmi hasznom nem lenne abból.

A szeretet hosszútűrő, kedves. A szeretet nem féltékeny. A szeretet nem hetvenkedik, nem fuvalkodik fel, nem illetlen, nem a magáét keresi, nem tömjénezi magát, nem számítja be a rosszat,
nem örül az igazságtalanságon, de együtt örül az igazsággal, mindenről lemond, mindent hisz, mindenre reménykedve vár, mindenben állhatatos.

A szeretet soha nem hiúsul meg. Még a prófétálás is eltöröltetik,
a nyelveken szólás is megszűnik, és az ismeret is eltöröltetik.

Mert rész szerint ismerünk, és rész szerint prófétálunk.
Később, amikor eljön a tökéletesség, félre kell dobni azt, ami rész szerinti.

Amikor kiskorú voltam, úgy beszéltem, mint egy kiskorú, arra törekedtem, mint egy kiskorú, és úgy számoltam a dolgokkal, mint egy kiskorú. Amikor azonban férfivá lettem, félredobtam a kiskorúakhoz illő dolgokat.

Jelenleg ugyanis tükör által, talányképpen látjuk, amit látunk, akkor viszont szemtől szemben fogunk látni mindent. Jelenleg rész szerint ismerek, akkor pedig úgy ismerem fel majd a dolgokat, ahogyan engem is ismer az Isten.

Most tehát megmarad a hit, a reményteli várakozás és a szeretet - ez a három.
Ezek közül pedig legnagyobb a szeretet."

Balázs Károly - Újszöv. Szómutató Szótár - CD-Rom
Link
 
 
0 komment , kategória:  B I B L I A :)  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 70 db bejegyzés
e év: 805 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 518
  • e Hét: 1220
  • e Hónap: 12273
  • e Év: 73574
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.