Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Lassan fel kéne ébredni
  2011-04-14 20:26:16, csütörtök
 
  Lassan fel kéne ébredni




Nem akarok feleslegesen nagy szavakat használni és nem áll szándékomban túldramatizálni sem a helyzetet, de azt hiszem, még ezen törekvések mellett is azt kell mondjam, hogy a tegnapi napon történtekkel a narancsos parlamenti többség túlment azon a határon, amit elsőre, hirtelen felindulásból akár a hazaárulás mezsgyéjének is mondhatnánk, de még másodszorra, finomabban fogalmazva sem nevezhetnénk másnak, mint az emberek szemen köpésének.

Tegnap napra pontosan egy éve volt, hogy lezajlott a választások első fordulója. Attól függetlenül, hogy végül a mi eredményünk nem pont olyan lett, mint amire oly sokan vártunk, mégis mindnyájan bíztunk abban, hogy ezután majd más lesz, hogy majd soha nem tér vissza az a világ, ami az elvtársak nyolc évét jellemezte.


Ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra, és ha tényleg őszinték akarunk lenni, akkor kijelenthetjük, hogy nem is tért vissza, egészen egyszerűen azért, mert annál egy sokkal alattomosabb dolog kezd mostanság kibontakozni. Amíg Elgróék bitorolták a hatalmat a társadalom többsége pontosan tudta, hogy ki az ellenség, pontosan tudta mindenki, hogy az elvtársakat milyen érdekek mozgatják, hogy mi áll a döntések hátterében. Manapság azonban a tömegek el vannak tévedve, a narancsköd még mindig mindent beborít és az emberek döntő többsége nem látja át, nem ismeri fel, hogy a nemzeti köntösbe bújtatott szavak mögött lényegében most is ugyanazok az elvek húzódnak meg, mint amik a korábbi években is.

A narancsos gépezet jól működik, a kommunikációs trükkök hatásosak. Minden nagyon szép, minden nagyon jó. A nemzeti együttműködés rendszere teszi a dolgát, a népek pedig várják, hogy majd jóra fordul minden, és közben észre sem veszik, hogy mit történik a fejük felett, észre sem veszik, hogy az egy éve még oly lendületesen hangoztatott narancsos szólamok olyan gyorsan eltűntek a párt kommunikációjából, mintha soha nem is lettek volna benne.

A már egy éve tartó fideszes színjáték forgatókönyve, kicsiben pontosan tetten érhető az alkotmányozás folyamatában is. Kezdetben abba is beleígértek mindent. Elhitették az emberekkel, hogy most majd egy új, egy kizárólag magyar érdekeket szolgáló alaptörvény készül, amire büszke lehet a nemzet egésze.

Tegnap pedig a parlamenti szavazásokon végérvényesen eldőlt, hogy az új alkotmány szellemisége lényegében semmiben sem különbözik a most még hatályos alaptörvénytől. Tegnap a narancsos parlamenti többség egyöntetűen és egyenként minden olyan javaslatot elutasított, amitől a készülő alkotmány az lehetett volna, aminek a magyar társadalom döntő többsége várta.

A nagy forradalmi lendületben így nem került be az alaptörvénybe az ügynöklisták nyilvánosságra hozásának szándéka, a politikusi álláshalmozás tiltása, a halálbüntetés visszaállításának lehetősége, a képviselők visszahívhatósága és mentelmi jogának eltörlése, de a lezajlott privatizáció jogszerűségének felülvizsgálata sem. Nem lett továbbá a szabályozás része a kétkamarás parlament felállításának a lehetősége, nem lett a hivatalos nemzeti lobogó része a címer és az előzetes bizottsági támogatás ellenére nem lettek vármegyék sem. [a szavazások összefoglalójáért katt IDE]

Vajon milyen épeszű indok lehet arra, hogy ezek a kérdések nem kerültek be az alkotmányba? Vajon ezek közül melyik az, ami nem élvez döntő társadalmi támogatást?

Azonban ha csak ezeket a témákat szavazták volna ki a narancsosok a törvényből, még egy cifra káromkodás után legyinthetnénk is egyet, de sajnos itt nem állt meg a szavazógépezet. És a történet innen kezd igazán felháborítóvá válni.

A narancsos képviselők ugyanis ezután elutasították azt a radikális kezdeményezést is, amely azt javasolta, hogy az alaptörvény ne csak azt rögzítse, hogy a magyar állam kötelezettséget és felelősséget vállal a határon túlra szakadt nemzetrészek iránt, hanem azt is, hogy támogatja azokat az ,,önrendelkezésük kivívására irányuló törekvéseik"-ben.

Gondolom, sokakban felmerül a kérdés, hogy az elszakított részek autonómia törekvéseinek támogatásával mégis milyen problémájuk lehetett a narancsosoknak?

De mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez volt a mélypont, hogy ennél már nincs lejjebb, annak jelezném, hogy az igazán alja még csak most jön. A radikálisok ugyanis beadtak egy olyan módosító indítványt is, amely az egészséges környezethez való jogot, illetve a természeti értékeknek ,,a jövő nemzedékek számára való" megőrzését azzal egészítette volna ki, hogy ,,a termőföld és az ivóvízkészlet kizárólag magyar állami vagy helyi önkormányzati tulajdonban, illetve magyar természetes személy tulajdonában lehet".

Mivel a józan észnek ellentmondóan a kormánypárti képviselők ezt a javaslatot már a bizottságban sem támogatták, ezért a Jobbik név szerinti szavazást kért az ügyben. A levezető elnök sorban olvasta a neveket és Fidesz-KDNP frakció tagjai, soraikban a MAGOSZ-elnök Jakab Istvánnal, kivétel nélkül nemmel szavaztak az előterjesztésre. [a szavazás összefoglalójáért katt IDE]

A történet érdekessége, hogy szemben a narancsosok hazaárulásával, a jobbikosokon kívül a független képviselők, az ex-elempés Ivády Gábor, Molnár Oszkár, Pősze, de még Szili Kátya is fontosnak tartotta, hogy a hazai föld-és vízvagyon védelme mellett voksoljon.

Azt hiszem, ehhez már tényleg nem kell kommentár. Ez önmagért beszél. Ez lett a reményekből, ez lett a forradalmi lendületből. Vajon mennyi idő kell még, hogy a többség rájöjjön arra, hogy át lett verve?

Vajon mennyi idő kell még, hogy a narancsos álomból felébredjünk végre?



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Másnaposság ellen - előrehozot
  2011-04-14 20:13:52, csütörtök
 
  Másnaposság ellen - előrehozott spekuláció

2011.04.14. 18:24


Fejfájás, kiszáradt száj, émelygés, hányinger. Brrr...

Az úgy kezdődött, hogy elégedetlenek voltunk a kertésszel. Kéne egy új, de ez mégiscsak egy bizalmi állás, hiszen beengedjük a portánkra, szinte már családtag, felelősségteljes döntés, csak hát a régi már nagyon elszemtelenedett, fényes nappal a venndégeink szeme láttára brunyálta oldalba a petúniákat, úccse mertek kirúgni, húzott nagyon a pálinkásüvegéből, mert a többi kertész még nálam is rosszabb, mondta, és látszott a fején, hogy ő ezt el is hiszi, nagyon. Nem hagyott túl sok lehetőséget nekünk, ki kellett rúgni, bízva abban, hogy a következő talán mégsem lesz sokkal rosszabb, de ha az lesz, hát istenem, csúnyácska lesz egy ideig a kert, előbb-utóbb majd csak találunk egy jó kertészt, az angolok se tegnap kezdték el nyírni a sajátjukat. No meg ugye a szóba jöhető jómunkásember meg is ígérte, hogy még a vakondtúrásokat sem fogja ő felforgatni, nem hogy az egész kertet.

Ezzel szemben mi lett? Berúgta az új kertész a nagykaput, és köszönés helyett elrikkantotta magát, hogy einstand! Hogy a petúniának és a hibiszkuszbokornak annyi, arra számíthattunk, de ez a hormonzavaros kisvakond nem állt ám meg a kertben, bejött a házba is, kijelentette, hogy a függönyök randák, holnapra lecseréli, a nappalit át fogja festeni és következő hó elejétől márpedig itten vegetáriánus konyha lesz vive, mert neki az tetszik, hát ezt azért mégsem gondoltuk volna. Tudom, tudom, Debreczeni megmondta, haggyuk már. Nem gondoltuk, pont.

Hát egy lófaszt. Én vagyok a gazda, a tulajdonos - a szuverén, ha úgy tetszik - és erről a jogomról tudtommal nem mondtam le, mint ahogyan a birtokomról sem mondok le, ha kertészt alkalmazok, hanem csak átengedem neki művelésre, ellenszolgáltatásért. Ha elkurvult, akkor meg elhajtom, és nehogy már ne állíthassam helyre utána azt, amit elbarmolt pusztán azért, mert ő rádrótozott egy "Hozzányúlni tilos!" táblát.

A Fidesz, de leginkább az orbánizmus bukni fog, és ha szíveskedik ezt viszonylag gyorsan megtenni (2014, például), akkor még lehet értelme valamiféle restitúcióról is álmodozni egy keveset. Megbukott, örültünk, berúgtunk, felébredtünk utána jó másnaposan és vakarjuk a fejünket, hogy mi legyen? Ön szerint?


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/04/14/masnapossag_ellen_4
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csaljuk haza a diplomásokat mu
  2011-04-14 20:07:34, csütörtök
 
  Csaljuk haza a diplomásokat munkanélkülinek


Szeretem, ha egyik másik nagy vitát kavart posztnak utóélete van, és önjáróvá válik. Egyrészt mutatja, eljut oda ahová szánom, másrészt azt az illúziót kelti, hogy hajlamosak az érintettek is a fejükhöz kapni néha. Vagy nem.

Néhány hete téma volt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség külhonban dolgozó atyánkfiait hazacsalogató akciója. Megvitattuk pro és kontra az általuk megfogalmazott 10 érvet, röhögtünk egyet a túró rudizáson, és nagyjából el is felejtettük az egészet. Tegnap délután aztán Tristan nevű kedves kommentelőnk ( vélhetően az IKSZ pest megyei alelnöke, Azbej Tristan ) szerint frappáns választ adtak ők nekünk, hitetleneknek. Elkészült a csaldhaza 2.0, kattintgassatok, nézzétek a legújabb ötleteket.

Az első ránézésre is világos, hogy a második felvonásban már nem akartak közröhej tárgya lenni. Az alap gondolat, hogy létrehoznak a hazatérést fontolgatók számára segítséget és tanácsot adó fórumot szakértőstől, az már nem a faljál koviubit túró rudival kétpofára, bámulj ki a repcsi ablakon, oszt'majd jó lesz kategória. Komolyabban lehet venni, látszik rajta a szándék. Ezzel már csak olyan apró bajaim vannak, hogy vajon miért csak a felsőfokú nyelvtudással és diplomával rendelkezőknek szól?

Az egyszeri, külföldön melózó magyar paraszt már smafu? Ők a negyerehaza kategória?

Sok fiatal diplomás dolgozik külföldön, ez tény. De legalább ennyi szakképzett fizikai melós is ott húzza a rabigát napról napra. Pl az orvosok mellett rengeteg egyéb, nem diplomás, de szakképzett egészségügyi dolgozó is kint nyomul, a fizikai szakmunkát végzők seregéről nem is beszélve. Őket nem akarjátok hazacsalni?
Megfordult a fejemben, hogy ti a magasztos gondolatok mellett foglalkoztok olyan realista marhasággal is, mint a gazdaság és a munkaerőpiac helyzete? Ha igen, akkor elképzelésem nincs milyen vonzó alternatívát tudtok kínálni a kint dolgozóknak. Mert az esetleges hazatelepülőket kormányunk a Széll Kálmán Tervre alapozott konvergencia program részleteivel fogadja, ami első olvasatra nem túl vidám.

Az ugye az elmúlt négy-öt évben a zsigereinkbe ivódott, hogy a konvergencia pfújj rossz, az a népellenség. Szijjártói értelmezésben ez annyit tesz, "hogyan lehet még több pénzt elvenni a magyar emberektől, rossz az embereknek, rossz a gazdaságnak." Szóval kerülni kéne, mint a Villa Dzsörzi fingot, nem beleugrani több száz/ezer kilométerről. De tegyük fel, lesznek páran igazi kalandvágyó szörvájvörök, akik belevágnak. Ők Lisztferihegyről hazaérve 270 helyett 90 napot tölthetnek munkanélküliként munkakereséssel, aztán mehetnek közmunkásnak az új módi szerint. Már, ha lesz hova, mert közelharcot kell majd vívniuk a kormány által munkába visszaterelni szándékozott 100-150 ezres tömeggel a havi 28500 forinttért. Apró hajszál a takonypüré tetején, hogy diploma ide, szakképesítés oda, a munkanélküli köteles elfogadni a végzettségétől független, munkaügyi szervezet által kijelölt bármilyen munkát. Ezzel legalább Európa elsők leszünk, csak itt fognak árkot kaparni a diplomások is. A mindenit, mi az ellenállhatatlan mézesmadzag, ha nem ez?

Az igazán szomorú az, hogy megint csak a sok és nagy számokkal dobálózás megy érdemi lépések nélkül. Egy árva konkrétum, egy kósza gondolat nincs arról, hogy a közmunka programban hol is akarnak ennyi plusz ember elhelyezni. Ezen felül a kormány 300.000 új munkahelyet a versenyszférában is szeretne látni, ami igazán vigyorkeltő a jelenlegi kiszámíthatatlan jogbiztonság mellett. A visszaható törvénykezés, a hasra ütés alapján kivetett válságadók, a ma kölcsön, de holnap örökbe elvett nyugdíj után az ország nem nyújt kifejezetten befektetésbarát környezetet épeszű embernek.

Ha így haladunk nem a külföldön dolgozók fognak hazajönni, hanem egyre többen lesznek az elkeseredettek, akik az itthoni kínlódás helyett inkább a kinti próbálkozást fogják választani. Akik majd 2014 tavaszán hazajönnek, és dobnak egy százast a Kossuth tér sarkában padon ücsörgő aprócska, elkeseredett alak dobozkájába.

http://varanus.blog.hu/2011/04/14/csaljuk_haza_a_diplomasokat_munkanelkulinek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves Fidesz szavazók!
  2011-04-14 20:03:28, csütörtök
 
 

A magyar föld nem eladó - A Jobbik hazaárulónak tekinti a földtulajdon megtartása ellen szavazókat és nem adja fel küzdelmét a magyar föld megvédése érdekében.
Szívesen látott polgárőrök - A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mintegy kétszáz tagja kezdett figyelemfelkeltő járőrözésbe Hajduhadházán.
Magyarmentő terv - Új Csángó Cselekvési Tervet fogadtak el civil szervezetek a moldvai magyarság megmaradása érdekében.



2011. április 11.- egy újabb gyásznap nemzetünk egén.




A Fidesz NEM-et mondott:


A Magyar föld és ivóvíz magyar kézben tartására.
A mentelmi jog eltörlésére.
A határon túli magyarok autonómiájának támogatására.
A képviselő visszahívhatóságára.
A mentelmi jog eltörlésére.
Az álláshalmozás megakadályozására.




"Cseppet sem kedves fidesz szavazók, ti kik pont egy éve elárultátok hazátokat, hőn szeretett választottjaitok ma az új Alkotmányukkal "meghálálták" nektek!!!!
Ezennel a mai napot Országos Gyásznappá nyilvánítom!!!


("Köszönjük" nektek agymosottak!)"

Idézet egy tiszta szívű Magyartól




Kedves Fidesz szavazók!




Mielőtt tiltakoznának, és elmondanák a pártjuk által betanított mondatot, miszerint - ez a tiltakozás is a balliberálisok malmára hajtja a vizet, őket támogatja, - feltennék egy kérdést:


Vajon a balliberálisok is tiltakoznának, ha a termőföldet, és az ivóvizet nem védi a törvény?

Csak ennyit szerettem volna kérdezni Tisztelt fülkeforradalmárok!


Duft


http://duft.extra.hu/?m=201104&paged=3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Izotóp-csodatóp címmel indít o
  2011-04-14 19:59:58, csütörtök
 
 
Izotóp-csodatóp címmel indít oktatórajzfilmet az MTV


2011. április 14., csütörtök

A radioaktivitástól mindenki tart, de senki nem tudja, mi is az valójában. Ezért készül egy új oktató rajzfilmsorozat.

Tíz emberből csupán egy tudja helyesen, mi a radioaktivitás, az izotóp és a felezési idő. Ezért a Magyar Televízió úgy döntött, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek sikersorozata, a Vizipók-csodapók után újabb 13 részes animációs sorozatot készíttet Izotóp-csodatóp címmel.

A film címszereplője Izotóp-csodatóp, és szárazföldi barátja, a sátánista beállítottságú fordított keresztes pók.

Izotóp-csodatóp a Paksi atomerőmű hűtővizében él, csakúgy mint számtalan barátja, a ház nélküli kakaós csiga, a kis katicalány, akiről a főhős mindig elmondja, hogy a Piros Pöttyös az igazi. (Sajnos csak ezzel a szponzorációs kompromisszummal jött össze a sorozat költségvetése.)

A történet viszonylag egyszerű: a kis Izotóp az első részben megtudja, hogy nyolc nap a felezési ideje, ezalatt pedig számtalan kalandon keresztül arra is fény derül, hogy ő valójában egy orosz lefegyverezési projekt során egy atomtöltetből került hazánkba. A fordított keresztes pók pedig minden epizód végén elmondja, hogy ,,Hát ez az Izotóp, ez egy csodatóp!"


http://hircsarda.blog.hu/2011/04/14/izotop_csodatop_cimmel_indit_oktatorajzfilmet _az_mtv
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gavallér János: Létidõk
  2011-04-14 19:28:32, csütörtök
 
  Gavallér János: Létidők




Bevégeztetett. Alaptörvényt alkotott a parlament, kirótta a kor hiedelemeszményét. Nem volt és nincs olyan, ember alkotta törvény, amely kiállná az idők próbáját, csak az emberi méltóság felülmúlhatatlansága alapján, az életről az Isten, az egyéntől függetlenül kialakította fizikai, szellemi és erkölcsi működésmechanizmusát ez volt és ez lesz a törvény, míg az élet, élet lesz.


Természetesen, minden korban, minden társadalomban, eszmerendszerben szájíze szerint formálja, értelmezi a hatalom a viszonyrendszereket. Az emberi élet, viszont csak és kizárólag az Isten formálta hiedelem rendszeren keresztül létezhet, mert ugyanis, amennyiben elveszíti hitét a mindenségtermészet törvényszerűségeiben, akkor megválik emberi mivoltától, és Istennek képzeli magát, ítélkezik mások felett a tévedhetetlenség Sátáni trónján. Azaz, semmiféle félelemmel nem kell viseltetnünk az illanó korok rögeszméitől, a hatalom arroganciájától, hiszen az élet a szívünkbe írja a törvényeket, melyek felülírhatatlanok.

A törvények jönnek, mennek és a létidőben, csak pislog az ember, hogy bizony időről-időre, mint rongyruháját a koldus, váltogatja hitelméletét a hatalom, megfeledkezve az igazság lélekemelő törvényszerűségéről. Ugyanis az igazság, ha felismerik, ha nem, ha bevallják, ha nem mindenképp megváltoztatja a kreált valóságot. Az igazság akkor is létezik, ha a kor, vagy a szűk lokalitás nem vesz róla tudomást, sőt az emberek viselkedését, viszonyulását csak és kizárólag az igazságérzet befolyásolja. Ennek a működésmechanizmusnak egyszerű oka van, ugyanis az életnek értelme csak akkor elfogatható, ha az igazság irányítja a törvényeket. Mert amennyiben a paraván mögött irányító hatalmak képtelenek az igazság szerint irányítani, úgy az élet működőképessége korlátozódik, így a hatalom ereje fogy. Nos, ha 1848-tól a magyar társadalmunkat vesszük alapul, akkor láthatjuk, a nemzedéki idők rostáján keresztül, hol így, hol úgy magyarázták a hatalmi struktúra kiszolgálásának szükségszerűségét a regnálók. Ha mély lélektani elemzést hajtunk végre, láthatjuk, hogy időről-időre veszít méltóságából, emberi együttérzéséből és teljesítőképességének erejéből a magyar társadalom, mert megfosztották az igazságérzetének kinyilvánításától. A következmények egyértelműek: A Magyar állam ereje egyre fogy, no nem társadalmi szerepe, hanem érdekérvényesítő képessége. Azaz, az igazságától megfosztott élet, vergődik.

Az egyén számára még feldolgozhatatlanabb az a furcsa történelmi folytonosság, ami az országot egy új dinasztia hálózat alapján működteti, hol a szocializmust, hol a kapitalizmust. Mert bármilyen rendszer is legyen, a haszonélvezői megöröklik (pia frausként) a hatalmat, no nem a vezénylő pálcát, de az összes hangszer az ő szájízük szerint szól. Azaz, történjen bármi, a bírák, az ügyvédek, a rendőrök maradnak - hisz a regnáló hatalom törvényeit képviselve jártak el-, függetlenül tetteik igazságtartalmától. Aki tegnap ölt, ma hogyan lehet köztiszteletnek örvendő? A magyar társadalom szakrális lélekjelenlétének köszönhető, hogy megtűri maga között az olyan egyéneket (Isteni megbocsátást gyakorol), akik az igazság keresése nélkül engedelmeskednek a pillanat törvényeinek. Mert ha a világ olyan gyakorlattá silányítja az élet működésmechanizmusának a törvényeit, amely akkor és úgy írható át, ahogy és amikor akarják a paraván mögött terpeszkedő hiénák, akkor bizony az élet sorvadásnak indul és kihal az emberiség. Lehet a kor divatja szerint öltözködni, lehet a külsőt váltogatni, de nem ajánlott a belsőt, a hitét, az emberi lelket festegetni, ilyen-olyan hóbortok szerint.

Hogy mit szab ki számunkra a sors, azt a mások iránt megnyilvánuló cselekedeteink alapján dönti el az Isten és az Istennel folytatott szerencsejátékok talán nem a legjobb ajánlószelvények a lélektisztaságához, így az emberélet beteljesedése nem múlhat azon, hogy a lélekidentitásokat hogyan igázza le. Mindemellett 60-70 év jut bárkinek arra, hogy függetlenítse önmagát a kataklizmaeszméktől, mert az idő végtelen, csak a sors véges.

Forrás: Gavallér János

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cigányügybe fog belebukni a
  2011-04-14 18:42:26, csütörtök
 
  A cigányügybe fog belebukni a Fidesz
2011. április 14. 16:20

Hunhír.info
Pintér Sándor belügyminiszter a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjainak hajdúhadházi járőrözésével kapcsolatban csütörtökön Gödöllőn kijelentette: meggyőződése szerint szabálysértések történtek, a magyar hatóságok ennek megfelelően járnak el.

"A szabálysértéseket a magyar rendőrség és a magyar joghatóságok annak megfelelően fogják kezelni, amilyen módon megsértették a törvényt" - jelentette ki egy uniós tanácskozás után. A belügyminiszter közölte: a törvényesség talaján áll és a törvények betartását kéri a magyar állampolgároktól, a rendőröktől pedig azt, hogy tartassák be azokkal, akik erre maguk nem hajlandóak.Világos beszéd, nem?


A magyar embereknek elege van Olajos Pintér Sándorból is, meg a cigányokból is... Nem kellene olajat öntözni a tűzre... Vagy annyi készlet kimaradt???
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mellébeszélés a vörös iszapos
  2011-04-14 13:19:18, csütörtök
 
  Mellébeszélés a vörös iszapos milliárdosokért
Posted on 2011/04/14 by Híradmin



A vörösiszap - Szabályos tárolás?

A Kolontári vörös iszap ömlés miatt általam a Fővárosi Bíróság előtt indított peres eljárásokban az első tárgyalásra mellékletben látható idéző végzés szerint 2011. április 19-én 1/2 10 órakor kerül sor.

Előzménye ezeknek a peres eljárásoknak az volt, hogy a Kolontári katasztrófát követő sikerdíjas megbízási díjkikötéseket, és más egyéb ehhez hasonló haszonszerzésre irányuló ügyvédi tevékenységeket részben tisztességtelennek, részben törvénytelennek tartottam.

Ezért döntöttem úgy hónapokkal ezelőtt, hogy a vörös iszap miatt károsultak tragédiáját nemzeti ügynek tekintve munkadíj, sikerdíj és egyéb bármiféle rafinált díjkikötés nélkül is vállalom mindazon károsultaknak kártérítési igényét bíróság előtt a MAL Zrt alperes ellen érvényesíteni, akiknek ingatlanát a vörös iszap Devecseren, vagy Kolontáron nem érte el, de értékcsökkenése az ingatlanoknak ennek ellenére bekövetkezett...

Az ügynek jogi megítélését mindenkor egyszerűnek tartottam és tartom most is azért, mert a kártérítési igény jogalapjának alábbiak szerinti megjelölése a keresetlevélben nem teszi lehetővé a MAL Zrt alperesnek a ,,Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható." védekezési lehetőségét:

,,Jogi alapját követelésünknek a Polgári Törvénykönyv - 1959. évi IV. tv. - alábbi rendelkezése adják:

100. §: ,, A tulajdonos a dolog használata során köteles tartózkodni minden olyan magatartástól, amellyel másokat, különösen szomszédjait szükségtelenül zavarná, vagy amellyel jogaik gyakorlását veszélyeztetné."

Ehhez fűzött Kommentárból:

,,A törvény biztosítja a személyeknek az őket megillető jogok szabad gyakorlását, e jogok társadalmi rendeltetésének megfelelően. Nyilvánvaló tehát, hogy a tulajdonjogból eredő használati és birtoklási jogosítvány nem eredményezheti mások jogainak csorbítását, vagyis e jogokat is mások jogaival összhangban kell gyakorolni.

A törvény a zavar és veszélyeztető magatartásokat nem sorolja fel, nem definiálja. Ilyen magatartás lehet például a zajos tevékenység, az egészségtelen fertőző helyezet előidézése, az állatok tisztántartásának elmulasztása, különböző környezetvédelembe ütköző hatások előidézése, vagy éppen, a mások építkezésével előidézett hátrányos helyzet."

345. § 1. bek: ,,Aki fokozott veszéllyel járó tevékenységet folytat, köteles az ebből eredő kárt megtéríteni.

Mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt olyan elháríthatatlan ok idézet elő, , amely a fokozott veszéllyel járó tevékenység körén kívül esik. Ezeket a szabályokat kell alkalmazni arra is, aki az emberi környezetet veszélyeztető tevékenységével másnak kárt okoz."

Ehhez fűzött Kommentárból:

,,Az elháríthatatlanság a joggyakorlat szerint akkor állapítható meg, ha a technika adott fejlettségi szintjére és a gazdaság teherbíró képességére is figyelemmel objektíve nem áll fenn a védekezés lehetősége."

,,A fentiekben ismertetett szabályok irányadók arra a károkozóra is, akinek tevékenysége ugyan nem feltétlenül minősül veszélyes üzemnek, de az emberi környezetet veszélyezteti. (így például szennyező anyagokat bocsát ki.)"

Ezeknek a jogi alapoknak alkalmazhatósága miatt nem értettem soha azt, hogy a más ügyvédek által indított pereknek eddigi tárgyalásain miként vetődhetett fel elsődleges perbeli problémaként az, hogy a MAL Zrt ,,veszélyes üzemű" tevékenységet végez-e, vagy sem. Ugyanis az általam fenti jogi alapok megjelölésével indított kártérítési peres eljárásban csak az vizsgálandó, hogy kidőlt falazatú tározó kinek a tulajdonában van, illetve a vörös iszap az emberi környezetet veszélyezteti, vagy sem. Az pedig, hogy a tározónak építésére volt-e megfelelő engedély, illetve mely hatóságnak milyen gyakran kellett volna ott ellenőrzést végezni, vagy egyéb mulasztások közrehatottak-e vagy sem, az igény érvényesítését nem befolyásolhatja.

Ellenben a per jogi alapja elterelésének céljára az április 6-án készült az LMP-s Jávor Benedek főszerkesztőségével jelzett jelentésnek alábbi összefoglalója érthetővé teszi a félrevezetés célját:

Már a cím utáni ,,Kolontári vörösiszap-balesetet" első szavak is furcsák számomra azért, mert a baleset szót sérülést, vagy halált, illetve anyagi kárt okozó szerencsétlenségre használjuk az értelmező szótár szerint, míg a tragédia szót pedig gyászos, megrendítő eseménynél alkalmazza a magyar nyelv.

10 ember halálát, és sok ezer ember anyagi megsemmisülését eredményező eseményről pedig illik a katasztrófa szót használni a szótár szerinti ,,nagyarányú szerencsétlenség"-re utalva.

Tovább vizsgálva az Összefoglalót, annak 7 alcíme közül 5 alcím nem utal személyekre, míg az 5. helyen a ,,hatóság", majd a 7. helyen a ,,hatóságok és a kormányzati illetékesek" szavakkal a ,,baleset" lehetséges okaként konkrét hatósági személyeket jelöl meg az irat úgy, hogy a tározót üzemeltető, annak falazatát a balesetet megelőzően magasító, majd az így magasított falazatú tározót színültig megtöltő ajkai alumínium gyár tevékenységének irányítóit, vagy a MAL Zrt tulajdonosait nemhogy az alcímek, de még az apró betűs szövegnél sem említi meg a Jávor Benedek által főszerkesztett Összefoglalója a jelentésnek.

Egyfajta fogalmazási bravúr az, ahogy például az első, a ,,privatizáció körülményeit" alcím után következő szöveg a tulajdonosokra, vagy az üzemeltetőkre utaló szót elkerülte az alábbiak szerint:

,,az ajkai alumíniumgyárhoz a környezetvédelmi kötelezettségekre való tekintettel mélyen áron alul jutott a vevő, ugyanakkor ezeket a kötelezettségeket nem konkretizálták kellőképpen a privatizációs szerződésben, és a végrehajtás ellenőrzése is hézagos volt, ráadásul a hatóságok többszöri halasztásra is lehetőséget adtak."

Magyarra fordítva tehát az összefoglaló készítője ezáltal azt közli, hogy az ingatlannak jelenlegi tulajdonosai is tudták azt, hogy a tényleges árnak töredékéért - szerintem 1 %-ért - arra hivatkozással juthattak az ajkai alumíniumgyárhoz, hogy a kedvezmény fejében környezetvédelmi kötelezettségek teljesítését kellett vállalniuk, majd azt közli, hogy a vételi kedvezménynek okot adó környezetvédelmi kötelezettségeket konkretizálták a vételi - privatizációs - szerződésben, de nem kellőképpen, majd azt követően, hogy a fentiek szerint mindenki számára nyilvánvalóan színlelt környezetvédelmi kötelezettséget csak azért írtak a vételi szerződésbe, hogy a ,,mélyen áron aluli" - szerintem tényleges érték 1 %-ért - vételt valahogy igazolják azt közli, hogy a vételi szerződésbe foglalt színlelt környezetvédelmi kötelezettség ellenőrzése hézagos volt, és végül a ,,ráadásul" szóval hangsúlyozzák azt az összefoglalóban, hogy azért is felelősek a hatóságok, mert a mélyen áron alul megszerzett gyár vezetőinek többszöri halasztási kérelmének helyt adtak.

Ilyen módon szerintem kétféle okból szoktak érvelni. Vagy akkor, ha a humoristaként nevettetni akarnak, vagy akkor, ha kihasználva a másik kiszolgáltatott helyzetét tesztelik tűrőképességét arra nézve, hogy az szó nélkül mit hajlandó még elviselni.

———————& ;#8212;————

Az olyan olvasó pedig aki ad magára valamint, ha ilyen első alcímhez tartozó érvelést olvas bárkitől, már a második alcímhez tartozót sem olvassa el. Hiszen azért, hogy értelmi képességét ennyire semmibe vevő embertől származó hazug mondatokkal tovább pazarolja drága idejét bárki, ahhoz rövid az élet.

És egyébként is bizonyítottá vált már az első alcímhez tartozó mondat alapján is az, hogy a MAL Zrt tulajdonosai érdekében történik minden. Az is, ha más ügyvédek által indított peres eljárásban az elsődleges probléma a veszélyes üzemű felelősség körében történő vizsgálat eredménye, és az is, ha akár az MTA bevonásával és a tudományosság igényével készítenek jelentést.

Hiszen nem létezik a MAL Zrt tulajdonosainak ,,védelme" érdekében olyan tudományos értekezés, melyet a fentiekben idézett ,,Összefoglaló" szintjén a MAL Zrt tulajdonosaihoz dörgölőző politikusok és nem politikusok ne magyaráznák meg előbb-utóbb azt sugallva, hogy a Kolontári vörös iszap katasztrófáért is a ,,Gyuszi sofőr" a felelős.

———————& ;#8212;——-

Azt pedig jó lenne tudni, hogy a Kormány különböző tisztviselői által már többször ígért, Magyar Állam által MAL Zrt ellen indított kártérítési peres eljárás tárgyalására a bíróság mely időpontra tűzött ki tárgyalási időpontot.

Csak azt ne mondják, hogy még azért nem adták le a keresetlevelet, mert a fentiekben részben ismertetett Jávor Benedek féle jelentésre vártak...

Valamint azt is jó lenne tudni, hogy kinek tűnt fel a MAL Zrt Cg 01-10-045091 cégszámú cégkivonatának jelenleg hatályos alábbi adatai alapján megállapítható változás:
13/207. Dr. Tolnay Lajos igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) (an.: Bota Mária)
8220 Balatonalmádi, Budatava utca 1.
Adóazonosító jel: 8298542967
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2010/02/22
Jogviszony vége: 2013/06/30
A változás időpontja: 2010/02/22
Bejegyezés kelte: 2010/03/19
Hatályos: 2010/02/22 ...



13/208. Petrusz Béla igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) (an.: Uhlárik Erzsébet)
8000 Székesfehérvár, Rekop utca 9.
Adóazonosító jel: 8276223060
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2010/02/22
Jogviszony vége: 2013/06/30
A változás időpontja: 2010/02/22
Bejegyezés kelte: 2010/03/19
Hatályos: 2010/02/22 ...



13/211. Dr. Bakonyi Árpád igazgatósági tag (vezető tisztségviselő) (an.: Aczél Zita)
8220 Balatonalmádi, Budatava utca 1.
Adóazonosító jel: 8277152469
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2010/10/11
Jogviszony vége: 2013/06/30
A változás időpontja: 2010/10/11
Bejegyezés kelte: 2010/10/25
Hatályos: 2010/10/11 ...



13/212. Dr. Bakonyi Zoltán cégvezető (an.: Wache Mária)
8220 Balatonalmádi, Budatava utca 1.
Adóazonosító jel: 8385311203
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2010/02/22
Jogviszony vége: 2013/06/30
A változás időpontja: 2010/10/11
Bejegyezés kelte: 2010/10/25
Hatályos: 2010/10/11 ...

Hiszen 2008. április 30-án ugyanezek a cégadatok még az alábbiak szerint úgy voltak nyilvántartásban, hogy Dr. Tolnay Lajos vezető tisztségviselőnek - tulajdonosnak - lakóhelyeként budapesti lakóhely volt feltüntetve, míg ezt követően a fenti cégnyilvántartási adatok szerint Dr. Bakonyi Árpád és Dr. Bakonyi Zoltán közös balatonalmádi ingatlanába költözött dr. Tolnay Lajos.

———————& ;#8212;———-
13/135. dr. Tolnay Lajos (an.: Bota Mária)
1026 Budapest, Kelemen L. u. 10.
vezető tisztségviselő
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2004. július 1.
Jogviszony vége: 2008. június 30.

Hatályos: 2004. június 30. - ... [*]

[Megjelent a Cégközlöny 2004/50. (2004. december 9.) számában]
13/136. Petrusz Béla (an.: Uhlárik Erzsébet)
8000 Székesfehérvár, Rekop u. 9.
vezető tisztségviselő
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2004. július 1.
Jogviszony vége: 2008. június 30.

Hatályos: 2004. június 30. - ... [*]

[Megjelent a Cégközlöny 2004/50. (2004. december 9.) számában]
13/137. dr. Bakonyi Árpád (an.: Aczél Zita)
8220 Balatonalmádi, Budatava u. 1.
vezető tisztségviselő
A képviselet módja: önálló
Jogviszony kezdete: 2004. július 1.
Jogviszony vége: 2008. június 30.

Hatályos: 2004. június 30. - 2005. március 31. [*]

[Megjelent a Cégközlöny 2004/50. számában]
[Megjelent a Cégközlöny 2005/19. számában]

———————& ;#8212;———-

Ahhoz képest, hogy dr. Tolnay Lajost hazánk 10 leggazdagabb embereként tartják számon több milliárd forint vagyonnal, furcsállom, hogy II. kerületi lakását elhagyva dr. Bakonyi Zoltán és dr. Bakonyi Árpád lakásába 2010-ben költözött.

Attól eltekintve, hogy Jávor Benedek munkásságát tapasztalva biztos meg tudná magyarázni ezt a változást is az általa főszerkesztett vörös iszap ,,baleset" jelentés ,,Összefoglaló"-jának megfelelő színvonalon.

Siófokon 2011. április 11. napján.

Léhmann György

=========================================

Utóirat:

Egyébként pedig mivel a mellékelt idéző végzés szerinti április 19-én ½ 10 órakor tartandó tárgyalás a Fővárosi Bíróságon nyilvános, ügyfelem hozzájárulásával szívesen vesszük az ott megjelenő hallgatóságot.

Vörösiszapos ügyben bírósági idézés

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/04/14/mellebeszeles-a-voros-iszapos-mil liardosokert/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Cigányvajda leszel-e, Viktor?
  2011-04-14 13:12:20, csütörtök
 
  Cigányvajda leszel-e, Viktor?
2011. április 14. - 00:01

Kedves Viktor! Voltál-e már leköpve, kővel megdobálva? Ébredtél-e már arra, hogy az éjjel mindent elvittek a kertedből? Szorítottak-e már kést a nyakadhoz, az értéktárgyaidat követelve? Ütötték-e már ököllel arcul a nagymamádat, annak reményében, hogy utána majd elárulja, hol rejtegeti csekélyke nyugdíját? Fenyegették-e már azzal húgodat, lányodat, hogy fajtalanságra fogják kényszeríteni?... Egyáltalán: volt-e valaha egyetlen percig is legalább érintőleges vagy hallomásbéli közöd a mai magyar valósághoz, miközben a Nagy Nemzeti Együttműködés Rendszeréről szónokolsz?

Ötszáz évvel ezelőtt élt egy király Magyarországon, aki a legendák szerint előszeretettel bújt álruhába és vegyült el a pórnép között, hogy megtudja, hogyan is élnek az alattvalói. Öt évszázada nem talált követőkre. Hunyadi Mátyás óta soha egyetlen uralkodó sem merészkedett a népe közé.

Te mernél-e valaha közénk jönni, Viktor? Mernél-e a testőreid nélkül elvegyülni a tömegben, hőn szeretett és felemelni kívánt polgáraid között? Csak hogy megtudd, hogyan is élünk manapság. Mernél-e egy Tarna-menti kis falu utolsó házában aludni? Mernél-e egy borsodi településen bemenni a kocsmába? Mernél-e a Józsefvárosban sétálni sötétedés után, mernél-e az utolsó metróra várni a Blaha Lujza téren?

Tudjuk, a kormányzati luxusautó szélvédője mögül kitekintve más a világ. A Parlament ablakából szemlélve egy makulátlan, narancsszínű Magyarország horizontja bontakozik ki, és csak a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület fekete mellényes önkéntesei rontják az összképet. És te, Viktor, képtelen vagy megérteni a fekete mellényes emberek létezésének miértjeit... Pedig ezek az emberek a legönzetlenebb, legáldozatkészebb polgárai a hazának, és a legbecsületesebb tagjai a nemzetnek. De te túlságosan öntelt és befolyásolt vagy ahhoz, hogy ezt megértsd. Távol élsz a valóságtól, ez lehet tán a baj.

Abban a tudatban tetszelegsz, Viktor, hogy te vagy a haza megmentője, és hogy nem született ilyen kvalitású államférfi Kossuth óta, mint amilyen te vagy. De a mai magyar valóságban egy Szebb Jövőért polgárőr is többet ér nálad, mert az a polgárőr meghallja magyar testvérei szavát, az a polgárőr saját költségén utazik Zalából Hajdú-Biharba, hogy ott legyen, ahol a legnagyobb szükség van rá, és azt a polgárőrt szeretik, Viktor. Barátkozz meg a gondolattal. Befogadják, elszállásolják, örülnek a jelenlétének, az utolsó csirkéjüket odaadják, hogy legyen mit ennie, csak maradjon, csak vigyázza a rendet, mert a félelem nélküli élet mindenki legalapvetőbb vágya és minden becsületes magyar állampolgár elidegeníthetetlen joga. És tőled, Viktor, mindezt hiába várják.

Kedves Viktor! Ellened - nem is olyan rég - a gyűlölt MSZP úgy kampányolt, hogy a suttogó propaganda szintjén azt terjesztették rólad: cigány vagy. Hát most eljött a perc, hogy saját magad bizonyíthatod, cigány vagy-e. Ami az én olvasatomban azt jelenti, kiállsz-e a megalázott, megfélemlített, ártatlan és tisztességes állampolgárok mellett, legyenek akár magyarok, akár romák, avagy végleg a sötét oldalra állsz, és a lumpenek, az élősködők, a csak jogaikat ismerők, a bűnözők cigányvajdája leszel. Rajtad áll, és már nincs sok időd hátra, hogy választhass. Mert a jövő elkezdődött.

Szebb Jenő
szebbjovo.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 174
  • e Hét: 5926
  • e Hónap: 9671
  • e Év: 163167
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.