Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Bizalom
  2011-04-16 23:51:25, szombat
 
  Garai Gábor - Bizalom


S ha százszor is becsapnak és ezerszer csalódom abban,
kinek szívemet, mint álmából a rózsát, kitakartam,
s ha épp az árul el, kit életemmel fedeztem én,
s ha tulajdon fiam tagad meg, s ha nem harminc ezüstért,
de egy rongy garasért adnak el engem barátaim,
s ha megcsal a reménység, s ha kudarcaim térdre kényszerítenek
és elátkozom már, hogy megszülettem, s ha csak a bosszút hízlalja a hála híveimben,
s ha rágalom kerít be,- akkor se mondom, hogy nem érdemes!

Akkor se mondom, hogy nem érdemes hinni az emberben, akkor se mondom,
hogy megélek magam is, néptelen magányban, mert irgalmatlan az élet.-

De csöndes szóval eltűnődve mondom: bizalmam sarkig kitárt kapu,
nem verhet rá lakatot a gyanú; ki-bejár rajta bárki szabadon.
Egy besurrant csaló tiszteletére nem állítok őrséget tíz igaznak!

Kit tegnap itt gyöngeség bemocskolt, megtisztálkodva ma betérhet újból;
ki kétélű késsel jött ide ma, köszönthet holnap tiszta öleléssel!

Nem, nem a langy irgalmat hirdetem, nem hirdetek bocsánatot a rossznak,
kegyelmet a hazugnak, nem tudok mentséget a könnyes képmutatásra,
s az öngyilkos szenvelgést gyűlölöm, akár a nyers önzés orvtámadását.

De hirdetem, hogy bűneink mulandók! Mint a mammut és az ősgyík,
a múltba porlad a gyűlölet és a gyanakvás; dühünk lehűl, csak szerelmünk örök.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A holt igazság...
  2011-04-16 23:30:52, szombat
 
  "A holt igazság nékem ismeretlen,
inkább figyeld az egyszerű csodákat,
a csillagot ne lesd a porszemekben,
ki más szívébe néz,az messze láthat."

(Mickiewicz)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Szeretnék
  2011-04-16 23:29:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Áldások, imák, Istenes versek  
Mindig megtörténik az...
  2011-04-16 21:59:42, szombat
 
  Mindig megtörténik az,
amiben igazán hiszünk;
éppen a hitünk teszi megtörténtté.
És úgy vélem, semmi sem történik addig,
amíg teljes szívünkből
nem hiszünk benne.
(Frank Lloyd Wright)
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek  
Mit csináljak?
  2011-04-16 21:57:12, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szerelem, boldogság  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-16 20:17:48, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Jó étvágyat!
  2011-04-16 20:16:01, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vasárnap - mednü ajánlat
  2011-04-16 20:10:21, szombat
 
  Vasárnap - mednü ajánlat:


Reggeli: Padlizsánkrém fokhagymás bagettel
Előétel: Medvehagyma-krémleves
Főétel: Káposztás-babos húsgombóc kolbásszal
Desszert: Palacsinta, kinek-kinek kedvére töltelékkel
Vacsora: Hamburger
Vegetáriánus ajánlat: Cukkinis-zöldséges fasírt párolt rizzsel, céklasalátával


Padlizsánkrém fokhagymás bagettel:

Hozzávalók:
4 db padlizsán
15 dkg fokhagyma
4 dkg szezámkrém
1,5 dl olívaolaj
3 db citrom
1 csokor petrezselyem
1 db csípős paprika
1 db bagett

bors

Elkészítés:
A padlizsánt apró kockákra vágjuk, és kevés olívaolajon puhára pároljuk. Borssal, valamint 10 dkg vékonyra szeletelt fokhagymával ízesítjük. Miután a padlizsán teljesen megpuhult, összekeverjük a szezámkrémmel, a citromok levével, reszelt héjukkal, 1,5 dl olívaolajjal és kevés csapvízzel. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet turmixoljuk.

A bagetteket felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük, és rákenjük a padlizsánkrémet.

Megjegyzés:
A receptet Sziszka72 küldte. Köszönjük!


Medvehagyma-krémleves:

Hozzávalók:
10-12 levél medvehagyma
3-4 szál vastagabb újhagyma
1 db fehérrépa
ételízesítő
1 db erőleveskocka
1 evőkanál vaj
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
10-15 dkg reszelt sajt
5 dkg pörkölt mogyoró

őrölt fehérbors

Elkészítés:
Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.

A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel, beleteszem az ételízesítőt és az erőleveskockát, felforralom, majd kisebb lángon addig főzöm, míg a répa megpuhul. Merülő turmixszal össze turmixolom, lassan belecsurgatom a tejszínben elkevert tojást (lassan, állandó keverés mellett, hogy a tojás össze ne ugorjon). Visszateszem a tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.

Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.





Megjegyzés:
Először próbálkoztam a medvehagymával, a piacon vettem 1 csomaggal 400.- forintért, a harmadából készült a leves.

3 levélből próbaként bazsalikommal, fokhagymával, olívaolajjal pestót készítettem, a maradék leveleket egyelőre a mélyhűtőbe tettem.

A leves egyébként nagyon finom lett! Jó étvágyat, Nani.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!


Káposztás-babos húsgombóc kolbásszal:

Hozzávalók:
1 közepes fej káposzta
2 fej hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
20 dkg rizs
50 dkg tarkabab
1 kg darált sertéslapocka
1 pár füstölt száraz kolbász
3 dl száraz fehérbor
2-3 evőkanál libazsír
2 evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl

csombor
őrölt vegyes bors

Elkészítés:
A babot előző este beáztatom, esti jóéjszakát puszi helyett kortyolok valami kellemes páleszt, altató gyanánt.

Reggel a rizst annak módja szerint előfőzöm, majd kicsit hűlni hagyva, a darált húst hozzáadva nekilátok. Kézzel összedolgozom kevés libazsírral, sóval, csomborral, őrölt vegyes borssal bolondítom, pingpong labdányi gombócokat formázok, sokat. Állni hagyom, míg a többi hozzávalóval tevékenykedem.

A káposztát legyalulom, nagyon gyengén sózom, meghintem őrölt vegyes borssal, kézzel jól átforgatom, félreteszem. Megtisztítom, felaprítom apróra a hagymát, összezúzom a fokhagymát, felkockázom a szalonnát, karikázom a kolbászt. Homlokomról letörlöm a verejtéket, meglepem magam egy laza fröccsel - és akkor komolyan belehúzok!

Előveszek egy méretes sütőtálat, alját kikenem bőven libazsírral. Beleegyengetek egy sor gyalult káposztát, ráterítek egy réteget a babomból, meglocsolom tejföllel, és mehet rá egy sor húsos gombóc. Persze rendesen eligazgatom, hogy olyan tömör kinézete legyen, a szalonnadarabokat és a kolbászkarikákat sem hagyom ki belőle.

Meglocsolom tejföllel (hozzávalókban nem szerepel, de némi reszelt sajtot is elbír), és újra rétegezem. Meddig? Hát ameddig tart a hozzávaló.

Így, ahogy van, beküldöm a 180 fokosra előmelegített sütőbe, készre sütöm. Tejfölt kínálok hozzá és persze ropogós friss kenyeret.

Megjegyzés:
Kis közértben találkozós, ott beszélgetős, főzős Zoli ismerősöm ötlete után - szabadon! Jó étvágyat!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Palacsinta (alaprecept):

Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dl szénsavas ásványvíz
7 dl tej
4 evőkanál kristálycukor
4 tojás
6 evőkanál étolaj
1 csipet só

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon.





Megjegyzés:
Imádja az egyész család! Bármivel meg lehet tölteni, nálunk a vanília pudingos a tuti. :)

A receptet és a fotót Heni küldte. Köszönjük!


Hamburger - házilag:

Hozzávalók:
A hamburgerhez:

4 db puffancs
csalamádé
lila hagyma
ketchup
mustár
sajt

A húspogácsához:
50 dkg darált hús (fele marha, fele sertéshús)
1 nagyobb hagyma

sok őrölt bors
2 evőkanál mustár
kb. 3-4 evőkanál ketchup
1 egész tojás
(ha a massza túl laza, akkor 1-2 evőkanál zsemlemorzsa)

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, és kanalanként a 3-4 evőkanál ketchupot. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből szép, formás húspogácsákat készítünk. Célszerű olyan nagyságú pogácsákat készíteni, amekkora a puffancs átmérője. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk, és egy jénaira fektetve, fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Egy teflont kissé megolajozunk, és kislángon, lassan (kb. mindkét oldalát 8-8 perc alatt) pirosra sütjük. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Cukkinis-zöldséges fasírt:

Hozzávalók:
3 kisebb cukkini
1 sárgarépa
1 közepes burgonya
1 kisebb vöröshagyma
1 tojás
zsemlemorzsa
fokhagyma

bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A zöldségeket megmosom, megtisztítom, majd közepes reszelőn lereszelem. Sózom, borsozom, hozzáadom az átpréselt fokhagymát és a tojást. Amennyi zsemlemorzsát felvesz, annyit teszek hozzá, de nem kell nagyon kemény masszát készíteni, csak hogy épp formázható legyen. Tetszés szerinti pogácsákat készítünk belőle, majd olajban kisütjük. (Ne túl hirtelen.)





Megjegyzés:
Másfajta zöldségekkel is lehet kisérletezni! Jó étvágyat!

A receptet és a fotót Cillaa küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-04-16 19:50:50, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Szép estét!
és






(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1756
  • e Hét: 6337
  • e Hónap: 20242
  • e Év: 149949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.