Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Aggodalmát fejezte ki a német
  2011-04-18 21:35:13, hétfő
 
  Aggodalmát fejezte ki a német külügyminisztérium az alkotmány miatt
2011. április 18. 19:07

Az új magyar alkotmány jóváhagyása kapcsán aggodalmát fejezte ki hétfőn Werner Hoyer, a német külügyminisztérium államminisztere. Az MTI-hez eljuttatott - s a külügyminisztérium honlapján is megjelent - nyilatkozatban az államminiszter emlékeztetett: Magyarország az elmúlt évtizedekben a szabadság, az emberi jogok és a demokrácia elkötelezett védelmezőjeként elvitathatatlan helyet harcolt ki magának a történelemkönyvekben. "Éppen mi, németek soha nem felejtjük el magyar barátaink támogatását" - fogalmazott az államminiszter, hozzátéve: "Ezért is nagy figyelemmel és nem minden aggodalom nélkül szemléljük a magyarországi fejleményeket."

A nyilatkozat ennek kapcsán a médiatörvény korábbi és az alkotmány hétfői elfogadására utalt.

MTI

http://gondola.hu/hirek/156916-Aggodalmat_fejezte_ki_a_nemet_kulugyminiszterium_a z_alkotmany.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elfogadták Magyarország új Ala
  2011-04-18 21:32:31, hétfő
 
  Elfogadták Magyarország új Alaptörvényét - A Jobbik "Áruló nem leszek" felirattal tiltakozott
barikad.hu
2011, április 18 - 13:30


A jobbikos képviselők mellett nemmel szavazott Ivády Gábor és Szili Katalin független képviselő, Molnár Oszkár tartózkodott.
Cikk Front kép - 280x185:

Az Országgyűlés a mai napon dönt az új Alkotmányról. Az MSZP nem vesz részt az ülésen, napirend előtt Schiffer András, Vona Gábor és Lázár János szólalt fel. Rubi Gergely jobbikos képviselő a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mellényében van jelen.

15:13 Az Országgyűlés 262 igen, 44 nem és 1 tartózkodó szavazattal elfogadta Magyarország új Alaptörvényét. A jobbikos képviselők mellett nemmel szavazott Ivády Gábor és Szili Katalin független képviselő, Molnár Oszkár tartózkodott. Kövér László kijelentette: történelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi. A jobbikos képviselők ezzel szemben "Áruló nem leszek" felirattal tüntettek a pártalkotmány ellen. Az Országgyűlés a Himnusz eléneklésével zárta az alkotmány elfogadásának aktusát.

áruló nem leszek

14:44 Novák Előd felszólalásában a politikusok mentelmi jogának eltörlését kérte számon a kormányon, majd kétségbe vonta, hogy a termőföld és az ivóvízkészlet alkotmányos védelmének leszavazása után a kormány alacsonyabb szintű jogszabályban fogja rendezni a kérdést, mivel az úgynevezett "sarkalatos törvények" sem ütközhetnek uniós jogszabályba. Gulyás Gergő (Fidesz) ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: "a földkérdésben nem csak igen és nem válasz létezik".

14:30 Dúró Dóra a kommunista rendszer vezetőinek közéleti szerepvállalását tiltó szabályokat hiányolta a tervezetből, és kijelentette, hogy a Jobbik többek között ezért sem fogja megszavazni az alaptörvényt. Véleményét osztotta későbbi felszólalásában Szilágyi György is, aki a közéletet az egykori kommunista nomenklatúrától megtisztító, úgynevezett lusztrációs törvényjavaslat előterjesztője volt, valamint ő javasolta az egykori pártállami vezetők sztárnyugdíjainak minimál nyugdíjra csökkentését is. A szintén jobbikos Staudt Gábor az ügynöklisták kérdésében szólalt fel, kiemelve, hogy még a mai napig nem tisztázott a múlt, illetve a különböző politikai vezető posztokon még mindig szép számmal akadnak az előző rendszert kiszolgálók.

14:16 Gaudi-Nagy Tamás a történelmi jogfolytonosság helyreállítását kérte számon a kormányon. A képviselő szerint felül kell vizsgálni Magyarország nemzetközi szerződésvállalásait is, amelyek az alkotmányozás legfőbb korlátjai.

14:08: Balczó Zoltán kifogásolta az alkotmánytervezet azon pontját, amely a megyei kormányhivataloknak is rendeletalkotási jogkört biztosít, amennyiben az önkormányzatok erre képtelenek. Kifogásolta továbbá a multinacionális cégek túlzott adókedvezményeit.

ülés

13:50 Megkezdődött az alkotmány záróvitája! Elsőként Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő szólalt fel, aki szerint a kormány az alkotmánnyal kapcsolatban kettős beszédet alkalmaz. Az egyik a nemzeti önrendelkezés radikális követelésének hangja, a másik pedig az önfeladásé, amely szinte az egész szöveget jellemzi. Erre példaként a politikus a nemzeti vagyon magyar kézben tartásának és az elszakított nemzetrészek önrendelkezésének hiányát hozta fel.

13:35 Farkas Gergely az ifjúsági törvény előkészítésével kapcsolatban érdeklődött, amelynek elfogadása már húsz éve várat magára. A jobbikos képviselő szerint a fiatalok elhelyezkedési, lakásvásárlási, családalapítási, szórakozási lehetőségeit érintő problémáival nem törődik a kormány, így ők teljesen mellőzöttnek érzik magukat, és egyre többen gondolkodnak külföldi munkavállalásban, miközben egyre kevesebben mernek gyermeket vállalni. Válaszában Halász János államtitkár a családi adókedvezményt, a GYES hároméves meghosszabbítását és a West Balkán-tragédiát követő azonnali intézkedéseket hozta fel a kormány érdemeiként.

12:42 Bödecs Barnabás jobbikos képviselő felhívta az Országgyűlés figyelmét arra, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Magyar Vadászati Védegylet elnöke védett állatfajok vadászatáért lobbizik. Ángyán József államtitkár erre azt válaszolta, hogy mióta az ember része az ökoszisztémának, azóta vadászik, a védett fajok listáját mindig felül szokták vizsgálni.

parlament

11:58 A szórólap háború visszaszorítására hívta fel a figyelmet a jobbikos Korondi Miklós, aki elmondta, a probléma mindennapi bosszúságot okoz a lakosságnak, és már kezd olyan méreteket ölteni, ami túllép egy egyszerű környezetvédelmi kérdésen. Korondi Miklós szerint jogos a felháborodás és az igény, hogy a multik is vegyék ki részüket a szemétszállítás egyébként is magas költségeiből.

11:42 Kövér László után az ülés vezetését Latorczai János vette át, és megkezdődött az interpellációk sora. Elsőként Bertha Szilvia jobbikos képviselő kifogásolta, hogy a rendőrség normális működéséhez a kormány képtelen előteremteni a forrásokat és a szükséges emberállományt, valamint nem biztosít kellő hatáskört ahhoz, hogy hatékonyan tudjanak fellépni a bűnöző elemekkel szemben. Ennek hiányában a rend őrei pótcselekvésként a szabálysértéseket elkövető lakosokra specializálták magukat, akik a költségvetési bevételek növelése érdekében bűnüldözés helyett bírságvadászatot tartanak.

11:37 A Fidesz napirend előtti felszólalásában Lázár János frakcióvezető arról beszélt, hogy a ,,húsvéti alkotmány" elfogadásával a parlament húsz éves adósságát törleszti. Lázár János ismét sajnálatát fejezte ki, amiért az MSZP és az LMP becsapta választóit, és nem vett részt az alkotmányozásban. A frakcióvezető a Jobbikot arra szólította fel, hogy tiszta lelkiismerettel szavazzanak ma az alkotmányra, mert ha azt elutasítják, akkor a jelenlegi állapotok konzerválásában érdekeltek.

11:25 Vona Gábor egy Pintér Sándornak szóló bejelentéssel kezdte felszólalását, miszerint Magyarországon nincs közbiztonság. A Jobbik frakcióvezetője rámutatott, ezt közvetve Orbán Viktor is elismerte Brüsszelben, amikor azt nyilatkozta Hajdúhadházra, addig fog újabb és újabb rendőröket állományba állítani, amíg nem lesz közbiztonság. A megoldás a Jobbik szerint a rendőrség társadalmi presztízsének helyreállítása, a csendőrség felállítása, valamint erősíteni kéne a rendőri intézkedéseknek a lehetőségeit a magántulajdon és az élet védelmében.

Ezzel szemben az állampolgárok a beígért 1800 új rendőrből egyelőre 1800 traffipaxost látnak, Hatala József rendőrfőkapitány pedig a soros elnökség védelmét tartja a rendőrség legfontosabb feladatának, miközben a terrorelhárító központ létrehozására fordított 20 milliárd forintból Q7-es autók vásárlása borzolja az emberek idegeit - jelentette ki Vona Gábor. A Jobbik elnöke szerint Pintér Sándor az elmúlt héten három csapást is kapott a magyar emberektől. Az első az volt, amikor a hajdúhadházi emberek a polgárőrök maradását kérték, a második az előállított polgárőrök bíróság általi felmentése, és a harmadik a rendvédelmi dolgozók hétvégi tüntetése.

Pintér Sándor a közbiztonság rossz állapotát azzal magyarázta, hogy a kormány nagyon rossz állapotban vette át a rendvédelmi szervezeteket, 1800 főt azonban már felvettek, és még 1800-at fel fognak venni, így reményei szerint biztosítva lesz a magyar emberek biztonsága. A belügyminiszter szerint azért sincs rend, mert a Jobbik rendetlenséget csinál, majd hozzátette, hogy nem szeretnének félkatonai szervezeteket látni, mind a felnőttekben, mind a gyermekekben félelmet keltenek.

11:14 A napirend előtti felszólalások sorát Schiffer András, az LMP frakcióvezetője kezdte, aki kritizálta, hogy a Fidesz által készített alkotmánytervezetben csökkentik az ombudsmanok befolyását, kiszolgáltatják az önkormányzatokat, megkönnyítik a közszolgálati dolgozók elbocsátását, korlátozzák az Alkotmánybíróság jogkörét, valamint a médiatörvénnyel bevezetik az állami cenzúrát az írott sajtó felett. Schiffer szerint a Fidesz lamperthi útra téved, amikor különböző furfangos módszerekkel próbálja korlátozni a gyülekezés szabadságát.

Rétvári Bence államtitkár válaszában kifejtette, a kormány az Alkotmánybíróságtól nem csupán elvett, hanem adott is jogköröket, azt pedig a Velencei Bizottság is megerősítette, hogy a módosítás nem ellentétes az európai jogi normákkal. A képviselő kiemelte, hogy az LMP és az MSZP körében alkotmánnyal kapcsolatos kijelentéseik ismerethiányt mutatnak, ám ez érthető, mivel nem vettek részt az alkotmányozásban. Az államtitkár a hétvégi tüntetésekre utalva Fluor Tomit idézve kijelentette: az MSZP és az LMP ,,összenőtt, mint két kicsi legó".

rubi gergely

barikad.hu

http://barikad.hu/elfogadt%C3%A1k_magyarorsz%C3%A1g_%C3%BAj_alapt%C3%B6rv%C3%A9ny %C3%A9t_-_jobbik_%C3%A1rul%C3%B3_nem_leszek_felirattal_tiltakozott-20110418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar-Horvát Baráti Kör Got
  2011-04-18 21:28:37, hétfő
 
  A Magyar-Horvát Baráti Kör Gotovina tábornok ítéletéről


A Magyar-Horvát Baráti Kör nyilatkozata a Hágai Bíróság Ante Gotovina tábornok ügyében hozott ítéletéről.
Mon, 2011/04/18 - 20:46

A Magyar-Horvát Baráti Kör nagy megdöbbenéssel értesült a Hágai Nemzetközi Törvényszék 2011. április 15-én kihirdetett ítéletéről Ante Gotovina tábornok ügyében. Az ítélet aránytalanul súlyos, és időzítése politikailag elfogadhatatlan.

A Baráti Kör nem érzi magát illetékesnek bírósági ítéleteket szakmailag értékelni, de a laikus közvélemény számára is nyilvánvaló, hogy a tábornokot olyan vádakkal is illették, melyek részben vagy egészében nem állják meg a helyüket. Csak egy vádpontot emelünk ki. A horvátok honvédő háborúja az agresszorral szemben nemzetközi támogatás mellett zajlott, például az Egyesült Államok katonai logisztikai segítsége ma már nem titok. Ebben az összefüggésben került sor a Vihar elnevezésű, Gotovina által vezetett hadműveletre, melynek következtében a vádirat szerint 200 ezer szerbnek "kellett elmenekülnie" horvátországi lakhelyéről. (Ez három-négy nap alatt, amíg a hadművelet tartott, aligha következhetett be.) Bizonyított tény, hogy a szerbek maguk szervezték meg az exodust, a szerb katonai vezetők ellentmondást nem tűrően irányították a folyamatot. Lehet, hogy a katonák a honvédő háború hevében megengedhetetlen eszközökhöz is folyamodtak, és a tábornok ezek felett szemet hunyt, de mindezt abban az összefüggésben kell értékelni, hogy egy nemzet és egy ország jogos önvédelméről volt szó, és minderre a szerb katonai és félkatonai alakulatok súlyos bűncselekményei után került sor. Mindezek fényében felmentő ítélet volt várható.

Ugyanakkor a legmegdöbbentőbb az ítélet időzítése. Köztudott, hogy ebben az időszakban várható Horvátország európai uniós csatlakozási tárgyalásainak lezárása. Az is ismert tény, hogy néhány uniós tagország különböző okok miatt késleltetni akarja déli szomszédunk taggá válását. Horvátországban Ante Gotovinát nemzeti hősként tartják számon. Az április 15-i ítélet hatalmas felháborodást kelthet az országban, társadalmi és politikai viharokat kavarhat. Ez újabb ürügy lehet a csatlakozás halogatására, ellenérzéseket kelthet Horvátországgal szemben, és lefékezheti a szerb-horvát viszony lassú javulását. Nem feltételezzük, hogy egyes tagországok nyomást gyakoroltak a Hágai Bíróságra. Azt azonban elvártuk volna, hogy a bírák józan politikai érzéke működjön. Egy ilyen köztiszteletben álló testület tagjai nem lehetnek érzéketlenek döntésük időzítésének következményeivel szemben.

Nem hagyhatunk szó nélkül még egy sajnálatos, a széles európai közvélemény által sokszor kifogásolt, körülményt sem. A nemzetközi közösség szelektíven ítélkezik számos kérdésben, kettős mércét alkalmaz, köztük a háborús bűnök vonatkozásában. Az elmúlt 66 évben nagyon sok háborús bűn megtorlás nélkül maradt. Van olyan nagyhatalom, mely nem engedi, hogy állampolgárai felett nemzetközi törvényszék ítélkezzen. Délkelet-Európa államainak euroatlanti integrációja pedig egy nemzetközi törvényszék döntéseitől függenek.

(Jogi Fórum)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_04_18_a-magyar-horvat-barati-kor-gotovin a-tabornok-iteleterol?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign= Feed%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hatalmas elbocsátásokra készül
  2011-04-18 13:28:52, hétfő
 
  Hatalmas elbocsátásokra készül a kormány a közoktatásban?
barikad.hu

2011, április 18 - 11:38


Azonnali érdekegyeztetést követel és tiltakozó akciókat tervez a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kötelező óraszámok emelésére vonatkozó kormányzati elképzelések miatt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) levélben kérte az oktatási államtitkártól a sürgős egyeztetést.

A PSZ a honlapján közzétett dokumentumban utalt a napokban napvilágot látott kormányzati elképzelésekre, amelyek szerint a pedagógusok kötelező óraszámát 28-ra emelnék. Ez szerintük nemcsak aránytalanul és elviselhetetlenül növelné az amúgy is túlterhelt pedagógusok terheit, hanem óriási mértékű elbocsátásokat is jelentene - írták, hozzátéve: "természetesen minderről semmiféle egyeztetés nem volt a szakszervezetekkel".

Leszögezték, hogy azonnali érdekegyeztetés követelnek. Tiltakozó akciókat is terveznek, ezek lehetséges formái között említették kék zászlók kitűzését az intézményekre vagy kék szalag viselését az egyetértők részéről, aláírásgyűjtést és nagygyűléseket, 2 órás figyelmeztető sztrájkot, illetve hosszabb időtartamú munkabeszüntetést.

A PDSZ pedig levélben fordult Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárhoz, sürgős egyeztetést kérve. A levélben felidézte a Tárki, a szaktárca és a szakszervezet által 2010-ben a pedagógusok munkaterheléséről végzett közös kutatást, amely egyértelműen jelezte, hogy a közoktatásban dolgozó pedagógusok heti átlagos munkaideje lényegesen magasabb, mint más munkavállalóké. Ez a felmérés szerint 51 órát jelent - írta, hozzátéve: Matolcsy György gazdasági miniszter elképzelése ezt emelné 30 százalékkal, miközben a pedagógusok fizetését változatlanul hagyná.

A közoktatási törvény MTI birtokába került koncepciója szerint várhatóan április 20-án tárgyalja a kormány az anyagot. A 110 oldalas dokumentum szerint több kérdésben a kormány fog dönteni, a Nemzetgazdasági Minisztérium(NGM) és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) ugyanis ezekben eltérő állásponton van. E kérdések közé tartozik a pedagógusok kötelező óraszáma is.

A gazdasági tárca szerint a pedagógusok kötelező óraszámát átlagosan heti kötelező 28 órára szükséges emelni, ezen belül iskolafokozatonként, az egyes munkakörökre lényegesen differenciáltan is megállapíthatóak az óraszámok.

A NEFMI szerint az előző két kormányzati ciklusban kétszer történt burkolt bérelvonás a kötelező óraszám emelésével, ezért a 170 ezres pedagógustársadalom a kormánytól óraszámcsökkentést vár. Ha a pedagógus-életpályamodell bevezetése legalább fokozatosan megindul, azzal szoros párhuzamban minimális (10 százalékos) emelést látnak lehetségesnek.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/hatalmas_elbocs%C3%A1t%C3%A1sokra_k%C3%A9sz%C3%BCl_korm%C3%A1ny _k%C3%B6zoktat%C3%A1sban-20110418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két tűz között: rendteremtés t
  2011-04-18 13:27:04, hétfő
 
  Két tűz között: rendteremtés tüntető rendőrökkel, Pintér úr?
Szerző: zero
- 2011.04.18. 11:31

Hoffmann Rózsa után Pintér Sándor is szopóágra került, egyrészt a minisztériuma alá tartozó valamennyi rendvédelmi ágazat az édes anyukájába küldené legszívesebben, és meg emellett keményen tüntetnek is (még jó hogy sztrájkolni nincs joguk, ugye Sanyi bá' ?), a keleti végeken pedig csak nem sikerül azt a megígért rendet megcsinálni és fenntartani ...

Pedig a Széll Kálmán terv alapján (csak 4 órás közmunka fele pénzért, munkanélküli segély csak 3 hónapig stb.) nyílegyenesen haladunk egy kapás-kaszás-karós éhséglázadás felé, vajon az egy szem körzeti megbízott fog rendet csinálni, vagy azok a rendőrök, akik jelenleg a Parlament előtt köpnek Önre?

Már az is elég kínos, hogy a beígért két pofont Ön kapta meg a debreceni bíróságtól.


Még Gyöngyöspatán sincs igazán minden rendben, vasárnap éjjel megint összejöttek a romák, a mélymagyarok és a rendőrök, és természetesen arról, hogy mi történt, két teljesen ellentétes beszámoló született: egyik verzió, másik verzió.
Nem értem, hogy ilyen esetben az egyik rendőr miért nem tudja elővenni a szolgálati kamerát, és filmre venni az egész akciót. Nagy mértékben megkönnyítené az igazság kiderítését. Persze lehet, hogy ez nem szempont ...

A balhéban részt vevő Véderő azonban nem szarral gurigázik, talán itt lenne az ideje, hogy Pintér Sanyi bá' megtalálja elveszett golyóit, és az ilyen nettó provokációt megakadályozza:

"Nyílt tábor! 2011.04.22-24.

A Véderő ismételten megrendezi a már hagyománnyá vált nyílt táborát, amelyre szertettel várunk minden hazáját szerető fiatalt és felnőttet, akiket érdekel a katonai és önvédelmi alapismeretek elsajátítása.

A tábor Gyöngyöspatán lesz megrendezve 2011 04. 22-24.

Találkozási hely és időpont: Gyöngyöspata 2011 04. 22. Kecske-Kő 6. du 15:00
A jelentkezési korhatár 14. évtől.

Amit hozni kell: sátor, hálózsák, vagy takaró, 3 napra enni és innivaló, váltás fehérnemű, zokni és felsőruházat, rossz idő esetén meleg ruha, katonai jellegű gyakorló öltözet, bakancs, tűz gyújtására megfelelő eszköz, elemlámpa. akinek van AIRSOFT fegyver. Szúnyogirtót ajánlatos hozni! Aki tud, hozzon bokszkesztyűt.

Amit tilos a tábor területére behozni: alkohol, drog és egyéb más butító eszközöket. Akinél ilyesmit találunk, annak azonnal el kell hagynia a tábor területét.

Programok: terepharcászati oktatás, önvédelmi ismeretek, fegyverismeret, lövészet elméleti és gyakorlati oktatása, katonai közelharc, erőnléti szintfelmérés, éjszakai harcászat, különböző taktikai feladatok elsajátítása-megoldása, járőrgyakorlat, és még számos honvédelmi ismeret.

Viselkedési szabályzat:
A három nap alatt katonai rendszabályok lépnek érvénybe a tábor területén. A beosztott vezetőknek és katonai rendészetnek maradéktalanul engedelmeskedni kell a tábor lakóinak. Parancsmegszegés esetén a renitens személynek azonnal el kell hagynia a tábor területét. A feladatokat mindenki erőnlétéhez, testsúlyához, neméhez mérten szabjuk ki.

A részvétel a Véderő tagjainak 2000 Ft/fő, a civileknek 3000 Ft/fő.
Fizetés: a helyszínre érkezéskor történik"





A Gyöngyöspata melletti Kecskedűlő csak a cigánysoron keresztül megközelíthető, az Airsoft fegyverek pedig megszólalásig hasonlítanak a valódi fegyverekre, mindehhez adjuk hozzá mondjuk az "éjszakai harcászatot" egy pattanásik feszült helyzetben lévő település mellett ...

Hülyék nem vagyunk, pontosan tudjuk, miért Gyöngyöspata a "tábor" helyszíne. Reméljük Pintér Sándornak is leesik ...

http://vastagbor.blog.hu/2011/04/18/ket_tuz_kozott_14
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hajdúhadházi rendőr: „Na
  2011-04-18 13:19:46, hétfő
 
  Hajdúhadházi rendőr: ,,Nagyon szégyelljük magunkat, de parancsot teljesítünk"
barikad.hu

2011, április 18 - 12:15


gyüre és murányiGyüre Csaba és Murányi Levente reagált a Belügyminisztérium hajdúhadházi eseményekkel kapcsolatos közleményére. Nem a Jobbik akarja átvenni a rendfenntartás monopóliumát, hanem a Belügyminisztérium az igazságszolgáltatásét - jelentették ki.

Murányi Levente az események hátterét ismertetve elmondta, pénteken délután négy másik országgyűlési képviselőtársával Hajdúhadházra érkezett, és szemtanúja volt, amint több tucatnyi rendőr megmotozta és előállította az egyik utcasarkon beszélgető polgárőröket, majd ezt követően egyiküket - aki ráadásul az igazoltatást megelőzően nem is tartózkodott a helyszínen - találomra őrizetbe vették, és garázdaság vádjával elszállították. Az őrizetbe vett férfit végül nem a debreceni büntetés-végrehajtási intézetbe, hanem egy volt szovjet tiszti laktanyán kialakított helyre szállították, ahová Murányi Leventét országgyűlési képviselői igazolása ellenére sem engedték be, pedig a törvény erre kötelezte volna őket. Hasonlóképpen megtagadta a belépést Debrecen, illetve Hajdúhadház rendőr parancsnoka is, utóbbi ráadásul olyan hangvételben beszélt a jobbikos képviselőhöz, amelyhez hasonlót elmondása szerint utoljára a Kádár-korszakban élt meg.

A bíróság végül az előállítások során őrizetbe vett öt személy ellen megszüntette a nyomozást, végzésében pedig megállapította, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja fel sem merült, az utcán lévő emberek pedig csak alapvető alkotmányos jogaikat gyakorolták - ismertette Gyüre Csaba, aki a bírósági ítéletet úgy értékelte, az még azt bizonyítja, hogy jogállamban élünk. A képviselő hozzátette, a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai nem is folytattak járőrözést aznap, csupán aláírást gyűjtöttek, melynek eredményeként alig 24 óra leforgása alatt 5.000 támogató aláírást gyűjtöttek, amely kérte a polgárőrök Hajdúhadházon maradását. A politikus szerint a pénteki eseménynek szomorú aktualitást adott, hogy aznap temették azt a nénit, aki bűncselekmény áldozata lett, a rendőrök pedig több temetésről érkező embert is vegzáltak ,,megfélemlítő fekete ruhájuk" miatt.

hajdúhadház

Gyüre Csaba felhívta a figyelmet az előállítások megalázó voltára is, mivel a polgárőröket nyolc fokos hidegben vetkőztették félmeztelenre. Hasonló lealacsonyító procedúrában volt részük a szombat reggel a bíróságra érkező tanúknak is, akiket még az épületben is testi motozásnak vetettek alá. A képviselő fontosnak tartotta kiemelni, hogy az eset kapcsán több rendőr is elnézést kért. ,,Uram, leég a pofánkról a bőr, amikor ezt csináljuk Önökkel. Nagyon szégyelljük magunkat, de parancsot teljesítünk, nem tehetünk mást." - idézte egy rendőr szavait Gyüre Csaba, hozzátéve, hogy a rendőr azt is elmondta, ilyen eljárásra még a bűnözőkkel szemben sincs lehetőségük.

A Jobbik alelnöke leszögezte: nem szeretnék, ha 2006 ősze ismétlődne meg Magyarországon, amikor a rendőrség politikai befolyás alapján, törvényen kívül helyezve magát hozott jogszabályellenes intézkedések. A Belügyminisztérium szombati közleményére reagálva - amely szerint ,,a fekete egyenruhában provokatívan fellépő emberek félelmet keltenek a helyi cigányságban" - a jobbikos politikus kijelentette, nem a Jobbik akarja átvenni a rendfenntartás monopóliumát, a Belügyminisztérium akarja átvenni az igazságszolgáltatás állami monopóliumát. A hajdúhadházi események legfontosabb tanulsága, nyilatkozta Gyüre Csaba, hogy a városban egymásra talált a lakosság, a polgárőrség és az egyszerű ember, és mindannyian egyet akarnak: közbiztonságot.

B.J.

barikad.hu


http://barikad.hu/hajd%C3%BAhadh%C3%A1zi_rend%C5%91r_%E2%80%9Enagyon_sz%C3%A9gyel lj%C3%BCk_magunkat_de_parancsot_teljes%C3%ADt%C3%BCnk%E2%80%9D-20110418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi Finnek - és ma mindannyi
  2011-04-18 13:17:27, hétfő
 
  Igazi Finnek - és ma mindannyian finnek vagyunk
barikad.hu

2011, április 18 - 12:16


Timo Soini, az Igazi Finnek elnökeA finn szavazók a vasárnapi választásokon hatalmas csapást mértek az Európai Unió azon terveire, hogy megmentsék Portugáliát és a többi, nyakig eladósodott országot, ugyanis kihajították a hatalomból a mentőcsomagot gondolkodás nélkül minden országnak dobni hajlandó kormányt.

A győzelemben oroszlánrésze van az Igaz Finnek pártjának, amely a legközelebb áll a Jobbikhoz. Az Igaz Finnek pártja a harmadik lett. Képviselői számát hatról 39-re növelve, ami a leglátványosabb növekedés a finn pártok közül. A párt a szavazatok 19 százalékát szerezte meg. Ez azt jelenti, hogy csaknem minden ötödik finn a nacionalista (mondanunk sem kell, ez nálunk pozitív jelző) pártra szavazott, amely élesen ellenzi a bevándorlást, kiemelten a cigányokét.

A győztes a középjobb Nemzeti Koalíciós Párt lett 44 parlamenti hellyel. A másodikként befutó ellenzéki szociáldemokraták 42 helyet kaptak. A szociáldemokraták szintén szkeptikusak a mentőcsomagok irányába.

A győztes most Mari Kiviniemi miniszterelnök Közép Pártja helyett fog kormányozni úgy, hogy előtte vagy az Igaz Finneket vagy a szocdemeket hívja koalíciós tárgyalásokra.

Brüsszel ma reggel borsódzó háttal ébredt, ugyanis az euróövezeti országok közül egyedül a finn parlament szavazhat a mentőcsomagok jóváhagyásáról. Ez - rettegnek az EU-ban - meg is akadályozhatja a mentést, hacsak a portugál csomagot nem fogadják el most lóhalálában.

De ugye olykor a lovakat is lelövik, ami azt jelentheti, az elfogadás akár az új finn kormány megalakulása utánra is csúszhat.

Ma reggel mindannyian finnek vagyunk, hiszen az Európai Unió felbomlásának az első, konkrét mérföldkövéhez érkeztünk.

Azt pedig szórakozással nézzük, miként ír elsősorban a magyarországi balliberális sajtó arról, hogy egy általa az eddig égig magasztalt skandináv bezzegországban egy szélsőjobboldali párt óriási sikert ért el EU-ellenes ideológiával, és akár kormányzó erővé válik, mint történt ez Svájcban és Olaszországban. Cáfolva ezzel egyben azt a köreikben közkeletű vélekedést, hogy az általuk "szélsőjobboldalinak" nevezett erők megerősödése mögött rendre valamiféle gazdasági válsághelyzet áll. A "megmondóemberek" kereshetik az új sablonjaikat.

Ordosz műhely

barikad.hu

http://barikad.hu/igazi_finnek_-_%C3%A9s_ma_mindannyian_finnek_vagyunk-20110418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz népszerűsége kimutath
  2011-04-18 13:15:16, hétfő
 
  A Fidesz népszerűsége kimutathatóan csökken
Mon, 2011/04/18 - 12:00


Csökkent a kormánypárt(ok) népszerűsége, de csak később indult meg a folyamat, mint korábbi időszakokban ez megfigyelhető volt - véli a Medián. A Századvég szerint a süllyedés tendenciája november óta figyelhető meg.

Meglepően érzékeny Magyarországon a politikai elit az adatokra, az ellenzéki pártok pedig egyenesen következtetéseket vonnak le ezekből a 2014-es választások kimenetelét illetően. A kormánypárt nem reagál. A legfrissebb népszerűség-felmérési eredményekről Hann Endre, a Median ügyvezető igazgatója és Kumin Ferenc, a Századvég vezető elemzője beszélt az állítólagos közszolgálati televízió Ma reggel című műsorában.

Mint mindig, az első év után most is csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, azonban Hann Endre szerint nem olyan ennek a ciklusnak a görbéje, mint a korábbiaké, mivel általában hamarabb szokott a kormányzó erő népszerűsége csökkenni - ez most eltartott egy évig. Úgy véli, ritkán látni olyan stabil, ingadozásmentes görbéket, mint amilyen az elmúlt évben volt látható.

A Median felmérése szerint februárban következett be ebben a stabilitásban egy esés, amely azóta is tart.

Hann szerint az ellenzék ebből minimálisan profitál: ,,ha lenne pártja azoknak, akik nem akarnak szavazni, akkor ma az a párt nyerne" - mondta, hozzátéve: a bizonytalanok, a párt nélküliek, a kiábrándultak vannak jelenleg többségben. A Fidesz április elején 33 százalékon áll, miközben azok, akiknek nincs pártjuk, 40 százalékot tesznek ki. Az MSZP 14, a Jobbik 8, míg az LMP 3 százalékon áll. Hann Endre szerint a korábbi Fidesz-szavazók körében elbizonytalanodás figyelhető meg.

A Századvég felmérésének tendenciája hasonló, megfigyeléseik szerint a lassú süllyedés november óta mutatható ki. Ezzel párhuzamosan emelkedik a bizonytalanok aránya. Amíg a görbék emelkedő-növekedő íve korábban az MSZP és a Fidesz párharcaként jelent meg, most ezt a Fidesz és a bizonytalan szavazók kettőse alkotja.

A Medián ügyvezetője szerint az okok között megfigyelhető, hogy az első olyan intézkedés, amely a társadalom jelentős részének ellenkezését mutatta, a magánnyugdíjpénztárak ügye volt. Ez váltotta ki az első komolyan megítélésbeli ingadozást a Fidesszel kapcsolatban. A Századvég elemzője hasonlóan látja a helyzetet.

A szavazók körében az elmúlt egy évben reális várakozásokat figyelt meg a Medián: azt várták, hogy lesz bizonyos fokú gazdasági fellendülés, elhittek ígéreteket, és sokat vártak az adócsökkentéstől - talán épp ennek az ellentmondásos jellege, hogy mára sokan elfordultak. Mindemellett a Fidesz még mindig vezet.

Kumin Ferenc szerint magasak voltak a várakozások, de inkább valami nagyon eltérőt vártak a szavazók, amely nem igazolódott.

Az ellenzék lehetőségei korlátozottak a kétharmados többség miatt, amely keresztül tudja vinni az akaratát, az MSZP pedig súlyos vereséget szenvedett, amiből egyelőre nem úgy tűnik, hogy egy határozott, egységes vezetés ki tudná húzni a párt megítélését - véli Hann Endre. Ennek kapcsán Kumin Ferenc elmondta, a szocialista párton belül folyamatos belső vezetési válság van, egymással szembeforduló csoportok viaskodnak. Az LMP és a Jobbik pedig olyan speciális szegmensekre pályázik, amelyek növekedési potenciálja korlátozott.

(hirado nyomán Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_04_18_a-fidesz-nepszerusege-kimutathatoa n-csokken?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atis ztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Apeh visszaküldte az adóbev
  2011-04-18 10:27:25, hétfő
 
  Az Apeh visszaküldte az adóbevallást:

Tisztelt Címzett!
Mellékelten visszaküldjük az adóbevallását kijavításra. Ugyanis az "Eltartottak" oszlopba nem írhatj a be, hogy
"kormány, parlament, állami és helyi hi vatalnokok és több százezer cigány".
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhitte a Fidesz ígéreteit? Ve
  2011-04-18 07:44:01, hétfő
 
  Elhitte a Fidesz ígéreteit? Verheti a falba a fejét

Orbán Viktor és jobb keze - ezt ígérték?
Fotó: STOP/Radó Alexandra

Nemrégiben még amellett kardoskodott Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, hogy amikor a szakszervezetek a megszorítások ellen tiltakoznak, az Orbán-kormány "nem hagyományos" gazdaságpolitikáját támogatják. Ezen a hétvégén pedig azt mondta, hogy a Széll Kálmán Terv intézkedéseivel a magyarok élete könnyebbé válik. Lássuk, mit jelent a lakosság számára a magyar kormány által pénteken Brüsszelbe elküldött konvergenciaprogram.



A konvergenciaprogramban szerepel a korkedvezményes nyugdíj felszámolása mellett a minimálnyugdíj befagyasztása, a nyugdíjkorhatár emelése, a családtámogatások és a közszférában dolgozók bérének befagyasztása, a gyógyszerárak emelése, az álláskeresési segély megszüntetése, a próbaidő 3-ról 6 hónapra emelése is szerepel.

A táppénz csökkentése és a rokkantnyugdíjazás felülvizsgálata már az idén 15 milliárdot hoz a költségvetésnek. Jövő évtől pedig, miközben a kormány, visszatérve a realitásokhoz, 3-3,5 százalékos GDP-növekedéssel számol, a nagyon jelentős egyenlegjavulást főleg a kiadások megkurtításától várja. Ez magyarul azt jelenti, hogy millióknak lesz nehezebb a megélhetés.

A pénteken közzétett számokból kiderül, hogy három éven keresztül az állami szférában a bértömeg csak 1-1 százalékkal nő majd." Ilyen szigorra senki sem emlékszik. Ez ugyanis azt jelentené, hogy évről évre 2-3 százalékkal romlanának a reálkeresetek" - jegyzi meg erről a Vasárnapi Hírek. - "Már a szinten tartáshoz is az kellene, hogy több tízezerrel csökkenjen az állami állások száma, miközben a kormány 150 ezer új állami alkalmazottal számol, ám bérük fedezetének nincs nyoma a programban. Mindez azt sejteti, hogy hatalmas elbocsátásokra készülnek. Befagyasztják a családi támogatásokat is, és mintegy 27 milliárdos megtakarítást ígér az álláskeresési segély kurtítása. Csökken a felsőoktatásban a hallgatók száma, emelkednek majd a gyógyszerárak. Soha nem látott takarékoskodás veszi kezdetét."

A hetilap szerint "erre a tervezetre már lehetetlen lesz azt mondani, hogy a kormánytól idegenek a megszorítások" - de azért ne becsüljük alá a kormányzati kommunikációs gépezet találékonyságát.

A VH-nak nyilatkozott a programról Katona Tamás, volt pénzügyminisztériumi államtitkár, aki így összegezett: "A kormány megy neki a falnak, de mi ütjük be a fejünket." A költségvetési ügyek szakértője leszögezte: nyilvánvalóvá vált, hogy a magas keresetűeknek kedvező egykulcsos adó okozta kiesést most azokkal fizetteti meg a kormány, akik szerényebb érdekérvényesítő képességűek.

A Népszabadság vezető szakújságírója, Baka F. Zoltán is megállapította, hogy a "Nemzeti Reformprogram nem teljesíti a kormány egy éve folyamatosan megújított ígéreteit, de úgy látja: mégsem lehet "egy bosszús kézlegyintéssel elintézni", mert "bár nem erről volt szó, a csomag egy - igaz, fájdalmas - lépéssel közelebb vihet mindannyiunkat ahhoz, hogy közös ügyeinkről végre ne csak üres, tartalmatlan vita folyjék, hanem fontos változások történjenek."

"Orbánék messzire jutottak egy évvel ezelőtti hitvallásuktól" - írta Baka F. Zoltán. - "Ezt a csomagot bizony fintorogva fogadták volna tavaly tavasszal. Mostanra eltűnt a finnyásságuk."

Tömegeket fognak negatívan érinteni a munkaerőpiacra, vagy a szociális ellátórendszerre váró átalakítások, de a gyermekük diplomássá válásáról álmodozó családok közül is sokan csak akkor teljesíthetik vágyukat, ha lesz pénzük a teljes árú tandíjra. A megszorítások a bérből, fizetésből élők válláról nem leveszik a terhet, hanem újabb súlyt raknak rájuk. A munka nélkül maradók hamar ellátás nélkül maradhatnak, és táppénzbe sem menekülhetnek a bajban.

A Népszava hétvégi számában megjelent Gyurcsány-interjúban a volt miniszterelnök ugyancsak azt hangsúlyozta, hogy értelmetlen az áldozat, amit most tőlünk követel Orbán Viktor kormánya: "Monomániásan adót akart csökkenteni, mintha csak ezen múlna az ország jövője. Tavaly megtette, a módosabbaknak jelentős adóajándékot adott. (...) A kormánynak a napokban benyújtott Konvergencia Programja szerint kilencszázmilliárd forintot kell megtakarítani. Na, ebbe bele fogunk gebedni.
Ha most ránk zuhant volna egy újabb nagy világgazdasági válság, akkor azt mondanám a választóknak, hogy legyünk belátással és türelemmel, a kormánynak nincs sok választása. De nem ez történt. Orbán balga módon tavaly kiszórt egy csomó pénzt a költségvetésből, most meg fut a pénze után és tőlünk akarja visszavenni. Miért kellene ebben megértőnek lenni?!"

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=860947
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2409
  • e Hét: 5511
  • e Hónap: 16622
  • e Év: 170118
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.