Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Orbán csomagját dicsérte az IM
  2011-04-19 22:23:16, kedd
 
  2011-04-19. 21:47
Orbán csomagját dicsérte az IMF ügyeletes zsidója

Az idei évre tervezett 2 százalékos többlet elérhetőnek tűnik, de a 2012. évi deficitcél teljesítéséhez teljes maradéktalanul végre kell hajtani a költségvetési reformcsomagot - mondta Christoph Rosenberg, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) magyarországi misszióvezetője a Dow Jones üzleti hírügynökségnek Washingtonban. (Rosenberggel a hétvégén felvett interjút a Dow Jones kedden este hozta nyilvánosságra.)
Rosenberg kifejezetten üdvözölte a hiány csökkentésére kidolgozott Széll Kálmán Tervet, és elmondta: a programban megjelölt lépések és az intézkedésekkel megcélzott területek összhangban vannak az IMF javaslataival. Egyben arra figyelmeztetett, hogy a legnagyobb kihívás most a csomag tényleges végrehajtása.
Az IMF szerint amennyiben teljes egészében végrehajtják a Széll Kálmán Terv intézkedéseit, és néhány további lépést is megtesz a kormány, az államháztartási hiány 2012-ben megközelítheti a GDP 3 százalékát. "Ehhez azonban valóban ragaszkodni kell a tervekhez, sőt, még azon is túl" - fogalmazott Rosenberg.
Az idei évre tervezett 2 százalékos államháztartási többletről szólva elmondta: "a mérleg javulása némileg eltakarja azt a tényt, hogy a költségvetés helyzete továbbra is gyenge, hogy különösen 2010-ben gyengült".

(MTI nyomán)


http://kuruc.info/r/2/77859/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Semjén Zsolt kilőtte Rodics Ka
  2011-04-19 21:31:07, kedd
 
  Semjén Zsolt kilőtte Rodics Katalint
2011. április 19. 09:43:47

A miniszterelnök-helyettes vadászengedélye úgy tűnik, főtisztviselőkre is kiterjed.

Információink szerint a vidékfejlesztési miniszter pénteken leváltotta Rodics Katalint, a tárca biodiverzitás és génmegőrzés osztályának vezetőjét. A nemzetközi hírű szakember - aki korábban a volt környezetvédelmi minisztérium természetmegőrzési osztályát vezette - a magyar természetvédők egyik legtapasztaltabb, több évtizedes gyakorlatú, nemzetközileg is elismert vezető hivatalnoka volt.

Az utóbbi években elsősorban a génkezelt vetőmagok és mezőgazdasági termények behozatalának megakadályozása, a génbankokban őrzött hagyományos magyar növény- és állatfajták megvédése, a védett fajokkal folytatott visszaélések elleni fellépés tartozott a munkakörébe.

Úgy tudjuk, hogy a távozása közvetlen összefüggésben van azzal a konfliktussal, amelyik a Semjén Zsolt vezette kormánypárti vadászlobbi és a természetvédelem illetékesei között a napokban kialakult a vadászható fajok körének szakmai szempontból indokolatlan kibővítésével kapcsolatban. A szakember továbbra is a tárca kötelékében marad; úgy tudni, a környezetvédelmi főfelügyelőségre helyezték.

Arról is értesültünk, hogy a Semjén-féle törvénymódosító javaslatot, illetve annak szakmai kritikáját a nagyközönség elé táró Gera Pál természetvédőt az eset óta rendszeres fenyegetések érik telefonon és levélben.

Forrás: nol.hu

Zöld Válasz - barikad.hu

Forrás: barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=81258
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kikapcsolták a gázt Olaszliszk
  2011-04-19 21:14:38, kedd
 
  Kikapcsolták a gázt Olaszliszka közintézményeiben
2011. április 19., kedd 20:51 InfoRádió / MTI

Kikapcsolta a gázt a szolgáltató kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka közintézményeiben - tájékoztatott a település független polgármestere.



Kerekes Attila közlése szerint a község a nehézségei miatt hárommillió forint adósságot halmozott fel, a Kossuth-házban pedig már áram sincs, azaz az önkormányzatnak más szolgáltató felé is van adóssága.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy az önhibáján kívül hátrányos helyzetbe került önkormányzatok számára kiírt pályázaton kaphatnak egy kis segítséget, de azt megelőzően is jó lenne némi forráshoz jutni - mondta egyre kilátástalanabb pénzügyi helyzetükre utalva.

A község korábban a bérekkel tartozott dolgozóinak, azt viszont már rendezték. Kitért arra: nehezíti a helyzetüket, hogy a környékbeli önkormányzatok is tartoznak egymásnak a különböző társulási hozzájárulásokkal. Az iparűzési adó minimális, más adóterheket pedig nem tudnak kivetni az egyébként is nehéz körülmények között élő lakosságra - jegyezte meg a polgármester.



http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-428274
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Nemzeti Bank arculatv
  2011-04-19 20:58:52, kedd
 
  A Magyar Nemzeti Bank arculatváltása
Szerző: zero
- 2011.04.19. 10:31

Az MNB szép csendben új külsőt vett fel. Már tavaly decemberben megszületett az új logó, mindenképpen az én hibám lesz, hogy én csak a mai napon láttam meg először. Szeretném is megosztani eme felejthetetlen pillanatot veletek:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/04/mnb_uj.jpg

A régi logó, ami nem volt már elég jó:

http://m.blog.hu/va/vastagbor/image/2011/04/mnb_regi.jpg


Az arculatváltás senki ingerküszöbét sem karcolta meg, egészen addig, amíg az MNB új FB elnöke, egy bizonyos Járai Zsigmond április 1-én lerántotta a leplet:
"Az utóbbi három évben 46 millió forintot költött el a Simor András vezette Magyar Nemzeti Bank (MNB) arra, hogy a jegybank új arculatot kapjon. Így született egy új logó is, a belső ellenőrzés szerint szükségtelenül."

Ízlésbeli kérdésbe ne is menjünk bele, egyszer egy dögunalmas szemináriumon rajzoltam 7 pálcikát a papír szélére, abból nem lett logó, itt például meg lehet nézni a világ összes nemzeti bankjának a logóit.

Viszont: az új arculatot, a logóval együtt a B&P Braun & Partners-nek "köszönhetjük", vagyis Braun Róbertnek.

Braun Robi, Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója, Medgyessy Péter volt kommunikációs helyettes államtitkárra, az SZDSZ volt kabinetfőnöke 2010 márciusában, pályáztatás nélkül került az MNB-hez, mint kommunikációs tanácsadó.

Az MNB is reagált, feltették a második közleményüket az "MNB a tiszta közbeszédért" menüpontba.

Ebben oldalakon keresztül ecsetelik, hogy mennyire fasza gazdálkodást folytat az MNB, mennyivel csökkentek a költségeik, például kiderül, hogy az 591 munkatársukra 2010-ben 7 milliárd forintot költöttek, kommunikációra pedig 316 milliót.

És akkor Braun és az arculatváltás:


"Az MNB olyan közintézmény, melynek kommunikációja, annak stratégiai megalapozása a lehető legmagasabb színvonalon kell, hogy történjen. Dr. Braun Róbert elismert stratégiai kommunikációs szakember, a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing Intézetének docense, kandidátus. A Magyar Nemzeti Bank elnökének döntése alapján, a jegybank kommunikációs stábját egy stratégiai kommunikációs területen segítséget nyújtó szakértő tanácsadóval kívánta kiegészíteni. A szakember, oktatói, tanácsadói, tudományos kutatói munkája mellett, “további munkaviszony" keretében az MNB alkalmazottjaként - az MNB alkalmazottjaira vonatkozó összeférhetetlenségi, titoktartási kötelezettségek mellett - a Magyar Nemzeti Bank elnökének tanácsadójaként az elmúlt két évben intenzíven vett és vesz részt a jegybank kommunikációjának és nyilvános stratégiájának alakításában.
Dr. Braun Róbert nem pályázat, hanem korábban a jegybank számára végzett munkája alapján került kiválasztásra. A jegybanknak nincs semmilyen kötelezettsége, hogy munkatársait pályázat útján válassza ki, ahogy azt az új FB gyakorlata is igazolja, hisz a külső tanácsadót, akivel a testület szerződést kötött, valamint az FB titkárságának új munkavállalóit az FB is pályázat nélkül választotta ki."


B&P Braun & Partners:


"A jegybank nemcsak az elmúlt pár évben, hanem korábban is igénybe vette kommunikációs ügynökségek szolgáltatásait. Kommunikációs szolgáltatásokra Járai elnök úr és Missura Gábor kommunikációs vezető idejében, 2006-ban még százmillió forint felett költött az MNB. Ez az összeg 2010-re 63 millió forintra csökkent, tehát reálértékben megfeleződött.

A kommunikációs szolgáltatásokon belül, a kreatív ügynökségi feladatokra sem szakmai erőforrás, sem a technikai feltételek nem állnak rendelkezésre a jegybankban (kreatív, grafikai tervek, rádióreklámok, filmek készítése, stb.).

Rendezvények megszervezéséhez, lebonyolításához és az azokon való személyes közreműködéshez esetenként olyan kapacitásigény mutatkozik, ami belső erőforrásokkal nem oldható meg, és nem is lenne célszerű, hogy ezek az erőforrások egész éven át rendelkezésre álljanak, amikor csak időről időre van rájuk szükség."


Vagyis Braun alkalmazták az MNB-ben, miközben Braun cége az MNB kommunikációs ügynöksége volt.

Az arculatváltás:


,,Nem a ruha teszi az embert" szól a közmondás, de ha manapság a jegybank egyik felelős vezetője a hetvenes években a Vörös Október vagy a Május 1 ruhagyár által gyártott öltönyben jelenne meg a nyilvánosság előtt, akkor bizonyára sokan nem tartanák ezt összhangban lévőnek a jegybankban viselt felelős pozíciójával. Így van ez egy intézmény arculatával is.

Az arculat az a ,,ruha", amely felöltözteti, formát ad a jegybank munkatársai által előállított elemzések, kutatások, megállapítások tartalmának. A tartalom és forma összhangjának hiánya magát a tartalmat is leértékelheti. Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata. Ehhez kikérte és figyelembe vette saját dolgozói és külső partnerei véleményét is. Az arculatváltás eredményeként, amelyre 2010 végén került sor, a jegybanknak módja nyílt a modern, elektronikus kommunikációs eszközök komplexebb kihasználására, illetve arra, hogy egy huszonegyedik századi jegybanknak megfelelő ,,ruhában" jelenjen meg a nyilvánosság előtt. Az arculatváltás teljes költsége 44,7 millió forint volt. Ez a jegybank éves működési költségeinek alig több mint 0,3%-a. Érdemes talán az összehasonlítás kedvéért azt is megemlíteni, hogy a jegybank működési költségei 2010-ben közel 1 milliárd forinttal csökkentek, ez az összeg több mint hússzorosa az arculatváltás költségeinek. Az arculatváltás költségei egyébként éppen akkorák voltak, mint a Járai Zsigmondnak 2007-ben kifizetett végkielégítés."


A végén azért odaszúrtak az új MNB FB-elnöknek, Járainak :)

Kemény egy munka lehetett: "Az MNB több mint egy éves munkával mérte fel, hogy milyen legyen a jegybank értékeit legjobban tükröző új arculata."

Akkor ezek szerint ez a hét pálcika tükrözi a legjobban a jegybank értékeit :-)
Szerintem kellene egy új arculat médiakampány, mert ha sem láttam még idáig az új logót, akkor szerintem sokan mások sem ... a NOL vagy a Népszava biztos leadná a hirdetést. A "legjobb" reklámok még mindig a Paksi Atomerőmű reklámjai, az MNB-nek is fel kellene zárkóznia melléje.

Egy szép nagy táblázatban megtekinthetőek az MNB 5 millió forint alatti beszerzéseit.
Összesítve olyan 500 milliót költöttek el, és vannak közte egész furcsa tételek:
Nokia 3110 telefon 478 800 ft, Nokia 6233 telefon 532 945 ft, vagy a Bookline-tól rendeltek egy halom könyvet, pl. Limpopo-avagy egy strucckisasszony naplója, Svejk útleíró szakácskönyve, Matt a férfiaknak, Hotel Bali ... nem tűnnek szakkönyveknek :-)

http://vastagbor.blog.hu/2011/04/19/a_magyar_nemzeti_bank_arculatvaltasa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horvátország szerte tüntetnek
  2011-04-19 20:57:16, kedd
 
  Horvátország szerte tüntetnek Gotovináék elítélése miatt

,,Ez az utolsó békés tiltakozás." A balos városokban is tüntettek.
Tue, 2011/04/19 - 17:46

,,Ez az utolsó békés tiltakozás." A balos városokban is tüntettek.

Hétvégén Horvátország szerte tüntetéseket tartottak a szerb erők támadása miatt indított honvédő háború során elkövetett állítólagos háborús bűnök elkövetése miatt elítélt horvát tábornokok mellett.

Szombaton az ország négy legnagyobb városában, Zágrábban, Splitben, Fiumében, és Eszéken is tüntettek Ante Gotovina és Mladen Markač horvát tábornokok elítélése miatt.

Mint, arról már beszámoltunk a hágai Nemzetközi Büntető Bíróság a volt Jugoszlávia ügyében (International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia-ICTY) 24 évre ítélte Gotovinát, és 18 évre Markačot.

Zágrábban volt a legnagyobb tiltakozás, ahol a jobbközép pártok, az Akcija za bolju Hrvatsku (Jobb Horvátországért Akció), és a Hrvatski rast-HRAST (Horvát növekedés) hívására mintegy 20 - 30 000 ember gyűlt össze. ®eljko Sačić tábornok, a Jobb Horvátországért Akció elnöke és a tiltakozás fő szervezője szerint ,,ez az utolsó békés tiltakozás, és ha ez még egyszer megtörténik, nem lesz több ilyen, mint ma". A tiltakozók üdvözölték többek között Mario Maks Slavičeket, a Horvát Védők Szövetségének 1990-96 közötti elnökét, Mile Bogović és Ante Ivas püspököket, Ivan Pokrovacot, a legnagyobb földműves - szervezet elnökét, Dr Josip Jurčević háborús veteránt és történészt, valamint Marko Perković (Thompson) háborús veterán és neves énekest is. A tiltakozás alatt a zágrábi Jellasics térre az ország 2004. május 2-i uniós tagjelöltté válásakor kihelyezett uniós zászlót eltávolította a HČSP Ifjúsági szervezete. Miután a tömeg széttépte az uniós zászlót, a régi horvát zászló emelkedett a magasba.

Splitben a “Volim Hrvatsku - Ne u EU" (Szeretem Horvátországot, nem az EU-t) nevű, a horvát EU csatlakozás népszavazásra bocsátását követelő szervezet rendezte a tiltakozást, melyen 5-10 000 ember vett részt. Split független jobboldali lista éléről megválasztott polgármestere, ®eljko Kerum beszédében ,,új Jugoszlávia" alapításáról beszélt, és ostorozta a ,,városi jugoszlávokat".

Eszéken a tiltakozó megmozdulást a Hrvatski Demokratski Sabor Slavonije i Baranje - HDSSB (Szlavónia és Baranya Horvát Demokratikus Nemzetgyűlése) nevű regionális nacionalista pártja rendezte. Az Eszék központjában összegyűlt 5 000 ember előtt beszélt a HDSSB vezető politikusai és háborús veteránok a Horvát Honvédő Háború kriminalizálásáról és a HDZ és a horvát kormány a hágai törvényszék iránt tanúsított helytelen politikájáról.

Mintegy 1 000 ember tüntetett Fiuméban is az Udruga Hrvatskih Dragovoljaca Domovinskog Rata - UHDDR (A Honvédő Háború Horvát Önkéntesei Szövetsége) hívására. Az 1990-óta SDP-s (baloldali) vezetésű városban a tiltakozók nacionalista jelszavakat skandáltak és imádkoztak.

Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a horvátok passzívak és a horvát nacionalista szervezetek nem tudják kellőképpen kihasználni a tábornokok elítélését. Ha ez Szerbiával történne, ma sokkal radikálisabb lenne Nándorfehérvár, mint a 2000. évi homoszexuális felvonuláson. De ez a nyugatias horvát nemzet azonban nem képes megvédeni a saját érdekét békeidőben. Talán igaza volt annak a filozófusnak, aki azt mondta:

,,Ha lesz háború, akkor lesz Horvátország."

(Trpimir Gudar - Szent Korona Rádió, képek:index.hr)

http://szentkoronaradio.com/2011_04_18_horvatorszag-szerte-tuntetnek-gotovinaek-e litelese-miatt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elkezdődtek a kilakoltatások
  2011-04-19 20:55:49, kedd
 
  Elkezdődtek a kilakoltatások


A kilakoltatási moratórium meghosszabbítása nem vonatkozik az önkormányzati lakásokra, így akik nem tudták fizetni a bérleti díjat vagy a közüzemi számlákat, azok utcára kerülnek. Becslés sincs arra vonatkozólag, hogy hány embert, hány családot érintenek majd az eljárások. (Vizsgálataink szerint a hasonló adatok begyűjtését segítő egyesületeknek álcázott csoportok végzik.)

A kilakoltatások megkezdődtek (pontosabban folytatódnak). Azok a szemléltető esetek, amelyeknél jelen van a sajtó, végül úgymond megnyugtatóan végződnek, a közfelháborodás csillapítására. Az összes többi az utcára kerül. Mert ,,nem lesznek kilakoltatások"...


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info
2011. április 19.

http://jovonk.info/2011/04/19/elkezdodtek-kilakoltatasok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor ma megszegte mini
  2011-04-19 20:52:01, kedd
 
 


"Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar Köztársaság fejlődésének előmozdítása és az alkotmány érvényesülése érdekében lelkiismeretesen teljesítem. Isten engem úgy segéljen." - Orbán Viktor miniszterelnöki esküje, 2010.05.29 12:53

...Hát ettől elég messzire jutott a csávó!

Orbán Viktor ma megszegte miniszterelnöki esküjét!

A Magyar Köztársaságból "Magyarországot" csinált, az alkotmányból viccet, a jogszabályokat pedig visszamenőleges hatállyal változtatgatta. Miniszterelnöki teendőiből eredő feladatait akként látta el, hogy abból az országnak fejlődése nem származott - viszont a gazdaságra rászabadította Matolcsyt és az oly sokat emlegetett és hivatkozott emberektől pedig lenyúlt 3000 milliárdod. Az alkotmány nem érvényesülhetett, az alkotmány felett őrködő testület jogkörét előbb csak ad hoc, de mostantól már alkotmányosan is korlátozta.

Orbán Viktor megmutatta, milyen az, ha demokratikus kereteket működtet valaki autokratikusan - látható: a mutatvány simán működik - feltéve, hogy a nép körülötte nem igazán tudja, mire is való a szabadság!

Magyarországnak nem célszerű, ha ilyen a miniszterelnöke. És én itt most nem azért mondom ezt, mert a demokráciát, vagy a szabadságot siratom - megteszik ezt mások, éppen elégszer. Én azért nem tartom célszerűnek az ország szempontjából Orbán miniszterelnökségét, mert az általa végrehajtott hatalomkoncentrációt nem igazolják legalább utólag az eredmények. Az államháztartás egyensúlya? A költségvetés rég megbukott. Az oktatás új pályára állítása? A teljhatalmat kapott Hoffmann Rózsa tervei nagyjából-egészéből a teljes szakma értetlenségét kivívták. Egészségügy? Itt még koncepció sincs, amit szidhatnánk, csak a fűnyíró-elv működik.

Orbán pótcselekvésekben él, amit csinál, az a tehetség hiányából fakad: "pótkormányoz". Nem értjük, hogy mi a franc baja van az országnak? Sebaj: alkotmányozzunk! Addig is arról fog beszélni mindenki és nem kéri (annyira) számon rajtunk az egyhelyben toporgást. Hogy 8 évig nem a jó kormányzásra készültünk fel, hanem csak a hatalom megragadására? Semmi vész: ugyan ki fogja tudni ezt rajtunk számon kérni, ha "alkotmányosan bebetonozzuk" a hatalmunkat? Ha minden erőforrást az ellenőrzésünk alá vonunk, akkor ugyan kinek lesz ereje minket kiütni a hatalomból?

Kedves Viktor, elárulom, hogy kinek: magának a népnek. Annak a magyar népnek, amely megtermeli azokat az erőforrásokat, amelyekre rátelepedtek te és a haverjaid, a klientúrád. Annak a magyar népnek, amely az Európai Unió kellős közepén él és amelyet semmiféle külső hatalom nem kényszerít "szovjet módra" arra, hogy tartósan elviselje egy hozzátok hasonló kormány uralmát...

Igen Viktor: mögötted nincs senki és semmi - legfeljebb még egy ideig a saját népünk megszervezetlensége, de nyugi, ez el fog múlni!

Reménykedhetsz abban, hogy még ha meg is fogsz bukni a következő választásokon, akkor is ott marad a bebetonozott érdekköröd, hiszen a ma elfogadott új alkotmányotok erről látszólag gondoskodik: kit 9, kit 12 évre rögzítve az általad kinevezettek-kinevezendők közül. De azért ne bízz ebben a szennyes kis trükkben. Ahogy 1989-ben egy szóval meg lehetett szüntetni egy hatalommonopóliumra alapuló rendszert és jogaiba lehetett helyezni az emberek természetes egyéni és közszabadságát, úgy 2014-ben is meg lehet majd ezt tenni - annak összes következményeivel együtt. A hatalommániások örök tévedése, hogy nehezen változtatható törvényekkel akarják magukat és rendszerüket átörökíteni, de a népek mindig okosabbak és merészebbek, mint önző uraik. Még Gandhi monda egyszer, hogy "a történelemben mindig voltak zsarnokok, akiknek uralma megdönthetetlennek látszott, de végül mindig elbuktak... Mindig!"

(...Ha maradt még benned nyoma a realitásérzéknek, akkor a maradék három évedben okosan bánj a "sarkalatos törvények" meghozatalakor: ne feledd, hogy minél jobban összenyomsz egy rugót, az annál nagyobbat fog visszarúgni - és a magyar demokrácia rugója épp téged rúghat majd seggbe!)



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vidékfejlesztési miniszter l
  2011-04-19 20:47:42, kedd
 
  A vidékfejlesztési miniszter leváltotta Radics Katalaint.

"Úgy tudjuk, hogy a távozása közvetlen összefüggésben van azzal a konfliktussal, amelyik a Semjén Zsolt vezette kormánypárti vadászlobbi és a természetvédelem illetékesei között a napokban kialakult a vadászható fajok körének szakmai szempontból indokolatlan kibővítésével kapcsolatban. A szakember továbbra is a tárca kötelékében marad; úgy tudni, a környezetvédelmi főfelügyelőségre helyezték.

Arról is értesültünk, hogy a Semjén-féle törvénymódosító javaslatot, illetve annak szakmai kritikáját a nagyközönség elé táró Gera Pál természetvédőt az eset óta rendszeres fenyegetések érik telefonon és levélben."

Hja kérem, a keresztényi szeretet:-)))))))
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb kínos német pofon Magyar
  2011-04-19 20:36:33, kedd
 
  Újabb kínos német pofon Magyarországnak

Hírszerző összeállítás bullet 2011. április 19. 15:57
Frissítve: 4 órája
Nyilatkozatban tette helyre Martonyi János külügyminisztert német kollégája. Werner Hoyer külügyi államminiszter szerint nem igaz, hogy Martonyi János "eloszlatta az aggodalmakat" a médiatörvénnyel kapcsolatban. Szijjártó Péter megdöbbent a német nyilatkozaton, a magyar kormány hasonló vesszőfutásra számíthat, mint év elején.

Ismét kínos magyarázkodásra kényszerülhet a magyar diplomácia, a Fidesz-KDNP szavazataival elfogadott alaptörvény miatt ugyanis hasonló nemzetközi vesszőfutásra lehet számítani, mint amit év elején már átélt a magyar kormány a médiatörvény elfogadása után.

Bár sejthető volt, hogy az ellenzéki bojkott mellett megalkotott és elfogadott alkotmány sorsa hasonlóan alakul, mint a médiatörvényé - többek között a Hírszerző is megírta, hogy külföldi diplomaták szerint nemzetközi kritikák özönét indíthatja el a kormány -, a magyar diplomáciát láthatóan felkészületlenül fogadta, ami történt.
Martonyit helyre tették

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy Werner Hoyer német külügyi államminiszter nyilatkozatban volt kénytelen helyre tenni Martonyi János szavait. A német külügyminiszter honlapján megjelent szövegben a többi között az áll, hogy a "médiatörvények az alapjogok olyan értelmezéséről tanúskodnak, ami - a végrehajtott módosítások ellenére - csak nehezen összeegyeztethető az Európai Unió értékeivel. A médiatörvényekkel összefüggésben felmerült aggodalmaink a hétfőn elfogadott alkotmánnyal - és annak létrejöttével - erősödtek, és nem gyengültek".

Fotó: MTI
Szijjártó kirohan

Reagált viszont Hoyer szavaira Orbán Viktor szóvivője. "Magyarországnak évtizedeken keresztül el kellett tűrnie, hogy más fővárosból akarták megmondani, mit tegyünk, illetve tehetünk, vagy hogy mi legyen a magyar alkotmányban. Ez az időszak véget ért" - mondta Szijjártó Péter, aki szerint egy ilyen "beavatkozási kísérlet" ellentétes Németország és Magyarország szövetségesi kapcsolatával, valamint az államközi érintkezések szokásaival.

A Financial Times szerint egyébként a magyar parlament olyan új alkotmányról szavazott, amelyet ellenzői szerint csekély konzultáció után "hajtanak át", és amely gyengíthet kulcsfontosságú demokratikus ellenőrző rendszereket és ellensúlyokat. Ellenzéki politikusok és civil társadalmi csoportok arra is figyelmeztetnek, hogy a dokumentum a kormányzó Fidesz "populista-nacionalista és nyíltan keresztény szemléletmódját testesíti meg", emellett a jövendő kormányok stabilitásának gyengítését is szolgálhatja - áll a cikkben.

A Deutsche Welle rádiónak Ulrike Lunacek, az Európai Parlament zöld párti képviselője nyilatkozott. Az osztrák politikusnő rámutatott: a Fidesz egyedül készítette el az alaptörvény szövegét, anélkül, hogy a folyamatban az ellenzéki pártok is részt vettek volna. Mint mondta, ha egy kormánynak kétharmados többsége van, akkor az felelősséget is ró rá. "Be kell vonni az alkotmányozási folyamatba más csoportokat, a civil társadalmat és a többi pártot is, és nem csak annyit mondani, hogy beletesszük a saját dolgainkat" - fogalmazott a német adónak adott nyilatkozatban Lunacek.

A Deutsche Welle a magyar alkotmány hétfői elfogadásával kapcsolatban kiemelte: az osztrák politikusnőhöz hasonló kritikusok úgy vélekednek, hogy az alaptörvénnyel "a kormány megpróbálja bebetonozni a hatalmát a ciklus lejárta utánra is". Ugyanezt írta egyébként még vasárnap az alaptörvény elfogadása kapcsán a Financial Times is.

Orbán Viktornak csak az övéi gratuláltak az új alkotmányhoz
Fotó: Stiller Ákos

Jönnek a kritikák az osztrák médiából is. Az új magyar alkotmány látszólag hosszú évekre bebetonozza Orbán Viktor birodalmát, olyan paragrafusokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy a Fidesz minden későbbi kormányt cselekvőképtelenné tegyen. Saját pártjában Orbán Viktor nem tűr ellentmondást, az ellenzék pedig gyenge - írta Kathrin Lauer, a Der Standard budapesti tudósítója. Kérdéses, hogy mennyire tud még nyilvános ellenállás kibontakozni Magyarországon, ha júliusban a médiatörvény is életbe lép - vélekedett, a törvényt "korlátozónak" nevezve. A törvény hatálybalépése egybeesik a magyar európai uniós elnökségi félév végével, amikor a világ esetleg kevésbé figyelmesen szemléli Magyarországot - tette hozzá.
Birodalmak is összeomlanak egyszer

"Mindazonáltal sokkal hatalmasabb birodalmakat is láttunk már saját nagyságuk és hatalmuk miatt összeomlani." A jobboldali radikálisokkal szembeni fellépésben máris gyengének mutatkozott Orbán - írta. "Egyszer a Fideszen belül is ellenállásnak kell támadnia Orbán arroganciájával szemben. Lesznek hoppon maradottak vagy egyszerűen csak józanok, akik mégis meg akarják majd kockáztatni a demokráciát" - állt a Der Standard kommentárjában.


http://hirszerzo.hu/belfold/20110419_alkotmany_kritika_hoyer#utm_source=hsz_daily &utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_04_19&utm_content=norma l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Wittner is leszavazta a komcsi
  2011-04-19 20:26:09, kedd
 
  2011-04-19. 17:42
Wittner is leszavazta a komcsik kizárását a közéletből

Alig ocsúdtunk fel a magyar föld eladását lehetővé tevő hazaárulásból, máris lesöpörték a Jobbik másik kardinális javaslatát (ahogy az Alaptörvényhez benyújtott összes jobbikos módosító javaslatot): a kommunista rendszer vezetőinek kizárását a közéletből.


Lássuk, pontosan mit is nyújtott be a Jobbik Magyarországért Mozgalom két képviselője:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tSElp9h4Tc0

http://www.youtube.com/watch?v=6fGOkoxzMDY&feature=player_embedded

A fenti javaslatot a kormánypárti "forradalmárok" lesöpörték. Ahogy Szili Katalin, úgy az áruló Pősze Lajos mellett szegény Wittner Mária is: mind-mind nemmel szavaztak a rendszerváltásra. Marika néni annyira fideszes lett, hogy már mindent és az ellenkezőjét is vállalja, ha azt szeretett vezére, Orbán Viktor mondja. Kár volt politikusnak állnia, pláne 2010-ben folytatnia, miután két évvel korábban azt mondta, nem szeretne többé képviselő lenni. Sajnálatos, hogy egy '56-os hősről ma már A jó fideszes kézikönyve jut eszünkbe...
(Kuruc.info)


http://kuruc.info/r/2/77844/

 
 
2 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.