Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-02 21:56:25, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Könnyű vacsora
  2011-04-02 20:10:30, szombat
 
  Megkínállak egy kis könnyű vacsorával:





Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-04-02 20:04:09, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat

Reggeli: Kalács vajjal, gyümölcslekvárral és kakaóval
Előétel: Húsleves csigatésztával
Főétel: Töltött őzborda vadászok kedvére
Desszert: Rakott gyümölcsfalatok
Vacsora: Márványsajtsaláta retekkel
Vegetáriánus ajánlat: Almás rántott sajt


Egyszerű kakaós kalács:

Hozzávalók:
30 dkg liszt
5 dkg puha vaj
gyümölcscukor, méz vagy édesítő ízlés szerint
2 tojás
2 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
csipet só
vanília
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
olvasztott vaj
édesítő vagy cukor
kakaó

Elkészítés:
A tejben egy kanál cukorral felfuttatom az élesztőt. Összekeverem a tészta hozzávalóit, majd hozzáadom az élesztős tejet, és jól összedolgozom. Konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztem.

Miután megkelt, három részre osztom a tésztát, egyenként téglalap alakúra nyújtom, és megkenem a kakaós töltelékkel. Feltekerem, összefonom, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és fél órát pihentetem.

A tetejét tejjel elkevert tojássárgával lekenem, majd előmelegített sütőben szép pirosra sütöm. Az elkészült kalácsot a tepsiből kivéve langyos vaníliás tejjel meglocsolom.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Greti11 küldte. Köszönjük!


Húsleves gazdagon:

Hozzávalók 8 személyre:
60 dkg marhalábszár
60 dkg marhacsont
1 fej vöröshagyma
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kicsi zellergumó
2 közepes burgonya
3 paradicsom
20 dkg tisztított zöldborsó (konzerv)
15 dkg morzsolt kukorica (konzerv)
2 evőkanál olaj
2 babérlevél
5 szem fekete bors
10 dkg árpagyöngy (gersli)

Elkészítés:
A húst a hártyáitól megszabadítjuk, kisebb kockákra vágjuk. A csontot folyó vízzel lemossuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk, szintén kisebb kockákra vágjuk, a konzerveket lecsepegtetjük.

Egy nagy fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húst barnára pirítjuk benne, majd 2,5 liter vízzel felengedjük, és hozzátesszük a csontot, a babérlevelet, a borsot meg a hagymát. Lefedve, kis lángon 2 órán át főzzük. Utána a csontot kivesszük, a leves tetején lévő habot és zsírt óvatosan leszedjük. A gerslit egy szűrőben folyóvízzel leöblítjük lecsepegtetjük, a levesbe öntjük, és lefedve, kis lángon még 40 percig főzzük. A kétféle répát, a zellert, a burgonyát, a paradicsomot is a léhez adjuk, és lefedve, kis lángon még 35 percig főzzük. A végén a kukoricát és a borsót is beleöntjük, és az egészet jól összeforraljuk.





Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 382 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Töltött őzborda vadászok kedvére:

Hozzávalók:
1 db szép, csontos őzborda egyben
20 dkg főtt rizs
20 dkg füstölt sonka
25 dkg csirkemáj
3 db tojás
2 dl tejszín
2 db vöröshagyma
15-20 dkg zsír
3-4 szál sárgarépa
25 dkg kifejtett zöldborsó
1 db közepes brokkoli
20 dkg kucsmagomba
5 dl húslé
3-4 dl száraz vörösbor
1-2 evőkanál vaj
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt feketebors
olaj

Elkészítés:
A bordát a bordacsont mellett éles, hegyes késsel felszúrom, a nyílást vékonyabb sodrófa segítségével kitágítom. Sóból, borsból, mustárból kevés olajjal pácot készítek, ezzel a felszúrt bordát alaposan megkenem, félreteszem hűtőbe pihenni 2-3 órára.

A megtisztított májat leforrázom, és a sonkával együtt apró kockákra vágom. Hozzákeverem a főtt rizst, az egész tojásokat és a tejszínt, sóval, borssal, petrezselyem zölddel fűszerezem.

A felaprított hagymát olajon megfonnyasztom, hozzákeverem a rizses, májas, sonkás töltelékhez, kézzel még egyszer alaposan összedolgozom.

A keverékkel megtöltöm a felszúrt őzbordát, végeit hústűvel megtűzöm. Egy tepsibe vagy sütőtálba beleteszem a zsír háromnegyedét, a tűzhelyen, minden oldalán hirtelen átsütöm a bordát, majd fóliával lefedve beteszem a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Közben a felaprított zöldségek felét - a gomba kivételével - megpárolom némi zsírban, sóval, borssal ízesítve, majd felöntöm a vörösborral, és hozzáadom a húslevet is, összeforralom. Kiveszem a tepsit a sütőből, a húsra öntöm az imént elkészült zöldséges ragut, majd a sütőbe visszatéve, most már fedetlenül készre sütöm.

Amíg a töltött bordám sül, a zöldségek másik felét a darabolt gombával együtt vajon megpárolom.

Az elkészült húst vágódeszkára helyezem, a bordacsontok között felszeletelem. A tepsiben lévő zöldségragut összetrmixszolom, kellemes színű, illatú és állagú szaftot, mártást kell kapjak.

Szeletenként tálalom a bordát, adok mellé a párolt zöldségekből és a mártásból, burgonyafánkkal körítem.

Megjegyzés:
Idő- és munkaigényes étel, költséges is a mai vadhús árak mellett, kifejezetten ínyenceknek ajánlom. Őzhús hiányában sertés hosszúkarajából is elkészíthető, nem lesz olyan íze, mint az őznek, de úgy sem fog csalódást okozni!

Elképzelhető, hogy kimarad a töltelékből, akkor abból kis pogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatva bő, forró olajban kisütve hozzáadhatjuk az ételhez, de hűtőben eltéve a masszát (később kisütve) eltehetjük vacsorára is. Jó étvágyat hozzá, Nani.

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Rakott gyümölcsfalatok:

Hozzávalók:
4 körte
2 őszibarack
2 szem szilva
1 fürt szőlő

Elkészítés:
Az idénynek megfelelő legjobb minőségű gyümölcsökből készítsük. A körtét vastagabb cikkekre vágjuk, magházát kivájjuk. Az őszibarackot kimagozzuk, és vékonyabb cikkekre vágjuk, a szilvát kimagozzuk, a szőlőt, ha nagy szemű, vágjuk félbe. A körte cikket helyezzük alulra, ha nem áll meg vágjunk neki egy "talpat". Erre a körtealapra helyezzük fel ízlésesen a gyümölcsöket, majd rögzítsük őket egy pici karddal vagy fogvájóval. Az előre elkészített, és a kellő időben az asztalra adott gyümölcsfalatokkal kellemes meglepetést szerezhetünk családunknak vagy vendégeinknek.



Márványsajtsaláta retekkel:

Hozzávalók:
50 dkg fekete retek
10 dkg márványsajt
2 dl kefir
1 szál póréhagyma
fél citrom leve
2-2 evőkanál olaj és borecet
1-1 evőkanál méz és mustár
1 késhegynyi őrölt fekete bors
ízlés szerint só
a tálaláshoz néhány salátalevél.

Elkészítés:
a retket meghámozom, megmosom és letörölgetem, majd nagyon vékony karikákra vágom, a karikákat felcsíkozom (vagy almareszelőn lereszelem). A póréhagyma fehér részét tisztítás után hajszálvékony karikákra vágom, zöld részét pedig aprítógépben feldarabolom (vagy nagyon vékony csíkokra metélem). A hagymát és retket összekeverem és megsózom. Lefedve fél órán keresztül hagyom állni. A sajtot megreszelem.

a kefirt összekeverem a sajttal, citromlével, olajjal, mézzel, borecettel, sóval és borssal. A kissé levet eresztett, hagymás retekre a mártást rálocsolom. Jól összeforgatom, lefedem, és a hűtőszekrényben néhány óráig érlelem.


Almás rántott sajt:

Hozzávalók:
30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban
2 alma
2 tojássárga
a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj
a mártáshoz: 5 dl tej
5 dkg vaj
3 csapott evőkanál finomliszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
törött fehér bors, só.

Elkészítés:
a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem.

egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm. A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem. A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-04-02 19:47:39, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak!

Szép estét!
és
/b]





(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link


Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 745
  • e Hét: 1553
  • e Hónap: 15458
  • e Év: 145165
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.