Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Angyali üzenet
  2011-04-21 13:12:34, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-21 13:07:13, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Péntek - Nagypéntek - menü
  2011-04-21 13:03:49, csütörtök
 
  Péntek - Nagypéntek - menü ajánlat:

Előétel: Tiroli kapros gombócleves
Főétel: Gombás raguval töltött palacsinta
Desszert: Túrófánk
Vegetáriánus ajánlat: Gombás raguval töltött palacsinta


Tiroli kapros gombócleves:

Hozzávalók:
3 liter erőleves
1 csokor kapor
4 zsemle
2 dl tej
8 tojás
4 evőkanál liszt

őrölt bors
1 csokor petrezselyem
zsemlemorzsa

Elkészítés:
1.) Elkészítjük az erőlevest, és a tűzön hagyjuk, hogy mire összegyúrjuk a gombócokat, gyöngyözve forrjon, takarékon.

2.) A zsemléket összevágjuk, leforrázzuk tejjel, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásfehérjét és a finomra vágott kaprot. Botturmix segítségével egészen pépesre turmixolhatjuk. (A végén adjunk hozzá 2-3 evőkanál zsemlemorzsát, jobban összetapad.)

3.) Vizes kézzel gombócokat formázunk, és a gyöngyöző levesbe tesszük őket, majd kb. 10 perc alatt mindet puhára főzzük. Hamar feljönnek a gombócok a víz tetejére, de kell a 10 perc, különben belül nem főnek át. Friss petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk a levest.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!


Gombás raguval töltött palacsinta:

Hozzávalók:
A palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
5 dl tej
csipet só
0,5 dl olaj
A gombás töltelékhez:
30 dkg friss csiperkegomba
kevés olívaolaj

bors
pirospaprika
majoránna
1 csokor friss petrezselyem
A díszítéshez:
tejföl

Elkészítés:
Ekészítés: 1.) A palacsinta hozzávalót konyhai robotgéppel csomómentesre keverjük, és 1 órát állni hagyjuk.

2.) A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és kevés olívaolajon megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és majorannával, felöntjük egy kis vízzel, és puhára pároljuk.

3.) Ha elkészült, friss petrezselyemmel megszórjuk, és a tölteléket a palacsintákba töltjük. Tejföllel és 1-1 szelet gombával díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!


Túrófánk IV.:

Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg liszt
2 db tojás
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
csipet só
pici rumaroma
porcukor

Elkészítés:
A túrót villával kicsit összetörjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát és a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.

Egy serpenyőbe bőséges olajat öntünk, jól felhevítjük, majd kanállal kis halmokat szaggatunk bele. Sütés közben átfordítjuk, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Jól lecsepegtetve kiszedjük, és papírtörlőre tesszük, hogy a maradék olajat is felszívja. Még melegen vaníliás cukorral elkevert porcukorba meghempergetjük. Langyosan, lekvárral tálaljuk.





Megjegyzés:
Kétféle lekvárral, eperből és őszibarackból készülttel tálaltam.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2082
  • e Hét: 6596
  • e Hónap: 11634
  • e Év: 141341
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.