2011-04-23 16:09:28, szombat
|
|
|
Ennél a receptnél nincsenek pontos mennyiségek. Egyszerűen a húslevesből maradt csirke húst és zöldségeket használjuk fel.
Hozzávalók:
- kb. 1 kg főtt csirkehús (comb, mell)
- 2-3 főtt burgonya
- 5 főtt sárgarépa
- 30 dkg főtt vagy konzerv zöldborsó
- 4-5 db. ecetes uborka
- mustár
- petrezselyemzöld
- só, bors, vegeta
Elkészítése:
A főtt húst összevágjuk apróra (természetesen előtte kicsontozzuk). Ugyanúgy apróra vágjuk a főtt sárgarépát, ecetes uborkát, burgonyát.
Hozzáadjuk a zöldborsót, 2-3 kiskanál mustárt. Fűszerezzük sóval, kis borssal és vegetéval.
Kikeverünk két tojás sárgájából majonézt (vagy készen vásárolt majonézt használunk).
A majonéz 3/4-ét hozzáadjuk az apróra vágott zöldséges húshoz és jól összekeverjük.
A keveréket kitesszük egy tálra, elsimitjuk majd rákenjük egyenletesen a majonézt. Díszítjük petrezselyemzölddel, zöldség csíkokkal, formákkal. |
|
|
0 komment
, kategória: húsvét |
|
|
|