Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
Kommentár a hajdúhadházi helyz
  2011-04-24 23:58:36, vasárnap
 
  Kommentár a hajdúhadházi helyzethez

2011. Április 16., szombat - 21:08

1. Jobbik - Gárda, Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület

A Jobbik megfogadta Hitler üzenetét és a parlament helyett az utcára ment. Az utca viszont nem a fővárosban van, hanem kis falvakban, vidéki településeken, ahol a cigánybűnözők naponta gyilkolnak meg idős embereket. Miért idős magyar emberek az áldozatok, miért nem cigányok? Talán azért, mert az áldozatok mindíg egyedül élnek, míg egyedül élő öreg cigány, akitől legalább egy tyúkot lehetne lopni, az nem létezik. A másik ok, hogy jelenleg a vidéki társadalomból hiányzik még a saját életének a megvédéséhez szükséges ösztön is. Félni félnek, de a kutya éjjel is láncon van. A cigány viszont éhes és nem fél, mert nincs mit vesztenie!
Hála Istennek, a magyar nép legjobbjai megtalálták a democsokrácia útvesztőiben a módot arra, hogy újraszerveződjenek és folytassák a harcot a nemzetért. A polgárőrségek megalakításával megint teljesen legális a tevékenységük. Minden egyes falu, ahol megalakul a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület helyi csoportja, remény a magyarság megmaradására. A kemény mag alkalmas arra, hogy az új csoportokat támogassa, hogy azok fejlődjenek és életképesek legyenek.



2. Fidesz és a közbiztonság


Iszonyatosan nagy hiba a szemmel látható problémák szőnyeg alá söprése. Az állam ugyan vindikálhatja magának a közbiztonság érdekéban a rendőri erőszak monopóliumát, de a nyilatkozatokkal nem helyettesítik a rendőrt a faluban. Megfigyelhető, hogy minden tragikus esemény olyan helyen következett be, ahonnan a redőrség kivonult és magára hagyta a falut, vagy várost. Az is érdekes, hogy amint a Jobbik, vagy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület valahol a tarthatatlanná vált közbiztonsági helyzet, brutális gyilkosságok miatt kénytelen megjelenni, azonnal ott sündörögnek a sündőrök is. Sajnos, még ekkor sem a közbiztonsággal törődnek, hanem a pogárőröket próbálják minden eszközzel akadályozni. Egyszerűen érthetetlen ez a hozzáállás. Az biztos, hogy a sündőr ugyanúgy kézi vezérlésű, mint a kurcsányi rendszerben volt. Ugyanúgy nem törődik a saját törvényeivel sem. Egyetlen törvény van, amit Pintér, illetve a közvetlen parancsnoka mond.


Hosszú távon, de még egy éves időhorizonton belül sem tartható ez a realitásoktól való teljes elrugaszkodás. Szánalmas, ahogy a rendőrség vergődik, garázdaságot és szabálysértést lát ott, ahol még szabály sincs: ,,a gárdisták ülve támadnak", a ruhaviselet, alakzat, eskütétel, a Himnusz éneklése nemzeti ünnepen, mint garázdaság, stb.


Szerencsére ezek az agybeteg víziók a bíróságok előtt egyre kevésbé állnak meg, sőt a Jobbik elkezdte a hatalommal való visszaélésért a feljelentéseket. Annyira azonban még nem tartunk, hogy ezeknek a feljelentéseknek valmi eredménye is legyen. Ezért a sündőrség holnap megint le fogja tartóztatni a polgárőröket Hajdúhadházán.


A közbiztonságba nem lenne szabad politikát belevinni. Nincs semmi objektív ok, még az EU sem, hogy ne lehessen az igazságot kimondani és a sündőrségből egy olyan rendőrséget teremteni, amelyik méltó a nevére. Nem igaz, hogy ez csak pénz kérdése. Talán még több rendőrre sem lenne szükség, ha a rendőrt hagynák dolgozni. Már sokszor elsütöttem, de megint kénytelen vagyok leírni, hogy két hét alatt lehetett volna közbiztonságot teremteni a meglévő rendőri állománnyal is, csak egyszer a belügyminiszternek ki kellett volna mondania, hogy az alsóbbrendű kisebbséget nem úgy kell kezelni, mint a fesőbbrendüt. A rendőrök örömkiáltással rohantak volna rendet teremteni.


De hát nem ez történik. A számlát mindenképen meg fogják kapni. Ha egyátalán lesz még 2014-ben választás, akkor talán tényleg úgy lesz, ahogy egyszer már Vona Gábor mondta, hogy ,,a Fidesz veszélyezteti a Jobbik kétharmadát".

3. A hiányzó közbiztonság okai

Beszélni kell arról, hogy a nyomasztó cigánybűnözésnek nagyon komoly politikai, szociális okai vannak. A gengszterváltás legelső áldozatai az alacsonyan képzett cigányok voltak, mert ők vesztették el először a munkahelyüket. Az volt az az időszak, amikor az állam mindenből ki akart vonulni, csak az adószedést akarta megtartani. A munkáját elvesztő vidéki cigányságnak erkölcsi, anyagi határokat kellett volna kijelölni. A segély a lehető legrosszabb megoldás volt. A cigány háza mögött is lehetne zöldséget termelni, baromfit, disznót tartani. Nem értem, hogy miért kell politikát csinálni abból, hogy a cigány természetben kapja a megélhetéséhez szükséges támogatást pénz helyett, amivel nemigen tud bánni. Mi a jobb, ha egy hét alatt elisszák a segíjkét, vagy ha minden nap van kenyér?
Ezzel kellene kezdeni a ,,roma felzárkóztatást". Ez még eddig egy fillérrel sem kerülne többe, mint az eddigi segély rendszer. Ezt nem tiltaná semmilyen EU-s rendelkezés sem.



Felvetődik annak a kérdése is, hogy mi legyen az integrálhatatlan cigányokkal. Szerintem legyenek ott boldogok, ahonnan jöttek, azaz Indiában.

Karsay Péter

http://www.lelkiismeret88.hu/index.php?option=com_content&view=article&id =357%3Akommentar-a-hajduhadhazi-helyzethez&catid=37%3Aaktualis
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fülkeforradalom első évfordu
  2011-04-24 23:53:03, vasárnap
 
  A fülkeforradalom első évfordulója
2011.04.11. 04:11 :


Egy éve nyerte meg a választásokat a FIDESZ.

Ennek apropóján összeszedtem néhány jobboldali kommentet a választások idejéből és az azt megelőző fél évből arról, hogy mit vártak ők a kormányváltástól.

A megvalósult igazsággal való összehasonlítást végezze el mindenki maga.

A neveket nem írom ki, ha akarják, a hivatkozott kommentelők felvállalhatják, és értékelhetik akkori elvárásaikat.

Másnaposan - 2010. április 12.

Óriási tévedés, amikor azt hiszitek, h osztogatást, "dől a lét" várunk a Fidesztől. Ellenkezőleg. Nagyon szigorú fiskális politikát, a maastrichti kritériumoknak való mihamarabbi megfelelést, eurót, komoly, nagy szerkezeti változásokat, az államháztartás rendbetételét, adócsökkentést, a bürokrácia leépítését, határozott irányt.

Amit várunk ezzel szemben, hogy érdemben faragjanak a nem jóléti kiadásokból, bürokráciacsökkentéssel, közig reformmal, és önkormányzati reformmal, és ezeket a pénzeket osszák vissza a vállalkozóknak, kórházaknak, családoknak, stb...

Egy ide, egy oda - 2010. április 8.

Szavazzatok az egyetlen pártra, akik képesek rendet tenni az országban, akik valódi társadalmi összefogásra képesek.

Sic transit... - 2010. február 17.

Egyre többen jönnek rá, hogy semmilyen aktuális politikai erőtér nem olyan, ami indokolhat azt, hogy a hatalmon lévők túlhatalmat adjanak a mindenkori kormányoldalnak.

Populizmus példatár - 2010. február 8.

...a Fidesz köztudottan az erős forintot szereti, vagyis felfelé fog elindulni a forint, ergó kevesebb lesz a törlesztőrészlet

Az euro bevezetése csak elhatározás kérdése. Holnap is bevezethetnénk. Vagy sumákban, mint montenegró, vagy melyik..
Olyan, mint a minimálbér emelése. Évekig hallgattuk, hogy nem lehet és nocsak...

De lehet elegánsan is, betartva az előírásokat és tartani a célokat bármi áron. Csak éppen ehhez is elhatározás kell. Úgy nem megy, hogy lezüllesztjük a forintot, hogy variálhassunk az ingadozással...

2009 - 2010 - 2010. január 13.

A gazdaság nem lényeges. Mindenki túlmisztifikálja, de kár a gőzért.
Egyébként remélem én is, hogy nem fog a Jobbik beleszólni.
Azt is, hogy a fidesz sem fog annyira, mint tette az előző kormányzása alatt.

Hároméves terv - 2009. november 11.

Én nagyon buta ötletnek tartom a szuperbruttósítást és sztem a Fidesz ezt meg is fogja szüntetni.

Nem kell 2/3-ad az egészségügy átalakításához, az legfeljebb az önkormányzati rendszer reformjához kellene. Alkotmányozni nem hiszem, hogy nagyon akarnak.

az én elképzelésem (és remélem a Fideszé is) szerint előbb nagyarányú adócsökkentést kell végrehajtani, ami végre a belső fogyasztást felélénkítené és ezzel egyidőben meglépni a reformokat, amik fokozatosan az emberek kezébe adnák az állami elosztórendszerek helyett a döntést.

Ezzel szemben a tény az... - a válságkezelésről - 2009. október 30.

Az osztogatás helyett valódi számsorokat, rendes, kiszámítható gazdaság politikát, mielőbbi eurót és az ennek való megfelelést szeretnék az emberek.

Én csak három gyerekig fizetnék családi pótlékot, azon felül mindenki maga döntse el, hogy képes-e eltartani a gyerekeit. Támogatnám a magyar kis és középvállalkozásokat, a mezőgazdaságot, és befektetnék állami szinten a fejlődő iparágakba, köztük a zöld energia iparba, cserébe munkahelyteremtésért. Erőteljesen visszavágnám a csápokat, komoly, független, civil szervezetekkel vizsgáltatnék át minden közbeszerzést, nagyon durván büntetném a gazdasági bűncselekményeket, korrupciót. Átalakítanám a pártfinanszírozást. stb.



http://fedor.blog.hu/2011/04/11/a_fulkeforradalom_elso_evforduloja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Portugália helyzete rosszabb,
  2011-04-24 23:47:05, vasárnap
 
  Handelsblatt: Portugália helyzete rosszabb, mint feltételezték


Portugália az elmúlt évben több adósságot halmozott fel, mint azt eddig feltételezték. A felülvizsgált költségvetési hiány az elmúlt évben a gazdasági teljesítőképesség 9,1 százaléka volt, közölte szombaton este az Ine statisztikai hivatal. A hiány mértéke megnehezítheti az ország azon fáradozását, hogy a hiányt 4,6 százalékra szorítsa.

A felülvizsgálatra az EU-s pénzügyi mentőalaphoz benyújtott kérelem miatt volt szükség. A vizsgálatban résztvett az Eurostat, az EU statisztikai hivatala is. Portugália 80 milliárd eurós támogatást (azaz újabb hitelt) szeretne kapni az EU-tól, hogy elkerülhesse a csődöt. A vizsgálatok emiatt zajlanak. A hitelsegély feltételeit május közepére tervezik letisztázni.

Az eurózónában a költségvetés hiánya mindazonáltal nem haladhatja meg a három százalékot, ezért a mostani helyzet több mint kellemetlen.

Portugáliában jelenleg ügyvezető kormány van. Új választásokra előreláthatóan június 5-én kerül majd sor. Erre azért is szükség van, mert a várható megszorító intézkedések keresztülviteléhez széleskörű koalícióra lesz szükség.

Jose Socrates portugál miniszterelnök március végén bukott meg, miután nem tudta a parlamentben keresztülvinni reformprogramját. A zavaros portugál helyzetet jól jellemzi, hogy mind személye, mind pártja (szocialisták), most hirtelen megint népszerűek lettek a választók körében.

Forrás: Handelsblatt

Németh Krisztián - Jövőnk.info
2011. április 24.


http://www.jovonk.info/2011/04/24/handelsblatt-portugalia-helyzete-rosszabb-mint- felteteleztek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor evangéliuma
  2011-04-24 23:44:07, vasárnap
 
  Viktor evangéliuma


2011.04.23. 11:18 :: Fedor



Kedvenc miniszterelnökünk húsvéti üzenetében szakrális magasságokba emelte az új alkotmányt:

Az újjászületésben ölt testet a kereszténység központi gondolata, a Megváltó kereszthalálának áldozata és az általa elnyert bűnbocsánat. A hosszú, hideg tél idején pedig a természet tavaszi újjászületése ad reményt, teszi elviselhetővé a várakozást. A húsvéti újjászületés így átvezet minket a bűnből a bűnbocsánatba, a sötétségből a fénybe, a várakozásból a beteljesedésbe. Az idei húsvét a magyaroknak különösen fontos. Jézus Krisztus feltámadásán és a természet tavaszi megújulásán túl ebben az évben Magyarország újjászületését is ünnepeljük. (...) Kellő szerénységgel, de magabiztosan állíthatjuk: Magyarország új, húsvéthétfőn kihirdetendő alkotmánya a magyar újjászületés legfontosabb dokumentuma.

A teljes szöveget nem olvastam (pénzt azért nem vagyok hajlandó kiadni érte), de a rádióban hallottam, hogy Európa legmodernebb alkotmányának nevezte művét, ami azért az európai kritikák fényében elég vicces kijelentés, de legalább résmentesen illeszkedik a megszokott újbeszél klisék közé.

Nem tudja valaki, lesz hálaadó mise? Csodálkoznék, ha nem. Ha így folytatjuk, jövőre is egyházi ünnep lesz április 25-e, bár már nem akkor lesz húsvét (Megváltó Alkotmány szent ünnepe, áldott legyen Viktor, az ő prófétája), de minimum nemzeti ünnep, hisz augusztus 20-a a rendszerváltás óta már úgyse az Alkotmány ünnepe, igény viszont volna rá: egy új munkaszüneti nap valószínűleg sokat lendítene az alaptörvény elfogadottságán.

Ha ez utóbbit tényleg megcsinálná a kormány, kérem a szerzői jogdíjat.


http://fedor.blog.hu/2011/04/23/viktor_evangeliuma
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy felháborító hirdetés Izrae
  2011-04-24 23:27:48, vasárnap
 
  Egy felháborító hirdetés Izraelből


Ezzel a szöveggel jelent meg a SUBARU autókereskedés óriásreklámja Izraelben:

"Majd meglátjuk ki állhat ellen " - zsidó felirat a képen

A hirdetéshez a tavaly elütött két palesztin gyerek képét tették. A legfelháborítóbb, hogy a SUBARU gyár még nem tiltakozott, és tagadta meg a további szállításokat Izraelbe, amíg a plakátokat el nem tüntetik.

A kép akkor készült, mikor palesztin gyerekek tiltakoztak az ellen, hogy a zsidók beköltözzenek a kelet-jeruzsálemi palesztin körzetbe. Az izraeli politika ugyanis reklámozni kezdte, hogy a zsidók költözzenek be Kelet-Jeruzsálembe, amely palesztin lakókörzet. Érdekesség, hogy az elütött gyerekek nem akarták, hogy kórházba vigyék őket, mert féltek a zsidó szervkereskedőktől...

http://www.jovonk.info/2011/04/24/egy-felhaborito-hirdetes-izraelbol

Kun András - Jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az öt csirkém van még eladó
  2011-04-24 22:29:19, vasárnap
 
  - Ez az öt csirkém van még eladó, nagyságám! - kínálja a portékáját szombaton délben, zárás előtt, a csarnoki kofa.

- Tudja, mit? Válassza ki nekem a három legöregebbet! - kéri a fiatalasszony.
- Ezer örömmel! - vigyorog a kofa. - Be is csomagoljam?
- Igen. A másik kettőt.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
A rettegő patai vajda, akinek
  2011-04-24 22:07:59, vasárnap
 
  A rettegő patai vajda, akinek a fia nővé érett


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T3d9wUEuYiw

http://kuruc.info/r/34/78066/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szerény javaslat a Vöröskeresz
  2011-04-24 21:58:28, vasárnap
 
  Magyar Abszurd Társaság

2011. április 24., vasárnap
Szerény javaslat a Vöröskeresztnek


A nagy sikerű gyöngyöspatai akciót követően, a Magyar Abszurd Társaság javasolja a Vöröskeresztnek, hogy legközelebbi akciójuk megszervezése során feltétlenül gondoljanak a Szegedi Csillag börtön vagy a Markó utcai fegyház lakóira, akik az állam erőszakszervezete fogságában senyvednek. Ellenben semmi esetre ne gondoljon arra, ami a valódi kötelessége lenne, egy magát magyarnak nevező Vöröskeresztnek, tehát eszükbe se jusson szegény sorsú magyar családok gyermekeinek balatoni üdültetése!

A Markó utcai fegyház lakóit - szerény javaslatunk szerint - Pintér Sándor belügyminiszter, Társaságunk ikonikus alakja szomszédságába tessék költöztetni, nyaraltatni, üdültetni! Akkor majd megtudjuk, hogyan kiabál a belügyminiszter úr - a fenti videó óta tudjuk, kiabálni csak neki, a kiérdemesült olajszőkítőnek, az Erzsébetvárosi kínai piac vigyázójának van joga - a 40 évet ledolgozó magyar parasztembernek nincs. Szeretnénk megtudni, hogyan sikoltozik Pintér úr, amikor megerőszakolják ezek a Markó utcában üldözött derék emberek az ő lányát, feleségét. Arra is erőssen kíváncsiak vagyunk, hogy miként őrzi meg a Belügyminiszter úr az Ő hidegvérét, mikor a szegedi Csillagosok - üldözöttségük egyenes következményeként - belemártogatják majd a rugós bicskát a szívébe.

A Magyar Abszurd Társaság a társadalmi igazságosság nevében és jegyében ezennel felszólítja a Vöröskeresztet a fent említett akció mielőbbi kivitelezésére!

Legyen béke, szeretet és megértés!

Hadd dúljon minél hamarább a tolerancia, a beteges, társadalomellenes másság elfogadása Pintér Sándor belügyi biztos háza kertjében is!

****************************

Ui: Külön köszönet az Index újságírójának, a hihetetlenül technikás szerecsenmosdatáshoz. Fentebb idézett cikkük több mondata is kiválóan illeszkedik a mi profilunkba. (abszurd humor). Elmagyarázná nekünk az Index vezércikkben, miként lehet fáradt és ingerült egy nyaralásból visszaérkezett??? De azért annak örülünk, hogy erőnlétüket és sportoss fittségüket nem, csak türelmüket veszítették el a dolgos, tenniakaró ám ennek ellenére a magyar lakosság által üldözött roma polgártársak. Ámbár az beszédes, hogy mégis az állítólagos üldözőt szállították kórházba, és nem pedig a megnyaraltatott, buszról leszállt, rosszkedvű másságot.

"Egy az egyik buszról leszálló nő kétszer megütött egy falubelit, akinek vérezni kezdett az arca. A sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik felvették az adatait, majd előállították a verekedő nőt.

Farkas János szerint a sértett az egyik szomszéd volt, aki azzal fogadta az eleve kimerülten és rosszkedvűen hazaérkezőket, hogy minek jöttek haza, maradtak volna inkább ott. A megütött nőt mentővel szállították el a hatvani kórházba.


http://magyarabszurdtarsasag.blogspot.com/2011/04/szereny-javaslat-voroskeresztne k.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vér és indulatok: visszatértek
  2011-04-24 21:27:36, vasárnap
 
  Vér és indulatok: visszatértek a romák Gyöngyöspatára

Megjelent: 2011.04.24. 17:27
Frissítve: 2011.04.24. 18:51
"Menekülés" után is feszült légkör: vér, feljelentés, mentőautó és atrocitás.
© MTI

Hazatért a romák egy része Gyöngyöspatára. Csillebércről érkezett meg az első csoport vasárnap délután. Több tucat rendőr van a településen. Atrocitás is történt, egy visszatérő roma asszony a buszról leszállva megtámadott egy nem roma helybelit. Arculütötte az idősebb nőt, akinek ettől eleredt a vére - jelentette a Független Hírügynökség helyszíni munkatársa.

Más híradások szerint a sértett azonnal feljelentést tett a helyszínen tartózkodó rendőröknél, akik felvették az adatait, majd elindultak a verekedő nő házához, hogy előállítsák. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője később arról tájékoztatott, hogy a verekedő asszonyt előállították a gyöngyösi rendőrkapitányságra, és eljárást indítottak ellene.

A megütött nőt mentővel szállították el a hatvani kórház traumatológiai osztályára. Mielőtt erre sorkerülhetett volna, az asszony a sajtónak azt mondta, hogy váratlanul érte a támadás, ő nem provokálta a roma nőt. Történt egy másik incidens is. Indulatos szóváltásba keveredtek a romák egy olyan férfival, akiről azt tartják, részese a romák elleni kampánynak

A hazatérők közül többen is azt mondták, szó sem volt üdülésről, mint ahogy azt a kormányfő szóvivője, Szijjártó Péter állította, hanem menekülniük kellett. Volt, aki úgy fogalmazott: "azt sem tudtam, hogy élve találom-e a férjem a hazatértemkor".

Farkas János, a Roma Polgárjogi Mozgalom alelnöke is azt hangoztatta újságíróknak: úgy érzi, hamarosan Jobbikos polgármestere lesz a településnek, és akkor nekik menniük kell, akár az országot is elhagyják, több mint valószínű, hogy menedékjogot fognak kérni az Egyesült Államoktól, Kanadától, illetve az Egyesült Királyságtól.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2.800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. Korábban, március 6-án a Jobbik - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke akkor úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a községben.

Forrás: Független Hírügynökség

http://www.hir24.hu/belfold/253224/ver-es-indulatok-visszatertek-a-romak-gyongyos patara.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne az alvilág tartsa fenn a kö
  2011-04-24 21:25:23, vasárnap
 
  Ne az alvilág tartsa fenn a közrendet

Pintér Sándornak semmi köze a maffiához és véletlenül sem az alvilággal szeretné helyrerakatni Borsodot és Szabolcsot. Ez ugyanis óriási baj lenne.
2010. május 10. hétfő 14:34 - Sarkadi-Nagy Márton

Senkit ne tévesszen meg Semjén Zsolt minapi kalózos hasonlata Pintér Sándorról, ez ugyanis véletlenül sem jelenti azt, hogy Pintér Sándor maffiózó lenne, sőt, hogy bármilyen kapcsolata lenne a maffiával. Ezt alátámasztja az is, hogy a dicsőséges magyarországi robbantások idején Pintér Sándor nem iszogatott a bombagyáros Dietmar Clodóval, illetve iszogatott, de azt hitte, hogy az egy másik Dietmar Clodo, hát istenem, jártak már így mások is.

Az is csak a lakossági rosszindulatról árulkodik, hogy a Google három legfontosabb ajánlata ,,Pintér Sándor" kezdetű keresésre a ,,belügyminiszter", a ,,maffia" és az ,,életrajz". Valamint azt is érdemes megemlíteni, hogy a ,,Pintér Sándor ismét a kormányban" témájú index fórum ötszáz hozzászólásában alig harminckilencszer szerepel a maffia szó (vagy valamilyen származéka). Ha rólam lenne ilyen fórum, legalább kétszáz lenne, nyilván.

Halálfejes lobogó

Valahogyan mégis értelmeznünk kéne Semjén Zsolt mondását, aki Hír TV-s mesedélutánján azt a történelmi anekdotát idézte fel, amelyben a kalózt kiáltó lordkancellár hisztije ellenére Erzsébet királynő admirálisnak nevezte ki Francis Drake-et, oszt' a kalóz agyoncsapta a spanyol Armadát. Ez ugye véletlenül sem ,,direkt analógia" Semjén szerint, hát hogy is lehetne az, Pintér Sándornak tudtommal se falába, se papagája nincsen, és a Karib-tenger kalózai szereplőválogatásán is némi hendikeppel indulna Johnny Deppel szemben.

Mi lehet akkor ez a mese, ha nem analógia? Érdemes áttekintenünk bizonyos Jézus Krisztus, megváltó foglalkozású állampolgár munkásságát, akit Semjén Zsolt bizonyos szempontból szellemi példaképének tart, hovatovább istenként tisztel. Nevezett Jézus egy Könyvek nevű könyv tanúsága szerint gyakorta élt a parabola, a példabeszéd eszközével, bizonyára nem tévedünk hát nagyot, ha a népszerű kereszténydemokrata politikus színes kis történetét parabolának tekintjük.

A legártatlanabb előfeltevéssel sem lehet máshogy kezelni ezt a példabeszédet, mint - a lényeg momentumok alapján - a khm, kétes előéletű kalandor kormányzati hőssé szentelését, aki meghálálva a bizalmat, hátat fordít sötét múltjának és a haza szolgálatára fordítja energiáit, a győzelem után jogilag némiképpen kétes gazdasági üzelmekkel alapozva meg további jólétét (Drake az angol törvényi tiltás ellenére rabszolgákkal kereskedett, Semjén remélhetőleg nem ezt várja Pintértől).

Aranykezű Pintér Sándor

Semjén ugyanebben az interjúban egy másik történettel is színesíti Pintér Sándor arcképét, hogyaszongya: ,,naponta voltak robbantások, emberek haltak meg, utcán robbantak az autók, égtek az izék. Ha jól emlékszem, Orbán Viktor beiktatása napján is volt robbantás. De amint Pintér Sándor belügyminiszter lett, másnapra megszűntek a robbantások".

Na most: én teljesen tisztában vagyok azzal, hogy Pintér Sándornak soha nem volt és nem is lesz semmilyen kapcsolata a maffiával (lásd a cikk elején), valamint, hogy Semjén Zsolt kis történetei azt voltak hivatottak közvetíteni, hogy Pintér Sándornak van egy Gyurika nevű papagája, akivel közösen olyan mágikus erővel rendelkeznek, amellyel a távolból képesek megakadályozni a bombarobbantást, sőt a Times Square-i autósbombát Obama külön kérésére Pintér és Gyurika fogta vissza, amíg a helyszínre értek a tűzszerészek.

Nálam kevésbé kiegyensúlyozott és tájékozott hírfogyasztók azonban akár arra a - természetesen valótlan - megállapításra is juthatnának, hogy Semjén Zsolt élő adásban közölte Magyarországgal, hogy az új belügyminiszter ,,az ő módszereivel" fogja megoldani az északkelet-magyarországi közbiztonsági problémákat, a bombáknál is lehetett látni, hogy Pintér Sándornak aranykeze van, ha a szervezett alvilágról van szó, urambocsá", maffiakapcsolatai vannak.

Ennek a tájékozatlan hírfogyasztónak természetesen nem kéne amiatt aggódnia, hogy most akkor egy ilyen ember ül a bársonyszékbe, megcsúfolja a Harmadik Magyar Köztársaság és a demokrácia nemes eszményét, hát volt nekünk olyan miniszterelnökünk, aki korábban kommunista titkosügynök volt, mégis tőle kaptuk a tizenharmadik havi nyugdíjat.

Tájékozatlan hírfogyasztónknak amiatt sem kell aggódnia, hogy akkor most megint jönnek a robbantások meg az olajozók, mert azt látni lehetett korábban is, hogy ha Pintéré a belügy, akkor a maffiának kusti van.

Alvilággal a közrendért

Ennek a hírfogyasztónak az alapvető problémája az kell, hogy legyen, hogy mi a macskát fog művelni Pintér Sándor Borsodban és Szabolcsban, ahol megélhetési bűnözés folyik, a társadalom bűnügyileg olyan szinten fertőzött, hogy ezrek élnek piti tolvajlásokból, olyan ezrek, akiknek semmilyen közük nincsen a fehérgalléros bűnözéshez, lopnak éjjelente kétszáz kiló karórépát, leszakad a hátuk, amíg elviszik a nagybátyjukhoz, az ad érte egy doboz cigit, aztán eladja féláron a piacon.

Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy leül a miniszter valami maffiabáróval a Club Tihanyban, elborozgatnak, te Janikám, ne fényes nappal raboljátok már a kurvákat olaszba, le fog tolni a miniszterelnököm, azzal meg van oldva. Itt egy országrészről van szó, emberek ezreiről, tízezreiről. Hogy lehetne ezt megoldani maffiakapcsolatokkal? Besétál húsz gorilla a faluba, letépik minden házban egy gyerek mutatóujját, majd odaszólnak, hogy aztán ne legyen balhé?

Számíthat arra normális ember, hogy ennek közbiztonság és nem polgárháború lesz a vége? Gondol-e arra valaki, hogy milyen következményekkel jár kombinálni a rendőrséget a maffiával, aztán rájuk bízni a közrendet? Lehet-e arra alapozni fél Magyarország közrendjét, hogy ,,majd az alvilág rendet tart"?!

Rohadt szerencse Magyarországnak, hogy Pintér Sándornak semmi köze a maffiához.

http://www.hirextra.hu/2010/05/10/ne-az-alvilag-tartsa-fenn-a-kozrendet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 38 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3102
  • e Hónap: 14213
  • e Év: 167709
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.