Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Az édesanya
  2011-04-27 22:16:27, szerda
 
  Nagy Ferenc: Az édesanya

...... ..........


Nincsen a gyermeknek
Olyan erös vára,
Mint mikor az anyja
öt karjaiba zárja.

Nincsen örzöbb angyal
Az édesanyánál,
Éberebb csillag sincs
Szeme sugaránál.

Nincs is annyi áldás
Amennyi sok lenne,
Amennyit az anya
Meg ne érdemelne.

 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Kati Képei Margitszigetről
  2011-04-27 21:44:26, szerda
 
  Szia Drága Marokám!
Köszönöm a látogatást és a kedves ajándékot.Ma szép kiránduló idő volt,kimentünk a Margitszigetre a párommal.Szeretnék már Veled találkozni, jó lenne majd megbeszélni egy időpontot,ami mindkettőnknek megfelel.Legyen szép estéd,pihentető jó éjszakád!
Puszillak Manyákné, Kati








Válasz a ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Nagyon aranyosak vagytok
  2011-04-27 21:08:20, szerda
 
  Szia Kedves Maroka!
Köszönöm,hogy benéztél hozzám!
Nagyon aranyosak vagytok a képeken,ti már legalább személyesen is ismeritek egymást!
Magdi Angyalka szuper ügyes,gyönyörű dolgok kerülnek ki a keze alól!
Kívánok Neked további kellemes,szép hetet!
Puszillak Biróné, Zsuzsa.

...... .........


Válasz a Ning oldalon
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Csuda ügyes vagy Maroka!
  2011-04-27 15:58:14, szerda
 
  Ezt nevezem!! Csuda ügyes vagy Maroka! Köszönöm szépen. És hogy tetszett a riport?
Mi-minden ügyes dolog eszedbe, Drága Maróka!
Köszönöm szépen a meglepetések egész sorát, nagy öröm nekem mind!
Puszi neked értük. Magdolna angyalka/Mamóca

...... .............


Nagyon klasz lett a riport, természetesen szerepeltél.
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Magdolna a Duna Tv-ben
  2011-04-27 15:55:31, szerda
 
  Duna TV 2011.04.25 Reggel a Dunán c. műsorban szerepelt Dürvángerné Gál Magdolna, a tojás csipkézés első embere magyarországon
.........



Híradó - Húsvét üzenete - Főzzünk húsvétra - Húsvéti szokások - Húsvéti tojáscsipkézés
 
 
0 komment , kategória:  Húsvét  
2010-es húsvéti Urbi et orbi
  2011-04-27 12:26:47, szerda
 
  XVI. Benedek pápa húsvéti ,,Urbi et orbi" üzenete (2010)

,,Cantemus Domino: gloriose enim magnificatus est!" - Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges (Húsvéti zsolozsma, Olvasmányos imaóra 1. antifóna).
...... ........... ...........



Kedves Testvérek!
Húsvét örömhírének átadásához a liturgia e szavaihoz nyúlok vissza, amelyek a zsidók legrégebbi dicsőítő himnuszában visszhangoznak, amelyet a Vörös-tengeren való átkelés után szereztek. A Kivonulás könyve elbeszéli (vö. 15,19-21), hogy amikor szárazon átkeltek a tengeren és látták, amint az egyiptomiak elsüllyedtek, Mirjám - Mózes és Áron nővére - és más asszonyok táncolva kezdték zengeni ezt a dicsőítő éneket: ,,Énekeljetek az Úrnak, / mert csodálatosan diadalt aratott: / lovat és lovast / a tengerbe vetett!" A keresztények az egész világon a húsvéti virrasztásnak ezt az énekét ismétlik. Értelmét pedig egy speciális könyörgés magyarázza; egy könyörgés, amelyet most, a Föltámadás teljes fényénél, mint sajátunkat imádkozzuk: ,,Istenünk, régi csodatetteid ma is tündöklő fényben ragyognak előttünk, mert amit hatalmas kézzel egyetlen nép javára cselekedtél, hogy megszabadítsd a fáraó üldözésétől, ugyanazt teszed az újjászületés vize által a nemzetek üdvösségére. Kérünk, juttasd el az egész világot választott népednek, Ábrahám igazi fiainak méltóságára".
Az evangélium kinyilatkoztatta nekünk az ősi előképek beteljesülését: halálával és föltámadásával Jézus Krisztus megszabadította az embert a radikális szolgaságtól, ami a bűn szolgasága, és megnyitotta számára az utat az igazi Ígéret földjére, az Isten Országába, amely az igazság, a szeretet és a béke országa. Ez az ,,exodus" (kivonulás) mindenekelőtt az ember bensőjében megy végbe, és a Szentlélekben való újjászületésben áll. Ez pedig a keresztség hatása, amelyet Krisztus éppen a húsvéti misztériumban ajándékozott nekünk. A régi ember helyet enged az új embernek; a korábbi élet a hátunk mögött, egy új életet élhetünk (vö. Róm 6,4). Ám ez a lelki értelemben vett ,,exodus" a teljes szabadulásnak az alapelve, amely képes minden emberi dimenziót megújítani, a személyeset és a társadalmit egyaránt.
Igen, Testvérek, Húsvét az emberiség valódi megmenekülése! Ha Krisztus - Isten Báránya - nem ontotta volna ki a vérét értünk, nem lenne semmiféle reményünk, a mi sorsunk és az egész világé elkerülhetetlenül a halál lenne. De Húsvét megfordította ezt az irányt: Krisztus föltámadása egy új teremtés, amint az ojtás az egész növényt helyreállítja. Ez egy olyan esemény, amely mélységesen megváltoztatta a történelem irányát, átbillentve egyszer s mindenkorra a jó, az élet, a megbocsátás oldalára. Szabadok vagyunk, megszabadultunk! Ezért örvendünk hát szívünk mélyéből: ,,Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges!"
A keresztény nép, kiemelkedve a keresztség vizéből, azt a küldetést kapta, hogy az egész világon tanúsítsa ezt a szabadulást, vigye el Húsvét gyümölcseit mindenkinek. Ezek a gyümölcsök a bűnből való szabadulás új életét jelentik, amely visszakapta eredeti szépségét, jóságát és igazságát. Kétezer év során a keresztények - különösképpen a szentek - folytonosan a Húsvét élő tapasztalatával tették termékennyé a történelmet. Az Egyház a kivonulás népe, mivel állhatatosan éli a húsvéti misztériumot és sugározza megújító erejét minden időben és mindenütt. A mi korunkban is szüksége van az emberiségnek egy ,,exodusra", nem felületes kiigazításokra, hanem lelki és erkölcsi megtérésre. Szüksége van az Evangélium megszabadítására, hogy kilépjen abból a súlyos krízisből, amely mélységes változásokat kíván, az emberek lelkiismeretétől kezdve.
Az Úr Jézustól kérem, hogy Közép-Keleten, különösen azon a Földön, amelyet megszentelt az ő halála és föltámadása, a népek igazi és végleges ,,exodusukban" tudjanak eljutni a háborúból, az erőszakból a békére és az egyetértésre. A keresztény közösségeknek, amelyek különösképpen Irakban annyi megpróbáltatást és szenvedést kell, hogy elviseljenek, a Föltámadott megismétli azokat a vígasszal és bátorítással teli szavait, amelyeket az apostoloknak mondott az utolsó vacsora termében: ,,Békesség nektek!" (Jn 20,21).
A latin-amerikai országoknak és a Karib-szigetek lakóinak, akik megtapasztalják a súlyosodó bűntények veszélyeit, összekötve a kábítószer-kereskedelemmel, Krisztus Húsvétja jelezze a békés együttélés győzelmét és a közjó tiszteletben tartását. Haiti szeretett népe, amelyet feldúlt a szörnyűséges földrengés tragédiája, élje át az ,,exodust" a gyászból, a kétségbeesésből egy új reménység felé, amelyet a nemzetközi szolidaritás támogat. A szeretett chileiek, akiket földre sújtott egy másik súlyos katasztrófa, de ragaszkodnak a hitükhöz, állhatatosan működjenek közre a helyreállítás művében.
A feltámadt Jézus erejében érjenek véget Afrikában a konfliktusok, amelyek folytonos rombolást, szenvedést okoznak. Érkezzék el az a béke, és az a kiengesztelődés, amely a kibontakozás garanciája. Különleges módon is az Úrra bízom a Kongói, a Guineai és a Nigériai Demokratikus Köztársaság jövőjét.
A Föltámadott tartsa fenn azokat a keresztényeket, akik hitükért szenvednek üldöztetést, egészen a halálig, úgy, mint Pakisztánban. A terrorizmustól és a társadalmi vagy vallási megkülönböztetésektől szenvedő országoknak Õ adjon erőt, hogy kezdjék újra a párbeszéd útját és a nyugodt együttélést. Minden nemzet felelős vezetőinek Krisztus Húsvétja adjon világosságot és erőt, hogy a gazdasági és pénzügyi tevékenységek végre az igazság, az igazságosság és a testvéri segítség kritériumai szerint folyjanak. Krisztus föltámadásának megszabadító hatalma hozzon fordulatot az egész emberiség számára, hogy ez győzze le az egyre terjedő ,,halál kultúrájának" sokasodó és tragikus kifejeződéseit, hogy az emberiség a szeretetnek és az igazságnak egy olyan jövőjét tudja megalapozni, amelyben minden emberi életet tisztelnek és elfogadnak.
Kedves Testvérek! A Húsvét nem valami mágia műve. Ahogyan a zsidók a Vörös tengeren túl pusztaságot találtak, úgy az Egyház is a Föltámadás után mindig a történelmet találja, annak örömeivel és reményeivel, fájdalmaival és aggodalmaival. Ennek ellenére ez a történelem megváltozott, az új és örök szövetség jelét viseli magán és valóban nyitott a jövőre. Ezért a reményben megszabadítva folytassuk zarándok utunkat, szívünkben hordozva az ősi és mindig új éneket: ,,Daloljunk az Úrnak, mert fölséges és dicsőséges!"

Fordította: Pákozdi István

 
 
1 komment , kategória:  vallás  
2011-es húsvéti Urbi et orbi
  2011-04-27 12:21:37, szerda
 
  XVI. Benedek pápa 2011-es húsvéti ,,Urbi et orbi" üzenete

A húsvétvasárnapi ünnepélyes szentmisét április 24-én délelőtt negyed 11-kor mutatja be XVI. Benedek a Szent Péter téren. A szertartás végén a pápa a Szent Péter-bazilika központi loggiájáról Urbi et Orbi áldását adja az Örök Városra és az egész világra.
,,A te föltámadásodon, Krisztus, ég és föld ujjong..." (Liturgia Horarum)

Kedves Testvérek Rómában és a földkerekségen!
Húsvét hajnala elénk idézi a régi és új örömhírt: Krisztus feltámadt! Ennek az eseménynek a visszhangja, amely a húsz századdal korábbi Jeruzsálemből ered, folyamatosan hallható az Egyházban, élővé teszi a Jézus Anyjában, Mária szívében dobogó hitet, Magdolna és a többi asszony hitét, akik először látták meg az üres sírt, Péter hitét és a többi apostolét.
Máig hatóan - technológián túli kommunikációnk korában - a keresztények hite erre az örömhírre alapul, azoknak a nővéreknek és testvéreknek a tanúságtételére, akik először látták az elhengerített követ és az üres sírt, azután a misztikus hírnököket, akik azt bizonyították, hogy Jézus, a keresztre feszített föltámadt. Azaz ő maga, a Mester és az Úr élő és érinthető, megjelent Mária Magdolnának, a két emmauszi tanítványnak, s végül a tizenegynek, akik az utolsó vacsora termében gyűltek össze (vö. Mk 16, 9-14).
Krisztus föltámadása nem spekuláció, s nem misztikus tapasztalat gyümölcse: egy olyan esemény, amely kétségtelenül túllép a történelmen, de ugyanakkor egy olyan esemény, amely a történelem egy meghatározott pillanatában valósult meg, és kitörölhetetlen lenyomatot hagyott benne. A fény, amely elvakította az őröket, akiket azért állítottak oda, hogy Jézus sírjánál virrasszanak, túlszárnyalta az időt és a teret. Ez egy másfajta fény, isteni, amely széttörte a halál árnyékát és meghozta a világba Isten ragyogását, az Igazság és a Jó ragyogását.
Amint a nap sugarai tavasszal kirügyeztetik a fák ágait és megnyitják a rügyeket, úgy az a kisugárzás, amely Krisztus feltámadásából árad, erőt és értelmet ad minden emberi reménynek, minden várakozásnak, kívánságnak és tervnek. Ezért örvendez ujjongva az egész kozmosz, az emberiség tavaszával egyesülve, amely a néma teremtett világ dicsőítő himnuszának közvetítőjévé válik. A húsvéti alleluja, amely visszhangzik a világban zarándokló Egyházban - kifejezi a mindenség csöndes ujjongását, s mindenek előtt minden Istenre őszintén nyitott emberi lélek sóhajtását, sőt, azokét is, akik elismerik végtelen jóságát, szépségét és igazságát.
,,A te föltámadásodon, Krisztus, ég és föld ujjong..." Erre a dicsőítésre szóló meghívásra, amely ma az Egyház szívéből száll fel, ,,az egek" teljes erőből válaszolnak: az angyalok serege, a szentek és a boldogok a mi ujjongásunkban egyesülnek. A mennyben mindenütt béke van és öröm. De sajnos nincs így a földön! Itt, a mi világunkban a húsvéti alleluja még szemben áll a siralmakkal és kiáltásokkal, amelyek annyi fájdalmas helyzetből adódnak: nyomorúság, éhség, betegség, háború, erőszak. És pontosan ezért halt meg és támadt fel Krisztus! A mi mai bűneinkért halt meg, és a mi mai történelmünk megváltásáért támadt fel. Ezért üzenetem mint egy prófétai előjelzés el akar érni mindenkit, mindenekelőtt a népeket, és közösségeket, akik a megpróbáltatás óráját szenvedik, hogy a feltámadt Krisztus nyissa meg számukra a szabadság, az igazságosság és a békesség útját.
Hadd örvendezzen újra az a föld, hol elsőként áradt szét a Feltámadott világossága. Érje el Krisztus ragyogása a Közel-Kelet népeit, hogy a békesség és az emberi méltóság fénye legyőzhesse a sötétséget és a megosztottságot, a gyűlöletet és az erőszakot. A diplomácia és a párbeszéd vehesse át Líbiában a fegyverek helyét, hogy a jelen konfliktusokkal terhes helyzetben lehetségessé legyen a humanitárius közbeavatkozás azok javára, akik az összecsapások következményeitől szenvednek. Tegyen a közjóért minden polgár, és főleg minden fiatal az észak-afrikai és közel-keleti országokban, hogy olyan társadalmat építhessenek, amelyben sikerül leküzdeni a szegénységet, és amelyben minden politikai döntést az emberi személy iránti tisztelet sugalmaz. Minden segítség jusson el azokhoz, akik konfliktus elől kényszerülnek menekülni, és számos afrikai ország politikai menekültjeihez, akik hátra kényszerültek hagyni mindent, ami kedves nekik; találjanak befogadásra jóakaratú emberek közt, hogy az oly sok testvérünket és nővérünket nyomasztó nélkülözésre a szolidaritás lelkületében születhessen válasz; és hadd érjék el támogatásunkat és nagyrabecsülésünket kifejező szavaink azokat, akik e téren nagylelkű cselekedeteket visznek végbe és példamutató tanúságot tesznek.
Hadd alakuljon ki újra békés együttélés Elefántcsontpart népei közt, akiknek nagy és sürgető szükségük van arra, hogy újra a kiengesztelődés és megbocsátás útjára léphessenek, hogy begyógyulhassanak a közelmúltbeli erőszakos cselekmények mély sebei. Találjon vigaszt és reményt Japán népe a közelmúltbeli földrengés drámai következményei közepette, s vele együtt azok az országok is, amelyeket az elmúlt hónapokban fájdalmat és szorongást szülő természeti csapások sújtottak.
Örüljenek az egek és a föld mindazoknak a tanúságtételén, akiket támadás, vagy akár üldöztetés ér a Jézus Krisztusba vetett hitük miatt. Feltámadásának győzelmi üzenete mélyítse el bátorságukat és bizalmukat!
Kedves Testvérek! A föltámadt Krisztus előttünk jár az új egek és új föld felé (vö. Jel 21,1), ahol végül majd mi is mint egy család, ugyanannak az Atyának gyermekei fogunk élni. Ő velünk van az idők végezetéig. Kövessük őt ebben a sebzett világban, alleluját énekelve! Szívünkben öröm és fájdalom, tekintetünkben mosoly és könnyek. Így van ez a mi földi valóságunkban. Krisztus azonban feltámadt, él és velünk halad. Ezért énekeljünk és járjuk hűséggel és kötelességteljesítéssel e világ útjait, tekintetünket az égre szegezve!
Áldott Húsvétot mindenkinek!

(Ford. Kató Eszter és Pákozdi István)

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
jól sikerült a találkátok
  2011-04-27 10:44:16, szerda
 
  Drágáim.....:)
Az összes írásotokat olvastam, csak sajnálni tudom, hogy nem lehettem ott veletek!! A képek arról árulkodnak, hogy örültetek egymásnak, és jól sikerült a találkátok.
Ezek a kis találkozók nagyon jók arra, hogy a kapcsolatok mélyebbre fúrják magukat, utat engedve a közös gondolatoknak.
Jó volt látni így benneteket.......) Vassné, Marika, Marilon@




Válasz a Ning oldalon
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Hát van olyan idő ....
  2011-04-27 09:51:46, szerda
 
  "Hát van olyan idő, amikor nem kell tanulnunk? - kérdezed.
S én azt válaszolom: nincs. De amint tanulni minden korban tiszteletre méltó, úgy kioktatást kapni már nem mindegyikben az. Szégyellni való, ha az öreg ember az ábécével vesződik: a fiatalnak tudást kell szereznie, az öregnek pedig alkalmaznia kell ezt a tudást. A szerzés sosem elegendő az élethez, tudnod kell bánni azzal, amit megszereztél: igazából csak az a tiéd, amivel másoknak is a hasznára vagy."



 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Barackfa virág
  2011-04-27 09:47:08, szerda
 
  ...... .......

 
 
0 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 525 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2274
  • e Hét: 13336
  • e Hónap: 26012
  • e Év: 259759
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.