|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 32
|
|
|
|
2011-04-28 18:34:58, csütörtök
|
|
|
Turpisságok a konyhában
1.
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal,
ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel
megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát
ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön.
Szeletelem, mint a bagettet.
2.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így
teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom
(fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc
galuskájába is szórok.
3.
Ha szilikonformában sütünk, a tűpróbát makarónival vagy spagettivel végezzük,
így biztos nem károsodik a forma.
|
|
|
0 komment
, kategória: Szép írások |
|
|
|
|
|
1/4 oldal
|
Bejegyzések száma: 32
|
|
|
|
2011. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
837 db bejegyzés |
e év: |
8628 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 463
- e Hét: 7184
- e Hónap: 23584
- e Év: 145457
|
|
|