Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Miért nem állnak a pokol katon
  2011-04-29 08:46:53, péntek
 
  Miért nem állnak a pokol katonái elé a főpapok?

Miért nem állnak, a keresztet magasba tartva a páncélos terminátorok elé? Miért nem tiltakoznak a magyarországi történelmi keresztény egyházak a kilakoltatások ellen? Miért nem védik meg híveiket az otthonvesztéstől?

Vagy csak saját magukkal vannak elfoglalva? Az állami pénzeket behabzsolva? Mely pénz a végeredményben megint csak a népé. Attól vették el! Attól a néptől, aki mellett nem állnak ki, akit nem védenek meg, a páncélos kilakoltató rendőröktől, a pokol katonáitól!

1. Magára hagyott nép

Amikor a végrehajtó utasítására a páncélos készenléti rendőrök betörtek a négy gyermekes család otthonába, - a család már tudta, hogy a pokol katonái törtek rájuk. A páncélosok agresszívak voltak és elborult agyúak. Terroristákat kerestek, de csak civileket találtak. Kétségbeesett felháborodott civileket és rémült családot.

A páncélosok keresztül gázolva a gyermekek játékain, taposva a babákon, mackókon, - a kilakoltatott család gyermekeit keresték hogy elragadják őket szüleiktől. Ám őket a civilek már jóval előbb gondosan kimentették a házból.

A Pénz Sötét Urának katonái, ezek után hamar kiürítették a házat az "oda nem való illetéktelenektől" - vagyis a négy gyermekes családtól, s a nekik segíteni próbáló civilektől. - És átadták az erőszakkal elfoglalt hajlékot a végrehajtónak, s az ingatlan maffiózó új tulajdonosnak. El tudja képzelni valaki, hogy mit érzett az a család, akiknek rendőri erőszakkal vették el otthonát?

Vagy el tudja-e képzelni valaki, hogy mit érzett az az újpesti férfi, akinek az ajtaja előtt április 21.-én délelőtt megjelent a végrehajtó, rendőrök kíséretében, hogy erőszakkal kitegye otthonából? Micsoda eltorzult világ ez, hogy annak a szerencsétlen embernek egyedül kellett szembe néznie minden törvénnyel felhatalmazott gyilkosaival, senki segítsége nem volt. Mit élhetett át vajon, milyen kétségbeesés kerülgethette, - hogy felgyújtotta lakását, mikor betörték az ajtót, kiugrott a nyolcadik emeleti ablakon? Hátrahagyva a végrehajtónak egy kézigránát csomagot.

Most a Honvéd kórházban haldoklik nagy valószínűséggel, egy hete már, - és gyanítjuk, hírzárlat van körülötte. Ha él még egyáltalán. Mert a hatalomnak nagyon kellemetlen az ő személye. Ám, ha meghal, még kellemetlenebb lesz. De vajon akad-e majd valaki, aki feladja neki az utolsó kenetet, ha eljön az ideje?

Akadt-e valaki hitbéli ember, aki a kilakoltatott utcára dobott családokat megvigasztalja? Aki hitet adna nekik a tovább létezéshez, netán a harchoz? Mely mindenkinek az Isten előtt való joga, ha meg kell védenie otthonát! Akad-e pap ebben az országban, aki küzdött volna, a híveivel vállvetve, otthonaik védelmében?

Hiszen nem ez lenne a papság alapvető feladata? Az elesettek, szegények, s a jogfosztottak védelme. És megpróbálni megmenteni őket a pokol elől. Mert a pokol, már itt az életükben utoléri a kilakoltatott embereket! Az otthontalanság, a rideg utca, szüleiktől elragadott gyermekek, rendőrségi vegzálások, és a tél kegyetlen fagyos fogai - vagyis a földi pokol maga.

Miért nem segítenek nekik azok, akik a pokol elleni küzdelemben erre a leghivatottabbak; a főpapok? Hiszen a kilakoltatások már olyan súlyos problémává nőtték ki magukat, - hogy már egyenesen a történelmi keresztény egyházak főpapjainak kellene beleszólniuk, s véget vetni több millió magyar szó szerinti kivégzésének. - Mert az otthonvesztés, ezt jelenti. Kegyetlen és lassú halált.

Miért nem állnak a papok keresztet magasba tartva a páncélos terminátorok elé? Hogy ne hagyják kilakoltatni híveiket!

2. Gyávák?

Miért nem tiltakoznak a történelmi keresztény egyházak a kilakoltatások ellen? Miért nem védik meg híveiket az otthonvesztéstől?

És mivel ezt nem teszik, miért csodálkoznak azon, hogy a nép elvesztette hitét, s nem foglalkozik a keresztény vallással, melyet a hitetlen és gazdag főpapság képvisel még mindig a szemükben. Tesszük hozzá, egyenlőre.

Persze ismerünk azért jó szándékú, segítőkész kispapokat. Egyikük, a már éhező hiteles ismerősünknek 10 ezer forintot juttatott élelemre, a saját pénzéből. Vannak ilyen papok, mindhárom történelmi keresztény egyházból, alapjában véve rendes emberek...

Ám ennek a nemzetnek már nem csak alapjában véve rendes emberekre van szüksége! Hanem harcos rendes emberekre! Legyen az pap, paraszt, munkás, értelmiségi, vagy alkalmazott.

A Magyar Nép élethalálharca a betelepülőkkel már elkezdődött, az otthonok folyamatosan vesznek el, kerülnek idegen kézre, miközben a történelmi keresztény egyházak cserben hagyják saját népüket! Miközben a papok a keresztényi szeretetre hivatkozván kivonják magukat a küzdelemből, - nem harcolnak saját népükért, a vallás szelídnek tűnő köntöse mögé bújva.

Talán gyávák a papok? Talán elnőiesedtek a nagy jólétben? Megélhetési, lakhatási gondjaik nincsenek. Az alacsonyabb beosztásúak még csak-csak segítenek az embereknek. de minél feljebb állnak a hierarchiában, annál inkább, eltávolodnak a magyar néptől. Persze vannak kivételek, vannak. De a tény, attól még tény marad: A MAGYAR TÖRTÉNELMI KERESZTÉNY EGYHÁZAK, NEM LÉPNEK FEL A KILAKOLTATÁSOK ELLEN!

Vajon miért is nem?

3. Együttműködés a hatalommal

Mert együttműködnek a hatalommal, azért nem lépnek fel a kilakoltatások ellen. A magyar nemzet otthonvesztése a hatalom érdeke, mely feltétel nélkül kiszolgálja a hódítókat. Persze nehéz is lehet önállónak lenni bármelyik keresztény egyházi vezetőnek, ha a miniszterelnök helyettes, a kereszténydemokraták elnöke, Semjén Zsolt, aki mellesleg, a nagy keresztényi szeretet jegyében, az állatvédelmi törvényt megnyirbálva, őshonos védett állatokra szeretne vadászni pusztán kedvtelésből, - egyébiránt kifejezetten jó kapcsolatokat ápol Izrael askenázi főrabbijával, Jonah Metzgerrel.

Ilyen légkörben persze nehéz önállónak lenni. Nehéz a nép mellett kiállni, a zsíros beosztás elvesztésének kockázata nélkül. Nem is igazán próbálják meg. Nem politizálnak, csak úgy szőrmentén, a látszólagos semlegesség látszatát keltve kimaradnak mindenből, csak hadd maradhassanak meg pozícióikban!

Ám, ha megszólalnak, abban sem sok köszönet van. Helyzetértékelésük alapvetően hibás, és nem tudnak, s nem is akarnak változtatni ezen.

Kitűnő példa erre, Bölcskei Gusztávnak, a Magyarországi Református Egyház vezetőjének április 24-i beszéde, a Debreceni Nagytemplomban. Bölcskei úr, nagyívű logikával, egészen a következő helyzetértékelésig jutott:

"Az nem alternatíva, hogy akinek valami nem tetszik, az kivonul a parlamentből, vagy akinek valami nem tetszik, az bevonul Gyöngyöspatára. Ezek nagypéntek indulatát idézik, aminek a vége nem a világosság."

Azért megkérdeznénk Bölcskei urat: küldött-e Gyöngyöspatára bármilyen keresztényi missziót? Bármilyen segítséget az ott élő embereknek? - És akkor még a kilakoltatásokról nem is beszéltünk.

De említsük csak a másik esetet, a keresztény főpapság porhintéséről, Isten nevében: 100 millió forintot ajánlott fel a Szeged-Csanádi Egyházmegye, az államadósság kezelésére.

Ám mielőtt bárki elismerését fejezné ki a szegedi főpapsággal szemben, jó, ha tudja, hogy jut is és marad is nekik. Volt miből adniuk és maradt még elég. Ez az egész adománynak nevezett cirkusz nem más, mint hűbéradó Magyarország új urainak, - és nem a magyar népen való segítség.

Az államadósság kezelésére adott pénz minden fillérje egy feneketlen kútba dobott pénz, mely soha nem telik meg!

És tudni kell azt is,, hogy az alap államadósságot már régen visszafizettük, éspedig többszörösen, legalább 11-szer! S a mostani adósság legnagyobb részt a pofátlan uzsora, a kamatok kamatinak a kamata! Valamint a mesterségesen előidézett pénzhiányból, ily módon mesterségesen lepusztított gazdaságunk úgy-ahogy fönntartására fölvett újabb és újabb kényszerkölcsönökből adódik.

Úgyhogy jut is marad is a főpap uraknak, akik hűbéradóval biztosítják további regnálásukat a megfogyatkozott nyáj fölött.

Kérdésünk csak az: Hány kilakoltatást lehetett volna ezzel a pénzzel megakadályozni, hány éhező szájat betömni? - De van ott még bőven, ha a híveknek szükségük lenne rá, ám ők azt nem adják. Azért annyira nem vallásosak.

4. Nem a nép hagyta el Istent, hanem a főpapjai!

Mert ők azt mondják, hogy a nép lett hitetlen. Nem igaz ez! A főpapok hagyták el Istent! Mert Isten számukra a népük és embertársaik szolgálata lett volna. S nem önön gazdagodásuk elősegítése! De ha nem állnak ki híveik mellett, akkor ne is várják őket a templomba.

Nem kell csodálkoznunk hát a pápa alábbi szavain! XVI. Benedek pápa szerint Nyugaton a keresztények belefáradtak hitükbe. Április 21-én, a Pápa a következőt mondotta:

"A keresztények nagy része a hitetlenség és Istentől való eltávolodás népe lett, s főleg Nyugaton. ...Már nem akarják ismerni a hitet. ...Vajon nem nyugodtunk bele Isten hiányába, s nem arra törekszünk, hogy beérjük önmagunkkal?"... - tette fel a kérdést a Szent Péter-bazilikában összegyűlt mintegy ötszáz pap előtt.

Mi pedig azt a kérdés tesszük fel; vajon önmagába nézett-e a Pápa, amikor a zsidók istene előtt hódolt Jeruzsálemben, s kívánság cédulát dugdosott a Siratófal kövei közé, - megkérdezte-e önmagától, vajon mit szólnak ehhez a cionista bankárok által kifosztott keresztény népek?

Nem kell hát csodálkoznia azon, hogy egyháza ilyen állapotban van. És minden keresztény egyház. Felvonulhatnak. csinálhatnak akármilyen pompás körmenetet, szólhatnak akármilyen szépen a templomi orgonák, DE MIVEL A NÉPTŐL ELFORDULTAK, ISTENTŐL IS ELFORDULTAK. S TEMPLOMAIK NEM ISTEN HAJLÉKAI TÖBBÉ.

5. Harcos papok!

Hitre pedig szüksége van a népnek! Ha a keresztény főpapság nem tudja megadni neki, keres akkor mást!

Pedig volt ebben az országban olyan főpap is, aki kiállt, sőt, hősi halált is halt a nemzetért! Tomori Pál (1475-1526.) kalocsai érsek, a mohácsi csatában a magyar sereg fővezére volt. Vesztes csata, mondhatják erre sokan, ám azt kevesen tudják, hogy Tomori akkor már évek óta, viszonylag sikeres határvédelmi háborút folytatott a török betörések ellen.

Három évig állt sikeresen ellen a török hadaknak a Délvidéken. 1523. augusztus 6-án és 7-én a Nagyolaszi - Rednek - Szávaszentdemeter háromszögben lefolyt három ütközetben a Tomori által vezetett magyar csapatok nagy győzelmet arattak a boszniai Ferhád pasa serege felett. Tomori a következő másfél évben igyekezett a délvidéki - elsősorban a szerémségi - végvárrendszert megerősíteni. E várakra támaszkodva verte vissza az egyre gyakoribb török betöréseket. 1525-re annyira stabilizálta a helyzetet, hogy török területre is be tudott törni.

Ám a a magyar főurak részéről csak nagyon kevés támogatást kapott. Mindennek ellenére, TOMORI, EGYHÁZMEGYÉJE TELJES JÖVEDELMÉT, A HONVÉDELMI HÁBORÚRA FORDÍTOTTA, önmagának nem tartott meg semmit! 3 évig tartó viszonylagos sikereit is ennek az elhivatottságának, önzetlenségének, és hazaszeretetének köszönhette!

Az 1526. augusztus 29.-én lezajlott Mohácsi csata is talán másképpen alakult volna, ha az ország főrendjei igazán ÖSSZETARTANAK ÉS NEM A SZÉTHÚZÁS uralkodik köztük! És legfőképpen, ha Szapolyai János, Erdélyi vajda, (aki a királyi trónra is pályázott) - nem hagyja cserben Tomorit.

Szapolyai a 40 ezer embert számláló seregével Szeged mellett vesztegelt, miközben a 60 ezres török haderő Mohácsnál megütközött a majd 25 ezer fős magyar sereggel. Ha Szapolyai megérkezett volna a csatamezőre, a magyarok nagy valószínűséggel számbeli fölényben lettek volna. Csak a török ágyúk dupla mennyisége jelentett volna gondot.

Ám Szapolyai nem mozdult el Szeged mellől, mikor a török már Budát dúlta, és nem állta útját akkor sem, mikor azok októberben elhagyták az országot. A Mohácsi csatában odaveszett II. Lajos Magyar Király, Tomori Pál, Kalocsai Érsek, még 7 főpap! Köztük 5 püspök! - És 20 ezer magyar! Hősök voltak ők. - Hol vannak hozzájuk képest a mai főpapok?

Homoszexuális felvonulás Belgrádban: ,,Krisztus ostorával a szodomiták ellen!"

Nos, ha harcos papokat akarunk látni, akkor el kell hagynunk ezt az országot! A nyugati keresztény papság között már nem igazán találhatunk harcos férfiakat, - ám a görög keletiek között bizony igen! Tavaly ősszel Belgrádban, az október 10-én megtartott melegfelvonulás idején hatalmas összecsapások voltak a városban a nemzeti radikális ellentüntetők és a ratyivonulást engedélyező hatalom rendőrsége között. Az ellentüntetők között szép számmal voltak görög keleti pópák is, - akik felháborodásuknak adtak hangot, a nyilvános erkölcstelenséggel szemben! És lám, a rendőrök, holott nagyon osztották a népet, egyetlen papot sem mertek bántani!

Mikor láttunk a budapesti ratyivonulások idején az ellentüntetők között papot? Szótlanul tűrték a magyar történelmi keresztény egyházak, hogy a beteg melegek gyalázzák a keresztet és gyalázzák Jézust! Hát hogy is várhatjuk tőlük, hogy kiálljanak a kilakoltatott nép mellett, ha arra nem képesek, hogy saját hitüket megvédjék?

Nincs szüksége hát ezekre az emberekre a magyarságnak! Harcos idők következnek és a szemforgató hamis papok ideje lejárt! A hívek majd maguk közül választják ki papjaikat és a csatamezőn fognak imádkozni, úgy ahogy Tomori, a halált megvető őseinkkel.

De a mostani csatákat megnyeri a magyarság. Ezúttal ez a föld, - a hódítók mohácsa lesz.

Bornemissza János - Szabad Riport Tudósító Iroda
2011. április 29.

http://www.jovonk.info/2011/04/29/miert-nem-allnak-pokol-katonai-ele-fopapok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó szerint jól haladnak
  2011-04-29 07:31:23, péntek
 
  2011-04-28. 09:22
Szijjártó szerint jól haladnak a rendrakással

A Fidesz-kormány azt ígérte, hogy rendet tesznek az országban. Ezzel jól haladnak - jelentette ki Szijjártó Péter az MTV Ma reggel című műsorában.
A rendőrség dolga fenntartani a rendet. Jól láthatóan két oldal van; a rendbontók, a bűnözők, az egyenruhás bűnözők - ez egy új bűnözési forma, ami megjelent. A másik oldalon pedig ott az állam, aki nem hagyja ezt - bölcselkedett az orbánszóvivő.
(Híradó nyomán)

http://kuruc.info/r/2/78237/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erre akad 200 millió: zsinagóg
  2011-04-29 07:23:50, péntek
 
  Erre akad 200 millió: zsinagógát akar vásárolni Hajdúböszörmény fideszes többségű önkormányzata



2011-04-28. 21:53
Sikerült: egy romos zsinagóga boldog tulajdonosa lett Hajdúböszörmény a Fidesznek köszönhetően

A pontosság kedvéért: egy fideszes nem szavazta meg, mert távol maradt a képviselő-testületi üléstől. A többiek egyhangúlag rábólintottak. (Az MSZP és a "civil" is.) A három jobbikos képviselő nemmel szavazott, míg az egy szem független képviselő tartózkodott.
Akik megszavazták:
1. Kiss Attila polgármester (Fidesz) - Hb. Iskola u. 5., III/7 20/9755-262, 52/563-260
2. Bertalan János (Fidesz) - Hb. Toldi M. u. 2. 52/561-722, 30/4998-822
3. Bodnár Margit (Fidesz), Hb. Budai N. A. u. 27. 712-675, 20/9837-569
4. Czeglédi János (Fidesz) - Hb. Bíró Péter u. 24., 20/9282-463
5. Csóka Imre (Fidesz) - Hb. Petőfi u. 23. I/4., 52/228-068, 20/499-9695
6. Dr. Cs. Varga László alpolgármester (Fidesz) - Hb. Téglási u. 4. sz., 20/912-9888
7. Dombi Imre (Fidesz) - Hb. Vákáncsos u. 20., 20/529-5390, 70/3373-162
8. Fórizs László alpolgármester (Fidesz) - Hb. Honvéd u. 28/a, 20/941-8944
9. Kathiné Juhász Ildikó (MSZP) - Hb. Gombos A. u. 12., 20/5490-025
10. Kovács Attila (Fidesz) - Hb.13 Vértanú u., 15.III./10. 20/387-4311
11. Dr. Nagy Imre (Civil) - Hb. H. Fekete Péter u. 23., 20/315-0947
Korábban írtuk: Erre akad 200 millió: zsinagógát akar vásárolni Hajdúböszörmény fideszes többségű önkormányzata
A holnapi nap folyamán akarja elfogadni a fideszes vezetésű hajdúböszörményi önkormányzat egy jelenleg magántulajdonban levő zsinagóga megvásárlását és felújítását. Az összköltség több mint 200 millió Ft lesz - értesült a Kuruc.info.

Erre van pénz, de a böszörményi lakosok talajvíz miatt összedőlt vagy megsüllyedt házaira nincs. Hasonlóképpen futja az úgynevezett holokauszt emlékének adózó díszkivilágításra a város épületein, de a trianoni országcsonkítás emlékére nem emlékeznek hasonló módon. Alább olvasható az előterjesztés.

3 db határozati javaslat
Képviselő-testületi előterjesztés
Előterjesztő: Kiss Attila polgármester
Tárgy: A Kassai utca 11. szám alatti ingatlan értékesítése
Ügyintéző: Imre Mária
Iktatószám: 18419/2011.
Melléklet: - 120/2011. (IV.05.) Önk. számú határozat
- 18419-2/2011. ikt.sz. levél
- Árajánlat
-tulajdoni lap
- Alapító okirat
Feladatot jelent: Városfejlesztési Osztály Mező Barna osztályvezető
Véleményező bizottság Bizottsági elnök:
Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Bertalan János
Pénzügyi Ellenőrző Bizottság Sőrés István
Jogi, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság Nagy Zoltán
Egyéb véleményező szerv:--
Törvényességi véleményezésre benyújtás időpontja: 2011. április 21.
Törvényességi ellenőrzést végezte: Dr. Fegyveres Mária
Látta: Dr. Ficsor László
Egyéb meghívottak:--
NYILVÁNOS ÜLÉS
POLGÁRMESTERÉTŐL
4220 Hajdúböszörmény, Bocskai tér 1.
(52) 563-200 Fax: (52) 563-296
www.hajduboszormeny.hu
Tisztelt Képviselő-testület!
A Képviselő-testület 2011. április 5-i ülésén hozott 120/2011. (IV.05.) Önk. számú határozat alapján az előterjesztéshez csatolt 18419-2/2011. iktatószámú levélben megkerestük a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodáját. 2011. április 19-én személyes egyeztetés történt a Kulturális Örökségvédelmi Iroda munkatársaival, melyen az április 5-i ülésen a Kassa utca 11/A szám alatti ingatlan hasznosítására és az állam elővásárlással kapcsolatos joggyakorlására vonatkozó képviselői kérdésekre is választ kaptunk. Az írásbeli válasz várhatóan a Képviselő-testületi ülésig megérkezik.
* A helyreállítási és felújítási munkákra vonatkozóan a Nemzeti Kulturális Alapból történő támogatás igénylésére 2012-ben lesz lehetősége az ingatlan tulajdonosának, ennek mértéke azonban csak néhány millió forint, melyből legfeljebb az ideiglenes helyreállítás költségeinek egy része finanszírozható. Egyéb EU-s (MVH, ROP) pályázati lehetőségek keresését ajánlották.
* A szerkezeti helyreállítási és állagmegóvási munkák megkezdésére azzal a feltétellel kaphat az önkormányzat, mint leendő tulajdonos egy év határidő hosszabbítást, ha a tetőfedés beázás miatti javítási munkáit elvégzi.
A tetőjavítási munkák becsült költsége 300-400 ezerFt.
* A mindenkori tulajdonosnak az ingatlan hasznosításával, használatával kapcsolatos tűrési kötelezettsége nem áll fenn a műemléki védettség miatt jogszabály előírása alapján.
* Az állam az elővásárlási jogával a gyakorlatban nem szokott élni, abban az esetben, ha önkormányzat vásárolja meg az ingatlant.
Ismeretes, hogy a HÁFÉSZ COOP Zrt. a tulajdonában álló, 30 éve bútoráruházként használt ingatlant 740.303Ft+ÁFA, azaz bruttó Kilencszázhuszonötezer-háromszázhetvenkilenc forint jelképes összeg ellenében megvásárlásra ajánlja fel az önkormányzat részére.
Tájékoztatás történt, hogy az építési engedélyben szereplő helyreállítási munkák ütemezése a következő:
1. ütem: Az építési engedélyben foglaltak szerint legsürgősebben az alábbi ideiglenes tartószerkezeti megerősítési munkákat kell elvégezni a mindenkori tulajdonosnak.
o külső nehéz- és belső könnyűállványzat megépítése, majd bontása
o vonórudak, vonóvasak redszerének beépítése,
o állagmegóváshoz elengedhetetlen felújítási munkák elvégzése (bádogozások, héjazat javítása, részleges cseréje, álmennyezet beszakadásának ideiglens pótlása)
A HÁFÉSZ COOP Zrt. előzetes tájékozódása alapján (mellékelt levél) a fenti munkák várható kivitelezési költsége bruttó 5.625.000 forint.
Tájékoztatom a Képviselő-testületet, hogy az Ifj. Nagy-Timpanon Bt. által a Városfejlesztési Osztály részére benyújtott árajánlat alapján az ideiglenes tartószerkezeti megerősítés bruttó vállakozói díja 7.350.000 Ft, melyből a tetőbeázás megszüntetése bruttó 312.500 Ft.
2. ütem: Végleges tartószerkezeti megerősítés
o alapfalak mellett fúrt cölöpalapokra támaszkodó vasbeton talpgerendák készítése,
o gyámolító acél keretszerkezet elhelyezése,
o meglévő-javított-tetőszerkezet fölé acél rácsos fióktartós szerkezet elhelyezése
3. ütem: Helyreállítási munkák
o károsodott épületszerkezetek, nyílászárók, járda bontása,
o utólagosan beépített acél oszlopok körbefalazása,
o falazati hiányosságok, kifagyások visszafalazása, attikafalak magasítása,
o külső-belső homlokzati felületek helyreállítása felújító vakolatrendszerrel,
o új tetőszerkezetre korcolt fémlemez fedés készítése,
o csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése és szegélyezések elhelyezése,
o újragyártott homlokzati nyílászárók beépítése,
o új padlóburkolat készítése,
o teljes gépészeti rendszer felújítása,
o homlokzatok és nyílászárók színezése
HELYREÁLLÍTÁSI ÉS HASZNOSÍTÁSI LEHETŐSÉGEK
A Városfejlesztési Osztály 2007-ben felkérte a Kőszeghy Építészet Bt-t egy statikai, helyreállíthatósági és hasznosítási szakvélemény elkészítésére.
A szakvélemény alapján az épület felújítható. A falszerkezet kiborulásának kivédésére egy részletesen kidolgozott, az egész felület együttes megerősítését biztosító acélszerkezetes kitámasztás és összefogazás javasolt. Az egyik hosszfalhoz hozzáépített vasszín elbontása sürgető feladat, mivel a kitámasztás és megerősítés féloldalasan nem oldható meg. Soron kívül vissza kell állítani a bástya építményeket. A galéria szint megerősítése során a födémszerkezet megjelenésének megtartása mellett a nagyobb födémterhelésre is biztonságos acélszerkezetes alábélelés javasolt. A tetőszerkezet egészét meg kell tartani helyi megerősítésekkel. A deszka mennyezetre vakolt felületen látható szekkó festés rekonstrukciója lehetséges.
A meglévő szerkezetek helyreállításának becsült költsége 260 m2 alapterület figyelembe vételével: 44.000.000 Ft
A bástyarészek használatra alkalmas újraépítése 90 m2 nettó alapterület figyelembe vételével: 16.000.000 Ft
A javasolt hasznosítási módok:
1. A meglévő épület (260 m2) tartószerkezeti és a meglévő-megtartható építészeti értékek (mennyezetfestés, ajtók) védelmére korlátozott helyreállítása 3-5 év időt biztosít olyan nagyvonalú program elindítására, amelynek a zsinagóga épület egyik eleme lehet egy üzleti szempontból megtérülő akcióban. Az épületnek galéria, illetve hangversenyteremként történő hasznosítása javasolt. Ez a türelmes eljárás tartható reálisnak. Ennek becsült költsége: 60.000.000 Ft
2. EU pályázati forrásokkal számolva, vállalkozói alapon megvalósítani egy többfunkciós idegenforgalmi kuriózumot. Ennek sikeres megvalósításához több önkormányzati döntés szükséges. Az épület körül kereskedelmi-szolgáltató intézmény-együttes részére területet kell felszabadítani, vonzó gyalogos és jármű ráközlekedési megoldásokat kell kialakítani. A program kritikus léptékét jelenti, hogy a mintegy 260 m2 alapterület mellett legalább 800 m2 további alapterület kell egy idegenforgalmi vonzerőt jelentő hely kialakításához. A vasszín helyére egy megjelenésében eredeti melléépítéssel, valamint az udvar körülépítésével vendéglátásra, kulturális programok megtartására, kiállításra alkalmas terek hozhatók létre.
A megvalósítás becsült költsége:
A meglévő szerkezetek helyreállításának, bástyarészek használatra alkalmas újraépítésének becsült költsége 60.000.000 Ft
Hozzáépítés (hosszfalhoz kapcsolódó) 360 m2 nettó alapterülettel: 67.000.000 Ft
Udvar körülépítése (kiállító, stb. terek) 440 m2 nettó alapterülettel: 72.000.000 Ft
Parkolás, térburkolat, kertépítészet: 16.000.000 Ft
Összesen: 215.000.000 Ft
Egy igényes megoldás kereteit vállalkozó számára egyedül rendezési tervi keretek között határozhatja meg az önkormányzat. A Bocskai téri városképi értékekhez szervesen kapcsolható a zsinagóga és környéke. A zsinagógához vezető Kassa utcába befordulás építészeti feljavítása nélkülözhetetlen e kapcsolódás kialakításához.
A végleges megerősítési és helyreállítási munkák költségét a kiviteli tervek elkészítése után lehet meghatározni. Amennyiben a Képviselő-testület az ingatlan megvásárlása mellett dönt, úgy a helyreállítási kötelezettség az önkormányzatot fogja terhelni. Ennek biztosítására a következő javaslatot tesszük.
Az I. ütemben elvégzendő munkák közül a beázás megszüntetéséhez szükséges pénzügyi fedezetet a Képviselő-testületnek az önkormányzat 2011. évi költségvetésében kell biztosítania. A további felújításokhoz javasoljuk, egy alapítvány létrehozását az önkormányzat alapításával és EU-s pályázati lehetőségek keresését.
A Képviselő-testület 2011. 05.05-i 120/2011(V.05.) Önk. számú határozata alapján előterjesztjük az alapítvány létrehozása érdekében az alapító okirat tervezetet.
A Képviselő-testületnek döntést kell hozni többek között a Kuratórium elnökének és tagjainak személyéről, valamint a Felügyelő Bizottság elnökének és tagjainak személyéről, az alapítvány céljáról és ezzel együtt el kell fogadnia az alapító okiratot.
Az önkormányzat vagyonáról és annak hasznosításáról szóló 1/2005. (I. 28.) Önk. rendelet 11. § a.) pontja alapján a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik valamennyi ingatlan elidegenítése és szerzése.
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy tárgyalja meg az előterjesztést és fogadja el egyszerű többséggel az alábbi határozati javaslatot.
HATÁROZATI JAVASLAT
Hajdúböszörmény Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a ,,A Kassai utca 11. szám alatti ingatlan értékesítése" című előterjesztést és az önkormányzat vagyonáról és annak hasznosításáról szóló 1/2005.(I.28.) Önk. rendelet 11. § (1) a) pontja alapján az alábbi döntést hozza.
1. Az önkormányzat a Hajdúböszörmény, Kassa u. 11/A szám alatti 1888. hrsz-ú, kivett gazdasági épület, udvar művelési ágú, 1143 m2 területű, helyi és országos védelem alatt álló ingatlant 740.303Ft+ÁFA, azaz bruttó Kilencszázhuszonötezer-háromszázhetvenkilenc forint vételáron megvásárolja.
A Képviselő-testület a vételár összegét az önkormányzat 2011. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosítja.
Az Önkormányzat ajánlati kötöttsége a kézhezvételtől számított 60 napig áll fenn.
Határidő: 2011. május 6.
Felelős: Mező Barna osztályvezető
2. A Képviselő-testület a 480/789/3/2010. számú határozatban foglalt ideiglenes tartószerkezeti megerősítési munkák közül a beázás megszüntetéséhez szükséges pénzügyi fedezetet 350.000 forintot az önkormányzat 2011. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosítja.
Határidő: 2011. május 6.
Felelős: Uzonyi Imre osztályvezető
3. Az önkormányzat alapítványt hoz létre az ingatlan felújítása és hasznosítása érdekében. Az előterjesztés mellékletét képező alapító okiratot az alábbi kiegészítésekkel fogadja el:
-A Kuratórium elnöke ...... ........... ..........(Név, lakcím)
- A Kuratórium tagjai: 1. ...... ........... .......(Név, lakcím)
2. ...... ........... .......(Név, lakcím)
3. ...... ........... .......(Név, lakcím)
4. ...... ........... .......(Név, lakcím)
-A Felügyelő Bizottság elnöke ...... ........... ..........(Név, lakcím)
- A Felügyelő Bizottság tagjai: 1. ...... ........... .......(Név, lakcím)
2. ...... ........... .......(Név, lakcím)
- Az Alapítvány induló vagyona: 100.000 Ft, melyet a Képviselő-testület az önkormányzat 2011. évi költségvetésének általános tartaléka terhére biztosít.
A Képviselő-testület felhatalmazza Kiss Attila polgármestert az Alapító Okirat aláírására és a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság előtti eljárás lefolytatására a bírósági nyilvántartásba vétel iránt.
Határidő: 2011. május 6.
Felelős: Mező Barna osztályvezető
Hajdúböszörmény, 2011. április 20.
____________________________
Kiss Attila
polgármester


http://kuruc.info/r/2/78190/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mohácsi Viktória arcról felism
  2011-04-29 07:20:10, péntek
 
  Mohácsi Viktória arcról felismeri a gyilkosruhás nácikat
2011. április 29. 01:04:35

Mohácsi ViktóriaEgy hírportál riporterének kérdéseire válaszolva az SZDSZ volt EP-képviselője az elmúlt évek legszürreálisabb nyilatkozatát adta. Liberális skizofrénia tömény dózisban!

Videóriportjukban a mandiner.hu munkatársai arról érdeklődtek, hogy ,,a gyöngyöspatai romák alapvető jogaiért" meghirdetett tüntetés résztvevői és szervezői hogyan vélekednek a kedd éjjel történtekről. A több tucat felfegyverzett cigány négy magyar fiatalon elkövetett lincselési kísérlete az SZDSZ egykori európai parlamenti képviselőjét, a radikális ,,jogvédőként" is hírhedté vált Mohácsi Viktóriát nem rendítette meg különösebben. A politikus nem is igazán értette, miért kérdezik őt erről, hiszen szavai szerint ,,ez a tüntetés nem arról az egy pofonról szól, ami ott még elcsattant".

Szerinte a Heves megyei községben ,,az első támadás (sic!!!) a szélsőségesek részéről történt". Az ex-képviselő hosszú és érzékletes monológban taglalja a helyi cigányok rettegését és megpróbáltatásait - ám, amikor a riporter ismét rákérdez a kedd éjjeli támadásra, egy gyors huszárvágással a hatóságokhoz irányítja őt, mondván: érdeklődjön náluk, hiszen ő ,,nem is volt ott".

Mohácsi ezt követően a magyar sajtótörténelem talán legnehezebben követhető agymenését mondja bele a kamerába. Szavai szerint a félholtra vert, szamuráj karddal megvágott fiatalemberek provokátorok voltak, mert az ,,ötéves cigánygyerekeket agyonlövő gyilkosok ruhájában (sic!!!) voltak". Mikor a riporter emlékezteti őt, hogy a sértettek semmilyen egyenruhát nem viseltek, kereken leszögezi: ,,ezeket már arcról (sic!!!) fel lehet ismerni".

A ,,jogvédő" nem tud arról, hogy Gyöngyöspatán a ,,gyilkosok ruháját viselő csuklyás" emberek érkezése előtt bármilyen probléma is lett volna a magyar és cigány lakosság között.

Az interjú végére nem csak a településre ,,ki tudja miért" érkező ,,szélsőségesek", de a Mandiner munkatársai is megkapják a magukét, akik ,,ugyanolyanok, mint a barikad.hu", mert ,,bűnügyi kérdéseket" tesznek fel neki, ,,tüntetős, demokratikus kérdések" (sic!!!) helyett.

http://www.youtube.com/watch?v=D_PC3rWwCCg&feature=player_embedded


BG

mandiner.hu nyomán

Forrás: Barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=8175 6&offsetlo=0

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Viktor, ez már az alja. Megérk
  2011-04-29 07:14:10, péntek
 
  Viktor, ez már az alja. Megérkeztetek...

Annak idején meg voltam győződve róla, hogy a draskovicsi gárdaegyenruhás törvényt képtelenség lesz majd überelni, hogy azt mind morális, mind jogi szempontból lehetetlen lesz alulmúlni.

Tévedtem. Mindig van lejjebb.

Pintér és OV megcsinálta.

A héten megszületett a méltó folytatása annak az aljas kis színjátéknak, aminek az első fejezetét még Drazsé és Elqró kéz a kézben írta. Gondolom, sokan emlékeznek arra a 2008. szeptemberi törvényre, amely szerint garázdaságnak minősül, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt.

Az elvtársak azt hitték, hogyha megpróbálják ellehetetleníteni a Gárda működését, azzal majd egyúttal a cigánykérdés problémáját is megoldják. Azonban ez az elképzelés nem nagyon jött be. De mitől is jött volna?

Attól, hogy a hírhozót lenyilazzák, a hír még igaz marad.

Azonban az igazság már akkor sem érdekelt senkit, legfőképp azokat nem, akik tehettek volna az egyre növekvő cigányterror ellen. Csak az volt a fontos, hogy mit mondanak az álszent jogvédők, csak az számított, hogy mit diktál a felvilágosult európai píszí magatartás.

Múltak a hónapok, de a hétköznapokban semmi nem változott. A cigányok tovább gyilkolászták a védteleneket, a Gárda a törvény kiskapuin átbújva folyamatosan megpróbálta felhívni a figyelmet azokra a tarthatatlan állapotokra, amik az ország súlyosan cigányfertőzött részeit sújtják.

A kormányzati válasz azonban továbbra sem változott. 2009. július 5-én a rendőrség bejelentette, hogy a jövőben intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve ha közterületen vonulnak, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt. Novemberre pedig megszületett a ruharendelet is.

A gyalázatos törvény értelmében 50 ezer forintra kezdték bírságolni azokat, akik a betiltott Magyar Gárda egyenruháját hordták. Arra a felvetésre pedig, hogyan lehet eldönteni, mely öltözék hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájához, Drazsé azt mondta: ,,aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy, a Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia. És majd ha adott esetben bíróság elé kerül az ügy, kiderül, a rendőr jól döntött-e."

Tavaly tavasszal azt hittük, hogy ez a rémálom véget ér, hogy onnantól majd a józan ész felül kerekedik a liberált álszentségen, hogy végre eljön az az idő, amikor a kormányzat azok mellé áll, akik építik, akik építeni szeretnék ezt az országot, és nem hagyja magára a fékezhetetlen cigánybűnözőktől szenvedő településeket.

Azonban nem így történt. OV is a cigányok lelki békéjéért kezdett aggódni és a Drazsé által hozott törvényt, nem hogy eltörölte volna, hanem tovább szigorította azt. Így aztán a múlt év nyarától, akik a betiltott Magyar Gárda egyenruháját hordják 150 ezer forintra és 60 nap elzárásra ítélhetők, természetes a nagy nemzeti együttműködés jegyében.

De ami nem jött be Guyrcsánynak, az nem jött be OV-nak sem. A szőnyeg alá söpört problémák nem tűnnek el. A látszatintézkedések nem oldják meg a társadalmi problémákat. És ha nincs kormányzati segítség, akkor az emberek ösztönösen megpróbálnak túlélni úgy, ahogy tudnak. Belekapaszkodva az utolsó fűszálba, összekapaszkodva egymással és azokkal, akik meghallják a segélykiáltásokat. És ha jól belegondolunk ebben igazából nincs is semmi meglepő.

Az élet egyszerűen utat tör magának.

És ez akkor is igaz, ez akkor is így lesz, ha a narancsosok, az elvtársak és a liberáltak sűrű biztatása mellett ez ellen mindent megtesznek. Akkor is, ha a közeljövőben tömkelegével hozzák az "egyenruhás bűnözés" típusú, abszurdnál abszurdabb törvényeket azokat, amelyek nagyságrendekkel múlják alul a korábbi évek aljas szabályozásait.

Mára eljutottunk oda, hogy azt kimondani, hogy a narancsosok nem hogy nem változtattak az elvtársak által kialakított morálon, hanem inkább szerves folytatásai annak, nem más, mint olcsó kis közhelypuffogtatás, egy evidencia felesleges ismételgetése. Mert a kérdés immár nem az, hogy folytatják-e vagy sem az ámokfutást, hanem az, hogy OV és barátai milyen mértékben tudják továbbfejleszteni a gyurcsányi gazemberségeket.

Manapság megint eljutottunk oda, hogy a felelősök ahelyett, hogy a problémák lényegét próbálnák megoldani, olyan törvényt léptetnek hatályba, ami ugyan megfelel a liberális és a felvilágosult európai elvárásoknak, viszont egyátalán nem veszi figyelembe a többségi magyar állampolgárok érdekeit. Megint olyan szabályozás kerül a mindennapokba, ami mindamellett, hogy teljesen érzéketlen a problémákra, még totálisan alkalmazhatatlan is.

Az új rendelet értelmében, a jövőben két évig terjedő börtönnel büntethetnék azokat, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

Gondolom sokakban felmerült a kérdés: Vajon a rettegést és félelmet lehet valami mérőműszerrel mérni? Vajon ki dönti el objektíven, hogy mi a félelemkeltő és mi nem?

Vajon mi lesz majd az objektív kritériuma annak, hogy félelem vagy riadalom keltődött? Csak annyi, mert a cigányok azt mondták?

,,Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól (...) az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam dolga és ez a miniszterelnök dolga is. (...)

Szerintem most már mindenki a rend oldalán van ebben az ügyben. Úgyhogy ma a kormány úgy is döntött, hogy kezdeményezzük a parlamentnél a büntető törvénykönyv módosítását, és hogyha valaki ilyen típusú cselekményeket követ el visszaesőként, akkor szabadságvesztéssel is legyen büntethető. Tehát eljött a pillanat, amikor az erő nyelvén kell beszélni az államnak. (...) Ezzel a törvénnyel majd meg fog oldódni a probléma. (...) Én azt hiszem, hogy ezzel Gyöngyöspatát és az ehhez hasonló helyzeteket most hosszabb távra is kezeljük."

A fenti mondatokat OV nyilatkozta az egyik bulvárműsorban. Abba most inkább ne menjünk bele, hogy Magyarország legsúlyosabb társadalmi problémájáról való meglátásait az ország miniszterelnöke miért ilyen körülmények között osztja meg. Azt pedig már csak tényleg halkan kérdezem: vajon egy ilyen lényeges kérdés megvitatására tényleg Hajdú Péter a legalkalmasabb riporter? [a riport ITT megnézhető]

De lépjünk túl ezen, mert bármennyire szimbolikus is a dolog, nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy OV se itt, se máshol egyet szót nem ejtett magáról az alapkérdésről. Egyetlen egy alkalommal sem beszélt arról se ő, se más döntés helyzetben lévő politikus, hogy vajon mi válthatta ki a gyöngyöspatai eseményeket. Kormányzati oldalról senki nem beszél arról, hogy mit mondanak, mit éreznek a cigányterror elszenvedői, senki nem beszél arról, hogy az érintett településeken a lakosság döntő többsége aláírásával is támogatta a polgárőrök tevékenységét.

Az elmúlt napok eseményei végérvényesen bebizonyították, hogy ki hol áll, hogy a mostani narancsos kormányzat ugyanúgy köp az emberek véleményére, mint ahogy azt az elődei is tették. OV-nak igaza van abban, amikor arról beszél, hogy ,,tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez nincsen így jól." Mindössze abban téved, hogy ez nem a polgárőrök tevékenységére igaz, hanem arra a kormányzati politikára, amit a fidesz folytat.

És abban is óriási tévedésben van, hogy ez a törvény majd megold bármit is. Mert attól, hogy ellehetetlenítenek néhány nekik nem tetsző civil kezdeményezést, még a cigányprobléma nem oldódik meg. Sőt, ezzel további erősíti a cigányokban azt az érzést, hogy azzal, amit most csinálnak el lehet érni valamit.

Nem gondoltam volna, de mára tényleg eljutottunk oda, hogy a szitokszóként használt mohácsiviktóriák, horváthaladárok, draskovicstiborok és gyurcsányferencek után a sor végére 2011-ben orbánviktorokat, navracsicstiborokat, pintérsádorokat kell írnunk.

De ez van.

Összenő az, ami összetartozik.

http://2.bp.blogspot.com/-iqZelxy8jV4/Tbnzbl8onCI/AAAAAAAAAuM/JMQL0cHCMlI/s1600/f ideszmszp.jpg

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/04/viktor-ez-mar-az-alja-megerkeztetek.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az intő jelek valóssággá válta
  2011-04-29 07:10:29, péntek
 
  Az intő jelek valóssággá váltak - elkezdődött a leszámolás

2011. április 28. 07:07:54

Tavaly, az Orbán-kormány felálltakor fogalmaztam meg néhány intő jelet, melyek figyelmeztettek: ácsi! Nem olyan biztos, hogy az új rend a magyar emberért tevékenykedik! Igen nagy a valószínűsége, hogy elsődleges célja talán a nemzeti ellenállást megjelenítő JOBBIK és a hozzá kötődő gárdák eltakarítása. Merthogy a gazdiknak ez a fontos, nem a népjólét. Az elmúlt hetek eseményeinek a tükrében ezért nem árt, ha Pintérre vonatkozó kételyeimet itt megismétlem:

,,A 2. Orbán miniszterei közül Pintér Sándor a leginkább irritáló. Pintér felkérését Orbán azzal indokolta, hogy hajdan két hét alatt leállította a maffia tevékenységet.

Igen, le. De ez nem azt jelenti, hogy Pintér alkalmas egy becsületes, tisztességes, bűnt elítélő társadalom rendfenntartó hivatala vezetőjének. A maffiózók oly gyors megfékezése pl. egy maffiózónak valóban gyorsan sikerülhet, mert nem kell mást tenni, csak a versengő bandákkal közölni: ,,Fiúk! Amíg én vagyok hatalmon, addig ácsi...." - és a fiúk veszik a lapot. Megszűnnek az erőszakos cselekmények, de folyik továbbra is az olaj, és sorozatban öngyilkosok lesznek az ügyekre rákapó tisztességes rendőrtisztek, alakulnak a bankügyek, stb. De az utcán látszólag rend van!

Intő jel: Pintér megígérte, hogy a cigányok utcai őrjöngését is leállítja két hét alatt - ami minden, csak nem hihető. Talán majd a cigánymaffiózók is megfékezik az utcán százszámra magánakciókban ügyködő fiatalkorúak garázdaságát, lopásait, rablásait, markecolását? Kétlem. Azok nagy része még nem tartozik a gazdagabb, szervezett bűnözők közé - legfeljebb igénybe veszik azok védelmét.

Intő jel, hogy Pintér első megszólalásában haverját, az 56-os ünnepet vérfürdővé alakító Gergényit védte meg mondván, hogy törvényes volt, amit tett. Intő jel, mert a Fidesz azért már pedzegette, hogy a 2006-os rendőrterrort kivizsgáltatná - de ilyen havernak a miniszteri székbe ültetése ezt a szándékot nevetséges blablává süllyesztette."

Hát a patkánynak nem sikerült két hét alatt rendet teremtenie. Mentségére szolgáljon, hogy talán nem is akart. Vagy úgy értették a két hét alatti rendcsinálást, hogy ennyi idő alatt eltakarítja a népi mozgalom embereit és szabadabbá teszi a bűnözők előtt a terepet? Ugyanis, az utcán ma nagyobb a rendetlenség, mint a szocok idején. A putris cigányság szája nagyobb, mint valaha és a magyar társadalom biztonságát tekintve veszélyesebb, mint bármikor korábban. Gyöngyöspata erre a megrázó példa. És mi a kormányzat válasza erre?

1. Kormányrendeletben tiltja meg, hogy az emberek megvédjék magukat az utcai támadásoktól, hiszen akkor olyan tevékenységet folytatnak, ami a rendőrség feladata lenne - és máris ugrik a százezer forint büntetés. A rendőrségnek meg nincs erre megfelelő állománya, sem felkészültsége, sem harci kedve. A kormányrendelet pedig akkora jogi gubancot teremt, hogy abból az ügy lényege ki sem látszik.

2. Úgy látszik, az ellenállás területén sem sikerült a 'rendet' két hét alatt elérniük, merthogy immár három éves börtönbüntetést helyeznek kilátásba azoknál, akik bármiféle olyan öltözékben jelennek meg az utcán, amitől kedvenc cigányaik, zsidóik szavakban rettegni méltóztatnak. Ez azt jelenti, hogy bárkit, bármikor, bárhol le lehet ültetni, hiszen ez a két társadalmi csoport akkor és úgy hazudik, ahogy pillanatnyi érdekei megkívánják és senki sem tudja eldönteni, hogy volt-e egyáltalán bármiféle félelemkeltés, vagy, hogy mit is jelent az egyenruha. Csak az egyértelmű, hogy kiket is akarnak kivonni a társadalomból az 'egyenruhás bűnözés' címszóra hivatkozva.

Így hát egyéves kormányzás után a FIDESZ elérte, amit a gazdik elvárhattak tőle: jogalapot teremtett a nemzeti ellenállás fölszámolására, a nemzeti érdekeket képviselő, azokért kiálló politikai képződmények, csoportok, szervezetek törvényi betiltására, tagjaik és bármiféle ellenállást kinyilvánító, nemkívánatos személy bebörtönzésére. Így már érthetővé válik, hogy Budaházy miért ül börtönben még most is, nevetséges, mondvacsinált vádakkal. Ő is ellenállt a globális hatalomnak! Sőt, ellenállást szervezett! Sőt, olyan dolgot leplezett le, ami az ország felvásárlásának lényegi lépését alkotta volna - a globális hatalom szemében ezért terrorista. Tettével meggátolta a valódi terroristák térhódítását, a helyi népesség alacsonyrendű munkára kényszerítését - szörnyű nagy bűn!

Hogy kedvenc cigányaik naponta ölnek meg, kínoznak meg, vernek meg brutálisan, vagy agyon, vagy csak rabolnak ki idős embereket, terrorizálják a magyar lakosságot? Na és?! A Likud testvérpárt és maffiózó belügyére szemében úgy látszik ez nem, hogy bűn lenne, hanem éppen talán erény, mert beleillik a magyar lakosság rabszolgasorba döntésének menetébe. Ezt várják a gazdik! Kiszolgáltatottá tenni a lakosságot, anyagilag a nullára leszorítani (egyenlőség a nulla szinten), aztán a szabadság jegyében, annak hazug szólamaival azt tétetni meg velük, amit szabad. Közben imamalomként mormoltatni: 'szabadok vagyunk' 'egyenlők vagyunk' - igaz, 'vannak nálunk egyenlőbbek' (a kisebbséget alkotó zsidók és cigányok, betelepedett fölvásárlók ), - 'de hát ők a magasabb rendű emberek. Ők az igazi emberek, mi pedig a szolgálatukra teremtett páriák vagyunk' - ahogy ezt a Talmudban is szépen megfogalmazzák

Avagy még sem? A kormányzati politika és törvénykezés azt sugallja, hogy mégis.

A ballib megmondóemberek nemzetközi ribilliója szerint aztán még inkább. Mert mi hitvány fasiszták vagyunk, akiknek még bűntudata sincs azért, amit a holokauszt alatt nem követtünk el. Sőt, még oly nagy pofátlanságra is vetemedünk, hogy emlékezünk arra, hány zsidót is mentettünk meg, segítettünk, amikor üldözték őket, hányan élték túl Budapesten, vidéken a deportálást, a bombázásokat. Pedig állítólag szégyenkeznünk kellene azért, hogy a magyarországi hatszázezres zsidóságból a szemünk előtt hatszázezer zsidó nőt, és gyermeket szállítottak ki és mind megölték Auschwitzban, a férfiakat meg kihajtották munkaszolgálatosként az orosz frontra és pusztultak el ott százezrével, és csak kétszázezer zsidó élte túl Budapest ostromát és még csaknem ugyanennyi tért vissza, vagy ment Auschwitzból egyenesen Palesztinába, Amerikába, Ausztráliába. Hogy az összeg nem stimmel? Már az, hogy összeadjuk és számolunk hitvány fasiszta, rasszista antiszemita felfogásunk tükre - és már ezért is börtön jár, mint a holokauszt tagadásért, általában

Miért is vagyunk antiszemita, rasszista hitvány fasiszták? Mert nem tiszteljük eléggé őket. Mert nem nézzük jó szemmel, hogy milliókat nyúlnak le semmiért - hiszen az nekik jár - ahogy ezt a zsidó filozófusok és pártfogóik a nemzetközi közvélemény előtt méltatlankodva kifejtették. Nekünk meg a pofánk jár, ahelyett, hogy még nagyobb tempóban járna a kezünk és látnánk el kedvenc cigányaikat segéllyel, zsidóinkat birtokkal, profittal, értékekkel.

A FIDESZ pedig az alkotmányozás átejtő feladata végeztével elérkezettnek látja az időt, hogy a nemzeti ellenállással leszámoljon. Ugyan zokon vették, hogy az alkotmányozásban nem vett részt számos politikai erő, mert így kétharmados hatalmuk fitogtatásával azok javaslatait nem tudták látványosan lesöpörni az asztalról, mint a feladatot komolyan vevő JOBBIKéit, de nem azok a lényegesek, hanem az a politikai erő, aki megmutatta: valóban a nemzet érdekeit tekinti meghatározónak. Ez pedig populizmus, hungarizmus, azaz megbocsáthatatlan bűn. Antiszemita, náci rasszizmus.

A FIDESZ meg nem akar a gazdiktól újabb fekete pontokat kapni - jóllehet, a két választás közötti, a helyhatósági választás megnyerése érdekében kifejtett retorika alátámasztására tett kényszerlépések miatt megkapta már a magáét. A médiatörvénynél is elmulasztották a nemzetközi zsidó közvéleménynek világossá tenni, hogy az abban szereplő megszorító intézkedések nem a balliberálisokat érintik, azokat a nemzeti ellenzék számára építették be. Így a FIDESZ most szépen kijavítja a múltbéli hibáit és a szocikénál keményebb megszorításokat vezet be a Széll Kálmán terv hangzatos neve alatt. A JOBBIK meg ezekre a megszorításokra, mint ilyenekre pofátlanul felhívja a figyelmet ahelyett, hogy tapsolna a kétharmadosok intézkedéseit dicsérve. Ezzel maga is a nemzeti ellenálláshoz tartozónak bélyegzi meg magát.

Hogy a FIDESZ a gazdik elismerését elnyerje, ezért már konkrét lépésekre is kényszerült. Elérkezett az idő a nemzeti ellenállás, a nemzeti párt és mögöttes mozgalmak fölszámolására. Ennek jogi keretet kell teremteni. Olyan eseményeket kell kiprovokálni, aminek ürügyén olyan rendelkezések törvények hozhatók meg, amellyel a nemzeti ellenállás úgy helyezhető törvényen kívül - és számolható fel rendőri, bírósági eljárással - hogy abból nem látszik az ún. 'demokrácia' sérelme. A 'demokráciáé', ami még véletlenül sem alkalmazható a magasabb rendűnek nyilvánított kisebbségeken és 'haladó' szervezeteiken felül másokra, legkevésbé a magukat büszkén magyaroknak vallókra.

Hát ezt látom én az elmúlt időszak eseményei mögött. A kormányzat olyan intézkedéseket hozott, melyeket a helyi cigányság joggal értelmez úgy, hogy nekik szabad a vásár, azt tehetnek, amit akarnak, védett állatokká váltak a liberális demokráciában. A Likud és eszmei hálózata megvédi őket. Hazudhatnak, amit akarnak, mert aki az igazat mondja ki, az kerül börtönbe. Lophatnak, erőszakoskodhatnak, ahogy kedvük tartja, hiszen aki ebben meggátolja őket, az törvénytelenséget követ el, hiszen az önvédelem, a védelem immár törvényileg tilos. Leszámolhatnak vélt, vagy valódi ellenfeleikkel, hiszen ha nem cigány, akkor bármit is tesz, ő lesz a bűnös és megy a dutyiba.

A gondot a jelenlegi hatalomnak azok a világhálós szócsövek jelentik még, melyeket eddig nem tudott a hatalma alá gyűrni. De nem kétlem, erre bizonyára meg van már a kormányzat megfelelő cselekvési terve, és már megtette az előkészítő lépéseit, hiszen nem a jogszerűség, hanem az aljasság ami őket jellemzi, vezérli. Hazugság, mint a Böszme idején. A hazugság törvénye viszont az igazságot nem viseli el, az a legnagyobb ellensége, ezért az igazság csatornáit le kell zárniuk.

Tudják-e? Fogják-e? A kérdés, hogy hagyjuk-e? Meg van-e nálunk az a bölcsesség, amivel a lépéseiket meg tudjuk előzni, akadályozni? Majd elválik. Én reménykedem és továbbra is az igazat, mindig csak az igazat mondom ki - és ki is mondom.

Cser Ferenc
Forrás: Cser Ferenc

http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&Cal=&AID=0&Direkt=81700
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pelikán nyílt levele a „
  2011-04-29 07:06:42, péntek
 
  ,,Nem vagyok elég képzett ideológiailag" - Pelikán nyílt levele a ,,Miniszterelnökúrnak"
2011. április 29. 01:00:50

Kedves Miniszterelnökúr!

A fokozódó nemzet-közi helyzetre való tekintettel én, a kis ember úgy gondoltam, jobb, ha kérdezek. Hallottam, hogy új törvények készülnek. Bevallom, egyszerűen éltem az életem, de egyre inkább úgy érzem, az gyanús, ami nem gyanús. A fene se érti ezt. Igyekeztem lépést tartani a korral, de egyre inkább úgy érzem, nem vagyok elég képzett ideológiailag.

Itt van mindjárt a félelem kérdése. Nem szabad ugyi senkiben riadalmat kelteni. Hát, kérem, én ledógoztam eddig 25 évet, de sosem figyeltem még, hogy ki fél tőlem. Tessék szíves megmondani, miből fogom észrevenni azt, hogy riadalmat keltettem? Ha megvernek százan, és a tévében látom viszont, hogy ,,tömegverekedés tört ki száz ember között"? Az a baj ezzel, hogy akkor már késő, megesett a baj, a riadalomkeltés megtörtént. Alázattal kérem, gyújtson világosságot a fejemben, hogyan kerülhetem el a bajt!

Megaztán az egyenruha problémája sem egyszerű. Megesik, hogy a kínai bótban Margitommal ugyanolyan olcsó pulóvert veszünk, és a vízműtelepen is mindenki kék kertésznadrágban dolgozik. Egyenruhának meg ugyi aztat híjjuk, amikor egyforma öltözékben vannak az emberek. Úgy tudom, a fekete nadrág-fekete mellény-fehér ing mán be van tiltva. Tessen szíves megmondani, mit vehetünk fel, egyszerre hányan, és mennyi időre? Mán csak hogy ne legyen baj.

És ugyi az önkéntes rendfenntartás elkerülése sem egyszerű. Bevallom, én is bűnöző életmódot folytattam eddig. Három hete a buszon Margitom táskájából ki akarta lopni egy ember a bukszáját, én meg rászóltam, hogy ne lopjon. Remélem, a törvénytervezete nem lesz visszamenőleges hatályú, mert akkor én is rács mögé kerülök. Tessen szíves mán megmondani, ha az én biciklimet lopja éppen valaki, akkor melyik hatósághoz kell 8 napon belül írásban beadványolni a kérelmemet, hogy védjék meg a biciklimet? Má' csak hogy ne legyen baj. Szólni ugyi nem szabad...

Főleg, ha a vízműtelepról hazafele munka után együtt megyünk a fiúkkal, mer' az meg mán járőrözés. Egyenruhában. És ha épp akkor az orrunk előtt egy rasszista nyugdíjast agyonver valaki, még csak nem is szólunk, mert akkor az a valaki félni fog, félelmében századmagával agyonver minket, és elköltözik. Mink a fiúkkal meg mehetünk a dutyiba, a vízműtelepen meg megáll a munka.

Kérem, mongyon mán a Miniszterelnökúr valami okosat, mert mink itten teljesen tanácstalanok vagyunk, szeretnénk betartani a törvényeket, de a fene se érti mán. AZ a bűnözés, ami nem bűnözés. Ha egyértelműen bűnözés, akkor az biztosan nem bűnözés. Egész éccaka forgolódtam, kérem segíccsen!

Alázatos tisztelettel:

Ifj. Pelikán József

barikad.hu


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=81753
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1613
  • e Hét: 5377
  • e Hónap: 9122
  • e Év: 162618
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.