Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
"Ettől Pali bácsinak nem lesz
  2011-04-03 23:12:54, vasárnap
 
  2011-04-02. 10:54
"Ettől Pali bácsinak nem lesz jobb" - A fősodratú média Stohlt mosdatja

Stohl a tárgyalás előtt játszotta a nagy bűnbánót, a tékozló fiút: azt hangoztatta, mindenképpen elfogadja majd a bíróság ítéletét, tudja, hogy meg kell bűnhődnie... A drogos még saját magát is pofán köpte: mivel nem felfüggesztettet kapott, ezért persze azonnal fellebbezett.

A Kuruc.info gratulál!
Már az is abszurd, hogy az RTL Klub továbbra sem veszi le a képernyőről: egy köztörvényes bűnözőt futtatnak, a társadalomnak azt üzenve: nyugodtan drogozz, okozz karambolt többszörös visszaesőként, hagyd cserben az áldozatodat, Stohl is ezt tette, nincs ebben semmi extra. Különösen szomorú, hogy eddig egyetlen parlamenti párt sem emelte fel ez ellen a szavát.
Az Index címlapján legfelül sokáig ez a cím díszelgett: "Ördög Nóra: Nagyon durva a Stohl-ítélet!" A cikkben számos embert megszólaltattak Stohl mellett, mindegyikük méltatlankodott: “András egy becsületes, nagyon tehetséges ember, és azt hiszem, hogy mindenkinek jobb lenne, ha felfüggesztenék ezt az ítéletet" - mondta Bodrogi Gyula a TV2-nek. Az egyik padödős, SZDSZ-es zsírdarab, Falusi Mariann is kiállt a bűnöző mellett: “Mindenféleképpen az ítéletet úgy tartanám normálisnak, ha felfüggesztett lenne".
A cikkben a fenti személyeken kívül még Kolosi Péter (az RTL programigazgatója), Jordán Tamás (a Nemzeti Színház egykori igazgatója), Hollósi Frigyes (színész) is ezen a véleményen állt, tehát számos "neves" közéleti szereplővel mosdatták és sajnáltatták Stohlt.
Ezzel szemben mindössze két ember volt a cikkben, aki árnyaltabb véleménnyel rendelkezett: Peller Mariann szerint meglepő, hogy fellebbeznek, hiszen Stohl András maga mondta, hogy szeretne megbűnhődni tettéért. “Amit a közvéleménytől kap, az mind büntetésnek hat, már csak az a kérdés, hogy a lelkiismeretével hogy számol el" - mondta a műsorvezető. Csak egy ember volt, aki helyeselte az ítéletet: nem, nem valami népszerű közéleti szereplőt, hanem a nagyon sokak által utált, börtönviselt Zalatnay Cinit állították erre az oldalra. Ügyes manipuláció...
A második cikkükben az utca emberével folytatták a mosdatást
Ne higgyük, hogy az első cikkben véletlenül alakultak így az arányok. A Zsindex címlapján, a Velvet következő vezércikkében az utca emberét kérdezték meg, mi a véleménye az ítéletről. Minő véletlen: ebben az összeállításban is jóval nagyobb teret kaptak azok a vélemények, amik szerint nem kellene elítélni, megbánta, meg hát elég lenne felfüggesztett, így nem is tud dolgozni, ettől az áldozatnak nem lesz jobb stb.
Vajon az utca embere tényleg Stohl mellett állna, vagy csak direkt hoztak le főként ilyen véleményeket (felfüggesztett elég lenne)? Az utóbbit erősíti meg, hogy a szennylap cikkük alján megszavaztatta olvasóit, hogy mi a véleményük az ítéletről. Az elsöprő többség erre a lehetőségre szavazott: "Két és fél év is kevés azért, amit tett", tehát a még durvább ítéletre voksoltak. Érdekes módon a cikkeikben mindig fordítottak az arányok, így próbálják befolyásolni az embereket.
Alább közzétesszük ezt a cikket, figyeljük meg, miről mennyi ideig esik szó. Ügyesen összeválogatták a Zsindex újságírói, az biztos.
A Velvet által megkérdezettek véleménye
Felfüggesztett szabadságvesztés elég lenne
“Túl súlyosnak tartom az ítéletet, két év négy hónap az szerintem sok, ha felfüggesztett szabadságvesztést kapott volna, akkor jobb lett volna" - nyilatkozta a Velvetnek Judit.


A börtönben csak tönkremegy, és nem tud kártérítést fizetni
“Az egész karrierje, az egész élete tönkremegy, és ezzel már nem használ annak, akinek ártott. Én úgy gondolom, hogy hagyni kellene őt dolgozni, hogy meg tudja fizetni a kártérítést. Szerintem ő többé már ezt nem fogja csinálni. Ez neki nagy tanulság. Szerintem számára soha többé már nem lesz ugyanaz, mert tudni fogja, hogy életfogytiglanra ítélik, ha legközelebb bármi ilyesmit tapasztalnak nála. Értékes, értelmes embernek tartom. Felelősség számomra is, hogy így mondjak véleményt, mert mi lesz, ha haláleset lesz a következőnél? Hogy mégsem bírja majd megállni. Nehéz elgondolni. De fizetnie kell annak az embernek, aki kórházba került miatta, nem beszélve arról, hogy serdülő gyerekei vannak. Ha börtönbe kerül, ki tudja, hogyan jön ki onnan, a börtönben is van kábítószer, verés, homoszexualiltás, és minden. Szóval nem javítani fog, csak tönkremegy az ő élete, és közben eleget sem tud tenni a kötelezettségeinek" - mondta a Velvetnek a padon ülő Gyöngyi.
Megérdemli, amit kap
“Megérdemli a büntetést, attól még, hogy híres ember, nem csinálhat bármit" - mondta Nóra.




Komoly a büntetés, Stohlon könnyű példát statuálni
“Első reakcióm az volt, hogy úgyis megússza felfüggesztettel. Igazából a két év az oké. Az ismerőseim azt kifogásolták, hogy miért nem fogház, és miért börtön. Elég komoly büntetés ez, így könnyű példát statuálni. Közben belegondolok a Stohl helyébe.. bár tudta előre, hogy rajta könnyű lesz ezt végrehajtani. Tulajdonképp azt mondom, hogy megérdemelte, de semmiképp nem lennék a helyében. Úgy érzem, hogy jogos az ítélet, de Stohl helyében nem tartanám jogosnak. A jogász ismerőseim egyfolytában erről írnak a facebookon, ez nekik elég zsíros falat" - mondta Sebestyén.
Nincs szüksége a börtönre, közmunkára kellene ítélni
“A Stohl hibás nagyon. Minden emberrel egyformán kellene bánni. Másodfokon nem lesz ilyen ítélet, én ebben biztos vagyok. Magas az ítélet, kevesebbet is kapni, többet is kapni, bírója válogatja. A közvélemény nyomása nagyon erős, ha ez Borsodban történik, másmilyen ítélet születik, mert minden megyében másképp ítélkeznek. Talán súlyosnak mondanám az ítéletet. Ha haláleset van, a halottnak már mindegy, hogy mi történik, a bácsinak azonban nem mindegy. Stohl nagyot hibázott, többször és többször. Én magam is többször voltam elítélve, tudom, hogy a börtön mit csinál vele, hogy ő mit fog csinálni körülbelül, ha lesz helye. Szerintem egy évet fog ülni, bár minden attól függ, hogy melyik bíróságon és hol lesz a tárgyalás, hogy ki kinek a kije, ez így fog eldőlni sajnos. Itt az ügyvédek viszik a nagy táska pénzt azoknak akivel együtt tanultak, annak a bírónak, akivel együtt jártak egyetemre, együtt kosárlabdáztak, együtt csajoztak. Talán az, hogy erős a nyomás, változtathat ezen, de ez túl magas ítélet. Rossz gyerek ez a Stohl, hogy jó műsorvezető-e vagy sem, jó színész-e vagy sem, ettől független, az ítélet magas. Én is azt mondanám akkor, amikor az én családtagom megsérül, hogy bűnhődjön. Feltétlenül közmunkára kellene ítélni, olyan helyen kellene dolgoznia, ahol egy kis alázatot tanúsít az emberekkel szemben. A börtön az nem megfelelő. Magam is voltam egy balesetben, ahol vétlenül majdnem meghaltam, és annyit nem mondott a bácsi, hogy mukk. Amikor a tárgyalás volt , odajött, és megkért, hogy ‘hát nem mondaná azt, hogy izé, a munkahelyem miatt". Záróvonalon úgy fordult meg a teherautóval, hogy mire fölébredtem, addigra már kint volt a mentő" - mondta Döme a Velvetnek.
Hát ennyi volt. Jól látható, hogy melyik vélemény mekkora teret kap. És Önnek mi a véleménye, mi lesz Stohllal másodfokon? A Kuruc.info jobboldalán szavazhat!

http://kuruc.info/r/6/76886/
Kuruc.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Madarat tolláról, embert bar
  2011-04-03 23:06:13, vasárnap
 
  "Madarat tolláról, embert barátjáról lehet felismerni."



http://www.youtube.com/watch?v=M0qvkg2nzg8



Igen tisztelt Schiffer András "Lehet Más a Politika" Képviselő Úr!

A tegnap esti MTV híradóban láttam önt, ahogy Daniel Cohn-Bendit védelmére kelt.

"Madarat tolláról, embert barátjáról lehet felismerni."



Kérem, hasonlítsa össze Daniel Cohn-Bendit, Martin Schulz, Heller

Ágnes, Fidel Castro testbeszédét.

Ennek egyszerű módja, ha a hang kikapcsolásával nézi meg a róluk

készült filmeket és videókat.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
“Utálom a magyar népet!&
  2011-04-03 22:30:34, vasárnap
 
  “Utálom a magyar népet!"



(Hazánkért, 2002. szeptember)





Köztudott, hogy a new yorki Hungarian Lobby vezetője Lipták Béla legfőbb életcéljának tűzte ki a magyarok és zsidók békítgetését. Az alábbi förmedvényt neki írta dr. Regős Péter, az MZSVSZ szóvivője, a Magyar Zsidók Világszövetsége az amerikai magyar ajkú zsidóság képviseleti szerve, -- egyébként -- “holokauszt-génes" dr. Regős Péter. Lipták legutóbbi körlevelelének címe:
“A megbékélés alapja csak az igazság lehet!" [Lipták B.]

/N.B. A kiemelések tőlünk! Az eredeti E-mail üzenet a szerkesztőnél!-TJ/


Regős levele Lipták Bélához

,,Nézd Béla! A gyengémre tapintottál, s mivel a hangvétel baráti volt a részedről, hát én sem mehetek el amellett, hogy őszintén bevalljam (I have to plead guilty), hogy nekem eszembe sincs megbékélni azokkal, akik a népem (?) gyilkosai, mészárosai voltak. Ez nem egy pitiáner jogvita két pereskedö fél között néhány krajcárról, amin lehet vitatkozni, aztán később lehiggadva megegyezni peren kivül.

Magyarországnak meg kellene újulnia erkölcsileg, szellemileg, kultúrájában, stb, de a magyar nép erre képtelen. Én tudom hogy miért, de kérlek ne kényszeríts arra, hogy ezt most megmagyarázzam. Csak nem azt várod el tőlünk zsidóktól, hogy egyik napról a másikra csak úgy felébredjünk, s megbocsássunk szeretteink elvesztéséért. Ez nem az az eset, amikor valaki véletlenül rálép a lábadra, és bocsánatot kér érte. Életet visszaadni sohasem lehet. Én például 1951-ben születtem, de a génjeimben hordozom a holokausztot.

Te meg két félröl beszélsz, akik nem akarnak megbékélni? Csak egy oldalon kérheted ezt számon, a gyilkos magyar nép oldalán. Véreim vére a kezeteken. Nekem ne próbáld eladni a nagy zsidómentő magyarok hosszú sorának hamis történetét, mert az nem hogy nem igaz, de még cinikus is 600 000 mártír teteme felett."

[Mi sem vagyunk ,,lehorgasztott fejűek", sőt nyitott szemekkel járunk és hosszú idők óta figyelünk! Míg a Jad Vashem emlékmúzeumban csak 334 ezer 'magyar ajkút' gyászolnak, az 1948-as magyar Statisztikai Hivatal kimutatása szerint mindössze 128 000 zsidó áldozata volt. Auschwitzban 'négymillió zsidó mártír' nevét már lekaparták azokról a márványtáblákról, amelyeket korábban, szomorúan könnyezve maga II. János Pál pápa is megáldott! Ennek ellenére, Jehuda Bauer professzor szerint ,,a hatmilliós számot nem csökkentjük, csupán kiigazítjuk".../,,not reduced, only corrected."/-Tóth J]



,,Az igazság az, hogy a gazság méreteihez képest alig voltak. Egy szégyen erre egyáltalán hivatkozni is. Én bátran kimondom - mert én nem egy lehorgasztott fejű, gyáva, szar zsidó vagyok, nekem van vér a pucámban - hogy én úgy utálom a magyar népet, hogy azt csak egy költő tudná megfelelően szavakba foglalni. Aztán ezért csak nyugodtan húzzátok le rólam a vizes lepedőt. Nem érdekel.

Tehát nem Magyarországot utálom, hiszen a fák, az erdők, a mezők, a virágok, a folyók, a hegyek, s a völgyek nekem cseppet sem ártottak. Én ennek a népnek a kultúráját, karakterét, minden alapot nélkülöző nevetséges magabiztosságát utálom. Azt, hogy annak ellenére, hogy a térképen alig található meg ez a gyüszü méretü ország még nagyitóval is, minden nagyhatalmi vezetőt és nemzetet kioktat, lásd azt a barom Antallt és a még nagyobb állat Orbánt. Nem is fogadták őt Washingtonban, mármint Orbánt, s elárulom: közvetve ehhez nekem is van kissé közöm. Ezért nagyon is büszke vagyok. Majd egyszer elmesélem személyesen, hogy miért is van közöm hozzá.

Ezt az istenverte népet azonban nemcsak a holokauszt miatt utálom, hanem azért az erkölcsi fertőért is, ami ebben a kis szar országban uralkodik, mindegy hogy a komcsi vagy a náci oldalon vizsgálódunk. "Engem ez az ország már apámban meglopott" - írta a költő. Hát engem is. Egyenlőre ennyit erről." +++ Tisztelettel, dr. Regös Péter





KOMMENTÁR

Ez a szennylevél -- többek között -- a magyarságot gyalázó, a korábban Magyarországon élő, majd az ú.n. rendszerváltozás után Kanadától ,,politikai menedékjogot" [...!] kapott Landeszmann György főrabbira; a Szent Koronánkat gyalázó Új Hölgyfutár szennylapra; Csaplár Vilmos “Magyarország, te dög" című, 1991-ben az Antall-kormány művelődési Minisztériumának támogatásával kiadott könyvére; és nem utolsó sorban, a legnagyobb gyűlöletirodalomra, a Talmudra emlékeztet. Éppen ezért a Magyar Zsidó Világszövetség 'szóvivőjétől' a hangnem nem meglepő! Az Olvasó képzeletére bízzuk: mi lenne, ha valaki Izraelre illetve annak népére azt mondaná, hogy ,,a gyűszű méretű szar ország"...vagy... ,,Én ennek a népnek a kultúráját, karakterét, minden alapot nélkülöző nevetséges magabiztosságát utálom." ?

Regős Péter mostanában azzal szórakozik, hogy a MOSZAD-ügynökség tagjaként, hazai és torontói magyaroknak E-mail-en -- PREGOS47@aol.com -- nyomdafestéket nem tűrő, és a címzett egyéni/családi biztonságát fenyegető üzeneteket küldözget. (MZSVSZ vagy Moszad-ügynök ide vagy oda, azért az ilyen leveleket az Internet-Webmaster, de még a sokszor politikailag helyes kanadai rendőrség is komolyan vesz, mert a terrorista szó ma nagyon divatos!) Ezenkívül, kioktatja a magyar népet, hogy -- ,,Magyarországnak meg kellene újulnia erkölcsileg, szellemileg, kulturájában..."

Tudjuk, hogy nem minden zsidó gondolkodik/viselkedik így, és módfelett sajnálatos, hogy őket is ez a társaság képviseli. De miért?

Regős társaságának igen messzire elnyúlnak a csápjai. Amikor Liptáknak azt írja a fenti levélben, hogy Orbánt nem fogadták Washingtonban és ehhez neki is köze van, sőt büszke rá, akkor nyílván arra célzott, hogy ő a Magyar Zsidó Világszövetség szóvivője, amit úgy látszik Lipták Béla nem tud, pedig mindketten New Yorkban élnek.

Elgondolkodtató, hogy Regős Péter miért éppen most, a ki tudja hány állampolgársággal rendelkező Ron Werber által, a kommunistákat befuttatott magyarországi választások után lett a nemzetközi zsidó szervezetek ilyen hangos szóvivője? Nyilván a ,,nagy győzelem" után érzik magukat oly nagy biztonságban, hogy a magyar néppel szemben ,,a szóvivő" az ilyen hangnemet megengedhet magának!



Ø Egyik olvasónk írja Torontóból:

“Igaza van Regős Péternek is. Mindenkinek joga van azt utálni amit és akit akar, ha nem sajnálja az avval járó negativ vibrációt. Viszont, akkor legyen olyan kedves Regős Péter odahatni, hogy sem ő, sem kedvenc fajtestvérei ne használják a magyar nyelvet titkos nyelvként a new yorki tőzsdén, és Jeruzsálemben sem, és egyáltalán sehol. Az igaz, hogy nem azon a szinten használják mint Vörösmarty, vagy Arany János, mert egy életet lehet eltölteni a kutatással és senki nem fog találni egyik költő művében sem trágár magyar szót, - ami része ugyan az utcán használt magyar nyelvnek, de nem jellemző a magyar kultúrára -. mig a "regősök" tiz perc leforgása alatt ömleszteni tudják minden vonalon. De éppen ezért ez a szörnyű érzés talán elviselhetőbb lenne számukra, ha kitépnék a saját nyelvüket, hogy ne tudják többé beszélni ezt a gyűlölt nyelvet. Milyen nagy csend lenne egyszerre a világon! Ugye, hogy mindenre van megoldás? Csak hát el kell jutni egy bizonyos szintig, hogy ötletei legyenek az embernek...."



Hogy is mondotta a legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István? - “Nyelvének pengése, még nem a szívének zengése!"

A cion-fasiszták időnként a lengyel népre mondják, hogy “a zsidógyűlöletet már csecsemőkorukban szívják magukba az anyatejjel." Vajon Regős Péter kitől vagy honnan szívta magába a gyűlöletet? A Talmudból? Talán Ilya Ehrenburgtől? Vagy a magyar nyelven is beszélő romániai túlélőtől, Elie Wieseltől, aki még a könyvében sem restellte leírni, hogy “minden zsidónak ápolnia kell szívének egy bizonyos csücskében az egészséges németgyűlöletet?" Regős Péter szívében is van külön gyűlölet-tároló kamara a magyarok iránt? Mert a levelei ezt bizonyítják!
Kicsoda dr. Regős Péter?

A szóvivő MOSZAD-ügynök eddig csendben küldözgette tudósításait az Amerikában élő ,,bűnös magyar nép" tevékenykedéseiről, és úgy általában a fasisztákról meg az antiszemitákról, amelyekkel a legnagyobb politikailag helyes lapokat gazdagította. (Aztán mit ad Isten....! szennyes leveleivel egyszerre kinövi magát a szürke ismeretlenségből.) Többek között a budapesti KURIR napilap, az ÚJ ÉLET zsidó lap, és a Torontóban megjelenő MENORAH nevű folyóiratok new yorki tudósítója, aki ez utóbbi lap második oldalán írja firkálmányait, amelynek főszerkesztője az a Kosaras (Pufi) Vilmos, aki néhány évvel ezelőtt a torontói Magyar Ház Fegyveres Erők Múzeumáról írt cikkéhez bőséges helyet kapott a TORONTO STAR angol nyelvű lapnál, hogy a magyarságot kedvére fasisztázza és irredentázza az egész világ előtt!

Bizony, Regős Péter nem akárki, és főleg nem olyan elmebeteg, mint amilyennek a HL-körlevélben Kopácsi G. Judit véli, hanem nagyon is tudatos, cion-fasiszta érdekeket képvisel! Tudniillik ő, mint 'szóvivő', ahhoz a nemzetközi MZSVSZ-szervezethez tartozik, amely - Tordai Péter, Lancz Tibor, Zoltai Gusztáv, dr. Farkas Ervin, Káldor István társaságában -- a magyar ajkú kisebbség intézményét, a MAZSIHISZ-t is magában foglalja. A Hungarian Lobby körlevelében, legalább két 'politikailag helyes' személy úgy gondolta, hogy Regős ,,szegény, szerencsétlen elmebeteg, akinek gyógyulásra van szüksége". Ugyan! Ha a bíróságon valakinek enyhíteni akarnak a büntetésén, akkor arra rásütik, hogy ,,elmebeteg."

De a jövőben Regősnek majd kimerítően megmagyarázzuk, hogy tulajdonképpen kik is a tulajdonképpeni felelősök Magyarország “gyűszű méretű" állapotáért, és az ,,erkölcsi fertőért".

Három kérdés marad, (valószínűleg válaszolatlanul):

(1) Vajon hogyan vélekedik a HL-en ,,elmebajosnak" minősített dr. Regősről a Magyar Zsidók Világszövetsége, a MAZSIHISZ és a MOSZAD?! Érdeklődéssel várjuk a magyarázkodásukat!

(2) Lipták Béla valóban komolyan gondolja a békítgetést magyarok és zsidók között? És egyáltalán KIK adják meg a ,,megbékélés és az igazság" feltételeit és alapjait?

(3) Ha Regős Péter 'annyira utálja a magyar népet', vajon miért használja e nép nyelvét, a magyart? Ugyanis, mi nem akarjuk, hogy magyar szavak leírásánál, kiejtésénél a nap minden órájában hányinger és egyéb betegségek sorozata kínozzák!?+++

---------------------------



Ø Nevezett “tisztségviselők" Nyilatkozata megtekinthető az ÚJ ÉLET ONLINE oldalán.

Ø Regős levele Lovas Istvánhoz

/ennek még nincs vége!/

Tóth Judit



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A fel szabad dúlás 66. évfordu
  2011-04-03 19:48:24, vasárnap
 
  A fel szabad dúlás 66. évfordulója, ápr. 4

2011. Április 03., vasárnap - 14:28

Holnap lesz a szabad dúlás 66. évfordulója, aminek az emléke az idősebb generációban még erősen él. A fiatalok szerencsére már ezt nem élték át, de annál inkább szenvednek a következményeitől.

Tisztelt olvasók!
Az alábbi írás üzenetét, "akinek nem inge, ne vegye magára:"
Lévay Atilla
A Magyar Justitia Bizottság és a Közhatalom Jogsértettjei Egyesületének tagja


Magyarországot a Szovjetunió nem felszabadította, hanem legyőzte és elfoglalta. Németország és szövetségesei, köztük Magyarország elvesztették a háborút!
A "Felszabadítást" avval kezdték, hogy 350 ezer civil Magyar nőt és férfit "málenkij robotra" elhurcoltak a Szovjetunióba, ahonnan sokuk soha nem tért haza. Teljes gyárakat, könyvtárakat, lovakat, szarvasmarhákat, ami értéket csak találtak "elzabráltak" és vitték a "Nagy és Jóságos Szovjetunióba". Ezen felül, 45 hosszú éven át katonailag megszállva tartottak és itthoni talpnyalóikkal mindezt "FELSZABADULÁSKÉNT" ünnepeltették velünk.

A Szovjetunió összeomlása és az 1989-es "Rendszer/módszer/váltás" ellenére, átvitt értelemben, gazdaságilag és kulturálisan továbbra is legyőzött, megszállt, ország vagyunk. Ehhez a fajta megszálláshoz nincs megszálló hadseregre szükség.

A megszálló Vörös Hadsereg szerepét a "Globalizmus", a nemzetközi "Nagytőke", az "IMF", és külföldi bankok a Szovjeteket kiszolgáló régi "Nomenklatúra" és leszármazottaiksegítségével, "békés módszerekkel" vették át. A "Módszerváltás" óta eltelt húsz év bizonyítja, hogy hosszútávon tankok nélkül is nagyobb sikert fognak elérni, mint a Szovjetek.


"Budapest utcáin 1956.-ban az orosz tankok ellen harcolva hősi halált lehetett halni, ma a globális és hazai korrupció,a nemzetközi nagytőke, az "ÁjMF" mindent és mindenkit gátlástalanul eltipró, kiszipolyozó,adóságcsapdába taszító terrorizmusa és itthoni hazaáruló kiszolgálóik ellen tollal harcolva, ugyanott már csak hősi éhhalált.

Vae Victis!
Történelemkönyveink többségét még ma 65 évvel a háború befejezése után is az akkori győztesek szája íze szerint itthoni talpnyalóik írják.

Az MTI, a napi és hetilapok, a Rádió, a TV (szenny) csatornák nagy többsége szintén az "Ő" kezükben van. "Ők" küldik Magyarországot és a Magyarságot gyalázó hamis információikat a külföldi politikusoknak és újságíróknak, hogy utána itthon, ugyanők idézhessék ezeket a hazugságokat, mint a nyugati politikusok és újságírók véleményét Magyarországról.



Itt tartunk 20+ évvel a Szovjetek által megengedett és az MSZ(M)P/SZDSZ/KISZ/?/ Nomenklatúra által megrendezett "Rendszerváltás" után.
_________________________


Jelenleg még,
"Fázunk és éhezünk,
Átlőve oldalunk",
De,
Hazaárulóink minden igyekezete ellenére,
Nemsokára Újra Szabadok Leszünk!
_________________

Tollas Tibor
Bebádogoznak minden ablakot (részlet)

A rádiók csak üvöltsék rekedten
A szabadságot s az ember jogát.
Itt érzi csak befalazott testem
A milliókkal Moszkva (vagy 1989 óta a Globalizmus, IMF, stb..) ostorát.
S Váctól Pekingig zúgják a rabok:
- Ha nem vigyáztok, az egész világon
Bebádogoznak minden ablakot!
------------------------------


A Magyar Királyság trianoni békeszerződéssel megcsonkított határait a szovjet Vörös Hadsereg alakulatai 1944 szeptember 23-án Battonyánál érték el. A visszavonuló német és magyar csapatokkal
együtt tízezrével érkeztek a menekültek Magyarországra Ukrajnából,Erdélyből, Felvidékről és Lengyelországból. A magyar lakosság hitetlenkedve fogadta a szovjet katonák kegyetlenkedéseiről szóló beszámolókat.

Ilja Gregorijevics Ehrenburg, az Ukrajnában német származású zsidó családban született szovjet író és költő 1967-ben bekövetkezett haláláig Sztálin őszinte csodálója és hűséges szolgálója volt. A háború előtt, alatt és után cikkeit, idézeteit, költeményeit rendszeresen közölte a Krasznaja Zvezda, (Vörös Hadsereg lapja) az Izvesztyija, a Pravda és az Einikeyt. (a Pravda héber nyelvű kiadása) Sztálinhoz kötődő közeli barátsága miatt a harci kedvet növelő plakátokon szereplő sorait a szovjet csapatok szentírásként kezelték. A kommunista propaganda vezér Ehrenburg több írásában, köztük a hírhedté vált "Gyilkolj!" című röplapon így bíztatta a szovjet katonákat:

"Öljetek! Dicső szovjet harcosok, öljetek! A németek nem emberi lények... Az a szó, hogy "német" a mai naptól legyen a legnagyobb szitokszó, amit a szátokra vesztek... Ölnöd kell, és ha nem öltél meg legalább egy németet a mai nap, akkor ez a napod kárba veszett... Ha nem tudod őket golyóval kivégezni, akkor a bajonettel szúrd agyon őket... Ha csendes körülötted a front és amíg várod, hogy ismét harcba indulj, ezalatt az idő alatt is keress németet, akit megölhetsz... Öljetek, mert nincs annál nagyobb élvezet, mint amikor a halomba szórt német hullákat ugorjátok át... Ne a napokat, ne a kilométereket számoljátok, hanem öljetek és öljetek! a megölt németeket számoljátok az elfoglalt városok helyett... Öld a németet, ez a nagyanyád kérése! Öld a németet, ezért imádkozik az anyád! öljetek, ezt kéri tőletek a gyereketek!

A Vörös Hadsereg katonái tisztjeik támogatásával és aktív részvételével tömeggyilkosságok százait követték el és szadista módon kínozták meg a fogságba esett ellenséges katonákat, az útjukba került polgári lakosságot és válogatott módszerekkel irtották a német származású vagy német nevű gyermekeket, lányokat, asszonyokat és idős embereket.



http://www.lelkiismeret88.hu/index.php?option=com_content&view=article&id =356%3Aa-fel-szabad-dulas-66-evforduloja-apr-4&catid=77%3Aaltalanos&Itemi d=67
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes a független főpolgárő
  2011-04-03 19:37:34, vasárnap
 
  Fideszes a független főpolgárőr!
barikad.hu
2011, április 3 - 10:28

A Fidesz - közeli Helyi Téma is beszállt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület lejáratásába. A lapban a polgárőrséget törvénytelen működéssel vádolja Tóth Attila, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese.
Cikk Front kép - 280x185:

A Fidesz - közeli Helyi Téma is beszállt a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület lejáratásába. A lapban a polgárőrséget törvénytelen működéssel vádolja Tóth Attila, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, aki egyben a Hajdú-Bihar megyei Közgyűlés Fidesz által megválasztott alelnöke.

A Helyi Téma ingyenes hetilap legutóbbi számában Tóth Attila: Politikai műbalhé zajlik! címmel interjú jelent meg a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület működéséről. Tóth a cikkben azt állítja, hogy az egyesület "politikai indíttatású hisztériakeltésből" járőrözött Gyöngyöspatán, mert ott valójában nem kirívóan rossz a közbiztonság.

Tóth Attila az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökhelyettese és a Hajdú-Bihar megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Arra, hogy a hetilap miért a Hajdú-megyei elnököt kérdezi a Heves-megyei Gyöngyöspatán történtekkel kapcsolatban, valamint, hogy Tóth úr miért támadja oly vérmesen a Szebb Jövőért Egyesület tagjait, lapunknak sikerült megtalálni a kézenfekvő magyarázatot. Tóth Attila ugyanis tavaly november óta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés Fidesz által megválasztott külsős alelnöke. A fideszes Vitézy család érdekeltségébe tartozó Helyi Téma természetesen erről az apró momentumról az olvasóit nem tájékoztatta. Mint ahogy a lap csak az internetes oldalán számol be arról is, amit Markos György, az OPSZ másik elnökhelyettese mondott. Idézzük:

"Nem kívánt hosszasan foglalkozni a gyöngyöspatai eseményekkel, mint elmondta, azért nem, mert az ügy erősen politikai színezetű, a polgárőrség pedig politikamentes szervezet." A tények viszont azt bizonyítják, mégsem az, hiszen egy párt - nevezetesen a Fidesz - által megválasztott megyei közgyűlési alelnök nehezen állítható be független szakemberként. A Helyi Téma megpróbálta, a barikad.hu pedig leleplezte.

Apropó OPSZ: a szövetség honlapján szerettünk volna utánanézni az évi több százmillió forint állami támogatásból gazdálkodó szervezet közhasznú jelentéseinek, illetve pénzügyi beszámolóinak, de hiába: az oldalon ilyeneket nem találtunk.

barikad.hu

http://barikad.hu/fideszes_f%C3%BCggetlen_f%C5%91polg%C3%A1r%C5%91r-20110403
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az EU adatgyűjtése a politikai
  2011-04-03 17:17:47, vasárnap
 
  Az EU adatgyűjtése a politikai radikalizmusról

2011/04/02

TCLI -Telecommunications Lawful Interception

A politikai radikalizmus egyenes arányban nő a gazdasági válság mélyülésével. Amikor a honos állampolgárnak sincs már munkája és látja, hogy az országban minden évben letelepedik 400-500 ezer muzulmán (Franciaország), és ezek mindegyike különböző nagyságú szociális támogatást kap, ,,kinyílik a zsebében a bicska" és mind elégedetlenebb lesz!

Ez végül odavezet, hogy a munkanélküliség a bennszülöttek között is mind magasabbra hág. Nemcsak a bevándoroltak, hanem a bennszülöttek is mind rosszabb életkörülmények közé kerülnek. Ezek közül végül mind többen lesznek politikailag aktívak és sokan közülük a radikalizálódás útjára lépnek. Valamelyik jobb oldali vagy baloldali ,,szélsőséges" párt, vagy mozgalom berkeiben találják magukat...

Az elégedetlenségüket végül, ha már elegen vannak, egy-egy ilyen szervezetben, pártban, tüntetéseken keresztül fejezik ki, amelyek a gazdasági válság mélyülésével és az elégedetlenség növekedésével hovatovább átváltanak erőszakba. Ma már, a tüntetések alkalmával, véres csatákat vívnak Franciaországban, Németországban, Nagy Britanniában, Görögországban, stb. Magyarországot csak azért nem említettem, mert az 50 év kommunizmus ezen a területen is mély nyomot hagyott és a ,,rebellis“ magyarok mára már elég nyugisan tüntetgetnek. A 2006-os véres tüntetéseket, mondják magyar rendőrségi vagy internáci berkekben, balesetként kell kezelni: ,,Véletlenül kiborult a bili!“

Az EU elejét akarja venni annak, hogy a politikai környezet radikalizálódjon, így rendkívül széleskörű biztonsági intézkedéseket hoznak, ehhez szervezeteket alapítanak, fegyverzettel (értsd: elektronikával is) látják el őket, tagjaikat oktatják és gyakorlatoztatják nap- mint-nap!
Lássuk sorban melyek is ezek a szervezetek illetve határozatok, intézkedések!

Working Party on Terrorism nevű munkacsoport terjeszti elő az EU számára azt a stratégiát, amivel az EU politikai ,,játszó terét“ a radikalizálódástól megmenteni igyekszik. Mivel a radikalizálódó szervezetek fejlődés folyamata automatikusan vezet a más hasonló szervezetekkel való kapcsolat felvételhez, így a biztonsági szakértők azt is tudják, hogy előbb-utóbb az igazi terrorista sejtekkel, szervezetekkel és az azokat támogató személyekkel, kormányokkal, pártokkal is érintkezni fognak. Ez a stratégia természetesen a terrorizmus elleni harc elemeit is magába öleli! [1]

A javaslatok közül ragadjunk ki egyet:

A radikalizálódási folyamatot meg kell szakítani, amihez különböző eszközök használata szükséges és különböző módszerek tűnnek alkalmasnak, mint

1. A folyamatos figyelmeztetés a törvénybe ütköző tüntetések következményeinek viselése kapcsán,

2. Különböző módszerekkel a vélemények alakulásának folyamatát fel kell mérni.

3. Listákat kell összeállítani mindazokról, akik radikális üzeneteket küldenek, radikális elméleteket dolgoznak ki és azokról is, akik ilyeneket terjesztenek illetve még azokról is, akik ilyen fórumokon megfordulnak!

4. Ezeket a listákat EU szinten kell egyesíteni és elemezni.

5. Meg kell figyelni, hogy milyen nemzetközi kapcsolatokat alakítanak ki ezek a szervezetek, ill. tagjaik egymás között.

6. Azelőtt, hogy a különböző szervezeteket, ezekhez tartozó egyéneket különböző listákra feltennénk meg kell pontosan határozni, hogy kik:
- a nacionalisták (mert ezek lehetnek moderáltak is, de lehetnek szélsőségesek is)

- az antiglobalizációs aktivisták

- muzulmán szélsőségesek
- szélsőséges balosok
- szélsőséges jobbosok
- stb.

7. A second-hand (másodkézből való) információkat is be kell gyűjteni és elemezni, az adattartalmat pedig ellenőrizni.

8. RM-eket (Radical Message -radikális üzenet) folyamatosan kell figyelni, elemezni, kategorizálni. Az üzenet küldőjéről meg kell állapítani, hogy:
- tartalmaz az RM olyan elemeket, amelyeket különböző erőszakos szervezetek propagandája használ?
- milyen kapcsolatban van azzal, akitől az üzenetet kapta és azzal, akinek továbbküldi (rokon, barát, iskolatárs, katona cimbora, börtön cimbora, szomszéd)?
- a RM küldőjének társadalmi helyzete, státusza, nemzetisége, állampolgársága, tanulmányai, munkahelyei, gazdasági helyzete (lecsúszott, gazdag, szegény, pontos vagyoni helyzete), VR-veszély (Violent Radicalisation), szociális környezet;
-stb.,

9. Összesen 70 kérdésre kell megválaszolni ahhoz, hogy a radikalizálódót beskatulyázzák!

Adatgyűjtés a mobil telefonokról: Lawful Interception

Az ETSI (European Telecomminications Standards Institute) munkacsoportja a TCLI -Telecommunications Lawful Interception. Ehhez tartozik mindegyik nemzeti hírszerzés és persze a telekommunikációs ipar képviselői is. Itt koordinálják európai szinten a telefon lehallgatásokat, ill. adatgyűjtést.

Mit gyűjtenek?

1. Telefonszámodat

2. Számla részleteidet

3. Milyen típusú mobilod van

4. Mikor szoktál telefonálni

5. Milyen hálózatban szoktál tartózkodni

6. Használsz-e a telefonodon egyéb szolgáltatásokat, és ha igen mit? SMS, internet, zene, fotózás, MMS, hangfelvétel, filmezés.

A következőket veszik fel és tárolják

1. A neved, címed, születési dátumod, nemed és telefonszámod mellé a személyazonossági kártyádat

2. Az összes általad választott telefonszámot, a hozzátartozó idővel, a hívottnak/hívónak az összes adatával, mint pl. az IMSI azonosságával (International Mobile Subscriber Identity; ez a SIM-kártya száma), vagy a 15 jegyű International Mobile Station Equipment Identity (IMEI) számmal, ami a mobil készüléked száma.

3. IMSI-Catcher-GA90-nel regisztrálják az összes mozgásodat és előállítják a mozgási profilodat. [2] Az IMSI-Catcher-rel megbénítják a telefonodat, mivel ez úgy viselkedhet, mintha a te telefonod lenne, és minden hívást átvesz, ill. meggátolja azt is, hogy a mobilodról hívhass valakit. Még a sürgősségi

számokat sem hívhatod! Az IMSI-Catcher-t csak a bűnüldözési szervek és a hírszerző szolgálatok használhatják, mivel segítségével pontosan meg tudják állapítani a tartózkodási koordinátaidat.

Ilyen módszerrel lőtték ki egy rakéta segítségével az oroszok Baszajev csecsen szabadságharcost!! (Az oroszoknak terrorista!)

Telefon beszélgetéseid lehallgatása komplexebb készüléket igényel. Német telekommunikációs ipar export slágere: kb. 300 ezer euróba kerül! [3] Ezek a készülékek IMSI-Catchers-ként is működnek! [4]Az IMSI-Catcher-GA90, amit a Rohde & Schwarz [5] cég gyárt alkalmas a lehallgatásra is!



Autot GPS-szel lokalizáló egyszerű és olcsó készülék, 10 hónapig tartó akkuval (kapható: 579.-€; Stuttgart; spion-laden.de)

A mobilod alapján a pontos koordinátáid megállapítása és/vagy a beszélgetésed lehallgatása nehézségekbe ütközik, amennyiben olyan környezetben tartózkodsz, ahol nagyobb, mobillal rendelkező, tömeg tartózkodik. De ez is csak idő kérdése, amíg a mérések számát növelve, erősebb jelekkel dolgozva megállapítják, hogy pontosan hol vagy és kivel beszélsz és maris kezdődik a lehallgatásod! Amennyiben azt gondolod, hogy kicseréled a kártyádat és más számról hívod a barátaidat, s ezzel megtéveszted a követőidet, akkor tévedsz. A mobilod továbbra is küldi a jeleket és még az új számodat is leadja a követőid szamara. Valamennyit segít azonban, ha egyszerre több telefonkészüléket hordasz magaddal, több kártyával. De amennyiben elkezded cserélgetni a kártyákat úgy hamarosan bemérik a helyzetet és minden telefonodat lehallgatják, amennyiben ezeket egy helyen többször is használod! Az sem segít rajtad, ha a mobilodat kikapcsolod és még az sem, ha kiveszed belőle az akkut!

Security handysoftware: egy mobil megfigyelése, lehallgatása bárhova is viszik a világon: THA-Handyspy! Csak 598.- € az ára!

Cellular Interceptor; http://www.spyworld.com/equipment/listings/l0010.html; ára 750'000.- USD; csak hivatalos szervek rendelhetik meg!

Miután a kiszemelt mobilra telepítetted ezt a szoftvert megengedi neked, hogy:

1. Egyszerű hívással, amit a mobil tulajdonosa nem vesz észre, hallgathatod a szobát, ahol a mobil éppen fekszik!

2. Minden bejövő és kimenő sms-ről kapsz egy másolatot!

3. Amint a mobil gazdája hívást fogad vagy kezdeményez, ugy rögtön kapsz erről a mobilról egy értesítő sms-t. Ezek után felhívod a handyt és végig hallgatod a folyó beszélgetést!

4. Kívánságodra a handy helyzetéről percenként kaphatsz koordinátákat!

Mindezt persze az aggódó apukáknak fejlesztették ki, akik meg szeretnék menteni kicsapongó csemetéjüket az elzülléstől!

Folytatjuk!

[1] http://www.statewatch.org/analyses/no-98-eu-surveillance-of-radicals.pdf

[2] http://www.shoghi.co.in/Shoghi_Newsletters/Shoghi_NewsletterJuly2007/index.htm

[3] http://de.wikipedia.org/wiki/IMSI-Catcher

[4] http://www.webcitation.org/5sATybEve

[5] http://www2.rohde-schwarz.com/

Dr. Ing. Sebestyén István, Zürich, Svájc

Nemzeti InternetFigyelő


http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/04/02/az-eu-adatgyujtese-a-politikai-ra dikalizmusrol/?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán beismerte: csődöt mondot
  2011-04-03 17:01:44, vasárnap
 
  Orbán beismerte: csődöt mondott Matolcsy "csodafegyvere"

Hírszerző bullet 2011. március 31. 15:59
Frissítve: 2011. március 31., csütörtök, 16:08


Már a kormány sem bízik a következő évekre beígért gazdasági növekedésben és abban, hogy az adócsökkentés hatékony eszköz lesz erre. Erről tanúskodik a március elején bejelentett reformcsomag angol nyelvű változata. Az előző hónapok felelőtlen döntései után, a dokumentum már a valóság felé tett lépés. A kormánynak már csak a hazai közvéleménnyel kellene közölnie, milyen következményekkel is jár majd ez.

A kormány sem bízik az ígért növekedésben - írta Oblath Gábor, a volt Költségvetési Tanács volt elnökhelyettese az Index Pénz beszél című blogján. A március elsején bemutatott Széll Kálmán-terv angol nyelvű változata ugyanis nem tartalmazza azt a feltételezést, hogy az adócsökkentések hatására oly mértékben gyorsul majd a gazdasági növekedés, továbbá olyan jelentősen nő a foglalkoztatottság, hogy az ebből keletkező állami bevételi többlet idővel ellensúlyozza az adócsökkentések miatti bevételkiesést.

Erre utalt egyébként már az is, hogy Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Reutersnek azt nyilatkozta, a reformcsomagban 2013-ra a korábbi 5 százalékos növekedés helyett már csak 3-3,5 százalékos növekedéssel számol a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az újabb növekedési szám gyakorlatilag felért azzal a beismeréssel, hogy a kormány - pár hónap elmúltával - már nem tekinti a gazdaságélénkítés csodafegyverének az adócsökkentést, és az Orbán-csomag intézkedései sem fogják a nemzetgazdasági miniszter által várt 4-6 százalékos magasságba röpíteni a magyar gazdaságot.
Felelőtlen volt a kormány

A december közepén 2011. évi költségvetést megalapozó középtávú kitekintés még Matolcsy sokszor hangoztatott nagy ívű várakozásait idézte. Ennek megalapozottságát azonban vitatta a korábbi Költségvetési Tanács, az IMF, az EU Bizottsága és voltaképpen minden józan elemző - fogalmaz a Költségvetési Tanács volt elnökhelyettese. A Költségvetési Tanács figyelmeztette a kormányt, hogy a 2011-es költségvetés - elsősorban a pénztári megtakarítások államosítása és a különadók miatt - megvalósítható, de 2012-től egyre növekvő állami deficitekkel és meredeken emelkedő adósságpályával kell számolni.

A költségvetés tervezői Oblath Gábor szerint kifejezetten gondatlanul jártak el: egy csekély valószínűségű makrogazdasági pályára építették az egy éven túlnyúló költségvetési hatásokat tartalmazó előrejelzésüket. A szakmai kifogásokra a KT átalakítása és stábjának megszüntetése, továbbá az IMF szerénységre intése volt az egyik válasz.
Egy lépés a valóság felé

A hivatalos válasz csak a Széll Kámán-terv angol változatából ismerhető meg - a magyar verzióból ugyanis kimaradt. Az angol nyelvű dokumentum "No policy change" című alfejezete a következő három év államháztartási egyenlegére vonatkozó, változatlan gazdaság-, illetve költségvetési politika feltevésén alapuló előrejelzéseket közöl. Eszerint változatlan költségvetési politika esetén a következő években lényegesen nagyobb lenne a GDP-arányos államháztartási deficit, mint amivel a decemberben elfogadott költségvetést alátámasztó középtávú kitekintés számolt, így a kitűzött célok csak jelentős költségvetési kiigazítással érhetők el.

Mikor fog dübörögni a magyar gazdaság? Egyelőre kérdéses
Fotó: Hírszerző archív

Ebben a szcenárióban a kormány illetékesei már nem bíznak abban, hogy az adócsökkentések nyomán a kitűzött egyenlegcélok eléréséhez szükséges mértékben gyorsulhat a gazdasági növekedés, illetve bővülhet a foglalkoztatottság. További költségvetési lépések nélkül ugyanis 2012-ben 2,4 helyett 4,5, 2013-ban 2,3 helyett 5,2, 2014-ben pedig 1,9 helyett 4,9 százalékos GDP-arányos hiánnyal számolnak. A megcélzott pálya eléréséhez a legnagyobb arányú kiigazításra 2012-ben lehet számítani (a GDP arányában 2,1 százalékra), ezt 2013-ban már 0,8 százalékos enyhébb korrekció követné, miáltal 2014-re az egyenleg az elgondolt cél közelébe kerülhetne.

Oblath Gábor szerint ezzel a kormány - a külföld felé - elismerte, hogy a király meztelen (vagyis középtávú előrejelzései teljesen megalapozatlanok és megszorításokkal járó költségvetési kiigazításra van szükség), ami az első lépés a valóságos világ felé. "A következő lépés a hazai közvélemény tájékoztatása lehetne. A Széll Kálmán-terv angol változatát ideje lenne lefordítani magyarra" - fogalmaz a volt Költségvetési Tanács elnökhelyettese.

http://hirszerzo.hu/profit/20110331_oblath_orban_csomag#utm_source=hirszerzo.hu&a mp;utm_medium=listing&utm_content=related&utm_campaign=related
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szenzáció
  2011-04-03 17:00:41, vasárnap
 
  :)" Szenzáció! Új, eddig ismeretlen tények kerültek napvilágra, miszerint Árpád nem hét, hanem nyolc vezér élén foglalt hont. A történelem megfeledkezett Szamegról, a nyolcadik vezérről. Pedig a Kárpátokról letekintve - egy nemrégiben megtalált, rovásírással íródott agyagtábla tanúsága szerint - Árpád gy szólt két legkedvesebb vezéréhez:

- Huba, Szameg, hova hoztatok? "
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Holló a hollónak... Bugár Orbá
  2011-04-03 16:55:38, vasárnap
 
 
Holló a hollónak... Bugár Orbánt kritizálja
barikad.hu
2011, április 3 - 11:14


Bugár Béla szerint Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke néha azt a látszatot kelti, mintha nyilatkozataival megpróbálná befolyásolni a szlovák parlament vitáját; lépéseivel pedig gyakran bonyolultabbá teszi a Híd magyar-szlovák párt helyzetét, amely igyekszik reális megoldásokat találni a szlovákiai nemzetiségi problémákra.

"A magam részéről nem kívánom, hogy Orbán Viktor ily módon beavatkozzon akár a mi (Híd), akár a parlament törvényalkotói kezdeményezéseibe" - jelentette ki a Híd elnöke a TA3 pozsonyi hírtelevízió szombati vitaműsorában.

A "magyar téma" a szlovák televíziók és a közrádió hétvégi vitaműsorainak mindegyikében kiemelkedő teret kapott.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/holl%C3%B3_holl%C3%B3nak_bug%C3%A1r_orb%C3%A1nt_kritiz%C3%A1lja -20110403
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hét, amikor hivatalossá vált
  2011-04-03 16:54:48, vasárnap
 
  A hét, amikor hivatalossá vált az ígéretszegés

Hírszerző összeállítás bullet 2011. április 03. 16:30
Hivatalosan is elszállt a tavalyi hiány, pedig Matolcsy György még pár hete is az ellenkezőjét bizonygatta. Kiderült az is, hogyan mentenék a bajba jutott devizahiteleseket, és az is, hogy visszatérnek az euró alapú kölcsönök is. A Hírszerző heti gazdasági összefoglalója.

Bár már múlt héten Varga Mihály is beismerte azt, amit Matolcsy György hetek óta tagadott, de ezen a héten hivatalossá vált: elszállt a tavalyi hiány. A megcélzott 3,8 százalék helyett a GDP 4,2 százaléka, 1132 milliárd forint lett a tavalyi deficit - erről tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) március 31-én a túlzott hiány-eljárás keretében az Európai Uniót. A végleges szám azonban még ennél is nagyobb lehet, ugyanis az ESA-módszertan alapján számolt hiány az előzetes adatok szerint 1153 milliárd forintot tett ki, ami a GDP 4,3 százaléka.

Ez azt jelenti, hogy a kormány nagyjából 130 milliárd forinttal túlszaladt a vállalt hiánycélon, jóllehet több mint 400 milliárd forinttal emelte a költségvetés bevételeit a bankadóval és az ágazati különadókkal, valamint a pénztári járulékstoppal arra hivatkozva, hogy egyébként borulna a költségvetés. Az ígéretszegés valószínűleg nem von maga után konkrét uniós büntetést, de Magyarország hiteltelenségéhez sikerült újabb bizonyítékot szolgáltatnunk. Kiderült az is, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések államosításából fog idén a kormány élni, anélkül ugyanis a költségvetés hiány a GDP 2,94 százaléka lenne, a vagyon beszámításával viszont úgy lesz 2 százalék körül a többlet, hogy abból a MÁV és a BKV adósságát is finanszírozzák.
Szivárog, szivárog, szivárog

Ugyan az Orbán-csomag részleteit két hét múlva közli a kormány a konvergenciaprogram keretében, a héten újabb részleteket szivárogtatott ki a Nemzetgazdasági Minisztérium. Bár nyáron a kormány meghirdette a devizahitelstopot, ám most meggondolta magát, a bankok kérésének engedve újra lesz euróhitel és államilag támogatott kölcsönök. A bajba jutott devizahiteleseket - ahogy azt elsőként a Hírszerző megírta - úgy segítenék, hogy a svájci frank árfolyamát 200 forint alatt fixesítenék.

A gazdasági tárca három hét után fellebbentette a fátylat Orbán Viktor rejtélyes harmadik hajtóművéről, amelyről először a március 15-i beszédében tett említést először. Akkor Országos Munkatervnek hívta, majd átkeresztelték Nemzeti Munka Tervnek, ám miután a Hírszerző felhívta a figyelmet arra, hogy Gömbös Gyulának volt hasonló programja, egy óra alatt megint átkeresztelték, Magyarország Munkatervére. A dokumentmot április 30-ig készítik el, és tartalmazni fogja azokat a részletes intézkedéseket, hogy hogyan lehet 2020-ig egymillió új munkahelyet létrehozni. Ennek keretében a kormány továbbra is vállalja, hogy 2014-ig 300 000 munkahely jön létre.

Ezt már csak azért is jó lenne tudni, mivel a legfrissebb munkanélküliségi adatok szerint siralmas a helyez, mintegy félmillióan vannak munka nélkül. A Központi Statisztikai Hivatal kisebb affér után szerdán közölte a végleges adatokat, ami szerint 2010 decembere és 2011 februárja között 11,5 százalékos volt Magyarországon a munkanélküliség. Az állástalanok aránya nem volt ilyen magas 2010. február-április óta nem volt az állástalanok aránya.
Neoliberális úton a kormány

Hivatalosan pénteken kezdődött meg egyébként az Orbán-csomag első, nagy vihart kavaró egyeztetése, ám információink szerint már hetekkel ezelőtt megkezdte az egyeztetéseket az egészségügyi államtitkárság a nemzetgazdasági tárcával közösen arról, hogyan vonható ki 120 milliárd forint a gyógyszerkasszából. Az államtitkárságnak gyorsan le kell zavarnia a konzultációkat, mivel két hét múlva a konvergencia programmal együtt a részleteket is közölniük kell. Az biztos, hogy gyógyszeripar minden szereplőjének áldozatot kell hoznia, szinte biztosnak látszik már, hogy az orvoslátogatói díjakat megemelik, és a gyógyszergyárak befizetéseit is felemelik. A csomag a betegeket is sújtja majd egyrészt a generikus program keretében megpróbálják rávenni a betegeket, hogy az olcsóbb gyógyszert használják a megszokott helyett, másrészt felmerült egy, a gyakorlatban nehezen elképzelhető eljárás is, miszerint büntetnék azokat, akik félbehagyják a gyógyszeres terápiát.

A gyógyszerkassza megharmadolásának módja mellett a konvergencia program talán arra is választ ad, hogy mikor és hogyan vezetik be az e-útdíjat. Az Orbán-csomag szerint ugyanis 100 milliárd forint folyik majd be a használatarányos útdíjból, amit államadósság-csökkentésre fordít a kormány. A gond az, hogy az adósságcsökkentésre fordítható 100 milliárd valójában csak 45 milliárd lesz, ráadásul a kabinet valószínűleg ugyanezt a pénzt költené el a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére is.
Bekerülne a forint az alkotmányba

Orbán Viktor hétfői parlamenti beszéde után benyújtotta Fidesz saját alkotmánytervezetéhez a módosító javaslatokat, amellyel bebetonoznák a forintot. Az új alaptörvénybe ugyanis szerepelne az, hogy Magyarország fizetőeszköze a forint. Csakhogy ezzel az euró bevezetését nehezítenék meg, mivel csak kétharmados többséggel lehetne megváltoztatni az alkotmányt.
Nem okozott meglepetést az új monetáris tanács

Az előzetes várakozásoknak megfelelően 6 százalékos maradt a jegybanki alapkamat. A jelenlegi összetételben első kamatdöntő ülését tartotta a testület, miután márciustól a korábbi négy külsős tag helyébe újat választott a parlament. Közülük Bártfai-Mager Andrea, Cinkotai János és Gerhardt Ferenc már hétfőn részt vett a testület munkájában, Kocziszky György április 5-e után csatlakozik a tanácshoz.


http://hirszerzo.hu/profit/20110401_matolcsy_hiany_devizahitel#utm_source=hsz_wee kly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_04_03&utm_content=no rmal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 43 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 510 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2145
  • e Hét: 5247
  • e Hónap: 16358
  • e Év: 169854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.