Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Angyali üzenet
  2011-04-04 22:03:23, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-04-04 21:36:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Lúgosítsunk, hogy ne savasodju
  2011-04-04 13:27:07, hétfő
 
  Lúgosítsunk, hogy ne savasodjunk!


Rengeteget lehet olvasni manapság arról, hogy a szervezet helyes sav/lúg egyensúlyának megteremtése esetén sima bőr, karcsú test, kiegyensúlyozottság, erős csontozat, jó emésztés lesz az ajándékunk.


Miért fontos?
Az elfogyasztott ételek és italok testünkben, emésztőrendszerünkben, vesénkben mint savasító vagy lúgosító közeg (ezt mondják bázisképzőnek, alkalizálónak is) jelennek meg. A vér egyensúlya 7,38-7,42 PH érték között van, ha a táplálkozás nincs egyensúlyban, létrejöhet az elsavasodás. A modern táplálkozási szokások a savasítás irányába hatnak, túl sok húst, szénhidrátot, cukrot fogyasztunk.





Az édességek elsavasítják a szervezetet


Mire figyeljünk?
A savasító étrend hosszú távon okoz elváltozást. A túl sok hús, szénhidrát, cukor, állományjavító és tartósítószer fogyasztása a túlsúlyon kívül veseproblémákat, csontritkulást okoz. Fontos a lelki béke is. A stressz gyomorsavat termel, a gyomorsav pedig tovább savasítja a szervezetet, és komoly betegségeket, például fekélyt okozhat.

Vegyük figyelembe, hogy a kizárólag lúgosító étrendre való áttérés nem veszi figyelembe a táplálkozás szempontjából fontos, más tényezőket, például a glikémiás indexet, az ételek rosttartalmát, és nem foglalkozik a kalória-bevitellel sem, de ha odafigyelünk a változatosságra és a mennyiségre, biztosan hamarosan érezni fogjuk, hogy energikusabbak, egészségesebbek és nem utolsósorba vékonyabbak vagyunk.

Rengeteg táblázat kering a neten savas és lúgos ételek és italok témájában. Igyekeztünk összeszedni a legfontosabbakat.





A zöldségek nagy része lúgosít


Lúgosító:

Gyümölcs: meggy, citrom, grapefruit, lime, kókusz, zöld banán
Zöldség: lencse, tofu, fehérbab, szójabab, a gomba kivételével az összes zöldségféle
Gabona: hajdina, tönkölybúza, quinoa
Zsír/olaj: hidegen sajtolt olajok általában, olívaolaj, halolajok stb. (kivétel a kukoricaolaj)
Ital: desztillált víz, lúgos víz
Egyéb (ízesítő): Himalája só (rengeteg ásványi anyagot tartalmaz), pirospaprika, fokhagyma, hagyma, cayenne bors, friss zöldfűszerek, kecsketej, író, mandula





Fontos a sok víz

Gyógynövények, melyek segítik a lúgosítást: málnalevél, zsurló, borsmenta, menta, ezekből készítsünk teákat.


Savasító:

Gyümölcs: szilva, cseresznye, ribizli, sárgabarack, őszibarack, sárgadinnye, datolya, görögdinnye, alma, eper, málna, szőlő, füge, áfonya, egres, banán, narancs, mangó, ananász és az összes szárított gyümölcs és gyümölcskonzerv
Zöldség: csicseriborsó, vörös bab, búzahús
Gabona: búza, zab, rizs (fehér, barna és vadrizs), kukorica, árpa, rozs, fehérkenyér, rozskenyér, teljes kiőrlésű kenyerek, péksütemények, kekszek,
Hús: minden hús savasít: a halak, sertés, marha, csirke, vadhús is
Zsír/olaj: margarin, vaj, ghí, kukoricaolaj
Tejtermékek: tej, tojás, sajt, túró, vaj
Ital: gyümölcslevek, sör, bor, tea, kávé, alkohol, tejes italok
Egyéb (ízesítő): finomított asztali sók, ketchup, majonéz, vanília, szerecsendió, mustár, ecet, élesztő, lekvárok, kakaó, szójaszósz, nátrium glutamát ízfokozó, tejtermékek, a mandulán kívül az összes csonthéjas is.

Nyers zöldségeken és gyümölcsökön kívül érdemes kipróbálni egy rántott tököt vagy patisszont, a hagyományos liszt, tojás, zsemlemorzsa helyett tönkölyliszt és szezámmag keverékében megforgatva kókuszzsírban sütve, vagy egy borscs levest hús nélkül, csak zöldségekkel, de finom lehet a tabulé, ha kölessel készítjük, és az ecet helyett citromlevet használunk.





A citrom, bár sav, lúgosít


További receptek:

Káposztás babcsíra saláta:

Hozzávalók:
1 fél fej káposzta
1-2 nagyobb sárgarépa
10 dkg babcsíra vagy más friss csíra (bioboltokban kapható)
1-2 fej vékonyra vágott újhagyma vagy lilahagymahagyma (kihagyható)

Elkészítés:
A káposztát, a répát és a hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd összekeverjük a csírával.
Még finomabb lesz, ha meglocsoljuk egy kis citrom vagy lime levével.

Brokkolifasírt rizsliszttel:

Hozzávalók:
60 dkg brokkoli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Szerecsendió, Himalája só, olívaolaj
3 evőkanál barnarizs liszt

Elkészítés:
A brokkolit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, apróra törjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Belekeverjük a rizslisztet és kis golyókat formázunk, melyeket sütőpapírral borított, olívaolajjal megkent tepsire téve sütünk meg 180 fokon, körülbelül 20 perc alatt. Zöldsalátával tálaljuk.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Kedd - menü ajánlat
  2011-04-04 13:12:28, hétfő
 
  Kedd - menü ajánlat:ma Kecskeméten, Giuditta25 konyhájában nézünk körül

Előétel: Olasz csirkeleves
Főétel: Csirkemellcsíkok mézes-szezámmagos bundában
Desszert: Málnás almakompót diétásan
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségpörkölt


Olasz csirkeleves:

Hozzávalók:
2 személynek:
1 csirkemellfilé
2 csirkehúsleves-kocka
1,5 dl tejszín
2 evőkanál liszt

bors
1 kis kukoricakonzerv
cérnametélt

Elkészítés:
1. Főzzük ki a tésztát.

2. Fél liter vizet forraljunk fel egy lábasban. Ha forr, dobjuk bele a 2 leveskockát. Ha a kockák felolvadtak, rakjuk bele a kis kockákra vágott csirkemellet.

3. Lassú tűzön kb. 20 percig főzzük, amíg a hús meg nem puhul.

4. A lisztet keverjük csomómentesre a tejszínnel, és adjuk hozzá 1 merőkanállal a húslevesből is, majd öntsük hozzá a leveshez, forraljuk fel.

5. Adjuk hozzá a kukoricakonzervet, sózzuk, borsozzuk.

6. További 5 percig még főzzük, majd tálaláskor adjuk hozzá a kifőtt cérnatésztát is.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Giuditta25 küldte. Köszönjük!


Csirkemellcsíkok mézes-szezámmagos bundában:

Hozzávalók:
A húshoz:
2 csirkemellfilé
liszt
2 tojás
2 evőkanál méz
szezámmag
tej

étolaj
A körethez:
20 dkg nagyon vékony cérnatészta (vermicelli)
fél fej lilahagyma
fél fej vöröshagyma
1 sárgarépa
fél piros kaliforniai paprika

szójaszósz

Elkészítés:
1. A körethez egy lábasba tegyünk egy tésztaszűrőt, abba a tésztát. Forró vízzel öntsük le, majd néhányszor keverjük át, és tegyük félre.

2. Vágjuk vékony csíkokra a kétféle hagymát, a paprikát és a megtisztított répát. Kevés olajon néhány percig pirítsuk, enyhén sózzuk meg.

3. Borítsuk rá a tésztát, és ízlés szerint locsoljuk meg szójaszósszal. Pár percig pirítsuk őket együtt, majd tálalásig tegyük félre.

4. Vágjuk hosszú, vékony csíkokra a csirkemellet, sózzuk meg.

5. Két mélytányért készítsünk elő a panírhoz: az egyikbe csak sima lisztet tegyünk, a másik tányérba üssünk 2 egész tojás, sózzuk, adjunk hozzá tejet, és jól keverjük el. Tegyük bele a mézet, és ne sajnáljuk a szezámmagot sem. Végül annyi lisztet adjunk hozzá, hogy egy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.

6. Hevítsünk egy serpenyőben olajat. A húsokat először a lisztbe, majd a mézes-szezámos masszába mártsuk bele, néhány percig kis lángon süssük mindkét oldalát (akár fedő alatt, akár anélkül).

7. A kisült húsfalatokat a pirított zöldséges rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Giuditta25 küldte. Köszönjük!


Málnás almakompót diétásan:

Hozzávalók:
3 alma
fahéj ízlés szerint
2 evőkanál édesítőszer
1 teáskanál méz
málnás gyümölcstea filter
citrom

Elkészítés:
1. Hámozzuk meg az almákat, kockázzuk fel.

2. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és közepes lángon kb. 10 percig főzzük, amíg az alma megpuhul.

3. Tegyünk bele 2 evőkanál édesítőszert, 1 teáskanál mézet, ízlés szerint fahéjat és citromkarikákat.

4. Végül áztassunk bele egy málnás gyümölcsteafiltert. Fogyasszuk még melegen vagy hűtve!





Megjegyzés:
A 90 napos fogyókúra gyümölcsnapjára készítettem, nagyon feldobja a monoton gyümölcsnapi menüt. A gyümölcstea finom ízt ad, és nem utolsósorban elveszi az édesítőszer - számomra legalábbis - furcsa, jellegzetes ízét.

Narancsos-fahéjas, almás-fahéjas teával is kiváló.

A receptet és a fotót Giuditta25 küldte. Köszönjük!


Zöldségpörkölt II.:

Hozzávalók:
2 személynek:
fél fej vöröshagyma
fél cukkini
2 sárgarépa
kb. 15 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál pirospaprika

bors
ételízesítő
étolaj

Elkészítés:
1. Pörköltalapot készítünk: olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Félrehúzzuk a tűzről, rátesszük a pirospaprikát. Kevés vízzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.

2. Először a vékony karikákra vágott sárgarépát tesszük bele, mert ennek kell a legtöbb idő, hogy megfőjön.

3. Pár perc múlva hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit, legvégül pedig a zöldborsót.

4. Belereszelünk 2 gerezd fokhagymát, és addig főzzük, míg az összes zöldség megpuhul (kb. 10 perc).





Megjegyzés:
A 90 napos fogyókúra keményítőnapjára ideális krumplipürével vagy rizzsel. Nem fogyókúrázóknak tésztával ajánlom.

A receptet és a fotót Giuditta25 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben eltöltendő hetet!
  2011-04-04 12:16:33, hétfő
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak!

Csodálatosan szép napot!
és







(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hetet  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2011.03 2011. április 2011.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 249 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1756
  • e Hét: 6337
  • e Hónap: 20242
  • e Év: 149949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.