Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Klári Anyáknapi levele
  2011-05-01 20:02:10, vasárnap
 
  Kedves Barátnőm!
Szép Vasárnapot és Boldog Anyák napját kívánok!
Puszi Klára
...... .....


ÉDESANYÁM

Védelmet nyújt hű szíve, karja,
Jósága hibám eltakarja.
Tanácsol, táplál, gondoz, szépít
Hittel lelkemben oltárt épít.

Ha betegség támadja testem,
imádkozva virraszt mellettem.
Orvoshoz megy, gyógyszert hoz, ápol,
Megfeledkezve önmagáról.

Figyelmeztet és tanít jóra,
Szent Igére Krisztusi szóra,
Nem fárad el javamat tenni,
Boldogságom, üdvöm keresni.

Édesanyám, szeretlek téged,
Hálám, hűségem tüze éget...
Sokáig élj, hogy legyen módom
Minden jóságod meghálálnom.

Az Úr áldjon, vezessen, védjen,
Hogy semmi baj, soha ne érjen
S kívánom, hogy végső óránk ha üt,
A menyben is legyünk majd együtt.
.....


........




 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Anyáknapi versekzők nélkül
  2011-05-01 19:57:53, vasárnap
 
  Csiza Józsefné küldte levélben

Szeresd édesanyádat
Ő az, aki halkan
Bölcsőd fölé hajol,
Ő az, aki neked
Altató dalt dalol.

Megmosdat, megfürdet
Megfésül szépen,
Tündér mesét mond
Lágy téli estéken.

Amikor beteg vagy
Ő az, aki ápol,
Két szemében mennyi
Aggódás, gond lángol.

Ő az, aki mindig
Imádkozik érted
Nincs, óh nincs határa
Nagy szeretetének.

Tele van a lelke
Érted égő fénnyel,
Ne bántsd meg őt soha
Engedetlenséggel.

Cím és szerző nélküli
Van egy szó, van egy név ezen a világon,
Melegebb, színesebb, mint száz édes álom.
Csupa virágból van, merő napsugárból..
Ha ki nem mondhatod, elepedsz a vágytól.

Tisztán cseng, mint puszták estéli harangja,
Örömében sír az, aki e szót hallja.
Ártatlan kisgyermek, csöpp gügyögő hangja,
Amikor gőgicsél, mintha volna szárnya.

A amikor a szíved már utolsót dobban,
Ez az elhaló szó az ajkadon ott van.
Mehetsz messze földre, véres harcterekre,
Ez a szó megtanít igaz szeretetre.

Bánatban, örömben - ver az Isten vagy áld,
Hogyha elrebeged, már ez is imádság.
És ha elébed jön könnyes szemű árva,
E szóra felpattan szíved titkos zárja.

Drága vigasztalás ez a a szó, ez a név,
Királynak, koldusnak menedék, biztos rév.
Te vagy legboldogabb, nem gyötörnek gondok,
Ha keblére borulsz és el kinek mondod?

S ha szomorú fejfán olvasod e nevet,
Virágos sírdombon a könnyed megered.
Van egy szó, van egy név, valóság, nem álom,
Nekem a legdrágább ezen a világon.

Ez a legforróbb szó, az én legszebb imám,
Amikor kimondom: anyám, édesanyám.
Mennyei jó Atyám, őriző pásztorom,
Kelő nap fényénél hozzád fohászkodom.

Fejet hajt előtted a fűszál, virágszál,
Hálát adok néked, hogy reám vigyáztál.
Ne hagyj el engemet édes jó Istenem.
Óh, ha te vagy velem, kicsoda ellenem?
Függeszd őrző szemed édes jó anyámra,
Hints áldást fejére, a lába nyomára.
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
Erzsike levele mindenkinek
  2011-05-01 19:49:17, vasárnap
 
  MINDEN KEDVES NAGYMAMÁNAK ÉS ÉDESANYÁNAK, NAGYON SOK BOLDOG ANYÁK NAPJÁT KIVÁNOK: Csiza józsefné, ERZSIKE








Köszi a levelet
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
2011. 05.1.Húsvét 2. vasárnap
  2011-05-01 19:22:03, vasárnap
 
  Az Isteni Irgalmasság vasárnapja
Amikor a hét első napján (húsvétvasárnap) beesteledett, Jézus megjelent a tanítványoknak ott, ahol együtt voltak, pedig a zsidóktól való félelmükben zárva tartották az ajtót. Belépett, és így szólt hozzájuk: ,,Békesség nektek!" Miután ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és az oldalát. Az Úr láttára öröm töltötte el a tanítványokat. Jézus megismételte: ,,Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." E szavak után rájuk lehelt, és így folytatta: ,,Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek nem bocsátjátok meg, az nem nyer bocsánatot."
A tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Iker, nem volt velük, amikor Jézus megjelent nekik. Később a tanítványok elmondták neki: ,,Láttuk az Urat." De ő így szólt: ,,Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem érintem ujjaimat a szegek helyéhez, és nem tapintom meg kezemmel oldalát, én nem hiszem!"
Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett és köszöntötte őket: ,,Békesség nektek!" Tamásnak pedig ezt mondta: ,,Nyújtsd ide az ujjadat és nézd a kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és érintsd meg oldalamat! Ne légy hitetlen, hanem hívő!" Tamás így válaszolt: ,,Én Uram, én Istenem!" Jézus ezt mondta neki: ,,Most már hiszel, Tamás, mert láttál engem. Boldogok, akik nem láttak, és mégis hisznek!" Jézus még sok más csodajelet is művelt tanítványai szeme láttára, de azok nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezeket viszont megírták, hogy higgyétek: Jézus a Messiás, az Isten Fia, és hogy a hit által életetek legyen benne
Jn 20,19-31

Elmélkedés
26 év 5 hónap 17 nap
2005. április 8-án személyesen is ott lehettem Rómában, a Szent Péter téren II. János Pál pápa temetési szertartásán. A hatalmas kivetítőkön gyakran mutatták, amint az elhunyt pápa koporsójára helyezett evangéliumos könyvet lapozza a szél. Talán a friss, római, tavaszi szél vagy a Szentlélek olykor titokzatosan, máskor egészen nyilvánvalóan működő szele, mígnem egy hevesebb fuvallat becsukta az evangéliumos könyvet, amely ennek köszönhetően éppen úgy feküdt a pápa szíve felett, ahogyan sok szentet is ábrázolni szoktak evangéliummal a szíve felett. Sokan talán csak a szél játékának tartották ezt, de minden bizonnyal a Szentlélek csodálatos, előre mutató jele lehetett: aki itt nyugszik valóban szent életet élt. Sok ember meggyőződése volt ez már akkoriban, s nem túlzás azt állítani, hogy a lengyel származású pápa az életszentség hírében hunyt el. A halála felé közeledő pápáról, látván az ő tevékenységét és a szenvedések türelmes elviselését, időnként elhangzottak ilyen jellegű megnyilvánulások, a temetési szertartás során pedig fiatalok csoportjai hatalmas, ,,Santo subito!", azaz ,,Azonnal szent!" feliratú transzparenseken fejezték ki, hogy miként gondolkoznak pápájukról, miközben több ezres tömeg kiáltotta hangosan ugyanezt, mintegy kérve II. János Pál boldoggá avatását.
Ez a kérés teljesül a mai napon az egész Egyház és mindannyiunk örömére. Ma, 2011. május 1-jén, az általa bevezetett Isteni Irgalmasság ünnepén Rómában boldoggá avatják II. János Pál pápát, amely esemény jelentős állomás a szentté avatás felé vezető úton. Egy vasárnapi prédikáció keretében aligha lehetne összefoglalni a 26 év 5 hónap és 17 napig tartó pápasága és 85 esztendeig tartó élete eseményeit, de arra sem volna elég az idő, hogy tanításának legfontosabb elemeit legalább címszavakban felsoroljuk. Néhány dolgot említsünk meg mégis! Karol Wojtyla a lengyelországi Wadowice-ben született 1920. május 18-án. 1946-ban szentelték pappá, majd 1958-ban püspökké. 1964-ben krakkói érsek lett. 1978. október 16-án választották meg pápának, s ekkor vette fel a II. János Pál nevet. 104 lelkipásztori útja során a világ 129 országában 617 helyen járt, Olaszországon belül pedig 146 apostoli látogatást tett. 1991-ben és 1996-ban Magyarországon is járt, s ekkor sokan személyesen is részt vehettünk szentmiséjén. Fáradhatatlanul járta a világot, hogy legfőbb pásztori küldetését teljesítve megerősítse az embereket a hitben, s ezen munkájában csupán rövid időre törhette meg az 1981. május 13-án ellene elkövetett merénylet. Szólt a fiatalokhoz és az idősekhez, kiállt a gyermekek és a családok, valamint az élet védelmében. Bátorította hivatásuk teljesítésében a püspököket, a papokat és szerzeteseket. Őszinte és hiteles hangon szólt a betegekhez és a szenvedőkhöz, mint aki korának előrehaladtával maga is egyre jobban érezte vállára nehezedni a betegség keresztjét.
Tanításából vagy inkább lelkületéből mindössze két dolgot szeretnék megemlíteni éppen mai aktualitásuk miatt. Ma, május első vasárnapján az édesanyákat köszönjük, s valamennyien kifejezzük szeretetünket édesanyánk felé. II. János Pál pápa különös szeretetet tanúsított Jézus édesanyja, Szűz Mária felé, s arra tanított minket, hogy benne égi Édesanyánkat tiszteljük. A fatimai jelenések évfordulóján ellene elkövetett merényletet után többször megemlítette, hogy Mária térítette el a lövedéket, hogy az ne legyen számára halálos, s felépülését követően a pápa Fatimába zarándokolt, hogy kifejezze háláját, köszönetét a Szent Szűz iránt. Pápai jelmondata: Totus tuus, azaz ,,Egészen a Tiéd" is azt fejezte ki, hogy Máriának ajánlja életét.
Ma, az Isteni Irgalmasság ünnepén, amelyet az ő kezdeményezésére tartunk meg a húsvétot követő vasárnapon, szintén érdemes megemlíteni, hogy meggyőzően hirdette a bocsánatot. Tudott bocsánatot kérni. A vétkesek helyett is bocsánatot kért például a nők ellen elkövetett igazságtalanságokért, egyes keresztények hallgatásáért a zsidóüldözések idején, a kereszténység szétszakadásához vezető bűnökért, a hitterjesztés során elkövetett türelmetlenségekért és helytelen módszerekért, az Egyház és az egyházi személyek által elkövetett igazságtalanságokért. És tudott megbocsátani is, amelynek egyik legszebb példája az volt, amikor a börtönben meglátogatta merénylőjét és megbocsátott neki. Ő, aki tehát egyaránt tudott bocsánatot kérni és megbocsátani, hitelesen bátorított minket, hogy forduljunk bizalommal az irgalomban gazdag Isten felé, aki mindenkor kész megbocsátani nekünk.
II. János Pál pápa boldoggá avatása azt jelenti, hogy az Egyház ünnepélyes formában hivatalosan is elismeri az ő életszentségét, engedélyezi nyilvános tiszteletét és példaképként állítja őt elénk. Életszentségének titkát sok mindenben kereshetjük. Én az imádkozásában vélem felfedezni. Képen villannak fel előttem, ahogyan elmélyülten imádkozik vagy a keresztúti imádság során elmélkedik. Istenre figyelt. Az imádságban is és bizonyára minden más cselekedetében is. Tanuljuk meg tőle az Istenre figyelés!
© Horváth István Sándor

Imádság:
Istenünk, te Boldog II. János Pál pápát meghívtad követésedre, és ő egész életét neked ajánlotta. Téged szolgált papként, püspökként és az Egyház legfőbb pásztoraként. Hivatásának tekintette, hogy Krisztushoz vezessen minket, erősítsen minket a keresztény hitben, és hirdesse számunkra és minden ember számára az evangéliumot. Istenünk, hálát adunk neked II. János Pál pápáért és kérünk, hogy segíts minket az életszentség útján haladni!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Ha anya vagy ....
  2011-05-01 15:42:41, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Irmus virágos képe
  2011-05-01 15:37:02, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Inci Anyáknapi képe
  2011-05-01 15:27:51, vasárnap
 
  Drága Barátnőm Maroka!
Köszönöm a sok jó kívánságot, kedves ajándékaidat. Szép vasárnapot és boldog Anyák napját kívánok. A régi május elsejékre emlékezve, töltsd kellemesen a napot. Puszillak Inci

...... .....


Köszi szépen, neked is viszont
 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Május első vasárnapján........
  2011-05-01 15:22:23, vasárnap
 
  Kedves Marókám fogadd szeretettel! Sok puszi: Kőrösiné, Margó




Május első vasárnapján
vidám szívvel jöttünk,
hogy itt minden édesanyát
örömmel köszöntsünk.
Kívánunk az Úr Jézustól
sok-sok boldog évet,
gyermekeik szeretetét
áldást, békességet!
...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
Hogyha virág lennék,
  2011-05-01 15:01:42, vasárnap
 
  Drága Maróka!
Jó éjszakát, szép ünnepet kívánok Neked sok szeretettel, Nj. Zsike

...... .........


Hogyha virág lennék,
ölelnék jó illattal;

Hogyha madár lennék,
dicsérnélek zengő dallal;

hogyha mennybolt lennék,
aranynappal, ezüstholddal,
beragyognám életedet csillagokkal.

Virág vagyok: ékes
piros szirmú, gyönge rózsaág;
madár vagyok: fényes
dalt fütyülő csöpp rigócskád;
eged is: szépséges
aranynappal, ezüstholddal,
beragyogom életedet csillagokkal.
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
József Attila: Mama
  2011-05-01 14:57:54, vasárnap
 
  József Attila: Mama

..


Már egy hete csak a mamára
gondolok mindíg, meg-megállva.
Nyikorgó kosárral ölében,
ment a padlásra, ment serényen.

Én még őszinte ember voltam,
ordítottam, toporzékoltam.
Hagyja a dagadt ruhát másra.
Engem vigyen föl a padlásra.

Csak ment és teregetett némán,
nem szidott, nem is nézett énrám
s a ruhák fényesen, suhogva,
keringtek, szálltak a magosba.

Nem nyafognék, de most már késő,
most látom, milyen óriás ő -
szürke haja lebben az égen,
kékítőt old az ég vizében.

Latinovits Zoltán előadásábanVideó link Link

Ének Kávészünet egy. videó link Link

Angolul
I've thought one week of Mama only.
Upon her hips she bore, ungainly,
a clothes-basket; she'd climb the stairway
up to the drying-attic's airway.

Then, for I was an honest fellow,
how I would shriek and stamp and bellow!
That swollen laundry needs no mother.
Take me, and leave it to another.

But still she drudged so quietly,
nor scolded me nor looked upon me,
and the hung clothes would glow and billow
high up above, with swoop and wallow.

It's too late now to still my bother;
what a giant was my mother -
over the sky her grey hair flutters,
her bluing tints the heaven's waters.
 
 
0 komment , kategória:  Anyák napja  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3536
  • e Hét: 10226
  • e Hónap: 22902
  • e Év: 256649
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.