Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Mordeháj Vanunu: Nem akarom Iz
  2011-05-11 20:03:18, szerda
 
  Mordeháj Vanunu: Nem akarom Izraelt!

2011. május 10. 07:45
Falusy Márton - Hunhír.info

Mordeháj Vanunu nevét 1986-ban tanulta meg a világ. Az izraeli nukleáris fegyverek titkait ő fedte fel a Sunday Times című angol lapnak: nemcsak mesélt, hanem fényképekkel is alátámasztotta állításait. Vanunu hosszú évekig dolgozott Dimonában, az izraeli atomprogram ,,bázisán", aztán egyszer csak elege lett, s kitálalt. Börtönbüntetését már hét éve kitöltötte, s most levelet írt a cionista belügyminiszternek: engedjék el végre Izraelből.

Vanunu 1986-ban elhagyta Izraelt, s Londonban tálalt ki az említett angol lapnak. Amikor a szenzációs leleplezés napvilágot látott, a Moszad azonnal a nyomába eredt. Rómában rabolták el 1986 szeptemberében, s titokban Izraelbe szállították (jegyezzük meg jól: ő is cionista emberrablás áldozata lett, mint oly sokan, de a ,,művelt" Nyugat persze hallgatott). Jeruzsálemben állították bíróság elé, kémkedés és hazaárulás miatt 18 évi börtönre ítélték. Az ashkeloni börtönben töltötte ki büntetését (a 18 év nagy részét magánzárkában), s 2004-ben helyezték szabadlábra. Persze csak névleg, mert szabadságát nem nyerte vissza: szigorúan korlátozták és korlátozzák alapvető jogait, külföldiekkel nem tarthat kapcsolatot, Izraelt nem hagyhatja el.

Vanununak most végleg elege lett. Levelet írt Eli Yishai cionista belügyérnek, s szépen kérte: vegyenek egymástól végleg búcsút.

Vanunu azzal érvel a levelében - amelynek másolata egy palesztin hírportál birtokába jutott -, hogy a 2011. március 28-án elfogadott, állampolgárságtól való megfosztásról szóló izraeli törvény értelmében az ő állampolgárságát is törölni kell. A Kneszet által nemrég elfogadott jogszabály szerint ugyanis mindazokat meg kell fosztani állampolgárságuktól, akiket kémkedés és hazaárulás miatt ítéltek el. Vanunut éppen ezekért a cselekményekért ítélték el, s ő most élni óhajt az állampolgárságtól való megfosztás remek lehetőségével:

,,Az izraeli médiában és az izraeli utcákon ,,atomkémnek", ,,árulónak" neveznek; zaklatnak és üldöznek immár 25 éve, mint Izrael ellenségét. Még mindig úgy érzem magam, mintha börtönben lennék, mintha hadifogoly lennék, akit túszként fogva tart az állam és a kormány."

Vanununak elege van tehát abból, hogy immár negyedszázada nem élhet a minden embert megillető jogokkal. ,,Szeretnék élni a választás szabadságával, vagyis hogy azt választom, hogy nem akarok izraeli állampolgár lenni. Nem érdekem, hogy izraeli állampolgár legyek, nem akarok itt élni" - írja Vanunu. Kérését pedig azzal is alátámasztja, hogy - mint fentebb már jeleztük - egy új izraeli törvény szerint a kémkedésért, árulásért elitélteket megfosztják állampolgárságuktól.

,,Kérem, hogy itt és most fosszanak meg állampolgárságomtól. Az a kívánságom, hogy szabadítsanak meg engem Izraeltől, mert Izrael nem akar engem, s én sem akarom Izraelt. Mindent, amit tudtam, elmondtam már 1986-ban az angol napilapnak. Több bizalmas információ nincs a birtokomban. Eljött az idő, hogy Izrael szabadon engedjen - 25 évnyi, egy teljes negyedszázadnyi bebörtönzés után!"

Vanunu tehát végleg távozni akar, de borítékolható: a cionista terrorállam nem engedi ki a markából. Pedig a már 1986-ban anglikán vallásra tért egykori atomtechnikust sok ország szívesen befogadná, de Izrael hajthatatlan. Vanunu ugyanis jelkép. Izrael sokáig azt hazudta, nem rendelkezik atomfegyverekkel. Mordeháj Vanunu volt az, aki ezt a hazugságot látványosan leleplezte. Ezért kell bűnhődnie, még ,,szabadlábon" is.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=40773
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyílt Levél Dr. Orbán Viktorna
  2011-05-11 14:20:29, szerda
 
  Nyílt Levél Dr. Orbán Viktornak...

Miniszterelnök Úr!

Már írtam Önnek a Facebook weboldalán nyílt levelet a rendvédelmi elképzeléseikkel kapcsolatban, de nem méltatott figyelemre. Ha már nekem nem válaszolt, akkor legalább a hivatásosok szakszervezeti vezetőinek, és rajtuk keresztül 63 ezer hivatásosnak, továbbá 29 ezer nyugdíjasnak mondhatott volna pár szót arról, hogy mi ez a mértéktelen gyűlölet Önben velünk szemben?! Gondolom, tisztában van azzal is, hogy hónapok óta tart bizonytalanságban ennyi embert, megfejelve őket a családjukkal, mert alapvetően őket is érintik a tervezett megvonások, főként a korkedvezményes nyugdíjak elvétele. Azért írok csak Önnek, mert hibbant végrehajtóival értelmetlen bármilyen párbeszéd. Lázár János hivatásos bűnpártolóval (Jogász, vagy nem? A jogász pedig mindig más zsebében turkál, mint most is.) felesleges tárgyalnunk, mert annak ellenére, hogy már az elmúlt ciklusban is a rendészeti bizottság vezetője volt, fogalma sincs a szakterületről, és az ott dolgozókról. Dr. Pintér Sándor pedig nekem hiteltelen. Aki ezt az életpályamodellt megalkotta csak azért, hogy ő jól járjon, és 48 évesen elmehessen nyugdíjba, majd becsukná a boltot, az előttem nem ember. És senki nem ember előttünk, aki nem folytat velünk párbeszédet, aki nem hajlandó együttműködésre. Ugye Elnök Úr?

Nem lesz nehéz dolga, ígérem, mert csak kérdéseket fogok feltenni. Nem kell azonnal válaszolnia, mert úgyis képtelen lesz rá. Még Ön is. Akkor kezdem:

1) Ha karcsúsítani szándékoztak a közszolgálatokon (Önök kommunikálták), akkor hová akarnak vissza irányítani több ezer volt hivatásost?

2) Tévednék, hogy az állománytábla véges?

3) Ugye nem akarnak rendőrállamot?

4) Tán félnek a választópolgároktól? Miért?

5) Ha elfoglaljuk az állománytáblát, akkor mi lesz a most felszerelt fiatalokkal?

6) A hivatásos pályákon idős emberekre, vagy egészséges fiatalokra van szükség? Kik szolgálnak hatékonyabban?

7) Eltörlik az éves emeltszintű egészségügyi elvárásokat?

8) Tudja Ön, hogy mi a különbség a hivatásos szolgálatra alkalmatlan, vagy a rokkant között?

9) Ha hivatásos szolgálatra alkalmatlan minősítéssel ment valaki nyugdíjba, akkor mitől lesz ismét alkalmas? Rontanak a színvonalon?

10) Az Ön TEK-es testőrsége hány éves korig védheti? Vagy lesznek 50 év feletti testőrei is?

11) Esetleg csak a TEK-re vonatkoznak az emelt követelmények? Mivel különb Ön, mint az a választó, akinek a szavazatáért kunyerált nemrég? Mitől több a fizetésük, mint azoknak, aki az utcán teszik kockára az életüket?

12) Ha felszerel, mégis mondjuk tízezer nyugdíjast, akkor tisztában van azzal, hogy mennyi a felszerelési költségük (eszközök, fegyverzet, irodák, stb...)?

13) Nem gondolja, hogy a nyugdíjak olyan állami garanciák, amihez, ha hozzányúlnak, akkor semmit nem fognak Önnek elhinni? Hogy megrendül az emberek bizalma az államhatalomban?

14) Gondolja, hogy akiktől elvenni készül a nyugdíját, a nyugállományba vonulásuk után nem vettek fel hiteleket? Hogy családok ezreit sodorja anyagi veszélybe? Vagy ez Önnek nem számít?

15) Hol van a világon ilyen visszamenőleges törvénykezés? Ön libáért vette a diplomáját? Nem tudja véletlenül, hogy Oxfordban már kitették-e szégyenfalra? Gondolja, hogy nemzetközi bíróságon ezért nem marasztalják el? Őket is korlátozni fogja?

16) Kitaláltak már valamit arra, hogy Lex Borkai ismét megúszhassa, és ne veszítse el a nyugdíját (1965. augusztus 31-én született ugyanis!)?

17) Érvényes lesz-e a nyugállományból visszaerőszakolt állomány vonatkozásában a Lex Borkai egyszeri kitöltése? Vagy a munka frontjára való visszahelyezés ismét lenullázza ezt a törvényt?

18) Milyen törvény kötelez arra egy hivatásost, hogy ismét a közszolgálatban dolgozzék? Nem vállalhat máshol munkát, csak ahol Ön megmondja? Ez nem diszkriminatív lépés?

19) Mi lesz, ha tömegesen nem veszik fel a munkát, mert alkotmányellenesnek ítélik ezt az egész eszetlen agymenést? Nem kapnak fizetést, vagy börtön várja azokat, akik nem hajlandók engedelmeskedni, vagy munkanélkülivé válnak?

20) Mi van azokkal, akik időközben a polgári életben munkát találtak?

21) Gondolja, hogy a kényszer munkakedvet csinál?

22) Tudja-e, hogy minket az állománytábla szerint minden beosztásban magasabb illetmény illet meg, mert mi már egyszer megjártuk a szamárlétrát?!

23) Ha hétvégeken az aktív állománynak biztosítják a mellékállást, vagy egy magasabb keresetet, akkor ez milyen hatással lesz a költségvetésre?

24) Ha hétvégeken kereshetnek a hivatásosok, - szemben a hétközbeni megalázó jövedelmekkel - akkor mikor pihennek?

25) Olyan munkavállaló, aki éjjel-nappal dolgoztatva van, majd hétvégeken és szabadnapjain pedig megkeresi a betevőt, az nem szenved rövidtávon egészségromlást? S utána mi lesz vele?

Nem kéne időt és lehetőséget adni a pihenésre, feltöltődésre az állománynak? Erről nem Önöknek kéne cserébe gondoskodni?

26) Gondolja, hogy félelemből dolgozni fog a pótlékaitól megfosztott állomány? A folyamatos elvonások munkakedvet csinálnak?

27) Eltörlik az etikai kódexet? Ugyanis abban le vagyon írva, hogy nem kerülhet a hivatásos fizetésképtelen állapotba, az anyagi helyzetének stabilnak kell lennie! Vagy lesz indok legalább fenyítésre, és kirúgásra?

28) Ha visszatesznek a munka frontjára (amit kétlek), gondolják, hogy esküt fogunk mi nyugdíjasok ismét tenni? Miért is? Ha pedig nem teszünk ismét esküt, akkor mi alapján állapítanak meg katonai bűncselekményt a rovásunkra? Bebörtönöznek? Mi alapján?

29) Vagy különbséget tesznek a nyugdíjból visszaerőszakolt állomány és a még aktív állomány között? Mi politizálhatunk, és nem vonatkoznak ránk a még aktívakat érintő szabályok?

30) Önök szerint, ha az emberek ezt olvassák, akkor lesz olyan hülye, aki önként felszerel?

31) Vagy hülyékből elég ebben az országban annyi, akik elhiszik, hogy ha a saját erőszakszervezetüket legyengítik, vagy azokkal szembe mennek, akkor tovább tudják kormányozni ezt az országot? Hát nem veszik észre, hogy a hivatásosok, a volt hivatásosok, azok családjai milyen dühösek Önre, Önökre?

32) Nem akarja észrevenni, vagy agyára ment a húsz év hazudozása, amikor nekimegy az egész munkavállalói rétegnek, azzal a saját politikai sírját ássa?

33) Nem gondolja, hogy éppen a hivatásosok közötti szolidaritás, egység fogja a többi munkavállaló támogatásával áthúzni a népnyúzó elképzeléseiket? Ugyanis a gondolkodó emberek már tudják, hogy ez a járható út, hiába minden igyekezet a társadalom megosztására!

34) Most figyeljen igazán, mert ez a legfontosabb kérdés: nem akar még most, önként polgárbarát politikára váltani, vagy ha már marad nyakas, eltakarodni?!

Soha nem múló tiszteletlenséggel:

Hortobágyi István

nyugalmazott rendőr őrnagy

tmrsz.hu
2011. május 11.


http://www.jovonk.info/2011/05/11/nyilt-level-dr-orban-viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Európai polgárháborút vizionál
  2011-05-11 09:50:43, szerda
 
  Európai polgárháborút vizionál (és szít) a CIA


Az arab világon végigsöprő forradalmi hullám és a fukusimai atomkatasztrófa némileg elterelte a figyelmet az európai országok válságáról, pedig a helyzet tovább romlik a vén kontinensen is. Portugália drasztikus nadrágszíj-megszorító intézkedésekre kényszerült, és ezzel együtt gyakorlatilag az Európai Pénzügyi Stabilitási Alap és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) gyámsága alá került. Spanyolország gazdasági helyzete napról-napra aggasztóbb, az elemzők többsége arra számít, hogy legkésőbb őszre fizetésképtelenné válik, ugyanakkor Görögország sem nyerte vissza költségvetési egyensúlyát az Európai Alap és az IMF tavaly júniusi segítsége ellenére sem.

Legutóbbi washingtoni találkozójukon az IMF és a G20-ak berkeiben is komoly aggodalom mutatkozott e tekintetben, különösen a görög adósság lehetséges, sőt egyre valószínűbb átütemezésének a perspektívájában. Ez valójában azt jelenti, hogy az ország ismét nagyon közel került a fizetésképtelenséghez, ami pedig katasztrofális lenne a görög állampapírokból alaposan bevásárló európai bankok számára. A legrosszabb elkerülésére két megoldás kínálkozik: megszigorítani a segélyterv feltételeit és újabb megszorító intézkedésekkel tovább szorongatni a görög népet, akár egy súlyos társadalmi tiltakozóhullámot is kockáztatva, vagy további segélyekért pumpolni az Európai Alapot és az IMF-et. Újabb költségvetési megtakarításokat jelentve be Athén az előbbi megoldást választotta, miközben az euróövezetből való kilépést is fontolgatja.

Az egyik német kiadvány által nemrég közzétett bizalmas feljegyzés szerint az Európai Unió több magas rangú vezetője azt tanácsolta közeli munkatársainak, hogy megtakarításaik egy részét fektessék nemesfémekbe (Vertrauliche Mitteilungen, 2011. február 15). Meglehetősen szokatlannak számít, hogy az EU fejesei aggódnak a beosztottaik befektetései miatt, az ominózus dokumentum azonban megmagyarázza, hogy az alelnöknek mi volt a motivációja. ,,2011-ben erős inflációs nyomásra, az irányadó kamatszint emelkedésére és a főbb alapanyagok jelentős áremelkedésére számítunk. Újabb lökéshullámok várhatók a pénzpiacokon, az euró pedig devalvációs spirálba fog kerülni." A társadalmi válság terén a dokumentum még ennél is riasztóbb kilátással számol. ,,A tagországokban a munkanélküliség növekedésének és a szociális állam lebontásának az együttes hatása növelni fogja az erőszak veszélyét. Középtávon a minimumra kell csökkentenünk a társadalombiztosítást, még ha ez lázadásokat és erőszakot is fog kiváltani."

Minthogy az állam autoritását semmiképpen sem lehet kétségbe vonni, ahogyan a vele szoros véd és dacszövetséget alkotó fináncoligarchia hatalmát sem, meg kell tehát találni a megfelelő figyelemelterelő (diverziós) eszközt a nép dühének levezetésére. Erre a célra tökéletesen megfelel az afrikai tömeges bevándorlás jelentette ,,fordított gyarmatosítás" eredményeként Nyugat-Európában egyébként is évek óta fokozódó iszlamofóbia, amely könnyűszerrel tovább szítható a jórészt cionista kézben lévő (és a muszlimgyűlölet fokozásával természetszerűleg eminens izraeli stratégiai érdekeket is szolgáló) fősodratú média jóvoltából, hogy így tereljék el a ,,jónép" figyelmét a valós társadalmi problémákról (meg persze a gazdasági világválság okozóinak és legfőbb haszonélvezőinek a valós kilétéről). Ezt jelzi az a titkos CIA-jelentés, amelyet áprilisban szivárogtattak ki, és többé már egyáltalán nem titok, hogy amikor ennek a titkosszolgálatnak valamely bizalmasnak mondott dokumentuma nyilvánossá válik, akkor az biztosan propagandacélokból történik.

A jelentés ,,a polgárháború lehetőségére" figyelmeztet ,,az EU bizonyos részeiben", külön is kiemelve, hogy ,,Franciaországban és Spanyolországban a bebörtönzött bűnözők 70 százaléka muzulmán", és hogy ,,jelentős bevándorló népességével Európa gyöngének és hanyatlónak tekinthető, ahol évről-évre nő a zavargások kockázata". Az utóbbi időben számos nyugat-európai országban zömükben muszlim bevándorló fiatalok által kirobbantott súlyos utcai zavargások a CIA szerint ,,a jövendő polgárháborúk előjeleiként" értékelhetők. ,,Ennek az az oka, hogy a bevándorlók egy része nem is akar beilleszkedni, inkább fegyveres erővel jogon kívüli zónákat hoznak létre, miközben az állam az (őshonos) lakosságot szisztematikusan lefegyverzi", állítja a dokumentum, majd arra következtet, hogy ez a helyzet ,,nacionalista mozgalmak feltűnéséhez fog vezetni Európában 2012 és 2016 között, etnikai és vallási feszültségeket okozva minden európai államban és a muzulmánok kiűzését eredményezve".

Íme a Huntington-féle ,,civilizációk összecsapásának" elmélete, a CIA által felmelegített (és előkészített) változatban. Különböző titkos propaganda- és akciószolgálatok azon mesterkednek, hogy a kollektív képzeletet manipulálva lelkileg destabilizálják az általuk vagy fedőszerveik által felheccelt, a helyi kollaboráns elitek által pedig önös politikai érdekből felbátorított etnikai kisebbségek terrorjának kitett európai őslakosságot. És ha már itt tartunk: mielőtt a gyöngyöspatai események kapcsán egyesek az orosz titkosszolgálatok aknamunkájáról fantáziálnak, előbb talán feltehetnék maguknak a ,,cui prodest" klasszikus kérdését. Azt tudniillik, hogy vajon leginkább kik húznak hasznot abból, ha Európa gyönge, megosztott és etnikai konfliktusokkal terhelt? Különösen annak ismeretében, hogy az amerikai állampolgárságú ,,altruista" üzletember ,,cigánymentő" akciójával egyidejűleg (nem orosz, hanem) amerikai diplomaták bukkantak fel a községben, ahogyan például a franciaországi etnikai forrongások színhelyein is rendre az amerikai ,,diplomáciai" aktivitás fokozódását érzékeli a francia belső elhárítás. Csak a legnaivabbak gondolhatják azt, hogy mindez a véletlen műve.

Egyébként kész csoda, hogy egyáltalán bárkinek is lehetnek még illúziói egy olyan országgal kapcsolatban, amely a legalapvetőbb emberi jogokat és a nemzetközi jogot (szokása szerint ismét) megcsúfolva, az éj leple alatt, orvul gyilkoltatja meg álarcos martalócaival az első számú közellenségévé kikiáltott és védekezésre képtelen, merthogy fegyvertelen bűnbakját, biztonság kedvéért a feleségével és a kisfiával együtt (,,járulékos veszteségek"), miközben a ,,célzott likvidálást" elrendelő Nobel-békedíjas elnöke élő, egyenes adásban kukkolja végig a mészárlást, fölöttébb istenes népe pedig spontán utcai karneválokon nyilvánítja azt ,,kósernek". Van még lejjebb?

MD 2011. V. 10.

http://ellenkultura.info/europai-polgarhaborut-vizional-es-szit-a-cia.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
IGAz TÖRTÉNET KOMMENTÁR NÉLKÜ
  2011-05-11 09:41:37, szerda
 
  IGAZ TÖRTÉNET KOMMENTÁR NÉLKÜL!

Értékek megfordulása - egy anya levele egy másik anyának.



Kedves asszonyom!

Láttam élénk tiltakozását a tévékamerák előtt, fiának az A börtönből, a B börtönbe való átszállítása ellen! Hallottam, panaszkodott a távolság miatt, amely ezentúl a fiától elválasztja, és azokról a nehézségekről, amelyek a látogatásával járó utazásból adódnak!

Láttam azt a teljes médiatámogatást is, amit újságírók és tudósítók biztosítottak, az Önnel hasonló cipőkben járó édesanyáknak, akiket emberi jogvédőszervezetek stb. védenek!

Én magam is édesanya vagyok, így megértem tiltakozását és elégedetlenkedését! Csatlakozni szeretnék harcához, mert, mint látni fogja, engem is nagy távolság választ el a fiamtól.

Dolgozom, de keveset keresek, nekem is nehézségeim vannak látogatásának finanszírozásával. Nagy áldozatok árán is, csak vasárnaponként tudom meglátogatni,

mivel a hét minden napján, szombaton is dolgozom, s van egyéb családi kötelezettségem is a többi gyermekemmel.



Amennyiben még nem jött volna rá, annak a fiúnak vagyok az édesanyja, akit az Ön fia gyilkolt meg a benzinkútnál, ahol éjszaka dolgozott, hogy fedezze tanulmányainak költségeit és támogassa családját.

Jövő vasárnap fogom meglátogatni.

Miközben Ön átöleli fiát és megcsókolja, én néhány virágot teszek szerény sírjára a városi temetőben...



Ja! Majd elfelejtem...., biztos lehet benne, hogy az állam gondoskodik kevéske fizetésem egy részének visszatartásáról, hogy új matracot vegyen fiának, mivel a két előzőt felgyújtotta a börtönben, ahol büntetését tölti aljas cselekedetéért!



Végezetül, még mindig anyaként, mindenkit arra kérek, hogy a lehető legintimebb módon küldje tovább ezt a levelet, így talán megállíthatjuk az emberi értékek ilyenforma megfordulását!



Az emberi jogokat csak a jogkövető emberekre kellene alkalmaznunk!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1945. május 8., a "Felszabadul
  2011-05-11 09:25:33, szerda
 
  Ex-K3-Berlin.de: 1945. május 8., a "Felszabadulás" Napja



Megrágalmazott-Lefokozott, Hatalmától megfosztott-Lemészárolt,
Javaitól megfosztott-Megkínzott, Megbecstelenített-Elidegenített,
Átnevelt-Becsapott, Meggyalázott-Áttérített,
Felőrölt-Elüldözött, Beépült-Korrumpált,
Felszabadított és Összeveszített. Jogfosztott és Szolgává tett.

Gondolattársító fogalmak kortársaktól és felvilágosult nemzeti aktivistáktól az úgynevezett "Felszabadulás" Napjára. A nap, amelyen a Wehrmacht kapitulált. Kapitulált egy világ előtt, ami egy eszme ellen esküdött össze. Egy eszme ellen, mely rémisztette, egy eszme ellen, mely a megvetendő motívumok ellen ideáljainak és értékeinek zászlaja alatt határozottan fellépett. Egy eszme ellen, aminek a béke és a népi szuverinitás egy új korszakát kellett volna elhoznia. Egy eszme ellen, mely kész volt mindenkit legyőzni és mindenkit felülmúlni.

Mitől szabadítottak fel bennünket ezen a napon? Egy háborútól, amit ránk kényszerítettek? Az leginkább életigenlő államformától, mely ezen a bolygón valaha is napvilágot látott? Egy közösségtől, mely tele volt értékkel és erkölccsel? A legnagyobb önbizalomtól, melyet népünk valaha is birtokolt? Vagy egyszerűen saját magunktól?

Nem.

Az otthonunktól szabadítottak meg. A hazánktól. Értékeinktől, ideáljainktól, melyek valamikor összekötöttek bennünket. Elüldöztek és megbecstelenítettek minket, azzal az egy céllal, hogy megsemmisítsenek bennünket. Azt a népet megsemmisíteni, mely öntudatosan és szuverén módon, egyik másik néppel sem összehasonlítható módon kész volt az egész világgal szembeszállni, hogy megvédje ideáljait. Ez nem áldemokratikus erényes pöffeszkedés volt, hanem valódi védekezőkészség, meggyőződés és akarat.

És állítólag ki szabadított fel minket? A világot lángba borító USA a bábjaival, a "Világrendőrség" szerepében, aki minden védekezésre kész népre a beteges, kapitalista és cinikus gondolatkészletével halált és rombolást hoz. Ez az állam, mely a saját jólétéért a világot a demokratizálás leple alatt vérezteti? Mely a Német Birodalom bukását akarta látni, hogy kapitalista terrorjával egész Europát elboríthassa és az utolsó szabad népet is szolgává tegye, amelyik még védekezik ez ellen?

Vagy a keleti Vörös Barbárok hordája, akik tisztán gyűlöletből, irígységből, gyilkolási vágyból és értékeikben való elnyomorítottságból csak az volt a céljuk volt, bennünket szolgává tegyenek, megkínozzanak, asszonyainkat megbecstelenítsék, ferfiainkat megöljék és ezzel akaratunkat megtörjék, hogy mindent elvegyenek tőlünk és magukat gazdagítsák.

Ugyanez az ellenségkép egyesítette őket törekvésükben, hogy a háborút megnyerjék és népünk lelkét kínozzák.

Úgynevezett "felszabadítóink" kegye beláthatatlan volt. Nyugaton a Szövetségesek a lakosságot az úgynevezett "Rheinwiesenlager"-ekbe internálták, ahol olyan bánásmódban volt részük, ami megfelel annak, amit ma nekünk németeknek a történelem legnagyobb bűntetteként tulajdonítanak. A barbár keleten elszállítottak bennünket a gulágokra, munkatáborokba, megerőszakolták asszonyainkat, kiraboltak bennünket vagy lemészaroltak egész menekülthullámokat.

Ezek a mi úgynevezett "felszabadítóink". Nem mások, mint kíméletlen, hataloméhes megszállók. Megszállták országunkat, felosztották azt és a mi megkinzott lakosságunk hátán vivták háborújúkat. Ajándékként a Szövetségesek és a vörös barbárok szétbombázott városokat hagytak hátra, példát statuáltak rajtunk, mint például a drezdai Holokauszttal, vagy asszonyainkon, hogy népünket a gyökereinél támadják meg és örökre megbecstelenítsék. Mindkét fél a háború befejezese után fizikailag és erkölcsileg tovább gyöttört bennünket, hogy elcsüggesszen és megtörjön minket. Hogy világnézeteinek rabszolgájává neveljen át bennünket.

Az eredmény a mai Német Szövetségi Köztársaságnak nevezett szórakozásközpontú társadalom, mely azt a napot, amelyen az utolsó, szabad, tisztességes német állam kapitulált és cselekvésképtelenné vált, mint a saját legitimációját ünnepli. Az a Német Szövetségi Köztársaság nevű demokratikus gazdasági apparátus, mely tudatlanságával az összes áldozatot pervertálja, örökségüket becsmérli és népének arcátlanul hazudik és közben még az arcába is köp, ugyanaz az állam, amit ti a letargiátokkal támogattok. De mi nem akarjuk ezt az államot, ez nem a mi államunk, ez a mi szégyenünk és csapásunk. Rajtatok áll, hogy megszabadítsátok magatokat tőle. Mutassátok meg ennek a rohadt rendszernek, hogy mit tartotok róla. A Weimari Köztársaságban a demokraták egyszer már meghallhatták a német nép megfelelő válaszát. Május 8-a nem ünnepnap, ez az a nap, amelyen megpróbálták tőlünk németektől, elvenni lelkünk tüzét. Minden német magában hordozza ezt a tüzet. A tüzet, mely népünknek mindig fáklyaként nyújtott világosságot a legsötétebb időkben.

Forrás: Ex-K3-Berlin.de, Autonome Nationalisten Pulheim (ANP)/ag rheinland

Fordítás: Nagy Emese - Jövőnk.info

Németh Krisztián kommentárja: A fenti írást az Ex-K3-Berlin.de német nemzeti híroldal hozta le. Német nacionalista aktivisták gondolatait olvashatjuk benne. A mai napig is élő indulatok természetesen nem a véletlen művei, hanem az ellenség eszköztárának részei, mely akár könnyen félrevezethet egy különben valóban igazságtalaul megalázott, kiváló népet is. Az előtörő indulatokat és az ezzel párosuló nemzeti büszkeséget ugyanakkor megértéssel is kell kezelni. Az aktív generáció felelőssége, hogy felismerje a valódi ellenséget és a jelenkor kihívásainak megfelelő nemzetérdekű válaszokat tudjon megfogalmazni.
2011. május 10.

http://jovonk.info/2011/05/10/ex-k3-berlinde-1945-majus-8-felszabadulas-napja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szanyi elvtárs és a másfél évs
  2011-05-11 07:33:33, szerda
 
  Szanyi elvtárs és a másfél évszázados baloldali törzsfejlődés

Igazából elképzelni sem tudom, hogy Szanyi elvtárs mily módon készülhet a fellépéseire. Bár mondjuk, ha nagyon elmélázok egy kannásbor, vagy valami gyümölcsöt nem nagyon látott pálinkaszerűség, azért felsejlik a távolban vele kapcsolatban. És persze egy tükör, ami előtt Tibi naphosszat gyakorol, hogy aztán, amikor már az utolsó pohár hattablettás is elfogyott, élesbe belevonyíthassa a kamerákba a legnagyobb állatságokat:

,,Az MSZP kormányra kerülése esetén mindenki számára biztosítja az ingyenesen elérhető bölcsődei és óvodai ellátást, valamint az általános és középiskolai étkeztetést."

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy hülyéskedek, vagy elnéztem a sajtótájékoztató dátumát néhány évvel, annak szeretném jelezni, hogy szó nincs erről. A fenti mondatot Szanyi most szombaton közölte az újságírókkal, amikor ismertette a szocialista párt ifjúsági stratégiáját. Aztán még hozzátette: ,,a harmincévesnél fiatalabbak körében mindenekelőtt azt szeretnénk elérni, hogy minél kevesebben képzeljék el külföldön a jövőjüket. Stratégiánk ennek érdekében négy pilléren nyugszik: a társadalmi integráción, az oktatáson, valamint a foglalkoztatáson és a jólét biztosításán."

Körülbelül ennyi nagyvonalakban és persze kisvonalakban is a Párt mondanivalója a harminc évnél fiatalabbak számára. Szép, tartalmas program. Nem kérdés, ezt mindenképpen be kellett jelenteni. Sőt, ezután megtudhattuk még azt is, hogy az elvtársak 2008-ban már elkészítettek egy modern, európai kihívásoknak megfelelő anyagot, azt azonban az akkor kezdődő gazdasági válság miatt nem tudták megvalósítani. De nem baj, mert most még tovább tökéletesítik.

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy vajon Szanyi mitől gondolja úgy, hogy mostanság közelebb kerültek a semmitmondó program megvalósításához, mint három évvel ezelőtt? Vajon mi lehet az az indok, amiért ezt éppen most, ezen a szép szombati napon kellett bejelenteni?

Mégis hogy jön ez most a mindennapokba? Vagy Szanyi elvtárs szombat hajnalban felijedt, rácsapott a homlokára és döbbenten eszmélt fel, hogy húúú bazze ifjúságpolitika, ezt meg nyolc évig elfelejtettük megvalósítani?

Arról már nem is beszélve, hogy vajon kit érdekel a Párt ifjúsági programja?

Kizárt, hogy az elvtársak ne ismernék a közvélemény-kutatási adatokat. Kizárt, hogy ne tudnák, hogy az emeszpé támogatottsága a 30 évnél fiatalabbak körében a legoptimistább becslések szerint is alig éri el a 3-4 százalékot. Vagy esetleg azt gondolják, hogy majd ezzel a remek programmal fognak betörni ebbe a korosztályba? Pont szombat délelőtt?

De ne ragadjunk le ennél a kis apróságnál, mert a hétvégén nem ez volt Tiborunk legütősebb megnyilvánulása. Az ostobák ostobája ugyanis gyorsan átlendült a baloldali ifjúságstratégiai kérdéseken mondván, ha már ott van annyi ember, üzen egyet Elqrónak is annak apropóján, hogy a böszme épp most fenyegette meg a Pártot egy új gyülekezet elindításával:

,,Korábban Szűrös Mátyás, Csintalan Sándor vagy Szili Katalin kilépése sem rendítette meg a szocialista pártot, amely egy másfél évszázados baloldali törzsfejlődés során nyerte el mai, mélyen a társadalomban gyökeredző formáját".

Azt hiszem, ehhez a gondolathoz egyszerűen nem lehet mit hozzátenni. Ez úgy ahogy van tökéletes. Így hát inkább ízlelgessük kicsit a szavakat: ... másfél évszázados baloldali törzsfejlődés... ...mélyen a társadalomban gyökeredző forma...

Istenem...

Vajon mi lehet az a baloldali törzsfejlődés?

Szanyi elvtársat elnézve nem lehet kétséges a válasz: Egy evolúciós zsákutca.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/05/szanyi-elvtars-es-masfel-evszazados.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar föld és ivóvíz megvéd
  2011-05-11 07:27:07, szerda
 
  A magyar föld és ivóvíz megvédése a jövőnk záloga
barikad.hu

2011, május 10 - 15:46


Az ország termőföldjeinek mintegy fele, 3 millió hektár kerülhet 2014-ig külföldi tulajdonba.

Bana Tibor és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselői sajtótájékoztatójukon számoltak be a Vas megyei földvédelmi razziáról, illetve a Jobbik álláspontját ismertették a magyar termőföld és ivóvízkincs védelmével kapcsolatban.

Bana Tibor elmondta: pártjának az a határozott álláspontja, hogy a hazai termőföldek és ivóvízkincs magyar kézben tartása az egyik legfontosabb nemzetstratégiai kérdés. Nem véletlen, hogy az alkotmány módosításáról szóló indítványok szavazásakor a Jobbik név szerinti szavazást kért arról a javaslatukról, hogy a magyar termőföld és ivóvízkincs kizárólag magyar állami, helyi, önkormányzati vagy magyar állampolgárságú természetes személy tulajdonában lehet. A képviselő sajnálatosnak tartja, hogy indítványukat az összes kormánypárti képviselő elutasította. Ennek ellenére ezt a kérdést kiemelt fontosságára való tekintettel pártja napirenden fogja tartani. Az elkövetkező időszakban továbbra is folyamatosan nyomást fognak gyakorolni a kormányra annak érdekében, hogy megtegyék a szükséges lépéseket a föld és ivóvíz védelmében.

A politikus beszámolt a szombati napon Vas megyében lefolytatatott földvédelmi razziájukról. Az őrségi településeken kollégájával személyesen győződött meg arról, hogy az itt található termőföldek túlnyomó többsége már külföldi tulajdonban van. A külföldieket érintő földvásárlási moratórium ellenére magyar ügyvédi irodák segítségével, a kiskapuk kihasználásával továbbá zsebszerződésekkel ez a folyamat az utóbbi időben felgyorsult.

A helyszíni bejárások alkalmával szomorúan tapasztalták, hogy az Őrségben található termőföldek kizsigerelése folyik. Az itt megtermelt kukoricát, repcét azonnal kiviszik az országból. Ebből pedig semmilyen haszna sem származik a magyar államnak, ÁFÁ-t nem fizetnek, munkaerőt pedig alig foglakoztatnak. Példaként a Vas megyei Nagyrákoson szerzett tapasztalataikat ismertette: az ott található földeknek már 80-90 százaléka külföldiek kezében van, csupán néhány kisebb parcella maradt magyar gazdák tulajdonában.

A politikus végezetül elmondta, az egész ország területére ki fogják terjeszteni a földvédelmi razziájukat. Kiemelte továbbá, hogy ez azért is rendkívül fontos, mert 2014-ben, a földvásárlási moratórium lejártakor az előbb említett földterületek ténylegesen is külföldiek kezébe kerülhetnek, amit feltétlenül meg kell akadályozni. Ez pedig a kormánypártok felelőssége, a Jobbik javaslatának elutasítása után nekik kell megtalálni azokat az eszközöket, amelyekkel elérhető, hogy a magyar termőföldek és ivóvízkincs magyar kézben maradjon.

Magyar Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselője a kollégája által elmondottakhoz hozzátette: A magyar termőföldek mintegy fele, 3 millió hektár kerülhet a 2014-es moratórium lejártáig külföldiek kezébe. Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a maradék földterületek egy jelentős része olyan spekulálók tulajdonában van, akik kizárólag befektetési szándékkal vásárolták meg azt, 2014 után pedig annak fogják eladni, aki a legtöbbet kínálja érte, az pedig már most borítékolható, hogy a jövőbeni vásárló nem a magyar gazdák közül fog kikerülni.

A politikus kiemelte, a jelenlegi zsebszerződések kisebb részének törvényessége a jelenlegi szabályozás szerint is megkérdőjelezhető. Ezeket a szerződéseket felül kell vizsgálni, ahol pedig szabálytalanságot találnak, ott meg kell tenni megfelelő jogi lépeseket. A zsebszerződések túlnyomó többsége sajnos a törvény kiskapuit használja ki. Ezek visszaszorítására a Jobbik indítványokat fog benyújtani az Országgyűlés elé, bár sok reményt nem lát rá, de ebben a kérdésben várják a kormánypártok támogatását is.
A politikus hangsúlyozta: ahhoz, hogy a kormány megvédje a magyar termőföldeket, Brüsszel érdekeivel kell majd szembemennie. Ezt azonban-eddigi tapasztalataik alapján-úgy látják, hogy ezúttal sem fogják megtenni.

A képviselő bizonyítva a külföldiek hazai földfelvásárlását, az egész ország területén terjesztett hirdetést tartalmazó papírt hozott magával. Ezen egy osztrák állampolgár egy magyar ügyvédi iroda segítségével földek vásárlásra tesz ajánlatot, függetlenül annak elhelyezkedéstől és méretétől. 850 ezer forintos árat kínál a termőföldek hektárjáért, de ha véletlenül erre egy magyar gazda ráígérne, akkor rögtön emel az áron. Ez sajnos általános jelenség egész Magyarországon.

Magyar Zoltán végezetül felhívta a figyelmet arra: ha a Jobbik kormányra kerül, a külföldiek kezén lévő földeket vissza fogják venni állami tulajdonba, majd helyben lakó magyar gazdáknak juttatják tartós bérletre.

Üzent azoknak az ügyvédi irodáknak is, akik ezekben a törvénytelenségekben részt vállaltak. Őket is el kívánják majd számoltatni, ugyanis az általuk végzett tevékenység a hazaárulással ér fel.



barikad.hu

http://barikad.hu/magyar_f%C3%B6ld_%C3%A9s_iv%C3%B3v%C3%ADz_megv%C3%A9d%C3%A9se_j %C3%B6v%C5%91nk_z%C3%A1loga-20110510
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Mal nem fizet, az állam kárt
  2011-05-11 07:17:40, szerda
 
  2011-05-10. 21:15
A Mal nem fizet, az állam kártalanít

Csaknem ötvenmillió forintra perli a Juhász család a Mal Zrt.-t, mert a vörösiszap-katasztrófában meghalt a legkisebb gyermekük. A vállalat azért nem hajlandó kártérítést fizetni, mert szerintük semmilyen ítélet nem mondta ki, hogy a cég lenne a felelős a történtekért.
Nem tudott peren kívül megegyezni a Mal Zrt.-vel a Juhász család, akik most ötvenmillió forintra perelik a vállalatot. A család a legkisebb gyermekét veszítette el a tavalyi vörösiszap-katasztrófában.
A zagytározót üzemeltető Mal senkinek nem akar fizetni, mert szerintük nem született olyan ítélet, ami kimondaná, hogy a cég a felelős a katasztrófáért.
A gátszakadásnak összesen tíz áldozata volt. A legfiatalabb a 14 hónapos Angyalka volt, őt az anyja karjaiból sodorta el az iszap.
Magyar Gábor ügyvéd az MTV Híradójának elmondta: csak azután tudnak egyezkedni a céggel a kártérítésről, ha megszületik a bíróság ítélete a Mal Zrt. felelősségéről.
A katasztrófa valódi oka több mint fél év elteltével még mindig nem tisztázódott. A mai napig nem lehet tudni, hogy mi történt a gáttal, mi okozta a gátszakadást. Összesen 800 család áll perben a Mal Zrt.-vel. Vannak, akik azért fordultak a bírósághoz, mert úgy vélik, csökkent a lakásuk értéke.
Tollár Tibor, a katasztrófavédelem illetékese a Híradónak azt mondta: az állam július végéig a vörösiszap-katasztrófa minden érintettjét kártalanítja.

(Híradó nyomán)

http://kuruc.info/r/2/78889/

*********************


A MAL vezérekre és családjaik otthonára is rákéne zuditani a vörösiszapot, de ugy ne tudjanak elmenekülni!Aztán kijelenteni, hogy bocs de nem mi voltunk a hibások!!!Segitsen már valaki ki engem hátha rosszul tudom!! Adtak ezek a szemét GÖRÉNYEK egy forintot is a családoknak?? Mert ha mi nem adakozunk szerencsétleneknek a mai napig nem lenne semmilyük!! Hogy nem ég le a mocskos pofájukról a bőr!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éljen a drachma?
  2011-05-11 07:16:01, szerda
 
  2011. 05. 11. szerda

Éljen a drachma?
2011-05-11 06:39:14

Ismét nagy a felfordulás és a kapkodás az unió központjaiban. A nemrég még megmentettnek kikiáltott tagállamokról ugyanis sorra kiderült, hogy változatlanul segítségre szorulnak. A súlyos terhekkel járó hitelcsomagok nem érték el a céljukat. Írország kamatcsökkentést szeretne, Portugália máris enyhítene a formálódó beavatkozás feltételein. Görögországban pedig egyértelműen rosszabbá vált a helyzet, mert a vasnehezékkel ellátott brüsszeli mentőöv lejjebb húzta a víz alá a fuldokló dél-európai államot.

Újabb hitelcsomag vagy a meglévő kölcsön átütemezése, esetleg egy részének elengedése - e verziók és ezek különféle változatai, állítások és azok cáfolatai jelenleg egyszerre vannak jelen a görögökkel kapcsolatos pénzügyi hírekben. A káoszt tetézi az a kiszivárgott értesülés, miszerint Athén meglebegtette az unió döntéshozói előtt, hogy megszünteti az eurót, és visszaállítja a drachmát, ha nem kap megfelelő segítséget súlyos problémái orvoslásához. S hiába cáfol a görög kormány, hiába indít az athéni ügyészség a hírt napvilágra hozó Der Spiegel ellen vizsgálatot, ennek a forgatókönyvnek lehet alapja. Legalábbis arra kiválóan alkalmas, hogy az eurózóna közös mentőcsomagjának finanszírozói még inkább a zsebükbe nyúljanak.

Mert ezek az országok biztosan tisztában vannak azzal, hogy kinek szolgálja jobban az érdekét a közös európai valuta fenntartása. Athént a drachma visszaállításától leginkább az tarthatja vissza, hogy bevezetése esetén egy csapásra leértékelődne az újjáélesztett nemzeti valuta, és a befektetők még lejjebb minősítenék az országot. Kérdés persze, hogy mi jelentősége lehet ennek, amikor a Standard & Poor's már most is Szenegállal, Angolával, Nigériával és Zambiával tartja egy szinten Görögország besorolását, és ez az egyetlen állam az eurózónában, amit befektetésként senkinek sem ajánlanak.

Innét már nincs mit veszíteni, ezért a befektetők kegyeinek keresése önmagában nem lehet elegendő érv a görög euró fenntartásához. Ráadásul a drachma visszaállítása mellett több indokot is fel lehet sorakoztatni. Például azt, hogy a jövőben nem Frankfurtban döntenének az athéni pénz sorsáról, és a hitelnyújtókkal is szabadabban alkudozhatna az ország, nem kellene emellé Brüsszel - más tagállamok politikai érdekeit képviselő - jármát is a görögök nyakába tenni. Arról nem beszélve, hogy a jelenlegi athéni adósság átütemezése is a nyugat-európai bankokat gazdagítaná.

A hellén euró fenntartása ma tehát a gazdagabb eurózónás országoknak sokkal inkább érdeke, mint Athénnak, és ezért további árat is hajlandók fizetni. Különösen igaz ez Németországra. Ez az állam rendkívül sokat nyert azon - mégpedig az érintettek kárára -, hogy a gyengébb déli államok átvették a közös pénzt. Berlinnek sokat segített az eurózóna kialakulása. Egyes vélemények szerint az euró nem más, mint a németek gazdasági fegyvere, amit arra használnak, hogy saját felvevőpiacukként működtessék a zóna szélein lévő tagországokat. A statisztikai adatok mindenesetre beszédesek. A német kivitel többlete Görögországba megháromszorozódott 2000 és 2007 között. Portugáliában pedig a németekkel szembeni külkereskedelmi hiány ugyanebben az időszakban öt és félszeresre emelkedett. S mindez egészen másképp alakult, amikor még működtek a nemzeti valuták.

Ha az euró tényleg csak arra jó, hogy profitot szállítson délről északra, netán keletről nyugatra, és növelje az egyenlőtlenséget a kontinens térségei között, akkor nem jósolható hosszú jövő ennek a valutának. A rendszer rogyadozik. Ideje lenne, hogy létrehozói saját hasznukon kívül Európa egészére is gondoljanak.

Nánási Tamás
mno.hu

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 904
  • e Hét: 4668
  • e Hónap: 8413
  • e Év: 161909
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.