Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Olajos magvak - fogyókúrában
  2011-05-15 23:13:08, vasárnap
 
  Olajos magvak - fogyókúrában sem tilos!

Ropogtatni jó - pláne, ha az a ropogtatnivaló sós és pörkölt is. Diétában azonban az ilyesmi nemigen ajánlott. Natúr változatban és kis mennyiségben azonban...

Az igazi ,,sósság" a sós íz esszenciája, minden rágcsálnivalók szimbóluma a sós mogyoró. Ha fogyókúrázom és már nagyon ,,ízhiányom" van, akkor én bizony egy kis mogyoróval jutalmazom magam. Milyen boldogság az akkor!





Tessék választani!


És hát ugye picikék a szemek és apránként lehet enni, így nem lesz utána telítettségérzésünk, lelkiismeret-furdalásunk és a mérleg se mutatja ki.

Sokan félnek az olajos magvaktól, merthogy kalóriadúsak. Ám éppen ebben rejlik az erejük: ha hirtelen sok energiára van szükségünk, kiváló választás egy marék pirított ropogtatnivaló. Emellett a magfélék egészségesek is, hiszen gazdagok esszenciális zsírsavakban és fehérjékben. Ha pedig jön a kedvenc sorozatunk, nem a kalóriák számítanak, hanem a halmozott élvezet. Bizony, e kis rágcsálnivalók pörkölve, sózva igazán finomak.



Ropogósok összetétele -
Ropogósok energiatartalma:

kcal
Dió 654
Földimogyoró 609
Gesztenye 167
Kesudió 596
Mandula 626
Mák 537
Mogyoró 690
Napraforgómag 590
Pisztácia 650
Tökmag 623

Minthogy a magvak is a természet ajándékai - sőt a gyümölcsök családjába tartoznak, csupán más bennük a víz és egyéb anyagok aránya - nem is lehetnek kártékonyak. Mértékkel fogyasztva nagyon is egészségesek, hiszen nemcsak zsírból és fehérjéből állnak, de vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok.

Van bennük C-, E- és B-vitamin, kálium, magnézium, szelén, vas és jó adag élelmi rost is. Jótékony hatással lehetnek a magas koleszterinszintre és vérnyomásra valamint képesek csökkenteni a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A csonthéjasok diétában is segítenek: egy kis rágcsálás csökkenti az étvágyat és fokozza a jóllakottság-érzést, főleg, ha mondjuk egy kis teát is kortyolgatunk hozzá.

Felhasználásuk változatos: keverhetjük őket müzlibe, feldobhatjuk velük a teljes kiőrlésű zabkekszet, darálva mindenféle szendvicskrémekbe keverhetjük.

Néhány pozitívum fajtánként:

Lenmag
- magas az esszenciális omega-3 zsírsav alfa-linolénsav tartalma
- vízben megduzzad, így telítettségérzetet ad
- jótékony hatással van a bélműködésre

Napraforgómag
- gazdag B- és E-vitaminban, ásványi anyagokban

Makadámdió
- íze pirítva nagyon intenzív
- kiváló bőrpuhító és -nedvesítő
- gyulladáscsökkentő

Szezámmag
- alciumban, B-vitaminokban és E-vitaminban dús
- jelentős az olaj- és fehérjetartalma.

Tökmag
- prosztataproblémákra ajánlott
- olaja E-vitaminban gazdag

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
De mik azok a szabad gyökök?
  2011-05-15 23:09:05, vasárnap
 
  De mik azok a szabad gyökök?

A szabad gyökök a rosszfiúk, az antioxidánsok pedig a jók - ezt már nagyjából megtanultuk. De pontosan milyen harc is zajlik a szervezetünkben és kik az ellenfelek?
A szabad gyökök csupa rossz dolgot művelnek a testünkben, ezért hatásukat semlegesítenünk kell. De hogyan kerülnek oda és miként működnek ezek a szabad szemmel nem látható részecskék?

A szabad gyökök olyan molekulák, amelyek rövid ideig élnek ugyan, de addig jelentős pusztítást képesek végezni, mégpedig a szervezet bármely anyagában. Azért hívják őket így, mert önmagukban ,,nem teljesek". Legkülső elektronjuk pár nélkül áll, ezért nagyon ,,igyekeznek" párt találni számára. Vagyis könnyen és gyorsan akcióba lépnek más sejtekkel - csakhogy elrabolják azok elektronjait és így tönkreteszik őket - az egészséges sejteket is.

Szabad gyökök a környezetünkben is és a testünkben is keletkeznek. Eredetileg jótékony szerepük volt: szervezetünk azért termelte őket, hogy elpusztítsa az idegen kórokozókat illetve vérnyomás-szabályozó vegyületeket termeljenek. Ám a káros környezeti hatások, a mérgező anyagok, melyek akár a levegőből, akár az ételeinkből vagy függőségeink nyomán érik szervezetünket, felszaporították a szabadgyököket és a ,,rosszfiúk" immár nemcsak a kórokozókat, de az egészséges sejteket is pusztítják. Megváltoztatják létfontosságú molekuláink szerkezetét, ami zavart okoz testünk biokémiai folyamataiban. Mindez betegségek és az öregedés forrása: számos megbetegedés kialakulásában és a tünetek súlyosbodásánál szabadgyökös folyamatok fedezhetők fel. Gyakran említik szív- és érrendszeri betegségekkel, daganatos megbetegedésekkel, szem-, ízületi- és idegrendszeri elváltozásokkal kapcsolatban, a bőröregedéssel való összefüggés is egyértelmű.




Vitaminok az egyensúlyért


A felesleges szabadgyököket szervezetünk elvileg tudná semlegesíteni, de ehhez az szükséges, hogy ne legyen aránytalan a terhelés illetve, hogy kerüljön a testünkbe elegendő ellenanyag, vagyis antioxidáns: a ,,jófiúk" csapatából.
Antioxidáns minden olyan anyag, amely egyfajta védőpajzsként viselkedik az ártalmas szabad gyökökkel szemben úgy, hogy védik sejtjeinket az oxidációs károsodástól és erősítik immunrendszerünket. Ilyen például az A-, az E-, a C-vitamin, a cink, a magnézium, a szelén, gyümölcs- és zöldségfélékben található karotinoidok és flavonoidok, de olyan elemek is, amelyek a nemcsak hatékonyak, de finom dolgok összetevői is, mint a teljes kiörlésű gabona, a szezám-, a len-, a napraforgó vagy a tökmag. Ezek bármilyen formában bevihetők: kenyérben, tésztában, de részben akár sós krékerekben is.

Segítségükkel, vagyis megfelelő táplálkozással és a civilizációs ártalmak csökkentésével tehát van esélyünk az egyensúly helyreállítására.


A legfőbb antioxidáns-forrásaink:
- C-vitamin: paprika, paradicsom, kivi, citrom, csipkebogyó
- E-vitamin: növényi olajok, tojás, hüvelyesek, búzacsíra
-Vas: feketeribizli, cékla, sóska, paraj, zöld tea, máj
- Szelén: marhahús, vadhús, teljes kiőrlésű gabonamagvak, tenger gyümölcsei
- Cink: sertéshús, belsőségek, bab, halak
- Mangán: gabonafélék, dió, mogyoró
- Magnézium: borsó, répa, burgonya, dió, mogyoró
- Flavonidok: szőlő, bor
- Többszörösen telítetlen zsírsavak: Omega-6, Omega-3: olajos magvak, halfélék.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Az elfelejtett fogyásfaktor
  2011-05-15 23:05:46, vasárnap
 
  Az elfelejtett fogyásfaktor

Visszafogott táplálkozás és rendszeres mozgás: a diétás tanácsok erről szólnak. De mi lesz a harmadik kulcs-elemmel?
Ha fogyókúráról beszélünk, mindig csak két dolog esik szóba: az energiabevitel és az energialeadás. Vagyis a módszerek vagy a táplálkozásba, vagy a mozgásba igyekeznek beavatkozni vagy jó esetben mindkettőbe, ami rendben is van. Csakhogy kihagyják a harmadik tényezőt: a jó emésztést. Pedig érdemes foglalkozni a kérdéssel, hiszen minél gyorsabb az anyagcserénk, minél hatékonyabb a fontos anyagok kiszűrése és a feleslegesek eltávolítása valamint minél kevesebb káros anyag szívódik fel, annál többet és finomabbat ehetünk. Akinek ugyanis jó és gyors az emésztése, tiszták a bélfelületei, annak felesleges koplalnia, hiszen a jó emésztéssel ami ,,bejön", az gyorsan ,,fel is dolgozódik" és ha mellette mozgás is van, akkor a cukor, a zsír nem fog túlzott mértékben beépülni. A hasunk nem puffad egyetlen nagyobb vacsora után három napig, hanem reggelre kelve (de legkésőbb délre) szépen visszalaposodik. Jól hangzik, nem?

Ami nagyon fontos: a jó emésztés, a gyors anyagcsere érdekében lehetőleg ne nyúljunk mindenféle kemikáliákhoz, gyógyszerkészítményekhez, mert egyrészt ezek megzavarhatják normál működésünket, másrészt drágák és hatásuk nehezen követhető - bár pszichésen esetleg segíthetik a kitartást. De az igazság az, hogy az egészséges, mértékletes étkezés, a rendszeres mozgás és a jó emésztés kombinációja önmagában is hatásos kell legyen.

Ami a harmadik, elfeledett faktort illeti: érdemes mindenkinek kitapasztalni, milyen természetes anyagok segítik az anyagcseréjét. Sokan esküsznek az aszalt szilvára vagy a joghurtra, de ami biztos: elengedhetetlen a sok folyadék és főként a rostok, emellett pedig a bioboltokban sokféle lúgosító, méregtelenítő, átmosó segítséget kaphatunk: zöldségkeverékeket, gyógynövény-alapú készítményeket. De a legkiválóbb talán az útifűmag-héj, amely folyadékba keverve megduzzad, zseléssé válik és a bélrendszeren áthaladva összegyűjti, kipucolja a káros anyagokat, rendszerezi és megkönnyíti az emésztést.
A táplálkozástudomány sokáig azt gondolta, hogy a rostok feleslegesek, hiszen gyomrunk nem tudja emészteni őket: ezek távoznak szervezetünkből. Ma már viszont tudjuk, hogy épp ezek az anyagok segítik az összes többi hasznosulását és a maradék áthaladását, elősegítik a bélben élő jótékony baktériumok növekedését ezzel erősítve az immunrendszert, ráadásul plusz kalóriák nélkül is képesek teltségérzetet okozni, ha elég folyadékot iszunk melléjük. Egyenesen elengedhetetlenek a jó testi működésben.





Az élet maga


Rostokat tartalmaznak a zöldségek-gyümölcsök - közülük az ananász különösen értékes ebből a szempontból - és a különböző teljes kiőrlésű gabonafélék a búzától a rozson át a zabig, a kölesig vagy az árpáig.
Ezek persze nemcsak rostforrások, hanem gazdagok növényi fehérjében vitaminokban (B1-, B2-, B6-), ásványi anyagokban. A benne lévő folsav a vérképzésben nélkülözhetetlen, a biotin a bőrt tápláló vitamin. Bebizonyosodott, hogy a teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek rendszeres fogyasztása véd a szívkoszorúér megbetegedés vagy a bélrendszeri rosszindulatú daganatos megbetegedések és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen.

Magyarországon a háborús ínség - amikor csak feketekenyeret lehetett enni - után mégis a fehér finomliszt fogyasztása terjedt el. Ezt úgy állítják elő, hogy a gabonaszemből eltávolítják a korpát, vagyis a külső maghéjat és a csírát, vagyis a hajtáskezdeményt és csak a mag belső, keményítőben gazdag része marad - így a liszt jobban eltartható, szállítható, tárolható. Csakhogy eközben jelentősen lecsökken a tápanyagtartalma: elvesznek belőle egyes vitaminok, ásványi anyagok és rostok. A teljes kiőrlésű liszt a fehérhez képest a kalcium, magnézium, kálium valamint a rostanyag többszörösét tartalmazza.

Gabona alapú élelmiszerekből naponta körülbelül 8 egységnyit érdemes fogyasztani (egy egység például 1 szelet kenyér, 10 dkg rizs vagy főtt tészta, 3 evőkanál müzli, 4-5 db korpás keksz). Az a jó, ha ennek a mennyiségnek minél nagyobb része áll teljes kiőrlésű gabonából, de mivel sokan nem szeretik például a barnakenyér ízét, választhatnak vegyes őrlésű eledelt.




A tömör az igazi


Ha vásárolunk, angol nyelvű terméken a ,,whole wheat", németeken a ,,vollkorn" feliratot keressük. A barnakenyerekkel vigyázzunk, attól, hogy barna színű, még nem feltétlen teljes kiőrlésű lisztből készült. A valódi változat tömörebb, nehezebb és kevésbé lyukacsos, a színezettnek pedig enyhe kávé- vagy karamellillata lehet (ezek adják a színezőanyagot).
Nos, mindez kulcsa lehet egy jó fogyókúrának, de aki elégedett a súlyával, annak az egészségéhez is elengedhetetlen.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Az E-korszak vége
  2011-05-15 23:01:03, vasárnap
 
  Az E-korszak vége


Az embereknek azonban egyre inkább elegük van abból, hogy "műanyagokat" egyenek. Van alternatíva!
Trinátrium-foszfát, dextróz, emulgálószer, xantángumi... nem úgy hangoznak, mint egy finom uzsonna összetevői. Pedig lehet, hogy egyszerű párizsiról, lapka sajtról vagy gyümölcsjoghurtról van szó...


A boltban vásárolt készételek többségében - jól tudjuk - lassan több a mesterséges adalékanyag, mint a természetes összetevő. Jó esetben ezek persze engedélyezett élelmiszeripari anyagok, amelyek nem károsak ugyan a szervezetünkre, de ez még nem jelenti azt, hogy bármi keresnivalójuk lenne ott. Másrészt... nem tudjuk, hogy felhalmozódva, hosszú távon milyen problémákat okozhatnak ezek maradványai.

De ha ennyi gond van velük, vajon miért kerültek az ételeinkbe?






Az 1950-es években nagy felfedezésnek számítottak ezek a bizonyos adalékok, ízfokozók és állományjavítók, mivel egyrészt megjelenésre vonzóbbá tették a termékeket, másrészt így lettek jól eltarthatók, utaztathatók, raktározhatók.

Igen ám, csakhogy mára a gyártók mintha átestek volna a ló túlsó oldalára; egyes élelmiszerek már szinte csak csupa mű-anyagból állnak és már egyáltalán nem emlékeztetnek arra, ami a címkéjükre van írva.

Az élelmiszerek címkéjén - hála a jogalkotóknak és a vállalatoknak - sok információ található, de ettől még nem feltétlen könnyű választani. Biztosan mindenki látott már frissfölt, azaz tej nélküli tejfölt, mely a tartalmán kívül mindenben rendkívül hasonló az ,,igazihoz". Vagy növényi zsírral készült ömlesztett lapot, aminek semmi köze a sajthoz, bármekkora is a hasonlóság látszatra. Vagy ott a flakonos növényi hab, amely egyáltalán nem tejszínhab...

Az Európai Unióban eddig mintegy 300 adalékanyag használatát engedélyezték, mindegyikük E számot kapott. Így aztán manapság napi rendszerességgel eszünk állományjavítót, tartósítószert, színezéket és egyebeket....





A legtöbb só például tartalmaz csomósodásgátlót, például E536-ot, kálium-ferrocianidot azaz sárgavérlúgsót. Ha a barnacukor címkéjén az áll, hogy répacukorból és E150a-ból áll, akkor egyértelmű, hogy fehércukrot színeztek karamellel. De időnként azzal színezik a barnakenyeret, kólát, ecetet, sört, whiskey-t, felvágottakat is.

A gyerekeknek szánt gabonapelyhekben nemcsak kálcium, és vitamin van a liszten és cukron kívül, de adott esetben só, növényi olaj, savanyúságot szabályozó (trinátrium-foszfát azaz nátrium foszfát másnéven trisó számmal E339), antioxidáns (tokoferolok), aromák...


Címke-segítség:
Az Európai Parlament döntése nyomán a korábbinál jóval részletesebben kell címkézni az élelmiszereket: a tápanyagok részletes mennyiségi felsorolását, a só- cukor- és zsírtartalmat fel kell tüntetni a csomagoláson. Az adatokat 100 ml re vagy 100 gr ra vagy kell megadni, és jelezni kell, hogy az adott mennyiség bizonyos anyagból hány százaléka az ajánlott napi bevitelnek (INBÉ). A xantánt sűrítőanyagként használják, gumiszerű zselét hoz létre, amivel megnöveli a tészták vízkötő képességét, késlelteti a kenyerek öregedését, a fagylaltban pedig csökkenti a jégkristály-képződést.

Az aromák pedig szinte minden termékben megtalálhatók. Jelenleg alig egy tucat engedélyezett, ezek nevét kötelező feltüntetni, de minden más aromát a helyes gyártási gyakorlatnak megfelelő mennyiségben szabadon lehet használni és nem kötelező megnevezni.

Mielőtt elmegy az étvágyunk, érdemes tudni, mindig van jobb választás. Ahogy az egészséges életmód gondolata egyre inkább homloktérbe kerül és egyre többen tapasztalják saját bőrükön, hogy mennyivel jobban érzik magukat, ha egészségesen étkeznek és rendszeresen mozognak, úgy fordul az érdeklődés az élelmiszerek terén is a mind természetesebb alapanyagúak felé.

Ma már van alternatíva, egyre több gyártó készít kimondottan mesterséges adalékmentes termékeket, hiszen érzik a fogyasztói igények változását.

A fogyasztóvédők azt javasolják, ne vegyünk öt élelmiszer-adalékanyagnál (E-számnál) többet tartalmazó terméket, de még jobb, ha találunk olyan márkát, amely kínál teljesen természetes alapanyagú finomságokat.

Ha főzünk, inkább piacon vásároljunk, keressük mindig az idényzöldséget, gyümölcsöt, lehetőleg azt, ami itthon termett. Ha pedig nincs időnk nagyobb sütésre-főzésre vagy csak rágcsálnánk valamit, akkor se csüggedjünk!

Snackekből is lehet már kapni olyat, amely nemcsak finom és szinte ,,eteti magát", mint a megszokott változatok, de teljes mértékben természetes alapanyagokból készül.

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Hétfő - menü ajánlat
  2011-05-15 22:52:06, vasárnap
 
  Hétfő - menü ajánlat:


Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Csirkecomb curry mártásban párolt rizzsel
Desszert: Epres-vaníliás tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségözön


Lebbencsleves:

Hozzávalók:
8 dkg lebbencs (lasagne) tészta
2 liter víz
30 dkg krumpli
10 dkg füstölt szalonna
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
2 teáskanál só
2 teáskanál ételízesítő

Elkészítés:
A krumplit hámozás után apró kockákra vágom. A füstölt szalonnát felkockázom és zsírjára sütöm (bacon esetében pici olajat is teszek alá). A pirított szalonnát szűrőkanállal kiveszem, félrerakom. A megmaradt zsírban megpirítom a kb. 3x3 cm-es darabokra tört tésztát (úgyis megduzzad). Akkor jó, ha szép halványbarnák. Majd hozzáteszem a nagyon apróra vágott vöröshagymát. Kicsit még pirítom, majd a tűzről levéve hozzáadom a pirospaprikát. Felöntöm meleg vízzel, megfűszerezem, beleteszem a krumplit és a sült szalonnakockákat. Forrás után takarékon főzöm kb. fél órát.

Megjegyzés:
Aki szereti, ízesítheti köménymaggal. Lehet bele tenni sárgarépát és/vagy fehérrépát is.

A receptet Poetra küldte. Köszönjük!


Csirkecomb curry mártásban:

Hozzávalók:
5 evőkanál olaj
2 kávéskanál mustármag
2 centiméternyi friss hámozott és lereszelt gyömbér
3 finomra vágott hagyma
1 kávéskanál chilipor
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál currypor
6 finomra vágott paradicsom vagy 1 darabos paradicsom konzerv
1 doboz kókusztej (400 ml)

4 csirkecomb (vagy 4 csirkemellfilé csíkokra vágva)
1 evőkanál tört koriandermag

Elkészítés:
Forrósítsuk fel az olajat, tegyük bele a mustármagot, pattogtassuk meg. Adjuk hozzá a gyömbért, kavargassuk néhány percig. Borítsuk hozzá az apróra vágott hagymát. Pároljuk 5 percig, és tegyük hozzá a chilit, a kurkumát és curryt. Keverjük el, és öntsük hozzá a paradicsomot. Néhány percnyi főzés után öntsük hozzá a kókusztejet. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik.

A megsózott csirkedarabokat pirítsuk meg egy pici olajon a koriandermaggal, majd tegyük a szószba. Együtt főzzük fél órán át (függ a csirkedarabok nagyságától). Rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Diakonyha küldte. Köszönjük!


Epres-vaníliás tiramisu:

Hozzávalók:
50 dkg eper
30 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone
3 dl tejszín
1 rúd vanília
5 dl tej
3 dkg kristálycukor a tejbe
3 evőkanál porcukor a krémbe

Elkészítés:
Az eper felét nyolcadokba vágom. A vaníliarudat kettévágom, az egyik felének a magjai a tejszínbe, a másik fele a rúddal együtt a tejbe került. A fél liter tejet a 3 dkg kristálycukorral és a vaníliarúddal felforralom, majd megvárom, míg langyosra hűl.

A tejszínt a porcukorral és a vaníliarúd magjaival habbá verem, majd ha már habos, akkor hozzáadom a mascarponét, és így is egy kicsit járatom még a robotgépet, hogy a mascarpone elvegyüljön a tejszínnel.

Közben a kihűlt tejbe áztatom a babapiskótákat, majd egy téglalap alakú jénai edény aljára helyezem őket sorban. A babapiskóta rétegre kenek egy adag krémet, majd megszórom az előzőleg nyolcadokba vágott eperdarabkákkal. Újabb adag babapiskóta jön, majd krém a tetejére. Mehet is a hűtőbe egy éjszakára.

Tálaláskor vagy egész szem eprekkel, vagy negyedekbe vágott eprekkel tálaljuk. Ez az adag négy személy desszertjének felel meg.





Megjegyzés:
Az utolsó adagot tesóm ette, először húzta a száját, hogy ő ennyit aztán nem tud megenni... aztán a második falatnál már azt mondta, hogy mintha cukrászdában lenne, a harmadiknál pedig megkérdezte, hogy ugye mindet megeheti. Hát kell ennél nagyobb elismerés?

A receptet és a fotót Bonnie23 küldte. Köszönjük!


Zöldségözön:

galéria megnyitása Hozzávalók:
1 maréknyi zöldhüvelyű zöldbab
1 maréknyi csemege kukorica
1 maréknyi sárgarépa felcsíkozva
3-4 rózsa brokkoli
3-4 rózsa karfiol
1 csomag étkezési zselatin
1 babérlevél
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
kevés só
késhegynyi őrölt szerecsendió

Elkészítés:
Kb. 1,5 liter vízbe beletesszük a fűszereket és felforraljuk. Mindegyik zöldséget külön-külön ebben a vízben roppanósra főzzük, és félretesszük lecsepegni, kihűlni. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét!





Ha mindegyik elkészült, a lében feloldjuk a zselatint, kiforraljuk. A babérlevelet vegyük ki. Vegyünk egy mély, lehetőleg redőzött mintájú üvegtálat, öblítsük ki hideg vízzel. Ezután a zöldségeket tegyük bele úgy, hogy a színük jól keveredjen, szép tarka legyen. Öntsük rá a zselatinos vizet, és hideg helyre rakva, de nem nem hűtőbe hagyjuk dermedni legalább fél napig.

Ha teljesen megdermedt, óvatosan borítsuk ki a tálból, és szépen lehet szeletelni!





Megjegyzés:
Ezt egy grillezéshez találtam ki, és nagyon jól passzol a grillezett húsokhoz. A vendégeink körében is nagy sikert aratott a tarkabarka finomság!

A receptet és a fotót Bothne.evi4 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Heti menü ajánlat
  2011-05-15 22:42:25, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2011. május 16 - 22.


Hétfő:

Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Csirkecomb curry mártásban párolt rizzsel
Desszert: Epres-vaníliás tiramisu
Vegetáriánus ajánlat: Zöldségözön


Kedd - ma saját almás receptjeimből ajánlok:

Előétel: Almás csirkeaprólék leves
Főétel: Részeges rakott káposzta almával bolondítva
Desszert: Fűszeres párolt alma
Vegetáriánus ajánlat: Töltött sült alma


Szerda:

Előétel: Babgulyás házi csipetkével, kíméletesen
Főétel: Sonkás pizza-papucs
Desszert: Vegyes fagylalt
Vegetáriánus ajánlat: Háromsajtos fondü


Csütörtök:

Előétel: Marokkói zöldségleves
Főétel: Alföldi batyu gombás rizzsel, zöldsalátával
Desszert: Isler
Vegetáriánus ajánlat: Áfonyás-mazsolás édes köles gyümölcsöntettel


Péntek:

Előétel: Sárgaborsóleves
Főétel: Olívás spagetti
Desszert: Epres tejberizs-kehely
Vegetáriánus ajánlat: Olívás spagetti


Szombat:

Reggeli: Hagymás virsli
Előétel: Erőleves palacsintatekerccsel
Főétel: Vargányás-velős pacal Hentes Misi módra
Desszert: Rácsos szilvás lepény
Vacsora: Sajtos körte
Vegetáriánus ajánlat: Medvehagymás töltött tojás


Vasárnap:

Reggeli: Csirkemájas saláta
Előétel: Zellerkrémleves reszelt füstölt sajttal meghintve
Főétel: Zöldséges-mandulás hústekercsek sült krumplival és bazsalikomos-póréhagymás- mozzarellás paradicsomsalátával
Desszert: Rakott palacsinta
Vacsora: Tatáros szendvics
Vegetáriánus ajánlat: Gombagulyás

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Segítő angyalok
  2011-05-15 22:27:07, vasárnap
 
  Segítő angyalok








Segítő angyalok üzenete


Gyermekek, égő, izzó lelkek! Itt vagyunk mellettetek, s veletek szívetekben eggyéválva járjuk utatok segítő kezünket kitárva.
Szeretetünk körbefon titeket, s óvó energiáink áradnak bennetek. Annyira vágyunk rátok, hogy szeretetünk a kölcsönösség fényében fonódhasson össze! Annyira szeretünk, hogy szívünk fonala tiétekben ékes! Mert feladatunk az eggyéválás: a szeretetben, a szívben, az útban!
Segítő angyalokként kísérünk benneteket itt a Földön és továbbítjuk kéréseiteket az Égben, Isten szívében. Létünk, feladatunk benneteket segíteni. Fületekbe isteni szavakat súgni, szívetekbe szeretetérzéseket önteni. Minden lelket kísér segítő angyal (angyalok). Senkit nem hagy magára Urunk! Finom sugalmazások, hirtelen felismerések, apró rezdülések, melyekben megnyilvánulhatunk nektek. Ezt érzi, ki már fogékony szíve szavára s sugárzó energiánkra.
De ennél többet is láthattok és hallhattok, ha velünk még jobban összekapcsolódtok. Először nem kell mást tennetek, mint elfogadnotok létünket. Tudjátok! Veletek, bennetek, körülöttetek rezgünk. Isteni fény által sugárzunk, mely bennetek is él! Ezért tudunk összekapcsolódni. A Fénnyel! Minél több fényt engedtek ki-, és beáramlani magatokon keresztül, a csatornátok annál tisztább, láthatóbb, érezhetőbb lesz. Ezért csak tudjátok! Ti bennetek ott a fény, ahogy bennünk is! A két fény eggyéválhat szívetekben, ha nem álltok ellen, s beengedtek minket. Ha ezt képesek vagytok elfogadni, már az első lépést megtettétek tudatosodásotok útján.
Az elfogadást kövesse figyelmetek. Lássátok magatokban minden apró rezdülésünket, érezzétek üzeneteinket, mit küldünk nektek. Kérdezzetek tőlünk, s figyeljétek, hogyan nyilvánul meg válaszunk. Mikor ránk gondoltok, a szeretet érzése nyitja meg szíveteket befogadásunkra. Ha nem is láttok vagy hallotok minket, akkor is tudjátok, mi mindig minden pillanatban veletek vagyunk!
Készek meghallgatni benneteket, készek segíteni titeket, készek arra, hogy megnyilvánulhassunk bennetek és körülöttetek.
Mivel Egy a rezgésünk a Forrásban, ezért bármikor küldhettek általunk üzeneteket más lelkek segítő angyalán keresztül. Mondjátok el nekünk szívetek óhaját, lelketek üzenetét, s mi azt a Fényen keresztül továbbítjuk a megszólított lélekhez.
Ti úgy hívjátok: telepátia. Ez rezgés, fényüzenet, mi az Egy Teljességén keresztül találja meg a ,,címzettet". Mi halljuk és értjük kérésed, s továbbítjuk üzenetedet, mi gondolatban, vagy szívbéli érzésben nyilvánul meg benned és abban is, kihez szól.
Látjátok? Minden mozgásban, rezgésben van. Minden ÉL! Ebbe az életbe kapcsolódjatok bele, s ne korlátozzátok magatokat csak fizikai kereteitek közé. Hagyjátok szárnyalni lelketek s engedjétek, hogy testetek is átvegye finom rezdüléseit. Így hangolódhatunk egyre jobban össze a tudatosság hullámain.
Kérjetek, kedves lelkek, kérjetek! S kívánalmaitok meghallgatást nyernek segítő angyalaitok szívében, hogy továbbíthassák azt a Teljességbe. Kapcsolódjatok minél többen össze a Fényrezgésekben, és nyissátok meg magatokat a segítségnek.

Szeretetáradat, mi körülvesz mindent. Fonódjunk Eggyé benne, mert lényegünk ez!
Isten Bennetek Él, drága lelkek!

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok, angyalos történetek  
A JÓság - Jézus tanítása
  2011-05-15 22:18:26, vasárnap
 
  A JÓság





Édes gyermekek, kik teremtő Atyátok szeretetéből születtetek! Itt a Földön tanúságot tesztek, szeretetről, hitről, bölcsességről, önmagatokról, melyben mind Isten nyilvánul meg Bennetek.

Gyermekek, erőtök növekszik bennetek, s ezt az erőt meg kell tanulnotok jóra fordítani, s nem csapongani benne.

Gyermekek! Minden oldalról olyan energiák áradnak felétek, melyeket befogadva, nektek azt összpontosítanotok kell! Legyen az erőtök központja szívetek, melyben benne van az igaz Szeretet! Hisz Atyátokhoz csatlakoztok ott, s az Én szívem Lángja bennetek lobog.

Hát erőtöket e Szent Lángba összpontosítsátok, s növeljétek akkorára, hogy e Szent Láng átfogja szíveteket, elterjedjen testetekben. Lángoljon bennetek, s nőjön akkorára, mi körülvesz egy Szent Lángoszlopban, hogy abban fényeskedjetek, isteni akaratban!



De ehhez az kell, hogy felismerjétek magatokban az Erőt és a Fényt. Tudjátok, az erő arra való, hogy jót tegyetek vele a szeretetben. Mert az ember lelke eredendően Jó, hisz Istentől való. Ha a cselekedet, mit tesz, nincs összhangban szíve jóságával, az feszültséget okoz, s ez a feszültség elakasztja az energiát s nem áramlik bennetek, s körülöttetek.

Ezért gyermekek, figyeljetek arra, hogy mit gondoltok, mondtok és tesztek, hogy abban a szívbéli jóság, s a szeretet érzése benne legyen.
Nem baj, ha hibáztok, ha bevillan egy gondolat, kicsúszik a szátokon egy szó, vagy egy tett, mit hirtelen nem szívbéli jóság vezérel. Hanem az, mit megtanultatok itt a Földön, s mit felvettetek magatokra, neveltetésetek során. Nem baj, hisz emberként jártok a Földön, s a hibáitokból mind tanultok.
Bocsássatok meg magatoknak! Próbáljátok meg azt, hogy felismeritek, miben s hol hibáztatok. Ezt a hibát kijavítjátok, s legközelebb odafigyeltek, mit mondtok, cselekedtek. Ezért, az odafigyelés nagyon fontos. Ez olyan, mint egy önfejlesztés.

Földeteken, nagyon sok ilyen felhívást lehet látni, hogy önismeretre tanítanak. De az igazi önismeret az, mikor meglátod magadban az Isteni Jót, s felfedezed igaz Valódat, mely a szeretetben gyökeredzik.
Hát tartsatok magatoknak saját önismereti tanfolyamot! Ismerjétek meg magatokat gondolataitok, cselekedeteitek és szavaitok által! Lássátok mindenben a jót! Keressétek minden kimondott szavatokban a jóság és a szeretet erejét! Lássátok gondolatotokban az isteni szabadságot! S gondolkodjatok a szeretet gondolataival.

Mikor valamit tesztek, kérjétek magatokat: Szívbéli jóságból cselekedjem azt! A szeretet irányítsa minden tettemet, Isten akaratában! Ámen - így fohászkodjatok magatokban, s hangosan, ha úgy akarjátok.

Akkor a szeretet elárad bennetek, s nem marad meg csak szívetekben, hanem elönti testeteket is, s lelketek felszabadulhat és irányíthat benneteket.
Ha magatokban ezt a ,,szeretetreakciót" kiépítitek, bármikor elő tudjátok hívni. Egy olyan szeretet-pajzsotok lesz, mely véd benneteket, a világ olyan zajától, mi nem szeretetben gyökeredzik.
Gyermekek! Meg kell különböztetnetek! Fel kell ismerjétek mindenben a szeretetet, a jót, s azt kell meglátnotok, azt kell értékelnetek, s azt kell fejlesztenetek. Magatokban is!
Mindenben ott a Jó! Miben talán nem is látod szemmel, szívvel megérzed azt.

Ezért gyermekek, áldásom mindig bennetek, mert szívem lángja ég lelketek szívében, s ha felfedezitek, s kiárasztjátok magatokba, Én vezetlek benneteket az Úton.
Drága gyermekek! A Szeretet, a Jóság s az isteni Áldás vegyen körbe bennetek!
Angyalaimat küldöm el hozzátok, hogy segítsenek, s a jót megláttassák veletek.

Hát árasszátok ki szívetek szeretetét, és éljetek e szeretetben, Isten akaratában, MOST.

Jézus voltam itt köztetek, s Vagyok mindig Bennetek!





Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Angyali üzenet
  2011-05-15 18:59:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-15 18:57:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 4682
  • e Hónap: 18587
  • e Év: 148294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.