Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Aranyeső
  2011-05-16 21:56:31, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Hideg május
  2011-05-16 21:46:05, hétfő
 
  Ady Endre - Hideg május


" Nem tudom én, hisz május volna most is,
Van most is asszony, fény, illat, meleg,
Elvétve tán nyit orgonavirág is,
Vannak tán most is ifjú emberek,
Józan eszét tán most elhajítja
Mámoros éjjel egy-egy szeladon: -
De mégis, mégis nem lángolunk, mint régen,
Olyan ész nélkül, olyan szabadon..."

 
 
0 komment , kategória:  Hónapok, hónapokról versek  
Dáliák
  2011-05-16 20:18:05, hétfő
 
  Sík Sándor - Dáliák


A hegyekről most kúszik le a reggel
Megfürdet mindent mámoros színekkel.

A ház körül öklömnyi dáliák,
Rózsás vidámak, mélabús lilák.

Az ampelopszisz fürtjei körül
A méhe-nép az életnek örül.

S üldögélvén a vadszölős verandán
Némán tűnődöm életem kalandján.

Örülni én is jól tudok nagyon,
Hetvenkét éve, hogy el sem hagyom.

De Isten tudja, ez a mostani
Öreges öröm csak más valami.

Most ami öröm, szép is, szomorú is
S könnyei között mosolyog a bú is.

Ó lila mosoly! rózsaszínű árnyék!
Nincs már a földön semmi, amit várnék.
Tudom, hogy minden óra szép ajándék.

Szívvel fogadni, amit Isten rád hoz,
Megtérni szépen apákhoz, anyákhoz,

Ahol talán még azt is fellelem,
Amit félbe sem hagytam, idelenn...
Jöjj, mondanám, utolsó kegyelem!

Hanem itt hagyni apátlanul őket,
Kikkel a lelkem Isten egybeszőtte,

Hogy búra váljék bennük a világ,
Mint bennetek, szomorú dáliák, -

Vagy ők menjenek, Isten ments, előre,
S nekem legyen a világ puszta pőre,

Mint vihar után derékon törött
Dália-szárnak az épek között...?

Ki merne kérni? kérni melyiket?
Melyik a jobb? melyik a nehezebb?

Lehajtott fejjel, mint a dáliák,
Hadd mondom el az egyetlen imát;

Elmondom egyszer, aztán hallgatok:
Legyen meg a Te szent Akaratod!




 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Gyöngyvirág
  2011-05-16 20:01:21, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Szeretetangyalok
  2011-05-16 13:52:39, hétfő
 
  Szeretetangyalok





SZERETETANGYALOK


Isteni lények, kik szeretetből vagyunk, eljöttünk köszönteni benneteket most. Szeretetlényünk fényszubsztancia, mi szétárad s megérint mindent ez az energia.


Szeretetben üdvözlünk titeket áldott lelkek! Fényetek ma összekapcsolódik a miénkkel, s ha megérzitek és befogadjátok, tiétek lehet mindig, csak akarjátok.
A szeretet mindenhol árad, de néha nehezen felismerhető, mert nem hivalkodó, hanem csendben éltető: ,,teszi a dolgát", ahogy mi is, szétszórva a Fényt, Isten szeretetét!
Ha megtanuljátok megérezni és meglátni a szeretetet, akkor képesek vagytok fenntartások nélkül befogadni, magatokban és magatok körül szétárasztani. A szeretet érzésére rá kell hangolódni, mert ha együtt rezegsz vele, bárhol, bármikor s bármiben felismered, s szemed meg nem csal, bármit látsz. Füled a szeretet szavát hallja minden hangban, s szíved érzi a szeretet erejét. Akkor a szeretet lesz az, mit észreveszel mindenben, mert a szeretet érzésével közelítesz, azon át gondolsz és érzel. Tested s lelked rezgése a szeretet ,,hullámhosszát" veszi fel, s egy szeretetburkot alakít ki körülötted, mely védelmez.
A szeretet érzését gyakorolni kell! Folyamatosan mindenben meg kell találni, hogy minden arcát megismerjétek. A szeretet oly sokrétű és számtalan formában megnyilatkozó erő, hogy felismeréséhez figyelmetek, akaratotok, és szívetek behangolása kell.
Most segítünk nektek szívetek és testetek behangolásában, hogy felismerhessétek a szeretetet mindenben.


Helyezkedjetek el kényelmesen, és lazítsátok el testeteket. Vegyetek mély lélegzetet, s a távozó levegővel minden fenntartásotokat fújjátok ki magatokból. Ha nyugodtnak és ellazultnak érzitek magatokat, kezdődhet a behangolás:
Szeretetangyalok állnak körbe téged. Lásd, vagy képzeld el, ahogy kezüket lágyan az aurádra helyezik. Most szívükből, kezükön át, aranyfény sugarak áradnak aurádra, s átfogják azt. Ez az a szereteterő, mely mindenben megnyilvánul, s ha behangolódsz rá, neked is mindenhol megmutatkozik.
Most érezd, ahogy a szeretet érzése körbefog aurádban. Érezd a szeretetet az aurádban! Hangolódj rá az érzésre, hogy körülötted szeretet vibrál. Kezded érezni...melengető, jóleső érzés jár át. Egy szeretetburokban vagy. Lásd, ahogy továbbra is árasztjuk belé a szeretetet!
Most, hogy érzed aurádban a szeretet rezgését, lélegezd be ezt az érzést csakráidon át, elöl és hátul is testedbe, és az energiapályáidon kezd el keringetni a szeretetet. Érezd, ahogy kering benned a szeretet! Érezd erejét, fényét, melegségét. Ha egy illatot érzel, az is csodálatos, mert abban is a szeretet nyilvánul meg. A lágy hangok is tudtodra adhatják, hogyan tölt el a szeretet érzése téged. Ez mindenkinél a reá jellemző érzéssel jön elő. Figyelj meg mindent magadban, ahogy keringeted a szeretetet energiapályáidon. Minden érzés a szeretethez köt most téged. Feltölt, átjár, ismerőssé válik. Már érzed magadban erejét, rezgését.
Most a szeretetet összpontosítsd szívedbe, és szíved közepébe irányítsd a benned keringő erőt. Érezd szívedet eltelni szeretettel, s figyelj minden érzést, mi felbukkan benned. Jegyezd meg, mert ha újra ráhangolódsz, a szeretetet összpontosíthatod szívedben.
Ha szíved túlcsordul a szeretettől, áraszd szét most egész testedben, ki az aurádra, így egyesítve a Burkot veled. Érezd, ahogy Te Magad Vagy a Szeretet! Érezd, ahogy lelked fénye átjár, s a szeretet minden szinten összekapcsolódik. Benned!
Most gondolj a szeretteidre, vagy bármely más szeretetteljes dologra, melynek gondolatától újra megérzed szívedben a szeretetet. Tartsd meg és ismerd fel újra ezt az érzést!
Most lásd szülőbolygódat, Gaia-t, ki életet ad neked, kéken ragyogni az Univerzumban. Gondolj rá szeretettel, s újra megérezheted szívedben az ismerős érzést, mely lelkedből árad a bekódolt csatornán. Most lásd közelebbről, rajta az embereket, tanuló lelkeket, kik veled együtt járják földi útjukat. Gondolj rájuk is szeretettel, hogy újra átélhesd az érzést, hogy megszilárdítsd a szeretetcsatornát szívedben. Hogy a szeretet érzése benned mindig ismerős legyen, bármit láss, vagy hallj is.
Most gyere még közelebb...lásd országodat, melynek része vagy. Melyet te választottál magadnak tanulásod színteréül. Itt teljesítheted ki magad, itt fejlődhetsz a szeretet útján. Lásd hát az ismerős érzéssel, a szeretettel. Megy már, ugye? Egyre könnyebb megtalálnod az érzést. Mert Benned van, Te Vagy Az! Örök részed, lényeged!
Most lásd magad! A fényes lelket, ki Isten akaratából és saját döntése okán most emberként él a Földön. Szeresd magad, mert nagy útra vállalkoztál! Próbákon, tanuláson, érzéseken, gondolatokon át. Szeretetreméltó vagy! Szeretet gyermeke! A szeretet lényege benned nyilvánul meg: szeretni és szeretve lenni!
Hát szeresd magad teljes szívvel és érzéssel! Áradjon, kavarogjon benned! Ismerd fel Örök Lényed, s tudd, szeretetben születtél! Minden szeretetben született, és Te a Minden része Vagy!

Most gondolj valaki olyanra, kivel kapcsolatban nézeteltérésed van. Kire gondolva a megbocsátás érzése nem tud eltölteni. Aki elsőre eszedbe jut, állítsd magad elé.
Most szívedre koncentrálva, hívd elő az ismerős érzést: a SZERETETET! Töltekezz el vele, áradjon szét benned, s most lásd az előtted állót a szeretet szemével, szíved csatornáján át!
Lásd az ő fénylő lelkét, lásd, hogy őt is kötik feladatai és útja, és segíts neki azzal, hogy megbocsátasz. Segíts neki is megtalálni önmagában a szeretetet! Áraszd felé magadból, és adj a szeretetből, hogy ő is megtanulja megérezni magában, mindennel kapcsolatban. Szeresd Őt! Szeresd Magad!
S ha úgy érzed, már szíved teljességéből tudod árasztani a szeretetet, akkor nyílt meg teljesen a szeretetcsatornád, s akkor hangolódtál a szeretet ,,hullámhosszára".
A szeretet mindent elborító érzésével térj vissza...

Ha a szeretet kinyilvánításának érzése nem menne még teljesen, addig végezd el ezt a meditációs gyakorlatot, míg mindenre és mindenkire árasztani tudod már önzetlenül a szereteted. Minél többször megteszed ezt, annál könnyebben jön elő életedben, fizikai szinteden is szívedből a szeretet. Mert áthozod, átülteted minden szintre!
Hangolódj rá az ismerős érzésre, hogy megnyisd szeretetcsatornádat!

Hívjatok, hogy segítsünk megtalálni magatokban a szeretetet!
Fényesség néktek!






Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
 
 
0 komment , kategória:  Angyalok, angyalos történetek  
Mária üzenete a szeretetről
  2011-05-16 13:21:13, hétfő
 
  Mária üzenete a szeretetről







Mária üzenete


Drága gyermekek, Mária szólok hozzátok. A Fény nevében jöttem, most így nyilvánulok meg, ebben az üzenetben.

Ezáltal a szeretet által, mi szívetekben megnyilvánul, ahogy ezt az üzenetet megkapjátok.

Drága gyermekek, szívem fáj értetek mikor látom, hogy tudatotokat az isteni Fény előtt bezárjátok.


Gyermekek, az isteni Tudat megnyilvánulásai vagytok itt, emberi testben, de lelketek és szellemetek maga a Fény. Érezzétek magatokban ezt az Egységet. A látható és láthatatlan nem különváló, hanem együttálló. Ez az EGYség örök mozgásban és fejlődésben van. Mi áll, csak látszatra mozdulatlan, mert az örök Teremtés és Fejlődés az, ami áthatja.

Minden megnyilvánulás a megnyilvánulatlanból születik - így lesz tapasztalat bennetek. Így gazdagítja a Teljességet, így sugározza a Fényt!


Gyermekek, ezt értsétek meg! Missziótok maga a Szeretet, hogy megtaláljátok mindenben, de legfőképpen önmagatokban: szeretettel tekintsetek, szeretettel szóljatok, tegyetek.

Mária vagyok, anyátok a Fényben. Fiam, Jézus Krisztus megváltótok és vezetőtök. Ha nem tudjátok elfogadni, akkor is értsétek: a Megváltás nem azon múlik, hogy hiszitek-e vagy nem.

Ha hittel éltek összekapcsolódtok ezzel az Energiával, és megértitek, mit jelent Krisztus Fénye BENNetek.

A Teljességet! Hogy magatokhoz vehetitek Atyátok szent erejét - az Univerzum teljességét.

Ha hit nincs bennetek, bezárjátok a kaput, s hiába van körülöttetek, a Teljességet be nem engeditek. Elzárjátok magatokat és csak egy kis részként érzékelitek létetek, pedig bennetek az egész Teljesség! Éreznetek így kell!


Mikor a földön jártam én sem értettem, mi az, ami történik velem. De mikor fiamat karomban tartottam és szemébe néztem, megértettem, mert belőle reám Isten nézett.

Ahogy összekapcsolódtam szemében a Teremtés Fényével, rádöbbentem, hogy BENNEM VAN ISTEN! Ha engedem neki, hogy általam megnyilvánuljon, és minden gát így leomoljon, akkor létem a Teljesség szerves részeként kiteljesedik, a szeretet áthatja minden apró részemet, minden gondolatomat és tettemet.

Édesanyák, ha gyermeketek szemébe néztek, lássátok meg benne ezt a Teljességet! Édesapák, tegyetek ti is így, s tekintsetek úgy szeretteitekre, mint az isteni megnyilvánulásra, mely öröm veletek történhetett.

Ha belenéztek bárkinek a szemébe, benne az isteni szikrát lássátok, mert a lélek tükre, ha szeretettel nézitek, megmutatja nektek, hogy ott van, ott VAN ISTEN!

Mert mindenkiből fiam tekint rátok, ezt értsétek. A teljesség nem válogat, nem aggat cédulákat, nem ruház fel semmilyen minőséggel, csak elfogadja: minden formát a Létezésben.

Mert a forma a megnyilvánult megnyilvánulatlan, s ítélkezni a rész alapján nem szabad.


Drága gyermekek, Mária vagyok, s teljességemmel átölellek titeket, ölelő karomba fogom minden gyermekem, s Földanyával együtt segítelek titeket. Minőségünk Isteni Fényünkből árad, csak érezzétek és tudjátok: senki nem különb a másiknál, mert mind EGYenlők vagyunk, ha ezt megértitek, akkor átengeditek az isteni hatalomnak - Fénynek az irányítást, és szabadok ekkor lesztek - ha kiteljesedhettek.

Adjatok szeretetet és tárulkozzatok ki, hogy befogadhassatok. Én is átadtam, mi legkedvesebb nekem, de boldogsággal töltött el, hogy ez a Megváltás felemeli a Földet és az Emberiséget. A fájdalmat, mit éreztem, mikor fiamat szenvedni láttam: felajánlottam Atyámnak.

Ez a felajánlás, mi felemelt engem az Égig, s azért vagyok itt, mert megértettem: az isteni Akarat maga a SZERETET!

Drága gyermekek, óvlak bennetek, s kérlek, magatokra Isten gyermekeiként tekintsetek, és mindenki másban lássátok meg, mi bennetek van: Krisztus - Isten Fénye!

Gyermekek, szeressétek egymást, s önmagatokat.

Isten szent nevében, Mária vagyok. Megáldalak benneteket szent Fényemmel.

Áldottak vagytok, járjatok áldásban és szeretetben.


Ámen

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai orsolya

Link
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Angyali üzenet
  2011-05-16 11:47:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-05-16 11:46:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Meghívlak egy kávéra
  2011-05-16 11:44:47, hétfő
 
  Kedves Látogatóm!

Ebéd előtt meghívlak egy finom kávéra




 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Bodzalángos szarvasgombás...
  2011-05-16 11:40:03, hétfő
 
  Bodzalángos szarvasgombás tokaji aszú zselével


Hozzávalók:
6-8 db bodzavirág
1 tojás
3 dl tej
1 evőkanál cukor
2 teáskanál szarvasgombás tokaji aszú zselé
1 teáskanál őrölt fahéj
reszelt citromhéj
pár csepp citromlé
liszt (amennyit a tészta felvesz)
olaj a sütéshez

Elkészítés:
1 tojást felverek a tejjel, hozzáadom a cukrot, az őrölt fahéjat és a szarvasgombás tokaji aszú zselét, valamint a bodzavirág szárairól kézzel leválasztott apró virágszirmokat. Belereszelem 1 citrom haját, és pár csepp citromlevet is csepegtetek bele, kézi habverővel csomómentesre, habosra keverem. Annyi lisztet keverek hozzá, amennyit felvesz, palacsintatésztához hasonló masszát kell kapjak.

A palacsintasütőt olajjal kikenem, és a palacsintához hasonlóan, de picit vastagabbra sütöm meg.

Saját magában is fogyasztható, de adhatunk hozzá vaníliás, mazsolás krémtúrót, vagy valamilyen finom lekvárt, esetleg pudingot is.





Megjegyzés:
Ez a recept a pillanat szülötte. Amikor a palacsintatésztában sült bodzavirágot készítettem, akkor ugrott be. Hagytam egy keveset a masszából, beleszórtam némi virágszirmot, és kipróbáltam, csak néhány darab lett belőle, de finom. Párom almás palacsintát szokott hasonlóan készíteni, hogy a palacsinta tésztába almát reszel. Az is nagyon nyerő nálunk.

A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 213 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 678
  • e Hét: 3483
  • e Hónap: 11749
  • e Év: 128402
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.