Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
bodza ital és szörp
  2011-05-28 20:06:31, szombat
 
  Egy öt literes befőttesüveget nyakig engedjük hideg csapvízzel. Bele karikázunk egy megsúrolt nagy citromot. Szedünk hat szép egészséges bodzavirágok, leöblítjük, bele rakjuk az üvegbe. Tíz db. citrompótló tablettát is becsúsztatunk. Kistányérral letakarva a konyhában tartjuk huszonnégy órát, majd leszűrjük és 30-40 dkg. kristálycukrot keverünk bele. Üvegekbe töltjük, a hűtőből három napig fogyasztható az érdekes módon muskotály ízű nyári ital.

Télire szörpöt úgy készítünk, hogy a fentiek szerint áztatjuk a bodzavirágot egy nap, de utána

felfőzzük 2 kg. cukorral, leszűrjük, újra forraljuk és lezárva alatta a gázt kb. 3 késhegynyi salicilt keverünk hozzá. Az előkészített üvegekbe töltjük gyorsan és száraz dunsztba tesszük. Itt érdemes két citromot használni, hogy intenzívebb legyen, sőt a cukrot külön megpirítva és felengedve a leszűrt lével aranyszínű lesz a szörp és kissé karamellízű.


 
 
0 komment , kategória:  receptek  
pudingos gyümölcstorta
  2011-05-28 18:28:35, szombat
 
 



piskótához:
4 tojás
150 g porcukor
1 citrom leve és héja
4 ek forró víz
200 g liszt
1 cs sütőpor

tetejére:
1 cs vaníliás pudingpor
1/2 l tej
3 ek cukor
tetszés szerinti gyümölcs (én kivivel, banánnal és naranccsal készítettem)
1 cs tortazselé

elkészítés
A sütőt 180 C-ra melegítjük, alsó-felső álláson.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a porcukorral, citrom levével és a forró vízzel jól összekeverjük (robotgép segítségével).
Belereszeljük a citrom héját, és kis adagonként hozzáadjuk a liszttel összeszitált sütőport.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszához fprgatjuk.
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajazunk-lisztezünk, majd mehet bele a tészta.
Kb 25-30 perc alatt készre sütjük.(Tűpróba!)
Miután a tészta megsült, megvárjuk hogy kihűljön, s csak aztán borítjuk egy nagy tálcára.
A pudingot a leírás szerint elkészítjük a tejjel és a cukorral. Majd a tészta tetején egyenletesen elsimítjuk.
Erre jöhetnek a gyümölcsök, tetszés szerint.
Ha ezzel is megvagyunk, a tortazselét a hátoldalán található útmutató szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsök tetejére.
Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára hűlni.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 29 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 102
  • e Hét: 2001
  • e Hónap: 6405
  • e Év: 38134
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.