Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
A Sukoró-ügy fideszes szála +v
  2011-05-29 21:58:13, vasárnap
 
  A Sukoró-ügy fideszes szála +videó

Írta: nemethg

Az Egyenlítő TV a Sukoró-ügy nyomába eredt, és Szombathelyig meg sem álltunk. Úgy tűnik, mégsem kizárólag "Gyurcsány-a-hibás". Fideszes ügyvéd, eltűnt pénzek, telekcserék. Tekintsék meg szombathelyi oknyomozó filmünket!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qvXqItBAh2E

http://egyenlito.blog.hu/2011/05/26/a_sukoro_ugy_fideszes_szala_video
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tőzsdézünk, tőzsdézgetünk
  2011-05-29 21:51:41, vasárnap
 
  Tőzsdézünk, tőzsdézgetünk


2011.05.25. 01:21


"Kedden visszavette Magyarország a Mol Szurgutnyeftyegaz által eddig tulajdonolt részesedését" - jelentette be tegnap Orbán Viktor. - "Ez több volt, mint vásárlás, ez egy nehéz küzdelem volt, egy év kemény tárgyalássorozat és egyeztetés után sikerült nyélbe ütni a megállapodást. Fontos lépést tettünk az erős Magyarország felé vezető úton, egy ország sem lehet erős, ha teljesen kiszolgáltatott az energiaellátása."

Akkor most nyilván belevásárolunk a British Petrolba is. Hiszen ez nyilvánvalóan újabb lépést jelentene az erős Magyarország felé, tovább csökkentené az energiafüggőségünket és nem növelné tovább a hiányt.

A hülyének is megéri, hát még nekünk.

De most komolyan. A Szurgutnyeftyegaz tulajdonosi részvétele kellemetlen volt, de sem a magyar államnak, sem a magyar fogyasztóknak, sem a MOL magyar menedzsmentjének nem okozott komoly hátrányt a jelenlétük, erről gondoskodott a Gyurcsányék által az OMV tulajdonszerzése után átvert Lex Mol és a Mol alapszabályának 2009-es módosítása, amivel távol tudták tartani a Szurgutot a közgyűlésekről. A Lex Mol megerősítette Hernádi és Csányi pozícióit a Molban, így az OMV végül eladta a részesedését az oroszoknak. Nem nagy vakmerőség feltételezni, hogy ez a két nem túl Fidesz-távoli oligarcha vette rá Orbán Viktort, hogy vásárolják ki az oroszokat a Molból. Mert ami jó az M&M Vállalatnak, az jó a hazának is.

"Tudomásul kell vennünk, hogy válsághelyzetben mindenkinek ki kell venni a részét a teherviselésből" - mondta Hernádi Zsolt tavaly ősszel, aztán a Mol nyeresége végül a különadó ellenére 6 százalékkal nőtt. Ennek biztos nincs köze ahhoz, hogy a benzinár többször is történelmi csúcsot döntött, hiszen a nemzeti együttműködés rendszerében a vállalatok, különösen a nemzetstratégiai szempontból jelentős nagyvállalatunk nem hárítja át a fogyasztókra a különadót.

Fellegi Tamás bejelentése szerint a kormány az IMF-hitelből lehívott de fel nem használt részéből fedezi a vételárat. Értem, hogy Strauss-Kahn szopatóból szopóágra került, de azért ne higgyük már, hogy az IMF-nél mindenki alszik. Az IMF-hitel felvételekor a magyar kormány által aláírt szándéknyilatkozatban nem volt szó a Mol visszavásárlásáról, ezzel szemben volt szó egy sor kellemetlen intézkedésről, köztük a hiány csökkentéséről. Ezt még egy viharos májusi éjszakán el kell magyarázni az IMF-nek. Vagy az adófizetőknek, hogy mégsem az IMF-hitelből vettünk Molt.

Fellegi szerint a részvényvásárlás nem növeli a hiányt és az adósságot. Ötletes. Mondhatni unortodox könyvelés. Ahogy a háztartások százezreinek adóssága sem nőtt meg attól, hogy új lakást vettek, úgy nyilván a magyar állam adóssága sem fog nőni attól a ténytől, hogy a törlesztésre félretett pénzt elköltjük. Az adósság annyira nem nő, hogy az MFB konkrétan egy 500 millió eurós kötvénykibocsátást tervez a Bloomberg információi szerint.

De legalább az energiafüggőségünk csökkenni fog, sőt, ha hinni lehet Szijjártó Péternek (és miért pont neki ne lehetne), az energiafüggőségünk úgy ahogy van, megszűnik. Eddig tudniillik az oroszoktól szereztük be a földgázt, mostantól kezdve a Moltól fogjuk, és augusztusig sarkalatos törvényben töröljük el a termodinamika első törvényét.

Fellegi cáfolta, hogy a megállapodás csomagban történt volna. Így minden spekuláció, amely esetleg Paks oroszok által bővítését, a Malév visszaszerzését vagy a budapesti metrókocsi-beszerzést érintené, légből kapott és sérti a nemzeti érdekeinket.

De azért bízzunk benne, hogy Versailles-i bíróságon nem olvasnak híreket.

Nyilvánvaló, hogy az erős Magyarországról, az energiafüggőség csökkentéséről és a nem növekvő adósságról, röviden a Mol visszavásárlásának valódi indokairól és következményeiről tett kijelentések: hazugságok. Csányi és Hernádi (és az általuk irányított nyilvános cégek) komoly támogatást nyújtottak Orbánnak és a Fidesznek az ellenzékben töltött évek alatt, és ez elcseszett kormányzati antré utáni fiskális korrekció idején (amikor iparág vezető cégként nem hogy nem tiltakoztak, de kifejezetten kiálltak a különadókért). Ezt a szívességet hálálja most meg Orbán az adófizetők pénzén.

Nehéz küzdelem volt, tiszta szerencse, hogy mindenki, aki számít, ugyanazon az oldalon harcolt, kivéve a magyar adófizetőket.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/05/25/tozsdezunk_tozsdezgetunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Széthullik Nagy-Britannia?
  2011-05-29 21:44:59, vasárnap
 
  Széthullik Nagy-Britannia?

2011. május 29. vasárnap, 14:27 Szerkesztőség


Nagy-Britannia széthullásától tart II. Erzsébet brit királynő. A probléma azért merült fel, mert a május eleji skóciai parlamenti választásokon abszolút többséget szerzett a Skócia függetlenségéért kampányoló Skót Nemzeti Párt (SNP).

4 éven belül kiírhatják a népszavazást

Az SNP elnöke, Alex Salmond már a választások másnapján kijelentette, hogy a következő négy év folyamán népszavazást fognak kiírni arról, hogy Skócia elszakadjon-e Angliától.

A királynő aggódik

A The Sunday Times című lap értesülései szerint a tartomány elszakadásának lehetősége aggasztja II. Erzsébet brit uralkodót, hiszen ez az Egyesült Királyság felbomlását jelentené.

A királynő már beszélt is erről David Cameron miniszterelnökkel. A lap információi szerint már a választások után is arról tárgyaltak, hogy milyen következményei lehetnek annak, hogy az SNP abszolút többséget szerzett.

Állítólag hivatalosan is kérték az udvar illetékesei, hogy a miniszterelnök bízzon meg egy alkotmányjogi szakértőt azzal, hogy dolgozzon ki lehetséges stratégiákat arra az esetre, ha a skótok megszavazzák az elszakadást.

A királynő belpolitikai ügyekről sosem mondja el nyilvánosan az álláspontját, most azonban azt kérte, hogy folyamatosan informálják a fejleményekről.

Továbbra is II. Erzsébet maradna a királynő

Az SNP elnöke már több alkalommal is elmondta, hogy a függetlenedés nem járna együtt azzal, hogy minden kapcsolatot megszakítanak Londonnal. Skócia az elválás után Kanadához, Ausztráliához és Új-Zélandhoz hasonlóan a mindenkori brit uralkodót ismerné el államfőjeként.

Gazdasági problémák is adódhatnak

A skótok elszakadásának gazdasági jellegű tétje is van. A Skót Nemzeti Párt elszakadási programja ugyanis az önálló skót állam finanszírozását az északi-tengeri brit lelőhelyekről felszínre hozott nyersolajra alapozná. A skótok leválása ennek alapján igen komoly problémát jelenthetne Nagy-Britanniának, mivel elesne a nyersolajtól.

Emellett a két félnek meg kellene egyezni a skóciai királyi birtokokról, valamint a Skócia területén lévő brit gazdálkodási egységek bevételeiről is. Most épül például a skót tengerparton egy szélerőmű-hálózat, amiről szintén egyezségre kellene jutni.

Az említett gazdasági egységeket jelenleg a Crown Estate, vagyis a Korona 6,6 milliárd font értékű tulajdoni portfolióját összefogó szervezet kezeli. A királyi jövedelmi és adókérdéseit megállapodások tömkelege szabályozza, amelyek a brit pénzügyminisztérium és a Crown Estate között jöttek létre. Ennek a megállapodásnak fontos részei a Korona Skócia területén lévő birtokai, így ezek elosztása igen komoly gondokat okozhat.

Nagy-Britannia létrejötte

Nagy-Britannia 1707-ben jött létre Anglia és Skócia egyesülésével. A megegyezés szerint Skócia az Egyesült Királyság egyik alkotó országa, ezért uralkodója a mindenkori brit uralkodó. Az Egyesült Királyság egy egységes szuverén államnak számít, az alkotó országok pedig korlátozott önkormányzati jogokat kaptak, így a skót kormány nem minősül szuverén kormánynak.

A Skót Parlamentnek jelenleg törvényhozó hatalma van a Skóciát érintő ügyekben, és korlátozott jogköre a személyi jövedelemadót illetően. Ha a tartomány valóban elszakad Angliától, az Nagy-Britannia széthullását jelentené, így II. Erzsébet lehetne a jelenlegi Nagy-Britannia utolsó uralkodója.

http://www.bombahir.hu/europa/szethullik-nagy-britannia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez a bankár banda a nyerő - Ná
  2011-05-29 21:24:08, vasárnap
 
  Ez a bankár banda a nyerő - Nálunk is dúl a magukfajta bankár-belháború
2011. május 29. 20:08
Hunhír.info

A magánnyugdíj-pénztári történet ironikus fordulataként egy külföldi központú bank kezelheti majd az állami kézbe kerülő pénztári vagyon jelentős részét. Egy hatalmas, de igen gyorsan lebonyolított állami tender eredményeként az UniCredit Bankba utalják a magánnyugdíjpénztárak az állami rendszerbe átlépő tagok vagyonából a nemzetközi részvényeket.

Körülbelül 400 milliárd forint. A magánpénztári vagyonból ekkora összeg feküdt nemzetközi részvényekben. Angol, amerikai, német, francia, olasz, japán, de orosz, brazil, kínai és mexikói részvényekbe is fektettek korábban a kötelező magánnyugdíjpénztárak.

Hunhír.info - fnet nyomán

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=41500
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lenin is zsidó volt
  2011-05-29 21:22:04, vasárnap
 
  Lenin is zsidó volt

2011. május 29. vasárnap, 18:50 Szerkesztőség

Egy Moszkvában rendezett kiállításon előkerültek Lenin családtagjainak egykori levelei; az egyikből az is kiderült, hogy Lenin egyik felmenője ukrajnai zsidó volt. A levelet Lenin legidősebbik nővére írta 1932-ben a bolsevik Sztálinnak.

A moszkvai Történelmi Múzeumban a napokban nyílt meg az a kiállítás, melyen a kiállított dokumentumok között ott szerepelnek Anna Uljanova eddig titkos levelei. Lenin az ortodox egyház tagja volt, azonban anyai nagyapja evangélikus vallásra áttért zsidó. Anna Uljanova leveléből az is kiderül, hogy dédapjuk azért tért át a keresztény hitre, mert egyrészt csak így volt lehetősége arra, hogy tanulhasson; másrészt pedig így akarta elkerülni a zsidókat kötelező, letelepedési helyet kijelölő határozatot.

A levél Lenin halála után nyolc évvel írodott Joszif Visszarionovics Sztálinhoz. Érdekesnek találtatott az a bekezdés is, amelyben Anna kitér azon szerencsétlen helyzet feletti sajnálatára is, hogy családuk eredete nem derült ki még Vlagyimir Iljics életében, hiszen Lenin "nagy véleménnyel volt a zsidókról". Itt megjegyezheti a figyelmes olvasó, hogy Annának is csak Lenin halála után nyolc esztendővel később jutott eszébe az információ közlése Sztálinnal.

A "nemkívánt" családi származást Olga Uljanova által írt hivatalos életrajzában Leninnek sem tesz említést származásukról. Olga csak orosz, svéd és német felmenőket említ írásában.

Nem véletlen, hogy ezt takargatta az Uljanov-család, hiszen akkoriban Oroszországnak csak bizonyos területein élhettek zsidók és Sztálin sem kedvelte őket: tervei között szerepelt, hogy a Szovjetúnióban élő valamennyi zsidót a kínai határra telepíti.

A kiállításon előkerült egy kérlelő levél is, amelyben Lenin mérget kér Sztálintól. 1922-ben Lenin szélütést kapott és állapota egyre rosszabbra fordult. Abban bízott - hogy Sztálin radikális és hidegvérű ember lévén - megszánja őt és mérget küld neki.


http://www.bombahir.hu/kozel-kelet/lenin-is-zsido-volt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
NA EZ AZ IGAZI 2/3-Ad!!!!!!!!!
  2011-05-29 21:19:51, vasárnap
 
  A magyarok 88,7 százaléka dolgozna külföldön


2011. május 28. szombat, 12:03 Szerkesztőség


Egyes várakozásokkal ellentétben nem rohamozták meg a magyarok az osztrák és a német munkaerőpiacot. Az adatok szerint eddig a május eleji nyitás óta magyaroknak mindössze 2 százaléka pályázott külföldi állásokra.

Mint megírtuk, a hónap elején az Európai Uniós Németország és Ausztria mellett Svájc és Liechtenstein is megnyitotta munkaerőpiacát a 2004-ben az EU-hoz csatlakozott országok előtt, így Magyarország előtt is. A jelek szerint bevált az Európai Bizottság jóslata, miszerint nem lesz komolyabb munkaerő-vándorlás.

Az eddigi adatok alapján előzetesen azt remélték, hogy a munkaerőpiacukat megnyitó országok gazdaságára pozitív hatással lesz majd a külföldről érkező munkaerő, a német, illetve az osztrák munkaerőpiacon ugyanis igen komoly munkaerőhiány van bizonyos szakmákban.

Az Osztrák Munkaügyi Hivatal (AMS) előzetesen azt várta, hogy leginkább közepes és alacsony végzettségű emberek érkeznek majd az országba. Arra számítanak, hogy sokan a határ menti településekről érkeznek majd, és ingázni fognak a munkahelyük és az otthonuk között. Várakozásaik szerint a legnagyobb részben magyarok töltik majd be az üres állásokat.

A Trenkwalder személyzeti szolgáltató cég nem reprezentatív nemzetközi felmérést végzett azzal kapcsolatban, hogy hogyan vélekednek a magyar, szlovák, cseh és szlovén állampolgárok a munkaerőpiacok megnyitásáról, valamint hogy vállalnának-e külföldön munkát. A felmérés során 6600 embert kérdeztek meg.

A válaszokból kiderült, hogy az említett országok állampolgárainak átlagosan körülbelül 20 százaléka dolgozott már külföldön. A megkérdezettek közül a magyarok esetében 20,1, a szlovákoknál 33,9, a szlovéneknél 11,3, a cseheknél pedig 22,8 százalék volt azoknak az aránya, akik vállaltak már munkát az Európai Unió valamelyik tagállamában.

Arra is rákérdeztek a kérdőívekben, hogy tervezik-e a megkérdezettek, hogy a jövőben dolgoznak majd valamelyik EU-tagállamban. Erre átlagosan körülbelül 80 százalék adott igenlő választ. Legtöbben a magyarok voltak, honfitársaink 88,7 százaléka tervezi, hogy belekóstol a külföldi munkavállalásba, legkevesebben pedig a csehek, náluk 66,9 százalék ez az arány.

Szintén a válaszadók körülbelül 80 százaléka a legszívesebben német nyelvterületen dolgozna. A magyarok csaknem 82, a szlovénok 85, és a szlovákok 87 százaléka leginkább Ausztriába menne, míg a csehek körében Németország a legnépszerűbb célország, a cseh válaszadók több mint 72 százaléka keresne ott munkát.

A négy ország valamelyikében dolgozni kívánó magyaroknak 31,3 százaléka mondta azt, hogy akár 3 évre is kimenne külföldre dolgozni. 18,6 százalék még 5 évnél is hosszabb időre lenne hajlandó elmenni az országból, mintegy 23,5 százalék pedig vissza se jönne Magyarországra.

Az Európai Unió tagállamai közül egyébként Németország és Ausztria várt a legtöbbet a munkaerőpiac megnyitásával. Nagy-Britanniában, Írországban és Svédországban már a 2004-es csatlakozás óta dolgozhatnak az érintett országok állampolgárai, Spanyolország, Portugália, Görögország és Finnország 2006-ban oldotta fel a korlátozást, Franciaország, Olaszország, Hollandia és Luxemburg valamivel később nyitotta meg a munkaerőpiacát. Németországon és Ausztrián kívül a legtovább Belgium és Dánia húzta a nyitást, ott 2009 májusa óta lehet munkát vállalni.

http://www.bombahir.hu/europa/a-magyarok-88-7-szazaleka-dolgozna-kulfoldon
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
hatvan éve kezdődött a kitelep
  2011-05-29 21:15:26, vasárnap
 
  Saját hazában kitaszítva - hatvan éve kezdődött a kitelepítés
2011. május 29. 20:45
Hunhír.info

,,Osztályellenség" megbélyegzéssel telepítettek ki több mint tízezer embert hazánkban hatvan évvel ezelőtt. Azokat, akiket a zsdó államterrorista Roth Manó által vezetett bolsevik, illetve judobolsevik hatalom valamilyen szempontból veszélyesnek ítélt. Az 1951-ben megkezdett deportálásokra emlékeztek Jászkiséren, ahová 123 család 300 tagját szállították vagonokban

,,Osztályellenség" megbélyegzéssel telepítettek ki több mint tízezer embert hazánkban hatvan évvel ezelőtt. Azokat, akiket a zsdó államterrorista Roth Manó által vezetett bolsevik, illetve judobolsevik hatalom valamilyen szempontból veszélyesnek ítélt. Az 1951-ben megkezdett deportálásokra emlékeztek Jászkiséren, ahová 123 család 300 tagját szállították vagonokban.


Személyes élmények, a kitelepítettek beszámolói, a múlt felidézésének szükségszerűsége vezette arra a Jászkisériek Baráti Egyesületét, hogy hat évtized elteltével, az 1951 májusában történt kitelepítés évfordulójára megszervezzék a találkozót, illetve emléktáblát avassanak. A találkozó egyik főszervezője, Gubiczné dr. Csejtei Erzsébet ugyan nem volt kitelepített, de át tudta érezni mindazt, amit az elhurcoltak érezhettek.

— Édesapámnak gyógyszertára volt Hajdúnánáson. Születésem éve 1947, egy virágzó időszak volt, hisz a háború után rendbe szedték a gyógyszertárat, bizakodóak voltak. Amikor pedig 1950-ben államosították a gyógyszertárakat, akkor egyik napról a másikra mindent ott kellett hagyni. Ha nem is kitelepítést, de egy hasonló élethelyzetet éltek meg.

Amellett, hogy megemlékeznek a méltánytalanságról, a találkozó legfőbb feladata, hogy a fiatalok megismerjék közelmúltunk történetét, hogy alkalom nyíljon beszélgetni a régen szerzett lelki sebekről. Az egykori kitelepítettek közül érkeztek Kanadából, Bécsből, Budapestről, az ország számos pontjáról. Gróf Bethlen Gábor például Nagymarosról jött Jászkisérre. Ugyan személyesen nem emlékszik a kisvárosra — két hónapos volt, amikor ide kerültek —, de a Bethlen család minden tagjával éreztette a hatalom: semmik vagytok. — Kötelességgel és felelősséggel jár a grófi cím, amit ugyan hivatalos helyen nem használnunk — mondta Bethlen Gábor, akinek nagybátyja volt gróf Bethlen István miniszterelnök.
gróf Bethlen Gábor gróf Bethlen Gábor

— A családban szüleink nem nagyon beszéltek a kitelepítésről, ez tabu téma volt. Csak felnőtt korunkban mondták el, mi történt. Jászkiséren egy kulák házának egyik szobájába utalták családunkat. A Kiséren élő parasztemberek becsülték szüleinket, mert nem hagyták el magukat, vállaltak mindenféle munkát.

Az egykori kitelepítettek között ott volt dr. Bitó László a Columbia egyetem professzora is, aki 1951-ben 16 éves volt.
— Az egyik ötletadója voltam a találkozónak, mert fontosnak tartottam, hogy megemlékezzünk arról, milyen jók voltak hozzánk a jászkisériek.
A fővárosi házaikból kilakoltatottak azt sem tudták, hogy hová viszik őket. Mivel elterjedt, hogy talán Szibéria az úti cél, rendkívüli módon megkönnyebbültek, amikor Jászkiséren leszállhattak a vonatról.

— Befogadóink kedvesek voltak. — emlékezett Bitó László — A hatóság eredetileg a hátsó szobát foglalta le számunkra, mégis a tisztaszobát adták át nekünk a háziak. Számomra jó emlékként maradt meg Jászkisér. A Hortobágyra kitelepítettekhez képest mindenképp kedvezőbb volt a helyzetünk. Nem közösítettek ki bennünket. A helybeliek bölcsessége, tisztessége, a paraszti élet nagyon érdekelt. Ugyanakkor a legjobban képzett szakemberek gyűltek itt össze a fővárosból. Úgymond a háború előtti társadalom — nem szeretem ezt a szót, de sokan használják — elitje. Olyan egyetemi tanárokkal, akik Budapesten talán tíz percet sem adtak volna nekem, kapálás közben akár egész nap el lehetett beszélgetni.

Illetve az a bölcsesség, amely az idős parasztemberekben megvolt, az rendkívüli módon megfogott. Egy új világot nyitott meg. Mindent amit elértem, annak köszönhetem, hogy azóta is megpróbálok mindig mindent másként is látni, és ez gazdagítja az ember életét.

Egész napos programsort szerveztek a találkozó apropóján Jászkiséren. Először a temetőben emlékeztek a Jászkiséren elhunyt kitelepítettekre, majd ünnepi szentmisét celebrált Kladiva Imre esperes, címzetes kanonok. Az esperesnek gyermekként meg kellett tapasztalnia, hogy mi is az a kitelepítés, hiszen az egyik hortobágyi munkatáborba szállították családjával együtt.

A művelődési házban pedig Széchenyi Kinga, a Megbélyegzettek című könyv szerzője tartott előadást a (kutatóként és az események átélőjeként) a kitelepítésekről. A hat évtizeddel ezelőtt történtekre immár emléktábla hívja fel a figyelmet. Győrfi Sándor Munkácsy- és Mednyánszky-díjas szobrászművész alkotását immár a Tájház falán csodálhatja meg bárki, aki Jászkisérre érkezik. Az alkotást Hajdú László polgármester — családja annak idején szintén befogadott egy kitelepítettet —, valamint Gubiczné dr. Csejtei Erzsébet leplezték le.

A szoljon.hu tisztességes tudósítása

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=41501
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar jövő? - egy cigány te
  2011-05-29 21:09:48, vasárnap
 
  A magyar jövő? - egy cigány település hétköznapjai

2011. 05. 22. vasárnap. - 21:23
A szebb napokat is megélt Tiszabura egy alig 3000 lelkes község Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A 2001-es népszámlálás szerint a lakosság 28%-a cigány, a helyi iskolában azonban már nem találni fehér gyereket, a közel négyszáz főből valamennyi a helyi cigány ,,kisebbséget" képviseli. Ennek megfelelően komoly támogatásban is részesül a burai tanintézmény. Az alábbiakban a szoljon.hu riportjából szemezgetünk:

Az iskola tantermeiben a padok, a székek a kor legmodernebb követelményei szerint vannak méretre készítve, a digitális tábla, a projektor már valóban a XXI. század iskoláját idézi.

Egy teremmel odébb mintha nem is ugyanabban az iskolában lennénk. Az osztályterem ajtaja, mint a legutolsó kocsmában, beszakítva. Az erős legény ökölnyomát hónapok óta hordozza magán a bejárat. A padok lapja felszaggatva, az ablak kitörve, a falak lecsupaszítva és összefirkálva.

- Amint ön is láthatta, hihetetlen a kontraszt a két terem között - jegyezte meg az igazgatónő. - Pont azért, hogy a gyerekeket megpróbáljuk ránevelni a tulajdon értékére, első osztálytól kezdve nyolc éven keresztül ugyanazon terembe járnak. Van olyan csoport, amelyiknél nyitott fülekre leltünk, az vigyáz rá, megóvja az állagát, a másik viszont elzárkózik az élet minden szépségétől, a rombolásban, pusztításban leli csak örömét.


Ehhez ráadásul még hozzávehetjük, hogy a cigány gyerekek lényegesen hamarabb érnek, mint magyar kortársaik. Az ötödik osztályba lépve szinte ,,kisfelnőttnek" képzelik magukat, és sokan meg is próbálnak úgy élni. Amióta a törvényeink engedélyezik, hogy szülés után visszatérjen az általános iskola padjaiba az anyuka, hihetetlen lavina indult útjára. Többször előfordult már, hogy valamelyik 13-14 éves diáklányunk bejelentette: terhes és hamarosan szülési szabadságra megy.


A tiszaburai önkormányzat köztudottan rendkívül nehéz gazdasági helyzetben van. Kapcsolták már ki az áramot, a gázt a hivatalhoz tartozó épületekben, megszűnt a közétkeztetés, s mindez az iskolában is érezteti hatását.


- Télen két hónapig nem volt tanítás nálunk, mert a szolgáltató lekapcsolta a gázt, s nem volt fűtés a tantermekben. Aztán áramunk nem volt napokig, pedig éppen akkor kaptuk meg a vadonatúj digitális táblákat és projektorokat - mesélte az igazgatónő. - A gyerekek csak tengtek, lengtek abban az időben otthon vagy éppen az utcákon. A szülők gyorsan rájöttek, hogy mennyivel egyszerűbb dolguk volt, amikor napközben nem nekik kellett csemetéikre vigyázni, hanem a mi felügyeletünk alatt voltak.


Így most sokszor a szülők kísérik el egészen az iskola kapujáig gyerekeiket, nehogy elcsavarogjon valamelyikük. Renitensek persze nálunk is vannak. Akad olyan diákunk, aki már 400(!) igazolatlan óránál tart. Ezt jeleztük az önkormányzatnak, mely természetesen azonnal megszüntette a családi pótlék folyósítását. A gyermekvédelem, a családsegítő, illetve a gyámügy viszont természetbeni juttatásban, közös bevásárlás keretében visszaadta a családnak az elvont összeget. Cigarettát, szeszes italt nem, de bármi egyebet vehettek. Mint kiderült, a szülők még örültek is, hogy nem készpénzt kaptak, mert így nem kellett attól tartaniuk, hogy az uzsorás, akinek tartoznak, elveszi tőlük forintjaikat.

Jelenleg harminckét pedagógus dolgozik a tiszaburai iskolában, hatan a határon túlról, a Felvidékről, Kárpátaljáról vagy éppen Erdélyből települtek át. Valamennyien a településen élnek.


- Nem szándékosan alakult így a tantestület összetétele, de Tiszaburának mára sajnos olyan a hírneve, hogy szinte lehetetlen szakképzett, fiatal nevelőt találni - vélekedett Tárcza Zoltán, az iskola egykori testnevelője. - Nyugdíjba készülődtem, amikor az akkori igazgató megkért, hogy kapcsolataimat kihasználva próbáljak meg egy fiatal testnevelő házaspárt idecsábítani. Fel is mentem az egyetemre, beszéltem a tanulmányi osztály vezetőjével, aki összeismertetett a számomra ideálisnak vélt jelöltekkel. Érdekelte őket a dolog, örültek a munkalehetőségnek, így azonnal autóba ültünk, és lehoztam őket Tiszaburára. Talán öt percet tölthettek el az iskolában, amikor úgy döntöttek, köszönik szépen a lehetőséget, de inkább nem élnek vele. Szinte elmenekültek a településről.

Egy külön írást is megérne, hogy egy elvileg magyar többségű településnek hogyan lehet már 9 éve cigány polgármestere, illetve, hogy miért csak kizárólag cigányok ülnek a képviselőtestületben. Az okokat valószínűleg nem kell hosszasan magyaráznunk a kedves olvasóknak, miután megtekintették az alábbi képgalériát a legutóbbi, 2010-es önkormányzati választásról.



"Választási gyűlés"





A választási bizottság tagjai





Jönnek a szavazók





Jönnek az eredmények






Győzött a "Fiatal Romák Országos Szövetsége" (FIROSZ)





Mindenki (?) örül...



Az eredmény

Tiszabura egyébként annak ellenére százmilliós adósságba verte magát a cigány vezetés óta, hogy évi félmilliárd forint támogatásban részesül az önkormányzat. Farkas László polgármester erről nyíltan így beszél: "Azért jó, hogy az önkormányzatban mindenki egy színt képvisel, mert így nem csinálunk presztízskérdést abból, hogy ne legyünk mínuszos, hátrányos helyzetű önkormányzat, és így nagyobb esélyekkel indulhatunk pályázatokon".

A cigány vezetésű önkormányzatban szintén áldatlan állapotok uralkodnak. Egy helyi asszony szerint azért uralkodik káosz, "mert a Farkas a rokonait teszi mindenhova, még akkor is, ha nincs semmi iskolájuk, és a saját nevüket sem tudják leírni".

A cigány vezetés óta 600 cigány dologzik közmunkásként, azonban ez a fajta közmunka-program egyáltalán nem működik, pusztán a polgármester támogatóinak pénzelését szolgálja. "Csak az kap közmunkát, aki testvér vagy rokon" - állítják az egyik faluvégi cigánytelepen lévő Dankó Pista utcai kocsmában italozók, akik kiabálva szidják a polgármestert. "Aki meg pénzt kap, az se dolgozik, csak egy hónapból egy hetet, de van, akinek házhoz is viszik a jelenléti ívet, hogy ki se kelljen mozdulnia" - teszik hozzá.

"Ha itt 600 közmunkás dolgozna, maga szerint nem kéne minden kerítésnek csillognia, mindennek virágoznia, nem kéne az öregasszonyok kertjében a füvet ingyen lenyírni?" - kérdezi a falu másik végén egy férfi, aki azt bizonygatja, hogy jól ismeri a falu életét.

Több magyar tiszaburai is arról beszél, hogy a szomszédos Tiszaroff ragyog, Tiszabura viszont csak pusztul, mert a közmunkások semmit nem csinálnak. A férfi szerint emiatt az egyik önkormányzati képviselő levelet is írt a regionális munkaügyi központnak, de a levelet visszaküldték, a faluban pedig hangosbeszélővel olvasták fel, hogy lám, valaki el akarja venni a közmunka-pénzt az emberektől.


Azt hiszem nem járok nagyon messze a valóságtól, hogy a mai Magyarországon több tucatnyi hasonló sorsú település van. Be kell látnunk, hogy ennek az alattomos cigányinváziónak nem tudott gátat szabni eddig egyik demokratikus kormány sem. Az is valószínű, hogy az utolsó órában vagyunk. Ha nem teszünk gyorsan valamit, hamarosan megyényi területek fognak elveszni a magyarság számára. Elég volt a demokratikus bohóckodásból! Jöjjön a gyökeres megoldások ideje, jöjjön a Hungarista Mozgalom!

Az origo és a szoljon.hu polkorrekt riportját a valósághoz igazította:

Botka János - Kitartás.hu
.
http://kitartas.mozgalom.org/friss-hirek/magyar-jovo-egy-cigany-telepules-hetkozn apjai
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fideszes belháború Budapestért
  2011-05-29 20:58:57, vasárnap
 
  Fideszes belháború Budapestért
barikad.hu

2011, május 29 - 10:29

Belföld
Friss hírek

Pesti Imre budapesti kormánymegbízott Budapest jövőjét úgy képzelné, amelyben az általa vezetett hivatal is komoly szereplő lenne, például vinné magával a közlekedés területét. Tarlós István erre reagálva elmondta: ,,nem hiszem, hogy Budapest közlekedési problémáit egy belgyógyász tudná megoldani".

Pesti Imre budapesti kormánymegbízott merőben új elképzeléssel állt elő pénteken egy sajtóbeszélgetésen a főváros jövőjével kapcsolatban. Pesti az MTI tudósítása szerint azt mondta, az eddig napvilágot látott elképzelések annyiban különböznek hivatala álláspontjától, hogy az eddigi javaslatok csak a fővárossal és a kerületekkel számoltak, ők viszont hangsúlyos harmadik szereplőként tekintenek a kormányhivatalra.

Elmondta, hogy a szakmai háttéranyagban megfogalmazott elképzeléseik szerint lesznek olyan, jelenleg önkormányzati kézben lévő feladatok és hatáskörök, amelyek a kormányhivatalhoz kerülnek. Ezek között említette példaként a közlekedés területét, amely - mint mondta - "túlnő" a fővároson, hiszen például a BKV az agglomerációból érkezőket is kiszolgálja, ezért "egységes szervezést" igényel.

Tarlós István főpolgármester újságírói kérdésre kijelentette, némi érdeklődéssel olvasta Pesti Imre nyilatkozatát, ugyanakkor nem lepődött meg rajta, hiszen az utóbbi időkben naponta hete jelentkeznek be különféle fővárosi feladatokra. Tarlós megjegyezte, nem gondolja, hogy Budapest közlekedési problémáit egy belgyógyászra kellene bízni, hiszen nincsen túl sok köze e területhez. (Pesti Imre eredetileg orvos végzettséggel bír, mielőtt kinevezték volna a fővárosi kormányhivatal élére a Fidesz egészségpolitikusaként, majd Budapest egészségügyekért felelős főpolgármester-helyetteseként dolgozott.)

A főpolgármester némi iróniával hozzátette: nemrég járt nála a Sétapálca Használók Egyesülete, amely a közlekedéssel kapcsolatos elképzeléseit szerette volna érvényre juttatni, amelyeket Tarlós készséggel meghallgatott, mivel nekik is annyi közük van a közlekedéshez, mint a belgyógyászoknak. Tarlós István végül megjegyezte, ha a kormányhivatal magára akarja venni a BKV adósságát a metróproblémával együtt, akkor "hadd vigye".

Staudt Gábor ezzel kapcsolatban elmondta: a Jobbik erős Budapestet akar, ahol a Fővárosi Közgyűlés, valamint a huszonhárom kerületi önkormányzat is megmaradna. Elismerte, hogy jelen pillanatban párhuzamosságok, pazarlások és a nem megfelelő gazdálkodás jelei mutatkoznak a rendszerben, ,,de emellett az olyan döntéseket, amelyek az emberek mindennapi, közvetlen életéről szólnak, azokat bizony a kerületekben kell meghozni", hangoztatta. Ez nem zárja azt ki, hogy bizonyos területeken a fővárosnak akár erősítenie is kell a jogköreit - tette hozzá a politikus.

,,Álságos felvetés az, hogy a főváros vagy a kerületek" - nyomatékosította szavait Staudt Gábor, aki azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a kerületi civil szervezeteknek képviseleti jogot adjanak a helyi önkormányzatokban. Ugyanakkor vizsgálná, hogy a lakosságszám aránytalanságait a kerülethatárok megváltoztatásával ki lehetne egyenlíteni.

stop.hu nyomán - barikad.hu

http://www.barikad.hu/fideszes_belh%C3%A1bor%C3%BA_budapest%C3%A9rt-20110529
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósza gondolatok a rothadó vil
  2011-05-29 20:50:48, vasárnap
 
  Kósza gondolatok a rothadó világról...

2011. 05. 26. csütörtök. - 23:02
Talán a legtöbben, akik változást óhajtanak hazájukban, s emocionalitásuktól vezérelve kiáltják a világnak különböző jelszavaikat, gondolataikat, legbelül nem hisznek abban, hogy az, melyet megálmodtak, valóra fog válni az életükben, vagy akár valaha. Így tehát nem lehet csodálkozni, hogy érdemi előrelépés nem történik. Mert minden nagyszerű emberi cselekedetnek alapja a hit. A bajok forrásait pontosan meghatározni nem tudják, csak érzik, hogy valami nagyon nincs rendjén, s en bloc az egész világ rothad, pusztul, hanyatlik.

Ez a megérzés mondhatni ösztönös. Való igaz. A hanyatló Róma aspektusában szemlélni napjaink eseményeit nagyon is helytálló, mert ha megvizsgáljuk, látjuk, hogy akkoriban (is) hanyatlott minden, ami szellemi, minden, ami nem a puszta matériához ragadt, minden, ami transzcendes-közeli. E szempontok alapján pedig borítékolhatóak az események. Mert aki nem akar élni, annak halála törvényszerű. Európa pedig szemlátomást nem kér az életből. Helyesbítsünk azonban; a valódi Európa élni akar, azok, akik a fehér rassz immunrendszerét képezik, a nemzetek élni akarását jelképezik, fel fogják venni a harcot Európa túlélésért folytatott küzdelmében.

Mert jó, ha valamit az eszünkbe vésünk. A liberalizmus egy önpusztító eszmeiség, a leginkább szemléletes hasonlattal akkor élünk, ha egy kórokozóhoz, egy parazitához hasonlítjuk, mely a dolga végeztével szintén megsemmisül. A pusztulás jelei, a halál lehelete már a nyakunkon érezhető, ha kilépek az utcára, kifejezéstelen arcokat látok, melyekről legfeljebb a teljes közönyösséget, a fásultságot lehet leolvasni.

A nagyvárosokban, főleg a fővárosban, a különböző lakótelepeken látni még a bolsevizmus hatásait épületek formájában is. Nagy, minden művésziséget nélkülöző kocka épülettömbök láthatóak, melyek az ún. 'szocialista realizmus' jegyében épültek. Hű tükörképei és kifejezői ezek lélekromboló betontömbök a zsidó materializmusnak, de ugyanezek igazak a ma oly' divatos 'üvegpalotákra' is.

A történelem nem ismer tréfát, nem ismer egyéni jogokat, a történelem üzenete - többek között - az, hogy azok a liberális lózungok, amelyet úgy csúfolnak, hogy "emberi jogok", "humanizmus", nem létezőek, nem élőek, nem mások, mint merő hazugságok. Azonban bennünk él az a hit, mely a tömegemberből hiányzik. Ismerjük a problémák gyökereit, a rothadó világ sorsát. Gyógyíthatatlan. Jelenleg haldoklik. Azonban minden egyes vég magában hordozza valami újnak a csíráját is. A hitünk rendíthetetlen a tekintetben, hogy az új világ a valóság eszmeisége alapján fog felépülni.

Lantos János - Kitartás.hu
.


http://kitartas.mozgalom.org/publikaciok/kosza-gondolatok-rothado-vilagrol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 71
  • e Hét: 1729
  • e Hónap: 18522
  • e Év: 151439
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.