|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2011-05-31 15:56:50, kedd
|
|
|
A fokhagyma egyike a legrégebbi gyógynövényeknek. Gyógyhatását, átható illatát, valamint erős ízét ismerték és értékelték már az ókorban is. Az utóbbi évtizedekben hatékonyságát a korszerű orvostudomány is intenzíven kutatja.
A történelem során a fokhagyma megszerezte az univerzális orvosság státusát. Vitaminokat (A-, B-, B2-), kolint, jódot, különböző enzimeket és hormonokat, valamint természetes antibiotikumot (allicin) is tartalmaz, így kiemelkedő a gyulladások gyógyításában. Gombaölő hatása van, és jól alkalmazható vírusok megelőzésére is.
A szintetikus antibiotikumok előállításának fejlődésével antibiotikus hatása sajnos háttérbe szorult, de a szuper mikrobák (az antibiotikumra ellenálló kórokozók) megjelenésével a fokhagyma ismét a fertőzések elleni harcok élére állt, hogy gyógyhatásával serkentse a szervezet természetes ellenálló-képességét.
A mai, modern ember leggyakoribb betegségei a különböző vérkeringési problémákból adódnak. Egyre több az érelmeszesedésben, magas vérnyomásban szenvedők aránya. Erre kínál természetes segítséget a fokhagyma, melynek legjelentősebb szerepe a vér- és érrendszerre gyakorolt hatásában rejlik.
A rendszeres hagymafogyasztás:
Segít meggátolni a véredények falán a lerakódások képződését, és egyes esetekben csökkentheti a már meglevő lerakódások mértékét
Javítja a szövetek vérellátását, illetve a tápanyag- és oxigénellátottságot
Hozzájárul a szabad gyökök számának csökkentéséhez (antioxidáns), ezáltal pedig az érelmeszesedés és a vérrögök kialakulásának kockázatát
Segít csökkenti a vér koleszterinszintjét, a trigliceridek (zsiradék) értékét és a vérzsír szintjét (9-25%-al) is, ugyanakkor növelni a védő HDL koleszterolt (nagy sűrűségű koleszterol)
A kénes kötések révén segít a magas vérnyomás csökkentésében, de a normális vérnyomásra nincs hatással.
Vércukorszint csökkentő hatása van.
Serkenti a szervezet anyagcseréjét, amivel gyorsulhat a testsúlyvesztés is, így ideális lehet fogyókúrák kiegészítőjeként.
Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.
Kiváló baktérium- és vírusölő hatású.
Növeli a fertőzésekkel szembeni védekezés esélyét, és serkenti a máj enzimjeit.
Forrás: bálintcseppek |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
|
|
|
|
2011-05-31 08:08:01, kedd
|
|
|
Sajt házilag
(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)
Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:
a.. 1 liter tej
b.. 1/2 kg túró
c.. 6 dkg vaj
d.. 1 egész tojás
e.. 1 kávéskanál szódabikarbóna
f.. 1 kávéskanál só
Így készítsd el a házi sajtot:
1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.
Jó étvágyat!
Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.
Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.
|
|
|
0 komment
, kategória: Desszertek- sütik |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 2
|
|
|
|
2011. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
176 db bejegyzés |
e év: |
1671 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3170
- e Hét: 13284
- e Hónap: 27033
- e Év: 231734
|
|
|