Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
MEGINT LEBUKTAK A ZSIDÓk
  2011-05-05 22:27:09, csütörtök
 
  MÁJUS 4 - MEGINT LEBUKTAK A ZSIDÓK
A HOLO-ÜZLETELŐK MEGINT LEBUKTAK

Meglepő fordulatot vett a Demjanjuk-per Németországban. A vádlott védőügyvédje a vizsgálati fogság felfüggesztését, azonnali szabadlábra helyezést és kártérítést követel védencének. Mindezt azért, mert kiderült, Demjanuk 1393-as sorszámú SS szolgálati igazolványa KGB-s hamisítvány. Ezt nemcsak az Amerikai Szövetségi Nyomozóiroda szakértője állapította meg, hanem egy 1985-ből származó FBI-jelentés is megerősítette.
Felmentést, szabadlábra helyezést és kártérítést követelek. A védencem ártatlan. Az államügyészségnek és a felpereseknek semmi bizonyítékuk nincs, ami védencem bűnösségét igazolná. Még azt sem tudják bizonyítani, hogy Demjanjuk egyáltalán Sobiborban volt-e vagy sem. És arra sincs semmi bizonyíték, hogy segédkezett-e a nácik gyilkosságaiban. A szolgálati igazolvány egy hamisítvány. De ha valódi is lenne, akkor sem lehetne bizonyítani, hogy részt vett-e Demjanjuk a megsemmisítésekben - jelentette ki Ulrich Busch védőügyvéd. Az ügyvéd szerint Demjanjuk ártatlansága mellett szól az is, hogy a szovjet hadsereg katonájaként esett német fogságba, és a foglyoknak nem volt más választásuk, mint az SS-tisztek parancsainak teljesítése. (hirtv, részlet)

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/05/majus-4-megint-lebukt ak-zsidok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megkapta már az e hetit?
  2011-05-05 22:19:05, csütörtök
 
  Megkapta már az e hetit?


A kormányzati pótcselekvések éppen aktuális elemeként megint kérdőívvel támadja Pártunk és Kormányunk a közt. Ezúttal szociális konzultációnak hívják a vélhetően megint nagyjából félmilliárdos postaköltséggel járó porhintést. Orbán "Patetikus" Viktor ezt elegáns és roppant korszerű videóüzenetben jelentette be, szokása szerint a lehető legtrendibb módon: a Facebookon.

Ha nem is elsőként, de legalább az elsők között gratulálunk ehhez az ötlethez! A Fidesz korábbi ígéretéhez híven a kormány, lám, mégis tesz valamit a gazdaság fellendítéséért. Több millió boríték és levélpapír, jó pár vödör nyomdafesték, legalább tizenöt kiló enyv gazdára talál, és megannyi szorgos munkáskéz fog tevékenykedni az e heti blöff gyakorlati végrehajtásán. Élénkülő piac, új munkahelyek - hullahó, haladunk! Arról nem is szólva, hogy az elektronika, a mobil telefónia és az internet árnyékában egyre csak halódó Magyar Postának végre megint lesz egy kis munkája... Az alkotmányozósdi "nemzeti inzultáció" elemi blődségét és pofátlan képmutatását extrapolálva nagyjából ennyi lehet a hozadéka a mostani agymenésnek. No és persze, néhány hétig megint lesz témája az ellenzéki sajtónak!

Egyébiránt pedig valaki szólhatna már Orbán Viktornak, hogy ha valóban annyira trendinek érzi magát, hogy a közösségi médiában üzenget az alattvalóknak, akkor végre leszokhatna a papír alapú levelezésről...

http://napizeje.blog.hu/2011/05/02/megkapta_mar_az_e_hetit
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítsünk Tar(há)lós Istvánnak
  2011-05-05 22:07:10, csütörtök
 
  Segítsünk Tar(há)lós Istvánnak!





Öt új adónemet vezethet be Budapest, miután a Fővárosi Közgyűlés minapi ülésén a képviselők elfogadták a főváros 2011 és 2014 közötti gazdasági tervét. A terv öt új adónem bevezetését is felvetette, így Budapest vizsgálja, hogy bevezethető-e az úgynevezett dugódíj, a vigalmi adó, a tűzoltási járulék és ingatlan-értéknövekedési adó, illetve azok mellett területfejlesztési alapot is létrehoznának. (Privátbankár.hu)



http://m.blog.hu/na/napizeje/image/2011%2005%2005%20Tarlos%20Orban.jpg



Természetesen szó sincs megszorításokról!



Pártunk és Kormányunk, valamint Bölcs Vezérünk és Igazmondó Városvezetőnk fáradságot nem ismerő országépítő munkájához szeretnénk ezúton segítséget nyújtani. Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, micsoda óriási szellemi nekibuzdulás szükségeltetik ahhoz, hogy a megszorítások helyett - amik itten nyilvánvalóan és jól láthatóan egyáltalán nincsenek! - újabb és újabb adókat ötöljenek ki. E terhet igyekszünk levenni Kedves Vezetőink válláról azzal, hogy az alábbiakban közreadunk néhány ötletet, milyen új elvonásokkal örvendeztethetne meg minket a kormány és a budapesti városvezetés.



* Tűsarokadó a járdákat összelyuggató női hölgyeknek;

* Hangadó a rádiót-televíziót hallgatóknak, az akusztikai környezetszennyezés miatt;

* Fényadó a lámpával világítóknak a fényszennyezés okán;

* Fingadó a globális felmelegedést okozó gázok légkörbe engedőinek;

* Levegőadó, a levegőt vevőknek;

* Vízadó a vízivóknak;

* Hőadó mindenkinek nyáron;

* Hidegadó mindenkinek télen.



http://napizeje.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fingadó
  2011-05-05 21:56:08, csütörtök
 
  Fingadó


2011.05.03. 21:58


Érdemtelenül kevés szót kapott Tarlósék ötletelése, talán tetszenek emlékezni, arról híresült el ez a fővárosi közgyűlés, hogy a hajléktalankodást megbírságolni tervező fővárosi szociálpolitika ellen hangosan tiltakozókat a himnusz lejátszásával akarták megregulázni. Magyar csodafegyver: csípd meg, himnusz! Állítólag jobb, mint a kuvasz, a komondor és a puli együttvéve. Megint kénytelen vagyok elkalandozni, eszembe jutott, hogy láttam én közelről egy forradalmat, ahol is a kellően dühös emberek időről-időre úgy istenigazából is forrongani szerettek volna, törjük be!, gyújtsuk fel! - de valami furcsa és megmagyarázhatatlan módon ilyenkor mindig előkerült egy kellően szuggesztív, kellően jó svádájú ember, aki lelkesen helyeselt, igen, törjük, gyújtsuk, de előtte térdepeljünk le és imádkozzunk! Az emberek pedig engedelmesen letérdepeltek, imádkoztak egy sort, és mire ráuntak már el is felejtették, hogy betörni és gyújtogatni készültek. A térdeplős ima jobb fegyelmező eszköz, mint a himnusz, kitérő vége.

Ezek az adók, ezek érdekesek. Intenzíven dübörög a szirupgyár, annyi nemzetit, keresztényt, erkölcsi értéket, mindenféle magasztos szent szart idejét sem tudom, hogy mikor öntöttek a nyakunkba, mint amennyi mostanság a fidesz szippantóskocsijaiból dől a nyakunkba, hol lehet mindennek a forrása, honnan fuvarozhatják? Hogy nem Budapestről az valószínűsíthető, hiszen milyen tevékenységeket óhajtanak újabban megadóztatni a fővárosban? A perselypénzt? A Röpülj Páva népművészeti köröket? A vasárnapi iskolákat és a kézimunka-szakköröket?

Frászt. A duhajkodást. Vigalmi adót akarnak, amiből én arra következtetnék, hogy a duhajkodás az, amire még akkor is hajlandóak vagyunk pénzt kiadni, ha tudjuk, hogy abból lecsípi a magáét az a másik strici is, a főváros. Valaki vethetett egy futó pillantást a Maslow-piramisra, amitől a homlokára is csapott menten, süsd meg, nem a magasztos szentszarokra kéne itten koncentrálni, mert az ember nevű dög leginkább enni-inni-mulatni-duhajkodni akar, nosza hát, vessünk ki mindenre adót, ami az emberbe bemegy és belőle kijön. Amennyi annyi, sok kicsi sokra megy.

Nehéz helyzetben vagyok, mert nem vagyok budapesti, így kibicként nekem tényleg semmi se drága (vagy olcsó), ezért előre is elnézést kérek, de nekem, kívülállónak valahol tetszik ez az új csapásirány, tetszenek ezek az új adónemek. Nézzék ezt el nekem, belepofázó vidékinek, aki lerúgja a gumicsizmáját, kicsapatja slaggal a laptopjából a sarat, majd leül este komolyabb átgondolás nélkül osztani az eszet a mások bőrét illetően.

De miért is tetszik? Leginkább azért, mert végre elindul ez az egész egy olyan irányba, ahol bizony az emberekkel fizettetik meg. Hogy a fidesz ennek a tagadására építette az identitását? És akkor mi van, az identitás másik pillére, a lábasjószág az mennyivel stabilabb? Naugye. Szóval az irány jó, igenis tessék az emberekkel megfizettetni, de lehetőleg azokkal a zemberekkel, akik közvetlenül használják azt a valamit! Láthattuk, hogy a költségek egyenletes szétterítése az egész társadalomra nem bizonyult igazán Magyarország-konform megoldásnak. Az attitűdjeink nem éppen svéd-konformak, így mi leginkább azt a játszmát preferáltuk, hogy a mindenféle közösségi szolgáltatásokból a lehető legtöbbet szakítjuk és a lehető legkevesebbet fizetjük érte. Vitán felüli, hogy ez se rossz, persze csak addig, amíg van aki finanszírozza a rendszerbe óhatatlanul megjelenő hiányt. Mostanság mintha ez már nem menne olyan könnyen, mint az elmúlt években-évtizedekben, így előbb-utóbb le kell jönni a szerről, be kell látni, hogy az üregi nyulak csak a vidámabb pszichedélikus utazásainkban fizetik meg a zemberek helyett, sajnos a józanabb világban elég erős a konszenzus azt illetően, hogy mégiscsak inkább az fizesse, aki használja.

Aminek azért van potenciális járulékos haszna is, például az, hogy a mindenféle közösségi szolgáltatásokért fizető ember előbb-utóbb talán végigmegy egy metamorfózison, levedli az alattvalói bőrét és növeszt szép újat, polgárit, citoyent. Az olyan ember időnként még olyasmit is hajlandó a fejébe venni, hogy egy-egy közterület nem a viceházmesteré (tehát át sem keresztelheti ha úgy hozza az úri gusztusa), hanem az övé, a polgáré, aki ezt az egészet végső soron finanszírozza, közterestül, viceházmesterestül együtt, tokkal-vonóval. Ha a szellentésére kivetett adón keresztül: akkor úgy.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/05/03/fingado_2#c13406767
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elszabadult hajóágyú?
  2011-05-05 21:51:24, csütörtök
 
  Elszabadult hajóágyú?
16:42

Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem - foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami luxusautókat, kormányzati mobiltelefonokat vagy söjtöri lakomát írva) jutott volna az eszébe ellenzékben - az amúgy a közgázon végzett - Szijjártó Péter által irányított fideszes kommunikációs stábnak is, ha a szocialista kormány olyasmire készült volna, mint amire a mostani kabinet.

(Fotó: nyugat.hu)

Közel másfél évtizede tanítok ezen az egyetemen, így aztán elfogulatlan vélemény ebben az ügyben biztosan nem várható tőlem. Három dologra azonban ennek tudatában is felhívnám a figyelmet:

1. Az egyetemi rendszer átgondolása és a sokat emlegetett racionalizáció nem ördögtől való: a Corvinus maga is ilyen integrációk eredményeként nőtt nagyra az elmúlt években. A kérdés csak az, hogy mi az indok, s ez különösen fontos szempont egy olyan politikai erő kormányzása esetében, amely ellenzékben minden hasonló lépést a felsőoktatás kivéreztetésének láttatott. Elméletileg három érvet tudok elképelni: szakmait, gazdaságit és politikait. Szakmai érvet még nem hallottam a Corvinus önállóságának megszüntetése mellett, miközben a kozmetikusképző szintjén működő számos egyéb felsőoktatási intézmény esetében az állami támogatás teljes megszüntetését sem tartanám indokolhatatlan lépésnek. Gazdasági érvek kétségtelenül szólhatnak az egyetemek számának csökkentése mellett, ezt a megfontolást azonban akkor - ha a hóhér akasztásának is látszana - illene a kormánynak világossá tenni, illetve még ebben az esetben is érdemes lenne megfontolni, hogy vajon valóban az egyik legszínvonalasabb intézményt kell-e feldarabolni - miközben erősen kétséges, hogy a végén jelentős megtakarítás érhető-e el. S végül a politikai motívum: több helyen olvasható, hogy a Corvinus azért szűnhet meg, mert a kormányzat baloldali fellegvárnak tartja. Erre egyszerűen nincs mit mondanom, hihetetlen lenne, ha ez valós érvként merülne fel. Amióta itt tanítok, két vezetője volt a politikatudományi intézetnek: korábban Ágh Attila és most Lánczi András. Aki ismeri őket, tudja, hogy nagyon mást gondolnak a helyes politikai irányról. Mégis mindig megfértek, megfértünk egymás mellett, s ha a felsőoktatásról volt szó, minden kormány ténykedését szinte egyöntetűen csalódással figyeltük.

2. Ha a kormány valóban ebbe az irányba mozdul, a szakmai kérdéseken és a hitelességi problémákon túl érdemes azt is átgondolnia, hogy mennyit veszíthet azzal, ha a diákságot fordítja szembe magával. A tegnapi rektori tájékoztatón olyan hangulatot tapasztaltam, amit legutóbb személyesen a Bokros-csomag elleni felsőoktatási tüntetésen - még egyetemistaként. Özönlött a tömeg, s a kérdésekből is látszott, hogy tudják: van erejük és merszük az érdekeik érvényesítése érdekében fellépni. Ha ők mennek az utcára, akkor a híradós vágóképeken egy új minőség jelenik meg: nem elgyötört szegények vagy idős nyugdíjasok, hanem a Fidesz szavazóbázisában eddig felülreprezentált fiatalok. A jövő. Sem az Antall-, sem a Horn-kormánynak nem tett jót, amikor az egyetemisták tüntettek, viszont ezek a megmozdulások sokat segítettek egy, a fiatalokhoz közel álló ellenzéki pártnak.

3. S végül Hoffman Rózsáról. Láthatóan sokan szeretnék a kereszténydemokrata államtitkárt most valamiféle elszabadult hajóágyúnak láttatni, aki saját vagy pártja ,,radikális" programját képviseli az ettől eltérő prioritásokkal bíró Fidesszel szemben. Nos, ez alapvető tévedés. Hoffmann Rózsa soha korábban nem fejtett ki ilyesféle álláspontot, pontosan az ellenkezőjét látszott támogatni, mint amire most készül. Az valóban a személyes döntése, hogy milyen messze hajlandó elmenni saját korábbi szakpolitikusi álláspontjától, hogy meddig marad a tárca élén, de azt látni kell, hogy a mozgástere rettentő mértékben korlátozott, s ezekkel az ötletekkel egyrészt meg akar felelni a kormányzati elvárásoknak, másrészt pedig igyekszik megőrizni arcát, szakmai hitelességét.

Összességében úgy érzem, hogy a felsőoktatás körüli vita minden korábbinál pontosabban mutatja ennek a kormányzati ciklusnak a nehézségét. A racionalizálás, a pénzkivonás, a takarékosság kétségtelenül az egyik lehetséges út. Minden bizonnyal bármely kabinet megszenvedné, mert a döntések számos érdeket sértenek, s a vesztesek nem a társadalom ,,néma" tagjai közé tartoznak. Különösen nehéz lesz azonban egy olyan politikai erőnek ebbe az irányba mennie, amely az ingyenes felsőoktatásról, a színvonal emeléséről és a támogatások növeléséről beszélt az elmúlt nyolc évben. A belső vita, az őszinte szembenézés és a tiszta beszéd nem nagyon látszik megúszhatónak. S ha ez elmarad, a csalódás, a támogatottság csökkenése még annál is nagyobb lehet, mint ami ma elkerülhetetlennek látszik.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hány százalék szavazott a Corv
  2011-05-05 21:39:01, csütörtök
 
 
Hány százalék szavazott a Corvinus bezárására?

Kíváncsi lennék, hogy a választások idején a szavazók hány harmada hatalmazta fel a kormányt arra, hogy a modern, jól működő, gondolkodó értelmiségieket kinevelő Corvinus Egyetemet sárba döngölje.

Nem tudom elképzelni, hogy például a Fideszre szavazó közgázosok ezt szerették volna. Persze, kit érdekel az ő véleményük? Orbán Viktor ezt szeretné, a hírek szerint személyes kívánsága a Corvinus eltakarítása. Mi megértjük. Egy olyan egyetem, ahol Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is tartott nagy sikerű - és nem akármilyen színvonalú - előadást, nem maradhat életben a 1930-as évek huszonegyedik század Magyarországán. Abban az országban, ahol csak a focisták számítanak, minek is értelmiség? Pláne közgazdászok. Még a végén valaki átlátná, micsoda ámokfutás az Orbán-kormány munkája.

Már a szabad-pálinkafőzés bevezetésekor eszembe jutott a régi vicc, miszerint a Szovjetunióban azért oldották fel egykor a szesztilalmat, mert féltek, hogy az emberek elkezdenek tisztán látni. Márpedig nincs is másra szükség: pia meg foci - és máris senki sem törődik majd a megszorításokkal, kormányzati baklövésekkel, diktatórikus vezetési módszerekkel. Pláne, ha nem lesz sajtó, ami megírja, és értelmiség, aki elmagyarázza. Illetve lesz: agymosott, rendszerbarát káder-értelmiség.


És az Orbán-rezsimnek erre van szüksége. Minden diktatúrának erre van szüksége. Magyarországnak viszont nem. Sem talpnyaló értelmiségre, sem diktatúrára, sem Orbánra. Most már azok is tudják, akiket megtévesztettek a választási kampányban.



Vége?

http://egyenlito.blog.hu/2011/05/05/hany_szazalek_szavazott_a_corvinus_bezarasara
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mari néni nem tud leteperni há
  2011-05-05 21:20:29, csütörtök
 
  Mari néni nem tud leteperni három kigyúrt betörőt
barikad.hu
2011, május 5 - 11:20


A magyar kormány nem képes eleget tenni uniós kötelezettségeinek, az emberi jogok szempontjából pedig teljes fogalomváltásra van szükség. Interjú Morvai Krisztina EP-képviselővel.
Cikk Front kép - 280x185:

A magyar kormány nem képes eleget tenni uniós kötelezettségeinek, és megvédeni állampolgárait - állítja Morvai Krisztina, aki kutatása kapcsán portálunknak elmondta, az emberi jogok szempontjából teljes fogalomváltásra van szükség, hogy végre az áldozatok jogairól beszéljünk.

Hétfőn a sajtónyilvánosság előtt jelentette be, hogy A mindennapi bűnözés és a bűnözéstől való félelem jelensége Magyarországon címmel saját kutatásba kezd. Mitől lesz mindennapi egy bűnözés?

Mindennapi bűnözésnek nevezem azt a jelenséget, amelynek során Magyarországon harmadik világbeli állapotok jöttek létre, az állam - megszegve olyan uniós és nemzetközi jogi normákat, mint a bűnmegelőzéshez való kollektív emberi jog, az áldozatvédelem, illetve a bűnfelderítés kötelessége - gyakorlatilag magukra hagyta az állampolgárokat, a bűnözés és az attól való félelem pedig az ország egyes részein az emberek mindennapjainak szerves részévé vált. Ma Magyarországon nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett bűnmegelőzésről: az állam ugyanis a bűncselekmények felderítése helyett az összes energiáját - forrást, rendvédelmi erőt, jogalkotási kapacitást - az állampolgárok által létrehozott önszerveződő bűnmegelőző csoportok megrendszabályozására csoportosítja át.

Morvai Krisztina

A kormány azzal érvel, hogy semelyik pártnak vagy civil szervezetnek nincs joga kisajátítani az állami erőszakszervezetek fenntartásának monopóliumát.

Az állam azonban nem látja el ezt a feladatát. Az erőszak monopóliuma nem csak jog, hanem kötelezettség is. Az idős Mari néni nem tud leteperni három kigyúrt betörőt, ehelyett az önvédelem jogát átruházza erre fizikailag alkalmasabb szervezetekre. A kormány azonban ezeket a szervezeteket üldözi és fenyegeti súlyos szabadságvesztéssel, az okokkal viszont - hogy miért is van szükség ilyen önvédelmi csoportokra - egyáltalán nem foglalkozik. Egy teljes fogalomváltásra van szükség, hogy az emberi jogok szempontjából végre az áldozatok jogairól beszéljünk. Ezt a hiányt szeretném pótolni kutatásommal.

Miből fog állni pontosan ez a kutatás?

A kutatás módszertana az emberek megkérdezésén alapszik. Szeretnék minél több településre eljutni, meghallgatni a bűncselekmények elszenvedőinek és túlélőinek beszámolóit, hogy mi történt velük, hogyan érintette ez az életüket, volt-e büntetőeljárás, tettek-e feljelentést, ha nem miért, kaptak-e kártérítést, foglalkozott-e velük egyáltalán a rendőrség? Mivel várhatóan nem tudok annyi interjút elkészíteni, amennyi szükséges lenne, ezért kérdőívek segítségét is igénybe fogom venni.

Európai uniós képviselőként és Szabadságjogi, Rendészeti és Igazságügyi Bizottság tagjaként hogy látja: más uniós országokban is küzdenek hasonló problémákkal?

Egy dolgot tisztáznunk kell: civilizált európai országokban ez a jelenség, amit mi ismerünk, nem létezik. A jogállamiságnak és a nyugati típusú fejlődésnek velejárója, hogy az államnak kötelességei vannak a közösségekkel szemben, tulajdonképpen ezért is van állam: hogy legyen, aki megakadályozza, hogy bizonyos rétegek bűnözésből tartsák fenn magukat, büntetlenül. A fejlődésnek egy bizonyos fokán ezért az állam magára vállalta a rendfenntartás, a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás feladatait. Magyarország ebből a szempontból speciális helyzetben van, mert bizonyos területeken nagyon is vállalja ezt a feladatot, lásd például a vígjáték kategóriába illő ,,egyenruhás bűnözést". Nyugat-Európában elképzelhetetlen, hogy egy németnek, franciának vagy angolnak a mindennapi bűnözés - akármilyen kis faluban éljen is - meghatározná az életét; nem mehetne el templomba, mert nem hagyhatja őrizetlenül az otthonát, vagy nem folytathatna gazdálkodást, mert élve levágják a disznóját.

Morvai Krisztina

És mi a helyzet a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények magas számával?

Valóban van egyfajta bűnözés, amely összefüggésbe hozható a bevándorlókkal, és társadalmi feszültségek okoz, de olyan jelenségről, hogy bevándorlók falvakba települnének, és ott el kezdenének fosztogatni, én nem tudok. Nyugat-Európában ez a fajta tömeges bűnözés nincs jelen, különösen nem vidéken. Mindenesetre a kutatásomban számítok uniós képviselőtársaim tapasztalataira is, mindenkinek egy politikailag semleges hangú felhívást fogok körbe küldeni, hogy aki akar, segítsen a kutatásban.

Az állampolgárok többsége meglehetősen szkeptikus a különféle ,,kisebbségvédelmi és emberjogi felmérések" hasznosságát, de főleg hitelességét illetően. Ezek ugyanis legtöbbször csak bizonyos kisebbségekre és deviáns csoportokra terjednek ki. Van rá esély, hogy a többségi társadalom védelmében ilyen kutatással célt lehet érni?

Ez a politikai része, ezt nem tudom megmondani. Én elsősorban emberi jogokkal foglalkozó jogász vagyok, és úgy gondolom, hogy az egész emberi jogi eszmerendszert és beszédmódot át kell helyezni az elszenvedők oldalára. Erre 2006 őszén egyszer már sor került, akkor a rendőrség által megtámadott tüntetők és járókelők védelmében ezt sikerrel alkalmaztuk.

A kormány az új alaptörvénybe beemelte az önvédelemhez való jogot, a Büntető törvénykönyv szigorításával pedig az egyesült államokbeli és egyes nyugat-európai országokban létező szabályozást követte, amelyek fokozottabb mértékben védik a magántulajdont a birtokháborítókkal szemben. Korábban azt nyilatkozta, hogy ez önmagában nem oldja meg a problémát, ettől függetlenül jó kezdeményezésnek tartja?

A jogos önvédelem kiterjesztését abszolút jónak és szükségesnek tartom. Eddig ugye a sértett viselte a kockázatot, nagyon jó lenne, ha ennek terhét ezentúl a támadó fél és nem a megtámadott viselné. Nem feledkezhetünk meg azonban a lelki szempontokról sem. Gondoljunk bele abba, hogy támadás ér egy családot, az elhárítás sikeres, és a megtámadott mondjuk szíven szúrja a támadót, aki kivérzik a családi otthonban. Milyen lelki következményei vannak egy ilyen esetnek, és milyen állam az, amely azzal akarja letudni bűnmegelőzési kötelezettségeit, hogy azt mondja Mari néninek, hogy édes öregem, védd meg a családodat, akár egy másik élet kioltása árán is.

Morvai Krisztina

A rendőrség sokszor azt kifogásolja, hogy ők eljárnának, csak meg van kötve a kezük, illetve nincsenek megfelelő jogosítványaik.

Ebben én nem hiszek. Az, hogy elkövetnek egy bűncselekményt, és a rendőrségnek ne lenne joga odamenni helyszíni szemlét tartani és nyomokat rögzíteni - ilyen megkötés nincsen. Egy elhivatott rendőr hosszú éveken keresztül tanulja, hogy hogyan kell egy bűncselekményt lépésről lépésre felderíteni. Inkább arra szoktak panaszkodni, hogy nincsenek megfelelő eszközeik arra, hogy a nyomokat rögzítsék.

A lakosság szerint egy sima besurranásos lopás vagy terménylopás már nem éri el a bűnüldöző szervek ingerküszöbét.

Itt óriási diszkrepancia van aközött, hogy ezt a lakosság és a hivatalos szervek hogyan élik meg. A rendőrség szempontjából egy több emberen elkövetett emberöléshez képest egy terménylopás pitiáner dolognak tűnik. De én pontosan azért is kezdek bele ebben a kutatásba, mert itt már nem lehet ,,kisebb súlyú bűncselekményekről" beszélni. A mindennapi bűnözéstől sújtott emberek egész életritmusa átalakul: felhagynak a gazdálkodással, nem tudnak elmenni hétvégére, de még bevásárolni sem, mert valakinek mindig őrizni kell a házat.

Gyöngyöspatán kívül hol fog még terepmunkát végezni?

Pénteken Nyíregyházára megyek, illetve több kisebb településre is ellátogatok a megyében.

Lesz erre ideje a képviselői munka mellett?

Én úgy gondolom, hogy ez a képviselői munkám része. A Jobbik majálisán is azt mondtam, hogy hiányzik az a fajta szenvedélyes érzés, hogy valami igazán kézzelfogható, hasznos dolgot tegyek az emberekért. Emellett természetesen el fogom látni a képviselői feladataimat is, jövő héten például Strasbourgba megyek plenáris ülésre, fel fogok készülni a szavazásokra, és valószínűleg fel is fogok szólalni, de azt akarom, hogy a fő csapásirány most ez legyen, mivel ez a választóim igénye.

Bencsik János

fotók: Béli Balázs

barikad.hu



http://barikad.hu/mari_n%C3%A9ni_nem_tud_leteperni_h%C3%A1rom_kigy%C3%BArt_bet%C3 %B6r%C5%91t-20110505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Corvinusért demonstráltak a
  2011-05-05 21:13:44, csütörtök
 
  A Corvinusért demonstráltak a tanulók

barikad.hu
2011, május 5 - 20:14

* Friss hírek

A Corvinus Egyetemi Napok fesztiválból demonstrációvá alakult az egyetem felnégyelésének hírére. Ma este 18 órakor egy hatalmas molinót helyeztek ki a hallgatók a koncertek helyszínén, hogy bárki kifejezhesse rajta szolidaritását az aláírásával.

A molinó, amelyre a ,,Corvinus volt, van, legyen!" szlogent, valamint ,,A Budapesti Corvinus Egyetem polgárai és támogatói" feliratot írták, holnap tovább vándorol az egyetem egy másik épülete elé. ,,Ez nem egy petíció. A vándormolinón szereplő aláírásunkkal azt szeretnénk kifejezni, hogy szeretjük ezt az egyetemet, és nem akarjuk, hogy bezárják" - mondja az egyik hallgató, aki arról is beszámolt, hogy a rektor által tegnap este összehívott beszélgetésen legalább 600 diák gyűlt össze, és a tájékoztató után határozták el magukat az akció mellett.

Török Gábor, aki egyébként a Corvinus Egyetemen oktat, a tegnapi rektori tájékoztató hangulatát a Bokros-csomag elleni felsőoktatási tüntetéshez hasonlította. ,,Özönlött a tömeg, s a kérdésekből is látszott, hogy tudják: van erejük és merszük az érdekeik érvényesítése érdekében fellépni. Ha ők mennek az utcára, akkor a híradós vágóképeken egy új minőség jelenik meg: nem elgyötört szegények vagy idős nyugdíjasok, hanem a Fidesz szavazóbázisában eddig felülreprezentált fiatalok. A jövő." - írja blogjában.

Mint ismeretes Hoffmann Rózsa, oktatási államtitkár egy hete, csütörtökön tizenegy egyetem rektorát arról tájékoztatta, hogy a kormány rövid időn belül jelentősen átszervezi a hazai egyetemi hálózatot, ami azt jelenti, hogy a mostani huszonkilenc helyett csak tizenkét önálló intézmény maradna. Megszűnne többek között a Budapesti Corvinus Egyetem, és ehhez jönne még, hogy a felsőoktatási koncepció alapján néhány éven belül drasztikusan csökkenne az államilag finanszírozott hallgatói létszám is.

FN - barikad.hu

http://barikad.hu/corvinus%C3%A9rt_demonstr%C3%A1ltak_tanul%C3%B3k-20110505
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár: polgárháború - külföldi
  2011-05-05 21:12:03, csütörtök
 
  2011-05-03. 11:09
Bogár: polgárháború - külföldi megrendelésre?

A Magyar Hírlap mai száma lehozott egy kitűnő Bogár László-véleménycikket arról, hogy egyes külföldi erők (lásd pl. Richard Field-et, aki teljesen ugyanazt csinálja, mint az amerikai polgárháború után a carpetbaggerek), ill. a kezükben levő kormány kifejezetten a polgárháborúra játszik.

Nem is gondolná az ember, hogy abban a (fideszes) pártlapban ilyen 100%-ig korrekt cikkek is megjelenhetnek, amely ma például még Lázár Jánosnál (videó ITT, 2:15-től figyeljük a mocskot) is sokkal bicskanyitogatóbb stílusban kommentálta a véderősök meglincselését a ,,Vége a masírozásnak, módosították a Btk.-t" cikkében: ,,Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője szerint a Jobbik nyíltan megvédett egy neonáci egyesületet, amelynek tagjait egyébként senki nem hívta Gyöngyöspatára, majd miután a helyiek jól elverték őket, a rendőrségtől vártak igazságtételt." (kiemelés tőlünk). Vajon ha mondjuk cigányokat (vagy zsidókat) lincselnek meg magyarok, tízszeres túlerőben, felfegyverkezve, akkor is azt a kifejezést használja majd a Fidesz-pártszócső, hogy ,,jól elverték", vagy beáll a vejmározók, fasizmusról rettegők kórusába? Igen: nekik (akárcsak kenyéradó gazdájuknak, a Fidesznek, és annak a Lézer Janijának) a magyarok meglincselése csupán csak ,,jól elverték"...

Bogár cikke:

Az utóbbi hetek során kiéleződő gyöngyöspatai konfliktusok a globális média tálalásában már-már a lokális polgárháború képzetét keltették.

Mi tagadás, már ennek az első mondatnak a megfogalmazásánál is érezzük, hogy valóban nem egyszerű pontosan megnevezni a történteket, mert akármilyen kifejezéssel is illetjük azokat, az valamilyen további magyarázatot igényel. Akár etnikai konfliktusként írjuk le, akár szociális problémaként, akár komplex belpolitikai játszmák részeként, akár globálisan gerjesztett lokális polgárháborúként, akár ezek valamilyen kombinációjaként, joggal érezzük azt, hogy a megfogalmazás folyamata kicsúszik a kezünkből: akármilyen megnevezést is találunk, a dolog lényege a közös kudarc. A magyar társadalom újra elemi szinten bizonyul képtelennek arra, hogy elbeszélje a helyzetét, és megbeszélje a teendőit, márpedig amelyik emberi közösség képtelennek bizonyul e két művelet véghezvitelére, az cselekvésképtelen, és egy cselekvésképtelen emberi közösség közvetlen életveszélyben van.

Kezdjük el talán a helyzet értelmezését a miniszterelnök kijelentése felől: ,,Kár, hogy nem mindenki ért a szép szóból." Milyen megrendítően pontos nyelvünk is van! Szelíden, türelemmel, alázattal, egyszóval szeretettel próbálnánk meggyőzni másokat. Valaha az emberi társadalmak szakrális mélyszerkezetéből adódóan ez volt az emberiség természet adta beszédmódja. Ma már nem az! A lepusztulási lejtőn való lecsúszásunk oka és következménye is egyben a ,,szép szó" gyorsuló ütemben zajló kipusztulása.

Már az archaikus görög civilizáció is felismerte, hogy egy emberi közösség hanyatlásának, szétesésének, majd a semmibe hullásának három fő stációja van: az anómia, az anarchia és a káosz. Az anómia a lélek belső békéjének elroncsolódását jelenti - elpusztul a ,,szép szó", és innen már csak az erő, pontosabban az erőszak nyelve diktálhat. És persze e ponttól kezdve már csak idő kérdése, hogy ez az erőszak mikor jelenik meg a maga nyílt brutalitásában, ahol már csak az egyre keményebb ,,rendészeti szigor" tarthatja fenn a rendet. Pontosabban csupán a rend látszatát! Mert amint tömegessé válik a lélek belső békéjének felbomlása, mindenféle rend csupán látszat.

Ez az állapot már akkor is a második, anarchia stációt jelzi, ha az uralmi rendszer egy darabig még görcsösen ragaszkodik ahhoz a végzetes tévképzethez, hogy ő a rendészeti eszközökkel igenis a ,,rendet" állította helyre. (Ilyen helyzetben elképesztő gyorsasággal növekedni kezdenek az egységnyi ,,rendészeti (látszat) rend" helyreállításának fajlagos költségei. Egyszerűen azért, mert a fokozódó erőszak még nagyobb erőszakhullámot indít el, így a folyamat öngerjesztővé válik, ami a költségeket a kvázivégtelen felé löki.) Az a gyermeteg és végzetesen elhibázott vita, hogy az állam erőszak-monopóliumát hogyan lehetne visszaállítani, egyértelműen jelzi, hogy a magyar társadalom már milyen mélyen benn jár a lepusztulás anarchia nevű második stációjában. Ugyanis, ha ez a kérdés egyáltalán felmerülhet, a lényeg már elveszett. Mert az a rend, amelyet akármilyen legitimnek vélt állami erőszak visszaszerzésével kell helyreállítani, az már nem rend a szó lételméleti értelmében. És ha ez nyíltan kétségbe vonható, akkor ugyan hatalmi szóval elhallgattathatók a kétségbevonó törekvések, de ettől még léteznek, és erősödni is fognak. Újra igazolódik Bibó István Eltorzult magyar alkat, zsákutcás magyar történelem című dolgozatában leírt híres mondatának mély igazsága: ,,Ha egy emberi közösség a hazugságok olyan zsákutcájába beleszorul, ahol a dolgokat nevükön nevezni nem lehet és nem is szabad, akkor ez előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül elvezet a közösség általános értelmi és erkölcsi lezülléséhez."

Nos, e lezüllési folyamatunk zavartalanul zajlik, mert a dolgokat változatlanul nem lehet a nevükön nevezni. Pedig nem látszik olyan nagyon bonyolultnak ez a néven nevezés. Mindössze annyit kellene elbeszélni, hogy a Magyarország felszámolását végző pusztító világerő, amely az elmúlt húsz év valamennyi kormányában meghatározó pozícióban volt, van és lesz, a cigányságot építette fel a leghatékonyabb tömegpusztító fegyverként a magyarság ellen. A globális SZDSZ lokális terrorosztagai lassan harminc éve zajló ultraliberális diktatúrájukkal először minden elképzelhetőnél mélyebb lelki, erkölcsi, szellemi, fizikai és anyagi nyomorúságba lökték a magyarság jelentős részét és a cigányság egészét. Majd az így előálló, spontán polgárháborús gyúanyaghoz most elkezdik adagolni a szikrákat. Végtelen cinizmusukkal mindeközben még arra is ügyelnek, hogy önmagukat - ,,jogvédőknek" álcázva - úgy tüntessék fel, hogy éppen ők azok, akik a helyzet rendezésére egyedül képesek.

Természetesen az is nyilvánvaló, hogy győzhet itt akár száz százalékkal is egy politikai erő, a forgatókönyveket egyelőre akkor is ez a pusztító erő írja. És ez egészen addig lesz így, amíg hagyjuk.

Bogár László


http://kuruc.info/r/2/78506/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A horvát nép véleménye az EU-
  2011-05-05 21:07:40, csütörtök
 
 
A horvát nép véleménye az EU-ról: NEM!

barikad.hu
2011, május 5 - 19:52


A Bar!kád hetilap munkatársai Zágrábban jártak, ahol a horvát függetlenségi háború veteránjai éjjel-nappal tiltakoznak Gotovina tábornok elítélése ellen.
Cikk Front kép - 280x185:

A Bar!kád hetilap munkatársai Zágrábban jártak, ahol a horvát függetlenségi háború veteránjai éjjel-nappal tiltakoznak Gotovina tábornok elítélése ellen.

A Hágában 24 év börtönre ítélt Ante Gotovina tábornok ügye elemi felháborodást váltott ki Horvátországban. A hazáját a szerb megszállóktól 1995-ben a "Vihar" nevű hadművelettel felszabadító generálist a horvát nép hősnek tartja, míg déli szomszédunk velejéig korrupt politikai elitje koncként dobta oda a "nyugatnak" az EU-csatlakozás miatt. Nem csak Gotovinát, hanem rengeteg tábornokot és katonát. A mai napig is hajtóvadászat folyik ellenük a hágai és EU-s érdekeknek megfelelően, pedig ők a hazájukat védték az életük árán is egy agresszorral szemben.

A horvát nép eddig is lesújtó véleménnyel volt az EU-ról. Gotovina elítélése óta nem tartottak népszavazást, de szinte borítékolható: az EU eddigi mintegy 50 %-os elutasítottsága most alaposan megnőtt. A Bar!kád hetilap munkatársai, Horváth Ádám újságíró és Béli Balázs fotóriporter Zágrábban jártak, ahol a horvát veteránok Gotovina elítélése óta sátrat vertek a város főterén és éjjel-nappal demonstrálnak az igazságért, az EU-val szemben is.

A riport megtalálható a Bar!kád hetilap ma megjelent számában.

barikad.hu


http://barikad.hu/horv%C3%A1t_n%C3%A9p_v%C3%A9lem%C3%A9nye_az_eu-r%C3%B3l_nem-201 10505

ŐKET MÉG NEM SIKERÜLT AGYILAG LEZOMBÍTANI!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2011.04 2011. Május 2011.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 371 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 320
  • e Hét: 6072
  • e Hónap: 9817
  • e Év: 163313
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.