|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011-05-07 21:59:46, szombat
|
|
|
Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak
|
|
|
0 komment
, kategória: Hétvégét |
|
|
|
|
|
2011-05-07 21:29:25, szombat
|
|
|
Továbbra is kortyolgatom a jó kis forró,
citromos teát:
|
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2011-05-07 21:23:58, szombat
|
|
|
Vasárnap - menü ajánlat
Reggeli: Gundel saláta friss kiflivel
Előétel: Marhahúsleves
Főétel: Sertésjava Holstein módra
Desszert: Háromszoros élvezet
Vacsora: Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival
Vegetáriánus ajánlat: Sajtgolyók magvas köntösben
Gundel saláta:
Hozzávalók:
15 dkg főtt vagy konzerv gomba
15 dkg főtt vagy konzerv spárga
10 dkg főtt zöldbab (ceruzabab)
10 dkg nyers uborka
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
6-8 levél friss fejessaláta
1 citrom
só
őrölt bors
ecet
olaj
ketchup
Elkészítés:
A főtt gombát, az uborkát, a zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot vékonyra felszeletelem, a zöldbabot és a spárgát kb. 2-3 cm hosszúságúakra darablom.
Ecetes-olajos öntetet készítek, amelyet sóval, borssal, ketchuppal és citromlével ízesítek. A feldarabolt nyersanyagokat ezzel simán két kezem ujjaival alaposan összekeverem.
Ovális tálaló tálra igazítom a leöblített, gondosan szárazra törölt salátaleveleket, óvatosan, hogy kinézete is legyen, rájuk adagolom salátámat.
Megjegyzés:
Ha minden igaz, ez a 200. receptem az oldalon! Tudom, nem nagy ügy, de remélem, örömötökre vagyok itt! Üdv és jó étvágy mindenkinek: Nani
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Marhahúsleves:
Hozzávalók 8 személyre:
1,2 kg marhalábszár, -szegy vagy -rostélyos
60 dkg ritka csont
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 körömnyi cseresznyepaprika
15 szem bors
1 kávéskanál sáfrány(os szeklice)
80 dkg vegyes leveszöldség
30 dkg kelkáposzta
1 csokor petrezselyem
1 zöldpaprika
1 paradicsom
16 dkg finommetélt
Elkészítés:
1. A húst és a csontot megmossuk, a húst 3-4 darabra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a cseresznyepaprikát leöblítjük, a borsot és a sárfrány(os szeklicé)t teatojásba zárjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot leöblítjük.
2. A csontot és a húst egy nagyobb fazék aljára tesszük, felöntjük 3 l hideg vízzel. Forrásig hevítjük, első habját szitakanállal leszedjük, majd hozzáadjuk a teatojást, a hagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát és egy kevés sót. Fedő nélkül, lassan gyöngyöző forralással fél óráig főzzük.
3. A leveshez adjuk a vegyes zöldséget, a kelkáposztát, a csokorban hagyott petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, majd további lassú forralással, fedő nélkül az egészet puhára főzzük.
4. Enyhén sós vízben kifőzzük a finommetéltet, leszűrjük, rámerünk egy kevés húslevest, melegen tartjuk.
5. A húsleves felszínéről leszedjük a zsiradékot. A levest merőkanállal előmelegített tálba szedjük-szűrjük, hozzáadjuk a tésztát. A zöldséget és a húst előmelegített tálra rendezzük, és a levessel együtt vagy utána, tetszés szerinti mártásokkal tálaljuk.
1 adag: 1797 kJ/430 kcal
Sertésjava Holstein módra:
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb (dió)
4 tojás
4 ajókagyűrű
őrölt feketebors
só
Elkészítés:
Húsunkat 4 egyforma szeletre vágjuk, enyhén megveregetjük, majd sózzuk és borsozzuk. Rostsütő lapon vagy kedvenc teflonunkban mindkét oldalán hirtelen megsütjük, majd elkészítjük és megformázzuk a tükörtojásokat is.
Tálaljuk rafinált módon: jó nagy kerek fatányért vegyünk. Rakjuk körbe a szélét idénysalátával, halmozzunk a közepére pirított burgonyát, takarjuk be a hússzelettel, tegyünk a húsra egy tükörtojást, majd koronázzuk meg egy ringlivel. Ezt még tegyük meg háromszor, és már kész is a 4 adag.
Bontsunk fel hozzá egy szép kékoportót.
Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!
Háromszoros élvezet II.:
Hozzávalók:
Az 1. réteghez:
35 dkg darált keksz
8 dkg olvasztott
8 dkg porcukor
annyi tej, hogy összefogja
A 2. réteghez:
30 dkg túró
2,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló
ízlés szerint porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A 3. réteghez:
2 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
A 4. réteghez:
2,5 dl tejszín
fél csomag habfixáló
A tetejére:
reszelt csoki
Elkészítés:
Az 1. réteghez a darált kekszet a margarinnal, a porcukorral és a tejjel összegyúrjuk. Ha kicsit lágyra sikerül, akkor teszünk még hozzá kevés darált kekszet.
Egy nagyobb méretű (35x40) tepsi alját megszórjuk darált keksszel, és belenyomkodjuk a tésztát.
A fél liter tejszínt felverjük a habfixálóval, és kettévesszük. Az egyik felét hozzáadjuk az összetört, cukorral, vaníliás cukorral ízesített túróhoz. Ezt rásimítjuk a keksz tetejére.
A vaníliás krémport felverjük a tejjel. Sokáig dolgozzuk az elektromos habverővel, mert minél tovább kavarjuk, annál keményebb állagú krémet kapunk. Ha kész, akkor a túró tetejére simítjuk.
Ennek a tetejére rákenjük a maradék tejszínhabot, és reszelt csokival díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Hagymás csirkemáj petrezselymes tócsnival:
Hozzávalók:
50 dkg mélyhűtött csirkemáj
füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
ételízesítő
majoranna
fehérbor
6 db krumpli
liszt
1 db tojás
só
petrezselyem
szerecsendió
chilipaprika
olívaolaj
1 db paradicsom
1 db hegyes csípős zöldpaprika
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, megpucolom, lereszelem. Adok hozzá tojást, sót, borsot, szerecsendiót, petrezselymet, fokhagymát és chilipaprikát, összekeverem, majd kis lepényeket formázok.
A hagymát karikára vágom, s szétszedem. A szalonnát kockára vágom. A májat jó alaposan, többször is átmosom, félbevágom.
Egy serpenyőben kevés olajon a szalonnát kiolvasztom, ráteszem a hagymakarikákat, majd a fokhagymát, megdinsztelem. Ráteszem a májat, fűszerezem, öntök rá fehérbort, s készre dinsztelem.
Egy serpenyőben kevés olajon a krumplilepényeket kisütöm. Egy másik serpenyőben a kettévágott paradicsomot és paprikát megsütöm.
A májat a tócsikkal tálalom, sült paradicsommal és paprikával.
Megjegyzés:
Tócsik: tájanként különböző neveket adnak neki. Én cicegeként ismertem, de hívják még tócsinak, lapcsánkának és prószának is. Egy közös bennük, eredetileg csak krumplit és lisztet tartalmaznak, a többi már, mint az én variációm is, már szabad alkotás. Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a most divatos medvehagymával készítem, de egy kis tasak ára mellbe vágott, s inkább lemondtam róla. Talán majd legközelebb, ha megbarátkozom vele, hogy az ingyenesen szedhető növényért van képük ennyit kérni.
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Sajtgolyók magvas köntösben:
Hozzávalók:
25 dkg kéksajt (márványsajt)
10 dkg vaj
5 dkg szeletelt mandula
5 dkg darált dió
5 dkg fekete szezámmag
1 fürt kékszőlő
1 dl szürkebarát
1 csokor petrezselyemzöld
só
őrölt rózsabors
Elkészítés:
A sajtot nagylukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a lágy vajat, őrölt rózsaborssal fűszerezzük, összedolgozzuk. Kis időre hűtőbe helyezzük a sajtmasszát, hogy könnyebben tudjuk majd formázni.
Amíg a sajt a hűtőben pihen, előkészítjük a sajtgolyók ízesítésül szolgáló hozzávalókat. A petrezselymet nagyon apróra vágjuk, a szezámmagot, a darált diót és a finomra tört mandulát együtt lepirítjuk.
A megdermedt sajtból golyókat formálunk, és meghempergetjük először a pirított magvakban, majd az aprított petrezselyemzöldben. A sajtgolyókat szépen tálra rendezzük. Amíg az öntetet készítjük, visszatesszük a hűtőbe.
A kékszőlőt negyedbe vágjuk, és az olvasztott vajhoz adjuk. Pár csepp szürkebaráttal meglocsoljuk, beforraljuk.
Pirítóssal kínáljuk, mellé helyezzük a sajtgolyókat, és mellécsorgatjuk a mártást.
Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011. Május
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
213 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 1027
- e Hét: 2780
- e Hónap: 7818
- e Év: 137525
|
|
|