Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
karfiol krémleves
  2011-06-01 20:31:43, szerda
 
 


Hozzávalók

- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma, paszírozva
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej karfiol, rózsáira bontva
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld


Elkészítése

1. A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
2. Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
3. Öntsük bele a tejet (vagy főző tejszínt) és főzzük fel az egészet még egyszer.
4. Vegyünk ki a levesből pár ép karfiol rózsát és répa darabot. Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
5. Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiol / répa darabokkal.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 30 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 278
  • e Hét: 767
  • e Hónap: 2818
  • e Év: 31041
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.