2011-06-01 20:31:43, szerda
|
|
|
Hozzávalók
- 2 evőkanál vaj
- 4 gerezd fokhagyma, paszírozva
- 1 nagy fej hagyma, apróra vágva
- 2 nagy burgonya, meghámozva, felkockázva
- 2 sárgarépa, apróra vágva
- 0,5 l tyúkhúsleves alaplé
- 1 fej karfiol, rózsáira bontva
- 1 csésze tej
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- 1 kis csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld
Elkészítése
1. A hagymát és fokhagymát puhítsuk meg vajon. Dobjuk rá a répát és burgonyát, a fűszereket. Öntsük fel az alaplével.
2. Főzzük ameddig félig megpuhul, majd dobjuk bele a karfiolt, 2 szál petrezselyemzöldet, és főzzünk mindent puhára.
3. Öntsük bele a tejet (vagy főző tejszínt) és főzzük fel az egészet még egyszer.
4. Vegyünk ki a levesből pár ép karfiol rózsát és répa darabot. Botmixerrel turmixoljuk pépessé a levest. Ha nem elég vastag, kevés habarást is tehetünk bele.
5. Díszítsük petrezselyemzölddel és a megmaradt karfiol / répa darabokkal.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|