Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Hétfő menü ajánlat
  2011-06-12 23:04:05, vasárnap
 
  Hétfő menü ajánlat - Pünkösd hétfő


Reggeli: Sonkás sült paprika
Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Mustáros hússzelet burgonyakrokettel
Desszert: Tavaszi citromfüves muffin
Vacsora: Tojásos töltött karalábé
Vegetáriánus ajánlat: Citromos-zelleres hosszúmetélt


Sonkás sült paprika:

Hozzávalók:
8 db húsos tölteni való paprika
15 dkg juhtúró
2 vékony szelet füstölt sonka
10-15 dkg trappista sajt
2 evőkanál vaj
tejföl
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A szép húsos paprikákat kicsumázom, majd hosszában félbevágom, a szeletelt füstölt sonkát felcsíkozom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét apróra vágom, ezt belekeverem a tejfölbe.

A félbevágott paprikáim belsejét ujjammal alaposan megkenem egy kevés vajjal, elosztom bennük a juhtúrót, erre a sonkacsíkok mennek, rákanalazom egyenletesen a petrezselymes tejfölt. Végül tetejét megszórom a reszelt sajttal.

Kivajazok egy tűzálló tájat, húsos felükkel lefelé eligazítom benne a megtöltött paprikáimat, betolom a hideg sütőbe, addig sütöm, míg a sajt szépen ráolvad.

Friss mákos vagy szezámmagos zsemlével tálalva szuper reggeli, de grillezett húsok remek kísérője is lehet.

Megjegyzés:
Itt a nyár, aki teheti és szeret grillezni, parázson is elkészítheti, úgy sem fog csalódni benne, garantálom! Jó étvágyat hozzá!

A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Eperkrémleves mézes tejszínhabbal:

Hozzávalók:
1 kg eper
1 pohár (2-3 dl) sárgabaracklé (vagy más 100%-os gyümölcslé)
5-7 dl epres joghurt
3-4 evőkanál méz

A tetejére:
tejszín
porcukor
méz

Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, és a gyümölcslével meg a joghurttal krémesre turmixoluk. Hűtőbe tesszük tálalásig.

A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, a leves tetejére kanalazzuk, mézzel díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek és fotók a Morzsáló blogban!


Mustáros hússzelet:

Hozzávalók:
10 szelet kicsontozott sertéstarja
2 evőkanál libazsír
1 kis fej hagyma
1 dl olaj
2 dl száraz fehérbor
2-3 evőkaál mustár

őrölt bors

Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, besózom, a hagymát nagyon apróra felvágom vagy lereszelem. Egy keverőtálban összekeverem az olajat a borral, beleadom az összeaprított hagymát, az őrölt borsot és a mustárt.

Egy serpenyőben felhevítem a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöm benne fehéredésig. Ezután felöntöm az olajos, mustáros keverékemmel, készre sütöm (ha igényli, kevés vizet adok hozzá).

Azonnal tálalom, köretként burgonyakrokettet adok mellé, laza fehér fröccsöt iszunk hozzá.

Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!


Tavaszi citromfüves muffin:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
2 tojás
12 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
1 nagy pohár joghurt (400g)
2-2 marék citromfű és fodormenta
1-2 marék áfonya
esetleg kevés friss vagy szárított gyömbér
esetleg kandírozott citrushéj keverék

Elkészítés:
A tojással keverjük ki a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a citrusok reszelt héját, a fél citrom levét és a narancs levét. Adjuk hozzá a lisztet, melyben már elkevertük a sütőport, és a finomra vágott zöldfűszereket, az áfonyát, és ha van, a kandírozott gyümölcshéjat.

A tésztát adagoljuk muffinsütőbe, és süssük tűpróbáig.

A maradék citromlevet keverjük ki annyi porcukorral, hogy folyós maradjon, forgácsoljunk bele jó minőségű étcsokit, és ízlés szerint locsoljuk meg a kész muffinokat.

Megjegyzés:
Önmagában nem édes, sőt inkább csak friss, fűszeres illatú és ízű desszert. Véletlenül csináltam, alapvetően olyan gyors muffint szerettem volna, ami egészséges és friss, kertemből való hozzávalókból áll. Nem találtam mást, csak fűszernövényeket, amiket szeretünk. Az alapreceptemet megdupláztam, de a cukrot elfelejtettem, ezért kavartam hozzá a végén a cukros-citromos cukor öntetet, megfricskázva egy kis keserű csokival. Nagyon nagy sikere lett! Többen csak natúr ették, nem hiányzott rá a cukros öntet egyáltalán!
Ja, és szórtam bele még egy kis levendulát is, de ez elveszett az intenzív fűszerek közt.

A receptet Cranberry küldte. Köszönjük!


Tojásos töltött karalábé:

Hozzávalók:
8 kis, zsenge karalábé
2 dl tejföl
2 tojás
4 dkg parmezán jellegű sajt
3 dkg

fehér bors
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, belsejét karalábévájóval kiemeljük úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon. A forgácsokat megforrósított margarinon néhány percig pároljuk. Sóval, fehér borssal, felaprított petrezselyemmel
ízesítjük. A forgácsokat belekeverjük a tejfölbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a reszelt sajtot is. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt karalábékat. Margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük, és annyi, vegetával ízesített vízzel öntjük fel, hogy félig lepje el. Lefedve sütőbe toljuk és 40-45 percig sütjük. A léből kiemelve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.


Citromos-zelleres hosszúmetélt:

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg hosszúmetélt
3 vékony póré
1 kis sárgarépa
1 kis fej zeller
1/2 citrom
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál liszt
1,5 dl zöldségleves (kockából)
5 evőkanál szójaszósz
2 dl tejszín

Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, a feleket a tésztához hasonló csíkokra vágjuk. A zellert és a répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héját apró csíkokra vágjuk.

A pórét a tészta főzővizében 2 percig főzzük, kiszedjük, és hideg vízbe a mártjuk. A forró vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zeller- és répakockákat. Hozzáadjuk a pórét, a kakukkfüvet, a citromhéjat, és pár percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a levest, a szójaszószt, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Összekeverjük a tésztával, és azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 746 kcal

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Heti menü ajánlat
  2011-06-12 22:49:02, vasárnap
 
  Heti menü ajánlat - 2011. június 13 - 19.


Hétfő - Pünkösd hétfő:

Reggeli: Sonkás sült paprika
Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Mustáros hússzelet burgonyakrokettel
Desszert: Tavaszi citromfüves muffin
Vacsora: Tojásos töltött karalábé
Vegetáriánus ajánlat: Citromos-zelleres hosszúmetélt


Kedd - ma Marcipán konyhájába látogatunk:

Előétel: Frankfurti leves
Főétel: Dubarry sertésszűz
Desszert: Gyümölcsös-túrós palacsinta vaníliaszósszal
Vegetáriánus ajánlat: Bundás hagymakarikák édes-csípős mártogatóssal


Szerda:

Előétel: Sietős kertészleves darált hússal és sajttal
Főétel: Tojással gazdagított egyben sült fasírozott majonézes burgonyasalátával
Desszert: Meggyes rétes
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült padlizsános egytál


Csütörtök:

Előétel: Francia hagymaleves
Főétel: Pulykacombbal dúsított tökfőzelék
Desszert: Túrós-kapros pite
Vegetáriánus ajánlat: Tökfőzelék csicseriborsó fasírttal


Péntek:

Előétel: Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal
Főétel: Csirkemájas lasagne
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás lasagne


Szombat:

Reggeli: Orosz hússaláta zsemlével
Előétel: Libahúsleves
Főétel: Csípős-babos sertéskaraj tócsnival és káposztasalátával
Desszert: Mandulagolyócskák
Vacsora: Mogyorós rokfortkrém pirítós kenyéren, paradicsommal és pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Pörkölt tarkababból juhtúrós tócsnival, zöldsalátával


Vasárnap:

Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Báránycurry párolt zöldfűszeres rizzsel
Desszert: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vacsora: Húsos rétes
Vegetáriánus ajánlat: Borsos hal padlizsánpürével

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Angyali üzenet
  2011-06-12 14:35:54, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Pünkösd napja
  2011-06-12 10:41:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Elhozta az Isten...
  2011-06-12 10:37:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Pünkösdi várakozás
  2011-06-12 10:36:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Áldott Pünkösd vasárnapot!
  2011-06-12 10:28:38, vasárnap
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Advent,Karácsony, Újév, Húsvét  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-12 10:25:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 249
  • e Hét: 4830
  • e Hónap: 18735
  • e Év: 148442
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.