|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2011-06-12 23:04:05, vasárnap
|
|
|
Hétfő menü ajánlat - Pünkösd hétfő
Reggeli: Sonkás sült paprika
Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Mustáros hússzelet burgonyakrokettel
Desszert: Tavaszi citromfüves muffin
Vacsora: Tojásos töltött karalábé
Vegetáriánus ajánlat: Citromos-zelleres hosszúmetélt
Sonkás sült paprika:
Hozzávalók:
8 db húsos tölteni való paprika
15 dkg juhtúró
2 vékony szelet füstölt sonka
10-15 dkg trappista sajt
2 evőkanál vaj
tejföl
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A szép húsos paprikákat kicsumázom, majd hosszában félbevágom, a szeletelt füstölt sonkát felcsíkozom, a sajtot lereszelem, a petrezselyem zöldjét apróra vágom, ezt belekeverem a tejfölbe.
A félbevágott paprikáim belsejét ujjammal alaposan megkenem egy kevés vajjal, elosztom bennük a juhtúrót, erre a sonkacsíkok mennek, rákanalazom egyenletesen a petrezselymes tejfölt. Végül tetejét megszórom a reszelt sajttal.
Kivajazok egy tűzálló tájat, húsos felükkel lefelé eligazítom benne a megtöltött paprikáimat, betolom a hideg sütőbe, addig sütöm, míg a sajt szépen ráolvad.
Friss mákos vagy szezámmagos zsemlével tálalva szuper reggeli, de grillezett húsok remek kísérője is lehet.
Megjegyzés:
Itt a nyár, aki teheti és szeret grillezni, parázson is elkészítheti, úgy sem fog csalódni benne, garantálom! Jó étvágyat hozzá!
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Eperkrémleves mézes tejszínhabbal:
Hozzávalók:
1 kg eper
1 pohár (2-3 dl) sárgabaracklé (vagy más 100%-os gyümölcslé)
5-7 dl epres joghurt
3-4 evőkanál méz
A tetejére:
tejszín
porcukor
méz
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk, és a gyümölcslével meg a joghurttal krémesre turmixoluk. Hűtőbe tesszük tálalásig.
A tejszínt kevés porcukorral habbá verjük, a leves tetejére kanalazzuk, mézzel díszítjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!
További receptek és fotók a Morzsáló blogban!
Mustáros hússzelet:
Hozzávalók:
10 szelet kicsontozott sertéstarja
2 evőkanál libazsír
1 kis fej hagyma
1 dl olaj
2 dl száraz fehérbor
2-3 evőkaál mustár
só
őrölt bors
Elkészítés:
A hússzeleteket gyengén kiklopfolom, besózom, a hagymát nagyon apróra felvágom vagy lereszelem. Egy keverőtálban összekeverem az olajat a borral, beleadom az összeaprított hagymát, az őrölt borsot és a mustárt.
Egy serpenyőben felhevítem a zsírt, a hússzeletek mindkét oldalát hírtelen átsütöm benne fehéredésig. Ezután felöntöm az olajos, mustáros keverékemmel, készre sütöm (ha igényli, kevés vizet adok hozzá).
Azonnal tálalom, köretként burgonyakrokettet adok mellé, laza fehér fröccsöt iszunk hozzá.
Megjegyzés:
A receptet Nanasnani küldte. Köszönjük!
Tavaszi citromfüves muffin:
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 citrom héja és leve
1 narancs héja és leve
2 tojás
12 dkg barnacukor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl olaj
1 nagy pohár joghurt (400g)
2-2 marék citromfű és fodormenta
1-2 marék áfonya
esetleg kevés friss vagy szárított gyömbér
esetleg kandírozott citrushéj keverék
Elkészítés:
A tojással keverjük ki a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, az olajat, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a citrusok reszelt héját, a fél citrom levét és a narancs levét. Adjuk hozzá a lisztet, melyben már elkevertük a sütőport, és a finomra vágott zöldfűszereket, az áfonyát, és ha van, a kandírozott gyümölcshéjat.
A tésztát adagoljuk muffinsütőbe, és süssük tűpróbáig.
A maradék citromlevet keverjük ki annyi porcukorral, hogy folyós maradjon, forgácsoljunk bele jó minőségű étcsokit, és ízlés szerint locsoljuk meg a kész muffinokat.
Megjegyzés:
Önmagában nem édes, sőt inkább csak friss, fűszeres illatú és ízű desszert. Véletlenül csináltam, alapvetően olyan gyors muffint szerettem volna, ami egészséges és friss, kertemből való hozzávalókból áll. Nem találtam mást, csak fűszernövényeket, amiket szeretünk. Az alapreceptemet megdupláztam, de a cukrot elfelejtettem, ezért kavartam hozzá a végén a cukros-citromos cukor öntetet, megfricskázva egy kis keserű csokival. Nagyon nagy sikere lett! Többen csak natúr ették, nem hiányzott rá a cukros öntet egyáltalán!
Ja, és szórtam bele még egy kis levendulát is, de ez elveszett az intenzív fűszerek közt.
A receptet Cranberry küldte. Köszönjük!
Tojásos töltött karalábé:
Hozzávalók:
8 kis, zsenge karalábé
2 dl tejföl
2 tojás
4 dkg parmezán jellegű sajt
3 dkg
só
fehér bors
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A karalábét megtisztítjuk, belsejét karalábévájóval kiemeljük úgy, hogy kb. 1 cm-es fala maradjon. A forgácsokat megforrósított margarinon néhány percig pároljuk. Sóval, fehér borssal, felaprított petrezselyemmel
ízesítjük. A forgácsokat belekeverjük a tejfölbe. Hozzáadjuk a felvert tojásokat és a reszelt sajtot is. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt karalábékat. Margarinnal kikent tűzálló tálba helyezzük, és annyi, vegetával ízesített vízzel öntjük fel, hogy félig lepje el. Lefedve sütőbe toljuk és 40-45 percig sütjük. A léből kiemelve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Citromos-zelleres hosszúmetélt:
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg hosszúmetélt
3 vékony póré
1 kis sárgarépa
1 kis fej zeller
1/2 citrom
1 evőkanál vaj
1 mokkáskanál szárított kakukkfű
1 evőkanál liszt
1,5 dl zöldségleves (kockából)
5 evőkanál szójaszósz
2 dl tejszín
Elkészítés:
Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A pórét megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, a feleket a tésztához hasonló csíkokra vágjuk. A zellert és a répát meghámozzuk, megmossuk, és apró kockákra vágjuk. A citromot alaposan megmossuk, meghámozzuk, és a héját apró csíkokra vágjuk.
A pórét a tészta főzővizében 2 percig főzzük, kiszedjük, és hideg vízbe a mártjuk. A forró vízben megfőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. Felforrósítjuk a vajat, és megpirítjuk benne a zeller- és répakockákat. Hozzáadjuk a pórét, a kakukkfüvet, a citromhéjat, és pár percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, ráöntjük a levest, a szójaszószt, és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Összekeverjük a tésztával, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 746 kcal
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
2011-06-12 22:49:02, vasárnap
|
|
|
Heti menü ajánlat - 2011. június 13 - 19.
Hétfő - Pünkösd hétfő:
Reggeli: Sonkás sült paprika
Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Mustáros hússzelet burgonyakrokettel
Desszert: Tavaszi citromfüves muffin
Vacsora: Tojásos töltött karalábé
Vegetáriánus ajánlat: Citromos-zelleres hosszúmetélt
Kedd - ma Marcipán konyhájába látogatunk:
Előétel: Frankfurti leves
Főétel: Dubarry sertésszűz
Desszert: Gyümölcsös-túrós palacsinta vaníliaszósszal
Vegetáriánus ajánlat: Bundás hagymakarikák édes-csípős mártogatóssal
Szerda:
Előétel: Sietős kertészleves darált hússal és sajttal
Főétel: Tojással gazdagított egyben sült fasírozott majonézes burgonyasalátával
Desszert: Meggyes rétes
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült padlizsános egytál
Csütörtök:
Előétel: Francia hagymaleves
Főétel: Pulykacombbal dúsított tökfőzelék
Desszert: Túrós-kapros pite
Vegetáriánus ajánlat: Tökfőzelék csicseriborsó fasírttal
Péntek:
Előétel: Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal
Főétel: Csirkemájas lasagne
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás lasagne
Szombat:
Reggeli: Orosz hússaláta zsemlével
Előétel: Libahúsleves
Főétel: Csípős-babos sertéskaraj tócsnival és káposztasalátával
Desszert: Mandulagolyócskák
Vacsora: Mogyorós rokfortkrém pirítós kenyéren, paradicsommal és pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Pörkölt tarkababból juhtúrós tócsnival, zöldsalátával
Vasárnap:
Reggeli: Szalonnás-kolbászos rántotta
Előétel: Gyümölcsleves
Főétel: Báránycurry párolt zöldfűszeres rizzsel
Desszert: Libamájas kalács almás-bodzás öntettel
Vacsora: Húsos rétes
Vegetáriánus ajánlat: Borsos hal padlizsánpürével
Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-menük |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 8
|
|
|
|
2011. Június
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
259 db bejegyzés |
e év: |
2798 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 249
- e Hét: 4830
- e Hónap: 18735
- e Év: 148442
|
|
|