Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
A kalciumra is igaz: a több nem biztos, hogy jobb
  2011-06-15 20:43:31, szerda
 
 




A KALCIUMRA IS IGAZ: A TÖBBI NEM NIZTOS, HOGY JOBB
Natúrsziget 2011. június 10.


Csontjaink egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű kalciumot vigyünk be a szervezetünkbe. Itt is érvényesül azonban a ,,több nem biztos, hogy jobb" elv, ugyanis a szükségesnél több kalcium nem jár további jótékony hatással - mutatták ki kutatók.

Az életkor előrehaladtával a csontok kezdik elveszíteni legfontosabb építőelemüket, a kalciumot. Ez pedig a törés és a csontritkulás nagyobb veszélyének teszi ki az embereket, főként a nőket. A károsodások megelőzése érdekében a kevés kalciumot fogyasztó nőknek növelniük kell bevitelüket, hogy elkerüljék a csontritkulás okozta csonttöréseket, ezzel szemben a megfelelő kalciumbevitelt biztosító nőknek nincs szükségük erre.

,,A napi 700 mg-nál kevesebb kalciumbevitel a törés és a csontritkulás megnövekedett kockázatával hozható összefüggésbe, a magasabb kalciumbevitel azonban nem csökkentette nagyobb mértékben a kockázatot a kísérletben részt vevő svéd nők körében" - számolt be a BMJ szakfolyóirat május 24-i számában megjelent tanulmányt vezető Eva Warensjo, az Uppsalai Egyetem kutatója.

A kísérlet során a kutatók 61 433 svéd nő adatait elemezték, akik 1914 és 1948 között születtek, és a Svéd Mammográfiai Tanulmányban vettek részt 1987-ben. A 19 éves utánkövetés során az derült ki, hogy a napi 750 mg kalciumot fogyasztó nőkben volt a legalacsonyabb a csonttörés kockázata, viszont akik napi 750 mg-nál többet fogyasztottak, nem tapasztalták a törés és a csontritkulás kockázatának további csökkenését. Sőt, utóbbi esetben megnőtt a csípőcsonttörés esélye.

Az ajánlott napi kalciumbevitel kérdése nem egyértelmű, az egyes országokban különböző mennyiségeket javasolnak. Az Egyesült Államokban például napi 1200 mg-ot, Nagy-Britanniában napi 700 mg-ot, a skandináv országokban 800 mg-ot, Ausztráliában pedig 1300 mg-ot javasolnak a hatóságok. Magyarországon a 31-60 éves korosztálynak 1000, a 60 év felettieknek 1300 mg kalcium bevitelét ajánlják naponta.

(Forrás: Medipress)


Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
A daganat mint törölhető program
  2011-06-15 20:39:15, szerda
 
 




A daganat mint törölhető program
Szloboda Balázs 2011. június 14.

Cikkünk szerzője, Szloboda Balázs az IMMUNOTIC készülék feltalálója. Mint írja: ,,a készülék tulajdonképpen újraindítja a szervezetet. A daganatos betegségeknél - az eddigi tapasztalatok, visszajelzések alapján - az esetek döntő többségében nagy hatékonysággal működött, javulást hozott a betegek állapotában." Lássuk, milyen alapon működik az IMMUNOTIC.

Talán nem számít újdonságnak az immunrendszer erősítése mindenfajta betegség esetén. De hogyan erősítsünk valamit, amit lényegében meg sem tudunk határozni? Az immunrendszernek sem a helyét nem ismerjük, sem azt, hogy a sajátunk éppen miben szenved hiányt, mire lenne szüksége. És a túlzott vitaminpótlásnak is megvannak a maga kockázatai - noha sokkal kisebbek, mint a halálos kórnak.

Halálos kór?

Halálos kór - ez rossz elnevezése ennek a betegségnek. Annyi más nevet kaphatott volna, mégis a halálos jelzővel együtt említik leggyakrabban. Miért? A betegség komolyságához valóban nem fér kétség, de hogy bele kell halni, az nem törvényszerű. A hagyományos orvosi értelemben vett terápiája viszont sok kérdőjelet vet fel, és rengeteg kockázattal jár.

Ha megpróbáljuk kicsit más szemszögből látni a betegségeket, rájövünk, hogy szellemi szinten értelmük van, lelki szinten kiváltó okuk, fizikai szinten pedig vagy hiány, vagy többlet energiájuk. Vagy el kell venni onnan valamit, mert sok van (daganat), vagy éppen pótolni kell, mert kevés (sorvadás).

Ezt a fizikai programot az agyunk irányítja különböző frekvenciák segítségével. És ez a fizikai program a helyes irányba terelhető a megfelelő frekvenciák használatával.

Erre nyújt kiváló lehetőséget az IMMUNOTIC nevű készülék, amely a test és az immunrendszer frekvenciájának harmonizálásával lerövidíti az egészséghez vezető utat.

Hogy megértsük az IMMUNOTIC hatásmechanizmusát, először meg kell értenünk, miként működik az emberi szervezet.

Az ember hihetetlen pontossággal és tökéletességgel működő lény. Minden elváltozásnak a szervezeten belül oka van. Ha külső lelki hatás (sokk, trauma) éri az embert, arra az agyunk minden esetben reagál, és a külső hatástól függően az érintett szervnek jelet küld, amely erre a sokkra rezonáló, értelmes biológiai választ tud teremteni. Ez lehet elbontó (sorvadás), vagy építő (daganat) jellegű.

A sejtek átprogramozódnak

Immunotic kezelés előttMiután a sejtek az agyból érkező információt megkapják, ,,átprogramozódnak" a kívánt kérés elvégzéséhez. Tulajdonképpen egyfajta biológiai alkalmazkodás történik a lelki sokk után. Ez a folyamat addig tart, amíg a konfliktus fennáll, vagy amíg a sejt új programot nem kap.

Az IMMUNOTIC készülék tulajdonképpen újraindítja a szervezetet. Hasonló funkciót lát el, mint a számítógépeken a reset gomb.

Amint ez megtörténik, az ideális állapotot visszaállító folyamat azonnal beindul, és a szervezet gyorsan helyreállítja a problémát - ha az immunrendszer még elég erős.

Az IMMUNOTIC ebben is segít, mivel folyamatosan ösztönzi az immunrendszer működését, és a külső kórokozókkal is megbirkózik.

Elváltozások mindössze 3 okból alakulhatnak ki:

- mérgezés
- sugárzás
- lelki ok

Eddigi tapasztalatok az IMMUNOTICkal

Ebből a sugárzás és a mérgezés aránya együttesen 10% körüli. Tehát a testi elváltozások 90%-a lelki konfliktus eredetű. (Itt eltekintettünk a baleset okozta fizikai elváltozásoktól.)

Az IMMUNOTIC készülék a daganatos betegségeknél - az eddigi tapasztalatok, visszajelzések alapján - az esetek döntő többségében nagy hatékonysággal működött, javulást hozott a betegek állapotában.

Szloboda Balázs
Tel.: +36-30-722-93-93
www.immunotic.5mp.eu
e-mail: immunotic@gmail.com

Forrás: Natúrsziget - Kikötő az egészséghez






Link



A rák gyógyítható I. - már 30 éve

Link



A rák pár hét alatt kemikáliák nélkül gyógyítható!

Link



Bármilyen rákbetegség heteken belül gyógyítható Dr. Leonard Coldwell
/azonos tartalommal/

Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Tévhitek a magas vérnyomásról
  2011-06-15 20:28:03, szerda
 
 




TÉVHITEK A MAGAS VÉRNYOMÁSRÓL


Mind a mai napig számos tévhit kering a köztudatban a magas vérnyomással kapcsolatban. Az alábbiakban ezeket a félreértéseket oszlatjuk el.

A magas vérnyomás nem veszélyes

Tévedés - bár a hypertonia nem midig jár panasszal, fájdalommal, ijesztő tünetekkel, a kezeletlen magas vérnyomás hosszú évek során alattomosan szívelégtelenséghez vezethet, fokozza az érelmeszesedés kialakulását, így a szélütés, infarktus kockázatát, károsítja a vesét. A célérték alatt tartott, megfelelően beállított vérnyomásértékekkel a stroke előfordulása 45%-kal, az infarktusé 21%-kal csökkenthető.

Az életkor emelkedésével megengedhető a magasabb vérnyomás

Régi tévhit, hogy a normális szisztolés vérnyomást úgy kapjuk meg, ha az életkorunkhoz hozzáadunk 100-at. Ez azonban helytelen, a vérnyomás felső értéke a legtöbb esetben 140/90 Hgmm, vesebetegek, cukorbetegek, érbetegek esetén az érték alacsonyabb, 130/80Hgmm, akár 125/75 Hgmm is lehet.

A magas vérnyomást nem lehet megelőzni

A magas vérnyomás kialakulásában valóban szerepet játszanak megváltoztathatatlan, örökletes tényezők, azonban nagy jelentőségük van az életmódbeli faktoroknak is. A mozgásszegény életmód, a kalóriadús táplálkozás, az ezek következtében kialakuló elhízás, mind kedvez a magas vérnyomás kialakulásának. Napi 30 percnyi rendszeres testmozgással, az optimális testsúly megtartásával, a dohányzás abbahagyásával, az alkoholfogyasztás mérséklésével, megfelelő diétával a magas vérnyomás kialakulásának kockázata csökkenthető.

Fiatal korban nem lehet magas a vérnyomás

Sajnos napjainkban a fiatalokat is egyre gyakrabban érinti a magas vérnyomás, a tendencia már serdülőkorban megfigyelhető. Fiataloknál gondolni kell a másodlagos hypertonia lehetőségére is (a magasabb értékek hátterében valamilyen egyéb betegség áll), de az egészségtelen életmód miatt náluk is inkább az elsődleges magas vérnyomás-betegség előfordulása dominál, így már ebben az életkorban (sőt, gyermekkorban is) hangsúlyt kell fektetni a rendszeres mozgásra, a megfelelő étkezésre.

Az orvosnál magas a vérnyomásom, de ilyenkor izgulok

Az orvosi vizsgálat miatti félelem, idegesség megemelheti átmenetileg a vérnyomást. A rendelőn kívüli értékek megítéléséhez kezelőorvosa vérnyomásnapló vezetését, otthoni vérnyomás-mérést kérhet Öntől, illetve beutalhatja 24 órás vérnyomásmérésre (ABPM vizsgálatra). Abban az esetben, ha ezek alapján normális tartományban van a vérnyomás, nincs szükség kezelésre, de a megfigyelések alapján az ún. fehérköpeny-hypertoniás betegek esetén nagyobb valószínűséggel alakul ki később tényleges magas vérnyomás-betegség, a megelőzésre ilyenkor is nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Csak addig kell szednem a gyógyszert, amíg magas a vérnyomásom/panaszom van

A magas vérnyomás egy életre szóló betegség, tünetek hiányában is lassan, alattomosan károsítja az érrendszert, megnövelve az infarktus, stroke rizikóját. A gyógyszer önkényes elhagyása a szövődmények kialakulásának kedvez


A gyógyszerektől csak rosszabbul leszek

A sokáig kezeletlen hypertonia esetén előfordulhat, hogy a szervezet hozzászokik a magasabb értékekhez, és a vérnyomáscsökkentés hatására kellemetlen közérzet, szédülés jelentkezik, de ez csak átmeneti állapot. Sokan megijednek a betegtájékoztatók hosszától, a lehetséges mellékhatásoktól is. A napjainkban használatos gyógyszerek már sokkal korszerűbbek, mint elődjeik, kevesebb mellékhatással járnak, a gyártók igyekeznek minél szelektívebb, csak az adott szervre/betegségre ható szereket piacra dobni.

A betegtájékoztatókon általában a legritkább mellékhatások is szerepelnek, ezeket nem feltétlenül tapasztalják meg a betegek. Mindenesetre a magas vérnyomás kezelésére számos gyógyszer áll rendelkezésre, ha valamelyik készítmény nem válik be, van lehetőség más típusúra cserélni, viszont a gyógyszerszedés abbahagyása nem megoldás.

Emellett életmódváltással segíthetik a betegek a kezelést, így kevesebb gyógyszer, kisebb adag is elég lehet, ami szintén csökkenti a mellékhatások előfordulásának valószínűségét.

(WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya)


Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 435 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3541
  • e Hét: 11996
  • e Hónap: 51817
  • e Év: 229692
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.