Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Angyali üzenet
  2011-06-16 22:37:47, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-16 14:19:30, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Epres sajt torta
  2011-06-16 14:17:15, csütörtök
 
  Megkínálhatlak egy epres sajt tortával?



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Péntek - menü ajánlat
  2011-06-16 14:13:30, csütörtök
 
  Péntek - menü ajánlat


Előétel: Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal
Főétel: Csirkemájas lasagne
Desszert: Eper
Vegetáriánus ajánlat: Almás-gombás lasagne


Mediterrán paradicsomleves sajttal és krutonnal:

Hozzávalók:
6-7 darab paradicsom
bazsalikom
tárkony
liszt
olaj
cukor

bors
reszelt sajt
4,5 dl főzőtejszín
sűrített paradicsom (elhagyható)
pirított kenyérkockák
2 l víz

Elkészítés:
A paradicsomokat forró vízbe tesszük, majd a a héjuktól és magoktól megszabadítva őket mixerrel összeturmixoljuk. Rántást készítünk lisztből és olajból, majd az felöntjük vízzel és a paradicsompürével, hozzáadjuk a fűszereket, felforraljuk. Miután felforrt, beleöntjük a tejszínt, majd pirított kenyérkockával tálaljuk, a tetejére reszelt sajtot szórunk. Jó étvágyat! :-)

Megjegyzés:
A receptet Big Bigéje küldte. Köszönjük!


Csirkemájas lasagne:

Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg csirkemáj
1 kis fej vöröshagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
1 nagy pohár tejföl
30 dkg lasagne tészta (annyi, hogy 3 réteget kapjunk)
20 dkg reszelt sajt

bors
bazsalikom
ételízesítő
kevés olaj

Elkészítés:
1. A feldarabolt csirkemájat a hagymás alapon megpároljuk, a fűszerekkel ízesítjük, finom ragut főzünk belőle, majd belekeverjük a tejföl felét.

2. Egy jénai tálat kivajazunk, majd lerakunk egy sor tésztát. Ráhalmozzuk a csirkemájas szaft felét, majd az egyik paprikát és paradicsomot rászeleteljük. Megszórjuk a sajt felével.

3. Megint tészta, májas szaft, paradicsom, paprika következik, de most a sajtot kihagyjuk. A tetejére tészta kerül, rá a maradék tejföl.

4. Előmelegített sütőbe toljuk. Amikor már majdnem kész, és a tészta jó puha, megszórjuk a maradék sajttal, ráolvasztjuk. Én nem szeretem megpirítani a tetején a sajtot, mert nehezebb szeletelni.

Megjegyzés:
A jénai tálam kicsike, így kettőnknek pont elég ami benne készül. :) Jó étvágyat!

A receptet Pappika küldte. Köszönjük!


Eper:










Almás-gombás lasagne:

Hozzávalók:
3 savanyú alma
20 dkg laskagomba
10 dkg camembert
2 dl tejszín
10 dkg nem túl erős sajt
szerecsendió
őrölt gyömbér
1 csokor petrezselyemzöld
25 dkg főtt lasagne tészta

Elkészítés:
Főzd meg félig a gombát, szeleteld fel az almát (ne hámozd meg, a héjában van a vitamin :), ami most ugyan kisül belőle). Vajazz ki egy tálat, tegyél le egy sor tésztát az aljára. Pakolj ár gombát, szórd meg petreszelyemmel, tegyél rá almát, majd camembert-t. Ismételd a rétegezést úgy, hogy a végén be tudd teríteni tésztával. Keverd ki a tejszínt a fűszerekkel, öntsd le a tésztát, és szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben süsd, míg a sajt ráolvad a tetejére.

Megjegyzés:
A receptet ZilkaZil küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3703
  • e Hét: 8284
  • e Hónap: 22189
  • e Év: 151896
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.