Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Példabeszéd az Életről
  2011-06-22 23:27:25, szerda
 
  Példabeszéd az Életről







Tanítás az Életről


Egy meditációmban Jézus tanított az Életről, amolyan példabeszédben...

Egy hatalmas Fénykapu előtt várt, amin együtt léptünk át, egy csodálatos és hatalmas üvegházba.
Ez az üvegház olyan volt, mint egy pompázatos télikert, mindenfelé növényekkel. A fala körben üveglapokkal kirakva, melyen keresztül a nap ragyogott be.
Ahogyan körbesétáltunk ebben a kertben, Jézus az életről beszélt:


- Amit itt látsz, az a Teremtés Kertjének egy darabja. Nem szakadt ki belőle, csak meghatározott tere van, mely egyedileg minősíthető. Ez a tér lehet a te életed, a te kerted, a te teremtésed. Amit itt teszel, annak gyümölcsét te élvezed, vagy tetszés szerint megoszthatod másokkal, ha behívod őket a kertedbe, így akár illatos virágaidból is megajándékozhatod őket. Itt te vagy a gazda és bármit is teszel te számolsz el vele MAGADNAK.

- Ez a kert az élettered, itt te ápolsz és gondozol mindent. Ha öntözöd, táplálod, virulnak virágaid körülötted, boldogság ránézni. Ha elhanyagolod, gazos és elvadult lesz. Nem gyönyörködtet téged, és elveszel indáinak sűrűjében. Az utakat, ágyásokat te alakítod ki a lelkedben élő rend szerint, hiszen életed kertjének tervét ott őrzöd, és mint jó kertész a terv szerint haladsz. A színeket te rajzolod érzéseidnek, gondolataidnak megfelelően, s kerted téged tükröz vissza. Ha boldogan és szeretettel dolgozol, a kert ragyogó és fényes képet tükröz rólad. Ha szenvedésként éled meg, és a hátad közepére kívánod mindezt, a munka egyre fárasztóbb lesz számodra, melyet már csak a megszokás rutinszerű mozdulatai irányítanak. Ekkor, bár kerted növényeit életben tartod, de színük és formájuk nem a pompát, hanem a lelki sivárságot mutatja.

- Ez a törődés egyben próba is kitartásodra és elhivatottságodra. Gondozni valamit felelősséggel jár. Minden nap szeretettel körbejárni és mindent üdvözölni. Észrevenni azokat az apró dolgokat, melyekben változtatás szükséges. Megvizsgálni a földet, szükséges-e az öntözés, táplálás? Figyelni a növények fejlődését és örömmel rácsodálkozni minden kipattanó rügyre és nyíló virágra. Tudni és ismerni minden apró fűszálat és lombot. Nemesíteni őket és szeretettel megnyesni a vadhajtásokat, hogy ne vegyék el az életerőt, mely a gyümölcsöt érleli. Minden nappal szebbé, jobbá tenni mindezt, hogy jó legyen benne lenni. Büszkének lenni minderre, minden pillanatban.

- Ugyanakkor ügyelned kell magára az épületre is, hiszen ha az ablakokat nem tisztítod, az éltető napsugár nem tud beáradni, és növényeid fény híján elsorvadnak. Tisztítanod és ápolnod kell azt a teret is, mely helyet ad kertednek, melyben létezik, él és fejlődik. Óvnod kell állagát, karban kell tartanod az épületet, hiszen ez alapján mutatod már messziről birodalmadat.

- Mikor mindez elégedettséggel és hálával tölt el téged, felelősséged megérted és felvállalod, akkor büszkén tárod ki kerted kapuját a Világra, hogy mindezt megoszd és megmutasd.

- Mikor ez megtörténik, és kilépsz kapudon, furcsa felfedezést teszel. Nem azokon a körülötted lévő kerteken csodálkozol el, melyeket már eddig is láttál az ablakodon át, hanem a mindezt körülvevő tájon. Elámulsz azon az érzésen, ami eltölt téged a bizonyossággal:

Hiszen egy hatalmas határtalan kert van körülötted! Ugyan azokkal a fákkal, bokrokkal és virágokkal. Ugyanaz a fű zöldellik a réten, mint a te kerted ágyásaiban.

- Hogyan is nem vetted eddig észre?
- Mert először meg kellett tanulnod mindezt Önmagadban meglátni, hogy körülötted is észrevehesd! Míg fel nem ismerted sajátosságait a saját életedben a Teremtés törvényszerűségeinek, a felismerés nem juthatott el hozzád. Nem értetted volna meg a lényegét: Akkor vagy képes meglátni valamit körülötted, ha az benned is megvan és felismered. Mit számít addig egy darab kő, míg meg nem látod, igen, pont ez hiányzik az egyik virágágyásom szegélyébe...

- Lehet, hogy mindez most még nem igazán érthető, de figyeld meg az életed és lásd, te hogyan gazdálkodsz azzal, mit Atyádtól kaptál? Kiválasztottál magadnak egy kertet (életet), amelyikért felelőséget vállaltál, hogy gondozod, és olyanná teszed, amilyennek lelkedben megálmodtad. Kaptál hozzá egy területet (életút) és egy épületet (test), hogy végezhesd a dolgod. Minden nap felébredsz, és ott a lehetőség a törődésre, a gyönyörködésre, a gondoskodásra. Ott a lehetőség megélni azt, hogyan telepíted kertedbe például az öröm rózsáit. Minden emlékedet beülteted ide és ők azt ragyogják vissza rád, mi te magad vagy.

- Ezért a legjobb amit tehetsz, hogy végigjárod a kertedet, és mindent alaposan megnézel és felismersz. Ahol gyomot látsz, azt kiszeded, ne gátolja növényeid fejlődését. Minden nap szeretettel megöntözöd, táplálod és gondozod őket, hogy büszkén tekinthess végig műveden.

- Amikor már minden nap azzal a boldog és elégedett mosollyal kezdesz neki a magadról való gondoskodásnak, ami teljessé teszi életedet, még furcsább dolgot fogsz észrevenni:

Üvegházad falai leomlanak, és kerted már nem az egész részeként, hanem határtalanul nyilvánul meg körülötted és benned. Minden a tiéd, mert a Mindenben Egyként vagy jelen!

- Ekkor a Teremtés tudatos résztvevőjévé válsz, és Önnön Életeddel az isteni Akarat kinyilvánítójaként Létezel!

Ez az, amit mind kerestek! Ez a Teljesség!

Mosolyogva körbemutatott ezen a Teljességen, mely úgy pompázik mindannyiunkban, ahogyan azt Isten megteremtette, és csak rajtunk áll az, hogy észrevesszük-e, meglátjuk-e mindezt?


Köszönöm a tanítást.







Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya
Link
 
 
0 komment , kategória:  Atya, Jézus és Mária üzenetei  
Csütörtök - menü ajánlat
  2011-06-22 12:20:30, szerda
 
  Csütörtök - menü ajánlat


Előétel: Isteni meggyleves
Főétel: Karalábéfőzelék húsgombóccal
Desszert: Női szeszély
Vegetáriánus ajánlat: Túrós rakott zöldbab


Isteni meggyleves:

Hozzávalók:
3 literhez:
3 marék meggy
3 liter víz
10-15 db szegfűszeg
késhegynyi fahéj
pár csipet só
citromkarikák
cukor ízlés szerint
puncsízű pudingpor
1 kis pohár tejföl

Elkészítés:
A hozzávalókat a tejföl és a pudingpor kivételével addig főzzük, míg a meggydarabok még nem főnek szét. Ha kezdenek szétfőni, zárjuk el. A tejfölt öntsük egy kis keverőtálba. Öntsük bele a pudingport, és a levesből tegyünk bele egy picit, keverjük csomómentesre. Ha ez megtörtént, az egészet öntsük bele a leveshez, és még egy picit főzzük.

Megjegyzés:
A receptet Benkó Orsi küldte. Köszönjük!


Karalábéfőzelék húsgombóccal:

Hozzávalók:
A gombócokhoz:
75 dkg darált sertéshús
kb. 15 dkg rizs
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 egész tojás
petrezselyem

ételízesítő
bors
A főzelékhez:
8 db zsenge karalábé
1,5-2 l húsleves kockából
bors
petrezselyem
2 db ökölnyi burgonya
3 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A megmosott rizst félig megfőzöm (mikróban 900 W-on 14 perc).

A darált húshoz adom az apróra vágott vagy reszelt vöröshagymát, a tojást, sót, ételízesítőt, jó sok borsot, aprított (vagy szárított) petrezselymet, fokhagymát nyomok hozzá, és a kihűlt rizzsel összedolgozom.

A krumplikat pucolás után felvágom, és sós vízben megfőzöm. (Én műanyag tálban, fedő alatt, mikróban kb. 20 perc alatt szoktam megfőzni.)

4 húsleveskockát 2 l vízzel felforralok.

A karalábékat megpucolom úgy, hogy ne maradjon rajtuk fás rész. A szebb leveleket szintén megmosom, és szálasra összevágom. A karalábékat kis kockákra (vagy hasábburgonya-szeletelővel hosszúkásra) aprítom, majd a levelekkel együtt lábasba teszem, leöntöm a forró levessel. Hozzáadom a fűszereket. (Kóstolni kell, mert a leveskocka miatt valószínűleg nem kell bele só.) Fedő alatt addig főzöm, amíg szinte teljesen megpuhulnak a karalábék.

A húsos masszából kis gombócokat formálok, és a lébe dobom őket. Miután újra felforrt, kis lángra veszem, és 20-30 perc alatt megfőzöm a gombócokat is.

A krumplikat a főzőlével együtt összeturmixolom, belekeverem a tejszínt is, és ezzel sűrítem be a főzeléket.

Kissé összeforralom, ha kell, utánízesítem.

Megjegyzés:
Mikróban a rizst így szoktam főzni: a rizst válogatom, megmosom, műanyag tálban elterítem, rá annyi hideg vizet öntök, hogy kb. 1 ujjpercnyire ellepje. Sózom, ha kell, fűszerezem. Lefedem. 900 W-ra 14 percre beteszem. Amikor kiveszem, félig kész. Átkeverem, és ha teljesen meg akarom főzni, még 10-12 percre visszateszem ugyanígy.

A receptet Timii77 küldte. Köszönjük!


Női szeszély II.:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg liszt
fél citrom reszelt héja
A krémhez:
25 dkg
30 dkg porcukor
25 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
1 doboz barackbefőtt

A díszítéshez:
porcukor

Elkészítés:
A tésztához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a sárgáját és a citrom héját is hozzáadjuk, kikeverjük, majd fakanállal óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A tésztát egy papírral kibélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krémhez a puha margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és a lecsepegtetett, apró kockára vágott barackot. Ezt a krémet kenjük a piskóta lapok közé.

Tetejét porcukorral meghintjük, felkockázva tálaljuk.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Monika07 küldte. Köszönjük!


Túrós rakott zöldbab:

Hozzávalók 4 személyre:
1 kg fagyasztott zöldbab,
25 dkg tehéntúró
10 dkg
1 dl tejföl
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál piros fűszerpaprika
ízlés szerint só
kapor
díszítésül 1 szál sárgarépa

Elkészítés:
a zöldbabot hagyom felengedni, levét szűrőben lecsöpögtetem. Felét kivajazott tűzálló tálra terítem.
az áttört túrót simára keverem a tejföllel, 5 dkg olvasztott, de már nem meleg vajjal, pirospaprikával, 1 teáskanál vágott kaporral, sóval és a tört fokhagymával. Felét rásimítom a zöldbabra. Betakarom a megmaradt a zöldbabbal, majd rákenem a krém másik felét. Végül rászórom a zsemlemorzsát, rámorzsolom a megmaradt vajat, és befedem. A tepsit előmelegített, forró sütőbe tolom és közepes lángon 30 percig párolom. A tetejét levéve kissé megpirítom. Sárgarépa-karikákkal és kaporral díszítem.





idő: 60 perc
1 adag: 440 kcal (1848)

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Koktélok
  2011-06-22 12:02:22, szerda
 
  Gondolom jól fog esni ebben a nagy melegben egy kis alkoholmentes itóka:





Egészségedre!
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Angyali üzenet
  2011-06-22 11:59:33, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-22 11:22:21, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Teremtés angyalai
  2011-06-22 00:11:59, szerda
 
  Teremtés angyalai







Drága lények a teremtés Fényében! Teremtés angyalai jöttünk most közétek, mert teremtő erőtök megsokszorozódik, ahogy tudásotok szívetekben megmutatkozik.
Édes lelkek, kik érzitek erőtök feszít belülről Bennetek, s előtörni készül isteni hatalmatok, csak tudjátok, mire használjátok! A teremtő erő az, mi dolgozik bennetek, mert a teremtés igaz lényetek, alkotni születtetek és építeni, a szeretetben mindent jóra változtatni.
Beavatást kaptatok a Teremtés Napján, s hozzá szívetekben van az útmutatás, hogy szent hatalmatokkal e módon élve, részt vegyetek a Teremtésben.
Minden gondolat, szó és hang teremtő erő, mely körötted árad, te hívod elő! Hát tudd, hogy mit teremtesz, mert Világod része lesz, s neked kell megélned! Igaz fényben használd teremtő erődet, mert mit fényből építesz, fénnyé válik veled és benned, így szolgálja utad, isteni tervedet.
Tudd, hogy mit szeretnél és a kérésedben legyen felelősség, mert te vagy benne a megvalósulásban, és minden következményben, mit létrehoz szívednek szent teremtése. Hát boldogságban teremts, tudatod fényében, hogy boldogság legyen termése, isteni összhangban szín és a forma, így hozd át a te dimenziódba.


És most játszunk!

Teremtő játékot, mi megmutatja erőt és tudásod. Segítünk neked a Teremtő Fényben, hogyan működik ez az erő benned.
Helyezkedj el kényelmesen s csukd le szemed, most körbevonunk téged Teremtő Fénnyel.
Örülj, mert teremthetsz, most nincs felelősség, mert elsimítunk mindent, s e teremtő Burokban újra feloldódik minden, s csak az lesz részed, mit kihozol onnan és így teremted meg valódban.
Ezért mondjuk, most ez játék, de figyeld erődet, mert világodban te ugyanígy teremtesz, s az a valóság részeddé válik, s a teremtésben megmutatkozik!
Most lásd, ahogy aranyfény vesz körül, mindenhol sűrű, hömpölygő. Benne állsz, a Fény közepében, belélegzed, átjár, s érzed vele Egységed!
Nyújtsd ki kezed, s markolj a Fénybe! Mint egy massza, kezeddel eléred, s annyit vehetsz tenyeredbe, mi belefér a kezedbe. Játssz vele!
Most gondolj egy virágra, s alakítsd gondolatod által kezedben a fényt! Ha kell ujjaiddal rajzold a formát, mit a kezedben tartott fénymassza vesz át. Látod, ahogy az arany fényességből, a virág kirajzolódik a háttérből, kinyílik a szirma, aranyban játszik, levelei csillognak erős szárán máris. Most lásd, ez a virág aranyban fénylik, aranyfényű teremtő erőből látszik. Ez az alap, a forma, mit megteremtettél, de lépj tovább, és gondold el színeit is.
Lásd szirmát színekben pompázni, fénylő csillanás s az aranyfényből máris a szín kiemelkedik, s a szár a levelek is színben játszanak, s elédtárul virágod igaz színeiben mostan.
Lásd, mit teremtettél, de játszunk még kicsit, s egészíts ki illattal színeit! Gondold el illatát szíveddel, érezd orrodban, s vetíts ki a Fénybe!
Aranyfény átjárja a kezedben virágod, színe, illata is van már most, s nézd, ez a virág, mit erőd előhívott, a Teremtés Fényében neked megmutatkozott!
Most engedd el, s mi újra fénnyé változtatjuk, s teremtő erővé visszaalakítjuk, mert mi most játék volt velünk a fényben, az igaz Valóságod a te teremtésedben!
Most fürödj még egy kicsit a Teremtő Fényben, hogy erőd, mi benned él, így most megérezd, s tudatosan teremts mindent ezután, mert tudd, az mind igaz valóság!
S most e Fényben feloldunk mindent, mit még itt teremtettél, hogy e játék emlékeztessen felelősségedre és hatalmadra, mi szívvel használva válik javadra!


Lásd, ahogy a Fény feloszlik körülötted, s visszahozunk téged erőnkkel, s tudd, ha most teremtősdit játszol, azzal már építed saját világod!

Drága lelkek! Vegyetek részt a fényteremtésben, s erőtöket szíveteken át használjátok, hogy szeretettel gyakorolhassátok. Érezzétek magatokban Isten erejét, s a teremtésben döntsetek ekképp!

Áldás nektek a teremtés angyalaitól, kik az Isteni Teremtés Fényében élnek

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya


 
 
0 komment , kategória:  Angyalok, angyalos történetek  
Teremtő fényangyalok
  2011-06-22 00:03:39, szerda
 
  Teremtő fényangyalok






A teremtő angyalok a Teremtés fehér-arany fényében élnek és feladatuk a Földön az emberi gondolatok, érzések és szavak teremtő energiáinak összehangolása. Ezáltal szabad akaratunk beteljesülését segítik elő, mert teremtő fénykódjainkat írják át arra a síkra, melyben létezünk.

Nem válogatnak, vagy ítélnek meg minket teremtéseink miatt, ők csak az energiákat hangolják és kódolják, ezzel segítve azok megvalósulását (materializálódását).

Lényegük fényszubsztancia, mely együtt rezeg a Tetermtő Fénnyel, így minden rezdülést és változást azonnal érzékelnek. Minden teremtő gondolatunkból egy fénymintát készítenek, mely hologrammja a megvalósítandó dolognak. Ebbe a fénymintába aztán annyi, és olyan teremtő erejű Fény kerül, amennyire tisztán, szívvel és szeretettel, erővel gondolunk rá. Ha a Fényminta "megtelik", az a dolog átjuthat a fizikai síkra (persze csak akkor, ha nem ellenkezik az isteni Tervben foglaltakkal), és megjelenik életünkben.

Ezért legyünk tudatában a teremtés felelősségének, mert minden gondolatunk, szavunk teremt, akármilyen legyen is az. Hát nem jobb Fényben élni? Akkor teremtsünk Fényeset! Szeretettel!

Forrás:Kristálycsakra - Pusztai Orsolya


 
 
0 komment , kategória:  Angyalok, angyalos történetek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2177
  • e Hét: 4391
  • e Hónap: 18296
  • e Év: 148003
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.