Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Heti menü ajánlat
  2011-06-25 22:13:10, szombat
 
  Heti menü ajánlat - 2011. június 27 - július 03.


Hétfő:

Előétel: Zsenge karalábéleves
Főétel: Cigánypecsenye majonézes kukoricával
Desszert: Vaníliás eperturmix
Vegetáriánus ajánlat: Spárgasaláta tojással


Kedd - ma nézzünk körül a halpiacon!

Előétel: Halgombócleves vagy halleves
Főétel: Hal portugál módra
Desszert: Túrótorta halacskának öltözve
Vegetáriánus ajánlat: Mandulás halfilé


Szerda:

Előétel: Vaníliás cseresznyeleves
Főétel: Kőkorszaki szakik kedvence sült burgonyával és káposztasalátával
Desszert: Bögrés gyümölcsrizs
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos rakott tészta


Csütörtök:

Előétel: Borsós raguleves csurgatott tésztával
Főétel: Fokhagymás tejben pácolt rakott csirkemell idénysalátával
Desszert: Meggyes clafoutis (tejes pite)
Vegetáriánus ajánlat: Mediterrán egytál


Péntek:

Előétel: Karfiolkrémleves pirított zsemlekockával
Főétel: Vargányás-csirkés tészta
Desszert: Málna álom
Vegetáriánus ajánlat: Tonhalas spagettisaláta


Szombat:

Reggeli: Mediterrán szendvics
Előétel: Fűszeres sajtkrémmel töltött gomba baconbe göngyölve
Főétel: Gulyásleves Nani módján
Desszert: Túrógombóc mákbundában - Pistuc tepsijéből
Vacsora: Tonhal pástétom kapribogyóval
Vegetáriánus ajánlat: Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal


Vasárnap:

Reggeli: Villámgyors tojáskrém pirítóson, teával
Előétel: Gazdag csirkehúsleves
Főétel: Kolozsvári szarvastokány rókagombával, burgonyaropogóssal
Desszert: Meggyes túrókrémtorta
Vacsora: Köményes sült virsli tejföllel
Vegetáriánus ajánlat: Sült gomolya csicseriborsó-salátával

A részletes recepteket megtalálhatjátok itt:
Mindmegette.hu - Pasik blogja
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Lassú a net!
  2011-06-25 21:37:38, szombat
 
  Kedves Barátaim, kedves Látogatóim!

Elnézést kérek, hogy most már napok óta kevesebb dolgot tudok feltenni,
de nagyon lassú a net, sőt van amikor akadozik is - hol beenged, hol nem.

További szép estét kívánok szeretettel!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-25 15:02:56, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Meghívhatlak?
  2011-06-25 15:02:07, szombat
 
  Meghívhatlak egy kávéra?



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Vasárnap - menü ajánlat
  2011-06-25 14:57:23, szombat
 
  Vasárnap - menü ajánlat


Reggeli: Velős pirítós
Előétel: Borsókrémleves túrógombóccal
Főétel: Rántott hús petrezselymes újburgonyával és paradicsomsalátával
Desszert: Csúsztatott palacsinta narancsmártással
Vacsora: Caesar saláta szárnyasmájjal
Vegetáriánus ajánlat: Almás rántott sajt


Velős pirítós:

Hozzávalók:
6-8 db velőrózsa
étolaj
4 gerezd fokhagyma

bors
ételízesítő
kenyér

Elkészítés:
Az olajat felmelegítjük, beletesszük az összezúzott fokhagymát. Néhány másodperc múlva beletesszük az összekockázott velőt. (2-3 mp tovább ne süssük a fokhagymát, mert könnyen megég, és akkor kesernyés lesz.) Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. Felengedjük 1-1,5 dl vízzel, és megpároljuk. Addig sütjük, míg a vizet elfőtte. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés:
A család egyik kedvence ez. Reggelire, vacsorára tökéletes étel.

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!


Borsókrémleves túrógombóccal:

Hozzávalók 4 személyre:
1/2 fej saláta
3 dkg vaj
40 dkg tisztított zöldborsó
2 dkg liszt
3 dl tej
cukor ízlés szerint
A gombóchoz:
20 dkg túró
1 tojás
5 dkg búzadara
1 teáskanál vágott kapor

Elkészítés:
A salátát megtisztítjuk és megmossuk.

A túrót áttörjük, összekeverjük a tojással, csipetnyi sóval, a búzadarával, a kaporral, és 20-30 percen át pihentetjük a hűtőben. A túrós masszából sós, lobogva forró vízbe kis gombócokat szaggatunk, és 5-6 percig kíméletesen főzzük. Amikor kész, félrehúzzuk, és tálalásig a vízben hagyjuk. Amíg a túrót pihentetjük, elkészítjük a levest. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a borsót, és kevés víz folyamatos aláöntésével megpároljuk. Amikor a borsó majdnem puha, beletesszük az összetépett salátát, sózzuk, borsozzuk, és 2-3 percen át még pároljuk. Felengedjük 6-7 deciliter vízzel, és felforraljuk. A lisztet simára keverjük a tejjel, és amikor a lé forr, besűrítjük vele. Kíméletesen kb. 15 percig főzzük. Amikor kész, botmixerrel pürésítjük (ízlés szerint át is szűrhetjük), és a kész levest túrógombócokkal tálaljuk.





Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 276 kcal

Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.


Sütőben sült rántott hús:

Hozzávalók:
8 szelet karaj
3-4 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
olívaolaj

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk, majd besózva kicsit állni hagyjuk, a szokásos módon bepanírozzuk. Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat olajjal megkenjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Sütés közben, ha már a felső része kezd pirosodni, átfordítjuk, hogy a másik oldala is megpiruljon.





Megjegyzés:
Én reszelt sajtot is szoktam a zsemlemorzsába keverni, ettől még finomabb lesz a hús. Gyorsan megvan, és nem lesz a lakás tele az olajos szaggal.

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!


Sütőben sült töltött-rántott hús:

Hozzávalók:
olaj
8 szelet ujjnyi vastag karaj
1 kis fej vöröshagyma
20-25 dkg gomba
20 dkg reszelt trappista sajt
kakukkfű

bors
10-15 dkg császárszalonna
2-3 tojás
1 tányér liszt
1 tányér zsemlemorzsa
1 tányér olaj

Elkészítés:
A karajszeleteken zsebet vágok, kiklopfolom egy kicsit, és besózva félreteszem (akár egy éjszakára is). A szalonnát felkockázom, és egy pici olajon megfuttatom. Rádobom az apróra szeletelt hagymát, majd az apróra szeletelt gombát, és megfűszerezem. Fedő alatt összepárolom őket. Ha már elfőtte a gomba a levét, kész is van. A reszelt sajttal jól összedolgozom, és ezzel a gombás-szalonnás-sajtos keverékkel megtöltöm a húsokat, fogvájóval összetűzöm a szájukat. A hagyományos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, de végül még megfürdetem a tányérba rakott olajban is. A sütőt előmelegítem 180-190 fokra. Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral, és csak annyi olajat kenek el rajta, hogy 1 mm legyen rajta csak. A húsokat szépen rárakom, és mehet be a sütőbe. 20 percig rá se nézzünk, aztán lehet is őket megfordítani, de csak óvatosan, nehogy ledobja a ruháját. Újabb 20 perc után már készen is van.





Én ezután csak így csinálom a rántott húst. Töltve pedig még jobb. Bármivel meg lehet tölteni, pl. sajttal-sonkával vagy gombás rántottával, vagy zöldségekkel is. Jó étvágyat!

Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jné Erika küldte. Köszönjük!


Csúsztatott palacsinta narancsmártással:

Hozzávalók:
3 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg liszt

A töltelékhez:
cukrozott kakaó

A narancsmártáshoz:
15 dkg liszt
8 evőkanál cukor
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs leve
5 dl tej
3 tojássárgája
mazsola
narancsaroma
kis narancshéj

Elkészítés:
A palacsintához a 3 tojássárgáját 10 dkg porcukorral habosra keverjük. 3 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a tojássárgájához, majd a lisztet belekeverjük. Nagy palacsintákat készítünk, kb. 6 darabot, félig sütjük csak, majd egy tálra csúsztatjuk, cukrozott kakaóval megszórjuk, majd a következő palacsintát erre csúsztatjuk. Az utolsó palacsintát fordítva tesszük rá, és a sütőbe toljuk 20 percre.
Közben elkészítjük a mártást: 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk 1 narancs levét, kis reszelt héját, mazsolát, narancsaromát. 15 dkg sima lisztet, 8 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverünk, ezzel besűrítjük a narancsos tejet. (Ha lehet, gőz felett, így nem csomósodik be.)

A palcsintát felszeljük, mint a tortát, leöntjük a mártással, tejszínhabbal díszítjük.





Megjegyzés:
A receptet Belányi Ferencné küldte. Köszönjük!

Fotó: AS


Caesar saláta szárnyasmájjal:

Hozzávalók:
25 dkg szárnyasmáj
2 evőkanál szójamártás
2 szelet toastkenyér
2 gerezd fokhagyma
1 fej saláta
2 paradicsom
fél kígyóuborka
2 főtt tojás
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál fehérborecet
6 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár

porcukor
reszelt sajt
olaj

Elkészítés:
A májat felkockázzuk, tálba tesszük, a szójaszósszal leöntjük. Letakarjuk, és fél óráig hűtőben érleljük.

Legszebb széles teflonserpenyőnkben olajat hevítünk, rajta a felkockázott kenyeret a zúzott fokhagymával együtt megpirítjuk. Kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékban a májat is megpirítjuk.

A salátát apróra tépkedjük, a paradicsomot, az uborkát és a főtt tojást karikákra vágjuk.

Jön az öntet: a hagymát nagyon apróra vágjuk, és a fehérborecettel, valamint a mustárral összekeverjük. Sóval, borssal, porcukorral ízesítjük, és folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olívát is.

Az előkészített hozzávalókat 4 tányéron elosztjuk, rátesszük a májat, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és a reszelt sajttal.

Friss, gyümölcsös rozét igyunk mellé.

Megjegyzés:
Nem kell hűteni, sőt az a legjobb, ha a máj még meleg rajta. Ugyanígy készül a csirkehúsos is, csak ott ugyanennyi mennyiségű, kis kockákra vágott csirkemellet használunk.

A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!


Almás rántott sajt:

Hozzávalók:
30 dkg hajdú vagy eidami sajt egy darabban
2 alma
2 tojássárga
a bundázáshoz: 2 evőkanál liszt
2 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
a sütéshez: bő olaj

a mártáshoz: 5 dl tej
5 dkg vaj
3 csapott evőkanál finomliszt
ízlés szerint reszelt szerecsendió
törött fehér bors, só.

Elkészítés:
a sajtot félujjnyi szeletekre vágom, és mindegyik szelet egyik oldalát tojássárgával bekenem. Az almát megmosom, kicsumázom és vékonyra karikázom. A bundázáshoz szükséges tojást felverem.

Egy-egy - tojásos felével összefordított - sajtszelet közé teszek egy almakarikát, egy kissé összenyomom, hústűvel megtűzöm, lisztben megmártom, felvert tojásban meghempergetem, és morzsában megforgatom. Ismét tojásba és morzsában forgatom, végül bő, forró olajban megsütöm.
A mártáshoz a felhevített vajban habzásig melegítem a lisztet, majd azonnal felöntöm a forró tejjel, és folytonosan kevergetve, gyenge lángon kiforralom. Szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezem. A rántott sajt a mártással és párolt rizzsel tálalható.

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Szeretetben elt. hétvégét!
  2011-06-25 10:52:59, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

Napsütéses, szép napot!
és







(Szeretettel meghívlak, nézz be ide, - ha tetszik regisztrálj és legyél a társunk: www.kassakkiado.hu Lélek-Világ lap - Fórum)

Link

Nézz be ide is, megéri:

Link
 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 554
  • e Hét: 1329
  • e Hónap: 6367
  • e Év: 136074
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.