Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Angyali üzenet
  2011-06-03 15:15:57, péntek
 
 



Szeretettel meghívlak, nézz be ide:Link
 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-03 15:10:04, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Szombat - menü ajánlat
  2011-06-03 15:06:20, péntek
 
  Szombat - menü ajánlat


Reggeli: Csirkemájas rántotta
Előétel: Gulyásleves
Főétel: Krumplis lángos
Desszert: Tojáslikőrkrémmel töltött virágok
Vacsora: Virslis tekert kifli
Vegetáriánus ajánlat: Spaghetti con frutti di mare


Csirkemájas rántotta:

Hozzávalók:
személyenként:
1-2 csirkemáj
1 közepes fej hagyma
2 tojás
ételízesítő
bors

kevés olaj
pici pirospaprika
és zöld erőspaprika karikázva

Elkészítés:
A hagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon addig sütjük, míg áttetsző lesz, de még nem pirul. Rátesszük az apróra vágott májat (1 cm-esre), és sütjük előbb fedő nélkül, majd néhány percre rátesszük a fedőt, és tovább sütjük. Fűszerezzük ételízesítővel, borssal, sóval és kevés pirospaprikával. 2-3 perc után egyet kettévágunk, és megnézzük, megsült-e már, vagy még rózsaszínű belül. Ha kész, akkor ráöntjük a felvert tojást, és lágyra sütjük. Csípős paprikakarikával tálaljuk.

Gyors, finom vacsora!

Megjegyzés:
Tudom, hogy sokatokat meglep ez a párosítás. Kb. 2 éve ettünk először ilyet Tiszaújvárosban. Mikor mondta az unokanővérünk, hogy mi lesz a reggeli, kiváncsivá tett bennünket nagyon, ugyanakkor kicsit kétkedő is voltam, nem voltam benne biztos, hogy ízleni fog. Kellemesen csalódtam. Nagyon finom volt, és azóta én is csinálok hébe-hóba, ha van néhány maradék csirkemáj.

A receptet Jabaki2 küldte. Köszönjük!


Gulyásleves:

Hozzávalók 6 személyre:
1,2 kg sertéslapocka és lábszár (fele-fele arányban)
3 db nagyobb vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 csipet pirospaprika
pici erőspaprika
1/2 tubus pörköltkrém
1 csipet egész bors
1 csipet köménymag
késhegynyi szerecsendió
őrölt bors
5-6 db burgonya
a végén nokedli (tojás + só + liszt + víz)

Elkészítés:
Hagyományos, ám jó sűrű pörköltöt készítünk (tehetünk bele kissé erős, zöldpaprikát is). Felengedjük vízzel, felforraljuk, és ha kész (azaz megpuhult) a hús, megfűszerezzük, és beletesszük a kockára vágott burgonyát. Csendesen forraljuk, amíg megpuhul a krumpli. Egy külön fazékban nokedlit készítünk: egy bögrében 1 tojás + egy marék liszt + só + víz - keverékéből nokedli tésztát készítünk, és forró vízbe szaggatjuk. Leszűrjük, és a kész gulyáslevesbe keverjük.





Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!


Krumplis lángos fokhagymás tejföllel:

Hozzávalók:
15 nagyobb darabhoz:
90 dkg finom liszt
5 szem krumpli (55-60 dkg)
1 dl tej
1 dl tejföl

olaj
2 csomag száraz élesztő (zöld)
Valamint:
4-5 gerezd fokhagyma
4,5 dl tejföl

Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, felkockázom, és sós vízben puhára főzöm. Leöntöm a vizet róla, és azonnal áttöröm krumplinyomóval. Felöntöm a tejjel és a tejföllel.

A keveréket áttöltöm a kenyérsütőgépbe (ha nincs, akkor egy nagyobb tálba), mehet bele 0,5 dl olaj, 2 kiskanál só, 1 kiskanál cukor, a liszt és az élesztő. 1,5 óráskeverő, kelesztő programra állítom (vagy simára gyúrom, puha legyen, és meleg helyen duplájára kelesztem).

Ha megkelt, olajat öntök egy tálcára, erre teszem a tésztát, olajos kézzel és késsel szétosztom.

Magasabb serpenyőben legalább 1 l olajat hevítek, olajos kézzel egy-egy adagot kihúzogatok, megformálom, majd beleteszem az olajba, és a kiszedőcsipesszel azonnal utánanyúlok, az olaj alá nyomom egy kicsit (ettől azonnal felhólyagosodik), ezután pár percig sütöm mindkét oldalát.

A tejfölt a zúzott fokhagymával és egy kis sóval összekeverem, és ezt teszem a lángosokra.





Megjegyzés:
Nagyon olcsó, kiadós, ha nem húzogatjuk ki, hanem pufibb darabokat sütünk, lekvárral fánknak is elmegy.

A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!


Tojáslikőrkrémmel töltött virágok:

Hozzávalók:

kb. 25 darabhoz:
18 dkg rétesliszt
7 dkg kukoricakeményítő
10 dkg hámozott, darált mandula
12 dkg hideg vaj
1 egész tojás
10 dkg porcukor
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vanília kivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)
1 csipet só

A töltelékhez:
3 evőkanál jó minőségű, sűrű tojáslikőr
3 evőkanál porcukor
1/2 rúd vanília kikapart belseje

A tetejére:
porcukor

Elkészítés:
A lisztet és kukoricakeményítőt tálba szitálom, hozzáadom a darált mandulát és a porcukrot, csipetnyi sót. Apró forgácsokban hozzáreszelem a hideg vajat, a citrom héját. Gyors mozdulatokkal zsemlemorzsa-állagúra dolgozom az összetevőket. A tojást a vaníliával és a citrom levével enyhén felverem, majd a lisztes morzsához adom. Tésztává gyúrom, amit 1 órára frissen tartó fóliába csomagolva hűtőszekrénybe teszek.

Közben elkészítem a krémet: a tojáslikőrt a porcukorral alaposan elkeverem úgy, hogy a cukor tökéletesen feloldódjon, hozzáadom a vaníliamagokat. Sűrű krém lesz a végeredmény, melyet felhasználásig hűvös helyen tartok.

A tésztát kb. 1/2 cm vastag téglalappá nyújtom két frissen tartó fólialap között. 3,5 cm átmérőjű linzerformával kis virágokat szúrok ki a tésztából. Minden második virág közepét újabb apró virágformával szaggatom ki.





Sütőpapírral borított tepsire helyezem a tésztákat. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt világosra sütöm.

Még melegen minden kiszúrt közepű virágot meghintek porcukorral, majd illatos tojáslikőrkrémet kanalazok minden egész virágra - nagyjából egy szűk teáskanálnyit. Összeillesztem a süteményeket.

Szobahőmérsékleten hagyom megszilárdulni a tölteléket, majd legalább egy órára hűtőszekrénybe teszem.





Megjegyzés:
Ha a tálalás előtti napon készülnek, másnapra a tészta enyhén megpuhul, a töltelék veszít valamennyit alkoholtartalmából - talán még ízletesebbek is lesznek.

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

További recepteket, érdekességeket és fotótkat Habliliom blogjában találsz!


Virslis tekert kifli:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dl tej
1 dl olaj
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 kávéskanál cukor
1 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
szezámmag
4 pár (juhbeles vagy frankfurti) virsli

Elkészítés:
A meglangyosított tejbe belerakjuk a cukrot és az élesztőt, kb. 5 perc alatt felfuttatjuk. A langyos lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, és végül az olajat hozzádolgozzuk. A tésztát fél órán át kelesztjük meleg helyen.

A virsliket 3 részre, majd félbe vágjuk.

A megkelt tésztát újra átdolgozzuk, majd kb. fél cm vastagra nyújtjuk, . 1,5-2 cm-es csíkokra vágjuk fel. Minden virslidarabkát tésztacsíkba tekerünk, megkenjük a tejfölös tojássárgájával, és végül megszórjuk szezámmaggal.









Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük (10-15 perc).





Megjegyzés:
Kiváló vendégváró falatok bármilyen összejövetelen. A virsli helyett lehet füstölt sajtot is használni.

A receptet és a fotót Zsuzska22 küldte. Köszönjük!


Spaghetti con frutti di mare:

Hozzávalók:
spagetti
királyrák
előfőzött garnéla
tintahalkarikák
polip
vöröshagyma
fokhagyma
medvehagyma
rozmaring
kakukkfú
őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
fokhagymás petrezselyem fűszerkeverék
chilipaprika
kapribogyó
tarka egész bors
főzőtejszín
fűszeres olívaolaj
reszelt parmezán

Elkészítés:
A királyrákról leszedem a páncélt, eltávolítom a bélcsatornát, a tintahalat és a polip karjait kisebb darabokra vágom. A hagymákat megpucolom, apróra vágom. A spaghettit felteszem főni.

Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a tenger gyümölcseit, fűszerezem, beleöntöm a tejszínt. Készre főzöm, beleteszem a leszűrt tésztát, átforgatom.

Tálaláskor a tányérra helyezem a tésztát és tengeri herkentyűket, megszórom kapribogyóval és tarka borssal, valamint reszelt parmezánnal, díszítem bazsalikomlevéllel és felaprított medvehagymával.





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2236
  • e Hét: 6817
  • e Hónap: 20722
  • e Év: 150429
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.