Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Labdarózsa
  2011-06-09 22:09:43, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Gyerekjáték
  2011-06-09 21:36:07, csütörtök
 
  Anette von Droste-Hülshoff - Gyerekjáték


Mily zöldek az ujjaim,
pár szál virágot téptem:
halálba hulltak ím,
kik élni vágytak értem.
Félénk és szűzi pillaként
lágyan arcomba verődtek,
elmerengve nem ügyeltem én,
magamhoz húztam őket,
s a gyenge-lenge főket
letörtem gondtalan.
Vérük kifolyt alant,
és minden ujjam zöld lett.
Nem sírtak ők, nem nyögtek ők,
meghaltak szótlanul,
csak arcuk lett sötét előbb,
mint mikor alkonyul.
Ha meg tudtam volna kímélni,
bizonnyal megteszik:
kezdek magamtól félni:
kábán mit tettem itt?
Ó, balga gyermekjáték,
vérontás, bűntelenül!
Az élet nem megy másképp,
szemembe félelem ül,
mert ami megtörtént, megtörtént,
és a jövő sötét örvény.

(Fordította: Sárközi György)


 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Havasi gyopár
  2011-06-09 21:33:35, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Virágos versek, idézetek  
Angyali üzenet
  2011-06-09 11:14:16, csütörtök
 
 



Szeretettel meghívlak, nézz be ide:Link
 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenet Pusztai Orsitól  
Angyali üzenet a mai napra
  2011-06-09 11:12:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Angyali üzenetek  
Gyümölcsök
  2011-06-09 11:02:23, csütörtök
 
  Kezd érni a meggy is - meghívlak egy gyümölcs nassira:



 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Péntek - menü ajánlat
  2011-06-09 10:58:20, csütörtök
 
  Péntek - menü ajánlat


Előétel: Karalábéleves
Főétel: Olasz lecsós tészta
Desszert: Lángoló banán
Vegetáriánus ajánlat: Olasz lecsós tészta


Karalábéleves vajgaluskával:

Hozzávalók:
2 nagy karalábé felkockázva
2 sárgarépa felkockázva
1 kisebb vöröshagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma összezúzva
1 csokor petrezselyem felaprítva
1 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
pirospaprika
bors

kevés ételízesítő
A vajgaluskához:
1 tojás
1 teáskanál tejföl
1 bő teáskanál puha vaj
2-3 evőkanál liszt

bors

Elkészítés:
Forró zsiradékon a karalábét és a sárgarépát megdinsztelem, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Megszórom a liszttel, jól átkeverem, hozzáadom a pirospaprikát, és felengedem hideg vízzel. (Azonnal sózom, hogy a letapadt liszt feloldódjon az aljáról, és ne maradjon csomós.) Ízesítem a fűszerekkel.

Amikor puha a zöldség, beleszaggatom a galuskákat. A végén adom hozzá a petrezselymet, de azzal már nem főzöm. Tejföllel is tálalhatjuk!





Megjegyzés:
A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!


Olasz lecsós tészta:

Hozzávalók:
50 dkg szarvacska tészta
2 db zsenge, kisméretű cukkini
2 db fehér, édes paprika
2 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 kis üveg sűrített paradicsom
2 dl félszáraz rozé bor

bors
cukor
pirospaprika
friss és szárított bazsalikom
oregánó
kevés csípős paprika
olívaolaj

Elkészítés:
A szarvacska (vagy bármilyen más, általunk választott tésztát) lobogó sós vízben megfőzzük, és ez idő alatt elkészítjük az olaszos lecsót.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, pár pillanatig együtt keverjük a zúzott fokhagymával, és hozzáadjuk a felkockázott, tisztított zöldségeket. Hozzáöntünk egy kis vizet, fűszerezzük, és 10 perc párolás után beleborítjuk a sűrített paradicsomot. Picit megcukrozzuk, hogy ne legyen a szósz túl savanyú, és gazdagon megszórjuk az isteni illatú mediterrán fűszerekkel.

Addig főzzük gyakori kevergetés mellett, amíg megpuhulnak a zöldségek és finoman összeérnek a magyaros és az olaszos ízek. Aláöntünk 2 deci rozé bort is.

A kifőtt, leszűrt tésztát még azon melegében összekeverjük a lecsós szósszal.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:
A receptet Nordkapp küldte. Köszönjük!


Lángoló banán:

Hozzávalók:
4 kemény banán
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
8 evőkanál rum
1 citrom leve
1 narancs leve

Elkészítés:
Keresünk egy kislábast, és benne a cukrot alacsony hőfokon karamellizáljuk, majd az 1 evőkanál vajjal és a citrusfélék levével könnyű sziruppá főzzük. Banánjainkat 250 fokos sütőben vagy grillrácson héjastól barnára sütjük.

Tálalótálra tesszük, a héjának egy csíkját lehúzzuk, majd a banánhúsra rákanalazzuk az öntetet. Egy merőkanálban megmelegítjük a rumot, ráöntjük a banánokra, és meggyújtjuk. Lángolva tálaljuk.

Megjegyzés:
A receptet Dzsafi küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu - Pasik blogja

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2011.05 2011. Június 2011.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 259 db bejegyzés
e év: 2798 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.