Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Kláritól szép képek
  2011-07-03 19:08:31, vasárnap
 
  ........



.......

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Minden nap egy kezdődő....
  2011-07-03 19:06:48, vasárnap
 
  Kedves Maroka!
Csak most jutottam ide, mert el voltam foglalva egész hétvégén.
Köszönöm a szép üzenetet.
Szép estét, békés álmokat és kellemes új hetet kívánok neked!
Puszi Klára

........



...... .....


"Minden nap egy kezdődő új remény,
Minden elmúlt perc egy szerető szép emlék.
Élj s ragyogj mint egy napsugár,
Sugározd magadból a boldogság sugarát."
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
az ajándék matricát
  2011-07-03 18:06:21, vasárnap
 
  Szia drága Marokám!
Köszönöm szépen a látogatásodat, az ajándék matricát, a barátság díjat, a szép képet, nagyon örültem neki!
Ahogy látom a képeiden elég rossz idő volt felétek, mi szerencsésebb helyzetben vagyunk, délelőtt gyönyörű napsütéses idő volt, csak délután borult be, de mos is jó idő van!
Teljen nagyon kellemesen az est további rész!! Holnapra szép napot, kellemes időtöltést kívánok!
Sok szeretettel: Czakóné Ági

.....



...... ........


Köszi a gyors választ
 
 
1 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
Áldott kincs a Barátság,
  2011-07-03 17:58:57, vasárnap
 
  Köszi Maroka
itt vagyok és csinálom Dávidomnak is van oldala köszi a csodás ajándékot mindjárt felteszem, hogy lássa a világ, puszi békés áldott legyen minden további órád. Erzsébet.

......


Áldott kincs a Barátság,
lélek örök támasza.
Hallgasd meg csengő hangját,
szerető szív dallamát."
 
 
0 komment , kategória:  Verses képek  
köszönöm a Barátság dijat!
  2011-07-03 17:54:59, vasárnap
 
  Szia drága Maroka!!
Neked is kivánok, szép vasárnapi napot, sok szeretettel.
Nagyon szépen köszönöm a Barátság dijat! Ha időm engedi, átszoktam nézni a blogjaidba.
Sok puszi: Csiza Józsefné, Erzsike

.......


Én is köszönöm a gyrs választ
 
 
0 komment , kategória:  Barátaimtól elismerés  
A luxushajó-csoda első útja
  2011-07-03 17:47:33, vasárnap
 
  A luxushajó-csoda első útja
Pár napja ,,gördült ki", vagyis bocsájtották vízre az utóbbi idők legszebb és legjobban felszerelt luxushajóját a Celebrity Silhouettet, de már lehet rá helyet foglalni Magyarországról is az augusztusi első hivatalos útjára. Az inkább úszó városnak mint hajónak nevezhető csoda 2850 vendéget tud fogadni, a személyzet pedig 1300 fős. Több fitnesz és wellness központ is helyet kapott a 122000 tonnás monstrumon, melyben természetesen van színházterem is.
...... ..............


16 különböző fedélzeten számtalan medence és koktélbár fogadja a vendégeket, ahogyan étteremből is van vagy féltucat.
Ha valakinek megteszik az alábbi csoda, akkor már nem is kell mást tennie, mint úgy félmillió forintot rászánni a tizenkét éjszakás kalandra.
Videó link Link

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Ma ilyen rossz idő volt
  2011-07-03 17:36:42, vasárnap
 
  Budán
...... ......



Keszthely
.......


+ 17 fok, esős - szeles idő
 
 
1 komment , kategória:  Balatonról  
Lapu Gizella rózsás képe
  2011-07-03 14:46:30, vasárnap
 
  .........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Mosolygós kislány
  2011-07-03 14:44:46, vasárnap
 
  ........

 
 
1 komment , kategória:  Mai nap, hét képe  
Görögdinnyehéj cukorban
  2011-07-03 14:42:03, vasárnap
 
  Görögdinnyehéj cukorban

A dinnye külső zöld héját lehámozzuk úgy, hogy a piros húsából egy vékony csíkot rajta hagyunk. (Csak vastag héjú dinnye alkalmas.) Lehetőleg cifrázókéssel ujjnyi darabokat vágunk a héjból, ame­lyeket erősen ecetes vízben addig főzünk, amíg megüvegesednek. Szűrőbe öntjük és lecsurgatjuk. Ugyanolyan súlyú cukorból, mint amennyi a meg­párolt dinnyehéj. nagyon kevés vízzel szirupot fő­zünk, a habját leszedjük, beletesszük a dinnyehéjat, és 20 percig együtt főzzük. Másnapig félretesszük. A felhígult szirupot másnap a gyümölcsről leszűrjük, és mézsűrűségűre beforraljuk, ízesítjük egy darabka vaníliával, a dinnyehéjat visszatéve még egyszer fel­forraljuk, üvegekbe töltjük, lekötjük és száraz gőzbe tesszük.
Kiválóan alkalmas sütemények és fagylaltkelyhek ízesítésére.
A kínaiak a héját zöldségként wokban sütik meg fokhagymával, újhagymával, de ragut is készítenek belőle. Savanyítani is szokták a dinnyehéjat, Magyarországon pedig cukorszirupban tartósítják, hogy télen süteményekhez adják.
A dinnyemag zsírban és proteinekben gazdag. Rágcsálnivalót szárítás, sütés és fűszerezés után nyerhetünk belőle. A dinnyemag teaként vese- és cukorbetegeknek segíthet, de van, ahol olajat is sajtolnak belőle

...... ............



Hozzávalók
-1 kg párolt dinnyehéjhoz 1 kg cukor
- ecet
-1 kis darab vanília
Elkészítés 50 perc
A dinnyehéjat úgy vágjuk le, hogy maradjon rajta egy vékony piros réteg. Felszeleteljük, majd erősen ecetes vízben üvegesre forraljuk, és leszűrjük. A cukorból egy kevés vízzel szirupot készítünk, lehabozzuk, majd hozzáadjuk a dinnyehéjat, és 20 percig forraljuk. Egy napot állni hagyjuk, majd leszűrjük. A levét sűrűre főzzük a vaníliával. Beletesszük a dinnyehéjat, felfőzzük, üvegekbe tesszük, lezárjuk, majd száraz gőzbe állítjuk. Tíz perc után becsomagoljuk újságpapírba, majd dunnában eltesszük "szárazgőzbe". 2-3 nap múlva feltehetjük a spájzpolcra.

 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.06 2011. Július 2011.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 413 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2742
  • e Hét: 4923
  • e Hónap: 38077
  • e Év: 271824
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.