|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011-08-11 00:29:12, csütörtök
|
|
|
Fokhagymás rakott zöldbab.
Hozzávalók: fél kg friss, vagy két csomag mirelit zöldbab, 5 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 pohár tejföl, 10 dkg füstölt sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A zöldbab végeit lecsipkedjük, majd fedő alatt, kevés vegetás vízben megpároljuk. A tepsit kivajazzuk, és ráterítjük a leszűrt zöldbab felét. Négy tojást megfőzünk és rákarikázzuk a babra. Megsózzuk, ízesítjük. Ráöntjük az egyik pohár tejfölt, amiben előzőleg elkevertünk egy fel összezúzott fokhagymát és sót. Ráterítjük a zöldbab másik felét. Sózzuk. A megmaradt tejfölt eldolgozzuk a felvert tojással, a megmaradt sózott fokhagymával és ízesítőkkel, majd ráöntjük a babra. Tetejére reszelt sajtot szórunk. Forró sütőben, kb. 20 percig sütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
2011-08-11 00:25:48, csütörtök
|
|
|
Napraforgókrém
1 és 1/4 csésze napraforgó, 3/4 csésze zabpehely, 2 csésze víz, 1/4 csésze citromlé, 1 kk. só, 2-3 kk. kukoricakeményítő, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, ételízesítő.
A vöröshagymát vízben megpároljuk, a többi hozzávalót összeturmixoljuk, majd a hagymával összefőzzük. Értékes tápanyagokat és kalciumot tartalmaz. Hűtőbe téve szeletelhetővé válik. Sörélesztőpelyhét is adhatunk hozzá, ettől sajtra emlékeztető íze lesz. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2011. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
26 db bejegyzés |
e év: |
569 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 178
- e Hét: 2077
- e Hónap: 6481
- e Év: 38210
|
|
|