Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
Segít az OTP
  2011-08-12 23:00:27, péntek
 
  Segít az OTP

Szerző: zero
- 2011.08.12. 11:01

Két intézkedéssel is segíti a devizahiteleseket az OTP. Egyrészt lehetőséget ad, hogy az ügyfelek két évig csak a hitelkamatokat fizessék, emellett fél évig, maximum egy százalékos kamatkedvezményt is ad. Kereszturi Zsolt az OTP-től azt mondta, hogy azoknak készült ez az intézkedéssorozat, akiket a svájci frank megerősödése nagyon hátrányosan érint, és nehezen tudják elviselni a törlesztő részleteket.

Egy aprócska bökkenő van csak ... ezeket az OTP a romániai ügyfeleinek kínálja. Gresa István, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese tegnap kerek-perc megmondta: "a romániai terméküket nem kívánják Magyarországon bevezetni. Romániában nagyon szerény volumenű volt a svájci frank értékesítése és az egy teljesen más piac."

Pikáns, hogy az egyetlen magyar kézen lévő bank egy másik országban nyújt ilyen segítséget, vajon akkor mit várhat el az egyszeri frankhiteles az olasz CIB-től vagy az osztrák Raiffeisentől? Segítséget? Könnyítést?

Ezek az ostobenkó románok ... hihetetlen, de a 23 millióból csak 50 ezren vettek fel frank alapú hitelt (0,2%), nálunk meg a 1,2 millióan (12%). Micsoda ország, képesek voltak lejben eladósodni, a szuperolcsó frank helyett ... ott biztos az anyatejjel szívják magukba a pénzügyi alapismereteket. Vagy valami más lehet a háttérben?

Csak ámulok és bámulok ...

De semmi baj, Magyarországon is számtalan lehetőség áll előtted:
- A 130 ezer fizetésképtelen frankhiteles közül bekerülhetsz az 500 "szerencsés" kiválasztott közé, akik majd költözhetnek az ócsai devizalakóparkba.
- Rögzítheted az árfolyamot, igaz, senki nem tudja, hogy mi lesz 2015. január 1-án, mivel erről még nem született meg a kormányrendelet. Nem is kell sietni, hiszen nyár van, rengeteg a szabadidő, az ilyen apró-cseprő súlytalan döntések bőven ráérnek akár októberig is ... de csak bátran, tessék csak fejest ugrani az árfolyamrögzítésbe.
- Most maximum 30 év lehet a futamidő, és tervbe van véve ennek kitolása - 60 évre. Ami azt jelenti, hogy nem csak a halálodig fogsz törleszteni, de gyermekeidre örökség helyett adósságot fogsz hagyni. Kedves, nagyszerű megoldás, nem?

Az OTP 2010. évi nettó profitja amúgy 117,88 milliárd forint volt.

http://vastagbor.blog.hu/2011/08/12/segit_az_otp
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogyan zajlott a fideszes tisz
  2011-08-12 21:23:10, péntek
 
  Hogyan zajlott a fideszes tisztogatás


Blogunkat az elmúlt egy évben többen megkeresték a fülkeforradalom áldozatai közül. Sok rémisztő történetet meséltek el nekünk. Egy ilyet mutatunk most be Hikádé Bea Tarlós Istvánhoz címzett nyílt levelén keresztül.

A Egyenlítő TV szerkesztői több olyan emberrel találkoztak, akik hónapokat húztak le minisztériumokban, a Miniszterelnöki Hivatalban, állami cégeknél, kórházakban, iskolákban és óvodákban, várva elbocsátásuk pillanatát. Ezek az emberek nem ártottak senkinek, egyetlen bűnük az volt, hogy 2002 és 2010 között legjobb tudásuk szerint próbáltak dolgozni. Ismerünk olyan családfőt, akit azért rúgtak ki munkahelyéről 20 év után(!), mert fia választott képviselő volt egy helyi önkormányzatban 2006-10 között. Ismerünk olyan iskolaigazgatót, akinek - bár a tantestület 100%-a támogatta - köztudottan bal-liberális beállítottsága miatt, mennie kellett....

Ezek az emberek nem ártottak senkinek, szakmájukban jól teljesítettek, mégis kirúgták, megalázták őket, a lehető legszégyenteljesebb módon.

Tisztelt Tarlós István!

Ön nem ismer engem. Nem tudja honnan jöttem, hová tartok. Ön nem tudja kik a szüleim, milyen családban nevelkedtem, hova jártam iskolába, kik a barátaim, van-e férjem, van-e gyerekem. Ön nem tudja beszélek-e nyelveket, hány évet dolgoztam le az életemből, hol és milyen munkát végeztem. Nem tudja hol élek, hol születtem. Ön nem tudja mikor, kire szavaztam, melyik pártra, melyik polgármesterre adtam le a voksom. Ön nem tudja a nevem sem. Mégis nemkívánatos személlyé tett.

Tarlós Úr!

Engedje meg, hogy így utólag némi betekintést adjak Önnek az életembe.
Tisztes polgári családba születtem Szolnokon. Humán beállítottságú fiatal voltam, így azt már tinédzserként is tudtam, hogy a magyar nyelvvel, írással, újságírással akarok foglalkozni. Az alapokat helyi lapok szerkesztőségekben sajátítottam el, majd a Magyar Rádióhoz kerültem. Horn Gyula volt akkor a kormányfő, s az MSZP volt hatalmon. Amikor beléptem a Magyar Rádió állományába, senki nem kérdezte meg tőlem kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. Hagytak dolgozni.

Teltek az évek, én dolgoztam, tanultam, jött az első Orbán-kormány. Két árvizet vezényeltem le a Tisza mentén tudósítóként, szoros együttműködésben a város akkori fideszes irányítóival. Együtt jártam a gátat Szalay Ferenccel (Szolnok akkori és mostani polgármestere), Katona Kálmánnal (egykori vízügyi miniszter), Orbán Viktorral (akkori miniszterelnök). Nem kérdezte tőlem senki, kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. Hagytak dolgozni.

Ismét teltek az évek, s én már nem a Magyar Rádiónál, hanem a Magyar Televíziónál készítettem a tudósításokat, riportokat. Híradós voltam, politikai újságíró. A Magyar Televíziónál sem kérdezte senki munkába állásomkor, hogy kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. Ott is hagytak dolgozni.

És jött a Medgyessy-kormány. Férjhez mentem, szültem egy kisfiút, aki ma már 8 éves. A GYES alatt az akkor induló Magyar Katolikus Rádiónál dolgoztam. Amikor bevettek a szerkesztőségi csapatba, senki nem kérdezte kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok, miben és kiben hiszek. Hagytak dolgozni.

A fiam bölcsődés lett. Ekkor már Gyurcsány Ferenc volt a kormányfő. Budapestről jött egy álláslehetőség, a Fővárosi Önkormányzathoz hívtak. Olyan szakembert kerestek, aki tájékozott, sokoldalú, ismeri az újságírók világát. Így lettem a Fővárosi Önkormányzat sajtóreferense. Nem tanácsadó, nem politikai alkalmazott, hanem egyszerű köztisztviselő, akinek az a dolga, hogy a bonyolult, kétszintű önkormányzati rendszerben segítse az újságírók munkáját, választ adjon újságírói kérdésekre, megválaszolja a számtalan állampolgári kérdést, amely nap mint nap az önkormányzathoz érkezett. Kollégáim között volt hithű szocialista, elvakult jobbikos, lánglelkű liberális, mérsékelt jobboldali. Eltérő világnézettel, de köztisztviselői eskünkhöz híven politikamentesen, békében dolgoztunk mi együtt, egymás mellett, egy célért. Nem szolgáltunk ki senkit, de szolgálói voltunk egy ügynek, Budapest ügyének. A városért dolgoztunk. És soha nem kérdezte meg feljebbvalóink közül senki, hogy kire szavaztunk, melyik párttal szimpatizálunk. Hagytak bennünket dolgozni. És így repült el fölöttem a Bajnai kormány egy éve.

Összességében 16 évet dolgoztam már le. Van elismerésem Göncz Árpádtól, Szekeres Imrétől, Katona Kálmántól, kitüntetésem Szalay Ferenctől, Búsi Lajostól. Elismerte a munkám Demszky Gábor, Iváncsik Imre. Szakmai elismerést kaptam Juhász Judittól, Hollós Jánostól, Simkó Jánostól, Kondor Katalintól. Különböző pártok, különböző értékrendek, eltérő világnézetek képviselőitől. Soha senki közülük meg nem kérdezte kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. Hagytak dolgozni. És én dolgoztam. Hosszú éveken keresztül párttól, politikától függetlenül, szabadon.

És jött 2010, az Orbán-kormány, és jött Ön. Nem kérdezte ki vagyok, honnan jöttem, mit tudok. Elég volt Önnek az, hogy az előző városvezetés ideje alatt dolgoztam a Fővárosi Önkormányzatnál. Egy másik ember, másik ciklus, másik vezetőség szakmai irányítása alatt. Ez lett a bélyegem, a bűnöm és az Ön indoka a kirúgásra. ,,Itt nem maradhatnak" - mindössze ennyit mondott nekem és kollégáimnak főpolgármestersége első napján.

Összesen 307 napot töltöttem még ezután munkaviszonyban a Félemelet 527-ben. Ön küldött oda kollégáimmal együtt az önkormányzati választás másnapján. Helyünket azonnal elfoglalták az Ön emberei - akikről biztosan tudta, hogy Önre szavaztak, a pártjával szimpatizálnak - nekünk pedig egy alagsori, használaton kívüli zug lett kijelölve. A Félemelet 527.

A Félemelet irodái hamar benépesedtek, hiszen rajtam kívül Ön odaköltöztette mindazokat, akiket kirúgásra ítélt. Itt éltünk mi, elbocsátásra váró egyszerű köztisztviselők a ,,Sóhajok folyosóján". Számunk napról napra nőtt. Az ítélet megszületett felettünk, csak az elbocsátó levélre vártunk. Ön pedig arra, hogy a Parlament elfogadja végre előterjesztését az indoklás nélküli elbocsátás lehetőségéről. Munkát nem végezhettünk. Azt Ön, személyesen tiltotta meg.

A várakozás hosszú volt és könyörtelen. Rettenetesen lassú ,,munka"órák a sötét szobában állandó szorongás közepette. Féltünk a folyosón közelgő léptektől, az ajtónkopogástól, ami mindig egy újabb jogfosztást, elvonást, megalázást jelentett számunkra. Jöttek ugyanis a telefonokért, a számítógépeinkért, az asztalainkért, székeinkért, az utolsó hetekben már az áramot sem hagyták meg nekünk. Félő volt velünk szóba állni, velünk szolidaritást vállalni. Saját egykori kollégáink fosztottak meg bennünket utasításra mindentől, munkaeszközeinktől, névtábláinktól, minden jogunktól, amely munkavállalóként megilletett bennünket. Lassan, de biztosan váltunk senkikké, a Városháza fantomjaivá. A humorunkat és összetartásunkat azonban nem veszítettük el. A lelki teher, a sorozatos megalázások ellenére egymást segítve haladtunk egyik napról a másikra, egyik hétről, egyik hónapról a másikra. Mi sem gondoltuk, hogy ilyen hosszú lesz a várakozás. Bizonyára megvolt az oka rá, ami miatt úgy gondolta, hogy jó, ha a Fővárosi Önkormányzatnál csaknem egy évig néhány irodából kettő is van. Egy fönn az Ön embereivel és egy lenn, velünk, az ,,árnyékönkormányzattal".

Tisztelt Tarlós István!

Augusztus 6-án volt az utolsó munkanapom a Fővárosi Önkormányzatnál. Számomra lezárult egy időszak. Szerettem a munkám, büszke vagyok arra, hogy Budapestért dolgozhattam. A tudást, amit a Fővárosi Önkormányzatnál megszereztem, nem veheti el tőlem senki. És az emberséget sem, amit nekem, sikerült megőriznem.
És Tarlós Úr! Most már így utólag sem árulom el Önnek kire szavaztam, melyik párttal szimpatizálok. De azt ugye sejti, hogy kire nem fogok szavazni soha, és melyik párttal nem fogok szimpatizálni soha?

Budapest 2011. augusztus 11.

Hikáde Beáta

http://egyenlito.blog.hu/2011/08/11/hogyan_zajlott_a_fideszes_tisztogatas
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tanmese Orbán Viktornak
  2011-08-12 21:14:51, péntek
 
  2011.08.08. 05:40
Tanmese Orbán Viktornak


Van a világnak olyan szeglete, ahol az autokrata Orbán Viktor és a módszerei halvány puhánynak minősülnek, legyen ez bármilyen meglepő. Nem is kell messzire menni a példáért, elég csak átkukkantani országunk keleti határán. Ukrajnában már csinálják azt, amitől itthon még csak a hangyák bizseregnek Nemzeti Trubadúr Péter gatyájában.
Pénteken őrizetbe vették Julija Timosenkót - ha tetszik az ukrán Gyurcsányinát. Eredetileg azért szívatják bírósággal, mert 2009-ben a Nagy Gázcidri idején kormánya jóváhagyása nélkül engedélyezte az orosz gáz magasabb áron vásárlását, - mikor már a szlovákoknak és a horvátoknak befagyott a seggük, és mi is be voltunk tojva rendesen, ráadásul egész Európa a fejét verte a ruszkikkal való kompromisszumért - és ezzel kárt okozott Ukrajnának. Vagyis ezek után lehetünk empatikusak Timosenkóval ebben az esetben.

Őrizetbevételére mégsem ezért került sor, hanem mert - elvileg - megsértette az eljárási szabályokat. Szerinte egyértelműen koncepciós maga a per is, és koncepció az őrizetbevétele is: Viktor Janukovics nem szeretne magának valódi ellenfelet a közelgő választásokon. Az ukrán belviszályok ilyen módszerekkel elrendezése nem idegen az oroszbarát Janukovicstól. A 2004-es elnökválasztás idején ellenfele, Juscsenko "valahogy" elszenvedte a történelemben ismert második legnagyobb dioxinmérgezést. Véletlenről szó sem lehet, ilyen tisztán és ekkora mennyiségben nem jut az ember szervezetébe méreg természetes úton. Tény az, Juscsenko túlélte a mérgezést, de az egykor jóképű férfiember azóta úgy néz ki, mintha a Keleti Boszorkány és Quasimodo szerelemgyereke lenne:
Az előzmények rövid ismertetése után a mese valahol itt kezdődik, kedves Viktor. A módszer, amivel Janukovics kollégád igyekszik ellehetetleníteni legfőbb riválisát érdekes párhuzamot mutat a frissen kiagyalt Sittre Gyurcsánnyal programotokkal. Bár én nagyjából meg vagyok győződve arról, hogy ez az egész az uborkaszezon elütését szolgáló répahegyezés, de nem tanulság nélküli számodra sem rápillantani, hova futott ki a Timosenko ügy két nap alatt a világban.

Itthon csak az hír, hogy az amcsik az ukránoknak is beszóltak a maguk kedves stílusában Timosenko, és az eljárás, jogalkalmazás miatt. Tudjuk, ilyenek ezek, mindenbe beleugatnak kéretlenül, ráadásul szomszédéknak egy árva dajcstomijuk sincs, aki megkérdezze, kijafasz az az amerikai kormány. De, ha kicsit jobban szétnézünk a nagyvilágban, és nem elégszünk meg a Királyi Hírgyár által elénk tolt terméssel, akkor bizony kiderül, hogy a beszólogatással Amerika nincs egyedül, sőt.

Beszólt már Kanada, Franciaország, az Egyesült Királyság, Németországból Werner Hoyer külügyi államminiszter, az Európai Bizottság alelnöke, Catherine Ashton, szóval a fejlett nyugati világból lassan mindenki, aki számít. Tudom, a nyugat halott és mi Kínát követjük, ahol Timosenko ha két nap után még életben van az a liberális felpuhulás és a nyugat beszivárgó ópiumának egyértelmű jele. Ettől még tény marad: innentől kurvára mindegy, Timosenko elkövetett-e valami terhére róhatót, vagy sem. A világ attól hangos, hogy az Ukrán Viktor saját szája íze szerint értelmezi a törvényeket, és az országban boszorkányüldözés zajlik. Timosenko mártírrá szentelése már folyamatban van, ebből az alkalomból pedig nyugodtan feltarthatja középső ujját Janukovicsnak mintegy jelezve, ekkora bakot lőttél te büdös gyökér. A nő ráadásul okos, él az összes lehetőséggel ami rendelkezésére áll: kiposztol mindent Twitteren, követői között ott nyomul a Freedom House-tól John McCain szenátorig, az EPP-től a New York Timesig mindenki. Úgyhogy bármennyire szeretné ezt Janukovics Ukrajna belügyeként kezelni, az ügy régen túlnőtt rajta, és kicsúszott a kezei közül.

Ha ez a példa sem elég arra, kedves Viktor, hogy Nemzeti Trubadúr Péter pórázának végén befelé fordítsátok a szöges nyakörvet, akkor megérdemlitek, hogy Gyurcsány ugyanilyen hülyét csináljon belőletek, és ismét a világ csulatartályává váljunk, mint a médiatörvény idején.


http://varanus.blog.hu/2011/08/08/tanmese_orban_viktornak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gettó, vagy nem gettó? Ez itt
  2011-08-12 21:12:24, péntek
 
  Gettó, vagy nem gettó? Ez itt a kérdés.

Harmadik napja csócsálja a hazai közélet a devizahiteles mentés témakört, az Ócsára tervezett Gettópolisz ötletét, a sürgőssé vált árfolyamgátat és mindent ami ezzel összefügg. Kormányunk a térképre bökéstől a kiemelt beruházássá minősítésig eljutott ennyi idő alatt, részletesen foglalkozik vele gyakorlatilag az összes hazai média, a legnagyobb hírportálok már a helyszínről tudósítanak és a helyiekkel riportoznak, kommentek százai születnek a témát rágó közéleti blogokon Vastagbőrtől Hírcsárdáig, mikor a szocialisták tegnap, 14:21-kor előjönnek ezzel:

Az MSZP csókoltatja az OTP Bankot, Sanyikám, puszinyuszi, hurrá-hurrá, és hiányolja a kormány devizahiteleseket mentő intézkedéscsomagját. És most akkor ők értetlenül állnak, és hol a picsába van már, és mindjárt csinálnak akkor ők egyet úgy tizenötödikére.

Először is, kedves olvasók, köszöntsük hangos JÓ REGGELT! kiáltással legnagyobb ellenzéki pártunkat, ( kommentben is jó lesz, nagybetűvel, szeretni fogják ) és ha esetleg valamelyikőtök jár ma a Jókai utca felé, akkor tegye meg, hogy beugrik és szól nekik, hogy ez az ócsai izé már az, nem kell tovább várni türelmetlenül. Esetleg kérdezze meg tőlük azt is, hogy ezzel az éles látó helyzetfelismeréssel még mindig a váltópárt képére folyatják-e a nyálpatakot alvás közben?

Mi meg addig törődjünk kicsit a fejleményekkel. Az jó, hogy intézkedéscsomag van, és szemmel láthatóan igyekeznek megnyugtatni a népet. Az kevésbé jó, hogy ők maguk sem tudják igazán mi is van abban a csomagban, mert őszinte arcú Kovács Zoltán szerint a minden van benne. Őszinte arcú, ja, mert ha megnézed a vele készült riportot kiderül, hogy a szájával tud hazudni, az arcával nem. Rá van írva a fejére beszéd közben:

1: kurvára fogalmuk sincs semmiről, de bármit megígérnek amit a kérdező médiamunkatárs hallani szeretne.

2: ott jár a fejében a gondolat: én most a vágóhídon vagyok gecó!

Mondókája szerint már nem csak a Gettópolisz alternatíva, hanem minden más is.

- lesz árfolyamgát, mától lehet igényelni a hitelesnek.

- lesz Nemzeti Eszközkezelő, ami megveszi a lakást és az visszabérelhető,

- a lakóhelyek szerinti önkormányzat is adhat a hitelesnek szociális bérlakást,

- és ezek mellett természetesen az ócsai Gettópolisz is megépül, a legvégső esetre, az újrakezdéshez.

Ezek mellett nyilván a dolog PR értékére is igyekezett vigyázni ez a nagyszerű ember, és volt ereje kijelenteni, az Ócsára tervezett telep, lakópark, bárakármi az nem gettó, világos? Itt szeretném megragadni az alkalmat államtitkár úr gettóügyi ismereteinek felfrissítésére: a gettókat eredetileg az azonos életmódú zsidók városrészének hozták létre, önként, az összetartozás erősítésére, a mindenkori hatalom csak később folyt ebbe bele rendeletekkel és kötelezően kijelölt lakóhellyé nyilvánítással. Ócsára meg ügye azonos életmódú családok költöznek annyiban, hogy nem nagyon lesz más választásuk, és az aktuális hatalom jelöli ki számukra a helyet. Nem keverednek a helyiekkel, kilométerekre lesznek Ócsa legközelebbi szélétől is. Mi ez, ha nem gettó? Arról nem beszélve, hogy az erre elkölteni szándékozott 4-7 milliárd - első körben - elég sok akkor, mikor párhuzamosan feláll az eszközkezelő a lakások visszavásárlásának szándékával, és az önkormányzatok is beszállnak a rendelkezésükre álló szociális bérlakásokkal. Mentsük meg a hiteleseket, persze, de kistafírungozni azért nem volna muszáj őket. Ha már Angyal József alternatív javaslatával nem foglalkoztok, akkor legalább a mértéket ismerhetnétek. Az árfolyamgát, az eszközkezelő és az önkormányzatoktól megszerzett szociális lakások nagyjából lefedik a problémát, de az első hullámot mindenképpen. Arról nem beszélve, hogy az eszközkezelővel visszavett lakások kezelésére ismét létre kell hozni a fenntartó, karbantartó szervezeteket, ami országos szinten megint a seggére ver néhány milliárdnak. Az általános gazdaságtalanságukról, eddig minden példa szerinti veszteséges működésükről ( lásd pl. egykori IKV ) nem is beszélve.

Úgyhogy innentől két eset van megint:

1: a szándék kinyilvánításán túl nem sikerült még leülni is kiszámolni senkinek, mi mennyiből finanszírozható így együtt. Ha kérhetem ezt inkább Varga Mihály tegye, és Matolcsyt az épületből is zárjátok ki ahol ez történik.

2: mindenáron meg akarjátok építeni Gettópoliszt, mert az mégse járja még nehéz időkben sem, hogy Leninváros és Sztálinváros volt már ebben az országban, de Orbánfalva még egy sem.

http://varanus.blog.hu/2011/08/12/getto_vagy_nem_getto_ez_itt_a_kerdes
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatódik a Jurassic Park, S
  2011-08-12 21:08:23, péntek
 
  Folytatódik a Jurassic Park, Semjén Zsolttal a főszerepben

2011. február 15., kedd

Semjén kedvenc vadászfegyvere, Dorottya társaságában

A KDNP elnökének namíbiai kalandjainak híre már Hollywoodot is elérte, a pletykák szerint őt szemelték ki a következő Jurassic Park rész fővadászának szerepére. Sőt, állítólag ezzel a filmmel tér majd vissza Arnold Schwarzenegger is.

A utóbbi időben több magyar politikust is bedarált a szórakoztatóipar, arra viszont még gondolni sem mertünk, hogy Semjén Zsolt lesz a következő, aki szerencsét próbálhat Hollywoodban. A nagy vadász hírében álló KDNP-s honatyát ugyanis felkérték, hogy vállalja el az egyik főszerepet a Jurassic Park következő részében. Ráadásul a hírek szerint nem ő lenne az egyetlen politikus a produkcióban, hiszen a hírek szerint ezzel a filmmel térne vissza Arnold Schwarzenegger is a vászonra.

A sztori szerint Schwarzi egy nyugdíjas bérszámfejtőt alakítana, akinek egy körömágygyulladás miatt kellene kihagyni a kuala lumpuri fekve nyomó szenior kupát. Hogy gyógyuljon, Afrikába utazik, hogy szörfleckéket vegyen egy botswanai pakuratavon, gépe viszont útközben lezuhan, egyenesen egy szinte megközelíthetetlen fennsíkra, ahol mint kiderül, megállt az idő, és még mindig élnek ott dinoszauruszok.

Szerencséjére rajta kívül egy tapasztalt vadász (Semjén Zsolt) is túlélte a balesetet, így közösen veszik fel a harcot a démoni ősszörnyekkel, miközben polgári értékekre és a tricepsz kigyúrásának pontos folyamatára oktatják a vidék primitív bennszülött lakosságát. A film egyik központi jelenete lesz, amikor Semjén megkeresztel egy csapdába ejtett tirannoszauruszt.

A produkció címe várhatóan Jurassic Park - Megasemjén feat. Giant Arnold vs. The Terodactyl Raptors lesz. Semjénre egyébként idő közben már a magyar filmgyártás is felfigyelt, Andy Vajna róla akarja mintáztatni az új, 3D-s Pampalinit.

http://hircsarda.blog.hu/2011/02/15/17371_folytatodik_a_jurassic_park_semjen_zsol ttal_a_foszerepben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mégsem lesz első éjszaka joga
  2011-08-12 21:04:17, péntek
 
  Mégsem lesz első éjszaka joga az új Munka törvénykönyvében?

2011. augusztus 10., szerda

A KDNP nyomására munkavállaló-barátabbá válhat az új Munka-törvénykönyve, csak indokolt esetben lehet kínozni a kismamákat és csak középvezetői szintnél magasabb beosztásban jár az első éjszaka joga.


,,Voltak eltúlzott passzusok a tervezetben, de reméljük, sikerült ésszerű kompromisszumot kialakítanunk a munkáltatók számára." - mondta el Semjén Zsolt. A tervezet szerint ezután csak a vezető tisztségviselők vagy a tulajdonosok dohányozhatnak a munkahelyen, és a munkavállalókat nagyobb vadászatokra hajtóként is ki lehet rendelni, a KDNP javaslatára, szerencsére, csak indokolt esetben.

A napi 12 órás munkaidőbe ezután beleszámít az ebédszünet is, amit szintén komoly sikerként könyvelhetnek el a kereszténydemokraták, ezen kívül a melegeket csak akkor lehet megkülönböztetni, ha zavarják magatartásukkal vagy öltözködésükkel a munkavégzést. 50 év felettiek kirúgásakor kötelező lesz egy legalább 55.000 forint költségvetésű búcsúparty, valamint egy kis műsor, amelyet a regionálisan illetékes munkaügyi hivatal hagy jóvá vagy segít ötletekkel.

A felmondást sem lesz elegendő szóban indokolni, abban az esetben, ha a munkavállaló legalább 30 éves munkaviszonnyal rendelkezik, terhes és betegszabadságon van. Az előbbi konjunktív feltételeket is a párt frakciója vívta ki, a közlemény szerint. Cserébe viszont bekerül a reggeli ima minden munkahelyen, továbbá az, hogy az ateistáknak dolgozniuk kell az egyházi ünnepeken, ugyanez vonatkozik a zsidókra, mohamedánokra és más olyan felekezetekre, akik nem, vagy nem jól ünnepelnek karácsonykor, húsvétkor vagy pünkösd napján.

http://hircsarda.blog.hu/2011/08/10/megsem_lesz_elso_ejszaka_joga_az_uj_munka_tor venykonyveben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szóljon be az IMF-nek!
  2011-08-12 21:02:15, péntek
 
  Szóljon be az IMF-nek!

2011. augusztus 11., csütörtök

Most már úgyis mindegy a svájci franknak: a kormány bátran beszól, és a lakosságot is erre bátorítja.

,,Kapja be az IMF!" ,,Öltönyös majmok" ,,Deutsch Tamás szerint ki a faszok vagytok?" Ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal telt meg az a hatszáz oldalas ív, amelyet Orbán Viktor csütörtökön adott át az IMF elnökének ezzel a megjegyzéssel: ,,Aki nem olvassa végig, az buzi."

Szijjártó Péter, Kósa Lajos és Deutsch Tamás egyaránt fellélegezhettek, hiszen az ő beszólásaik már csak aprópénznyi összeggel alakíthatják tovább a svájci frank árfolyamát, és a kormányfő által átadott ív is csupán 49 fillérrel gyengítette tovább a forintot a svájci frankhoz képest.

Mivel a kormány a jövő héten újabb ívet készül átadni, ezúttal az Egyesült Államoknak, a kommentekben várjuk olvasóink beszólásait.

http://hircsarda.blog.hu/2011/08/11/szoljon_be_az_imf_nek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ócsa új neve Ócsó
  2011-08-12 20:59:52, péntek
 
  Ócsa új neve Ócsó

2011. augusztus 12., péntek

A Szociális Családiház-építési Program I. ütemének helyszínéül kijelölt Ócsát a szociális körülményekre tekintettel Ócsóra nevezik át. A helyi kínaiak közösségnek tetszik az új név.

,,Végre egy helységnév, amit ki tudunk mondani" - szerette volna nyilatkozni az ócsai kínai diszkont vezetője, de ezt a mondatot nem tudta kimondani. Nyilatkozatának oka pedig az a tény, hogy Ócsa új neve a jövőben Ócsó lesz, miután több bedőlt hiteles család költözik a Szociáis Családiház-építési programban készülő házakba. ,,A beköltöző családokban jobb érzést kelt majd az új név, hiszen nem kapcsolódik többet az ócsárláshoz, egyben kifejezi vásárlási preferenciáikat is." - nyilatkozta az egykori Ócsa polgármestere.

A kormány több hasonló névváltoztatást is kezdeményez, hogy a településnevek ne irritlják a lakosságot a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben, illetve, hogy sokkal inkább a valóságot tükrözzék. Szerkesztőségünknek sikerült megszerezni az első körben megváltozó települések nevét:

Tarany Tbronz
Bős Szűkös
Pénzesgyőr Hitelgyőr
Boldogkőváralja Kőváralja
Gazdagrét Ócsó 2.

Kiszivárgott hírek szerint további településnevek is változnak majd politikai és hangulatjavító okokból:

Magastax Egysávosadó
Nagysáp Tizenhatszázalék
Nagycsécs Plasztikmell
Nagyoroszi Nagyszéllkálmáni


http://hircsarda.blog.hu/2011/08/12/ocsa_uj_neve_ocso
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megírtuk, figyelmeztettünk - m
  2011-08-12 09:44:58, péntek
 
  Megírtuk, figyelmeztettünk - most valóra válik
2011.08.11 |


Ócsa

- És ez még csak az Apokalipszis kezdete - Kiemelt beruházás lett az ócsai építkezés-

Az első ütemben nyolcvan, összesen ötszáz lakóingatlan építését tervezi a kormány Ócsára. A bedőlt devizahitelesek megsegítését célzó építkezés már augusztusban elkezdődik.

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította rendeletével a kormány a szociális családiház-építési program keretében Ócsa területén megvalósuló építési beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket, olvasható a Magyar Közlönyben.

A kormányhatározat szerint a kormány a devizahitelesek megsegítése érdekében szociális családiház-építési program megvalósítását hirdeti meg. A program családmérettől függő, differenciált alapterületű családi házak építéséből áll.

A devizahiteleseket segítő program alapvetően ezer négyzetméter területű telkeken házikerti növénytermesztésre biztosít lehetőséget, teljes, korszerű és energiatakarékos közműellátást, alacsony rezsiköltséggel működtethető, energiahatékony technológiákkal valósul meg, közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét is lehetővé teszi, s annak részeként felkérik a karitatív szervezeteket, hogy szükség szerint mentorálással segítsék a családok önfenntartóvá válását.

A program azokra a településekre terjed ki, ahol a település környezetében nincs üresen álló, használt, az építési költségnél alacsonyabb áron megvásárolható lakás, vagy a helyi önkormányzat megfelelő, beépítésre szánt területet biztosít, legalább 80 épületet tartalmazó modulokban megvalósítható jelleggel.

Augusztusban elkezdik építeni

A kormány kezdeményezi Ócsa területén [1] a szociális lakásépítés megvalósítását, összesen minimum 66 hektáron. Ez tartalmaz lakó-, közlekedési, intézmény- és zöldterületet is. Elrendeli 80-100 negyven négyzetméteres, 200-220 ötven, 80-100 hatvan, 35-55 hetven, 20-25 nyolcvan négyzetméteres lakás, valamint egyéb szolgáltató intézmények, utak, közüzemi szolgáltatások kiépítését.

A beruházás már e hónapban megkezdődik, építtetője a Belügyminisztérium, a beruházás lebonyolítója és építési műszaki ellenőre a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. A program felelőse a belügyminiszter.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdán közölte, hogy a kormány tervei szerint akár már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program, az első ütem helyszínének a Pest megyei Ócsát javasolta a Belügyminisztérium.

Forrás: index.hu

Szabad Riport Tudósító Iroda - SzRTI-jövőnk.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyik a legdemokratikusabb r
  2011-08-12 09:38:58, péntek
 
  - Melyik a legdemokratikusabb ruhadarab?

- A melltartó ... a hatalmasokat összenyomja, a széthúzókat összetartja, a csüggedőket felemeli....!!:)))
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 11 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.