Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Újabb holokauszt-bizniszper Ma
  2011-08-18 21:46:58, csütörtök
 
  http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=44242


Újabb holokauszt-bizniszper Magyarország ellen
2011. augusztus 17. 13:37
Hunhír.info

euro_kicsi.jpgJó egy éve zsidó szervezetek keresetet nyújtottak be egy chicagói bíróságon az Erste Bank magyarországi leányvállalata ellen. Szerintük az Erste Bank Ungarn jogutódja a nagy-magyarországi pénzintézeteknek, amelyek nem szolgáltatták vissza a zsidó vagyonokat. Az 1944-es értéket alapul véve kétmilliárd euróról van szó. Ezt az összeget szeretnék most a holokauszt áldozatai, illetve hozzátartozóik visszakövetelni - jelenti a Der Standard. Az nem tudjuk, hogy a holokauszt áldozatainak hova kell postázni a lóvét? A füstbe?

Az Erste Bank vezetője, Andreas Treichl nem érti a vádakat, hiszen az Erste Bank évtizedekkel a második világháború után alakult, és semmi köze az azóta régen megszűnt pénzintézetekhez. A bank ügyvédei szerint amerikai bíróságoknak nincs jogalapjuk eljárni ebben az ügyben. Az Egyesült Államok kormánya sem érti a kereset benyújtását, javasolta a bíróságnak, hogy utasítsa el a vádemelést, mivel nem látnak összefüggést az osztrák bank és az eltűnt zsidó milliárdok között."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hol késik Magyarország izraeli
  2011-08-18 20:07:01, csütörtök
 
  Hol késik Magyarország izraeli megszállása?


Hírszerző bullet 2011. augusztus 01. 18:43
Frissítve: 2011. augusztus 01., hétfő, 18:45


A zsidók tömeges bevándorlásáról tartanak a magyarok - derül ki a Tárki friss kutatásából. A lakosság közel negyede fél a közel-keletiek megjelenésétől. A radikális jobboldal már évek óta kongatja a vészharangot, de érdekes módon a zsidók még mindig nem értek ide. Vagy bujkálnak valahol az országban.


Tárki: előítéletesek a zsidókkal szemben a magyarok
A zsidók a láthatatlan kéz a maláj kormány lapja szerint
Nem kér bocsánatot Novák Előd a parlamenti zsidózásért
Késő esti zsidózás a parlamentben: Lázár kiakadt


Kutatott a Tárki és kiderítette: habár jelenleg a bevándorlók népességhez viszonyított aránya meglehetősen alacsony, 2 százalék alatt van Magyarországon, és többségük határon túli magyar, Magyarország vonzó bevándorlási célpontnak számít a magyarok szerint: válaszadók 58 százaléka számít arra, hogy a jövőben valamilyen népcsoport nagy számban telepedik le az országban.

A válaszadók 48 százaléka szerint várhatunk arra a jövőben, hogy Magyarországra nagy számban letelepednek kínaiak. Az arabok illetve a zsidók nagyszámú letelepedésére a lakosság megközelítőleg negyede 26 illetve 23 százaléka számít. Az afrikaiak betelepülését 17 százalék, a szlovákokét pedig 13 százalék várja. A Tárki által vizsgált minden népcsoportra igaz, hogy azok, akik tömeges bevándorlásukat várják, alacsonyabban iskolázottak és jobban félnek a bevándorlás bűnözést növelő hatásától.

Az arab országokból és Kínából az elmúlt évtizedekben jelentős mennyiségű bevándorló érkezett Európába, és jelenlétük Magyarországon is növekedhet az elkövetkező időszakban. A zsidók nagyszámú bevándorlását azonban, melyet második leggyakrabban említettek a válaszadók, az elmúlt évtizedekben nem alapozta meg semmilyen demográfiai tendencia, és erre ezen csoport létszáma alapján sem nagyon számíthatunk - derül ki az elemzésből. Míg Kína összlakossága több mint 1,3 milliárd, a muszlim vallásúaké pedig 1,6 milliárd fő, az Izraelben élő zsidóság kevesebb, mint 6 millió főt, és a világon élő zsidóság összesen is csak 13,5 millió főt tesz ki - ráadásul Izrael az utóbbi évtizedekben sokkal inkább bevándorlási célpont volt, semmint kibocsátó ország - érvel a felmérés.

A Tárki kutatása szerint a zsidók beözönlésével kapcsolatos hiedelem elterjedtsége azzal függhet össze, hogy az antiszemita politikai közbeszédben az izraeliek ,,honfoglalása" gyakran emlegetett és fenyegető lehetőségként jelenik meg. A zsidókkal szembeni előítéletek és a tömeges letelepedésükben való hit összefüggése az adatokból is jól látható: akik arra számítanak, hogy nagyszámú zsidó jön az országba a jövőben, azok kevésbé fogadnának el zsidót szomszédként, munkatársként vagy éppen házastársként. A kínaiak, az arabok és az afrikaiak esetében viszont nincs így: az ő betelepedésükben hívők nem eleve előítéletesebbek velük szemben.
Mikor érnek ide?

A zsidók özönlenek, özönlenek Magyarország felé már évek, talán évtizedek óta, de csak nem érnek ide. Ez mondjuk végülis logikus abból a szempontból, hogy Mózesék is 40 évig kóvályogtak mindenféle pusztaságokban, holott ugye Egyiptom és Izrael között nincs az a kifejezetten nagy távolság.

Más logikus válasz nincsen arra, miért nem jönnek, mikor olyan erős Magyarországon a zsidó bevándorlástól való félelem. Oké, hogy a politikai közbeszéd, de azon kívül, hogy az izraeli tőke valóban megjelent Magyarországon - ahogy más népek tőkései is, például az írek, a spanyolok, vagy a Kajmán-szigetekiek - semmi jele, hogy ide özönlenének.


Pedig egy ideje már elvileg jönnek, repülők hozzák őket, lakóparkok épülnek nekik, a bevásárlóközpontok alagsoraiban nehézfegyverzetet is halmoztak fel, sőt, a gyerekeket már magyarul tanítják. És ki fogják írtan a magyar lakosság jelentős részét, hogy legyen hely a bevándorlóknak. De valamiért mégsem történik semmi, pedig már körülbelül 3 millió zsidónak itt kellene lennie Magyarországon. Lehet, hogy hirtelen fognak előbújni? Hát majd meglátjuk.

Persze lehet, hogy nem is jönnek, az egész elmélet kitaláció. Az elmúlt években már többen megpróbálták bebizonyítani az un. tények segítségével, hogy ennek a félelemnek semmi alapja. De hiába, a bevándorlás-elmélet él és virul tovább, és nem csak egyes emberek, hanem magukat komolynak gondoló politikusok is építenek rá.

Igazából ez is csak azt mutatja, hogy milyen jó dolgunk van. Bariban utcai harcokat vívnak a bevándorlók és a rendőrség, Lampedusán naponta érnek partot az afrikai országokból menekülő szerencsétlenek. A bevándorlással összefüggő problémák miatt Nyugat-Európa sok országában erősödnek a bevándorló-ellenes pártok. A politikusok a multikulti csődjéről beszélnek. Szóval anélkül, hogy bárkinek a pártjára állnánk bevándorlóügyileg, azt kijelenthetjük, hogy probléma van. Mi meg itt ülünk két százaléknyi bevándorlóval, és a lakosságunk negyede (legalábbis a minta szerint) egy nem létező bevándorlástól parázik.

Persze lehet ám, hogy épp ezért szemeltek ki minket. A tudjukkik.

http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110801_zsido_bevandorlas_magyarorszag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eddig 128 530 480 660 forintot
  2011-08-18 19:57:43, csütörtök
 
  Eddig 128 530 480 660 forintot buktunk a Mol-paketten


MTI bullet 2011. augusztus 09. 17:03
Frissítve: 2011. augusztus 09., kedd, 17:09
A Szurgutnyeftyegaztól visszavásárolt Mol-paketten a tranzakció óta eltelt bő egy hónap alatt 128 530 480 660 (azaz közel százharmincmilliárd) forintot bukott a magyar állam. Csak ma több tízmilliárd úszott el a tőzsdei lefolyón.


A 21,2 százalékos Mol-pakett Szurgutnyeftyegaztól való visszaszerzésével együtt összesen 24 900 801 darab Mol-részvénye van a magyar államnak - írja tudósításában a Napi Gazdaság. A Szurgut-csomag kifizetésével közvetlenül 22 179 548 részvényt birtokol, ami a szavazó részvények 21,22 százaléka. A Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap révén pedig közvetetten 2 721 253 Mol-részvényre tett szert, ami 2,6 százalékos részesedés. Az állam így összesen a szavazó részvények 23,82 százalékát tartja kézben. Az állam tényleges befolyása ennél kisebb, ezt ugyanis a jelenlegi alapszabály tíz százalékban maximálja.


Az állam a Szurguttól 22 400 forintos (ezt az árat közölték hivatalosan, de fizetni euróban fizetett a magyar állam) átlagos áron megvett részvényeken bukott 128,5 milliárd forintot a jelenlegi piaci árral számolva, ami a teljes csomagra vetítve 144,3 milliárd forintos mínuszt jelenthet, ha a vásárolt áron számítva. A Napi szerint ezt az összeg - az idei költségvetési tervekből kiindulva - a gyed bő másfél éves összegének, avagy félhavi, egészen pontosan 17 napi nyugellátásnak felel meg. A hvg.hu adatai szerint pedig kis híján megépülhetne belőle a 4-es metró második szakasza.


http://hirszerzo.hu/profit/20110809_tozsde_veszteseg_mol_szurgut_pakett
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erkölcsileg igazolható lenne e
  2011-08-18 19:45:00, csütörtök
 
  Erkölcsileg igazolható lenne egy terrortámadás Tony Blair ellen?
2011. augusztus 18. 17:41:34

Hatalmas belpolitikai vihart kavart a hétvégére a brit alsóház egyik képviselője azzal a kijelentésével, hogy "erkölcsileg igazolható lenne" egy halálos végű terrormerénylet Tony Blair miniszterelnök ellen.

George Galloway, a brit belpolitika fenegyereke, a kormányzó Munkáspárt volt tagja, Szaddám Huszein volt iraki elnök egykori személyes barátja a GQ magazinnak adott interjút. A Blair elleni merényletre vonatkozó teoretikus kérdést a folyóirat szerkesztője tette fel neki, úgy: szerinte igazolható lenne-e, ha az iraki háború bosszújaként egy öngyilkos merénylő megölné a brit kormányfőt.

Galloway azt mondta: egy ilyen támadás erkölcsileg igazolható, emellett "teljesen logikus és megmagyarázható" lenne, morálisan azonos azzal, ahogy Blair "ártatlan iraki civilek ezreinek megölését elrendelte".

Ám a brit honatya hozzátette: azért értesítené a hatóságokat, ha tudomására jutna egy ilyen merényletterv, mert Blair megölése is csak az arab- és muszlimellenes érzelmeket korbácsolná még magasabbra a sajtóban.

Életfogytiglant érdemelne Blair

Galloway hozzátette: már csak azért is szólna az illetékeseknek, mert újabb, még drákóibb terrorista-ellenes törvények megszületéséhez vezetne egy ilyen akció, és inkább erősíteni a brit és amerikai "szolgálatok" tevékenységét Irakban, mintsem gyengítené.

Galloway a BBC rádiónak nyilatkozva kiállt a GQ magazin által idézett kijelentései mellett, az interjúban foglaltakat azonban kiegészítette azzal, hogy nem támogatna egy merényletet Tony Blair ellen, a kormányfőt inkább a hágai nemzetközi törvényszék elé idéztetné, és életfogytig tartó börtönre ítéltetné tömeggyilkosság miatt.

Joguk van ellenállni

A honatya azonban azt is hozzátette: az irakiaknak joguk van ellenállni országuk illegális megszállásának.

A Downing Street-i miniszterelnöki hivatal nem volt hajlandó érdemi kommentárt fűzni George Galloway nyilatkozataihoz, munkáspárti képviselők azonban súlyos szavakkal ítélték el egykori párttársukat, és egyikük parlamenti fegyelmi eljárást szorgalmazott ellene.

Galloway kijelentéseiről az iraki háborút egyébként erősen ellenző liberális demokraták vezére, Sir Menzies Campbell is elítélően szólt. Szerinte - ha igazak a hírek Galloway kijelentéseiről, akkor - úgy tekinthető, Galloway bátorítja egy hasonló bűncselekmény potenciális elkövetőjét. Menzies hozzátette: egyetlen politikus sem támogathatja azt soha, sem tettel, sem szóval, sem más eszközzel, hogy az erőszak igazolható lenne.

Korábban már kizárták a Munkáspártból

Gallowayt 2003-ban kizárták a Munkáspártból, miután arab tévéknek nyilatkozva az Irakban felvonult brit és amerikai erők elleni katonai fellépésre hívta fel az arab államokat. Felszólította emellett a térségbe vezényelt brit katonákat arra, hogy ne engedelmeskedjenek "törvényellenes parancsoknak". Ez utóbbi kijelentéséért a konzervatív ellenzék egy ideig fontolgatta, hogy Galloway ellen hazaárulás címén büntetőeljárást kezdeményez.

A képviselő - aki a tavalyi választásokon az egyik (zömmel muszlimok lakta) szegény kelet-londoni választókerületet elhódította a Munkáspárt hivatalos jelöltjétől - a háború előtt több alkalommal járt az azóta hatalmától megfosztott, és bíróság elé állított Szaddám Huszeinnél, akit saját kormányának politikájával szemben rendre támogatásáról biztosított.

A The Daily Telegraph, a legnagyobb konzervatív brit napilap három éve, iraki titkosszolgálati iratokat [1] idézve azt írta, hogy a Huszein-rezsim a korábbi években félévente 3 millió hordó olaj kereskedési jogát adta oda Gallowaynak az "olajat élelmiszerért" ENSZ-program kijátszásával, és a brit politikus az értékesítés utáni részesedésből évi 350 ezer font jövedelemhez jutott.

Élőben, Fidellel

Galloway rágalmazásért beperelte a lapot, a pert meg is nyerte és a Telegraphot a bíróság 150 ezer font kártérítésre kötelezte.

A BBC megjegyzi azt is, hogy Galloway éppen a napokban járt Kubában, ahol - nem kis meglepetésre - élő tévéadásban szerepelt Fidel Castróval együtt.

Forrás: Szentkorona Rádió

http://nemenyi.net/default.asp?Location=_arc&SID=1&AID=11&Direkt=8686 8
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az érintett politikusok közel
  2011-08-18 19:06:28, csütörtök
 
  Az érintett politikusok közel fele nem fizette be a különadót

2011. augusztus 18. 17:21:02

A Pénzcentrum.hu szerint a 98 százalékos különadó által érintett képviselők negyven százaléka, 85 politikus nem fizetett a július 31-i határidőig.

Az internetes portál úgy tudja, összesen 168 parlamenti képviselő kapott 2 millió forintnál nagyobb összegű felmentési díjat, míg további 56 olyan magánszemélynek is adót kell fizetnie akikről az adatszolgáltatatás adattartalma alapján nem lehet megállapítani, hogy országgyűlési képviselői, alpolgármesteri vagy európai parlamenti képviselői minőségükben kaptak-e különadó-köteles jövedelmet.

A Pénzentrum.hu összesítése szerint a különadót bevalló 139 politikus átlagosan 712 ezer forintot, azaz együttesen 99 millió forintot fizetett be az adóhatóságnak.

A portál által idézett legfrissebb adatok szerint eddig összesen csak 1.048 különadó-bevallás érkezett az adóhatósághoz, holott a kifizetőktől kapott adatok szerint 1.331 magánszemélynek kellett volna május 20-ig elszámolnia a különadó hatálya alá eső jövedelmével.

Az Országgyűlés 2011. május 9-én fogadta el a végkielégítéseket sújtó, 98 százalékos különadó új szabályait, amelynek értelmében a különadó a 2010. január 1-je után szerzett jövedelmeket sújtja. A különadó-fizetésre kötelezettek köre ekkor bővült ki a parlamenti és az európai parlamenti képviselőkkel, az alpolgármesterekkel, a főpolgármester-helyettesekkel, valamint a megyei közgyűlési alelnökökkel.

A törvény rögzíti: a különadó alapjának minősül a jogviszonymegszűnéssel összefüggésben pénzben kifizetett vagy bármely más formában juttatott bevételből megállapított összeg; "ide nem értve a jogviszony 2010. január 1-jét megelőző megszűnése jogellenességét megállapító bírósági határozatban megállapított összegeket, illetve a felmentési (felmondási) időnek a munkavégzési kötelezettséggel járó időszakára fizetett munkabér, illetmény összegét, továbbá a szerződéses katonák leszerelési segélyét", de ideértve a munka törvénykönyvében foglalt megállapodás szerint kikötött ellenérték címén kifizetett bevételt.

Forrás: Gondola


http://nemenyi.net/default.asp?SID=1&AID=0&Direkt=86863
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt a Fidesz jól elkúrta. Bevi
  2011-08-18 19:02:11, csütörtök
 
  Ezt a Fidesz jól elkúrta. Bevitte a MSZP az erdőbe a Stadler üggyel rendesen

2011. augusztus 18. 17:29:54

Az MSZP az illetékes hatóságok határozott fellépését és Stadler Mária kormánypártból való kizárását sürgette egy nyilvánosságra került videofelvétel kapcsán, amelyen Stadler Mária egyebek között azt mondja beszélgetőpartnerének, Budaházy Györgynek: "ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt". A Fidesz valami nyeretlen kétévessel reagáltatott mindezekre, be is szopta, torokra.

Puskás András, az V. kerületi Fidesz ügyvivő alelnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írja: "természetesen a videón elhangzott szavakkal semmilyen formában nem értünk egyet, így annak következményei lesznek. Ezzel a szeptemberi első csoportülés foglalkozik majd".

Mint fogalmaz, "a Jobbik köreiből nyilvánosságra hozott videófelvétel nyilvánvalóan nagy segítséget jelent most a mentelmi jogának felfüggesztése előtt álló Gyurcsány Ferenc számára". Hát ezt a Puskás gyereket is legfeljebb silbaknak kéne állítani valami üres kaszárnya elé: hogy lehet valaki ekkora barom? Budaházyt így összehozni Gyurcsány mentelmi joga kérdésével egyszerűen abszurd, életképtelen és igaztalan, és ez a jobbikozás megint jelent majd nekik egy-két százalék pluszt.

A felvételen szereplő Stadler Mária semmilyen funkciót nem tölt, és soha nem is töltött be sem a pártban, sem Belváros-Lipótváros Önkormányzatában, ellentétben a szocialista Pásztor Tiborral, aki több ciklus óta önkormányzati képviselő és 2010-ben pártja polgármester jelöltje volt a kerületben - folytatja az ügyvivő alelnök, hozzátéve: "Pásztor Tiborra onnan emlékezhetünk, hogy 2006-ban ledíszzsidózta Deutsch Tamást. Bízunk abban, hogy Mesterházy Attila és az MSZP az ő ügyében is megteszi a szükséges lépéseket." Egy lejárt lemezzel előjönni Puskás Öcsi, -no nem az, az király volt, ez meg egy tehetségtelen senki, - megint jelzi, mekkora antitalentum vagy. Lezsidózta, na és, nem az? Soha nem is tagadta. Attól még csinált pár egészen kiváló dolgot a közelmúltban. Lásd facebook.

Puskás András kitér arra is, hogy Rogán Antal az elsők között volt, aki nyilvánosan elhatárolódott egy a Magyar Nemzetben megjelent cikkében Budaházy Györgytől. "Ott is elmondta, hogy Budaházy provokátor. Úgy gondoljuk, hogy aki provokátorokkal áll szóba, az maga is provokáció áldozata lesz" - teszi hozzá, megjegyezve: a Fidesz V. kerületi csoportjának 450 tagja van, akiknek minden mondatáért nem tudnak felelősséget vállalni. Ja, a provokátort verték talpig vasba, seggfejek. A provokátorok általában szabadlábon vannak, voltak, hogy provokálhassanak. Hogy egy ekkora barmot hogy engedhetett a Fidesz megszólalni?

Forrás: HunHír

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=86866
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Afganisztán - 10 nap - 100 emb
  2011-08-18 18:55:11, csütörtök
 
  Afganisztán - 10 nap - 100 ember


Rengeteg áldozatot követelt az elmúlt tíz nap Afganisztánban. A megszaporodott tálib támadásokban 58 szövetséges katona, az afgán Nemzetbiztonsági Igazgatóság 3 embere, valamint 35 afgán rendőr vesztette életét. A katonák közül 31 amerikai, egy francia, egy svéd, a többi nemzetiségét nem közölték. Az afgán rendőrök közül négyet amerikai katonák öltek meg, amikor azok épp imájukat végezték. Az amerikai áldozatok többsége - 27 ember akkor esett el, amikor egy robbanószerrel megrakott tálibok által korábban zsákmányolt teherautó behajtott egy amerikai bázisra, és felrobbant. A katonai áldozatok mellett 50 civil is meghat, több, egymástól független robbanásban.

Amerikai jelentések szerint továbbá megölték azt a tálibot, aki korábban lelőve egy helikoptert 33 NATO-katonát ölt meg. A talibán cáfolta a hírt. Milicisták egy kormányzó házát is megostromolták, megölve 5 rendőrt. A harcban 17 civil halt meg. Láthatjuk: a megszálló hadsereg nem képes legyőzni a tálibokat, egyre súlyosabb veszteségeket szenved (10 nap alatt a szövetségesek 96 embere eset el!), és egyre romló morálú katonákkal kénytelen harcolni.

A háború eldőlt, rajtuk múlik, hányan halnak még meg!

Kiss András - Jövőnk.info
2011. augusztus 18.

http://jovonk.info/2011/08/18/afganisztan-10-nap-100-ember


*********

Szolnoki búcsúztatás: ,,Egy biztonságosabb világért dolgozunk" + Képriport
2011. augusztus 16. 14:04


MNO - TK
Afganisztánba induló magyar békefenntartó katonákat búcsúztattak kedden Szolnokon, a Magyar Honvédség (MH) helikopterbázisán.

Ha tetszett a cikk, ossza meg ismerőseivel
Megosztás az IWIW-en Megosztás a Facebook-on Csiripelés Twitter-re Küldés e-mailben
Galéria megtekintése
Nézze meg képgalériánkat!
(Fotó: Máté Péter)
A csaknem háromszáz katona zöme a Baghlan tartományban működő tartományi újjáépítési csoportban szolgálatot teljesítőket váltja fel, míg új misszióként egy Mi-17-es légi tanácsadó csoport is útra kel az afgán légierő helikoptereseinek kiképzésére. ,,Olyan fontos helyekre indultok, ahol sokat tehettek hozzá ahhoz a nagy közös vállalkozáshoz, amelybe szövetségeseinkkel együtt egy biztonságosabb világ létrejöttéért fogtunk" - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter a búcsúztatáson. Hozzátette, hogy ez a törekvés nemcsak a NATO, Európa és Magyarország érdeke, hanem a polgárháborúkba merülő nemzeteké is. ,,Az elmúlt év missziós tapasztalatai arra intenek, hogy a katonáknak mindig, minden körülmény között készen kell állniuk bármilyen helyzet megoldására, legfőképpen azért, hogy mindannyian épségben hazatérhessenek" - jelentette ki Hende Csaba.

Magyarország 2003 óta vesz részt az afganisztáni NATO-misszióban. 2006 októberétől tartományi újjáépítő csoportot vezet Baghlan tartományban, ahová most a 11. váltás érkezik. A honvédség 2009 áprilisa óta az ohiói nemzeti gárdával közösen képezi ki az afgán nemzeti hadsereg egyik lövészzászlaját. Tavaly óta működik az MH Mi-35-ös légi tanácsadó csoport, amely az ötödik váltást fogadja. Feladata az afgán légierő harci helikopteres hajózó állományának elméleti és gyakorlati kiképzése, valamint a gépek üzemeltetésének segítése. Augusztusban első váltásként repül Afganisztánba a nyolcfős Mi-17-es légi tanácsadó csoport.

Pelczéder Gyula alezredes, a váltás parancsnoka az MTI-nek elmondta: az afgán légierő Mi-17-es szállító helikoptereit kezelő állomány oktatása és a gépek üzemeltetésének mentorálása lesz a feladatuk. Herat tartományban, Shindand központban egy olasz vezetésű csoport részeként szolgálnak küldetésük négy hónapja alatt.

(MTI)

http://www.mno.hu/portal/803829?searchtext=Hende
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újra éljük az '50-es éveket!
  2011-08-18 18:53:05, csütörtök
 
  Újra éljük az '50-es éveket!


Az '50-es éveket idéző intézkedések, törvények sorát láthatjuk a likud testvérpártjától. A narancsos fülkeforradalom óta kesereg a nép, mert átverték! Újra benyelte a magyar narancs trükköt. De egyre többen ébrednek fel, és egyre többen képednek el a néhol már humor kategóriába illő intézkedések során! A helyzet most Pécsen is hasonló.

Száműzték a Kodály Központ hangversenytermények repertoárjából a "Felszállott a páva" című Kodály művet, mert a fideszes polgármester, Páva Zsolt "tekintélyét" megalázná a mű játszása! Erre varrjatok gombot! Hol élünk mi?

Peskó Zoltán a nemzetközi hírű karmester, aki a világ számos zenekaránál és operaházában szerezte sok évtizedes tapasztalatát, a korábbi művészeti vezető, Hamar Zsolt váratlan lemondása után vállalta el a Pannon Filharmonikusok vezetését. Távozásáról a következőket nyilatkozta egy interjúban.

"2010. december 2-án lemondtam zeneigazgatói posztomról. Tájékoztattam a munkaadómat, hogy fél év múlva lejáró szerződésemet nem fogom megújítani.

Két évvel ezelőtt, amikor elfogadtam a pécsi felkérést, a szerződésemet kérésemre aláírta a polgármester is. Ezzel az volt a célom, hogy a város is vállaljon felelősséget a szerződés betartásáért. A szerződés kimondta, hogy ebben az időszakban én teszek javaslatot a zenekar programjaira.

Elődöm, Hamar Zsolt idejében az adminisztratív vezetés több kérdésben is a megkérdezése nélkül döntött (a zenekar programjáról - szerk.), ő többek között ezért távozott.

Néhány hét alatt kitűnt, hogy kapcsolatomat az adminisztrációs vezetéssel a Hamar Zsolt által is megtapasztalt, lehetetlen hangnem jellemzi.

Javaslatot tettem például a Kodály Központot megnyitó protokollkoncert utáni programokra, mindenekelőtt a ,,mi" pécsi közönségünknek szóló három megnyitó hangverseny műsorára. Horváth Zsolt adminisztratív igazgatótól kaptam egy e-mailt, amelyben azt írta, ő már döntött, ezeket nem én dirigálom, hanem a zenekar asszisztens karmestere.

A programról azt írta, hogy annak könnyűnek kell lennie, és hogy nem az általam javasolt Kodály-műveket foglalja majd magában. A Felszállott a páva című népdalra írott variációk előadását egyenesen megtiltotta, mondván, hogy a Páva-variációkat a közönség Páva Zsolt polgármester úr kigúnyolásának venné. A városban azután azt terjesztette, hogy spórolni kívánt csak, és az asszisztens olcsóbb volt. Ezt nehéz elképzelni, mivel egy fillér honoráriumot sem kértem, ahogy egy évvel korábban, az ,,Európai kulturális főváros"-rendezvénysorozat megnyitásakor is ingyen dirigáltam."

A Tettye Forrásháznál megalázzák az embereket, a város nyakig el van adósodva, a Pécs Holdig Budapestig bűzlik a korrupciótól, a BIOKOM Kft. körüli adócsalások, visszaélések égbe kiáltóak, de a városvezetés természetesen nem ezekkel van elfoglalva! Tiltólistára tesznek egy régi magyar népdalt. Mi jön majd ezután?

Ez a demokrácia! Kell nektek? Kellenek még a pártok? Mindenki gondolkodjon el egy kicsit!

Fazekas Márton - Jövőnk.info
2011. augusztus 18.

http://jovonk.info/2011/08/18/ujra-eljuk-az-50-es-eveket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi demokrácia
  2011-08-18 18:52:01, csütörtök
 
  Igazi demokrácia


"Dübörög a gazdaság, mi már kilábaltunk a válságból, itt igazi demokrácia van, lerendezzük az államadósságot", és megannyi jelszószerű néphülyítés. Mennyi ennek a valóságtartalma?

Magyarországon a gazdaság nagyjából utoljára a nyolcvanas évek közepén "dübörgött" valamennyire. Azóta - a rövid kitérőktől eltekintve - folyamatos a gazdaság zsugorodása. Lehet összesített gazdasági adatokkal dobálózni, de a tömeges munkanélküliség és az általános életszínvonal folyamatos romlása önmagáért beszél. Szinte hihetetlen, hogy ezt úgy lehet beadagolni a népnek: "egyre jobb neked!" Kérdés, ki az a bolond aki még elhiszi.

A magyar "demokrácia" és a szabadkőműves politikusok nagy mintaképe az Egyesült Államok. Csakhogy az Egyesült Államok alkotmánya biztosít három alapvető szabadságjogot: Szólásszabadság, szabad választások, szabad fegyverviselés.

Hogyan jelenik meg ez a "magyar demokráciában"?

Szólásszabadság: Már maga a szólásszabadság fogalma is kérdéses. Azt már eleve nem nevezném szólásszabadságnak, hogy az államilag támogatott nagy médiákban csak a cionista reklámszövegek mennek, más hangvétel meg sem szólalhat. Azt sem, hogy szabad véleménynyilvánításért bárkit bíróság elé cibálhatnak (lásd: holokauszt törvény). Tehát fontosnak nevezhető információk el sem juthatnak az emberekhez, mert a csatornák zárva vannak. Kiállhatsz az utca sarkára, és ott elmondhatod a véleményed, csak olyat ne mondj, amiért lecsukhatnak. No ez minden, csak nem szólásszabadság. Magyarországon ezt a jogot én egy 5-ös skálán kettesre osztályoznám.

Szabad választások: Ez alapvetően a pártrendszerre vonatkozik. Alapjaiban hibás elgondolás, de most maradjuk az idealizált állapotnál, hogy ezeket jóra használnánk. Ha lehetne. De a magyar választások sosem voltak tiszták. Már Antall hatalomra jutása is egy megrendezett színjáték volt, előre megtervezett népbutítás. A Rózsadombi Paktum eleve rendelkezett mindenről, a nép csak segédkezett a saját kirablásához. Aztán meg világítson a példa, melyet már említettünk korábban, Demszki utolsó győzelme, a Siemens szavazatszámlálója utolsó pillanatban dobott be 300 szavazatot, amellyel győzött, pár hét múlva megrendelték a horror árú Siemens kombínókat. Vagyis pestiesen szólva "bunda az egész". A dologhoz hozzátartozik a nyugati politikai rendszerhez való tartozás, vagyis nem lehet bent más, csak az ő kutyájuk kölyke. A nép hangját nem engedik döntési helyzetbe soha, mert ha ez megtörténne, akkor a saját sorstársaik pénzét, életét sodornák veszélybe. A nép ugyanis nagyjából jól látja, mi a helyzet, de szervezetlen (ennek is megvannak a maga okai). Ezen kívül akár milyen tiszta lenne egy társaság, vagy eladja magát, vagy szétverik, feloszlatják, beszüntetik, vagyis élnek a terror eszközével. Ilyen körülmények között a magyar szabad választásokat egyesre minősíthetjük.

Szabad fegyverviselés: Ősi mondás, rabszolga nem viselhet fegyvert. Magyarországon senki sem viselhet fegyvert. Pár embernek még sikerülhet otthoni tartási engedélyt szerezni, mint sportoló vagy vadász, de hogy magánál hordhasson bármit is, az kizárt. Kivéve persze, ha a legfelső körökhöz tartozik - tipikus rabszolgatartó helyzet. Ha valaki pedig megvédi saját vagy családtagja életét, a jogosan tartott sport- vagy vadászeszközzel egészen biztosan megbüntetik. A cionistákat kiszolgáló kormány és ügynökei azok, akik hordhatnak és használhatnak fegyvert. A magyar pedig még petárdát sem tarthat otthon. A magyar fegyverviselést az ötös skálán egyesnek lehet minősíteni, és akkor még jóindulatúak voltunk, mert a nulla pontosabb lenne.

Lássuk csak, hogy a magyar demokrácia hogyan is áll a három alapkérdést illetően. Kettőből megbukott, egyből megközelítette az elégségest. Gyönyörű! És a demokrácia nagy szószólói erre olyan büszkék? Nevetséges. A kommunizmus - melyet egyáltalán nem szeretünk, viszont elfogultság nélkül próbáljuk nézni a dolgokat - sem állt jobban, de legalább adott valamit ezek helyett. A mai rendszer viszont képtelen bármit is adni. Csak szép lassan leépíti önmagát. Az összeomlást nem látók, akik még azon törik a fejüket, hogyan csináljanak új vállalkozást, hogyan gazdagodjanak meg - mert eddig biztosan ők rontottak el valamit - nem képesek felfogni a rendszerek működését, állapotát. Amikor egy autó még megy, de már rossz a féke, szét van rohadva, a motor köhög, prüszköl és ötször annyit eszik mint egy normál autó, akkor az a jármű megérett a szemétdombra. Úgy mint a jelenlegi rendszer és hatalom is.

Nem mellékesek az alapvető jogokat korlátozó utóbbi intézkedések sem. Kezdve a honlapok elleni kormányzati támadással, a legutolsó, szakszervezeteket sújtó törvényjavaslatig, mely csak azért, mert az instabil kormány veszélyt lát bennük, megkísérli a szakszervezeteket kivégezni (erről bővebb tájékoztatást később). Általános vélemény: azért, hogy letörje a nemzet ellenállásának lehetőségeit a kormány drasztikus intézkedései ellen. Szerintünk sokkal inkább azért, hogy a rabszolgasorba taszított embereket ott is tartsa. Bármilyen közösség, oldal vagy szervezet az intézkedések ellen fellép, azzal szemben rövid időn belül törvényjavaslattal állnak elő.

A politikai - gazdasági helyzet romlásával egyenes arányban fog nőni ezeknek az intézkedéseknek a sora. A helyzet időről időre kis mértékben stabilizálható, de csak azért, hogy a következő hullám még erőteljesebb romlást hozzon. Ilyen hullámzás tapasztalható már régóta, és ennek a vége egész bizonyossággal kiszámítható, talán az időtávban van némi bizonytalanság, de nagyjából az is megbecsülhető. Ma Magyarországon leginkább az állami rablógazdálkodás a jellemző, olyan, mint amikor az alkoholistának már nincs mit elinni, erre kiforgatja az utolsó filléreket is a fiókok aljáról, meg a szennyesek zsebéből, utána pedig agyonveri a feleségét, hátha van egy kis dugipénze. Érthető, hogy a rendszer mindent elkövet a hatalom megtartásáért, de az is, hogy minden intézkedéssel maga alatt vágja a fát. Ennek ellenére kénytelen megtenni, nincs más választása. Ez a rendszerek "húzd meg ereszd meg" időszaka az összeomlás jele.

A hármas egységből felállított két bukott egy kettes eredményt viszont már nem igen lehet alulmúlni. A drasztikus intézkedések az ezen kívül eső kivívott jogokat érintik, mint a legkülönbözőbb társadalmi jogok, személyi jogok és vagyonok, társadalmi érdekcsoportok jogai stb-stb. Onnan pedig még van mit nyirbálni, vagyis egy rövid ideig még elszórakoznak.

Nemsokára folytatjuk...

Kemény Gábor - Jövőnk.info


2011. augusztus 18.

http://jovonk.info/2011/08/18/igazi-demokracia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elhordták a múltunkat és a fia
  2011-08-18 18:47:56, csütörtök
 
  Elhordták a múltunkat és a fiaim jövőjét


2011, augusztus 18 - 15:12

A hajdan királyi birtok, a 19. században komoly kulturális életéről ismert város, Putnok, amely a trianoni békeszerződést követően a kettészakított Gömör és Kishont vármegye Magyarországnál maradt részének székhelye lett, ma az ország egyik legveszélyeztetettebb települése.

A II. világháború utáni években folyamatosan veszített jelentőségéből, szerepét több értelemben is Ózd és Kazincbarcika vette át. A kilencvenes években bezárták a bányát, azóta munkanélküliségben megfáradt emberek lakják a várost, és egyre nagyobb létszámú a cigány lakosság. Emiatt egyre éleződik a helyzet a városban. Egy putnoki lakos elképesztő története tükrözi az itteni viszonyokat és sajnos a mai magyar valóságot. Idősebb Márton Zoltánnál jártunk Putnokon, akinek örökölt házát a tél folyamán elhordták a cigányok.

A Budapestről Jósvafőre tartó busz sofőrje a Putnok szó hallatán felkiáltott: csak oda ne kelljen menni! Azok közé a települések közé tartozik, ahol a gazdasági és a politikai elit két évtizede nem tudott az egyre súlyosbodó konfliktusokra választ adni, így a borsodi kisvárosban pattanásig feszült a helyzet. Tűző napon közeledünk a kisváros felé. A völgy fekvése gyönyörű, az út mellett lankás szőlőhegyek, szántóföldek, távolabb az Aszó hegy vonulata. Az álmos délutáni melegben érkezünk a városba. Meglepően sok a virág, muskátlik omlanak le az oszlopokra szerelt virágtartókról, a főúton nincs most nagy forgalom. Az erdőből szerzett fát cipelő cigányasszony is nyugodtan húzza szekerét a főúton. A Gömör áruház elé érve már nagy a nyüzsgés. Autósok, kerékpárosok intézik ügyes-bajos dolgaikat és mindenfelé csoportokban ácsorgó romák fogadnak. Van miről beszélni, tele vannak az újságok az egyik családot ért támadásról. Igaz, a szakértői vélemény szerint nem golyó okozta a lyukat a kapun, nem is most keletkezett az a lyuk, de a támadás lehetőségének gondolata felborzolta a kedélyeket.

Szabadrablás

Az újságok naponta hírt adnak a cigányok sérelmeiről, de szinte semmit nem hallunk arról, mit élnek át a magyar emberek. A polgármester szerint nincs gond a romákkal a településén. Nézzük, mi is történt idősebb Márton Zoltán örökségével.
- A ház, ahol éltem, az Andrássy úton volt Putnokon. Ebben az utcában ma szinte csak cigányok élnek. Amikor ide nősültem, igazi virágzó porta volt a miénk istállóval, két disznóóllal, jószággal, nagy kerttel. Volt tehenünk, lovunk, disznónk, aprójószág, veteményes, megtermeltük, ami a családnak kellett. Két éve még mindenünk megvolt, most pedig csak a pusztulat - mutatja kétségbeesetten a hajdani élet romjait idősebb Márton Zoltán. - A ház, amit vásároltunk, osztatlan közös tulajdon. Négy család lakott benne. Pár éve meghaltak a feleségem szülei, az utóbbi időben már csak cigány szomszédaink voltak, apránként kicserélődtek az emberek. Mi is ott éltünk, amíg a feleségem beteg nem lett. Akkor hagytuk itt a házat, s költöztünk szüleim házába, ennek két éve. Naponta jártam vissza, próbáltam őrizni, mert tudtam, hogy sok mindenre képesek. Azért erre álmaimban sem gondoltam, ami bekövetkezett. Először az istállót törték fel, aztán a lakásból kezdtek eltűnni dolgok. Rengeteg feljelentést tettünk, jártam folyton a rendőrségre. Tettlegességig is fajult a dolog, mert tetten értem őket, ahogy pakolták ki a házat. Ekkor megütöttek és elmenekültek. Utána már kocsival mentünk, hogy elvigyük, ami még maradt. Sikerült menteni a megmaradt ingóságokat, azt hittem így már rendben lesz. Kiadtuk albérletbe, de a bérlőt is megfenyegették, megverték és elüldözték. Aztán rájöttek, hogy őrizetlenül van a ház és szabad prédának tekintették. A fa disznóól két nap alatt eltűnt. A rendőrség kijött, de azt mondták, a kár nem éri el a húszezret, csak szabálysértés. Küzdöttünk velük, ragaszkodtunk ahhoz, ami a miénk volt. A feleségem betegsége miatt egyre kevesebbet tudtam menni a házhoz, és bele is fáradtam az őrzésébe. Kivágták a kertben a gyümölcsfákat. Volt ott meggy, cseresznye, szilva, most mind kivágva, megcsonkítva. Felszedték a padlót - olyan jó erős hajópadló volt benne -, kiszedték az ablakkereteket, a gerendákat, ami tüzelhető, mindent elvittek. Először a hátsó házat szedték szét, a miénket, aztán a néhai szülőkét, ami az utcafronton állt. Gátlástalanul rongálták és hordták el belőle az éghető anyagot. Most ez maradt belőle: a téli nedvességtől szétmállott vályogfal, a gyom, a gaz. Ahol egy virágzó parasztgazdaság volt, most csak pusztulat, gaz és szemét maradt.

A hivatal ,,intézkedett"

Ismerjük az új rendeletet, amit tavasszal hozott a kormány: rendben kell tartani a lakókörnyezetét annak, aki munkanélküliként továbbra is szeretne állami támogatást kapni. Aki viszont ennek nem tesz eleget, attól az idén már a bérpótló juttatást is megvonhatják. Az önkormányzatoknak módosítaniuk kellett vonatkozó szociális rendeletüket, meg kellett határozniuk azokat a szempontokat, ami alapján eldönthető, ki rendes, és ki rendetlen kerttulajdonos. Nem kap állami támogatást az a munkanélküli, akinek rendetlen a kertje - így szól a közfoglalkoztatás új rendszerének egyik passzusa. Aki kap az államtól, az tegyen is érte valamit, legalább a saját portáján. A rendelet a régi, úgynevezett RÁT-osokat érinti, azokat, akik januártól bérpótló juttatásból élnek. Kétségbe is estek idősebb Márton Zoltán cigány szomszédai, hogy mi lesz a segéllyel, rendetlen a porta. El is mentek hozzá, hogy tegye rendbe a portát, hogy ők segélyt kaphassanak. Igen, jól értjük. Az a cigány, aki mindenüket elpusztította, jött, hogy tegyék rendbe a portát.
- Az embernek elhordják az életét, és még mi tegyünk rendet! - fakad ki Márton Zoltán. - Aztán Putnok város jegyzőjétől is érkezett egy határozat, egy felszólítás szegény feleségem nevére, aki február 24-én meghalt, hogy ,,az összedőlt lakóépület rendeltetésszerű használatát - annak életveszélyes állapota miatt - azonnali hatállyal megtiltom". Kötelezték, hogy július 15-ig vagy helyreállítja, vagy megerősíti, vagy lebontja a tulajdonában lévő épületet. Elmulasztása esetén százezer forint bírságot kap.
- Ez egy kisváros. Tudták, hogy meghalt a feleségem, mégis neki küldték a felszólító levelet. Amíg a cigányok bontották a házunkat, nem érdekelte a hivatalt, hiába tettem annyi feljelentést. Még engem fenyegetnek bírsággal! Elhordták a múltunkat, a fiaim jövőjét, és még mi fizessünk!

(Megjelent a Bar!kád hetilap 2011. július 28-i számában.)


http://barikad.hu/elhordt%C3%A1k_m%C3%BAltunkat_%C3%A9s_fiaim_j%C3%B6v%C5%91j%C3% A9t-20110818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1734
  • e Hét: 7466
  • e Hónap: 18577
  • e Év: 172073
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.