Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Jó hír: "csak" 75 éves korunki
  2011-08-22 21:37:16, hétfő
 
  Jó hír: "csak" 75 éves korunkig nyöghetjük a devizahitelt
2011, augusztus 22 - 21:24


Nyugdíjas bácsi pénzt számolgatA devizahiteleknél a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés alapján a hiteladós által havonta fizetendő törlesztőrészlet összege nem haladhatja meg a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatti utolsó törlesztési kötelezettség összegének 15 százalékát - az erről szóló kormányrendelet a hétfői Magyar Közlönyben jelent meg.

A rendeletből kiderül, hogy a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés futamideje legfeljebb 30 évvel haladhatja meg a devizakölcsön eredeti futamidejét, de legfeljebb a hiteladós 75. életévének betöltéséig terjedhet.

A hiteladós ugyanakkor a rögzített árfolyam alkalmazási időszakának záró időpontját megelőző 60. napig írásban kérheti a pénzügyi intézménytől, hogy az általa a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés alapján havonta fizetendő törlesztő részlet összege meghaladja a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka alatti utolsó törlesztési kötelezettség összegének 15 százalékát - olvasható a rendeletben. A hiteladós a kérelemben meghatározza a havonta fizetendő törlesztőrészlet összegét.

A banknak az adós írásbeli kérelmében megjelölt maximum havi törlesztőrészlet összegének és a törlesztés maximális hosszának figyelembevételével állapítja meg a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret szerződés futamidejét és a havonta esedékes törlesztő részlet összegét. A rögzített árfolyam alkalmazási időszaka záró időpontjától számított 15 napon belül írásban értesítenie kell a hiteladóst a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés futamidejéről és az első kamatperiódusra érvényes havi törlesztő részlet forint összegéről.

A pénzügyi intézmények a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés futamidejét és a havonta esedékessé váló törlesztőrészlet összegét az e rendeletben meghatározott szabályok alkalmazásával, a rögzített árfolyam alkalmazási időszaka záró időpontjában fennálló tartozás figyelembevételével egyoldalúan jogosultak meghatározni.

A rendelet a kihirdetést követő harmadik napon lép hatályba.

Ugyancsak hétfőn jelent Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter rendelete a közjegyzői díjszabásról szóló 1991-és rendelet módosításáról.

E szerint a rendelet kiegészül egy olyan passzussal, amely kimondja: a hitelező pénzügyi intézmény köteles megfizetni a gyűjtőszámlahitelre vonatkozó hitelkeret-szerződés és devizakölcsön-szerződés módosítás, valamint az azok alapján tett egyoldalú kötelezettségvállaló nyilatkozat közjegyzői okiratba foglalásáért járó közjegyzői munkadíjat és költségtérítést.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/j%C3%B3_h%C3%ADr_csak_75_%C3%A9ves_korunkig_ny%C3%B6ghetj%C3%BC k_devizahitelt-20110822
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dühöngött Nagykőrös polgármest
  2011-08-22 21:21:54, hétfő
 
  Dühöngött Nagykőrös polgármestere

2011, augusztus 22 - 11:26


Nagykőrösön augusztus 20-a nem csak Szent István ünnepe, hanem a város újszülöttjeinek polgárrá fogadó ünnepsége is. Így volt ez most is, a nagykőrösi Jobbik szervezetének tagjai viszont egy kis külön ajándékot adtak át az ünnepségre érkező gyermekeknek. A kicsiknek lufit, míg a felnőtteknek szórólapot és Barikád újságot osztottak egy kis stand asztalról.

Dr. Czira Szabolcs polgármesternek viszont ez nem tetszett és "Takarodjatok innen!" köszöntővel érkezett. Az ünnepségen már több szülő is jelen volt, sőt hallották a polgármester nem éppen korrekt szavait. A gyermekek és a szülők örültek az ajándéknak.

A fideszes polgármester újra tanúbizonyságot tett arról, hogy nem tudja megemészteni, ha a Jobbik megmutatja magát. Dénes Dénes Nagykőrös jobbikos önkormányzati képviselője az esettel kapcsolatban elmondta: "Természetesen megértem, hogy bosszantja a jelenlétünk, de elmondtam számára, hogy mi is a város része vagyunk és természetesen részt veszünk minden megmozduláson, vegye tudomásul nem fognak elmenni a helyszínről."

A Fidesz vezérkara nem tudni meddig tűri a polgármester ilyen irányú megnyilvánulásait, ha egyáltalán tud róla. Természetesen a jogszabályoknak megfelelően volt engedélyük a rendőrségtől, feltételezhetően ezt azonnal ellenőrizték a helyszínen lévő rendőrök és nem is bántották az aktivistákat.

barikad.hu


http://barikad.hu/d%C3%BCh%C3%B6ng%C3%B6tt_nagyk%C5%91r%C3%B6s_polg%C3%A1rmestere -20110822
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Dobjuk össze az államadósságot
  2011-08-22 21:16:56, hétfő
 
  Jegyezzetek békekölcsönt!

A cigányt behívják a tanácsra. Az elnök mondja:

- Ti is magyar állampolgárok vagytok, jegyezzetek ti is békekölcsönt, és támogassátok a demokráciát!

A cigány megkérdi:

- Már dőlő módon van?

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Két párttag beszélget
  2011-08-22 20:23:16, hétfő
 
  Két párttag beszélget

A szavazásról beszélget egy kisgazdapárti és egy kommunista párttag.

Kisgazda: - Tudod, van olyan párttagunk, aki halálos ágyából 41,4 fokos lázzal felkelt, és elment szavazni. Leszavazott, utána hazament, lefeküdt és meghalt.

Kommunista párttag: - Az semmi. Az egyik párttagunk a szavazás előtt hónapokkal meghalt. Ennek ellenére elment szavazni, leszavazott, onnan továbbment egy másik szavazóhelyiségbe, ott is leszavazott, aztán egy harmadikba, egy negyedikbe, és talán még most is szavazna, ha a szavazás nem fejeződik be.

 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Szívből bocsánatot kér Gyurcsá
  2011-08-22 20:12:55, hétfő
 
  Szívből bocsánatot kér Gyurcsánytól a fideszes ex-képviselő

2011, augusztus 22 - 16:31

Stadler MáriaHárom év után, pártjából való kizárással fenyegetve feltámadt Stadler Mária "lelkiismerete". A volt V. kerületi önkormányzati képviselő 2008-ban még Gyurcsány lelövésére buzdította Budaházy Györgyöt, aki azonban visszautasította a gyilkosságra való felbújtást.

Bocsánatot kér Gyurcsány Ferenctől korábbi "indulatos szavaiért" Stadler Mária, aki az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében azt írta: soha nem kívánta a volt miniszterelnök halálát.

Múlt csütörtökön az MSZP az illetékes hatóságok határozott fellépését és Stadler Mária kormánypártból való kizárását sürgette egy nyilvánosságra került videofelvétellel kapcsolatosan, amelyen Stadler Mária egyebek mellett azt mondja beszélgetőpartnerének, Budaházy Györgynek: "ha maguk radikálisok lennének, akkor vennének stukkert és lelőnék ezt a rohadék Gyurcsányt".

A Fidesz még aznap azt közölte, hogy következményei lesznek annak a világhálóra felkerült videofelvételnek, amelyen Stadler Mária hallható. A Fidesz arra hívta fel a figyelmet, hogy az érintett nem tölt és soha nem is töltött be pártfunkciót.

Stadler Mária hétfőn közleményt juttatott el az MTI-hez, közölve: "megkövetem és szívből bocsánatot kérek Gyurcsány Ferenctől az elhangzott indulatos szavaimért. Ez a feltétele, hogy én Istentől bocsánatot nyerjek, és lelki békém helyreálljon".

Budaházynak szólt, nem Gyourcsánynak

A videofelvétellel összefüggésben azt írta, "három évvel ezelőtt Budaházy György egy tanítványom által megrendezett, váratlan, hatszemközti találkozás alkalmával megfenyegetett, ha továbbra is terjesztem, hogy provokátor, MSZP-ügynök, jogi következményei lehetnek. (...) Tisztázni akartam Budaházy szerepét a politikai palettán. Megkérdeztem, hogy mitől tartja magát jobboldali radikálisnak, ha radikális, akkor miért nem Gyurcsányt lövi le és miért a Fideszt támadja." A Hunnia mozgalom vezetője azonban ezt visszautasította, leszögezve: "nem vagyunk gyilkosok".

Stadler annak ellenére, hogy a gyilkosságot ő hozta szóba, ma úgy értékeli a helyzetet, hogy ő Budaházy "provokációjának áldozata volt". A fideszes ex-képviselő leszögezi, indulata, haragja "egyedül Budaházynak szólt", ugyanakkor soha nem kívánta Gyurcsány Ferenc halálát.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy palesztin kisfiú halála, a
  2011-08-22 20:05:30, hétfő
 
 
Egy palesztin kisfiú halála, avagy amikor a cionhű magyarországi külügyminisztérium mélyen hallgat (Figyelem, sokkoló képek a cikk alján! Csak erős idegzetűeknek!)

2011. augusztus 20. 23:31
Hunhír.info

Megszoktuk már, hogy a hazai külügyminisztérium mindig közleményt ad ki, ha cionisták elleni támadás híre érkezik a Bem téri épületbe. Most sem történt másként: tegnap kora délután a Martonyi János vezette intézmény szűkszavú közleményt adott ki a cionista szörnyállamban elkövetett ,,merényletsorozattal" kapcsolatban, amelyről ,,megdöbbenéssel" értesültek a Martonyi-csapat cionbarát tagjai. Amikor azonban palesztinokat irtanak a zsidó terroristák, a Bem téri hitközség mélyen hallgat.

Lássuk először a magyar - bocsánat: magyarországi - külügyminisztérium közleményét, amely augusztus 19-én 13 óra 13 perckor került föl a cionbarát képződmény honlapjára:

,,A Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült arról, hogy augusztus 18-án összehangolt merényletsorozatot követtek el Izraelben, amelynek következtében nyolc személy életét vesztette, és számosan megsebesültek, köztük többen súlyosan.
Határozottan elítéljük a merényleteket. Szilárd meggyőződésünk, hogy a terrorcselekmények nem szolgálják a megbékélést, további feszültségeket teremtve a térségben. A Külügyminisztérium őszintén reméli, hogy sikerül elejét venni a helyzet további romlásának, és folytatódnak az erőfeszítések az izraeli-palesztin béketárgyalások újraindítására és tartós béke elérésének érdekében."

Ennyit izzadott ki magából a Martonyi-csapat. Hogy palesztinokat rendszeresen öldösnek a saját szülőföldjükön - ez az apróság a külügyminisztériumot nem érdekli. Ezért nem árt, ha kicsit körbenézünk, mi minden történt a csütörtöki ,,merényletsorozat" előtti és utáni napokban.

Augusztus 16-án, kedden Daniel Ajalon cionista külügyminiszter-helyettest fogadta Németh Zsolt külügyi államtitkár. Utóbbi személyről jól tudjuk, hogy lelkes barátja a cionista államnak. Ő volt az, aki idén májusban, a cionista szörnyállam megalakításának évfordulóján, azt fejtegette, milyen sok közös vonás van a cionistákban és a magyarokban.

A keddi tárgyalások után Németh Zsolt néhány szót szólt arról, mi a külügyminisztérium álláspontja a palesztin ügyben. Tudjuk, szeptemberben a palesztinok az ENSZ-től kérik szuverén, független államuk nemzetközi elismerését, s jelen állás szerint a tagállamok meggyőző többsége támogatja őket. A cionlelkű Németh szerint hazánk még nem alakította ki véleményét ebben a kérdésben, mert Magyarország arra törekszik, hogy az EU közös álláspontot képviseljen. Aztán hozzátette, hogy ,,az EU-nak az álláspontja kialakításakor képviselnie kell azt a nemzetközi jogelvet, hogy a konfliktusok rendezésekor az unilateralizmus elve nem célravezető". Ez annyit jelent: cion-Némethünk szerint a palesztinok úgymond ,,unilaterális" - magyarul: egyoldalú - lépése nem elfogadható. Érdekes módon egyetlen újságíró sem tette föl a kérdést a már ifjan méretes pocakot eresztő, öntelt államtitkárnak: vajon az ún. ,,Izrael" több mint hatvan évvel ezelőtti elismerése, felvétele az ENSZ-be ,,hány oldalú" lépés volt? A cionisták talán előtte tárgyaltak a palesztinokkal? És miként lehetséges az, hogy a cionista terrorállam úgy lett az ENSZ tagja, hogy az 1947-es felosztási tervhez képest már akkor jelentős palesztin területeket kebelezett be...

Németh Zsolt szavait hallva nem véletlen, hogy Ajalon külügyér ,,nagy" demokráciának nevezte hazánkat (persze azért nem feledkezett meg az antiszemitizmus veszélyének rituális emlegetéséről sem).
Ennek a napnak a végén Daniel Ajalont a mazsihisz nevű képződmény látta vendégül egy közös vacsora erejéig. Hogy mi volt a menü, nem tudjuk, mert a nagy zabálásról kiadott közleményben erről egy árva szó sem esik. Azt viszont megtudtuk, hogy ezen az estén ,,a magyarországi zsidóság vezetői" látták vendégül fajtársukat. Természetesen Feldmájer, Zoltai-Zucker és egyéb Síp utcai különítményesek a ,,zsidóság vezetői", a mazsihiszen kívül ugyanis más zsidó szervezet nem képviseltette magát az estvéli zabáláson. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Kertész Imre szerint ,,zsidóság: ilyesmi természetesen - eltekintve a statisztikai címszótártól - nem létezik". Amiből az következik, hogy a Nobel-díjas író gondolatmenetét követve egy sajátos ,,statisztikai címszótár" vezetői társaságában zabált az Ajalon nevű, hasonszőrű statisztikai egyed.)

A vacsora közben Feldmájer elmondta Ajalon fajtársnak, hogy a Síp utcai különítmény vezérei mindent megtettek, hogy ,,a magyar közönséget megfelelően tájékoztassák az egyoldalú palesztin lépések veszélyeiről, és arról, hogy ennek esetleges magyar támogatása mennyire kontraproduktív lenne". Azért ez nagyon édes: ,,magyar közönség"! Feldmájerék ugrálnak a színpadon, előadnak, tájékoztatnak, művelnek minket - mi pedig csak nézünk és hallgatunk, elvégre ez a közönség dolga. Nem nép vagyunk, nem is nemzet. Csak közönség.

S végül a Síp utcai közleményből még egy kötelezően elolvasandó bekezdés:

,,Feldmájer Péter tájékoztatta az izraeli küldöttséget a magyarországi zsidóság (értsd: a statisztikai címszótár - a szerző megjegyzése) helyzetéről, az egyre erősödő itteni antiszemitizmus összefüggéseiről, és a kívánatos ellenlépések megtételéről."

Hűha! Egyre jobban erősödik az antiszemitizmus, amelynek vannak itteni összefüggései is! Vajon mit szólt ehhez a feldmájeri okfejtéshez Ajalon fajtárs? A Németh Zsolttal folytatott tárgyalás után ugyanis azt találta nyilatkozni, hogy hazánk ,,nagy és elismert demokrácia", amelyre ők felnéznek.

Persze Feldmájer zsidóführer szokásához híven megint hülyeségeket beszélt, nem is fontos, mi mindent locsogott össze a törpe zsidó. A fentiekben csupán azt igyekeztem röviden vázolni, mi történt hazánkban augusztus 16-án, a Síp utcai kiválasztott statisztikai címszótár háza táján. Baráti tárgyalás, testvéri zabálás, a gyógyíthatatlan feldmájeri elmebetegség szokásos tünetei - ez a rövid mérleg.

Ezen a napon azonban a Gázai övezetben sem állt meg az élet. Ott is zajlottak az események, az említett statisztikai címszótárnak köszönhetően. Augusztus 16-án délelőtt cionista harci gépek csapást mértek a Gázai övezetre. Egy palesztin életét vesztette, több személy - köztük egy gyerek - megsérült. Délután újabb áldozattal gyarapodott az aznapi mérleg.

Augusztus 16-án, délután hat óra körül, Deir al-Balah nevű palesztin településtől délkeletre, egy fiatal palesztin tűnt fel a gázai övezet határa közelében a cionisták által felállított kerítéstől mintegy négyszáz méterre. A cionista katona nem tétlenkedett, lőtt. A cionista katonát nem érdekelte, hogy a palesztin fiatal palesztin földön sétál - ráadásul civilben, fegyvertelenül. A 17 éves palesztin fiút - mint később kiderült - tíz lövedék érte a fején és a mellkasán, s csak másfél óra múlva tudták kórházba szállítani a palesztin mentősök. Amikor a kórházban azonosították az áldozatot, kiderült, hogy a fiú értelmi fogyatékos volt. Egy fegyvertelen, értelmi fogyatékos civilt lőtt agyon a cionista terrorista. Méghozzá brutálisan, hiszen tíz lövedékkel parancsolt megálljt.

A Palestinian Center for Human Rights (PCHR) emberjogi szervezet azonnal közleményt adott ki a gyilkosságról, amelyben közölte: a keddi gyilkosság a cionisták által elkövetett háborús bűntettek hosszú sorába illeszkedik. A PCHR felhívta a nemzetközi közösség vezetőit, hogy azonnal tegyenek lépéseket a hasonló háborús bűntettek megakadályozása érdekében. A szervezet közleménye hivatkozik a negyedik genfi egyezmény 146. és 147. cikkére, melyek értelmében a cionisták fenti és ahhoz hasonló tettei háborús bűntettnek minősülnek.

Persze a fogyatékos fiú megölése nem egyedi eset. A cionista terrorállam rendszeresen követ el háborús bűntetteket a nemzetközi közösség konzekvens hallgatása mellett. A fenti történetet csupán azért meséltem el, mert ezt a palesztin fiút éppen akkor lőtték agyon, amikor Feldmájer zsidóführer zabálással töltötte idejét Ajalon fajtárs és a többi gazember társaságában, s közben a hazai antiszemitizmus erősödéséről is fölböfögött ezt-azt. Hogy el ne felejtsem: a zsidó zabáláson természetesen jelen volt Aliza Bin-Noun ,,nagykövet" is. Őket érthető módon nem érdekli egy palesztin fiú megölése. Hiszen a palesztinok nem kiválasztottak, tehát irthatók. A szomorú az, hogy ugyanígy gondolkodnak a nem magyar, csak magyarországi külügyminisztérium cionrasszista vezetői is. Még egy nyúlfarknyi nyilatkozatot sem adtak ki, hiszen a cionisták háborús bűntettei nem érik el a Bem téri hitközség ingerküszöbét.

Aztán elérkezett augusztus 18., csütörtök. Ezen a napon tüntette ki Schmitt Pál valamilyen plecsnivel Aliza Bin-Nount, mert a ,,nagykövet" végleg hazatér. Gondolom, a magyar nyelv mestere nem kérdezte meg Alizától, miért lődöznek agyon a fajtársai ártatlan palesztinokat. Köztük például egy fogyatékos fiút.
Ezen a csütörtökön történt az a ,,merényletsorozat", amelyről a bevezetőben idézett közlemény szerint ,,megdöbbenéssel értesült" a Martonyi vezette Bem téri hitközség. Mi is történt a megszállt Palesztina földjén?

Az egyiptomi-cionista határtól nem messze - Eilat közelében - fegyveresek támadást intéztek egy busz ellen. Később még két fegyveres akcióra került sor, s a beszámolók szerint nyolc cionista személy és több támadó vesztette életét. Az egyik palesztin lap szerint a média elfelejtett arról tudósítani, hogy nem civilek, hanem cionista katonák voltak a támadás áldozatai. Hogy ez igaz-e, nem tudom, mert más források szerint csak két cionista katona vesztette életét, a többiek ,,civilek" voltak.

Ami tény: egyiptomi területről érkeztek a támadók. Ami szintén tény: Eilat a Vörös-tenger partján fekszik, tehát kissé távol esik a Gázai övezettől. A cionista vezérkar Bibi Netanjahu zsidóführerrel az élen azonban úgy vélte, a támadást a Hamasz uralta területen főzték ki, ezért harci repülőket küldött az övezetbe. Hamarosan be is jelentették, hogy az eilati támadásért a Népi Ellenállási Bizottságok (PRC) nevű szervezet a felelős. Nemsokára Netanjahu közölte, hogy a PCR több vezetőjét is megölték a légitámadás során.

A baj csupán az, hogy a cionista verziót semmi bizonyíték nem támasztja alá. A PCR határozottan cáfolta, hogy köze lenne az eilati támadáshoz, a Hamasz hasonlóképpen nyilatkozott. A cionisták pedig eleddig semmilyen bizonyítékkal nem álltak elő a PCR felelősségét illetően. Ráadásul a legfrissebb hírek szerint Avigdor Lieberman cionista ,,külügyminiszter" már az Abbasz vezette Palesztin Hatóságot okolta a történtekért.

Az eilati akciót követően tehát a cionisták támadást intéztek a Gázai övezet ellen, s már csütörtökön sok halottról és sérültről számoltak be a hírügynökségek. Másnap pedig megjelent a magyarországi külügyminisztérium idézett közleménye, melyben a cionista terrorakcióról egy szót sem olvasunk. Az a Bem téri bandát nem döbbentette meg. Pedig a Gázai övezetben nemcsak a PCR vezetőit és a Hamasz egyes kormányzati épületeit érte támadás. Sok lakóházat, sőt egy könyvtárépületet is találat ért. Az esztelen hadjárat pénteken is folytatódott, azon a napon, amikor a Bem téri hitközség éppen nagyon meg volt döbbenve az eilati támadás miatt. A hírügynökségek beszámolói ellentmondásosak: 12, 14, sőt ennél is több halottról, s közel félszáz sebesültről olvashattunk. A halottak között három gyermeket is említettek a tudósítások.

Egyikük neve Islam Qaraqi (egy másik angol nyelvű palesztin hírforrás Islam Qreqa nevet említ). A kis Islamot édesapjával és annak orvos bátyjával együtt ölte meg egy cionista rakéta. Islamról a Palestine Telegraph című lap közölt képet: a kép felső részén a gyilkosság előtt, alsó részén a gyilkosság után látjuk a gyermeket. Egy másik palesztin honlapon fellelhető felvételeken azt látjuk, hogy egy férfi a kis Islam összeégett testét tartja a kezében. Megrázó felvételek. A Palestine Telegraph cikkírója felteszi a kérdést: a kicsi Islam felelős az Eilat közelében megölt katonák haláláért?

A cionista terrorállamnak mindenesetre jól jött az eilati támadás, mert ismét lehet bombázni a Gézai övezetet. El lehet terelni a cionista - Feldmájer szavát kölcsönözve - közönség figyelmét a terrorállam súlyos szociális feszültségeiről, amelyek miatt tömegek tüntettek az elmúlt hetekben.

Olvasom, a palesztinok az ENSZ Biztonsági Tanácsának összehívását kérik, az Arab Liga pedig a hírek szerint rendkívüli ülésre készül. A Hamasz katonai szárnya (al-Kasszam Brigádok) bejelentette, hogy felmondja a két évvel ezelőtt önként vállalt tűzszünetet, s ellenállást hirdet a cionista erőszakkal szemben. Röpülnek is cionista területre a Gázai övezetből a házi készítésű rakéták, de ezekkel a kétségbeesett akciókkal semmit nem lehet elérni. A nemzetközi közösség hallgatólagos jóváhagyásával ismét sok palesztin esik majd áldozatul a cionista terrornak. Mint a kis Islam. Tessék csak alaposan megnézni a képeket, s tegyük fel a kérdést: ilyen képek láttán miért nem tiltakozik Németh Zsolt? Miért nem ad ki közleményt a Martonyi vezette Bem téri hitközség? Van egyáltalán lelkük a Bem térieknek? Avagy az ,,unilaterális" cionhűség már teljesen szétrohasztotta őket?

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=44347







 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tombol a Talmud népe: tegnap e
  2011-08-22 19:48:55, hétfő
 
  2011-08-19. 06:55
Tombol a Talmud népe: tegnap egy 9, ma egy 13 éves palesztin gyermeket gyilkoltak meg

Az izraeli légierő hét újabb légicsapást hajtott végre a Gáza övezetben csütörtök éjjel, "megtorlásul" az eilati összehangolt merényletekért és Askelón városa elleni rakétatámadásokért.
Az új légicsapásokban - amelyek közül legalább kettő a Hamász katonai szárnyának két kiképzőtábora ellen irányult - meghalt egy 13 éves palesztin fiú, és további 17-en megsebesültek egy palesztin egészségügyi forrás szerint.
A tegnapi támadásnak (melyről azt sem lehet tudni, ki követte el) és az azt követő tűzharcoknak nyolc izraeli halálos áldozata van. A merényletek után a Gázai övezetből kilőttek négy rakétát Askelónra, de a Vaskupola nevű izraeli elhárítórendszer elfogta ezeket.
Egy meg nem nevezett izraeli tisztségviselő szerint a merénylők a Gázai övezetből először az egyiptomi határon keresztül átjutottak a Sínai-félszigetre, és ott hatoltak be Izraelbe. Hozzátette, hogy az izraeli hatóságok már ismerték ezt a módszert. Tal Rousso, az izraeli hadsereg déli regionális parancsnoka elmondta: a "terroristák" egyik célja az volt, hogy "elraboljanak" egy izraelit, és szintén a Sínai-félsziget érintésével a Gázai övezetbe hurcolják. A merényletekben hat civil - köztük két nő -, valamint egy katona és egy rendőr halt meg. A sebesültek száma 26 - tette hozzá. Az izraeli média értesülése szerint a rendőr a merénylőkkel vívott utolsó tűzharcban halt meg.
Az izraeli légierő az első "megtorló" támadását a Gázai övezet déli részében lévő Rafah város egyik háza ellen hajtotta végre, amelyben a Népi Ellenállási Bizottságok (PCR) vezetője és több tagja tartózkodott: a támadásnak hat halottja volt, köztük a csoport vezetője, valamint annak helyettese. Helyi lakosok szerint a légicsapásban meghalt a háztulajdonos kilenc éves fia is.
Az egyiptomi hadsereg egyik tisztségviselője közölte, hogy egy izraeli rakéta megölt két egyiptomi katonát és egy rendőrt, valamint megsebesített két másikat az országnak a Gázai övezettel közös határa mentén. A rakétát a megtorló akcióban részt vevő egyik izraeli helikopter lőtte ki Rafah város fölött. Élesen elítélte az Izraeli elleni összehangolt merényletet az Egyesült Államok, az Európai Unió és külön Olaszország.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/4/83725/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzet Csövese, Nemzet Tolla
  2011-08-22 19:45:50, hétfő
 
  Nemzet Csövese, Nemzet Tolla

Egész fasza ünnep is lehetne ez az augusztus huszadika. Minden honpolgár az ízlésének megfelelő tartalommal töltheti meg államalapítástól új kenyérig, vagy egy napra válhat belőlük égi csillagszórózást élőben/tévén keresztül bámuló tátika szájú kisgyerek. Aki egy napra elfelejti, hogy ő itt a Letargikus Nagy Átlag, aki a sorsának jobbra fordulásában már alig-alig bízik. Ám a felhőtlenség egynapos luxusát sem engedik neki országának választott vezetői, akik valami megmagyarázhatatlan oknál fogva ilyenkor szenvednek közléskényszerben. Mikor éppen kussolni is lehetne.

Bizonyára nem aludtak volna jól, ha SkiccPali nem magyarázza körbe egyéves bizonyítványát a mérsékelt érdeklődéssel követett Királyi Tévében. Igaz is, haladéktalanul meg kellett tudniuk, hogy bizony a Nemzet Tollát minden támadás megerősíti, és egyetlen törvény aláírását sem bánta meg. Jó, ne elégedetlenkedjen a nyájas olvasó, hogy ahhoz esetleg föl kellett volna tudni érni ésszel az aláírtak jelentőségét, mert Pál igenis néha elgondolkodott: például a különadóról szóló törvény esetében a megfontolási időt ezredmásodpercről tizedmásodpercre növelte, és csak ezután írta alá. Amúgy meg szerinte senki nem születik elnöknek, úgyhogy ő maga minden feladatra gondosan és alázattal felkészül:Szerinte azt látják Európában, hogy "a kormány visszafogottan és tisztességgel sáfárkodik a rendkívüli felhatalmazásával". Szerintem meg nincs rajtad a szemüveg Pali, vagy a KEH-ben nem csak helyesen írni nem tudnak, hanem hangosan felolvasni sem. Ekkora Puszta Putyinozást és nekifutásból célbaköpést még nem látott az ország a III. Köztársaság fennállása óta. Azt készséggel elismerem, hogy a médiatörvénnyel kapcsolatos rettegések - eddig - nem jöttek be, de ez inkább köszönhető a Médiatanács és az MTE között létrejött társszabályozásnak, mint a jól megírt médiatörvénynek. Nem sokat javít a képen az sem, hogy rajtad lehet röhögni szabadon a sajtóban is. Igaz szeretnéd már, hogy leszálljanak rólad, de ne álmodj ébren, Pali. Majd, ha megérjük, hogy egyszer az életben feltámad benned valami aggálycsíra legalább akkor, mikor annak az alkotmányosságnak esnek neki szabóollóval, aminek te lennél az őre, és esetleg egyet nyüsszenteni is mersz. Vagy ha majd nem csinálsz magadból hülyét sorozatban, esetleg, ha egy R.I.P. táviratot képesek lesztek hiba nélkül prezentálni.

A Nemzet Tolla mellett a Nemzet Csövese sem érzi mikor kell csöndben maradni. Kövér Lászlót manapság már a józanabb és mérsékeltebb fideszesek között szokás számon tartani. Van is ebben valami, bár sokan meg azt gondolják, a hajával együtt az erejét is elvesztette, és beszunyókált a konszolidált(abb) külső nyújtotta álarc mögött. Ám ha felébresztik akkor még mindig üzembiztosan hozza a nyolcvanas években ragadt részeg csöves figurát, aki nagyot üvölt, ha leöntik sörrel egy P-Mobil koncerten.
"- Szent Istvánt országépítőként tartjuk számon a történelmünkben, ehhez képest a neobolsevisták - értem ezalatt a Horn Gyula nemzedéke utáni posztkommunista, ún. baloldali politikai generációt - országvesztő, országromboló tevékenységet folytattak, szemben mondjuk politikai örökhagyóik generációjával, akik a maguk értékrendje alapján, a maguk hasznára próbálták működtetni az államot, de valamilyen államrezon még létezett a fejükben."

Érted? És ezt így, egy levegővel hirtelen. Fussunk ennek neki, ha elsőre nem világos mi esett ki Kövér száján: a Horn utáni posztkommunisták - vagyis szerinte Gyurcsányék - rosszabbak még a politikai örökhagyóiknál is. Ők, miután ők nem a Gyurcsányék, felmentést kapnak minden rosszaság alól.

Gondoljuk át kik lehetnek ezek a politikai örökhagyók? Például Pozsgay elvtárs ugye, aki beszakadt körmű kis senkiknek nevezte az ötvenhatosokat, aki népe helyett a pártját választotta 89-ben is, az MSZP alapítója, első államfőjelöltje, és aki az Orbán kormány alkotmánykonzultánsa lehetett még idén is. Esetleg a pártállam dzsigolója, aki miniszterhelyettesi rangjából nőtte bele magát a III. Köztársaság államfői székébe? Vagy a Hazafias Népfront egykori alelnöke, aki ma alkotmánybíró? Esetleg te magad, Laci, ki az MSZMP KB társadalomtudományi és társadalompolitikai intézetének is voltál munkatársa, mellette a MISZOT alelnöke éppenpont Gyurcsány Ferenc mellett?

Értjük, hogy Gyurcsány személyétől rátok jön a szapora fosás a mai napig, azt is, hogy a kötött pulcsis brigádnak kell olyat mondani amitől Ágh Péternek is föláll. De ideje tudomásul venni, ezekkel az emberekkel a Fidesz arcvonalában számotokra a komcsizás szavatossága lejárt. Egy lusztrációs törvény hatására a kormánypárt kétharmada villámgyorsan mehetne kapálni Orbán felcsúti birtokára közéleti kivagyizás helyett. Ezért legalább az államalapítás ünnepén legyen a pofa sutba, és igyekezzetek kevesebb hülyeséget halkabban sutyorogni.

http://varanus.blog.hu/2011/08/22/nemzet_csovese_nemzet_tolla
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az olcsó állam?
  2011-08-22 19:33:19, hétfő
 
  Új autókat kapnak a kormányzati vezetők
2011. augusztus 22., hétfő 15:43 InfoRádió / MTI

Sajtóértesülések szerint a kormányzati vezetőknek jutott azokból a vadonatúj Skoda modellekből, amelyeket 600 millió forintért szerzett be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.
A Blikk úgy tudja, hogy a 97 luxusautót a miniszterek, államtitkárok és a helyettes államtitkárok között osztották ki. Az új autókra azért volt szükség, mert az állami vezetőket már régi, többéves járművek szolgálták ki, amelyek sokszor lerobbantak. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság indoklása szerint olcsóbb új kocsikat venni, mint a meghibásodott járműveket állandóan javítgatni.

Nem luxusautó
A Totalcar.hu még a beszerzés előtt megvizsgálta, melyik típus lenne a legmegfelelőbb a kormányzati flottába, és a szerkesztőség választása is a Skoda SuperB-re esett. Winkler Róbert főszerkesztő szerint a típus nem luxusautó.
A miniszterek egy része azonban - legalábbis egyelőre - nem kért a Skodákból, és inkább maradtak az eddig jól bevált hivatali autójuknál. A minisztériumi adatlapok szerint Fellegi Tamás fejlesztési miniszter továbbra is Audi A6-ossal jár, Fazekas Sándor mezőgazdasági miniszter sem hajlandó megválni a hároméves Lexusától, és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes sem ült át az új autójába, ő maradt a Skoda Octaviájában.

A honvédelmi, a belügyi és a külügyi tárca vezetői ha akarnának, sem kapnának az új ©koda modellekből, mivel ők védett személynek számítanak, és az autóikat a Köztársasági Őrezred szerzi be.

Eddig három miniszter cserélte le régi autóját az új járműre: Matolcsy György gazdasági, Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi, valamint Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter. Az államtitkárok és helyettes államtitkárok többsége már átült a Skodákba.

A kocsik többsége 200 lóerős, a gyári adatok szerint akár 236 km/órás sebességre is képesek, áruk 7 és 9 millió forint között van, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság azonban jelentős kedvezménnyel átlagosan 6,2 millióért szerezte be.

Az MSZP luxuskormányozik

Az MSZP a "luxuskormányzás" beszüntetésére szólítja fel a kabinetet azután, hogy a Blikk hétfőn megírta: a kormányzati vezetőknek jutott azokból a Skoda Superbekből, amelyeket 600 millió forintért szerzett be a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében ezt úgy értékelte: "miközben a munkanélküliséggel, az adósságválsággal, az igazságtalan egykulcsos adórendszerrel, az utóbbi miatti megszorításokkal sújtott átlagos és átlag alatti jövedelmű emberek lassan az utolsó guruló forintok után nyúlnak, a kormány a nagy spórolás jegyében 600 millió forintért közel 100 luxusautót gördít le saját magának".

Véleménye szerint bár Orbán Viktor 2010 májusában gépkocsi-, bútor- és telefoncserestopot ígért a közszférában, a kormány most mégis újabb luxusautó-beszerzés hajtott végre, jelezve: "a Fidesz az elhibázott gazdaságpolitikája miatt egyre mélyebb gazdasági és társadalmi válságban sem mond le a saját luxusáról".

Szabó Gergő


http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-452295
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A célkeresztben Érpatak
  2011-08-22 19:21:08, hétfő
 
  Balogh Gábor: A célkeresztben Érpatak

2011, augusztus 18 - 18:34

Érpatakon kiderült, hogy a megoldás igenis piszkosul egyszerű: a törvényeket be kell tartatni, sőt, az igazi botrány, hogy be is lehet tartatni. És, ha ez országosan is nyilvánvalóvá válik, akkor az irdatlan pofon lehet a politikai elitnek.

Dörögnek a médiaágyúk, a ballib médiaarzenál egyre több ütege veszi tűz alá a kis szabolcsi községet, különösen annak polgármesterét, és vezetési módszereit. Bevetették már a liberális nehéztüzérség Kövér Bertáját, az Indexet is. A hírportál videóriportot, és szokásos tendenciózusságot megbízhatóan hozó összeállítást is közölt az érpataki modellről, és annak ,,veszélyeiről".

Orosz Mihály Zoltánt 2008-09 körül kezdte felfedezni a hazai nyilvánosság, tavaly óta pedig bizton állítható, hogy benne van a Top 10 legismertebb magyar településvezető között. Az a fajta ember, akinek egy normális országban nem szabadna híresnek lenni. A ráirányuló reflektorfényt ugyanis egy olyan ténynek köszönheti, amellyel már közepesen fejlett harmadik világbeli országokban sem lehet belépőt váltani a politikai celebek közé: egyszerűen rendet tart a falujában. Hogy ez szenzáció, az önmagában súlyos látlelet a XXI. századi Magyarországról.

Mi hát Érpatak szörnyű vétke? Ami azt illeti, több is van neki. Legelőször is, amit az Index írása is kiemel: ,,a megoldást a szociális és jogvédő szakma szerint nem a kalapáccsal dolgozó érpataki modell jelenti, hanem olyan összetett módszertanok, amelyek készen állnak, és használhatóságukat számos példa bizonyítja."

Tiszta beszéd ez, csak tudni kell belpestiül. Aki nem a sokmilliós kormányzati és uniós projektekből születő, a valósággal köszönőviszonyban sem álló, viszont jó sok idegen szót, és bonyolult, csak alkotójuk által látható összefüggést tartalmazó ködszurkáló ,,szociális koncepció" alapján képzeli el a táradalom anyagi és erkölcsi legalján élők ,,integrálását" - nos, az kalapácsos fasiszta. Akkor is, ha e nagyívű, bölcsészíróasztalok mögött fogant elképzeléseket igazoló ,,számos példa" legfeljebb egy másik - legális tudatmódosító szerekkel elérhetetlen - dimenzióban létezik. Akkor is, ha a ,,kalapácsos ember" módszere ezzel szemben működik - sőt, csak akkor igazán!

Orosz Mihály Zoltán aránylag kevés rangos ajrópai szaklapban közlésképes, ám annál hatékonyabb módszere - tudniillik, hogy a bűnözést, az egzisztenciális és szellemi nyomort nem ,,megérteni" kell, hanem visszaszorítani, a munkanélkülieket pedig nem eltartani kell, hanem visszavezetni a munka világába - ugyanis roppant veszélyes. No, nem a helyi lakosságra, hanem sokkal inkább azokra, akik jó kétszáz kilométerre tőlük egyetemi professzori és docensi irodákból mondták meg eddig, hogy mi a gond - náluk. Ha ez a modell országosan elterjed, az alapjaiban veszélyezteti az elmúlt két évtizedben kialakult, s egy szűk ultraliberális körnek kiváló megélhetést, hazai és nemzetközi szakmai babérokat szerző nyomorbizniszt. Ha a kisebb és nagyobb települések vezetői végre komolyan véve kötelezettségeiket és törvényi felhatalmazásikat elkezdenek rendet tenni, akkor ez a jól jövedelmező üzletág súlyos válságba kerülhet. Akkor bizony jóval alacsonyabb kereslet ígérkezik a kellemes, kedélyes pálinkázásokkal és párás szemű szörnyűlködésekkel (,,hogy lehet így élni?", ,,kijönnek ennyiből, ennyien?", ,,hát senki sem segít maguknak?" és egyéb közhelyek) tarkított két-három hetes vidéki szociálszafarik közben született épületes tanulmányokra, felmérésekre, és dokumentumfilmekre.

Van azonban ennél nyomósabb indoka is annak, hogy a karakán polgármester a médialövegek irányzékába került. Ez az ok pedig egy jóval arrébb található, ám a régi Érpatakhoz nagyon is hasonló gondokkal küszködő település: Gyöngyöspata. A Heves megyei faluban július 17-én tartott előrehozott polgármester-választáson ugyanis a Jobbik jelöltje, Juhász Oszkár nyert - s ő épp az érpataki modellt jelölte meg a kitörés útjaként. Innentől fordult meg a tendencia, ekkortól vált a kuruc.info-tól a Demokratán át a Hírszerzőig addig mindenhol csak elismerő sorokkal illetetett Orosz Mihályból liberális közellenség.

No, most, ha ez a történet Gyöngyöspatán is működni fog - és nem sok okunk van azt feltételezni, hogy nem fog - akkor lesz csak igazán nagy riadalom a Jókai utcától a Bajcsy-Zsilinszky úton át a Lendvay utcáig minden bal-zöld-meg jobbliberális pártszékházban. Azt ugyanis jobbára már az Instant Café-ban is ciki állítani, hogy a Jobbik pusztán habzó szájú nácirasszisták gyülekezete, akik hobbiból cseszegetik a békés bodzaszedőket. Az a suttogó propaganda azonban eddig egészen hatásos volt, miszerint ,,jó, persze, sok mindenben igazuk van, de a megoldást ők se tudják, nem olyan egyszerű az".

Márpedig Érpatakon kiderült, hogy igenis piszkosul egyszerű: a törvényeket be kell tartatni, sőt, az igazi botrány, hogy be is lehet tartatni. És, ha ez országosan is nyilvánvalóvá válik, akkor az irdatlan pofon lehet a politikai elitnek, amelynek puszta léte is azon a ki nem mondott konszenzuson alapul, amely nagyjából úgy foglalható össze: ,,mi ugyan szarul csináljuk, de úgyse lehet ezt jobban".

Érpatak pedig azt üzeni, hogy lehet. És ez az üzenet minden olyan településsel, amely átveszi és sikerrel alkalmazza Oroszék módszereit, csak erősödni fog. Ezért akarják már most belé fojtani a szót...

Balogh Gábor


http://barikad.hu/balogh_g%C3%A1bor_c%C3%A9lkeresztben_%C3%A9rpatak-20110818
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.