Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
A Tündér- tó titka - mese
  2011-08-27 23:00:14, szombat
 
  A Tündértó titka
Szerző ismeretlen

A Duna mentén, Szigetközben, Csallóközben minden faluban mesélik a öregek, hogy valamikor tündérek éltek itt a szigeteken. Nagyon jó világ volt még akkor, Aranykertnek is hívták ezt a vidéket. Cikolasziget határában, a Vörösfüzesen van egy régi medermaradvány, a nép Tündértónak mondja. Partját sás, nád szegélyezi, közte vízililiomok pompáznak, s a víz tükrén tündérrózsa nyílik. Azt tartják róla, hogy itt volt régen a tündérek palotája. Csillogott-villogott a víz színén, ha rásütött a nap, mert még a zsindelye is aranyból volt.
Egyszer aztán megromlott a világ. Háborúk jöttek, az emberek gyilkolták egymást, így a tündéreknek nem volt maradásuk. Elköltöztek innen messzire. De az itteni embereket szerették, ezért ajándékot hagytak itt nekik.
Azt mondják, hogy a hajukból lett az arany a Dunában, a palotájuk helyét pedig megbabonázták. Azt hagyták az itteni emberekre, hogy aki lány Anna napját követő holdtölte éjjelén megfürdik a Tündértó vizében, az szebb lesz, egészségesebb lesz, mint volt, és azé a legényé lesz, akit szeret. Nos, azóta minden nyáron kijártak sokan lányok, hogy megmártsák magukat a Tündértó vizében.
Ágnes csúnya lány volt. Piszle-poszlának csúfolták a vele egyidősek, olyan hitvány, vékonyka volt a lelkem. Nagyon fájt neki a csúfolkodás. Szeretett volna ő is olyan lenni, mint a többiek, szép, vidám, mindenkivel barátkozó. De az emberek nem vették komolyan, csak élcelődtek vele még a legények is.
Különösen Pista, a szomszédék fia, aki nagyon tetszett neki, és úgy szerette volna, ha legényes napokon hozzájuk is átjött volna beszélgetni. De mindig csak üldögélt otthon, nem kereste fel senki. Így következett el a Anna napját követő holdtölte ideje. A lányok minden este lesték a holdat, mikor kerekedik ki a képe, és súgtak-búgtak, hogy bizony megmártják magukat a Tündértó vizében. Ágnest is csalták, de hozzátették: kár kimennie, rajta az sem segít. Nem is mert velük tartani. Lefeküdt, de mikor hallotta az ablakuk alatt elsuhanó lányok lépteit, fölkelt, és kiosont a házból. A tornácon sírdogált.
De egyszer csak gondolt egy nagyot: azért is megfürdik a Tündértó vizében! Dacosan dobbantott egyet a lábával, és futni kezdett kert alul a Duna felé. Egyedül akart maradni, nehogy kinevessék a többiek. Eloldotta ladikjukat, és átevezett a Vörösfüzesre. A lányok már vidáman lubickoltak a vízben. Ágnes egy bokor mögül vetette magát a vízbe ruhástul, szégyellt levetkőzni. Mély volt a víz. Egy-két karcsapással úszni próbált, de lábára tekeredett a hínár. Hiába kapálódzott, húzta lefelé, nem tudott tőle szabadulni. Kétségbeesetten kiáltott segítségért.
Meg is fulladt volna, ha nem ér oda éppen idejében Pista, aki hazafelé tartva hallotta a szomszédból Ágnes sírását, és látta, hogy egyszer csak nekiszalad a Dunának. rosszat sejtve utána indult. Nem teketóriázott, beleugrott a vízbe, és kihozta a fuldokló lányt. Ahogy Ágnes magához tért, és rányitotta szemét, csodák csodája, Pista szépnek látta. Rámosolygott, és úgy vitte a haza.
Megfogant a Tündértó titka. Eljárt hozzájuk a legényes napokon, és megszerették egymást. Nemsokára megtartották a kézfogót, aztán a lakodalmat is, és boldogan éltek, míg meg nem haltak.


 
 
1 komment , kategória:  versek  
Ne Szóljon Meg Senki
  2011-08-27 22:43:18, szombat
 
  Ambrus Kyri - Ne Szóljon Meg Senki (1966)

Videó link
Link

Még több dal is találhtó


Az igazság mindig fáj, tudod.
Az igazság most is fáj, tudod.

Ne szóljon meg senki, ne dobjanak követ rám,
(az igazság, ugye neked is fáj)
az életben tévedni nem szabad sosem tán.
Hát tévedtem, mi kell még,
Nem szégyenlem ne is kérd.
S ha elhagynál ezért, akkor se zokognék,
sose zokognék.

Ne szóljon meg senki, ne mondj semmit te sem még,
(az igazság, ugye neked is fáj)
nem történt oly bűn, amit jóvá ne tehetnék,
(az igazság, ugye neked is fáj)
most itt vagyok, örülj hát,
mert ebből is tudod már,
hogy kettőtök közül kedvesebb te voltál,
s az is maradnál.

Tudom, hogy előbb-utóbb boldogok leszünk még,
nálam jobban senkit se szeretnél,
s nem hiszem, hogy tévedni találnék,
többet érek, mint ezek olyan rég.

Remélem, hogy rájöttél nem vagyok gyerek már,
ugye, te is látod, hogy hibáztál?
Végre minden bíztató úton jár,
s behunyt szemmel bízhatom magam rád.

Ne szóljon meg senki, ne mondj semmit te sem még,
(az igazság, ugye neked is fáj)
az életben tévedni, oly sokat fogunk még,
(az igazság, ugye neked is fáj)
de itt vagyok örülj hát,
mert ebből is tudod már,
hogy kettőtök közül kedvesebb te voltál,
s az is maradnál.

Remélem, rájöttél, hogy nem vagyok gyerek már,
ugye, te is látod, hogy hibáztál?
Végre minden bíztató úton jár,
s behunyt szemmel bízhatom magam rád.

Ne szóljon meg senki!
Ne szólj semmit te sem hát!
(az igazság, ugye neked is fáj)

 
 
0 komment , kategória:  Dal szövegek és videó  
Siófok tóparton új lakások
  2011-08-27 21:38:03, szombat
 
  ...... ........







A siófoki ingatlanok 2 épületben helyezkednek el: a "D5" jelű épület 27, míg a "D6" jelű épület 29 lakásos - mindkettő középfolyosós rendszerű, minden lakáshoz gépkocsi-parkolóhely biztosított. A siófoki ingatlan mindkét épülete négyemeletes, lifttel felszerelt; a "D5" jelű épület földszintjén tároló helyiségek találhatóak. A lakások 47-96 nm alapterületűek, minden lakásban beépített konyhabútor található elektromos tűzhellyel és rozsdamentes mosogatóval, mosogatógép csatlakoztatási lehetőséggel. A telefon-hálózat ISDN szolgáltatásra alkalmas, végponttal minden szobában. A kábel-TV hálózat kiépített, végpontok a szobákban találhatók. Az ingatlan ablakait a redőnyökön kívül rovarhálók is védik.
Az ingatlan körülkerített; távirányítós kapubehajtója a Beszédes József sétányról, személykapu pedig mind a sétány, mind a Balaton felé nyílik. A közlekedők és a teraszok fagyálló burkolatot kaptak, az épületek köré díszkert és parkoló létesült. A terület parkosított, automata locsolóhálózattal van ellátva. A kert padok elhelyezésével pihenőtérként is funkcionál. A terület további részei díszkertként vannak kialakítva. Az eladó lakások kulcsrakészen várják gazdájukat..
Az ingatlanok festői panorámájúak: a Balaton-felvidék balatonalmádi, csopaki és balatonfüredi területei figyelhetők meg a teraszokról, erkélyekről. Az ingatlanok kiváló elhelyezkedése miatt ezen tájak autóval és komppal könnyen megközelíthetők.
...... ......



Érdeklődni:
+36 20 944 0516
Katona Tamás | tkatona@otpingatlan.hu
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Incitől fagyi és üditő
  2011-08-27 20:44:08, szombat
 
  ...... .....



...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Lapu Gizellától kaptam
  2011-08-27 20:28:55, szombat
 
  Hullám lovas
...... ........



Villám a város fölött
...... ............



Tengeri öböl
........

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Finom fagyik Lapu Gizellától
  2011-08-27 20:24:56, szombat
 
  ...... ..........



...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  blog partik  
Kányádi Sándor: Kánikula
  2011-08-27 20:11:09, szombat
 
  Kányádi Sándor: Kánikula /Jaskóné, Marikától kaptam


Kutyameleg, kánikula,
nyelvét kiveti a kutya,
budákol, a tűző, heves
nap elől árnyékot keres.

De alighogy hűvösre lel
s leheverne, költözni kell:
falja az árnyékot a nap,
s az ebbe is beleharap.

Pillognak a récék, libák,
nem csinálnak most galibát;
kiapadt a kicsi patak,
mint a cérna, kettészakadt.

Itt-ott ha még van is, ami
víznek mondható valami,
odamennek a bivalyok,
s kimártják a kis patakot.

Egyedül egy árva csacsi
hangját lehet csak hallani,
megereszt egy bátor iá-t,
esőért az égre kiált.
 
 
0 komment , kategória:  Versek, képek nyárra  
Foci fesztivál - Telki
  2011-08-27 19:54:36, szombat
 
  Magyar - Ex.szovjet 1986-os csapatok barátságos találkozója
Eredmény 5:5 a kétszer 30 perces meccsen.

.......


Az 1986-os mexikói világbajnokságon a Szovjetuniótól elszenvedett 6-0-ás vereség 25. évfordulóján újra összeáll az eddigi utolsó magyar nemzeti tizenegy, amelyik kivívta a vb-részvételt.
Az 1983 és 1986 között szép sikereket elért magyar válogatottra emlékezzünk, amely többek között olyan csapatokat győzött le, mint Hollandia, Németország és Brazília" ez volt a mottója a mexikói világbajnoki összecsapás 25 éves évfordulójára megtartott magyar-szovjet gálamérkőzésnek.
Az iram természetesen nem emlékeztetett a negyedszázaddal ezelőtti meccsre, ám a két együttes szerelése és a meccs kezdete egyértelműen 1986-ot idézte. Akárcsak egykor Irapuatóban, úgy ezúttal is mindössze két percet kellett várni az első szovjet gólra. Ezúttal azonban nem Jakovenko, hanem Belanov szerzett vezetést a vendégeknek
Az akkori szovjet henger a szurkolók nagy örömére most elmaradt, Détári Lajos és Bognár György pedig több ízben legszebb napjaikra emlékeztető megoldásokat mutatott be. Bár a magyar csapat egyszer sem vezetett, a hajrában 5-5-ös döntetlenre mentette a meccset. A két együttesből a két legnagyobb név, Belanov, illetve Détári emelkedett ki, mindketten háromszor találtak a hálóba. A találkozón az 1986-os magyar vb-keretből 12-en, a szovjetből kilencen léptek pályára.
- Az ex-szovjet játékosok véleményét a magyarországi meghívással kapcsolatban Alekszandr Bubnov fogalmazta meg a legfrappánsabban: "le vagyunk nyűgözve attól, hogy a magyarok szembe mernek nézni a múltjukkal, s ebben van futballjuk felemelkedésének záloga".


- Én megnéztem a mérkőzést. Jó érzés volt látni a 60 év körüli régi focista játékosok mosolyogva, baráti hangulatban játszottak. A bíró sárgalapot nem adott, helyette a szabálytalanságot elkövető játékos 3 fekvőtámaszt csinált. Buzánszky rugta a tiszteletbeli kezdő rugásokat. Détári 3 gólt lőtt.
Buzánszky Jenő






Détári nyilatkozata:
Kicsit mintha hősök lennénk
Videó link
Link

 
 
0 komment , kategória:  Magyar foci  
Verses kép Zsuzsától
  2011-08-27 09:23:20, szombat
 
  ...... .....

 
 
1 komment , kategória:  Verses képek  
Uram! Add nekem a szeretet
  2011-08-27 09:21:55, szombat
 
  ........

 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2011.07 2011. Augusztus 2011.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 351 db bejegyzés
e év: 4538 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4461
  • e Hét: 10262
  • e Hónap: 43416
  • e Év: 277163
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.