Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
BÁR ÍGY LETT VOLNa!
  2011-09-14 22:48:20, szerda
 
  BÁR ÍGY LETT VOLNA!

A Lenin-kép előtt

Rendszerváltás idején a párttitkár odamegy a falon lógó Lenin-képhez.

- Iljics, Iljics, mi lesz most velünk?

- Mi lenne - válaszol a kép -, engem leakasztanak, téged meg fel...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tennél Te az adott helyzet
  2011-09-14 22:36:18, szerda
 
  Mit tennél Te az adott helyzetben?

2011.09.14. 21:00


1. Először megvédték az ÁSZ függetlenségét - és Domokos Lászlót nevezték ki az élére

2. Aztán a Köztársasági Elnök választásánál - Schmitt Pál 7 év után visszavette a függetlenségét (Schmitt aztán megvédte a magyar nyelvet)

3. Megvédték az Ügyészséget - és Polt lett a Főügyész

4. Az OVB is függetlensége is meg lett védve - saját embereikkel

5. Megvédték a közmédia függetlenségét - színfideszes lett a médiahatóság

6. Megvédték az egészségügyet - 2000 ápoló és orvos mondott fel az idén

7. Megvédték a közszolgákat is - most már indoklás nélkül rúghatók ki

8. Megvédték a foglalkoztatást, és a falvak postáit, iskolákat, pedagógusokat meg a bezárt szárnyvonalaikat is

9. Megvédték az Alkotmánybíróság szuverenitását - Taláros lett Stumpf, Balsai és Szalay Péter is

10. Megvédték a Költségvetési Tanácsot - Kopitsék nyugodjanak békében

11. Megvédték a magánnyugdíjpénztárakat - befizetéseinknek már jövőre bottal üthetjük a nyomát

12. Megvédték a bíróságok függetlenségét - megszűnik az önigazgatásuk

A Fidesz most épp az országot készül megvédeni...

Majd rövidesen a bankbetétjeinket is?

Mit tennél te az adott helyzetben?


Kommentek:

-Kivándoroltam
Külföldi bankszámlát nyitottam


-findex.hu-t olvasnék, mert azt is megvédték az idegen betolakodóktól. Hinni kell srácok és nem csak a templomban.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/09/14/mit_tennel_te_az_adott_helyzetben#c14460 741

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány erkölcsi hulla, Orbá
  2011-09-14 22:27:19, szerda
 
  Gyurcsány erkölcsi hulla, Orbán haldoklik?

Sebők János bullet 2011. szeptember 14. 09:10
Frissítve: 13 órája

Hatalmi helyzeténél fogva persze az akaratát, egyéniségét, értékrendjét, gondolkodásmódját, jellemét ráerőltetheti az országra, a pártjára, a frakcióra, a kormánypártokra, a szavazóira, de politikusi mítoszával, a személyéhez kapcsolódó várakozásokkal, csodavárásokkal alighanem leszámolhat. Ha ugyanis Gyurcsányból erkölcsi hulla lett, akkor a Wikileaks-táviratok nyilvánosságra kerülése után Orbán Viktor legalábbis haldoklik.

A hazudozás kódolva van a politikában. A magyar politikában különösen. Gyurcsány Ferenc ezt 2006-ban maga tárta fel az őszödi beszédében, Orbán Viktort most a WikiLeaks-táviratok leplezték le. Kérdés, ez elég-e ahhoz, hogy politikai ellenfele után ő is menjen a süllyesztőbe?

A részletek már jól ismertek. Orbán többször is fontosnak tartotta kihangsúlyozni az üzleti és diplomáciai partnerei előtt, hogy ,,ne figyeljenek arra, amit azért mondok, hogy megválasszanak", illetve ,,hagyják figyelmen kívül, amit mondok", ami lefordítva azt jelenti, hogy az érintettek ne vegyék komolyan a retorikáját, a választási ígéreteit, a kampánybeszédeit, mert ezek bár politikusi munkássága részét képezik, de nem feltétlenül esnek egybe a Fidesz, illetve az ő konkrét terveivel.

Magyarázhatjuk e szavakat sokféleképpen, de lényegében ez nyílt beismerése annak, hogy Orbán maverick politikusként (,,politikai hamisjátékosként") kettős beszédet használt politikai-választási céljai elérése érdekében, félrevezetve, becsapva, átverve - ahogy tetszik - a szimpatizánsait, a szavazókat, a magyar közvéleményt éppúgy, mint a nemzetközi partnereit. Ezt a Fidesz-körökben régóta alkalmazott gyakorlatot Urbán László egykori pénzügyminiszterjelölt 1998-ban egyértelműen megfogalmazta, amikor elkotyogta, hogy egy dolog a kampány, s más dolog a kormányzás, amibe bele is bukott, hiszen megszegte a hallgatás törvényét, s erre nem volt bocsánat.

Hatalomra kerülése után a Fidesz már nélküle folytatta a magyar politikai életben mindinkább eluralkodó gyakorlatot (Hazudj, csak rajt ne kapjanak!). Majd az első Orbán-kormány leváltását követően a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány alatt az MSZP is hazudott éjjel, és hazudott nappal, ami az új évezredben oda vezetett, hogy a politikai elit végletesen elszakadt a szavazóitól, a valóságtól, s kormányzásával elindította a lejtőn az országot, s annak polgárait.

Gyurcsány - felismerve ennek a politikának a végzetes következményeit - 2006 májusában, a választási győzelem után (az ellenzékkel egymásra licitálva ekkor is fűt-fát ígértek a választóknak) önként állt ki a szocialista frakció elé, hogy aztán a beszéd szeptemberi kiszivárogtatása után céltáblája legyen annak az Orbánnak, aki egyrészt tévévitájuk után csak egy ütős visszavágási alkalomra várt ("Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed"), másrészt nyilatkozataiban következetesen tagadni kezdte, hogy ő valaha is hazudott volna.

A CNN-nek szeptemberben mondta azt, hogy soha nem hazudott a magyar embereknek, a Die Weltnek pedig október 23-án nyilatkozta azt, hogy politikusként még soha nem hazudott, mert ,,egy politikus számára az jelenti az egyetlen alapot ahhoz, hogy a közéletben maradhasson. A választók, illetve a közvélemény félrevezetése olyan dolog, amit soha nem lehet elfelejteni." S ezt el is hitték neki, ahogy jellemének foltjait (,,Ne mi kapjuk a legtöbbet!"), politikusi kanyargásait (liberalizmustól a populizmusig) sem kifogásolták.

Orbán azokban az őszi hónapokban nyilvánvalóan politikai tőkét igyekezett szerezni riválisa ,,hazugságbeszédéből". A Die Weltnek adott interjúban is kihangsúlyozta, hogy a miniszterelnök beismerte, tudatosan becsapta a választókat. ,,Ilyen cselekedetek után egy miniszterelnök egyetlen nyugati demokráciában sem maradhatna hatalmon... Le kell mondania. - hangoztatta, mert - ...ez nem politikai, hanem erkölcsi kérdés...A magyarok nem akarnak egy olyan rendszerben élni, amely hazugságokon alapul. Az emberek egy tiszta és átlátható politikát akarnak."

*

A nyilvánosságra került követségi jelentéseket olvasva - ha következetes - most Orbánnak is le kellene vonnia a konzekvenciákat, illetve az ember azt gondolná, hogy a képmutatás, a cinizmus, a kettős beszéd nyilvánosságra kerülése után a közvélemény, a médiumok, az ellenzék ebben a válságos helyzetben ismét hiperérzékenyen reagál a miniszterelnök távozását követelve. De nem ez történik!

A magyar politikai elitet leleplező WikiLeaks-táviratok közlése után elemi felháborodás alig, meghökkenés és tanácstalanság annál inkább tapasztalható. Gyurcsány beszédének kiszivárogtatása után 2006 októberében utcai zavargások törtek ki, a tv-székházát felgyújtották, a közbeszédet, vitákat Gyurcsány lelepleződése uralta, aki aztán nem sokkal később bele is bukott az öszödi beszédébe, s politikai karrierje is véget ért, alighanem véglegesen. Orbán lelepleződése viszont alig váltott ki érdemi reakciókat. Az ellenzék előállt a kötelező dörgedelmekkel, a médiumok pártállástól függően foglalnak állást (jobboldalon bagatellizálva az ügyet), a közvélemény ingerküszöbét pedig alig érik el a közlések, amelyek a magyar politikai elit romlottsága mellett, a mostani, demokratikusnak mondott hatalomgyakorlásra is súlyos árnyékot vetnek.

Mindez persze nem változtat a tényen, hogy Magyarország legbefolyásosabb embere (az ember, aki soha nem hazudott) mégis csak lelepleződött, s neki is Pinokkió orra nőtt. Szíjjártó ugyan ezt az ügyet is megpróbálta ,,elkenni", közölve, hogy "az amerikai szórakoztatóipar napról napra megjelenő újabb és újabb fejezeteivel nem kívánunk foglalkozni", mert szerinte "az ilyen esetek csak arra jók, hogy az amerikai diplomáciát abszurd és komolytalan színben tüntessék fel".

Ez belföldi használatra megint csak hatásos parasztvakítás lehet a Fidesz-híveknek, ám a közvélemény bizonytalankodókból álló részében alighanem tovább rombolja az Orbán-mítoszt, s a külföld szemében is tovább erősítette Orbán elszigetelődését, illetve semmibe vételét. Orbánt - ezt a WikiLeaks-táviratokból is kiderül - a Nyugat korábban ellenzéki pártvezérként is ,,beárazta", s most kormányfőként is folyamatosan beárazza. Hogy milyen eredménnyel, azt a magyar diplomácia ,,sikerei" jól mutatják.

Orbán jelenleg még stabilan kézben tartja a pártját, a frakciót és híveinek egyre csökkenő táborát is. Az ország számára azonban nemzetközi szereplése, annak megítélése már terhet jelent, ezt uniós elnökségünk felemás megítélése, illetve az ország nemzetközi elszigetelődése világosan jelzi. Most a WikiLeaks-táviratok nyilvánosságra kerülése is megerősíti, hogy az ország érdekei szempontjából Orbán személye, habitusa, politikája, gazdaságpolitikája erősen kontraproduktív. Ezért most már nem csak az a kérdés, hogy melyik minisztert, vagy államtitkárt cserélik le, hanem az is, hogy a magát utcai harcosnak tituláló Orbánnak nem kellene-e ezzel a Pinokkió orral háttérbe vonulnia?

Gondoljunk csak bele: ezentúl Orbán minden hazai és külföldi szereplése, kijelentése, ígérete, állásfoglalása mögött ott lesz a kérdőjel: ez most blöff, átverés, hitegetés vagy tényleg komolyan gondolja, amit mond? S a vezéralak mögé képzeljük el a tablót is. A rendszer által mára ,,kitermelt" elitet, a parlamenti patkó jobb és baloldalán ücsörgőket, a mamelukokat, a holdudvart, a klientúrát, az ellenzéket. Momentán ez a választék. 1998 óta - váltógazdálkodásban - ez az elit irányítja, uralja, s ,,vakítja" az országot kölcsönösen leleplezve egymást. A kiesők (MDF, SZDSZ, Kisgazdapárt, MIÉP) mellett 2011-re maradt még két-három leamortizálódott vagy éppen leamortizálódó ,,nagynevű" csapat, s az első osztályba feljutó kiscsapatok, egyelőre jelentéktelen és/vagy piacképtelen politikai erők. Csoda, ha ilyen a színvonal, ha idáig jutott az ország? S a parlamenten kívül? Egyelőre - alternatívaként - harmadik út, más erkölcsiséggel felvértezett politikai erő nem mutatkozik, ami jelzi, hogy a következő években is a kiábrándító lehetőségek közül választhatunk.

*

Az ország balsorsa, hogy egyelőre Orbán volt az utolsó esély. S a WikiLeaks-táviratokban nyilvánosságra került részletek ellenére marad még a remény, hátha változik valami. Hátha ,,megvilágosodik", mint Gyurcsány Öszödön. Csakhogy a nyár végén és az ősz elején eddig kiábrándító tényekkel szembesülhettünk. Orbán nem korrigál, nem visszakozik, nem helyesbít, pofonokat, sallerokat, kokikat osztogat, korábbi ígéreteivel szembe megy (egykulcsos adó), nem nevezi nevén a valóságot (nem megszorít, átstrukturál), ragaszkodik a nyilvánvalóan ,,elkúrt" dolgaihoz.

Hatalmi helyzeténél fogva persze az akaratát, egyéniségét, értékrendjét, gondolkodásmódját, jellemét ráerőltetheti az országra, a pártjára, a frakcióra, a kormánypártokra, a szavazóira, de politikusi mítoszával, a személyéhez kapcsolódó várakozásokkal, csodavárásokkal alighanem leszámolhat. Ha ugyanis Gyurcsányból erkölcsi hulla lett, akkor a Wikileaks-táviratok nyilvánosságra kerülése után Orbán Viktor legalábbis haldoklik. Nem hiteles ember többé, ezért - követve a Die Weltnek általa megfogalmazott elvárásokat - be kellene adnia a lemondását, s át kellene adni pártjában a kormányrudat egy kevésbé utcai harcos felfogású, hitelesnek tartott politikusnak. Ez volna most az ország érdeke.

Félő azonban, hogy erre nem kerül sor, hiszen ő hosszú távra akarja bebetonozni a hatalmát, s erre a WikiLeaks-táviratok egyike is utal. Orbán az amerikai nagykövettel 2007 júniusában folytatott beszélgetése egy pontján "félig, de csak félig viccelve" azt mondta, hogy "2014 után nem fogunk tudni veszíteni". S ennek a kijelentésnek mára súlyos következményei vannak. Orbánnak legyen 2011-ben bármekkora Pinokkió orra is, nem akar veszíteni. Hatalmát, rendszerét ennek a célnak az érdekében alakítja ki. S nem vonatkoztatja magára a más politikusokkal kapcsolatosan megfogalmazott premisszáit sem. Nem változtat, de nem is áll félre, s az iránt sem hagyott kétséget, hogy a továbbiakban sem hagy fel a kétszínű beszéddel.

Lovasberényben, a kihelyezett kormányülésen az origo tudósítójának kérdésére, hogy valóban elhangzottak-e bizalmas beszélgetéseken azok a kijelentések, amelyeket a Wikileaks-en publikált táviratokban az amerikai nagykövet neki tulajdonít, és ha igen, akkor ez azt jelenti-e, hogy nem mondott igazat a kampányban, azt felelte: "Most is azt mondom külföldi diplomatáknak, hogy ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek: amit csinálok". Vagyis amíg Gyurcsány azt mondta Őszödön, hogy nem hazudhatunk tovább, Orbán Lovasberényben azt üzente - kitérve a konkrét válasz elől -, hogy továbbra is mást mond és mást cselekszik.

S amíg ő van kormányon, addig ezeket a kijelentéseit külföldi partnereink az ország megítélésébe is ,,beárazzák".

http://hirszerzo.hu/publicisztika/20110914_pinokkio_orr_kormanyzas#utm_source=hsz _daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_09_14&utm_content =top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Más kárával a csalánt verni...
  2011-09-14 22:14:58, szerda
 
 

Orbán Viktor bejelentése alapján a jelenlegi 77-ről 73 százalékra csökkentik ősszel az államadósságot. A mintegy 4 milliárd eurós adósságcsökkentésből 3 milliárdot a valutatartalékból, 1 milliárdot a nyugdíjrendszer átalakításával az államhoz került külföldi részvényekből fedeznek.
Tehát a termelés eredményéből, magyarul: nyereségből egyetlen petákot sem törleszt pártunk és kormányunk. Ezeket a pénzeket a következő kormányoknak vissza kell pótolni. Ez igazán nem nagy tett!!! Más kárával a csalánt verni...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A mártír, a spanok és a gyerek
  2011-09-14 22:12:39, szerda
 
  A mártír, a spanok és a gyerek

Akárhogy is nézzük, ez tökéletesen megkomponált előadás volt. Látszott, hogy a színész nagyon készült a szerepre. Látszott, hogy a performansz minden percét előre eltervezte a pulpitusra való fellépéstől egészen a végső lelépésig. Az eleje és a vége között pedig ott volt az előre bemagolt beszéd, aminek az előadásmódját és a fordulatait, ha a pojácaság oktatási anyag lenne, az iskolákban kellene tanítani.

Elcsukló, remegő hang, néha szinte sírásra görbülő száj, aztán hirtelen harag, fenyegetés és fölényeskedés. Majd a végén, a szavazáskor a teátrális kivonulás. Az egész egyszerre röhejes és szánalmas. Olyan igazi gyurcsányos. A főhős, bár néha úgy tűnt, hogy kissé megijesztette a szerep, azért beleadott mindent, mindent, ami a sajátja, mindent, amitől egy jóérzésű ember egyszerűen elokádja magát.



[Gyurcsány felszólalása 8:00-tól]

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/09/martir-spanok-es-gyerek.html

A kivonulással és a szavazás eredményének kihirdetésével azonban még nem ért véget a nagy szappanopera aktuális része, hisz ahogy azt már az elmúlt években megszokhattuk, egy ilyen fontos epizód kapcsán a felvilágosult demokraták nyíltszíni ajvékolása finálé gyanánt még mindenképpen várható volt.

És nem is kellett csalatkoznunk most sem.

Tegnap már meg is jelent a magukat természetesen független értelmiségieknek nevező megélhetési rettegők ,,El a kezekkel Gyurcsánytól" című közleménye:

,,A demokrácia kiüresített díszletei között ma új önkényuralom épül, a magyar társadalom megint a félelemmel ismerkedik. Úgy tűnik, a hatalom birtokosai bármit megtehetnek. Kényük-kedvük szerint hozhatják a törvényeket; maguk alá gyűrhetik a sajtót, csorbíthatják a jogainkat, elkobozhatják a tulajdonunkat, elvehetik még a szabadságunkat is. Börtönbe csukhatnak bárkit - mindenekelőtt politikai ellenfeleiket.

Gyurcsány Ferenc ellen koncepciós eljárás folyik. A vád koholt, a büntetőeljárás nem az igazságot, hanem a hatalmat szolgálja. Ilyen eljárásra a Rákosi-korszak és az ötvenhatos forradalmat követő megtorlás óta nem került sor. Az utolsó perbe fogott magyar kormányfő Nagy Imre volt."

Az egész álszent parlamenti színjátéktól egy pillanatra eltekintve, azért van abban valami erősen gyomorforgató, amikor ávós fattyak és régi MSZMP-és elvtársak hirtelen erkölcsi magasságokba emelkedve beszélnek koholt vádakról, koncepciós perről és megtorlásról. Amikor az elmúlt évtizedek hazaáruló liberálisai aggódnak a sajtószabadságért, a jogállamért.

Persze most sokan mondhatnák, hogy miért lepődök meg, miért háborodok fel még mindig ezen, amikor ez a műsor megy már hosszú, hosszú évek óta. Igen, ez így van. De akkor is. Emellett a gátlástalanság és pofátlanság mellett akárhányszor is szembesült már vele az ember egyszerűen nem lehet szótlanul elmenni. És nem lehet elégszer feltenni a kérdést sem: vajon mikor fog végre eltűnni az a mocsok a magyar közéletből, amit Bauer Tamás, Debreczeni József, Tamás Gáspár Miklós, Radnóti Sándor, Mécs Imre, Vásárhelyi Mária, Ungváry Rudolf, Heller Ágnes, Halmai Gábor, Ferge Zsuzsa, Demszky Gábor, Gréczy Zsolt, Vágó István, Kuncze Gábor, Szabó Zoltán, Vörös T. Károly és a többi "értelmiségi" aláíró neve fémjelez?
[a közlemény szövegéért és a teljes aláírói listáért katt IDE]

Hányszor kell még szembesülnünk azzal, hogy ezek még mindig itt vannak, hogy ezek még mindig valamilyen szinten tényezők, hogy ezek még mindig azt gondolják, hogy egyedül csak is ők az ész, az értelem, az igazság és persze a magyar demokrácia letéteményesei?

De haladjunk tovább, mert miközben a rettegők világgá kürtölték bánatukat, aközben Ferenc sem tétlenkedett a Szemlőhegy utcában és közkinccsé tette az eset kapcsán íródott legfrissebb bejegyzését a fészbúkon: ,,A család, az összes gyerek az ATV adását nézte. Fontos volt nekik. Tamás, amikor hazaértem azt mondta: jó arc vagy Papa. De nincs sok spanod a Parlamentben, tette hozzá. Tényleg nincs sok. Így történt..." [a bejegyzésért katt a linkre]

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy ha már ez a Tamás gyerek rájött arra, hogy az öregének nincs sok spanja a parlamentben, akkor vajon elgondolkodott-e már azon, hogy ez miért van így? Vajon elgondolkodott-e már azon, hogy Ferenc ,,papa" miért örvend általános közutálatnak, hogy miért van az, hogyha valaki az utcán kiejti a Gyurcsány nevet, akkor a többségnek azonnal a hazugság, a gátlástalanság, a képmutatás és a hazaárulás fogalmak jutnak az eszébe? És vajon Tamás észrevette-e már, hogy akik általában apu mellé állnak, azokról hasonlóképpen vélekedik a magyar társadalom nagy része?

A történtek kapcsán az embernek azt hiszem, önkéntelenül is Alföldi Géza sorai jutnak eszébe: ,,Egyszer mindenért felelni kell, egyszer minden számadásra kerül, mert él még bennünk a törhetetlen hit, hogy nem mindég a szemét marad felül".

... hogy nem mindég a szemét marad felül.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/09/martir-spanok-es-gyerek.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
SUKORÓ-ÜGY: FELMENTETTÉK JOAv
  2011-09-14 22:07:16, szerda
 
  SUKORÓ-ÜGY: FELMENTETTÉK JOAV BLUMOT


http://www.magyarhirlap.hu/online/sukorougy_felmentettek_joav_blumot_.html

A Székesfehérvári Városi Bíróság felmentette a sukorói beruházással kapcsolatban a közikarathamisítás vádja alól Joav Blum izraeli-magyar kettős állampolgárt. Az ítélet nem jogerős.

A bíróság szerda délelőtt még tanúkat hallgatott meg a perben, a falu volt polgármesterét, jegyzőjét, igazgatási ügyintézőjét és az ingatlanügyekben a vádlottat képviselő ügyvédet is - közölte a Fejér Megyei Hírlap.

A portál beszámolója szerint a perbeszédek elhangzottak, az ügyész fenntartja a közokirathamisítás vádját. Joav Blum védője, Bánáti János perbeszédében rámutatott: Magyarországon 500 ezer ember lehet, aki bejelentkezett egy lakcímre, de nem lakik a kérdéses helyen. Az ítélet nem jogerős, az ügyész fellebezést nyújt be.
MHO/hvg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fellegi lehülyézte Orbánt
  2011-09-14 22:03:34, szerda
 
  Fellegi lehülyézte Orbánt

Nem tudom van-e szebb annál, mikor a kettős beszéd úgy nyal vissza, hogy napokig eltart, míg Kedves Vezetőnk ábrázattyáról letörlik a nyalintásból visszamaradt szájhabot.

" A kormány hiszi azt, hogy egy bizonyos szinten túl az embert terheli a felelősség, amiért elment a bankba hitelt felvenni, de a bankokat is terheli felelősség, amiért az emberek védtelenek voltak ebben a helyzetben. A cél nem az, hogy megbüntessék a pénzintézeteket. Ez felelőtlen volna. Ilyet csak a hülyék tesznek" - mondta Fellegi Tamás fejlesztési miniszter az Amerikai Kereskedelmi Kamara tegnapi rendezvényén, üzletemberek előtt.

Annak akár örülhetnénk is, hogy legalább a balkéz észnél és kéznél van, ha nem nekünk, hanem az itt esetleg befektetni szándékozó pénzembereknek nyomja a kormánysódert szakadásig. Csak ilyenkor nem ártana egyeztetni a mondókát és ezek időpontjait. Így esett, hogy nem tudta a fej, mit tett a balkeze, lendületből beszaladt a párthírtévébe, és ott helyben bemutatta milyen az, ha megtesszük amit "csak a hülyék tesznek", és még büszkék is vagyunk rá.

Kedves Vezetőnk Szabó Anett zseniális alákérdezéseire kifejtette, le kell zárni a bankárkorszakot, ( a betétesek bizalmának megtartása mellett - azt speciel ő maga is zavart, ideges kacajjal jelezte, könnyű nem lesz) a kormány átáll a zemberek oldalára, és határozottan bizonygatta, mi megfingatjuk azokat, akiket Fellegi szerint csak a hülyék szoktak. Szép beszéd volt ez hazai pályán, Viktornak az előre megírt forgatókönyv ellenére mégis sikerült testbeszéddel belebakizni a legfontosabb részletekbe.

A végtörlesztés jogi oldalának feszegetésénél előbb elmagyarázta, most is eljárások folynak ellenünk az Unióban a multiadók miatt, de no para. Egyrészt ha elmeszelnek, akkor alávetjük magunkat a szankcióknak és fizetünk, mint a katonatiszt, másrészt meg ugyanezt tervezzük kivitelezni a végtörlesztéssel is: meglépjük, bár előre tudjuk, hogy ütközik az uniós joggal, és ha elmeszelnek, akkor majd a magyar állam zsebébe nyúl és fizet. Évek múlva majd egyszer, aki éppen kormányon lesz. Lényeg, hogy az a láthatóan szűk fizetőképes réteg ( pl Kósa Lajos és egyéb frakciótagok) aki élni tud ezzel, az jól jár. Ennyit nyilván mindenképpen megér, hogy politikailag nyúlnak bele a bankrendszerbe, írnak felül magánvagyonról szóló magánszerződéseket, és eljátsszák a hitelezési és befektetői bizalmat. Amit Fellegi szerint csak a hülyék szoktak, ne feledjük.

A hazai jogviszony alakulása volt az egyik kritikus pillanata Viktornak. Az előbbi penitenciát még felmondta hibátlanul, de az alkotmánybírósággal ütközés lehetőségénél bár bátran kijelentette, a magyar joggal egyáltalán nem ütközik a végtörlesztés rögzített árfolyamon, ugyankérem, dehogy, istibizi, majd nem bírta a nyomást és akut pislogásrohamot kapott. Mintha a mindkét szemével tikkelő tévémaci integetett volna segítségért a szemhéjával, mert Paprika Jancsi gúzsba kötötte a párnahuzattal. (videó, 5:12-től) Az Alkotmánybírósággal várható konfliktus szemmel láthatóan jobban megviselte, mint az Index hírének letagadása, miszerint pénteken a Lázár beszéd előtt tudták, jogellenesnek fog minősülni amit tesznek. Ettől is árulkodóbb volt, mikor a tervezet gazdaságra gyakorolt hatásairól kezdett beszélni: (videó, 6:58)
Ez a klasszikus nagy pislogás, szájon át vett nagy levegő és belevágok tartás, mikor lesír az emberről, ő maga sem hiszi amit mondani fog. Mire a végére ért én már azt vártam, hogy bejelenti: ez az egész nekünk annyira kell, hogy a nagyszerűség emlékére Magyarország címerállata a malacpersely és turulmadár szerelméből született hibrid, a kerecsenpersely lesz.
A zavar utáni feszültséget egy kis Gyurcsányozással oldották a végére. Viktor kijelentette:

"A politika sem lehet olyan terület, amely kívül van a felelősség világán. Ha szükséges a hatóságoknak mindenkivel szemben meg kell kérdezni bizonyos dolgokat, és eljárásokat kell lefolytatni. Szomorúságra és kedvetlenségre adnak okot ezek az ügyek, mert megkárosították az ország népét. Aminek meg kell lennie, annak meg kell lennie."

Abban igazad van Viktor, aminek meg kell lennie, annak meg kell lennie. Meg kell lennie majd annak is, hogy az elmeszelés után, ha kártérítést kell fizetnie az államnak az adófizetők pénzéből, akkor aláhúzzuk a számlát és benyújtsuk neked. Szerencsére nyilvánosan elismertétek, hogy pontosan tudtátok, a végtörlesztés nagy valószínűség szerint bukta lesz. Készültetek is rá, így gondolom nem lesz akadálya, hogy önként mondj le a mentelmi jogodról, hogy a hatóságok megkérdezhessenek bizonyos dolgokat, és lefolytassák az eljárásokat. Szomorúságra és kedvetlenségre ad okot, hogy ha belebuktok ebbe akkor néhány százmilliárddal nagyobb kárt okoztok az országnak, mint a pápai táncosléptű.


http://varanus.blog.hu/2011/09/14/fellegi_lehulyezte_orbant
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ÜZENTEK ORBÁNNAK A LUCIFERIk
  2011-09-14 21:58:49, szerda
 
  2011. szeptember 14., szerda
SZEPTEMBER 14 - ÜZENTEK ORBÁNNAK A LUCIFERIK
A ZSIDÓK KERTÉSZ MOCSKÁN KERESZTÜL ÜZENTEK
MISZERINT AZ ORSZÁGOT NEM A KOSSUTH-TÉRRŐL
HANEM A SÍP UTCÁBÓL IGAZGATJÁK

Egyetlen egy magyar zsidó szervezet sem határolódott el fajtársuk véleményétől.
/Az MSZP pedig semmi kivetni valót nem talál benne./

Részben elfogadta Kertész (képen) a kormány ajánlatát: "helyreigazít" egy szót, de nem kér bocsánatot
Megint ők nevetnek a végén. Egy mondatot hajlandó helyreigazítani a Kertész Ákos nevű magyargyűlölő, aki így reméli megmenteni a Kossuth-díját. Mint ismeretes, a kormány egy bocsánatkérés fejében hajlandó szemet hunyni afölött, hogy egy zsidó őszintén leírta, mennyire gyűlöli a gazdanépet. Az Amerikai Magyar Népszavának címzett helyreigazítást Kertész Ákos. A Klubrádióhoz is eljuttatott dokumentum szerint ebben Kertész azt írta: az Amerikai Népszavához című publicisztikámban szereplő mondatot: "A magyar genetikusan alattvaló" - ezúttal helyreigazítom. Helyesen ilyen mondat nincs. Örömmel értesültem, hogy a holokauszttal kapcsolatban az elmaradt bocsánatkérés ügyében helyreigazítottak mások. Ezzel az ügyet lezártam - zárja sorait a zsidó. Ismeretes, hétfőn a Parlamentben Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta, ha Kertész nem kér bocsánatot, méltatlanná válik a Kossuth-díjra. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölte, hogy a kormány még nem foglalkozott Kertész Ákos Kossuth-díjának sorsával, de remélik, hogy az író bocsánatot kér. A kérdés most csak az, akként értelmezik-e a fenti lépést (attól tartunk, igen), annak fényében, hogy bocsánatkérés nem történt, a mocskolmány többi részét fenntartja - és az ott leírtak pedig a legőszintébb véleményét jelentik. (FN - Klubrádió nyomán)
Kapcsolódó: Már szinte könyörög Kertész bocsánatkéréséért a kormány

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/09/szeptember-14-uzentek -orbannak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Damu megerőszakolta a részeg S
  2011-09-14 21:53:43, szerda
 
  Damu megerőszakolta a részeg Stohlt a börtönben


2011. szeptember 14., szerda

"Beköltözős bulinak indult a dolog, és úgy tűnt, hogy András is akarta. Sőt, még ő kezdeményezett" - hozta fel védelmében Damu Roland.

http://m.blog.hu/hi/hircsarda/image/damusexpower.jpg

A fegyőrök egybehangzó állítása szerint a welcome-buliként meghirdetett Zalatnay-emlékest jó hangulatban telt, a két színész láthatóan kedélyesen ismerkedett a lakókkal, és kedvenc szerepeikből is idéztek a többiek szórakoztatására, valamint a Beugró című műsor mintájára páros improvizációs jeleneteket is előadtak.

A történt azonban itt nem ért véget. Miután Stohl András megtudta, hogy mi történt vele első éjszaka, másnap a börtönkonyha egyik ételszállító zsúrkocsijával elütötte a börtönfolyosón szabályosan közlekedő Damut, aki fél órán belül gyógyuló sérülésekkel megúszta a balesetet.

http://hircsarda.blog.hu/2011/09/14/damu_megeroszakolta_a_reszeg_stohlt_a_bortonb en
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdogan megtisztítja a katonai
  2011-09-14 21:50:20, szerda
 
  Erdogan megtisztítja a katonai vezetést



Miközben Recep Tayyip Erdoğan Kairóban tárgyalt az Arab Liga vezetőivel, otthon négy napos tanácskozást tartottak a katonai minisztériumban. A megbeszélések végén 14 tábornok és egy admirális ellen adtak ki elfogató parancsot, akiket rövid időn belül le is tartóztattak. A vád lényegtelen, mert egészen biztos, hogy a jelenlegi fordulattal szemben dolgozó Izrael- és USA-barát embereket tartóztatták le. A helyükre azonnal kineveztek új tisztviselőket, olyanokat, akik a miniszterelnök hívei, és támogatják törekvéseit.

Török lapszemle:

A Zaman című napilap "Ne késleltessék a reformokat" cím alatt ismerteti, hogy az 'Arab Tavasz körútjára' indult Erdoğan miniszterelnök iránt tegnap nagy érdeklődés volt Egyiptomban, amely az első helye a körútjának. Kairóban az Arab Liga külügyminiszteri tanács ülésén beszédet mondó Erdoğan azt kérte az arab vezetőktől, hogy reformokat vezessenek be és ne hagyják figyelmen kívül a nép törvényes akaratát. Erdoğan miniszterelnök aláhúzta, hogy nem tartják előnyben a saját érdekeiket, mint más vezetők, és kijelentette, hogy küzdelmet folytatnak a baráti népek szebb jövőjéért. Nem keresünk olajat Líbiában.

A Vatan című napilap "Ne tartsanak a szekularizmustól, az nem jelenti az istentagadást" címmel közzéteszi, hogy Erdoğan miniszterelnök a szekularizmusra hívta fel az egyiptomi népet, és megjegyezte, hogy "a Mubarak-kormány bukása után laikus legyen az új Egyiptom."

A Star című napilap pedig "Együtt teszünk lépést a szabad jövő felé" címmel ír arról, hogy Kairóban az Arab Liga Tanács ülésén beszédet mondó Erdoğan miniszterelnök elmondta, hogy Közel-Keleten olyan folyamat tart, amely alatt kiépítik a demokráciát, és a szabadságot. Erdoğan szót ejtett Izraelről is, és kijelentette, hogy Izrael veszélyezteti a saját maga népe jövőjét a magatartása miatt. Erdoğan szóba hozta azt a kívánságát, hogy a közel-keleti népek tömörüljenek a független Palesztina köré.

A Yeni Safak című napilap "Törökország kora" cím alatt közli, hogy a világ közelről követi Erdoğan miniszterelnöknek az Arab Tavasz körútját. A hír szerint az angol The Guardian című napilapban megjelent hírmagyarázat úgy szól, hogy most van a Közel-Kelet és Európa közti stratégiai hatalom Törökország kora. Ez azt jelenti, hogy már Ankara kikiáltotta a függetlenségét a külpolitikában. Attól kezdve sok változás történne a Közel-Keleten.

A Zaman című napilap "4 éves gyerekre emlékeztet Izrael, amely nem kér bocsánatot" cím alatt ismerteti, hogy az izraeli kormányra, amely nem hajlandó Törökországtól bocsánatot kérni a Kék Márvány Hajó elleni támadásért, és szembesült a politikai elszigeteléssel, reagálnak a saját tagjai is. A hír szerint az izraeli Haaretz című napilapban tegnap megjelent cikk úgy látja, hogy Izrael négy éves gyerekre emlékeztet, és a cikk kemény kritikában részesíti a kormányt. Az izraeli napilap annak ad helyet, hogy a bocsánatkérés nem jelzi a gyengeséget, hanem fordítva, tükrözi a felelősséget, és az érettséget.

A Radikal című napilap "16 ország és 61 szervezet használ gyermekkorú katonákat" cím alatt közzéteszi, hogy az ENSZ gyermekvédelmi főbiztosa, Radhika Coomarasvami kiadta azon fegyveres szervezetek és kormányok listáját, amelyek használnak gyermekkori katonákat. Az ENSZ jelentés 61 fegyveres szervezetet és 16 kormányt sorol fel, a közülük a Fülöp-szigeteken ténykedő Moro İszlám Felszabadítási Front, a szomáliai szélsőséges Essebab szervezetet és az afgán rendőrséget. Coomaraswamy közölte, hogy némely szervezet és kormány elfogadta, hogy véget vet a gyermekkorú katonák használatának, és azokból az egyik az afgán kormány.

Forrás: Török Rádió

Juhász Pál - Jövőnk.info
2011. szeptember 14.

http://jovonk.info/2011/09/14/erdogan-megtisztitja-katonai-vezetest

*************************

JÖHETNE HOZZÁNK IS,DE ITT AZ EGÉSZ BAGÁZST LE LEHETNE CSUKNI!!!!!

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1232
  • e Hét: 4996
  • e Hónap: 8741
  • e Év: 162237
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.