2011-09-02 20:04:54, péntek
|
|
|
hozzávalók 4 főre
2-3 padlizsán
4-5 paradicsom
1-2 paprika
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr krémsajt
bazsalikom
oregánó
só
bors
kb. 1 dl olaj a padlizsán átsütéséhez
elkészítés
A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
Olajjal vékonyan megkenjük a szeleteket, és serpenyőben vagy grillen mindkét oldalukat átsütjük, amíg tekerhetővé puhulnak. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk.
A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.
A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.
Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: vegetariánus oldal |
|
|
|