Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
Euróválság
  2011-09-20 21:12:04, kedd
 
  2011-09-20

Euróválság



Az euró történetének legmélyebb válságát éli, és ennek következményei ma még megjósolhatatlanok. Tekintve, hogy a kérdés messze túlmutat magán az euró nevű valután, mert a válság mögött az egész európai integráció súlyos problémái húzódnak, érdemes a dolog mélyszerkezetét is végiggondolni. Nem is beszélve arról, Magyarország jövőjét is döntő módon befolyásoló összefüggésről van szó.

Abból érdemes kiindulni, hogy a pénz valójában mindig egyfajta hatalomesszencia. Látszólag ugyan anyagi struktúra, közvetítő funkciót ellátó technikai eszköz, de ez a látszat csak addig tart, amíg nem látjuk be, hogy ez a nagyon anyagi valami egy teljesen szellemi dologra, a hitre és bizalomra épül. Amint ez megrendül, az egész pénzrendszer összeomlik. Az 1946-os magyar hiperinfláció drámaian mutatta ennek konkrét megjelenését. Ez a logika megfordítva is működik, mint ahogy legutóbb a dollár esetében is láthattuk. Az amerikai valutának az uralkodó nézetrendszer logikája alapján jelentősen gyengülnie kellett volna, de nem ez történt, mert a világ - látszólag legalábbis - ,,irracionálisan" viselkedett. Romlik ugyan az Egyesült Államok gazdaságának üzleti megítélése, csökken a kamatláb (most már lassan nullára), de a világ mégis növeli a keresletét az amerikai államkötvények iránt. Valójában persze racionális viselkedés ez, mert egy szimbolikus mozzanatra épül, az amerikai globális birodalom hosszú távú fennmaradásába és stabilitásába vetett, egyelőre rendíthetetlennek látszó hitre.

És mi a helyzet az euróval? Ennek megértéséhez először az Európai Uniót mint hatalmi egyezségrendszert kellene szemügyre venni. Nyugat-Európa nagy tőkestruktúráinak kiegyezéseként indult el annak idején az európai integráció. Kezdetben a térségen belüli stratégiai verseny mérséklése, illetve a nagy és előnyösebben hozzáférhető fogyasztópiaci tömbök megteremtése volt a cél. Ám amíg az integráció egyre inkább a perifériákat fogadta be, addig a külső gyarmatokat kvázi belső gyarmatokká tették. Az, hogy gyarmatokról van szó, evidencia: ezen országok által a nyugati bankoknak fizetett adósságszolgálat, valamint a kivont profitok tömege egy nagyságrenddel nagyobb, mint az ide visszajuttatott támogatási transzfereké. A szorosabb integrációval némileg emelték ezeket a transzfereket, aminek volt racionális indítéka. Írország esetében a stratégiai fekvés, valamint az ír-angol konfliktus csökkentése volt az alapvető indíték 1973-ban. A mediterrán országok, Görögország 1982-es, Spanyolország és Portugália 1986-os felvétele esetében a veszélyesen instabil társadalmi és politikai helyzet javítása volt a cél.

A nagy európai tőkestruktúrák tehát befektetettek a társadalmi stabilitásba. Ugyanez volt a helyzet a keleti bővítéssel is. Az innen kivont kamat- és profittömeg egy részét visszajuttatják ugyan, de csak azért, hogy így egy kicsit termékenyebb legyen ez a ,,külszíni fejtéssel kitermelhető munkaerő-lelőhely". Paradox módon azonban, amikor hosszú történelmi készülődés után 1999-ben megszületett az új pénz, és ugyanekkor végre elfogadták a keleti bővítés 2004-es dátumát, nos, éppen ebben az időben kezdett elpárologni a szolidaritás. Ez részben visszavezethető ,,kényelmi szempontokra" is, a mediterrán országok és Írország már látszólag rendben vannak, és a keleti tömbnél sem fenyeget már a visszarendeződés. Ráadásul a nyugat-euró­pai tőkestruktúrák iszonyú globális versenynyomás alá kerültek, mert az amerikai, japán és harmadik világbeli versenytársak fesztelenebbül hagyják ott a belső piacot a mesés profitokat ígérő Dél- és Kelet-Ázsia érdekében. A nyugat-európai konszenzus ezt a ,,fesztelenséget" a sajátos történelmi okok miatt eddig nem engedte meg. Ezért aztán marad a nemzetállami és a nemzetek feletti EU-állam folyamatos visszametszése, a szolidaritás fokozatos felmondása. Vagyis egyre kevésbé kompenzálják a kivont kamatokat és a profitot.

Ennek társadalom-újratermelési következményei (a csökkenő állami bevételek és növekvő kiadások miatt) elemi erővel törtek a felszínre. A planetáris pénzügyi csúcsragadozók pedig csak erre a jelre vártak, és azonnal rávetették magukat a védtelen perifériákra, ahogy azt Portugália, Izland, Görögország és Spanyol­ország, azaz a PIGS országok esetében látjuk. Paradox módon Görögország esetében kiderül: ,,ha kell", akkor rengeteg pénz van, sokkal több, mint amennyi ahhoz kellett volna, hogy a válság ki se alakuljon. Csakhogy ezt az összeget a pénzhatalmi rendszer kapja! És most már csapdahelyzet van, ráadásul a pénzhatalmi rendszer zsarolja is az államot, és ezzel csak eszkalálódik a dilemma, mert az államnak nincs ,,saját" pénze, azt előbb-utóbb be kell hajtania az adófizetőkön. Vagy a tőke- vagy a munkaerő-tulajdonosokon. Ha az utóbbin, az veszélyesen destabilizálhatja a nyugati társadalmakat is. Ha a tőkén, az viszont az ő versenyhátrányukat hozza, ami hosszú távon egész Európa további térvesztéséhez vezet, és erre szívesen hivatkoznak is. De a legkritikusabb a már említett országok lakosainak a helyzete. Az ő sorsukra hagyása, ami küszöbön áll, harminc-negyven évvel visszavetheti őket gazdasági, társadalmi és politikai értelemben is. Tehát azzal, hogy kiléptetnék őket a rendszerből, az európai nagytőke szuperstruktúrája látszólag fellélegezhetne ugyan, de a súlyos következmények polgárháborús állapotot provokálnának ki. Az euró jövője kizárólag attól függ, hogy lesz-e valamilyen válasz erre a súlyos kihívásra, és ha igen, milyen.

Bogár László


http://www.magyarhirlap.hu/velemeny/eurovalsag2011.09.20..html?utm_source=mandine r&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tétényi: elfogyott a pénz Eszt
  2011-09-20 21:00:58, kedd
 
  Tétényi: elfogyott a pénz Esztergomban

Elfogyott a polgármesteri hivatal pénze Esztergomban, nincs pénz a hivatalos levelek postára adására, a tömegközlekedési pályázat hirdetési díjának kifizetésére, a közműszolgáltatók több intézményt kikapcsolással fenyegetnek, a szállítók az ingyenes tankönyvek visszavételére készülnek - mondta el a város kedd esti képviselő-testületi ülésén Tétényi Éva független polgármester.

A polgármester szerette volna tárgyalni a válságköltségvetés módosítását, ezt azonban a testület többségét adó Fidesz-frakció nem vette napirendre. Steindl Balázs frakcióvezető elmondta, elképzelésük szerint az ügyről a következő rendes ülésen kívánnak újra tárgyalni, a beérkező helyi adók összegének ismeretében.

A frakció két napirendi pont és egy sürgősségi indítvány tárgyalását szavazta meg. Döntöttek a települési részönkormányzatok megalakításáról és megszüntették a városi tervtanácsot.

Tétényi Éva rámutatott, hogy egyik előterjesztésen sincs törvényességi ellenjegyzés. A polgármester hozzátette, a hivatalnak nincs főépítésze, akinek a tervtanácsról szóló előterjesztést el kellett volna készítenie. Kérdésére a jegyzőt helyettesítő jogi munkatárs elmondta, hogy a szavazás tárgyát képező anyagot nem ismeri, nem látta.

Sürgősségi indítványként úgy határoztak, hogy ezentúl péntekenként üléseznek. A legközelebbi rendes ülés időpontjaként szeptember 30-t jelölték meg.

A kedd esti ülést nem közvetítette a helyi televízió, mert a szolgáltató tartozás miatt több önkormányzati intézményben kikapcsolta az áramot, és ez a jelátvitelt biztosító fejállomást is érintette.

A helyi Fidesz-frakció az ülés előtt közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a polgármester miatt kapcsolták ki a televízió áramellátását és Tétényi Éva az áramszámlák ki nem fizetésével cenzúrát gyakorol.

A polgármester az MTI-nek elmondta, a város tartozik a díszkivilágítás árával, ezért kapcsolták ki több intézménynél is az áramot. Tétényi Éva szerint a Fidesz-frakció nem volt hajlandó szavazni a válságköltségvetés módosításáról, ezért nem lehet pénzt átcsoportosítani a közműszámlákra.

Forrás: MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kertész és Orsós
  2011-09-20 20:59:16, kedd
 
 
Kertész és Orsós

2011, szeptember 20 - 12:05


Megnyugtató, hogy nemcsak hazánkban, de egész Európában a történelem legfertőzöttebb mocsarába fulladó balliberálisoknak (lásd a szabaddemokraták megsemmisítő vereségét is most Németországban) az elveiket a változó helyzethez ,,szituáló" magatartásában egyetlen egy az állandó. Hogy ezt teszik minden esetben. Azaz korábban egyetemesnek beállított dogmáikat úgy változtatják, ahogyan napi hasznuk ezt megkívánja.

Emlékezzünk: amikor még médiájuk totális fölényben volt a jobboldal éppen csíráiban kibontakozó médiájával szemben, hallani sem akartak arról, hogy elsősorban skandináv mintára állami dotációval segítsék a demokráciában a hangok sokszínűségét. Akkor azzal érveltek, hogy az a médium, amely nem tud megélni a piacon, vesszen, mert nem érdemel levegőt.

Ma kuncsorognak - mégpedig nem kis sikerrel - a gyűrött gerincű Jankovics Marcell irányításával működő Nemzeti Kulturális Alap adófizetői pénzeiért és kapják a milliókat a Mozgó Világtól a Kritikáig azok a lapok és azok a projektek, amelyek azután elsiratják magukat, elhallgatva a bőkezű kormányzati támogatást.

Ugyanez történik Kertész Ákos és a nemzetközi tekintély, a néhai Orsós Ferenc akadémikus esetében is.

Emlékezzünk, micsoda balliberális ribillió tört ki, amikor az Alapítvány a Kommunizmus Áldozataiért 1992. március 23-án kezdeményezte Dr. Orsós Ferenc akadémikus rehabilitálását. Ő annak a nemzetközi orvos bizottságnak a feje volt, amely a katyini mészárlásokat vizsgálta ki, és megállapította, hogy nem a nácik, hanem a szovjetek voltak a tettesek.

Az SZDSZ-es díszpinty, Kosáry Domokos, az MTA akkori elnöke visszautasította az alapítvány rehabilitációs kérelmét azzal, hogy Dr. Orsós ,,visszaélt tudásával és tudományos súlyát politikai célokra használta."

Az MTA dr. Orsóst 1945. július 20-án zárta ki tagjai sorából. Ezen a napon zárták ki az akadémiáról a történész Hóman Bálintot is, aki a börtönben halt éhen.

Az már csak vörös hab a liberálisan romlott tortán, hogy ez jogtalan volt, ugyanis az MTA-nak 1948-ig volt érvényes korábbi alapszabályzata, amely a kizárást nem tette lehetővé, mivel a kizárást az alapszabályzat nem is ismerte.

Most Kertész Ákosnak kívánják - ezúttal helyesen - elvenni budapesti díszpolgári címét és Kossuth-díját, amiért a magyarokat genetikai alapon alsóbbrendű és bűnös népnek állította be. Hogy ez esetben indokként nem idézzük Orsós professzor MTA-tagságától történő megfosztására a liberálisok nagy tapsa által kísért Kosáry-féle indoklást (,,visszaélt tudásával..."), mert Kertésznek nincs súlya, csak keltett hírneve.

Azt viszont nem egészen értjük, hogy a média miért nem idézi fel a Kosáry-ügyet és mutatja be azt a kettős mércét, amely állandóan megjelenik, mihelyt egy szabaddemokrata a színpadra ugrik.

Ordosz műhely



barikad.hu


http://barikad.hu/kert%C3%A9sz_%C3%A9s_ors%C3%B3s-20110920
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Magyar Hiszekegy torzítja a
  2011-09-20 20:51:23, kedd
 
  A Magyar Hiszekegy torzítja a személyiséget?

2011, szeptember 20 - 20:25


Vecsési iskolaSzilágyi István, az egyik vecsési általános iskola igazgatója szerint a ,,Magyar Hiszekegy" elszavalása politikai eszköz, mellyel a Vecsési Nemzeti Szövetség befolyásolja a gyerekek személyiségének fejlődését.

Portálunk tegnap beszámolt arról, hogy egy vecsési általános iskola igazgatója nem engedte, hogy az intézmény diákjai ellátogassanak a várpalotai Trianon Múzeumba.

A barikad.hu felkereste a Gróf Andrássy Gyula Általános Iskola vezetőjét az üggyel kapcsolatban. Szilágyi István portálunknak elmondta, azért nem engedte el a gyerekeket, mert a Vecsési Nemzeti Szövetség szervezi a kirándulást, melynek alelnöke Szabó Attila, a vecsési jobbik elnöke. Megjegyezte ,nem a múzeum, hanem a Jobbik ellen van kifogása. Illetve ,,nem szeretné, hogy a politika bármilyen módon beszivárogjon" az iskolába. Az intézmény vezetője azt is elárulta portálunknak, hogy vannak feszültségek az iskolában, amelyeket ,,nem akart a várpalotai utazással tetézni".

Bár a szülők örömmel fogadták a kirándulás lehetőségét, ám ezt Szilágyi portálunknak azzal magyarázta: ,,nem tudták milyen szervezet szerette volna elvinni gyerekeiket a múzeumba".

A Hiszekegy és a biológia

,,Miért nem a Hortobágyra viszik daruvonulásra a diákokat?"- merült fel az iskola vezetőjében a kérdés. Szerinte abban semmilyen politikai töltet nincs. Az igazgató azt is kifogásolta, hogy a gyerekekkel a kirándulás elején elmondatják a Magyar Hiszekegyet, úgy gondolja ez egy ,,politikai eszköz."

,,Tudom, hogy 1920-ban kötelező volt elmondani, de ma nem az. És megvan az oka, most miért nem az"- fejtette ki a véleményét a nemzeti imával kapcsolatban. Szilágyi István biológia tanári végzettségére hivatkozva elmondta portálunknak: ,,tisztában van az emberi fejlődéssel" és tudja, hogy egy ilyen momentum, mint a Hiszekegy szavalása, ,,milyen hatással lehet a személyiségfejlődésre".

Az üggyel kapcsolatban felkerestük a vecsési polgármestert, Szlahó Csabát is, akit egyáltalán nem háborított fel a fent említett eset, szerinte az az iskolaigazgató kompetenciája, hogy eldöntse hova engedi a gyerekeket. ,, A VNSZ feltalálta magát és más iskolából pótolta a gyerekeket. Van Vecsésen négy iskola most az egyikből nem tudnak menni, nem tudok erre mit mondani"- fejezte be mondanivalóját a polgármester.

SSZ

barikad.hu


http://barikad.hu/magyar_hiszekegy_torz%C3%ADtja_szem%C3%A9lyis%C3%A9get-20110920
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellenek-e a diplomások
  2011-09-20 20:47:50, kedd
 
 

Kellenek-e a diplomások


Valóban, ennyi diplomásra van szüksége a nemzetnek ? Dolgozni szinte már senki sem akar, mindenki az egyetem padjaiban csücsül, eszét vesztve tanul, s közben észre sem veszi azt, hogy az Új Világ értelmetlen lózungjaival tölti meg kiüresedett fejét ! Ma az oktatásunk európai fellegvárából szinte csak annyi maradt, hogy ide is diákok járnak . Miközben a volt keresztény felekezeti iskolákban a kiemelkedően tehetséges gyermekeknek nyújtottak segédkezet, addig a tanulóipar kiváltságos intézményévé süllyedt le mára, a hajdan kiváló oktatási rendszerünk .

Még az első világháború kezdete körüli időkben egy nyolcadikos tanulónak ismernie kellett a Magyar Alkotmányt . Vizsgázniuk is kellett belőle . A mai diákok csak részismereteket szereznek hosszú tanulmányaik során . Száz évvel ezelőtt még az egyetemes tudás megszerzéséért iratkoztak be az egyetemekre . Gondolkozni tanították meg ezeket a diákokat még akkor, mielőtt szétesett volna a világ számunkra . Jött egy véres diktatúra a vesztes háborút követően, egy patkánylázadás, vörös forradalom, ami átalakította a világunkat, megmutatta mit várhatunk tőle . Kiölte belőlünk egyszerre mindazt, amit őseinktől tanultunk, örökül kaptunk .

Hiába söpörtük le ezt a söpredéket utcáinkról, kényszerítettük vissza őket a sötétség birodalmába, azóta is ugrásra készen várakoznak . Horthy belovagolt fehér lován Budapestre, kemény beszédet tartott e bűnös város lakóinak . Az itt élő emberek elütnek a magyarságtól, átalakultak, mutálódtak egy idegen közeg hatására . Jött egy békésnek tűnő átmeneti időszak, amikor a patkányok díszmagyarba öltözve elhitették velünk, hogy testvéreink lettek, de közben az ő vérük igényli a mi vérünket, ártatlan magyar gyermekek vérét még ma is .

Szegény kis Solymosi Eszter azóta sem került elő, csak a hullaszagú ruhája sok hazugsággal együtt . Hasonló sorsra jutott a kis Zsófika száz évvel később, vérétől megfosztva maradt egy üres kehely Körmenden . Mennyi esetről nem tudunk még a világban, ahol ártatlan gyereklányokat rabolnak el örödögi szándék miatt . Hiába szeretnénk megszépíteni mások gonoszságát, magukért beszélnek azok ! Közénk tolakodtak, soarainkba férköztek, félrelöktek mindennapjaink elől bennünket, s ma már a nevünkben írnak, rólunk vélekednek, bennünket tanítanak egyetemeinken ezek a világpolgárok .

Most elszeretnének tünni egy rövid időre a világ elől, magyarrá változva vesztik a szemük fényét . Stílusuk viszont megmutatja őket mindenkinek, már aki felakarja ismerni őket még . Száz év liberalizmusa nevelte ki magának ezt a fogyasztó világot, akik már nem törődnek azzal, mi végből teremtette őket a Jóisten, csak jóllakottan hátradőlhessenek a televízió képernyője előtt . Elszaladt mellettük az élet, miközben semmit sem tesznek önmagukért, az emberiségért, a jövőjükért .

Régebben egy egész falu dolgozott vállvetve mezőkön aratás idején, ki-ki a tehetsége szerint gyüjtötte kenyerét . Őrölt a molnár, csépelt a cséplő, aratott a férfi, markolt a nő, játszott jövőt a gyermek . Közben iparos emberek dolgoztak azért, hogy más is dolgozhasson hasznos eszközeikkel, életet nyerjen a közösség minden tagja, ki a falu végén, ki annak a közepében .

Ma bevásárló központ éktelenkedik minden nagyobb város határában . Munkanélkül lógatja lábát a hajdani paraszt, óljaiból elpárolgott még az állatok szaga is . Tyúkjai sincsennek, nemhogy tehene, vagy birkái . Libát sem tart, kacsát, pulykát . Semmit . Kőházat épít nagy büszkeséggel a hajdani vályogház helyett . Felszámolta már az öreg budit a disznóól mellett . Már vízzel öblíti a nemkivánt szennyet . Fáskamrájában a gázkazán mellett megőrizte a vegyestüzelésű kazánt is, ki tudja mit hoz a jövő, de egyetlen gyermekét, a fiát, részegen látja feleselni a szülői házban .

Minden mesterség kihalt, aminek hasznát vehehetné az ember . Kínából olcsó elektronikus kütyüket vásárol helyettük . Mindent idegenek készítenek nekünk megrendelésre . Elnéptelenedtek a falvak . Magyar emberek helyébe cigányok lopóznak, meglesik a védtelen öreget, a gyermektelen vénembereket, rájuk törnek, erőszakoskodnak velük, megfélemlítik őket, s általuk bennünket is naponta, az újságokban, a rossz hírek ismétléseiben .

Pedig nem volt ez mindig így ! Ma is láthatjuk a Székelyföldön amint a ház mögötti telket szántják lóval, tehénnel, amilyük csak van, mert ők még tudják, hogy holnap enni kell . Utcájuk rendes, tiszta, olyan mint a házuk . Összejönnek a templomban, elbeszélgetnek egymással ünneplőbe öltözve, tiszteletet adva közösségüknek . Ezt a közösséget verte szét a közénk furakodott idegen szellem, ami belülről göngyölte fel az egész magyarságot . Régi nemzet vagyunk, ősi kultúra hordozói, de nekünk mégis az idegenek olcsó ötleteit kell megvalósítanunk, még akkor is, amikor tudjuk, hogy árt a jövőnknek . Mint valami saját maga ellen forduló érthetetlen erőnek a szolgálatában állnánk mindannyian .

Meddig lesz még így véreim ? Mikor vesszük észre, hogy a sok bába között elvész a gyermek ? Sok szakács biztosan elsózza majd a levest, a mi levesünket, az örök magyar levest ! Gyermekeinknek adjunk át valódi tudást ! Képtelenség az, hogy ma már senki sem vágja el a csirke nyakát, képtelen kiszedni alóla a tojást, hanem ketrecben nevelt, megnyomorított állat tojásait veszi meg a multiktól . Milyen büszkén öltöznek ki legszebb ruhájukba az asszonyok, amikor a Lidl-be mennek vásárolni, ahol cégjelzés nélküli árút vásárol magának rendre .

Ismeri e még valaki a jászsági meghosszabbított ásót ? Azt a lépcsővel megnövelt ásót, amely több mint félméterre is képes behatolni a zsíros magyar földbe ? Miért kell ipartelepek szennyező gyárait kihelyezni a határba ? Shell kút áll ma a néhai város végét jelző kereszt mellett... Várost és falut elválasztó hatalmas terület műveletlenül terpeszkedik el, lustaságról árulkodik, munkanélküliségről, nyomorúságról mesél . A városok központja egyre inkább eltávolodik a vidéki ember világától, már felvásárolni sem akarja a helyben megtermelt árút, lustán elnyújtózik a brazil filmsorozatot sugárzó TV-je előtt .

Ott ül mellette a sokdiplomás lánya, aki azóta is keresi férjét kire felnézhet . Nincs senki, nem talál társat, így szép lassan kihal vele együtt a magyarság is lassan . Fia a diszkóban keresi az igazit . Ő is az egyetemen tanult . Számítástechnikát, menedzsmentet, államigazgatást, csak éppen a vizet képtelen elzárni már egy hete, mert nem talál szakembert . Sebaj a megnövekedett vízdíjat még tudja fizetni . Így mulat a magyar a XXI-ik század elején . Felmelegedésről beszélnek, ijesztgetnek a sarkok leolvadásával, de olyanok is vannak, akik jégkorszakot jósolnak nekünk .

Világvégejövendöléseket sikítanak, ezért új adókat vetnek ki ránk, új sarcokat, amelyekkel megnehezítik az életünket . Fizess paraszt ha széndioxidot termelsz ! És ha kifizetted ? Akkor már nem lesz akkora a baj... Mikor pénzre váltottad minden tevékenységed beállhatsz te is a sorba . A jó polgárok sorába, akik megfizették virtuális utazásuk árát . Majd nyomjuk a pénzt halomra, amit mi bérbe adunk nektek ostoba gojok . Jól mondták mindig a hagyományaink : tanulj tinó, ökör lesz belőled !

VGB

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Varangyot nem zavarja a zsidó
  2011-09-20 20:42:45, kedd
 
  Varangyot nem zavarja a zsidó propaganda, bezzeg, ha katolikus

2011. szeptember 20. 19:57
Hunhír.info

Vereség a katolikus egyháznak, hogy plakáton buzdítja híveit arra, hogy a népszámláláson vallják magukat katolikusnak - írja Tóta W. Árpád. Ezt a jóembert csak a katolikusok érdeklik. Az Én is magyar zsidó vagyok című mazsihiszes kampányhoz persze nincsen egy jó szava. Talált, ütött süllyedt.

"Nyilván sokat dobna a bevételen, ha mindenki katolikusnak vallaná magát, akit gyerekkorában misére hurcoltak, vagy csak megkeresztelték. Látszólag nem is kerül semmibe. De aki bedől a marketingtrükknek, és lányos zavarában rájuk szavaz, az a saját érdekei ellen cselekszik. Hiszen miért is nem hallotta meg az üzenetet a templomban? Mert nem megy oda. És azért nem megy, mert elégedetlen a szolgáltatással, mert az egyház válaszait már nem találja kielégítőnek. Nem gyönyörködik a hatalomnak újra aláfekvő egyházi vezetésben, és bántja a fülét, amikor cinikus funkcik hivatkoznak hitre, Krisztusra, Szűzanyára" - írja Tóta.

Az egyház saját befolyásának és támogatási bevételeinek biztosítása miatt buzdítja a híveket arra, hogy vallják magukat katolikusnak - olvasható a Legyen ön is katolikus című bejegyzésben. Csakhogy a szerző szerint, aki rendesen jár templomba és részt vesz a hitéletben, azt nem kell buzdítani, így ez az üzenet azoknak szól, akik "papíron" talán tényleg katolikusok, meg lettek keresztelve, jártak misére, stb. de valójában nem gyakorolják a hitüket, nem vesznek részt az egyház életében. Tóta szerint ez viszont azt jelenti, hogy a katolikus egyház épp azokkal akarja a saját jelentőségét bizonyítani, akik elpártoltak tőle, mert valamiért - a politikával való összefonódás, vagy akár a hozzánk is begyűrűző botrányok miatt - nem tartják jónak, hitelesnek.

"Aki elszakadt az egyháztól, az rosszul teszi, ha a plakátokra hallgat. Olyan boltnak szavaz meg további támogatást, ahova nem jár, mert nem ízlik az áru. Az egyházak nem indulnak a választásokon, a katolikusoknál a hierarchia is vállaltan antidemokratikus, bevételeik pedig alig függnek attól, hogy hány ügyfelük van - éppen az efféle manipulációk miatt. A népszámlálás viszont alkalom arra, hogy ők is megkapják a makarenkói pofont, hogy eljusson a fülükbe a nyáj bégetése, és elgondolkozhassanak azon, hátha valamit rosszul csinálnak. Tulajdonképpen az volna a legjobb a katolikusoknak, ha még ők is letagadnák, hova tartoznak. Egy kedvesebb, igyekvőbb, tisztább, szárazabb egyházat kapnának vissza a lelkigyakorlat után. Olyat, aminek aztán a következő népszámláláskor, tíz év múlva kampány nélkül is volna elég ügyfele"

Ezt a jóembert csak a katolikusok érdeklik. Az Én is magyar zsidó vagyok című mazsihiszes kampányhoz persze nincsen egy jó szava. Talált, ütött süllyedt


Kapcsolódó hírek:

A Mazsihisz már maszatol: a zsidó nem mindig nemzetiség! Egyszer ez, egyszer az!

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=45352
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szőcs Géza Jeruzsálemben fűzi
  2011-09-20 20:37:36, kedd
 
  2011-09-20. 19:13
Szőcs Géza Jeruzsálemben fűzi még szorosabbra a kapcsolatokat

Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Izraelben múlatja az idejét és költi a magyarok pénzét. Limor Livnát izraeli kulturális és sportminiszterrel tegnap megbeszélést folytatott, majd aláírta az izraeli-magyar közös filmgyártást előmozdító egyezményt.

Limor Livnát és Szőcs Géza Jeruzsálemben
Szőcs Géza és a Likud párt által delegált Limor Livnát miniszter asszony a Jeruzsálemben tartott hétfői megbeszélésükön megegyeztek abban, hogy a két ország a filmgyártáson kívül a kultúra egyéb területein is szorosabbra fűzi a kapcsolatokat (mert a Fidesz szerint még mindig nem elég szorosak - a szerk.). A két kultúrpolitikus az egyezmény aláírása után hangsúlyozta, hogy az izraeli-magyar kulturális együttműködésnek a film világán túl ki kell terjednie a többi között a televíziós és a videós alkotásokra is.
Szőcs Géza államtitkár az aláírás ceremóniája után mondott beszédében méltatta a zsidó közösség eddigi hozzájárulását a magyar kultúrához és a szellemi élethez. A budapesti politikus és költő méltatásában név szerint nem említette meg Kertész Imrét, Alföldi Róbertet, Heller Ágnest vagy Kertész Ákost.

Júszef el-Kudszi - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/2/85415/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A közszférába jelentkeznek a
  2011-09-20 20:21:27, kedd
 
 
A közszférába jelentkeznek a nemi szervek dolgozni, a punci, a fütyi meg a lóf.sz.
Bemegy a punci elsőként, majd szomorúan jön ki később.
- Sajnos nem vettek fel, mert minden hónapban van néhány nap, amikor használhatatlan vagyok.
Másodiknak bemegy a fütyi, de ő is kijön hamarosan:
- Én egész nap lógok, ezért nem vettek fel.
Végül bemegy a lóf.sz is, majd vidáman jön ki, és büszkén dicsekszik:
- Engem felvettek! Hurrá!
- Hogyhogy? - kérdezik a többiek.
- Én leszek itt a fizetésemelés...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Tehát, 2065 éve semmi sem vált
  2011-09-20 20:18:11, kedd
 
 

"Az államháztartást ki kell egyensúlyozni. A kincstárat fel kell tölteni.

Mérsékelni kell a közterheket. Az arrogáns közalkalmazottakat

meg kell fékezni. Meg kell szüntetni a külföld segélyezését, mert így

Róma a csőd szélére kerül. Az embereknek újra meg kell tanulniuk

dolgozni és ne azt várják, hogy az állam tartsa el őket."

Cicero, Ke. 55-ben._

Tehát, 2065 éve semmi sem változott !
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Akadálymentesítettük az Ország
  2011-09-20 18:45:22, kedd
 
  Akadálymentesítettük az Országgyűlés üvegzsebét

Sep
2011
20

Felszabadítottuk az Országgyűlési Hivatal által közzétett nyilvános szerződések adatait, hogy könnyen kezelhető táblázatban lehessen keresni azok között. A legnagyobb értékben az Országház felújítását végző Reneszánsz Kőfaragó Zrt. szerződött a hivatallal, a parlamenti frakciók pedig előszeretettel kötnek tanácsadói szerződéseket saját szellemi holdudvarukkal.

Az Országház üvegzseb oldalán elérhető táblázat ömlesztett, nehezen áttekinthető és nem csoportosítható vagy szűrhető formában tartalmazza a nyilvános adatokat ezért az atlatszo.hu irodai táblázatkezelő programok által kezelhető formátumban teszi azokat közzé, így lehetőség nyílik arra, hogy a legnagyobb értékű szerződésekre, a szállítókra vagy a megrendelőkre keressünk rá, papír, ceruza, számológép és naphosszat görgetés nélkül. Néhány érdekesebb adatot - mint a legnagyobb értékben beszállító felek kilétét vagy a parlamenti képviselőcsoportok saját költéseit - magunk is kikerestünk és feldolgoztunk.

2011-ben a legnagyobb értékben az Országház díszkivilágításának kivitelezésére (606 millió 250 ezer forint a Lisys Fényrendszeripari Zrt. részére), az Országház zárt láncú tévéstúdiójának korszerűsítésére (243 millió 361 ezer 181 forint, a szállító fél a Studiotech Hungary Kft.) és földgáz vásárlására (szállító a TIGÁZ összesen 218 millió 750 ezer forint értékben) költött az Országgyűlési Hivatal.

Top 3

A Parlament épületének díszkivilágítását kivitelező Lisysnél nagyobb értékben csak három cég szerződött az Országgyűlési Hivatallal 2004. január 1-je óta (a táblázat ettől az időponttól követi és teszi közzé a szerződések adatait). A Reneszánsz Kőfaragó Zrt. több részletben, összesen 7 milliárd 749 millió 688 ezer 728 forintért vállalta a Steindl Imre tervezte épület renoválását.

Az OTP Travel két részletben, összesen 1 milliárd 340 millió forintért végzett, illetve végez most is külföldi kiküldetéshez kapcsolódó utazási szolgáltatást az Országgyűlési Hivatalnak. Az utazási iroda egy 2005. szeptember 15-től 2009. szeptember 15-ig, azaz négy évre és 700 millió forintra szóló, teljesített és egy 2009. június 4-étől 2013. szeptember 30-ig 640 millióra szóló, élő szerződéssel rendelkezik. A Fővárosi Építő Zrt. felújítási, építési beruházási, építőmesteri, szakipari és épületgépészeti munkákat végzett és végez összesen 890 millió 841 ezer 930 forintért.

Kisebbségkutatás

Veress László, Kövér László kabinetfőnöke két ízben, külön-külön majdnem 30 millió forint értékben (29 millió 452 ezer és 29 millió 952 ezer forint) rendelt kisebbségi értékrenddel kapcsolatos illetve szociológiai kisebbségkutatást a Magyar Nemzet munkatársa, Lukács Csaba cégétől a Kárpát-Press Bt.-től. A Kárpát-Press a második alkalommal Dobos Ferenc szociológus B-Fókusz nevű betéti társaságával együtt végezte a kutatást, amely - más kérdések mellett - a határon túli magyar kisebbség könnyített magyar állampolgársághoz és magyarországi választójoghoz való hozzáállását, és az erre vonatkozó igények felmérését is szolgálta.

Frakciózás

Az Országgyűlési Hivatal költései mellett a parlamenti frakciókét is tartalmazza a közzétett táblázat. E szerint az MSZP frakció 290 millió 394 ezer 497 forintot, a Fidesz képviselőcsoportja pedig 341 millió 957 ezer 415 forintot költött a táblázatban közzétett időszak alatt. A Fidesz ebből 131 millió 351 ezer 915 forintot költött a tavalyi választások óta, az MSZP ugyanezen időszak alatt azonban semennyit sem.

A keresést némileg bonyolítja, hogy a táblázatban megrendelő félként szerepel az Országgyűlés Hivatala mellett az ,,Országgyűlés Hivatala Fidesz", a ,,KDNP parlamenti Frakció", a ,,Magyar Demokrata Fórum", és az ,,MSZP frakció" ám más parlamenti frakciók nincsenek külön feltüntetve, megrendelő aláíróként viszont kétszer szerepel Pető Iván és egyszer Gusztos Péter akkori frakcióvezető-helyettesek, ebből egy alkalommal a tárgy mezőben az szerepel, hogy ,,SZDSZ működési keret/Kommunikációs tanácsadás". A Jobbik és az LMP, illetve frakcióik tagjai semmilyen formában nem szerepelnek a jelenlegi adatok között.

A tanácstalan frakció

Szintén a fenti adatok szerint szerint a Fidesz frakció legnagyobb értékben, összesen 47 millió 531 ezer 645 forintra a Jutasi - Társai ügyvédi irodával szerződött, méghozzá jogi tanácsadásra és képviseletre. A képviselőcsoport e mellett összesen 34 millió 870 ezer forintra szerződött az Inform-Data Bt-vel kommunikációs és politikai marketing témakörében nyújtott tanácsadásra, összesen 27 millió 600 ezer forintra az Undersky Kft.-vel politikai kommunikációs tanácsadásra, politikai- és médiaelemzésekre.

Az Undersky tagjai az Inform-Data Bt. és az annak nevében - a már említett szerződések közül - egy esetben aláíró András László. Az Inform-Data beltagja Varga Zsuzsa egyben annak a végelszámolás alatt álló Call-Info Bt.-nek is a beltagja volt, amelyik 9 millió forintért végzett a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának sajtószemlét és médiaelemzéseket 2004-ben. Az Inform-Data, az Undersky és a Call-info ugyanarra a Piliscsabai címre van bejegyezve, a három cég együttesen 71 millió 470 ezer forintra szerződött a Fidesz parlamenti frakciójával 2004 óta.

2009-2010-ben médiaszociológiai és közelebbről meg nem nevezett tanácsadást végzett a Fidesz képviselőcsoportjának Bodnár Dániel könyvkiadással és hírügynökségi tevékenységgel foglalkozó betéti társasága a Bodi-Book, összesen 10 millió 516 ezer 129 forint értékben. 11 millió 965 ezer 726 forintért végzett hírügynökségi tevékenységet Doncsev András - Orbán Viktor korábbi tanácsadója - cége a Qualiton Kft. A 2011. januári keltezésű szerződése értelmében 29 millió 250 ezer forintért fejleszti és tartja karban a fideszfrakcio.hu oldalt a kormányváltás után alakult Support-Express Kft. A fideszfrakcio.hu domain jelenleg a fidesz.hu oldalra van átirányítva.

Általános gazdasági tanácsadást végzett frakció számára a Media System Kft. összesen 25 millió 257 ezer forintért 2007 elejétől 2009 végéig. A Media System részéről az aláíró az a Győri Tibor, aki 1995-től 2002-ig vezérigazgatója és később igazgatósági tagja volt a Mahír Zrt-nek, korábbi résztulajdonosa a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Kft.-nek és a Lánchídrádió Kft.-nek, ezen túl volt igazgatósági tag a Hung-Ister Zrt.-ben, amelynek 50 százalékos tulajdoni hányada a Simicska Lajos és a Nemzet Kft. közös tulajdonában lévő B-Reklám Kft. A Fidesz-közeli Nézőpont Intézet az Orbán informális helyettesének és jobbkezének tartott Habony Árpád és Győri Tibor tulajdonolta Europtimus Zrt.-ből alakult.

Lázár János frakcióvezető 15 millió 375 ezer forint értékben adott megbízást közvélemény-kutatás elvégzésére a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak és 30 millió 375 ezer forint értékben tudományos tanulmányok készítésére a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek. Stumpf István tavaly távozott az 1991-ben általa alapított és fideszes agytrösztként nyilvántartott Századvég Alapítvány éléről, utódja az elnöki poszton Lánczi András, az ügyvezető pedig jelenlegi állás szerint Giró-Szász András. Giró-Szász egyben - Heim Péterrel közösen - tulajdonosa annak a 2010-es választások előtt alapított Századvég Gazdaságkutató Zrt.-nek is, amelyik tavasszal megnyerte a Magyar Energia Hivatal által kiírt ,,távhő-ármegállapítási módszertan kialakítása" című pályázatot 8 millió forint értékben.

A Századvég Gazdaságkutató felügyelőbizottsága az Atticus Investments Befektetési Tanácsadó Zrt.-hez kötődik több szálon. Az Atticust - melynek felügyelő bizottsági tagja tavaly óta Habony Árpád - korábban közösen irányította Lantos Csaba - az OTP volt vezérigazgató-helyettese -, Tiszolczi Renáta és Heim Péter. Lantos és Tiszolczi jelenleg a Századvég Gazdaságkutató felügyelőbizottságának tagjai.

A high-tech frakció

Az MSZP frakció a legtöbbet mobil telefonálásra és mobil levelezésre költötte az előző ciklusban, a Pannon GSM-mel összesen 147 millió 111 ezer 360 forintban szerződve, mobiltelefonok előfizetésére és üzemeltetésére, E-phone-ra és hozzá kapcsolódó adatszolgáltatásra, mobil távközlési szolgáltatásra továbbá SMS futárra.

Az MSZP képviselőcsoportja az adatok tanúsága szerint magáénak vallja a ,,jó pap holtig tanul" szólás-mondást, hiszen oktatásra és képzésre illetve nyelvoktatásra közel 65 millió forint értékre kötött szerződéseket, ebből egy alkalommal az Alapelv Oktatási Bt.-vel 30 millió forint értékben nagyjából a 2006-2010-es országgyűlési ciklusra, egy ízben nyelvoktatásra és ugyanerre az időszakra 25 millió forint értékben az Inter-Ex Centrum Kft.-vel és egy korábbi rövidebb időszakra 9 millió 870 ezer forint értékben szintén nyelvoktatásra az Inter-Ex Centrummal. Az MSZP frakció képviselői portáljait az Inícium Kft. készítette 9 millió 750 ezer forintért 2009 végén. Sajtófigyelést, hírfigyelést és ,,hírvadászatot" 30 millió forintért végzett a szocialista képviselőknek a Human Operator Kft.

És a maradék

A KDNP frakciója négy részletben, összesen 25 millió 800 ezer forintért szerződött Dr. Édes Balázzsal, illetve ügyvédi irodájával ügyvédi tevékenységre és jogi szaktanácsadásra, ezen kívül gépkocsit vásárolt két alkalommal összesen 14 millió 764 ezer 382 forintért valamint PR és kommunikációs tanácsadást rendelt meg a Pragmatic Consult Kft.-től 8 millió 700 ezer forintért.

A Magyar Demokrata Fórum pedig két alkalommal vásárolt személygépkocsit összesen 14 millió 200 ezer forintért. A táblázat szerint az Országgyűlési Hivatal által rendelt, de a megrendelő nevében aláíró személyében az SZDSZ-hez köthető, már említett három tétel egyike gazdaságpolitikai szaktanácsadásról szólt, amelyet Pető Iván rendelt meg Szalay-Berzeviczy Gábor cégétől az Avipol Bt.-től. Szalay-Berzeviczy - néha Szalay Gáborként használja a nevét - 1990 és 2006 között az SZDSZ országgyűlési képviselője, a Medgyessy-kormány gazdasági minisztériumának politikai államtitkára továbbá a MAVIR Zrt. valamint a Budapesti Távhőszolgáltató (FŐTÁV) Zrt. igazgatósági tagja volt. Jelenleg is igazgatósági tag az MMBF Földgáztároló Zrt.-ben.

Szintén Pető Iván rendelte meg a Büky és Társa Bt.-től (a táblázatban Bökyként szerepel, ahogy a szállító részéről aláíró Büky Béláné is Böky Bélánéként van feltüntetve) 7 millió 500 ezer forintért azt a kommunikációs tanácsadói szolgáltatást, amelyet az SZDSZ működési keretéből finanszíroztak a táblázat tanúsága szerint (ennek nyomát a tárgy mezőben találni). Gusztos Péter jogi tanácsadásra szerződött 7 millió 200 ezer forintra Dr. Vincze Ildikó Mária ügyvédi irodájával.

A teljes táblázat innen letölthető (Excel)

http://atlatszo.hu/2011/09/20/akadalymentesitettuk-az-orszaggyules-uvegzsebet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 24 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.