Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
Lakásfenntartási támogatás...
  2011-09-03 02:33:44, szombat
 
  Változik a lakásfenntartási támogatás rendszere

A nagycsaládosok egy másfajta számítás alapján továbbra is jelentős támogatást is kapnak.

http://www.weborvos.hu/hirek/valtozik_lakasfenntartasi_tamogatas_rendszere/180529 /


Augusztus 31-ével megszűnik a szociális alapú gáz-és távhő-ártámogatás, és beépül a lakásfenntartási támogatásba. Azt szeptember 1-jétől az önkormányzatokon keresztül lehet igényelni, és része lesz az eddigi fűtési támogatás is, amit a fával, szénnel, vagy más módon fűtők is igényelhetnek. A rezsitartozás nem akadály.

A rászorulók 2500 és 7900 forint közötti összeget kaphatnak, az önkormányzatok megvizsgálhatják majd a jogosultságot, az egy főre eső jövedelem mellett szempont lesz a család nagysága és a lakás, ház mérete is. Ennek alapján, egy elismert lakásfenntartási összeget alapul véve állapítják meg a jogosultságos és az összeget - mondta el a Kossuth Rádió reggeli műsorában Nyitrai Imre, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára. A támogatást mindenkinek újra kell igényelnie.
A lakásfenntartási támogatásra az idei költségvetés mintegy 22 és fél milliárd forintot biztosít, a támogatás akár közvetlenül a szolgáltatókhoz is kerülhet. A nagycsaládosok egy másfajta számítás alapján továbbra is jelentős támogatást is kapnak.

Részletek az új rendszerről
2011-08-29 10:39
Forrás: Kossuth - 180 Perc

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma is ők a rabtartóink...
  2011-09-03 02:29:01, szombat
 
  Laborcz, KGB, Gyurcsány - ma is ők a rabtartóink! Illúzió a szabadságunk!

Ovi és Bajusz: meddig ér a megfigyelési botrány?
B. A.
- itthon@hetivalasz.hu
2011.09.01. - 16:17




Legalább négy olyan ügyben nyomoz a katonai ügyészség, amely a Gyurcsány-korszak titkosszolgálati elitjét érinti. A kémsztori és az Egymásért-botrány mellett további két megfigyelési eset miatt is eljárás folyik. Az egyik Orbán Viktorig, illetve szűk családjáig ér - derül ki a holnap utcára kerülő Heti Válaszból.

A nemzetbiztonsági bizottság volt tagjait - köztük a jelenlegi elnök Vadai Ágnest - érintő minapi tanúmeghallgatások után tévesen terjedt el a sajtóban, hogy az UD Zrt. ügye miatt faggatták a képviselőket. Úgy tudjuk, az eljárás egy olyan, ismeretlen tettes elleni feljelentés folyamodványa, amely a Bajnai Gordon által kinevezett - és az Alkotmányvédelmi Hivatallá átkeresztelt NBH-t azóta irányító - Balajti Lászlótól származik. Az ok, hogy a szervezet számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint. Úgy tudjuk, az egyik volt NBH-s felsővezető "Ovi" és "Bajusz" nevű mappákba mentette a vélhetően Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorokat - és arra is utalnak jelek, hogy az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes egyeztetésekről szintén keletkezett "nyom" a szolgálatoknál.

Ez persze nem ab ovo botrány, hiszen ha olyasvalakitől került el a hanganyag az akkori ellenzék valamely potentátjához, akit eleve figyelt a nemzetbiztonság, legálisan is keletkezhettek "mellékes" feljegyzések egy-egy fideszesről. Márpedig létezett olyan NBH-célszemély, akit összefüggésbe hoztak az Őszöd-terjesztéssel: a három évvel később egy bolíviai kommandós akcióban kivégzett magyar újságíró, Rózsa-Flores Eduardó. Az viszont már értesüléseink szerint a mostani nyomozás tárgya, hogy kik és milyen célból tették fel a Rózsa-Flores megfigyeléséhez, ellenőrzéséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának mobilelérhetőségét.

A katonai ügyészség előtt lévő következő téma az UD Zrt. sorsát megpecsételő úgynevezett hackerügy. Laborc Sándort már egy éve meggyanúsította a katonai ügyészség a vagyonvédelmi cég lerohanása miatt. Ehhez az eljáráshoz tavaly azt a feljelentést is csatolták, amit a szolgálatokat ért hackertámadások miatt tett a fideszes Demeter Ervin. A történet azzal kezdődött, hogy az Információs Hivatal (tehát nem az NBH, hanem a külföldi hírszerzés) egyik műveleti tisztjének gépén kémszoftvert találtak. Miután azonosították a betörőt, "viszontkémlelték" az ő informatikai eszközeit, és az ott tárolt adatok arról árulkodtak, hogy a hacker más állami nyilvántartórendszerekhez is hozzáfért. Laborcék ezt a támadássorozatot aztán az UD Zrt. nyakába akarták varrni - ám kiderült, hogy a tettes az NBH fizetett munkatársa, akit ráadásul Szilvásy György ajánlott be a hivatalnak. A Szilvásy-Laborc kettős azért tudta ideig-óráig az UD Zrt.-re terelni a gyanút, mert Koax főnöke is ehhez a céghez szerződött el az NBH-tól - és reálisnak tűnhetett az a mese, hogy a betörő még mindig az ő utasításait követi.

A harmadik ügy, amelyben ma a katonai ügyészség jár el, az Egymásért-csempészalapítvány csalássorozata, a negyedik pedig a lapunk által másfél hónapja feltárt kémbotrány. A holnap megjelenő Heti Válasz ennek kapcsán egyértelművé teszi: az NBH személyi állományának átvilágításával megbízott Zömök Kft. messze nem sufnituningban végezte a poligráfos munkát. Erre a feladatra orosz ajkú szakembergárda érkezett hazánkba - részben különgéppel, részben vonattal -, és a teljes technikát ők telepítették Budapestre.

Hogy a fenti ügyekben miként jelenik meg újra és újra az orosz érdek, egyebek mellett ez is kiderül a Heti Válasz szeptember 1-jei számából.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ügyelet után kötelező pihenés
  2011-09-03 02:24:51, szombat
 
  Nincs vita: ügyelet után kötelező a pihenés

Szeptembertől módosulnak az egészségügyi dolgozók ügyeletét érintő szabályok.

http://www.weborvos.hu/egeszsegpolitika/nincs_vita_ugyelet_utan_kotelezo/180629/# fb_activity


Szeptember elsejei hatállyal módosították az egészségügyi dolgozók ügyeletét érintő szabályokat. Ezzel egyértelművé válik, hogy az ügyeleti idő is a heti munkaidő része, a dolgozóknak az ügyelet befejezését követően legalább 8 órányi pihenőidő jár, ha pedig ennek rovására nem tudta ledolgozni előírt munkaidejét, a személyi alapbér akkor is megilleti.
Az egészségügyi államtitkárság közölte: a szabályozás módosítására azért van szükség, mert az egészségügyi dolgozók ügyeleti idejéről és pihenőidejéről szóló korábbi szabályozás nem volt egyértelmű, egyebek mellett nem határozta meg a pihenőidő munkajogi minősítését, vagy hogy annak órái beleszámítanak-e a rendes munkaidőbe. Ebből adódóan előfordult például, hogy a munkáltató utólag ledolgoztatta a kompenzáló pihenőidő óráit, vagy a személyi alapbér pihenőidőre eső részét levonta - írta a szaktárca.
A csütörtökön hatályba lépő módosítás egyértelműen megfogalmazza, hogy egészségügyi ügyelet esetén a pihenőidőt közvetlenül az egészségügyi ügyelet befejezését követően kell kiadni. Két egészségügyi tevékenység között legalább 11 óra megszakítás nélküli pihenő idő jár. Ez a napi huszonnégy órán át folyamatos szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatók, mint a kórházak esetében - a felek megállapodása alapján - legalább 8 óra pihenőidőre csökkenthető.
Mindezek mellett a jogszabály-módosítás az Európai Unió bíróságának döntéseire való tekintettel megerősíti, hogy a heti munkaidő legmagasabb időtartamába az egészségügyi ügyelet teljes idejét be kell számítani, továbbá egyértelművé teszi az egészségügyi ügyeletet követően kiadandó kompenzáló pihenőidő munkajogi minősítését.
Így a dolgozóknak akkor is ki kell fizetni a személyi alapbért (garantált illetményt), ha az ügyeletei után kiadott kompenzáló pihenőidők miatt az előírt munkaidőt az ügyeleten kívül nem tudta ledolgozni.
A törvény továbbá arra is kitér, hogy a heti pihenőnapon vagy munkaszüneti napon ügyeletet ellátó egészségügyi dolgozók számára utólag biztosítani kell a ledolgozott időnek megfelelő pihenőidőt, vagy ennek hiányában kiemelt ügyeleti díjat kell megállapítani a számukra.
Részletek a tavaszi salátatörvényben
2011-08-31 15:03

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 3 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 32 db bejegyzés
e év: 399 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 1154
  • e Hónap: 2101
  • e Év: 38042
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.