Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A pénz hatalma ( ilyenek a ban
  2011-09-06 21:26:01, kedd
 
  A pénz hatalma ( ilyenek a bankárok)

Bemegy egy szakadt, borostás, alkoholtól bűzlő fickó a bankba, odamegy az egyik ügyintézőhöz és rámordul: - Figyelj, te ribanc, egy rohadék számlát akarok nyitni! - Tessék? - kérdez vissza felháborodottan az ügyintéző. - Süket is vagy? Azt mondtam, hogy egy kibaszott bankszámlát akarok nyitni, de gyorsan! A nő zokogva szalad az igazgatóhoz, hogy egy durva ügyfél inzultálta. Az igazgató odamegy, és ráförmed a fickóra: - Uram, van valami problémája? - Igen! Most nyertem 50 millió dollárt a lottón, és már egy félórája itt álldogálok, mert szeretnék bankszámlát nyitni!
- Értem. És ez a mocskos ribanc nem segített Önnek?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Balogh Gábor: Nem bonyolult
  2011-09-06 21:24:36, kedd
 
  Balogh Gábor: Nem bonyolult

2011, szeptember 5 - 18:16

Friss hírek
Vezércikk

Igazság - hazugságHát, Orbán Viktort is utólérte a Wikileaks, mint Cseh Tamás Angeláját az a híres szerelem. Semmi okunk nincs arra, hogy készpénznek vegyük a XXI. század első igazán nagy formátumú politikai kalandora, Julian Assange szivárogtató gépezetének újabb információ cseppjeit - ám arra sem, hogy a ma nyilvánosságra került titkos diplomáciai jelentésekben foglaltakat úgy, ahogy van besoroljuk az "amerikai szórakoztatóipar újabb fejezetei" közé, miként azt szokásos épületes nyilatkozatainak legfrissebbjében tette Szíjjártó Péter. Azt nagy valószínűséggel azért feltételezhetjük, hogy az ominózus párbeszédek nagyjából így hangozhattak el. És, ha ez így van, akkor az arra kell késztessen minket, hogy alaposan újragondoljunk néhány dolgot.

Hogy a magyar politikában két évtizede minden nagy párt - sok esetben a kisebbek is - olyasmit ígérgetnek, amelyeknek megvalósíthatatlanságával az első pillanattól kezdve tökéletesen tisztában vannak - nos, ez csak a legmegátalkodottabb idealisták, vagy az ilyen-olyan politikai fun-clubok hardcore kemény magja számára jelenthet sokkoló újdonságot. Ennek fényében tehát az, hogy Orbán arra kérte diplomáciai partnereit, hogy ,,ne figyeljenek arra, amit megválasztása érdekében mond", legfeljebb azokat botránkoztathatja meg, akiknek Gyurcsány Ferenccel tényleg az volt a legkomolyabb gondjuk, hogy hazudott.

Én nem tartozom, és 2006-ban sem tartoztam ezek közé. A ,,pápai gyerek" nem azért volt '89 óta messze a legnyomorultabb és legméltatlanabb miniszterelnöke e sokat látott kis hazának, mert nem mondott igazat. Hanem - a határon túli magyarokkal szembeni gusztustalan uszítás, és az esztelen gazdaságpolitika mellett - azért, mert az államhatalom legmagasabb szintjén is meghonosította, sőt egy idő után kizárólagos viselkedési mintává tette a saját népét (politikusul szólva: választóit) megvető arrogáns cinizmust.

És pontosan ez az, ami igazán megdöbbentő és visszatetszést keltő Orbán Viktor diplomatáknak elejtett mondatában is, mely szerint ,,ez nem bonyolult - azt mondjuk az embereknek, hogy visszaállítjuk a nemzet nagyságát, a gazdasági szereplőknek pedig azt, hogy mit várhatnak a Fidesz-kormánytól."

E fenti magabiztos, könnyed machiavellista aranyköpés ugyanis (ha valóban így hangzott el) egy igen fontos, bár soha nyíltan ki nem mondott kvázi-megállapodást rúg fel a Fidesz és saját szavazói - köztük a nemzeti-konzervatív értelmiség nagy része - között. Ennek lényege nagyjából a következőkben foglalható össze: ,,Tudjuk, persze demagóg ígéretekkel álltok elő, hogy lenyomjátok a komcsikat, a proliknak ez kell - de elnézzük nektek, mert, ha hatalomra juttok, a nemzeti érdekeket fogjátok képviselni. Mi eleve nem a kampányszólamok miatt szavazunk rátok, hanem a nemzeti elkötelezettségetekért, így a saját hasa után menő tömegembert ugyan átveritek a jó cél érdekében - de minket nem".

Az ártatlanság kora

Hát, feleim, ideje mérlegelni a lehetőségét annak, hogy bizony minket is áthajítottak a palánkon. Engem is, aki 2002-ben még a narancsra tettem az ikszet, és, aki még hosszú éveken át hittem később is, hogy minden kényszerű, és általam már akkor is vállalhatatlannak tartott megalkuvás, minden keserű szájízzel fogadott meghátrálás, minden idegen hatalom előtti szervilis hajbókolás végső soron mégiscsak, legalább részben azért van, hogy legalább egy kicsit, legalább néha érvényesülhessen a nemzeti érdek. Hogy ők ugyan elfogadtak egy olyan keretet, egy olyan játékszabály-halmazt, amelyet én soha nem tudnék - de a karámon belül azért mégiscsak igyekeznek elmenni a legmesszebb, ameddig, csak lehet.

Sokan voltunk, akik már rég elhagyták az ,,egytábort", de még hittek, hinni akartak ebben. És a legszomorúbb, hogy ezt a légvárat nem a Wikileaks Isten tudja mennyire hiteles csöpögtetett igazságai(?) rombolták le. Ezt szépen lassan, tégláról téglára bontja le a kormányzat elmúlt egy éve a helyén hagyott Alföldivel, a megígért és végül megtagadott földvédelemmel, az el nem számoltatott, számos esetben felfelé ,,buktatott" ballib tolvajokkal, Demszky egykori jobbkezével a fővárosi közgyűlés pulpitusán, az ,,egyenruhás bűnözés" bornírt baromságával, a devizahiteleseknek épített ócsai barakkokkal, az SZDSZ legszebb álmait is túllicitáló egykulcsos adóval, a húsz éve példátlan munkavállalói jogszűkítéssel... Még messze nem járok a sor végén, s már most jelzi a szövegszerkesztő, hogy túl hosszú a mondat.

Valóban, elég ide egy sokkal rövidebb is: vége. Vége az ártatlanság korának, vége az illúzióinknak. Kit érdekelne Assange-ék újabb diplomáciai csínytevése, ha az elmúlt egy esztendő nem igazolta volna vissza sokszorosan az állítólagos orbáni mondatot: ,,Nem bonyolult ez - majd azt mondjuk az embereknek..."

Nem, tényleg nem bonyolult. Egyre kevésbé az. Még három ilyen év, és egészen egyszerű lesz. A Fidesznek talán nem, de azoknak, akik bíztak benne, biztosan...

Balogh Gábor

http://barikad.hu/balogh_g%C3%A1bor_nem_bonyolult-20110905
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: ne figyeljenek oda a Wi
  2011-09-06 20:57:00, kedd
 
  Orbán: ne figyeljenek oda a Wikileaks-re!
2011. szeptember 6., kedd

Egy újabb dokumentum szerint Orbán kijelentette, nem kell odafigyelni arra, amikor azt mondja, hogy nem kell odafigyelni arra, amit mond.

,,Pay no attention to what Wikileaks will say about me telling you not to pay attention" - hangzott el a kiszivárgott dokumentum szerint egy informális találkozón az amerikai nagykövetségen 2010-ben. A szerkesztőségünkbe eljuttatott követségi távirat szerint Orbán számított arra, hogy bizonyos megbeszélések tartalma nyilvánossá válik, ezért előre felkészítette a diplomatákat.

Ezen a ponton a Wikileaks-dokumentum is elbizonytalanodik, hogy most akkor melyik kijelentést is kell komolyan venni, és hogy vajon az Orbán egyik legutolsó beszédében elhangzott ,,és most csak azok figyeljenek, akik" kezdetű mondat mire is vonatkozott. A követségi távirat ezután egy rendőrvicc és egy Lenny Kravitz-idézet segítségével oldja fel a problémát.

Az ügyben megkérdeztük Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt is, de nem figyeltünk oda arra, amit mondott.


http://hircsarda.blog.hu/2011/09/06/orban_ne_figyeljenek_oda_a_wikileaks_re
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5 hónap pihenés a drogos, itta
  2011-09-06 20:40:50, kedd
 
  5 hónap pihenés a drogos, ittas, cserbenhagyó Stohlnak

Tue, 2011/09/06 - 15:51


Tíz hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélték az ittasan, drogosan balesetet okozó Stohl András buzeránst kedden a Pest Megyei Bíróságon. Az ítélet jogerős, Stohlt öt hónap után lehet feltételesen szabadlábra helyezni, tehát valójában csak 5 hónapot kapott.

A hosszúra nyúlt perbeszédekben főleg a balesetben megsérült férfiról volt szó, aki a tárgyalás után kezet fogott Stohllal. A férfi a sérülését is próbálta mutogatni a bíróságnak, Stohl ügyvédje pedig verseléssel zárta le perbeszédét.

A bíróság a jogerősen kiszabott szabadságvesztés mellett csak öt évre tiltotta el a buzeránst a járművezetéstől, és 600 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie, a közügyektől való eltiltást azonban kivették a jogerős ítéletből.

A másodfokú bíróság az elsőfokú ítélet hatályon helyezésén kívül (erre vonatkozó javaslatát a védő vissza is vonta) egyetértett a védő védekezésével. Stubeczky Sarolta bírónő szerint az első fokú ítélet alaposnak bizonyult, de felülbírálatra mégis alkalmas volt.

A bírónő szerint túl kritikus a közvélemény

Míg a maradandó fogyatékosság okozása az első fokú ítéletben szereplő tényállásban még szerepelt, a jogerős másodfokú ítéletből már kikerült. Az ítélet szerint nem állapítható meg, hogy a sérülések maradandó fogyatékosságot eredményeztek Kaincz Pálnál, egy kétséget kizáróan nem bizonyított tényt pedig nem lehet a vádlott rovására írni. A nem maradandó sérülésnek egyébként örülni is kell - hívta fel a figyelmet a bírónő. A sértett nem tudja úgy fordítani a lábát, mint korábban, de hogy ez a baleset miatt, vagy más miatt van, nem egyértelmű. A bíróság ezért változtatta meg a minősítést.

Stubeczky Sarolta szerint az nem vitatható, hogy Stohl András a balesetben megsérült. Szerinte a közvélemény nagyon kritikus tud lenni: "ha elkövetett valaki valamit, akkor természetesen bűnös, és mit érdemel? Kötél általi halált. De a törvény előtt mindenki egyenlő, így az ittas vezetés három évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható mindeki esetében. Persze meg kell nézni az enyhítő és súlyosbító körülményeket: van, akinél az előbbi, van, akinél az utóbbi van túlsúlyban."

A bíróság az indoklásában kimondta, hogy minden ügyben személyre szabottan születik ítélet, hiszen nincs két ugyanolyan eset. A bíróság figyelembe vette, hogy nem első esetben történt meg, hogy Stohl ittasan okozott balesetet. A bírónő szerint most valamiért felelősséget kell vállalnia Stohlnak, mert bár jó szándékú ember, de hiába fogadta meg 2002-ben a bíróság előtt, hogy nem ül ittasan a volán mögé, mégis megtette és súlyos balesetet okozott.

Az "eszméletlen igyekezet" hatása

A bírónő azt is kifejtette: ,,érzékelték az eszméletlen igyekezetét az előadások megtartása kapcsán Stohl részéről, és hogy intő példa akar lenni a fiatalok előtt. Kaincz Pál bármennyire is meg van sértve, Stohl igyekszik. A sértett azt is sérelmezte, hogy a vádlott nem látogatta meg, de erre adott magyarázatát a bírónő elfogadta. Stohl álláspontja az volt, hogy nem akarta befolyásolni látogatásával a bírósági eljárást. Állítása szerint azért nem akart pénzt sem adni Pali bácsinak, hogy ne mondják azt az emberek: ezzel akarta rávenni, hogy pozitívan nyilatkozzon róla a bíróság előtt.

A bírónő azt mondta Stohl Andrásnak: "Ebben a helyzetben, amiben Ön van, egyszer felelősséget kell vállalni. Meglátja, hogy ezután Önnek is könnyebb lesz. Csinált egy rossz dolgot, és ez lesz a vezeklés. Ha pedig később fiataloknak tart előadást, arról is mesélhet nekik, milyen volt odabent. Ezen kívül nyugodtan nézhet az emberek szemébe és mondhatja. hogy megkapta azt, amit megérdemel."

Az ítélethirdetésen Kaincz Pál sértett már nem vett részt, csak jogi képviselője, Mester Csaba jelent meg a helyszínen. Az ítélethirdetésre a fajtársai, Bodrogi Gyula, Sváby András és Hollósi Frigyes is elment.

(Origo, HVG nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_09_06_5-honap-pihenes-a-drogos-ittas-cse rbenhagyo-stohlnak?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Fee d%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a Fidesz megszorító csomag
  2011-09-06 20:34:34, kedd
 
  Itt a Fidesz megszorító csomagja + a Jobbik közleménye
Tue, 2011/09/06 - 18:07


Mai sajtótájékoztatóján a miniszterelnök adóemeléseket jelentett be, az ezekből származó bevételekből pedig az államadósságot kívánja csökkenteni. Válságos időket élvén, még akár rokonszenvesnek is nevezhetnénk a tervet, ha :

- ha nem ismét, immár sokadjára magyarokon csattanna korruptsága, bénasága, böszmesége;
ha a felvett hitelekből, amelyeket most oly hősiesen akar visszafizetni a miniszterelnök, legalább láttunk volna valamit, valami olyan gazdasági intézkedést, amely mai napig is termel, azaz hoz pénzt a konyhára;
- ha nem tudnánk, hogy az előző kormányzat offshore lovagjainak külföldi bankszámláiról teljesen törvényesen begyűjthető lenne néhány száz milliárd;
- ha az előző kormányzat által végrehajtott privatizációs szerződéseket mindegyikéről nem tudnánk azt, hogy azok törvénytelenek, államkasszát megfojtó, adóforintokat felemésztő szerződések, amelyek még mindig érvényben vannak a kormány tehetetlensége miatt;
- ha nem tudnánk, hogy a hazai multicégek döntő többsége adókedvezmény mellett árulja szemetét, miközben a magyar termelő nem tudja eladni portékáit;
- ha nem tudnánk, hogy a közgazdaságtanban nemcsak a megszorítás politikája létezik, hanem a belső piac felpörgetéséből előállított pénzzel is bele lehet tömni az államháztartás réseit - ráadásul ez utóbbi leckét maga Orbán Viktor is sokszor elismételgette az utóbbi években, igaz, a Wikileaks jóvoltából ma már tudjuk, hogy nem kell arra figyelnünk, amit a kampányban mond Viktorunk;

Szóval, ha fentieket nem tudnánk, akkor - boldogok a lelki szegények alapon - akár örvendenénk is, hogy egy kis megszorítás után ismét élre tör hazánk és tejjel - mézzel folyó Kánaán válik belőle.

Csak sajnos annyiszor bevettük már az utóbbi húsz évben ezeket az ígéreteket, annyiszor vettünk a hátunkra egy Bokros-csomagot, hogy most már tényleg elég! Oldják meg ők, az állam irányítói azt, amit ők qrtak el - de nélkülünk.

Mi már nincs miből fizessünk!

A Világazdaság beszámolója, hogy mi vár ránk :

A kormány ragaszkodik az államadósság csökkentéséhez - jelentette ki a lovasberényi kormányülés után tartott tájékoztatóján a miniszterelnök. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ugyanitt közölte: emelkedik a dohánytermékek, az alkohol, a szerencsejáték és a gázolaj jövedéki adója.

Az euróövezet súlyos kihívásokkal néz szembe - szögezte le Orbán Viktor lovasberényi sajtótájékoztatóján. Mint mondta, azok az országok, amelyek nem tudnak kiszabadulni az adósságspirálból, kemény évek elé néznek, Magyarország azonban nem akar erre az útra lépni. A vártnál alacsonyabb európai gazdasági növekedés ellenére sem térnek el a korábban kitűzött céltól, az államadósság csökkentésétől.

Ennek megfelelően döntött a kabinet: október és november hónapban, amikor két nagyobb összegű hitel lejár, Magyarországi visszafizeti azokat anélkül, hogy új kölcsönöket venne fel. A következő lépésben 77-ről 73 százalékra csökkenti a kormány az államadósságot. Orbán Viktor megfogalmazása szerint csak úgy állhatunk a saját lábunkra, ha mi magyarok keresünk a saját munkánkon, vagyis nem kell hiteleket törlesztenünk.
A miniszterelnök elmondta: az MNB-ben található valutatartalékból fizetnek ki 3 milliárd eurót, a nyugdíjrendszer átalakítása után a magyar kormányhoz kerülő külföldi részvényekből pedig 1 milliárd eurót. Ez teszi ki azt a 4 milliárd eurót, amit október-novemberben törleszt az állam.

A WikiLeaks által nyilvánosságra hozott mondatok kapcsán újságírói kérdésre Orbán Viktor elmondta: 2006-ban is azt mondta, amit most, vagyis, hogy ne figyeljenek arra, amit mond, hanem csak arra, amit tesz. Mint ismeretes, a 2006-os választási kampány előtt Orbán Viktor az amerikai diplomatáknak azt mondta, ne figyeljenek arra, amit a kampányban mond.

Matolcsy György elmondta: észrevették, hogy a globális gazdaság lassul, amelyre az ország átalakításának gyorsításával válaszol a kormány. Ennek egyik része az államadósság végleges csökkentése, az államháztartás hiányának 3 százalék alatt tatása. Ennek érdekében négy intézkedést hoztak: felgyorsítják az adó- és vámbeszedések rendjének átalakítását a hatékonyabb adóbeszedés érdekében. Magyarországon az áfacsalások miatt 600 milliárd forint hiányzik a költségvetésből. A NAV vállalta, hogy idén 40 milliárdos többlet ÁFA-bevételt gyűjt. Emellett gyorsítják az állam átalakítását; beszerzési stopot hirdetnek az államigazgatásban.

Előrehozzák a jövedéki adó emeléseket, amelyek eddig a 2012-es költségvetésben szerepeltek: 50 százalékkal emelkedik a játékadó, 1 milliárd forintos pluszbevételt hozva. 7 százalékkal emelik a dohánytermékek adóját, ez 5 milliárd pluszt jelent, az alkohol termékek adója pedig 5 százalékkal emelkedik. Ezen belül az aromázott termékek adója 50 százalékkal nő, 1 milliárd plusz bevételt hozva. A gázolaj adója 97-ről 110 forintra emelkedik, 3 milliárdra forintot hozva. Ennek magyarázataként Matolcsy György közölte: szűkíteni akarják a benzin és a gázolaj jövedéki adója közötti rést, ez indokolja, hogy most nem emelkedik a benzin adója.

A fenti intézkedések összesen 90 milliárd pluszt hoznak, amelyhez hozzáadódik a nyugdíjvagyonnal az állam kezébe kerülő részvények utáni osztalékokból megszerzett 10 milliárdos bevétel.

Matolcsy azt is elmondta, hogy 2 százalékos gazdasági növekedéssel számolnak idén, és jövőre is, vagyis ekkora bővülési ütemre alapozzák a jövő évi költségvetést. A konvergenciaprogram alapján tavasszal még 3 százalék feletti GDP-bővülést várt a kormány. Orbán Viktor erre reagálva hangsúlyozta, ez egy konzervatív előrejelzés, amellyel nincs kibékülve.

A Jobbik közleménye : Újabb sarcok helyett radikális gazdaságpolitikai fordulat szükséges

A Jobbik álláspontja szerint költségvetési tűzoltómunka és újabb sarcolási sorozat helyett az államadósság újratárgyalására, többkulcsos adórendszerre és a magyar gazdaság fejlesztésére van szükség.

A kormány kétnapos ülésén ismét egeret szültek a hegyek. A miniszterelnöki sajtótájékoztatóból kiderült: a gazdagok kormánya továbbra is elkötelezett a neoliberális gazdaságpolitika könyörtelen végigvitelében. A fülkeforradalmi gazdaságpolitikára is igaz a régi mottó: mindennek meg kell változnia, hogy minden maradhasson a régiben.

Az államadósság erőltetett ütemű visszafizetése helyett azok újratárgyalására van szükség, amelyre számos ország, mint például Görögország, Argentína, Szerbia-Montenegro vagy Lengyelország esete sikeres példát mutatott. Ehelyett fizetünk a Nemzetközi Valutaalapnak, mint a katonatiszt.

Nem tudtuk meg a sajtótájékoztatóból, hogyan fog elmúlni a fenyegető vész a devizahiteles válságtól fenyegetett családok feje fölül, nem tudtuk meg, hogyan fogjuk elkerülni az egészségügy összeomlását és nem tudtuk meg, mitől fog élénkülni a magyar gazdaság. A devizahiteles válság megoldatlansága ma már nem csak tragikus társadalmi konfliktusokat vetít előre, hanem a gazdasági növekedés egyik fő korlátjává is vált.

A költségvetési hiány egyik fő oka az a gazdagoknak kedvező, egykulcsos jövedelemadó, amely 500 milliárdos lyukat ütött az államkasszán, de a várt keresletélénkítő hatást nem érte el. Ez egy ellentételezés nélkül kidobott összeg. A lyuk befoltozására a kormány újabb meg újabb sarcolási ötletekkel áll elő, ahogy azt ma is bejelentette. A többkulcsos, progresszív adórendszer visszaállítását nem csak a társadalom igazságérzete, hanem a gazdasági ésszerűség is megkívánja.

Hegedűs Tamás, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

(Kuruc.info, Szent Korona Rádió)


http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_09_06_itt-a-fidesz-megszorito-csomagja-a -jobbik-kozlemenye?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Fee d%3A+atisztamagyarhang+%28Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért határolódunk el örökösen
  2011-09-06 20:28:58, kedd
 
  Miért határolódunk el örökösen önmagunktól, miért, hogy a hatezer évesekkel szemben rendszerint alulmaradunk?
2011. szeptember 6. 02:17:15

Ifj. Tompó László - Hunhír.info

moricz-zsigmond.jpgEz a kínzó kérdés merül fel az 1942. szeptember 5-én Budapesten elhunyt Móricz Zsigmond talán legneuralgikusabb vallomása mai olvasásakor, válaszul leszögezve, hogy az érintettek, szemben a mieink zömével, született szeizmográfusokként megmaradáskényszerből örökösen nyilvántartják az ellenük bármikor és bárhonnan érkező földmozgásokat, mi több, mindig reflektálnak minden rájuk vonatkozó véleményre, őket ért kritikára vagy támadásra.

Írófejedelmünk egyes regényeiben (Forr a bor, Bál, Kivilágos kivirradtig), 1919. május 30-ától augusztus 19-ig írt Naplójegyzeteiben és egy drámájában (Fortunátus) noha élesen bírálta őket vezetőik által egészüket jellemző immoralitásukért, élete alkonyán mégis így nyilatkozott velük való kapcsolatainak szerinte legfőbb tanulságairól:

,,Korán rájöttem arra, hogy a keresztény emberek majdnem használhatatlanok az újságírásra, a zsidók viszont sokkal közvetlenebb és kedvesebb emberek, mint a keresztények. Érző szívűek, figyelmesek, résztvevők, s minden pillanatban vitakészek, s olyan alapon vitáznak, amely magasan felette van annak, ahogy az iskolákban társaimmal mi odáig vitát tartottunk. Műveltek voltak hozzám és addigi barátaimhoz képest, úgy hogy ha versenyt akartam velük tartani, hozzá kellett fognom tanulni. Először is óriási előnyük volt, hogy legalább még egy nagy nyelv állott rendelkezésükre, kivétel nélkül valamennyien írtak és olvastak és beszéltek legalább is németül, de sokan angolul és franciául is. Minden ismeretágban a legértékesebb írókat és könyveket tárgyalták szünet nélkül és szakadatlanul, annyira, hogy ha köztük voltam, kénytelen voltam hallgatni. Kiderült, hogy újságírásra éppen úgy nem vagyok alkalmas, mint a többi keresztény. A zsidó lapok hozták meg az európai hangot, a tudományos tárgyalást, ők voltak az elsők, akik nem tettek különbséget olvasó és olvasó közt, ők a parasztnak ugyanazon a nyelven beszéltek, mint az egyetemi tanároknak."

Halálosan komoly üzenetet hordoznak iménti sorai: az érintettek, szemben a mieink zömével, született szeizmográfusokként megmaradáskényszerből örökösen nyilvántartják az ellenük bármikor és bárhonnan érkező földmozgásokat, mi több, mindig reflektálnak az őket ért kritikákra vagy támadásokra, és pontosan ez az, amire a ,,népem, nemzetem, hazám!" jeligéjűek kilencvennyolc százaléka úgy tűnik, képtelen, ezért határolódnak el állandóan önmaguktól.

Most már csak a kérdés, hogy ha Móricz ezt ennyire tisztán látta, mi miért nem vagyunk erre képesek?

Forrás: Hunhir.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=87737
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó nemzetkarakterológia egy
  2011-09-06 20:27:23, kedd
 
  Zsidó nemzetkarakterológia egy szellemóriás virtuóz klaviatúra-háttérjátékával
2011. szeptember 6. 10:16:42

Kertész, a magyargyűlölő

Kertész Ákos huszadrangú zsidó író, magyar állampolgár és budapesti díszpolgár, számos állami kitüntetés birtokosa, az egykori hitgyülekezetes Bartus László Amerikai Népszava című szennylapjában minősíthetetlen tartalmú, stílusú és hangvételű olvasói levelet tett közzé egy héttel ezelőtt. Minden sorából sugárzik népünk, a magyar nemzet iránt érzett patologikus, talmudi gyökerű gyűlölete, megvetése s a ,,választott nép" megannyi képviselőjére oly jellemző tébolyult felsőbbrendűségi tudat.

Hogy Kertész undorító fröcsögését méltó válasszal illessük, nézzük, miképpen is vélekedett a 19. század egyik univerzális magyar géniusza, zeneszerzője és zongoraművésze a ,,kiválasztottak" főbb néplélektani karakterjegyeiről, s a zsidókérdés megoldásának lehetőségéről.

Liszt Ferenc Des Bohémiens et de lleur musique en Hongrie, azaz A cigányokról és a cigány zenéről Magyarországon című, először 1859-ben, majd második alkalommal 1881-ben Párizsban francia nyelven megjelentetett művében az alábbiakat olvashatjuk Kertész hit- és fajtestvéreinek jellemtulajdonságairól és mentalitásáról:

,,A zsidók a keresztény civilizáció által nekik kirendelt helyet azzal a fenntartással fogadták el, hogy azt a szerencsétlenség tanyájává teszik, hogy ők onnét elnyomóikra egy ragadós dögvész mérget lövellnek ki, amely méregnek nincs neve, amely méreg feltalálhatatlan, észre nem vehető s amely ellenségeik védőjét felemészteni fogja s csontjaikon rágódni fog.(...) A félelemnek, hogy ne mondjuk, a babonás aggodalomnak egy neme akadályozza őket abban, hogy egy oly földön, amely nem az ő örökük, az ekét a kezükbe vegyék. Másokat azonban szívesen hagytak szántani s napszámosaikat örömest tanították, hogyan kell a barázdát húzniuk. Persze a föld nem adja meg az ipar gyors nyereményeit, sem a kereskedelem roppant nyereségeit. A zsidók azonban csak nyereséget akarnak és sehol sem elégszenek meg a mezei gazdászat csekély, fáradságos, mérsékelt kilátásaival. Hisz a 2%, a 3% jó lehet a bennszülötteknek, az ország fiainak, Isten népének azonban 200%, 400% kell (A mai, devizahitelezésként eufemizált rablás-tranzakció során még több - L. Zs.), hogy valamit szerezhessen, aminek segítségével a szerencsétlenséggel dacolni lehessen, ha egy válság pillanatában a rablott vagyont ki kell neki adni. A zsidó önszántából sohasem hagy el valamely országot, amelyben még egy fűszál szakítható le, amelyben még egy rézpeták szedhető fel a földről. Örömest tartózkodnak olyan helyeken, ahol látszólagos vagy valóságos nyomorúságuk batyuját már lerakták, de csak azon feltétel alatt, hogy őket úgy tekintsék, mint egy vendéglátó átutazó vendégeit. Ha megtörténik is az, hogy elég hosszú ideig tartózkodnak valamely városban, hogy végül ott palotákat építsenek, épületeket emeljenek, amelyek pompára nézve gyakran fejedelmeink pompáját is elhomályosították, azért sohasem feledik el azt, hogy ők még a legfényesebb tetők alatt is csak sátrakban laknak, mindaddig, amíg csak más földön állanak, mint azon országban, amelyet az Úr Ábrahámnak és ivadékainak ígért." (Az viszont a filiszteusok ősi hona - L. Zs.)

A zsidó szellem - állapítja meg alapelvként a szerző - évezredek óta változatlan és örök:

,,E nemzetnek lényege egy paránnyal sem változott - valóságos zsidók ma is ugyanazok, akik voltak valaha. Mindenütt látjuk őket komoran a mesterkélt beszédesség álarca alatt, mindig ugyanoly rosszakaratúak, gyűlölségesek, színre azonban szolgálatkészek, ármánnyal teltek, de alázatosak, dacára minden esküvel való bizonygatásnak s dacára a tettetett közeledésnek, valódi jellemüket megőrizve, komorak, ellenségesek s mindamellett vonzók, mint ama mesebeli baziliszkusz fénytelen, halált hozó tekintete".

Témánk apropója szempontjából különösen érdekfeszítő, amit Liszt a zsidóknak a szellemi életben és művészetekben játszott szerepéről ír:

,,Birtokba vették a szépirodalom és az újságírás terét. Mint sáskasereg rohanták meg a sajtót, hatalmukba kerítették az időszaki iratokat, magukhoz ragadták a gondolatok vezérlését s megfészkelni látszották magukat a közvélemény-árulásban. (...) A zsidók a művészetet is ápolták, hogy azt legtávolabb teréig hatalmukba kerítsék... Ők sohasem tudták azt, miképp termett a művészet inspirációk által.... Az izraeliták új dallamokat nem tudtak feltalálni, mert ők sohasem a maguk érzelmeit dalolták... Ők sem építészetet, sem zenét nem teremtettek. Ők sem dalokat, sem költeményeket nem hoztak létre, amelyeket mint nemzetieket lehetne tekinteni. Ők csak utánoztak másokat. (...) A bölcsészet azt képzelte magában, hogy az egyenlőség, testvériség a zsidó gyűlöletet lefegyverzi, hogy a zsidó megszűnik zsidó lenni, hogy franciává, németté, olasszá legyen. Ezek egyike sem lett. A bölcsészeti filantrópia a vaknak naivságával bír. A héberek, akiknek ősei nem évszázadok szerint, hanem évezredek szerint számítanak, nem alázták meg magukat annyira, hogy franciákká, németekké, olaszokká legyenek. Izrael fiai maradtak ők, s ez a tény egy problémává lett, egy oly nép ez, amely mindig készen van az egyesek, a kormányok gonosz ösztöneit kizsákmányolni, azokéit, akik engedelmeskednek, s azokéit, akik parancsolnak. A törvényhozók, akik nem hisznek a pszichologikus tényekben, amelyeket számba venniük kell - azt gondolták, hogy az európai állam polgáraivá lett zsidó megszűnik a középkori uzsora, a családfiaknak pestise, az ellenséges tábor kéme, a népnek magát folyton teleszítt vámpírja, minden kereskedelmi ág monopolizálója, a háborúknak láthatatlan rugója s bíró a békében lenni".

S befejezésül olvassuk Liszt szerény javaslatát az Endlösungot illetően, amely így hangzik:

,,Semmi kétség, minekután ők sokáig védelmezték magukat, most maguk támadnak. Ez a dolog természetében és a rendeltetésnek szükségszerűségében fekszik. Másrészt viszont a keresztényeknek joguk van tőlük telhető módon magukat e bajtól megóvni. Erre pedig csak egy mód van, hazát kell szerezni a zsidóságnak. Ajánlatos dolog nekik visszaadni Palesztinájukat és Jeruzsálemüket. (...) A dolog természetével ellenkezik ugyanis, hogy egy nép élősdi állat módjára, más nép rovására éljen, annak belei redői közé fészkelje magát. A végzet azt akarja, hogy a keresztények ezt az idegen fajt keblükből letépjék, őket valódi országukba visszavigyék. Ha a zsidók vonakodnának, akkor erőszakkal kell őket odaszállítani, szükség esetében pedig határáig hajtani őket. (...) A pillanat nincs messze, amelyben valamennyi keresztény nemzet, amellyel a zsidó ma együtt lakik, felismeri, hogy rájuk nézve az egészség vagy az örökös betegség, a társadalmi béke vagy a folytonos senyvedés kérdésévé, az élet és a halál kérdésévé vált a zsidókat maguknál megtűrni vagy pedig elkergetni".

A teljességhez az is hozzátartozik, hogy Liszt Ferenc nagy visszhangot és botrányt kavart munkájában a cigány muzsikusok előadta darabokat azonosítja a magyar népzenével. Ő ezekben valami tiszta, romlatlan archaikus, indiai zenei örökség letisztult alkotásait vélte felismerni. Viszont az is történelmi tény, hogy a romantika korában cigánykérdés a mai értelemben nem létezett. A művészeti alkotásokban ezen etnikum tagjai - gondoljunk Victor Hugo és Jókai regényeinek cigány szereplőire vagy a kissé későbbi Egri csillagok Sárközijére - afféle archaikus hagyományokat és értékeket őrző és továbbörökítő, anekdotikus figurákként jelennek meg, akik egy civilizáción kívüli világban élnek, de semmiféle veszélyt nem jelentenek arra nézve. A másik megállapításunk azzal kapcsolatos, hogy az igazán nagy botrányt A cigányokról és a cigány zenéről Magyarországon 1881. évi második kiadása okozta. Ebbe ugyanis az inkriminált, mintegy 50 oldalnyi antiszemita szövegrészt állítólag - legalábbis a zsidók uralta szellemi páholyok véleménye szerint - nem Liszt Ferenc, hanem egykori kedvese, Carolyne Wittgenstein hercegné toldotta be. Nos, a második kiadás megjelenése után a zseniális zeneszerzőt a korabeli zsidó, illetve filoszemita szellemi elit köreiből sokan próbálták rábeszélni arra, hogy ,,határolódjon el" (már akkor is) a könyv antiszemita kitételeitől, illetve ismerje el, hogy azoknak valójában nem ő az írójuk. Liszt azonban ezt soha nem tette meg, tehát nyilvánvaló, hogy a szerző ő maga volt. Zsenialitásából fakadó öntörvényűsége okán amúgy sem helytálló a feltételezés, miszerint mindenkori kedvesei manipulálhatták volna, s a háttérben valamifajta női ármánykodás fonalát szőve visszaélhettek volna a nevével.

Ezzel szemben tény, hogy az európai történelem során számos jeles politikus, egyházi méltóság és művész nagyon elítélő és kritikus álláspontot képviselt a zsidókkal mint néppel szemben. Valamilyen ,,rejtélyes" oknál fogva azonban ezek a vélemények rendre kimaradnak a történelmi szöveggyűjtemények újabb és újabb kiadásaiból. Vajon miért?

Lipusz Zsolt - Kuruc.info

Korábban írtuk: Kossuth-díjas, budapesti díszpolgár zsidó: genetikusan alattvaló, bűnös nép a magyar, mely se tanulni, se dolgozni nem akar

Forrás: kuruc.info


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=87745
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Segítettem megölni Képírót- üv
  2011-09-06 20:22:50, kedd
 
  Segítettem megölni Képírót- üvölti a zsidó embervadász
2011. szeptember 06. 16:46
Hunhír.info

A Wiesenthal-központ igazgatója örül, hogy Képíró belehalt a perbe. Az igazságszolgáltatás "kis győzelmének" nevezte kedden egy Facebook-bejegyzésben Efraim Zuroff azt, hogy hozzájárulhatott Képíró Sándor volt csendőr százados egészségének romlásához az ellene folytatott per.

Gratulálunk az igazság humánus bajnokának, az antiszemitizmus egyik legnagyobb gerjesztőjének. Azon felizgulni, hogy meghalt egy 98 éves, ártatlanul meghurcolt aggastyán, és örülni annak, hogy halálba segítette, tényleg magas erkölcsi színvonalra utal.

Hozzászólás
andras8417 - 2011.09.06. 19:44
Ne! Bántsd a krokit mert az egy jellem ehhez a féreghez képest! Bocs a férgektől.


Lidércfény - 2011.09.06. 19:33
Ez most hoogy?? Ha egy gój mond egy zsidóról ilyet nyílvánosan, bíróság elé kerül.


csele - 2011.09.06. 18:17
Undorító sátánfattyú.
Remélem,hogy hamarosan eljön az idő,amikor vadászni fognak az ilyen férgekre a világban.
Liszt Ferenc [zeneszerző] "A nap hamarosan eljő, amikor a zsidók kitoloncálásának kérdése az Élet, vagy a h.a.l.á.l. kérdését fogja jelenteni, egy olyan kérdés halaszthatatlan megoldását, amely a felépülést célozza meg a békés mindennapi élet krónikus járványából, vagy annak szociális mocsárlázából"


dbmaan - 2011.09.06. 17:47
Hárpia - érdekes amit írsz, csak nem tudom mennyi hatása van, ha az érem másik oldalát átéljük, ugyanis mindezekre nem emlékszünk kövekező életünkben, azt sem tudjuk, kik voltunk, ha létezik lélekvándorlás. Ez csak kérdés és nem kötekedés.


foka1 - 2011.09.06. 17:46
Neeem gyűlölködnek ezek! ÁÁÁáááááááá!
De ez legyen életében a legnagyobb öröme!


turbofonok - 2011.09.06. 17:41
Na ennyit a kirekesztésről és a fajgyűlöletről te mocskos gőrény! Ha te meg fogsz dögleni az lessz a kánaán! Még meddig akartok mindenkit fejni a felsőbbrendü dumátokkal, a PALESZTINOK is csak egy állatok akiket nyugodtan lehet ISTEN dícsőségére írtani mint a (neked írom te gőrény) MAGYAROKAT! Régen lejárt a lemez te moslék. Csak nehogy megint megkeljen nyítni a VÖRÖS tengert mert egyszer még befog zárulni a krétakör.


Hárpia - 2011.09.06. 17:37
"A Jóisten majd ítél feletted. De éld át ugyanazt (vagy többet) amit te okoztál ennek a nagyszerű magyar embernek."

A reinkarnáció és a karma törvényének lényege, hogy a következő (vagy egy azutáni) életében mindenki azt éli át, amit ebben a mostani, vagy egy korábbi életében másoknak okozott. Persze nem büntetésből (rossz cselekedetek), vagy jutalomból (jó cselekedetek), hanem hogy az érem másik oldalát a saját bőrén megtapasztalva egyáltalán felfogja az általa okozottakat (amik, mint el lett mondva lehetnek jók, vagy rosszak, de akár semlegesek is).


Kukutyin - 2011.09.06. 17:24
Csak rá kell ennek a Zuroffnak nézni az arcára. A krokodilnak tisztességesebb a nézése.


dbmaan - 2011.09.06. 16:51
Nem kívánok rosszat sem neked, te féreg, sem anyádnak. A Jóisten majd ítél feletted. De éld át ugyanazt (vagy többet) amit te okoztál ennek a nagyszerű magyar embernek.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=44898
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarországon nincs cigányter
  2011-09-06 20:17:59, kedd
 
  "Magyarországon nincs cigányterror, nincsenek náci liberálisok, - van viszont egy bűnös Szaniszló
2011. szeptember 06. 07:41
Hunhír.info

Ötszázezer forintos bírságot kapott az Echo televízió, mert Világ-panoráma című műsoruk a hatóság szerint megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket.

A Médiatanács ötszázezer forint bírságot szabott ki az Echo TV 2011. február 11-én sugárzott "Világ-panoráma" című műsora miatt, mivel a médiaszolgáltató megsértette az emberi méltóság tiszteletben tartására, valamint a gyűlöletkeltés tilalmára vonatkozó törvényi rendelkezéseket - olvasható a közleményben. Szaniszló Ferenc a cigányságról, cigányterrorizmusról, meg az őket bátorító "náci liberálisokról" értekezik, akiknek egyetlen céljuk, hogy az "ingyenélő emberszabásúakat a magyarokra uszítsák" - írja a bukott kormány kedvenc honlapja, a nol.hu.Akkor olyan nincs ezek szerint, hogy cigány Magyarországon. Ha nincs, mincs cigány holokauszt, cigány felzárkóztatás, a sok-sok milliárd maradhat a büdzsében, amit a cigány-programokra akarnak fordítani. A nincs nem kerül pénzbe. A mindennapos terrort tapasztalók nem cigányterrorban élnek, hanem simában, de akkor nem voltak Magyarországon cigányölések sem. A nincs cigánynak nem kell ingyen tankönyv, iskolatej, ösztöndíj, segíly, egyebk. Semmi sem kell. Szorítunk a kiváló Szaniszlóért, hiszen nem csak egy jó médiaszakember, hanem bátor, gondolkodó magyar. Széles gazda meg nyugodtan kicsengetheti az ötszáz ezret, már csak azért is, mert tízszer annyiba került volna az a reklám, mint amit ez a hír hozott a tévének a nézettség növekedésben.

Hozzászólás
szokata - 2011.09.06. 19:59
Megnyugodtam.
Már gyanús volt, hogy nem reagálnak semmit arra amit a Szaniszló "levág" a Világpanorámában. Egyetlen műsor amit érdemes nézni ebben a szennyládában.
Köszönjük Szaniszló Ferenc! Remélem nem az lesz a sorsa ami a Pörzsének volt.


dbmaan - 2011.09.06. 15:12
Ez a libsik részéről a legnagyobb elismerés! Hajrá Szaniszló, csak így tovább, és ezután is mondd ki az igazságot!


lucaevi - 2011.09.06. 12:55
VELED VAGYUNK SZANISZLÓ!!!
Csak Ön miatt nézem az ECHÓ-t.
Már vártuk, mikor jön a dá-dá!!
Csak így tovább!
Egyetlen faj magyar igazmondó a csapatban!
Minden szavát elhisszük.
Veled vagyunk!!!!


tanyasi - 2011.09.06. 08:58
A MÉDIATANÁCS IS NYILVÁN RÓZSADOMBI PUHA SZOBÁBAN HOZZA DÖNTÉSEIT.

Éva anya - 2011.09.06. 08:15
"Szólj igazat-betörik a fejed"!!!Én már csak a Világpanorámát nézem az Echó tv műsoraiból,a többi hanyagolható-legalábbis számomra.A Kibeszélő is -mióta a "modell hölgy" (nem is tudtam,hogy ez is "foglalkozás"!!!,de mostmár tudom hogy annak minősül,van ilyen!!) betette lábát a műsorba-az eredeti Kibeszélőhöz képest-amit még Pörzse vezetett-egy nagy OO.Minden Tiszteletem Szaniszló Ferencé,mert ki merte mondani azt ami a VALÓSÁG,és azt tudjuk,hogy aki itt igazat mer mondani azt előbb utóbb "eltüntetik",és befogják a száját a "nemzeti együttműködés" jegyében.Ez egy ilyen ország-a NEMZET mint fogalom,már régen nem létezik,hiszen sokat "tettek" érte 1945 óta,hogy ne is legyen egészséges ,és MAGYAR NEMZETTUDAT-ha már ebbe a csodálatos Országba születtünk,és Őseink is itt éltek,haltak.


hcsaba - 2011.09.06. 08:13
Mondd meg az igazat,és betörik a fejed! Régi mondás.
Az Echó egyetlen nézhető műsora a Világpanoráma,és a Kiút Kubinyival.
Az ötvenes évek visszajöttek???


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=44865
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bogár László: Végveszélyben
  2011-09-06 14:16:03, kedd
 
 
Bogár László: Végveszélyben
2011-09-06 Magyar Hírlap

Magyarország végveszélybe sodródott, és az ország a szuverenitását is elveszítheti - jelentette ki a miniszterelnök a külképviseleti vezetők értekezletén. Kemény és drámai, de pontos szavak ezek, hazánk valóban végveszélybe került. Még szerencse, hogy ezzel szemben a szuverenitás elvesztésétől nem kell tartanunk. Azért nem, mert azt már nagyon régen elveszítettük. Mátyás király több mint gyanús halála és Mohács között ugyanis a magyar uralmi elit értelmi és erkölcsi lezüllése olyan mértékben gyorsult fel, hogy az ország képtelen volt ellenállni a folyamatosan fenyegető világerőknek. Az akkor elvesztett szuverenitást azóta sem sikerült helyreállítani, és az elit erkölcsi és szellemi állaga a ritka kivételektől eltekintve folyamatosan romlik. Persze ezzel párhuzamosan a nép lepusztulása egyre valószínűtlenebbé teszi, hogy urait e lejtőről visszafordítsa. A végveszélybe sodródás tehát fél évezrede tart, most talán azt volna célszerű beazonosítani, hogy milyen fejlemények teszik ezt a jelenlegi "ügyeletes" végveszélyt ennyire fenyegetővé.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy két út áll előttünk, az egyik a görög, ami önmegsemmisüléshez vezet, a másik, amelyen a kormány vezeti az országot, a sikeré. Orbán Viktor szerint vannak spekulánsok, akik nagyon jól keresnek a görög válságon, és komoly befektetők érdekeltek abban, hogy egy-egy országot folyamatosan a csőd szélén tartsanak. "Ha a spekulánsok vérszagot éreznek, akkor összehangolt támadások jöhetnek" - mondta. Ugyanakkor jelezte, a politikusok felelőssége, hogy engednek-e ilyen kiszolgáltatott helyzetbe sodródni egy országot. Nos, itt érdemes azért megállni egy kicsit. Ezekből a mondatokból nem derül ki világosan, de fontos leszögezni, a "görög út" kialakulásáért a legkevésbé a görög társadalmat terheli a felelősség. Súlyos és veszélyes tévedés volna azt hinnünk, hogy a görög társadalom felelőtlen túlfogyasztása, pazarlása, hedonizálása vezetett a jelenlegi helyzet kialakulásához.

Úgy látszik, hogy nem lehet elégszer elismételni, de a PIGS (Portugália, Írország, Görögország és Spanyolország) megbélyegző, "disznók" jelentésű betűszó megkonstruálása brutális cinizmussal jelzi, hogy eleve eldöntött kérdésről van itt szó. A "birodalom" erőforrásai kifogyóban, elemi szinten is alig képes üzemeltetni az impériumát, így az egész folyamat egy tudatosan megkomponált akciósor a "disznók" levágására. A másik súlyos tévedés, hogy azt a horribilis pénzösszeget, amit az EU megítélt Görögország számára, az "ingyenélő" görög társadalom kapja! Ez az európai adófizetők zsebéből kivett kétszázmilliárd euró a Görögországnak hitelező bankok szuper-extraprofitját növeli. Hogy jobban érthető legyen: az euró alapkamata most 1,5 százalék, a görög állampapírok kamatát viszont gyakorlatilag másfél év alatt sikerült 5-ről 45 százalékra (!) felvinni. Kizárólag azért, mert a hitelkockázati mutatót a csinált hisztériával az egekbe emelték, arra hivatkozva, hogy a görög állam a csőd felé halad. Vegyük észre: az emelés indoka, hogy "ha csődbe jut...", vagyis ha mégsem jutna csődbe, akkor erre hivatkozva az Európa népeiből kiszivattyúzott gigantikus pénzösszegeket vissza kellene fizetnie a birodalom pénzhatalmi oligarchiáinak, amire persze nem kerül sor. Azért nem, mert Európa népe a szisztematikus elhülyítésnek már azon a szintjén van, ahol tökéletesen reménytelen a lényeg megértetése. (Ezért is pusztul el a nyugati ember.)

Orbán ezt úgy foglalta össze: ha a befektetők (értsd: a pusztító világerő globális pénzhatalmi diktatúrája) vérszagot éreznek, akkor összehangolt támadások jönnek. Beszédének egy kicsit későbbi részében azt mondja, hogy "nem érdemes sok időt fecsérelni az ilyen vitákra, inkább cselekedni kell". Az értelmiség nárcisztikus problémájának nevezte, hogy sokan folyton azt figyelik, hol milyen rosszat írtak Magyarországról. Ehelyett inkább befektetőkkel kell tárgyalni, az többet ér. Fel kell ugrani a szerelvényre. Szóval tárgyalni kell azokkal a globális erőkkel, amelyek láthatólag tökéletesen figyelmen kívül hagyva a pusztító következményeket, éppen gátlástalanul leölnek minden "lokalitást".

És miről tárgyalnánk velük? Ez olyan, mintha anélkül fogadnánk el a kannibálok vacsorameghívását, hogy előtte figyelmesen elolvastuk volna a meghívó apró betűs részét, amelyből mindössze az az apróság derül ki, hogy a meghívás ránk nem mint vacsoravendégekre, hanem mint felszolgálandó fogásra vonatkozik. És azon is érdemes elgondolkodnunk, hogy most nem érdemes időt fecsérelni a vitákra, most cselekedni kell. Ám ha nem "fecsérelünk" időt a vitára, akkor a helyzet és a teendők értelmezésének melyik elbeszélési módja és milyen alapon fog a cselekvés kiindulópontjává válni? Vita nélkül hogyan lehet eldönteni, hogy mit jelent a beszédnek az a kitétele, hogy ezért is kell szigorúan venni a spórolást. De ki spóroljon és mennyit? Az ország legnagyobb személyi adóalapja évi hétmilliárd forint. Az illetőnek eddig évente 4,5 milliárd forintja maradt, de az egykulcsos adó nyomán ezután már évente egymilliárd forinttal több, 5,5 milliárd marad nála. Valóban vita nélkül kell elfogadnunk, hogy ez a spórolás leghatékonyabb módja? Ha igen, a miniszterelnök azon mondatában lehetünk a legbiztosabbak, hogy "az ősz harcos, küzdelmekkel teli időszak lesz majd".

Bogár László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 955
  • e Hét: 2442
  • e Hónap: 13553
  • e Év: 167049
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.