Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Lenyelik a keserű pirulát a fi
  2011-09-08 21:40:25, csütörtök
 
  Lenyelik a keserű pirulát a fideszes polgármesterek ?


A tegnap Hajdúszoboszlón elkezdődött háromnapos, évadnyitó Fidesz-KDNP frakcióülés egyik "legforróbb" témája kétségtelenül az önkormányzati reform kérdésköre lesz. A képviselőcsoportban helyet foglaló polgármesterek már a kezdeti bejelentéseket is meglehetősen "hevesen" - értsd leordították az azokat ismertető államtitkár haját - fogadták. A Fidesz egyik legfőbb prominense, Kósa Lajos - aki egy személyben látja el Debrecen polgármesteri, és a Fidesz ügyvezető alelnöki tisztét - pedig nem is tagadta, hogy nagy vitára számít, elvégre ez tipikusan az a téma, amivel kapcsolatban meglehetősen eltérő érdekek vannak a párton belül. Kérdés, hogy az eddig erős pozíciókkal rendelkező “polgármester-lobbi" képes lesz-e bármiféle változtatást kicsikarni a koncepción. A hvg.hu-nak nyilatkozó források szerint erre nincs reális esély, tekintettel arra, hogy:

,,Az önkormányzatok nagy része csődben van, köztük nagy, befolyásos polgármesterek által vezetett városok is, így akármilyen érdeksérelemmel is jár a reform, kénytelenek lesznek lenyelni a békát".

Annak ellenére, hogy az aktuális önkormányzati koncepció nem publikus, az azt megalapozó munkaanyag már május óta bárki számára elérhető, abból pedig nem nehéz kiolvasni a reform legfőbb irányait. A tervek egy centralizált, a szocializmus tanácsrendszerére kísértetiesen hasonlító modell képét vetítik elénk, amelyben gyakorlatilag megszűnik az önkormányzati autonómia.

Hiába váltott ki viharos reakciókat a polgármesterek körében az anyag, a július elején kiszivárgott hírek világossá tették: a kormánynak esze ágában sincs kihátrálni elképzelései mögül. Sőt! Az újabb részletekből ezúttal az derült ki, hogy elveszik a megyék és a megyei jogú városok legfontosabb feladatait, jelesül az egészségügyi, szociális és oktatási intézményfenntartói hatásköröket, amiknek elvesztéséért cserébe - az eddig a regionális területfejlesztési tanácsok által végzett - területfejlesztési feladatokat kapnak majd. Ennek a lépésnek nagyon komoly költségvetési vonzata van, a megszűnő feladatok ellátására kapott állami támogatás teszi ki ugyanis az önkormányzatok költségvetésének legnagyobb hányadát (önmagában az oktatásra biztosított támogatás például az egyharmadát, 31.48 százalékot), amelynek elosztásáért ezután az állam felel majd. Ezzel persze az államra száll át a helyi közösségek által felhalmozott óriási hiány is, ezért gondolja azt a fentebb idézet belső forrás, hogy a polgármesterek "kénytelenek lesznek lenyelni a békát."

Az semmiképp sem lehet vita tárgya, hogy a jelenlegi önkormányzati rendszeren változtatni kell. Jól mutatja ezt például, hogy tavaly az alrendszer előzetesen 190 milliárdra becsült hiánya minden eddiginél magasabbra, 247.7 milliárdra kúszott fel, felborítván ezzel az előzetes terveket az unió előtt vállalt 3.8 százalékos hiánycél megtartására. Ugyanakkor ez az út - a totális centralizáció - nem biztos, hogy a legszerencsésebb választás.

Léteznek más megoldások is, amelyek hasonló eredményeket érhetnek el (olcsóbb, hatékonyabb működés), de közben nem számolják fel az önkormányzati autonómiát. Ez utóbbi egyébként 21 évvel ezelőtt minden politikai szereplő számára rendkívüli fontosságú volt. Ekkor született meg ugyanis az 1990. évi LXV. törvény a helyi önkormányzatokról, ami még a Fidesz szerint is "a rendszerváltozás egyik legnagyobb eredménye". Volt.


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/08/lenyelik_a_fideszes_polgarmesterek_a_keseru_p irulat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Néhány gondolat egy másik kéth
  2011-09-08 21:31:11, csütörtök
 
  Néhány gondolat egy másik kétharmadról


2011.09.05. 11:30

Valamilyen cinikus bonmó szerint az embert, amióta létezik körülbelül két dolog izgatja komolyabban: a dugás és a megszerzett javak elosztása. Deutsch Tamásról most nem szeretnék beszélni, sokkal érdekesebb ez a második, a javak elosztása, azaz: a hatalom. Nem nehéz belátni, hogy akinek van hatalma, az erősebben bele tud szólni az elosztás mikéntjébe, mint akinek nincs. Évszázadokon keresztül alakulgatott, változgatott az a kép, amelyikről le tudtuk olvasni, hogy most éppen pont kiknek és mennyi hatalma van. Ebbe a képbe viszonylag nem is olyan régen bekúszott egy ,,állam" nevű szereplő, aki eleinte buzgón megpróbálta a lehető legtöbb hatalmat magához ragadni, de az emberek sem annyira hülyék, látták azt, hogy ez így nem annyira jó, és addig somfordáltak, amíg mára a világ boldogabbik felén ebből a szinte abszolút hatalomból bizony elég sokat kicsipegettek.

Pech, hogy mi mindeközben el voltunk foglalva valamiféle szocializmus nevű izé építésével, de annyira, hogy észre se bírtuk venni, miszerint a hatalmat, a hatalom megoszlását illetően a világ már megint szembe megy velünk, de hát úgy látszik nekünk valamiféle elrendelt sorstragédiánk ez a súlyos aszinkronitás. Bár, ha jobban belegondolok, hol van itt aszinkronitás? Amikor a világ értelmes dolgot csinál, akkor mi hülyeséget, ezzel szemben amikor a világ hülyeséget csinál, olyankor mi még nagyobb hülyeségekkel múlatjuk az időt; mondjuk azt, hogy ez egy hungarikum aszinkronitás.

Erősen úgy tűnik, hogy kellő leegyszerűsítéssel élve ma a világ boldogabbik felén három jelentősebb erő cibálja azt a bizonyos hatalmat. Az állam, a piaci szereplők és a civil szféra. Ahol ez a hármas tagolás megfigyelhető, ahol ezek a szereplők értelmes és átlátható, és lehetőleg igazságos procedurális szabályok alapján tépik egymás haját mintha valamivel jobban mennének a dolgok, mint ott, ahol ezek az egyharmadok nagyon össze(vissza)csúszkáltan léteznek.

Olvasom, hogy a kurva bankok mintha mégiscsak áthárítanák a polgárokra azt a fránya bankadót.

Pedig ugye egy évvel ezelőtt még mintha arról lett volna szó, hogy nem fogják áthárítani, és erre garancia az állam, aki most éppen iszonyatosan erős lenne, vagy mi. Hát, úgy látszik, valami hiba lehet a dinamométerünkkel, mert a leolvasott értékek nem igazán támasztják elő ezt az erősséget. Segít még nekünk a tévelygésben az is, hogy ez a mostani állam olyan, mint a dürrögő fajdkakas: felszívja magát, hatalmasnak látszik és eszelősen rikácsol. Mi pedig lelkesen összetévesztjük az erő látszatát az erővel.

A piaci szereplőknek azért ennél jobb a lényeglátásuk. Ők észrevették, hogy ezekben a hirtelen felindulásból kivetett különadókban koránt sem az állam ereje, hanem éppen hogy pont a gyengesége nyilvánul meg. Az állam képtelen közvetlenül elszedni az emberek pénzét. Képtelen arra, hogy a hatalmával élve végre úgy csoportosítsa át a jövedelmeket, ahogyan szeretné, így rákényszerül némi közvetett, mondhatni unortodox kanyarra: elveszi a pénzt azoktól, akiknek az emberek még hajlandóak azt odaadni. Értsük jól: az emberek pénzét veszi el, nem a bankokét vagy a többi, az állami adóbeszedésbe gebinesként bevont szereplőét. Majd hülyék lesznek lemondani a jó kis profitjukról, pláne, amikor egy szemmel láthatóan impotens állam lenne az egyedüli, aki erre rá tudná esetleg szorítani őket! Hogy a bankok az állammal kötött megállapodásban mintegy vállalták, hogy a különadót nem fogják áthárítani az emberekre? Ó, hát nem is azt hárítják, hanem a habcsókdíjat, és nézzünk utána, van abban a megállapodásban olyan kitétel, miszerint a bankok a habcsókdíjat sem háríthatják át az ügyfelekre? Ugye, hogy nincs? Az államhatalom léthazugságai nem annyira ravaszak ám, tán még egy lobotómián átesett pávián is képes két banán hatására eltanulni fél nap alatt. A piac vállat vont: amilyen az adjonisten, olyan lesz a fogadjisten is. The business of the business is the business, és ha jobban megnézzük, akkor tényleg beláthatjuk, hogy nem a piactól várható el az, hogy morális csatákat vívjon az államhatalommal, pláne nem, hogy ezt a csatát a civilekért, a civilek érdekében vívja. Nem szokása ez nekije, és ezt illene tudomásul venni.

Mostanság én valami olyasmitől tartok, hogy a piac apránként rájön, miszerint ez, tehát hogy ő bizonyos állami funkciókat (adóbeszedés) megkap mintegy gebinbe', neki annyira nem is rossz. Az államhatalom lassan rá fog jönni ennek az ízére, kedvelni fogja, mert ehhez sok ész nem kell, szükségtelen mindenféle progresszív, igazságos, akármilyen bonyolult adórendszerekkel matekozni és hallgatni az azzal permanensen elégedetlenkedő milliók vernyákolását, hanem csak szimplán oda kell menni ahhoz a pár szereplőhöz: aggyá' ennyit és ennyit, mert kell. És a piaci szereplő is belátja, hogy végső soron ez neki se rossz, beszedi a polgároktól azt, amit az állam tőle elvesz, plusz még beszedi a költségeit is ennek a beszedésnek (én még azon se lepődnék meg, ha ezen is keresne egy picit), de a legfontosabb az, hogy ezzel a feladatátvállalással apránként megkerülhetetlen tényező lesz. Az államhatalomnak súlyos érdeke lesz az, hogy a bankok, a kereskedelmi multik, a telekom cégek, az energetikai cégek jól működjenek, mert ha nem működnének jól, akkor nem nagyon lenne, aki beszedi neki az emberektől a pénzt. Márpedig ha az államhatalomnak szinte létérdeke lesz az, hogy az említett szektor éljen és virágozzék, akkor mindent el is fog követni azért, hogy elhárítson minden akadályt a minél kiteljesültebb élés és virágzás útjából.

Az erősnek vélt államhatalmunk tehát gyengének bizonyult, ami miatt szövetkezett a másik jelentős hatalmi spílerrel, a piaccal, létrehozva így egy másik, sokkal egészségtelenebb kétharmadot, olyant, amihez képest a Fidesz és csatolt részeinek parlamenti kétharmada laza bohóctréfa csupán.

A ,,kié a hatalom?" nevű társasjátékban pillanatnyilag a harmadik fél, a civilek látszanak totálisan vesztésre állni. Holott ugye a fülkeforradalom nekik muzsikálta annak idején azt, hogy majd az erős állam így meg úgy a piaccal. Hogy lesz móres, odacsapás, szépen kérés és visszaadás. Kibazseválta az államhatalom jelenlegi birtokosa a civilek szájából a sajtot, mondván, hogy adják csak azt oda neki és attól megerősödve, mint Popeye a spenóttól, majd jól lezúzza a mocskos piacot, aztán mit látni? Hogy fondüzgetnek lelkesen, államhatalom és piac, a civilek pofájából kikornyikált sajtból.

Ezért lenne hát okosabb dolog azt a fránya különadót ebben a formában(!)* megszüntetni. Ne az gyűjtse be, akinek nincs semmiféle politikai felelőssége a felhasználására, mert így igen könnyen elmismásolható a felelősség. Ha államot szeretnénk, akkor legyen tiszta a képlet: határozzuk el, hogy milyen részeit engedjük át a hatalmunknak (ne feledjük, hogy a demokráciákban fogalmilag minden hatalom a polgároké), és ahhoz adjuk is oda a szükséges forrást. Annyit, amennyit, de ezt arányosan. Ha nem akarunk sok forrást átengedni, akkor a hatalmunkból (ne feledjük, hogy a hatalommal élni egyúttal felelősség is!) is csak kevesebbet engedjünk át, a fennmaradó problémáinkat pedig oldjuk meg mi magunk, másként, államhatalom nélkül. Vannak erre is jól bevált módszerek, nem igaz az, hogy mindenre a totális és atomerős államhatalom az egyedül üdvözítő megoldás.

Pláne nehezen hihető, hogy egy felfuvalkodott pulykakakas-állam lenne a megoldás bármire is. Aki nem hiszi, az nézze meg a devizahiteles törlesztő részleteit, és jusson eszébe egy nem is olyan régi szlogen: Ígérni, azt tudnak!

*Ha esetleg jönne valaki azzal, hogy a világ is minket utánoz ezzel a bankadóval, annak javaslom, hogy mielőtt ezt szóvá teszi, ugyan, zongorázza már le a különbséget, köszönöm.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/09/05/nehany_gondolat_egy_masik_ketharmadrol#c 14381771
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rövid üzenet a hajdúszoboszlói
  2011-09-08 21:27:21, csütörtök
 
  Rövid üzenet a hajdúszoboszlói asztalosinasoknak

2011.09.02. 11:36 | maroz | 29 komment


Mindenek előtt egy aprócska utalás egy majdhogynem jelentéktelennek tűnő tényre: a magyar közjogi berendezkedés olyan, hogy a végrehajtói hatalom a felelősséget illetően egyszemélyes. A miniszterelnöknek van kormánya, azt és olyan címmel nevez ki, akit és amilyennel akar. Ha úgy hozza kedve kinevezheti Cicciolinát a Kígyóügyi Minisztérium élére, mondom, ilyesmiben a kormányfőnek szinte korlátlan a hatalma, csak közben ne feledkezzünk meg arról, hogy egyúttal a felelősség is az övé, bis zum tövig. Az ilyesmiről valamiért Orbán fiaskók idején mintha meg méltóztatna feledkezni, tessék felidézni a 2006-os választási vereség bejelentését: még a kertész kutyáját is maga mellé rángatta a színpadra, egységben a bukás, kollektív a felelősség, ezzel szemben amikor győzelmet jelent be!

Szóval figyelni arra, hogy nem Szíjjártó mondja azt a rengeteg kisded baromságot, hanem Orbán Viktor, csak éppen a szóvivőjén keresztül. Amikor Szíjjártó méretes hülyeségeket mond, azt tulajdonképpen Orbán mondja, és ezt így is kellene jegyzőkönyveznünk, ha kedvünk támadna szart szortírozni éppen. És hogy ha történetesen mégiscsak úgy döntene, hogy lerúgja valamelyik futóbolondját a nemzet echósszekeréről, attól még az összes eddigi elkúrás teszem azt nem Matolcsy hibája volt, pontosan a fentiek miatt, tehát hogy nálunk nem miniszteri, hanem miniszterelnöki felelősség van. Ő nevezte ki, senki nem kényszerítette erre.

Na, de akkor Hajdúszoboszló. Hírlik, hogy szeptember második hetében ott fogja instruálni Orbán a szavazógépet. Iszonyúan nehéz elhinni azt, hogy a kormánypárti képviselők mára ne kerültek volna minimum egy enyhe izgalmi állapotba azt illetően, hogy vajon tényleg annyira remekül megy-e itt minden, ahogyan azt ők többnyire hinni szeretik, így tippem szerint Orbán egy komoly orális aktus előtt áll, ha némileg oldani szeretné a serege izgalmát.

Vajon megfordul-e a fideszkádéenpé képviselők fejében pár aprócska, de annál aggasztóbb gondolat? Például az, amire egy másik nagy oralista célzott egy Őszöd nevű Hajdúszoboszlón, hogy emberek, ha elkúrjuk (mi, ugye, ti és én, de ez valójában azt jelenti, hogy: főleg ti), akkor mehettek vissza a fényezőműhelybe gittet csiszolni. Vajon felidéződik-e bennük az az időszak, amikor a szociknak nézett ki úgy, hogy soha a büdös életbe' ők a hatalomból ki nem eshetnek? És ugye mi lett a vége.

Hölgyek-urak, ott, Hajdúszoboszlón, tessenek már picit számolni, spekulálni. Orbán eléggé elkötelezte magát a 200 fős parlament mellett. Tessék már kicsi kacsócskán az ujjacskáik segítségével utánaszámolni: ha 2014-ben az összes helyet a fideszkádéenpé is nyerné el, még akkor is a mostani állapothoz képest hatvan képviselőnek nem jut majd szék. Higgyünk benne eszelős-erősen, hogy ennyire hülyék azért ők sem lehetnek, hogy ezt a 100%-os fideszgyőzelmet még ők sem hiszik el, még ha magát a nagyarányú győzelmet ma még hihetőnek is tartják. Számoljunk optimistán, tippeljük azt, hogy 2014-ben jelentős fideszgyőzelem lesz, higgyünk benne, hogy a 200 képviselői helyből 120 a fideszé lesz.

Hölgyek-urak, ott, Hajdúszoboszlón, osszanak szorozzanak: 2014-től igen jó eséllyel a mostani frakció kétharmadának már nem jut szék! Újabb kétharmados sikertörténet. Tudják vizualizálni, ugye? Segítsek? Egyszerű: minden három képviselőből kettőnek kívül tágasabb lesz. Még többet segítsek? Rendben: az igehirdetés szünetében szíveskedjenek kisétálni a büfébe és ott hármas csoportokba összerendeződni. Mondok egy példát:

Dr. Cser-Palkovics András
Rogán Antal
Menczer Erzsébet

Ebből a csoportból két név ki fog húzódni. Mit gondolnak, ki hol fog állni, ki lesz az, aki belül lesz és ki az, aki nem?

És miben reménykedhet az, aki nem kerül be? Hogy majd az önkormányzatoknál lesz valami kis szinekúra? De hát tessenek már odafigyelni, hogy ott is a fidesz eszi meg a fideszt most is a nagy tülekedésben, hol lesznek már ott 2014-ben szabadon kiosztogatható székek? Vagy abban bíznak, hogy sebaj, a közéleti szereplésüknek annyi, de majd kapnak valamiféle kis jól jövedelmező állásocskát egy MÁV-szerű képződménynél? Angyali naivitás. Tessenek már belegondolni, hogy egy kevésbé kétharmados új felállás esetén Orbánnak hányszor kell majd ilyen juttatásokkal megvásárolnia valamelyik másik párt támogatását, mert a saját maga öntötte betonba mintha kicsinyég benne felejtette volna a saját Szent Balját is, úgy meg nem túl könnyű táncolni, még egy ekkora tehetségnek sem. Nézzék meg a szocikat most. Lassan már az utolsó koszos gatyájukat árulják az ócskapiacon csak hogy ki bírják fizetni a villanyszámlát. Hogy Gyurcsány nem szűkölködik? Hja, ha önöket az meg fogja nyugtatni, hogy Orbánnak vélhetőleg úgyszintén jól fog futni a szekere 2014 után is, akkor nem szóltam semmit.

Ne feledjék, hogy ez még csak egy szerény és mondhatni konszolidált spekuláció, de hallani, egyre sűrűbben hallani ennél durvábbakat és sokkal durvábbakat is. Hogy esetleg olyanok is hatalomhoz juthatnak 2014-ben, akik minden további nélkül meg is csinálják mindazt, amiről önök és az önök törzshülyéi csak pofáztak. Még csak ne is elsősorban a lámpavasra gondoljanak, mi lesz, mire mennek az életükkel akkor, ha az új hülyék majd tényleg megcsinálnak valamiféle eszelős lusztrációs törvényt? Ha még a balettbe sem fogják önöket visszaengedni, ugrálni?

Hallgassanak rám, csinálják csak végig azt a kis lelkigyakorlatot. Álljanak hármas csoportokba és mondják ki hangosan egymás felé: bő két év múlva közülünk ketten igen nagy valószínűséggel kurvanagy gondban lesznek. Ha ezzel megvoltak, menjenek vissza a szertartásra, ott lesz majd az igehirdető is, a felelős, aki már most tudja azt, amit önök még nem akarnak tudni: hogy papírforma szerint ugyan tényleg ő a felelős, de a balhét azt önökkel fogja elvitetni. Kétharmadban egészen biztosan.

http://orulunkvincent.blog.hu/2011/09/02/rovid_uzenet_a_hajduszoboszloi_asztalosi nasoknak#c14387887
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
KÖZELEDIK A CION-TERROR ( 9 /1
  2011-09-08 21:21:48, csütörtök
 
  KÖZELEDIK A CION-TERROR ( 9 /11 ) ÉVFORDULÓJA

AZ AMERIKAI HÁBORÚS BŰNÖK KIDERÜLNEK


Egy fontos elhallgatott amerikai cikk az amerikai bűnözésről, amit nálunk egy lap sem hoz le. A cikkből kiderül az amerikai nép lassú föleszmélése a cionrendszerről.
TÍZ BIZONYÍTÉK CHENEY BŰNÖZÉSI KÖNYVÉHEZ
Dick Cheney korábbi alelnök több millió dolláros szerződést kapott, hogy írjon egy könyvet az ő politikai karrierjéről. Cheney könyve szerintünk egy erőltetett sajtókampány, könyvének a címe In My Time (Az én időmben) amitől "majd felrobbant egész Washington." Darth Vader a Bush-kormányzatbeli szereplése után nem kér bocsánatot és nem érez lelkiismeret furdalást. De a békeaktivisták egész országban lopva felkészülnek arra, hogy meglátogassák a könyvesboltokat és megragadjanak egy halom könyvet, csak azért, hogy bizonyítékokat szerezzenek Cheney bűntetteihez. Íme Cheney tíz legfőbb bűncselekménye a sok közül, amely mozgatta Cheney könyvét és ezeket beillesztettük könyvjelzőknek az In My Time szerzőjhez, aki "csinálta az időt."
1. Cheney hazudott! Valójában az irakiak és amerikai katonák meghaltak. Cheney alelnök hazudott a nem létező tömegpusztító fegyverekről és Szaddám Huszein (nem létező) kapcsolatáról a 9 / 11 támadással kapcsolatban. Ezek a hazugságok egy módja annak, hogy igazolja a háborút egy olyan ország ellen, amely nem támadott meg bennünket. Köszönet Cheneynek és a cégének, hogy több százezer iraki és több mint 4000 amerikai katona vesztette életét a háborúban, akiknek soha nem kellett volna harcolniuk egymással.
2. Elkötelezettsége az iraki háborús bűnökkel. Az iraki háború során a Bush / Cheney adminisztráció megsértette a Genfi Egyezményeket, mert célzott gyilkosságokat követtek el civilek, újságírók, kórházak és mentőautók ellen. Illegális fegyvereket vetettek be, beleértve a fehér foszfort, a legyengített uránt és egy új típusú napalmbombát.
3. A háborúból hasznot húztak. Az amerikai adófizetőktől elvett körülbelül három trillió dollárt a Bush / Cheney kormányzat iraki és afganisztáni háborúra, amelyek jelentős tényezőt okoztak a nemzet jelenlegi gazdasági válságára. De Cheney és a Halliburton nevű cége mint a banditák, egyre nagyobb milliárdos szerződéseket csináltak Irakban a csapatoknál és az amerikai nagykövetségen, az afganisztáni az épületeknél és a hírhedt guantánamói börtönnél. Cheney volt a vezérigazgatója a Halliburton cégnek 1995-2000 közöt, így ebből a helyzetéből 20 millió dolláros nyugdíjazási csomagot szerzett magának, plusz milliókat részvényopciókban és közben fizetési halasztásokat kapott. Mielőtt az iraki háború elkezdődött, a Halliburton cég 19. volt az amerikai hadsereg vállalkozói listáján. Cheney segítségével 2003-ben első lett a cég értékének növelésében, több mint 3000%-al.
4. Megszegte az alapvető jogokat . Cheney is felelős több ezer fogoly vádemelés nélküli fogvatartása miatt. Akiknek megsértették az alapvető jogaikat. Miszerint senkit sem szabad törvénytelenül fogva tartani! Ezeket a foglyokat elrejtték a Nemzetközi Vöröskereszt elől is. Engedélyezték az emberrablásokat és titkos külföldi börtönökben tartották őket. Ezek durva megsértése volt az Egyesült Államok jogainak és a nemzetközi jognak. Ott van még Guantanamo, amiről Cheney azt írja könyvében, hogy ő "örömmel vette tudomásul", hogy Obama elnök nem tartotta be ígéretét és nem zárta be a guantánamói börtönt.
5. Támogatta a kínzásokat . Cheney volt a fő mozgatój a Bush-kormányban ezeknél a döntéseknél, hogy megsértik a genfi ​​egyezményeket és az ENSZ kínzás elleni egyezményét. Szakítottak a több évtizedes korábbi gyakorlattal az amerikai hadseregben és támogatták a "megerősített kihallgatási technikákat." Ennek eredményeként több száz dokumentált eset volt Irakban és Afganisztánban. Ahol visszaélések, kínzások és gyilkosságok történtek. Az egyik legfőbb kínzási gyakorlatuk az úgynevezett "vízbeöntés" , ami egyfajta szimulált fulladást okozott. A második világháború után a japán katonákat elítélték háborús bűnök miatt az amerikai bíróságok, amiért a vízbe szálltak. A visszaélések felülről szivárogtak lefelé, az egész világ látta a fotókat az Abu Ghraib iraki börtönről, ahol kínzó eszközökkel vallatták az al-Kaida állítólagos tagjait, amivel rossz hírnevét okoztak nemzetünknek.
6. Az afgán háborút megpróbálta meghosszabbítani. Nem elégedett meg az addig okozott károkkal, Cheney továbbra is szította a háborús gépezetet. Könyvében bírálja Obama elnök döntését, aki visszavonja 2012-ben a 33000 fős csapatokat, amit még 2009-ben küldött Afganisztánban. Ő is figyelmeztette Obamát, hogy ne vonja ki az összes csapatokat Afganisztánból 2014 előtt. "Nem hiszem, hogy futni kell a kijárathoz" - mondta a Fox News Sunday műsorában.
7. Visszaélt vezetői hatalmával. Cheney nem tesz eleget több mint egy tucat kongresszusi beidézésnek. Nem válaszol az ügyvédi, kínzási, választási jogsértésekre és a politikai megtorlásokra.
8. Kémkedett ránk . Cheney kémkedett több ezer, talán több millió amerikai állampolgár után. Ezzel az állami beavatkozással, a személyes telefonhívások lehallgatásával és e-mailek elolvasásával megsértette a FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act ) a szövetségi távközlési törvényt és az Alkotmány 4. részét.
9. Bombát, bombát, bombát Iránra. Amikor Cheney volt vezérigazgatója Halliburton cégnek, akkor is törvényt sértett, mert Iránban hamis offshore leányvállalatot akart csinálni. Cheney szorgalmazta Irán bombázását. "Én valószínűleg a nagyobb szószólója vagyok a katonai fellépésnek, mint bármelyik kollégám"- ezt mondta Cheney arra a kérdésre, hogy a Bush-kormány indítson-e megelőző támadást Irán nukleáris létesítménye ellen. Cheney úgy gondolja, hogy Obama túl gyenge, elnéző Iránnal szemben. Úgy látszik, hogy Irak, Afganisztán és Líbia elleni háború, valamint Pakisztánban és Jemenben robotgépek támadása nem elégítette ki Cheney háborús függőségét. De várjunk csak, van még ....
10. Akarta még Szíria és Észak-Korea bombázását is a tárgyalások helyett. 2007-ben azt tanácsolta Bushnak, hogy bombázzanak egy feltételezett szíriai atomreaktort. Akkor Bush megkérdezte:" Van itt valaki, aki egyet ért az alelnökkel? "
Elég ennyi? Mivel Obama elnököt nem érdekli a gazdaság, Cheney felelősségre vonása még annyira sem. Amit tehetünk csak annyi, hogy megmutassuk, hogy undorodunk ettől a könyvtől, ami részben egy krimi és beillesztünk egy könyvjelzőt. És ha történetesen valakinek szerencséje van, hogy Cheney könyvének dedikálására elmegy, akkor hozzon magával egy pár bilincset is.

(,,Nők a békért mozgalom" női aktivistája, aug.29)

http://elhallgatotthirek-hungariannews.blogspot.com/2011/09/szeptember-7-kozeledi k-cion-terror-9-11.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Itt a GDP-adat - Ennek nemigen
  2011-09-08 21:17:19, csütörtök
 
  Itt a GDP-adat - Ennek nemigen örülhetünk
2011. szeptember 8. - 13:36

Magyarország bruttó hazai terméke 2011 második negyedévében 1,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A szezonálisan kiigazított adatok szerint a gazdaság teljesítménye az előző negyedévhez képest stagnált. A növekedés továbbra is főként az ipari exportnak köszönhető.

A kiigazítatlan adatok alapján a gazdasági teljesítmény - öt negyedéven át tartó - csökkenése 2010 első negyedévében megállt, és azóta gyorsuló ütemű a növekedés. A 2011. második negyedévi növekedési ütem azonban elmarad az első negyedévitől, de a növekedés hajtóereje továbbra is elsősorban az ipari termelés, illetve a külkereskedelmi egyenleg maradt.

A magyar gazdaság egészét tekintve heterogén az ágazatok második negyedévi teljesítménye. A mezőgazdaság átlagos teljesítményt mutat, de az előző évi alacsony szinthez képest ez jelentős növekedést (24 százalék) jelent. A mezőgazdaság 0,6 százalékkal járult hozzá a növekedéshez.

Az ipar hozzáadott értéke 5,6 százalékkal növekedett, főként a feldolgozóiparban bekövetkezett 6,6 százalékos bővülés következtében. Az ipari termelés motorja - az elmúlt negyedévekhez képest kisebb mértékű növekedés ellenére - változatlanul az export-orientált vállalatok teljesítménye. A feldolgozóipari ágazatok többségében növekedés figyelhető meg. A legnagyobb mértékű növekedés a csekély súlyú textília, ruházat, bőr és bőrtermék gyártásában volt a külpiaci értékesítés kedvező alakulásának köszönhetően.

A legnagyobb mértékű visszaesés a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártásában következett be elsősorban a híradás-technikai berendezések és az elektronikus fogyasztási cikkek iránti exportkereslet csökkenésének következményeként. Az ipar egészében 1,3 százalékponttal járult hozzá a GDP növekedéséhez.

Az építőipar teljesítményének hatodik éve történő visszaesése tovább folytatódott (-10,3 százalék), minden építménycsoport termelése csökkent. A második negyedév során harmadával kevesebb új lakás épült, mint egy évvel korábban.

Forrás: VG.hu


http://szebbjovo.hu/node/8903
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lassan, de biztosan kimúlik az
  2011-09-08 21:10:36, csütörtök
 
  Lassan, de biztosan kimúlik az EU


Egyre több olyan elemzést olvasni, amely részleteiben vagy egészében taglalja az Európai Unió végét. A jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, nem sikerül megtörni a válság spirált, és hasonló hangzatos címek alatt elemzik a gazdasági helyzetet. Most már nem csak kis lapok, vagy "szélsőséges" oldalak, hanem a legnagyobbak, és még az ő oldalukon elismert közgazdászok is erre a következtetésekre jutnak, az EU-nak befellegzett.

Legutóbb egy neves francia oldal elemezte a bajokat. A központba helyezte Görögországot, mint az állatorvosi lovat, amelyen minden betegség kimutatható. Egyre inkább úgy látszik, hogy az EU és az Európai Központ Bank nem képes kezelni a helyzetet. Hiába kapott Görögország pénzt, a görög részvények halottak, a kötvényeket, állampapírokat nem veszi senki. Athén megpróbált egy utolsó nagy bevételt szerezni, a Ciprus mellett feltárt földgáz és kőolaj mezők kitermelését megindítani. Az idegenforgalom összeomlása, és ezáltal a ciprusi emberek megélhetésének kivégzése miatt Törökország azonnal katonai offenzívával fenyegette meg Görögországot, és nem kétséges ki nyerne a jelen helyzetben. Az elemzések utolsó lehetőségként Görögország EU-ból kilépését, vagy eltávolítását tudják elképzelni.

Ez azonban a többi bajba jutott országnak is irányt mutatna. Az olasz miniszterelnök már bejelentette (nagy káromkodások között), hogy távozik a politikai porondról, de ezzel még az olasz gondok nincsenek megoldva. A hatalmas líbiai olaj megoldaná a gondokat? Nem valószínű. Olaszország gazdaságilag romokban hever, mégis háborúzik. Igaz, hogy a népet szó szerint megnyúzzák a költségek fedezésére, de mit remélnek az egésztől? Kihúzza őket a bajból? Nagyon úgy fest, ennek semmi köze a gazdasági kérdésekhez, itt más van a háttérben. Kadhafi túl sokat tudott. Olaszország bajai ezzel csak mélyülnek, és nem oldódnak meg.

Van egy új irányvonal, amely kiutat lát a válságból (valójában nem új, csak eddig jegelték). Bevonni Oroszországot az EU-ba. Egy újabb nyugatra menekült oligarcha jelentette be, hogy indul az orosz választásokon. A liberális szemléletű cionista milliárdos, Mihail Prohorov hatalmas pénzt pumpál a mostani kampányba. Az orosz titkosszolgálat nagyon sok külföldre menekült milliárdostól szerezte már vissza az elrabolt állami vagyonokat, vagy azok jó részét, illetve elérte, hogy ezek a személyek súlyos sarcot fizessenek az életükért, se ez az alak eddig megúszta. Valószínűleg ennyire védik. Hodorkovszkij lekapcsolása után egy újabb hasonló eljárás már nagyon feltűnő lenne. Mit fog tenni a putyini vezetés? Meglátjuk. Viszont ezeknek a személyeknek, és az ilyen hangoknak a megerősödése mutatja: a Nyugat még nem adta fel, hogy Oroszországból vadkeletet csináljon, és megkaparintsa a hatalmas, szinte kimeríthetetlen orosz forrásokat. A gorbacsovi politika megkezdte, a jelcini pedig be kívánta fejezni ezt a hatalmas hazaárulást. Azt, hogy nem csak a sötétség erői dolgoznak, felmérhető a Putyin-vonal hatalomrakerülésén. Évekig készítették elő a nagy manővert, amely sikerre is jutott. A vadkelet tervét sikerült áthúzni, és bár még 10 év után sincs minden rendben, ez az Oroszország már nem az, amit Jelcin képviselt. Európában egyedül Oroszország rendelkezik komoly tartalék megtakarításokkal, arannyal, fölösleges energiával és gigantikus mennyiségű nyersanyaggal.

Prohorov arra hivatkozik, hogy ha Oroszország most az EU tagja lenne, akkor ott azonnal vezető szerephez jutna, a gáztól és olajtól függő orosz rubel helyett az euróval Oroszország egy nemzetközileg vezető valuta "tulajdonosa" lenne. Nyersanyaga miatt az EU első számú országa, és befektetési helye lenne. Ezek a szirénhangok, amiről minden józan paraszti ésszel gondolkodó tudja, hogy mit takarna. Nem kell egyebet tenni, csak a legjobban működő volt kelet-európai ország, Magyarország esetét bemutatni, és máris mindenki fut amerre lát. Magyarországon is nagy a nyugati befektetés, amiben rabszolgák éhbérért sínylődnek. Oroszországban egy rendőr alapfizetése 340 000 forint! Miről beszélünk? Hol van már az a sanyarú orosz kereset? Leköröztek minket már réges-régen. Az mondjuk nem kétséges, hogy Oroszország kiemelten lenne kezelve az EU-n belül. Kiemelten elkezdenék haderejének tönkretételét, leépítenék a rendőrséget, megkezdődne a buzik, deviánsok, cigányok és mindenféle söpredék kiemelt támogatása, és az állami vagyonok szétlopása magánkezekbe.

Putyin indul a választásokon? Még mindig nem tudni. Legutóbb (tegnap előtt) az Egységes Oroszország Párt szóvivője azt mondta, hogy attól függ a jövő évi indulás, hogyan szerepel a párt a decemberi választásokon, ahol a DUMA képviselőire szavaznak. Ha 50-60 százalék között nyernek, akkor Medvegyev indul újra, ha 60 százalék felett, akkor viszont Putyin fog indulni. Érdekes hozzáállás, de reméljük a legjobbat. Mindenesetre már lebegtetik Putyin indulását, ami egyáltalán nem volt biztos. Maguk az oroszok is kétségek között voltak ezzel kapcsolatban, habár valamennyi orosztól eddig azt hallottuk, ha indul fölényesen fog győzni. Viszont ez a taktika sarkallja az oroszokat, hogy ha vissza akarják kapni Putyint, akkor 60 % fölé kell vinni a győzelmet.

Miért jönnek elő azzal az elképzeléssel, miszerint Oroszországot vonják be az EU-ba? Mert az újabb lendületet adna - az EU legfőbb baja ugyanis az, hogy kifáradt. Elfogyott a lendület, kiégett, nincs tovább. Még van egy újabb változat, de ez már a kivitelezhetőség legvégső határait súrolja. Az Európai Egyesült Államok elképzelése. Megszűnik a saját irányítás, és egy nagy kormány lesz Európában. A mostani gazdasági helyzetben ez szinte kivitelezhetetlennek tűnik. Amikor még jól ment minden, és az emberek költekeztek mint az őrültek, akkor (nagyjából 10 évvel ezelőtt, persze már akkor is a hitelekből) könnyű lett volna ezt lenyomni a torkokon. A mai helyzetben, amikor már mindenki az öklét rázza, hát valljuk be nem sok esélyt látni erre komoly felfordulások, és tömegmegmozdulások nélkül, amiből bármi is lehet a végén. Ráadásul ez sem adna hosszú távú megoldást.

Ez az ötlet a világ vezető pénzügyi szervei szerint csak utópia. Erre már semmi esély. Nincs más lehetőség, mint bevárni az egyre több helyen bekövetkező államcsődöket, és helyi szinten kezelni a problémákat. Ezt azonban addig húzzák, amíg csak lehet, az utolsó leheletig.

Mit is jelentene ez? A hibás politikát képviselőket megbüntetni, visszaállítani az országok rendjét, és újjáépíteni a nemzetek gazdaságát. Ezt persze nem mondják ki, de miért is nem? Mert azzal be kellene vallani már most, hogy minden amit tettek és mondtak az első mondattól kezdve egy nagy átvágás és hazugság volt. Valójában az egész EU nagy hazugságok tömkelegére épült. A legfőbb bajuk, hogy ha az EU borul, akkor borulnak vele a nagy hazugságok is. Többek között a holokauszt is. Nos ezért kell az utolsó garast is kipréselni mindenkiből a háborúhoz, hátha bejön annyi pénz, hogy még ideig-óráig minden így maradhasson. A holokauszt-vallást fent kell tartani, addig van hatalmuk itt, és addig marad Izrael is. Meddig is? Már bőven folyik a visszaszámlálás. Gondolkodó emberek, akik átlátnak a történelmi folyamatokon, mint az MNA elemzői, de olyanok is mint Tamás Gáspár Miklós, már évekkel ezelőtt megmondták, ez a dolog már halott, csak még nem tudja. TGM szerint jön a hapták, és a jobbra át! Nos igen, könnyen lehet. Mert ebből a káoszból rendet kell tenni. Az pedig csak úgy megy (szerintünk is).

Az EU nyomorúságos helyzetéből úgy lenne csak kiút, ha hatalmas pénzekhez lehetne újra jutni (extraprofithoz). Ez azonban nem megy, mert a BRICS államai gigászi erőt képviselnek már, a világgazdaság bevételeinek hatalmas hányada fölött rendelkeznek. Persze jól is teszik, mert egyelőre sokkal igazságosabban osztják el a pénzt a nép között, mint az errefelé volt divat. Az EU pedig bárhogy kapálózik, nem képes kilábalni ebből a helyzetből, ezt egyre világosabban mutatják a jelek, a gazdasági mutatók, az erkölcsi és politikai züllés, bizonytalanság és a botrányok.

Lassan de biztosan eljön a mi időnk.

Kemény Gábor - Jövőnk.info
2011. szeptember 08.

http://jovonk.info/2011/09/08/lassan-de-biztosan-kimulik-az-eu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Forradalom" után: az "új orsz
  2011-09-08 21:07:57, csütörtök
 
  2011-09-08. 12:59
"Forradalom" után: az "új ország" vezetője visszavárja a 2006-os ávós terror szóvivőjét


Garamvölgyi Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) egykori szóvivője szívesen vállalna munkát a rendészeti kommunikációs szakterületen.
Erről a volt szóvivő beszélt csütörtökön az MTI-nek annak kapcsán, hogy sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy felkérik ilyen kormányzati kommunikációs feladatra. Garamvölgyi László elmondta: húsz éve dolgozik a rendészeti kommunikáció területén.
A korábbi főkapitány 2009 tavaszán mentette fel a szóvivői beosztásából, ezt követően tanított a rendészeti főiskolán. Jelenleg is az ORFK állományának a tagja, szeptember 1-jétől a közfoglalkoztatási területen ad kommunikációs tanácsokat - tájékoztatott.
Pintér Sándor belügyminiszter nemrég azt mondta, hogy szívesen látná őt ismét a rendészeti kommunikáció területén - jegyezte meg Garamvölgyi László, hozzátéve: ő pedig örömmel térne vissza régi szakterületére.
Az Origó híre:
A kormány rendőrségi-közbiztonsági kommunikátoraként térhet vissza hamarosan Garamvölgyi László, az ORFK egykori szóvivője. Külön felelőse lesz a munkaügyi témáknak is, a kormányszóvivő pedig Giró-Szász András lesz - jelentette be Orbán Viktor a Fidesz és a KDNP hajdúszoboszlói kihelyezett frakcióülésén.
Hivatalosan is bejelentette a Fidesz-frakció előtt a miniszterelnök, hogy a nyár elején szabadságra ment Nagy Anna, illetve a feladatait azóta ellátó Kovács Zoltán kormányzati kommunikációs államtitkár helyett a jövőben Giró-Szász András, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tulajdonosa lesz a kormányszóvivő - értesült az Origó a zárt ülés több résztvevőjétől. (A személycseréről meg nem erősített információk alapján először a Népszabadság írt augusztus közepén, de hivatalosan eddig cáfolták kormányzati körökben.)
Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy mostantól külön kommunikációs felelőse lesz a munkaügynek, illetve a rendőrségi ügyeknek is. Az előbbi posztra Czomba Sándort, a nemzetgazdasági tárca foglalkoztatásért fellelős államtitkárát jelölte ki a miniszterelnök, utóbbira pedig az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációját 1998 és 2009 között irányító Garamvölgyi Lászlót kérte fel.
Az ülésen részt vevő, Az Origót tájékoztató képviselők elmondása szerint Orbán bejelentéséből az nem derült ki egyértelműen, hogy Czomba és Garamvölgyi külön szóvivőként vagy az egyes területek "arcaként" tevékenykednek-e majd.

(MTI - Origó nyomán)

http://kuruc.info/r/2/84731/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az afganisztáni magyar "újjáép
  2011-09-08 21:04:53, csütörtök
 
  2011-09-08. 17:49
Az afganisztáni magyar "újjáépítés" értelme: istállónak használják a klinikákat

A biztonsági helyzet folyamatosan romlik Baglan tartományban, miközben az afgán hadsereg kapacitása korlátozott, s a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) nem képes hatékonyan biztonságot teremteni a tartományban - közölte Tölli István egy 2009. október 21-i keltezésű titkosított, a WikiLeaks által kiszivárogtatott amerikai diplomáciai távirat szerint, melynek a címe ,,Magyar PRT - Mennyire (nem) hatékony?"
Tölli a PRT afganisztáni táborában volt nagykövet, bő három éven át képviselte hazánkat Baglan tartományban a több mint 200 fős magyar katonai kontingens mellett egyedüli (magyar) civilként. A főleg fejlesztési feladatokkal és a helyi lakosság felé bizalomnövelő projektekkel megbízott magyar PRT 2006-ban állt fel Baglanban, az akkor még békésnek számító északi tartományban.
Az amerikaiak szorosan figyelemmel kísérték afganisztáni részvételünket. Tölli pontosan leírja a PRT-ket azóta is kísérő problémákat: nincs engedélyük komolyabb hadműveletekben részt venni, viszont nincs elég anyagi forrásuk és szakmai tapasztalatuk sem, hogy látványos és jól koordinált fejlesztési projekteket hajtsanak végre. A diplomata szerint a tartomány afgán vezetői nem tartják sokra a magyar újjáépítési csoportot, és a magyar honvédelmi miniszter vonakodik az erőteljesebb részvételtől. A magyar diplomata bátorította Washingtont, hogy küldjenek egy amerikai külügyest a magyar táborba, így is növelve a civil szakemberek létszámát.
A magyar nagykövet reális képet festett a tartományban uralkodó helyzetről. Mint mondta, a Baglanba telepített afgán zászlóalj kapacitása nagyon alacsony, az állomány 33 százaléka dezertál, és nemcsak a tálibokkal van a gond, hanem a velük együttműködő, a helyi lakosságot kihasználó bűnözőkkel is. Az afgán lakosság védtelennek érzi magát a tartományt délután négy után uraló tálibokkal és bűnözőkkel szemben.
Tölli azt is elmondta, hogy a magyar PRT a lakosság szerint nem igazán járul hozzá a biztonsághoz. A diplomata szerint a PRT kerüli a feltűnést, főleg a két tűzszerész halála óta.
Arra a kérdésre, hogy vajon a PRT-parancsnokok-e azok, akik vonakodnak a biztonsági feladatoktól, Tölli kifejtette, hogy az ügy nem a PRT vezetésén múlik, hiszen ők hajlandók lennének többet tenni. Ugyanakkor Tölli szerint Szekeres Imre honvédelmi miniszter azt mondta nekik: ,,semmi esély erre, azt csináljuk, amit eddig". Tölli véleménye szerint a HM korlátozásai egyértelmű üzenetet küldenek a táliboknak: Baglanban menedékre lelnek.
A kormányzó és a helyi tanács, a súra tagjai is azt közölték Töllivel: úgy gondolják, a biztonság fenntartásában a PRT-nek nagyobb felelőssége van. A kormányzó azt is elmondta neki, ha a PRT nem tesz hozzá a tartomány biztonságához, akkor legalább a civil fejlesztési képességeinket növeljük meg. Tölli szerint a magyaroknak ,,pontosabban" kell felhasználniuk a korlátozott mennyiségben rendelkezésre álló pénzeket, hogy a helyi lakosság igényeit jobban ki lehessen elégíteni.
Tölli szerint a magyar honvédség vezérkari főnöke, Tömböl László vezérezredes inkább az afgán katonák mellett dolgozó mentorcsapatok, az OMLT-k felé szeretné terelni a magyar szerepvállalást, mert ,,a PRT nem csinál semmit", és nincs megfelelő nyomás annak érdekében, hogy megváltoztassák a ,,turista" filozófiát. (Az eredeti, angol nyelvű szövegből nem derül ki, utóbbiak Tömböl vagy Tölli megállapításaira - a szerk.)
A nagykövet kitért egy szintén visszatérő konfliktusra: a két magyar segélyszervezet használja fel a magyar fejlesztési pénzek 70 százalékát, de a magyar PRT nem hajlandó megvédeni őket, arra hivatkozva, hogy ,,az nem az ő felelősségük". Tölli szerint ez elfogadhatatlan.
A nagykövet szerint amiatt, hogy a PRT parancsnokai félévenként cserélődnek, a fejlesztési programok nem fenntarthatók és nem összefüggők. A diplomata dicsérettel szól a honvédség civil-katonai programjairól, de az egész projektet nem irányítja senki. Példaként említette, hogy a PRT által épített klinikákat ma istállóként használják, az iskolákban nincs felszerelés. Tölli hangsúlyozta, hogy a magyar fejlesztési programoknak ,,professzionális irányítás kell, illetve több civil kell a terepen". Jeff Levine ügyvivő a távirathoz fűzött véleménye szerint bár Tölli katonai ügyekben kevésbé jártas, a tartományban eltöltött többéves tapasztalata miatt véleménye figyelmet érdemel.
A diplomáciai táviratokból egyébként az is kiderül, hogy a PRT felállítása idején komoly, nagy harc dúlt a Külügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal között a fejlesztési feladatok irányításáért. A PRT elindításakor még 500 millió forint állt rendelkezésre a költségvetésből különböző fejlesztési projektekre, ez az összeg az évek során minimálisra apadt.

(Nol nyomán)

http://kuruc.info/r/6/84746/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az mi ?
  2011-09-08 21:02:38, csütörtök
 
  -Kérnék egy "Sex on The Beach"et és egy "Stohl Buci mix"et.
-Az mi ?
-Másfél liter bor, egy deci whisky és egy csík kokain.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Keleten a helyzet fokozódik
  2011-09-08 14:47:14, csütörtök
 
  Keleten a helyzet fokozódik

Thu, 2011/09/08 - 14:16


Az alábbiakban a Radical Puzzle elemzése olvasható a török - izraeli konfliktus egy lehetséges forgatókönyvéről, melynek a végén mi magyarok is felbukkanunk. Bár talán nem feltétlen ide tódulna az összes zsidó - még ha Lázár S8 János ezt is szeretné -, de az elemzés érdekes irányt boncolgat.

Amikor tavaly decemberben Danny Danon, a Likud párt képviselője Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnöknek címezve a Kneszetben felolvasta azt a provokatív nyílt levelet, amelyben a zsidók egyértelműen Törökországot tették felelőssé a Gázai övezetbe tartó Mavi Marmara segélyszállító hajón elkövetett, kilenc halálos áldozatot követelő izraeli katonai támadásért, akkor még senki nem gondolta volna, talán még maguk a zsidók sem, hogy majd néhány hónap múlva az események ilyen fordulatot vesznek.

Akkor is, mint mindig, a Jordán partján meg voltak győződve arról, hogy csak nekik lehet igazuk, hogy a pökhendi pofátlansággal, a mérhetetlen cinizmussal, ami olyannyira a sajátjuk, majd ezt az ügyet is le tudják rendezni. És valljuk meg őszintén, egészen a múlt hét közepéig így is állt a helyzet, vagy legalábbis is így látszott. Persze azt nem tudhatjuk, hogy eddig mi folyt a színfalak mögött, de az biztos, hogy az elmúlt hónapokban kívülről tényleg úgy tűnt, hogy Törökország, mégha duzzogva is, de lenyeli a békát és komolyabban már nem forszírozza tovább a segélyhajót ért támadás kérdését.

A viszonylagos és látszólagos nyugalmat az ügyben felállított ENSZ-vizsgálóbizottság múlt csütörtökön kiszivárgott jelentése törte meg. Az úgynevezett Palmer-jelentés, amelyet Geoffrey Palmer, az egykori új-zélandi kormányfő által vezetett bizottság állított össze, jogszerűnek, de túlzásnak nevezte a gázai segélyflottilla elleni izraeli támadást és megállapította, hogy a blokád alá vont területtől ilyen nagy távolságra ésszerűtlenség volt ekkora mértékű erőt alkalmazni. A jelentés végül azt javasolja Izraelnek, hogy, kérjen bocsánatot és fizessen kártérítést az áldozatok hozzátartozóinak.

A dokumentum napvilágra kerülése után Ahmet Davutoglu, török külügyminiszter kiállt a sajtó nyilvánossága elé és egyértelműen megfogalmazta országa álláspontját: ,,Ha Izrael nem kér bocsánatot a gázai segélyflottilla elleni véres támadásért az ügyben készült ENSZ-jelentés hivatalos közzétételéig, Ankara a "B" tervhez folyamodik".

Majd közölte azt is, hogy Törökország a nemzetközi bírósághoz fordul, mivel ,,mélységesen nem ért egyet" a vizsgálati jelentés azon állításával, hogy a Gázai övezet köré vont tengeri blokád jogszerű és ezért Izrael a nemzetközi vizeken jogosan tartóztatta fel a török segélyhajót.

Az, hogy ,,B tervként" pontosan mire is gondolt nem részletezte, de a világ közvéleményének nem kellett sokat várnia, hogy kiderüljenek a részletek.

Izrael ugyanis szokásának megfelelően magasról tett a felszólításra és kapásból elutasította a bocsánatkérést. Ankara pedig lépett. Pénteken a törökök kiutasították az országból a zsidó nagykövetet és ezzel párhuzamosan másodtitkári szintre fokozták le diplomáciai képviseletüket Izraelben. Majd bejelentették azt is, hogy Törökország felfüggeszti katonai megállapodásait a zsidó állammal.

A történtek után az amerikaiak kapcsoltak először és azonnal felvették a békéltető szerepet. Victoria Nuland, amerikai külügyminisztériumi szóvivő a kapcsolatok rendezésére szólította fel a két felet, hozzátéve, hogy ,,mindkét ország Washington régi jó barátjának számít, ezért rendkívül sajnáljuk, hogy szövetségeseink nem tudnak felülkerekedni ellentéteiken még a jelentés hivatalos nyilvánosságra hozatala előtt."

Az izraeli lobbi irányította Egyesült Államok aggodalma egyátalán nem meglepő, mert azért azt mindannyian tudjuk, hogy tét annál sokkal nagyobb, mint hogy az amerikaiak két ,,régi jó barátja" éppen milyen viszonyban van egymással.

Az ügy ugyanis ott kezd érdekes lenni, hogy Törökország a NATO tagja, Izrael viszont nem. Ha pedig mindehhez hozzávesszük még Ahmet Davutoglu török külügyminiszter legutóbbi megnyilatkozását, amiben arra figyelmeztetett, hogy országa ,,minden szükséges óvintézkedést megtesz, hogy biztosítsa a török hajók biztonságát a Földközi-tenger keleti részében", akkor egész érdekessé kezd válni a történet.

Gondoljuk csak végig.

Mi történne akkor, ha török zászló alatt újabb segélyhajó indulna Gázába, amit a török külügyminiszter szavaiból kiindulva török hadihajók kísérnek? Vajon az izraeliek megtámadnánk ezt a hajórajt is?

A NATO alapító okiratának ötödik cikkelye értelmében minden olyan esetben, ha bármelyik NATO tagországot külső támadás ér, azt a NATO egésze elleni támadásnak kell felfogni. Vajon megtörténhetne az, hogy egy esetleges zsidó támadás után Izraelt az észak-atlanti szervezettel hadban állónak kellene tekinteni?

Persze most sokan mondhatnák azt, hogy ez hülyeség, hogy ez úgysem fog megtörténni, de azért azt se feledjük, hogy néhány hónappal ezelőtt, ha valaki azt mondja, hogy belátható időn belül a törökök egyszerűen kirúgják az országukból az izraeli nagykövetet, akkor azt is sokan elképzelhetetlennek tartották volna.

Természetesen az nem kétséges, hogy néhány hét leforgása alatt nem tud akkorát változni a világ, hogy egy esetleges török-izraeli konfliktus után a NATO megbombázza Tel-Avivot, azonban az már könnyen előfordulhat, hogy Törökország meglebegteti a katonai szövetségből való kilépést arra hivatkozva, hogy a NATO nem tett eleget a kötelezettségének. Ha a kilépés netán megtörténne, az alapvetően borítja, boríthatja fel a közel-keleti status quot.

De történjen bármi is arrafelé, nekünk, magyaroknak másra is figyelnünk kell. Azt hiszem, nem kevesen vagyunk ebben az országban olyanok, akik nem titkoltan örülnének annak, ha lenne végre valaki, aki orrba gyűri a pökhendi zsidókat, aki végre szembe akar, de legfőképp szembe tud menni a cionista törekvésekkel, az izraeli pofátlansággal.

Azonban nem szabad elfelejtünk azt sem, hogyha a Közel-keleten nagyon borul a bili, akkor a menekülő zsidók egyik, ha nem a legfontosabb célországa mi vagyunk. És sajnos az sem kérdés, hogy a mai magyar politikai elit egy ilyen esetben nem hogy korlátokat vezetne be a tömeges bevándorlás megakadályozására, hanem még biztatná is őket, hogy ide jöjjenek.

Végül is mindent összevetve: azért az tényleg nem kis öröm, hogy a törökök kicsit megszorongatják a zsidókat, de azért nagyon nem kéne túlzásba esniük, mert még a végén itt köt ki az összes metélt a mi nyakunkon, ami azért valljuk meg, nagyon nem hiányzik nekünk.

(Radical Puzzle nyomán Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/kulfold/2011_09_08_keleten-a-helyzet-fokozodik?utm_so urce=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+atisztamagyarhang+%2 8Szent+Korona+R%C3%A1di%C3%B3+%2B+Magyar+Jelen%29
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 814
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 8323
  • e Év: 161819
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.