Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
48 óra után
  2011-09-09 21:09:26, péntek
 
  48 óra után


Három napos kihelyezett frakcióülésükből még csupán két nap telt el, de a kormánypárti képviselők feltehetőleg úgy érzik magukat, mint Jack Bauer egy-egy hosszabb munkanap után. A különbség csupán annyi, hogy míg a CTU ügynöke az Egyesült Államokat menti meg a terroristáktól, addig a képviselőknek - ha nem is 24, hanem 48 óra leforgása alatt - sikerült döntést hozniuk a frakción belül legnagyobb vitákat kiváltó kérdéseket illetően. Most már nem kell kiszivárgott információkra támaszkodnunk az olyan, rendkívüli fontosságú ügyekben, mint például a választójogi-, vagy az önkormányzati rendszer reformja, ahogy többé nem kérdéses az sem: hiába bírálják kívülről és belülről egyaránt, marad az egykulcsos személyi jövedelemadó.

1. A választási rendszer reformja

A kisebb parlament jól csengő ígérete újra és újra felbukkant a rendszerváltást követő időszakban. Az Antall-kormány idején az SZDSZ, a Horn-kormány idején maga a miniszterelnök ,,dobta be" a 220-250 tagű országgyűlés gondolatát. 1998-ban a Fidesz tűzte zászlajára az ügyet, de a pártok (micsoda meglepetés!) nem tudtak megegyezni. 2004 elején Medgyessy Péter vetette fel a kérdést. Mondanunk sem kell, hogy ezúttal sem született megállapodás. A Gyurcsány-kormány olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely 199 tagú Országgyűlést hozott volna létre már a jelenlegi ciklusra. Az indítvány azonban a Fidesz és a KDNP ellenállásán elbukott. Most a Fidesz-KDNP - kihasználva kétharmados többségét - villámgyorsan döntött arról, hogy 200 fős parlament alakul majd meg 2014-ben. Elkötelezettségüket világosan jelezte, hogy ez már az új Alkotmányban Alaptörvényben is szerepel. A gond nem is ezzel - ki ne értene egyet a kisebb parlament ötletével? -, hanem az ennek eléréséhez szükséges választási rendszer reformjával volt az elmúlt 21 évben. Azt ugyanis az éppen hatalmon lévők mindig a saját szájízük szerint kívánták átalakítani, amit a többiek nem fogadtak el. Nos, ez utóbbira nincs most szüksége a frakciószövetségnek, így meglépi azt, amire eddig senkinek nem volt lehetősége: a jelen körülmények között leginkább magának kedvező, új rendszert hoz létre. Ez pedig egyfordulós, vegyes, kompenzációs lista nélküli rendszer, ahol majd a határon túliaknak is van szavazati joguk, illetve a kisebbségek kedvezményes mandátummal plusz 13 képviselőt juttathatnak a parlamenti patkóba.

2. Az önkormányzati rendszer reformja

Tegnap már jeleztük, hogy az eddig kiszivárgott információkból, illetve a májusban nyilvánosságra hozott munkaanyagból elég egyértelműen kiolvashatóak a tervezett reform főbb sarokpontjai. Nem volt tehát nagy truváj, most pedig be is igazolódott az, amit írtunk: az általános- és középiskolák, illetve a fekvő-, és járóbeteg ellátás állami kézbe kerül, az önkormányzatok irányítása alá csak az óvodák és a szociális ellátás tartozik majd. Egyszóval: centralizáció.

3. A bírósági reform

Önálló bírói igazgatási hivatal jön létre, amelynek feladata a bíróságok gazdasági ügyeinek intézése lesz. Vezetőjét - újabb meglepetés - a parlament kétharmados többségével, kilenc évre választja majd meg. A megyei bíróságokat a jövőben törvényszéknek, a városiakat pedig járásinak nevezik el. A Legfelsőbb Bíróság a Kúria nevet kapta, de ezt már tudtuk, szintén szerepel a 2012 január 1-jével hatályba lépő Alaptörvényben.

4. Adórendszer

Hiába érkeznek a sallerek balról és jobbról egyaránt, a kormány nem hajlandó engedni: marad az egykulcsos szja rendszer. Ehhez való ragaszkodásukat mi továbbra is arroganciájuknak és a hibák beismérési képességének teljes hiányának tudjuk be.

Ezek mellett még jutott idejük a képviselőknek arra is, hogy üdvözöljék a hétfőn munkába álló új kormányszóvivőt, Giró-Szász Andrást, akinek feladata a szorosabb kapcsolat kialakítása a zemberekkel, illetve a kormányzati lépések köznyelvre lefordítása lesz. Az ORFK volt szóvivője, Garamvölgyi László is új megbízást kap: ezentúl a rendészeti feladatokat kommunikálja - mégpedig a polgárok felé.

Végül pedig, mindannyiunk nagy örömére, döntés született arról is, hogy ősszel újabb (ál)konzultációra kerül sor. A téma ezúttal a közbiztonság lesz. Ennek megfelelően, a felelős Pintér Sándor belügyminiszter. Egy dolog biztos: a nagy elánnal beharangozott rendteremtés egyelőre nem jött össze. Nem valószínű, hogy egy újabb, felesleges konzultáció jelenti majd a megoldást.


http://egyenlito.blog.hu/2011/09/09/48_ora_utan
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán: elkúrom úgyis, úgyis!
  2011-09-09 21:05:36, péntek
 
  Orbán: elkúrom úgyis, úgyis!

Két napig nem vagyok itthon, és hazaérve vár a meglepetés: két dolog is növekedett az országban, az egyik a hiány, a másik Orbán pánikja. Időközben a KSH is megerősítette, igen, a nulla az nulla, nincs ezen mit szépíteni. Kerestem, milyen dakota közmondást csujogatott erre az ember, akinek a szava nulla, ám a tettei, höhő, de nem találtam még egy posztkádári, biztatónak szánt a szarból is lehet krumpileves, elvtársak-ot sem szerte az interneten.

Találtam viszont jelét annak, mintha a kőőőkemény eligazítás ellenére azért gondolkodásra adták volna a fejüket egyesek már a Fideszben is. Egyik fővárosi emberük sompolygott a Vezér közelébe, és igyekezett a fülébe sugdosni: Szeretett Vezérem a NERben, áldott legyen a Te neved, a jobb kezed meg pláne, hogy a Jóisten személyesen pottyantson Titeket piedesztálra nagyon magasról, ha ennek vége lesz, azért én csak mondanék valamit: nem lehetne átgondolni ezt a gazdaságpolitikát? Akkora rések tátonganak itt hónapról hónapra, mint a padlótükörben nunusát vizsgáló Csiccsolina alatt. Már ezek a mi fiaink is azt mondják Chikántól László Csabáig, Bod Péter Ákostól Mellár Tamásig, hogy háromszáz százalékos impotens a gazdaságpolitikánk. Emlékszel, mint Trubadúr Petya mikor leszédült a létráról, és eltörte mindkét kezét, oszt'még a nyelvét is elharapta. Minden mutatónk fénysebességgel száguld lefelé, most izzadtunk 100 milliárdos csomagot, de már jött megint 50, és a hétvégéig az EU elmeszelős áfára is találni kell 260 milliárdot valahonnan.

Viktorban felhorgadt a harag, az nem létezik, hogy minden mutató félhatot mutasson! - gondolta, és elviharzott megnézni mi vajon az igazság:Ezen mérgesítette csak fel magát igazán. Visszaviharzott a kormányülésre, és az asztalra csapott: az egykulcsos jó, az egykulcsos szép, az anyátok mindenit! Írok róla olyan adóalkotmányt, hogy külön kempingasztalon fogja magával hordani minden adórevizor! Vegyétek tudomásul, hogy a Fülkeforradalom Kormánya nem alkalmazkodik se gazdasági környezethez, se mindenféle hiányokhoz, alkalmazkodjanak azok a Fülkeforradalom Kormányához! Uff! - én beszéltem, ahogy Hanyatló Pöcök főnök mondaná!

Néhányan talán próbálkoztak még erőtlenül rámutatni, hogy az egykulcsostól várt belső fogyasztás fellendülésének legnagyobb akadálya - a vissza nem forgatott tőke kivonásán kívül - a fogyasztási adók növelése, mert ha a kevésből még többet elveszünk, akkor a fejőstehén éhen döglik még a dakota mintagazdaságokban is, de hiába.A gondolkodni képes fideszes honatyáknak elérni annyit sikerült, hogy Kedves Vezetőnk törölte a pesszimizmus kifejezést is a Fidesz szótárból a megszorítás után, és megígérte, mire vasárnap végeznek az üléssel, már a józan ész kifejezés is radír alá lesz jegyezve.

Tanulság, hogy a rögeszmét nem képes felülírni se a valósággal szembesülés, se a cimbik segítő szándéka, se a közhangulat alakulása. Bár a pártok támogatottsága stagnál, azért azt nem ártana figyelembe venni, hogy az ortodox fideszesek egynegyede, és az összlakosság 65%-a szerint is nagyon rossz irányba megyünk. Persze, ha mindenképpen el akarjátok kúrni ti is, akkor figyelni semmire nem kell. Elég lesz akkor felébredni, ha arccal tompítotok a hazai politika szemétdombján. Ott már úgysem segít semmilyen illúzió.


http://varanus.blog.hu/2011/09/09/orban_elkurom_ugyis_ugyis
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lomisok várják a lezuhanó műho
  2011-09-09 21:03:13, péntek
 
  Lomisok várják a lezuhanó műholdat

2011. szeptember 9., péntek

Utánfutós Ladákkal várják Pesterzsébeten lomisok és színesfémezők az irányíthatatlanul a Föld felé zuhanó Upper Atmosphere Research Satellite műholdat.

,,Ha véletlenül a mi utánfutónkat találná el a műhold, abból a sok rézből meg alufóliából egy évig megélhetne a család. A gyereket is beirathatnánk egy jobb iskolába. Vagy egyáltalán iskolába" - nyilatkozta az UARS műholdat váró egyik reciklista szakmunkás.

A 6 és fél tonnás monstrumról sajnálatosan nem tudják megmondani, hogy mikor és hol csapódik a Földbe, és hogy vajon egy Lada utánfutó képes lesz-e megállítani roncsolódás nélkül.

Bár erről keveset hallani, meglehetősen sokan foglalkoznak az égből érkező fémulladékok feldolgozásával. Sokan figyelik például a repülőket, de eddig még nem sikerült elcsípniük egyetlen lezuhanás helyszínét sem pedig azokban a gépekben rengeteg rézkábel, alumínium, meg a felszolgált ebédről megmaradt zsemle szokott lenni. Égből érkező fémhulladékban a legnagyobb sikereket eddig légkábelekkel sikerült elérni, többeknek ebből van a Ladájuk és az utánfutójuk.


http://hircsarda.blog.hu/2011/09/09/lomisok_varjak_a_lezuhano_muholdat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vannak egyenlők, meg sokkal eg
  2011-09-09 20:51:47, péntek
 
  Vannak egyenlők, meg sokkal egyenlőbbek


Az alábbi levelet, mely postánkban érkezett, azért tesszük közzé, mert többek között egy jellemző bírói gyakorlatra hívja fel a figyelmet.

Bár már többször is írtuk, hogy hazánkban az igazságszolgáltatás de facto nem jellemző. Azonban az igazságszolgáltatást felváltó jogszolgáltatás is rendkívül “sajátságos". Mivel a bűncselekmények súlyát és ebből fakadóan az ítéletek súlyosságát rendkívüli mértékben “objektíven" állapítják meg.

Ez főként azért vet fel legalábbis kérdéseket, és szül elégedetlenséget az emberekben, mert a társadalmi elvárásokat, a magyar hagyományokat, valamint az írott és íratlan törvényeket is figyelmen kívül hagyja.

A bírói döntés szabadságát felváltotta a bírói szabadosság, és a meglévő törvények sajátos értelmezése és alkalmazása. Az emberek igazságérzete rendszerint sokkal egészségesebben működik, mint a bíróságoké. Ennek okát több dologban is láthatjuk, vagy tapasztalhattuk már. Sokszor láttuk, hogy egy-egy bűncselekményt a valódi súlyánál sokkal hangsúlyozottabban veszik figyelembe, leggyakrabban, ha a regnáló politikusok, vagy “fontos emberek" ideológiai, gazdasági érdekeit sértik, netán terveikbe nem illik bele.

Előszeretettel aggatnak rájuk negatív jelzőket (pl. terror fenyegetés és hasonlók).

Ugyanakkor ennek ellenkezője is igen gyakori, amikor a pénz- és politikai hatalom, vagy az ún. “celebek", fontos emberek számára kedvező, esetenként túl enyhe ítéletet hoznak.

Azt mondhatjuk, immár gyakorlattá vált, hogy a “kisemberek", a nem fontos emberek számára irreálisan kedvezőtlenül ítélkeznek a bírók (vagy rendelkeznek bírósági titkárok).

Mindenesetre a levélben említett Stohl-eset egyáltalán nem egyedi. És pontos példa a fent leírtakra. Ebben az esetben is azt tapasztaltuk, hogy bár visszaesőről van szó, bár a társadalom többsége mélyen elítéli a Sthol úr magatartását, melyet az elkövetéskor tanúsított, a bíróság, még a súlyosbító tényezők ellenére is kirívóan enyhe ítéletet hozott. Elgondolkodhatunk azon, ha Stohl úr nem csak egy média által előállított celeb lenne, hanem politikus is, akkor lehet, hogy még perbe sem fogják, hiszen megnyilvánulásaiból, viselkedéséből, jelleméből joggal fakadóan feltételezhetjük, hogy azonnal a mentelmi joga mögé bújt volna.

Szerencsére vannak kivételek is a bírók között, akik nem ennyire “sajátosan" végzik tevékenységüket, és hoznak ítéleteket. Azonban ezen bírók száma jelenleg elenyésző.

Arató Péter - Szabad Riport Tudósító Iroda

Nos, akkor lássuk a levelet:

A sok felelőtlen garázdaságáért, idős embert semmibe vevő "művész úr", Stohl András 10(!) hónapot kapott, és öt hónap után kiengedik!

Ráadásul ez már a sokadik "hibácskája" a "művész úrnak"! Többszörös visszaeső!

Néhány évvel ezelőtt kisebb közúti vétségért egy férfi, - nem volt kábítószeres (!), 8 évet kapott!
Most meghalt egy 16 éves fiú, mert nem akart börtönbe menni! Falfirkáért 1 év 4 hónapot kapott!

Orbán-Pintér ezt nevezi "igazságszolgáltatásnak"?

Egy kiváló ország tönkretételéért, tessék mondani, hány év börtön jár a tesze-tosza "politikusoknak"? Ilyen impotens kormány mit keres az Országházban? Még megéljük, hogy a legközelebbi díjkiosztón a "művész úr", "Kiemelkedő munkásságáért", Kossuth-díjat kap!

A gazemberek világában minden lehetséges, de ezt tegyék egy távoli országban!

NE ITT! A MAGYAROK KÁRÁRA!

Egy, a Szent Korona Alkotmányát és törvényét tisztelő magyar!
2011. szeptember 09.


http://jovonk.info/2011/09/09/vannak-egyenlok-meg-sokkal-egyenlobbek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pénzünk valódi értéke
  2011-09-09 20:47:20, péntek
 
  Pénzünk valódi értéke

Száz évvel ezelőtt egy uncia arany értékét húsz dolláros aranyérme jelképezte . Ma, az ugyan ilyen méretű aranypénzre már kétezer dollárt írnának! Hol van ma már az aranyfedezet a felhigított amerikai dollár mögül ? Eltünt, mint életünkből a jólét, és a biztonság . 1913-ban döntöttek a jövő generációinak életéről, nyomorúságáról . Még a hetvenes évek elején tehermentesítik, légiesítik a dollárt, megszabadítják az arany súlyától, megsokszorozták tőzsdéken a számát . Ennyi .

S mi, bele kellett, hogy menjünk ebbe a virtuális pénznyomtatás ördögi játékába, mert elfogadtuk ezt a meghamisított pénzt . Szerteágazó bankhálózatot fejlesztettek ki azok, akik ezeknek a nemzetközi bankoknak a részvényeit uralják a világ tőzsdéin . Megszünt a hidegháború, értékét vesztette a rubel, eltünt a keletnémet márka, amelyet nagy előszeretettel váltottak át egy az egybe a nyugatiak márkájára . Forintunk azóta is ott ityeg-fityeg spekulánsok kényére-kedvére kiszolgáltatva, megtettek mindent annak az érdekében, hogy a tízforintos márkából háromszáz forintos euró lehessen .

Régebben annyi arany létezett körülöttünk, hogy egyesek felbuktak benne, hatalmas rögöket találtak a föld felszínén . Ma már hegyeket mozgatnak meg, falvakat törölnek el a föld színéről, folyókat mérgeznek halálra különböző bányászati technológiával . Valamikor a Kárpátmedence volt földünk aranybányászatának központja, arany nagyhatalom voltunk, de úgy látszik, ennek lettünk áldozatai is hosszú távon . Amikor eleink nyugat felé kalandoztak, elrabolt avar kincsek után kutattak, amit hatalmas kolostorok mélysége őrzött, a korai kereszténység fellegváraiban . Ezeket a várakat rombolták le több-kevesebb sikerrel a ,,honfoglaló" magyarok utódai .

Hol vannak már azok a vitézek, kik jussunkat követelték vissza rabló lovagoktól ? Lassan felörlődött az egész nemzetünk . Felhígult mint a trágyalé ! Pedig ugyanazoknak a leszármazottjai élnek most is a hegyekben, vagy az alföld végnélküli rónaságán, akiknek őseit nevezték európai embernek, kik megteremtették az első írásjeleket, öntözéses gazdálkodást, állattartást, fémművességet folytattak az emberiség bölcsőjében, kiszolgáltatva természeti változásoknak, s okulva belőle .

Ma idegenek vezetik ezt az ősi népet, elszakítva kultúrájától, hamis nézetekkel etetve, láncaikat hordatják velük, mert uralkodni akar ember az embertársain ! Isten, amikor megteremtette az embert, értelmet adott neki, józanságot, szeretetet, gondoskodást a többi teremtmény szolgálatában . Kezdetben imádta a napot, holdat, földanyát, tüzet és vizet, majd áldozatot hozott értük . Amikor az egy Isten fogalmához eljutottak vesztek csak össze azon, hogy miként nevezzék . Pedig teljesen mindegy miként nevezzük a Teremtő Istent, ,,aki" megteremtette a Törvényt, Rendet, a Mindenséget .

Ez egy teljesen más dimenzió . Amiről korunk gondolkodói értekeznek, azt racionálisan megközelíteni nem lehet . Meg kell nyitnia szívét annak, aki szeretné megérteni ezt a másvilági rendszert, amelynek részesei vagyunk . Babba Mária a mi Boldogasszonyunk is ebből az időből származik, akit sikerült átmentenünk Jézus anyjaként a kereszténység berkeibe . Ezt törölte volna el többek között a reformáció új gondolata Kálvin János vezetése alatt . Ezért idegen nekem ez a vallás, ami német berkekben nagyfokú megértésre talált . Földi hatalom, isteni magasztulás nélkül . A hívek tartják el saját papjaikat, pénz dominál náluk is .

Nekünk magyaroknak adatott meg az, hogy harcoljunk az Anyaisten becsületéért ebben a megkövesedni látszó világban, ahol az arany imádatában új vallás született . Ez a képtelenség kiválasztottakat teremtett magának, beteg embereket, akik azt hiszik, ők az Isten választott népe, s pénzügyekkel kell foglalkozniuk, gyarapodniuk a többség kárára . Ez a valamikor még hazátlan népcsoport mindenhol otthon érzi magát, kölcsönöket nyújt, hálózatot épít, fegyvereket gyárt, hatalmas városokat teremt elő a föld alól . Mindig idegen marad . Különbözik az emberiség többi tagjától azért, mert tanítói fejükbe döngölik azt, hogy a többiek csak alávaló rabszolgák, emberi külsővel rendelkező állatok, akikről nekik kell gondoskodni gazdaemberként .

Beteg elmélet kóros követői ők, akik már meglovagolták a világűrt is az utóbbi félévszázad során . Mesterséges holdak keringenek bolygónk körül, űrállomást üzemeltetnek közösen a korábban ellenségnek tartott, volt kommunista utódállam mai vezetőivel . Így egyesültek megosztó világunk ádáz pólusai a pénz uralma alatt . Feledve Istent, s annak törvényeit, kiépítettek egy virtuálisan működő látszatvilágot . Ez a világ aranyra épül, bár kopott papírpénzeit nyújtja kamatra, bérbe adja számunkra, mint más a házát, kocsiját .

Értéket mi adunk neki, mert elfogadjuk gyermekded játékait, erőszakoskodását, vélt hatalmát felettünk . Pedig mennyire egyszerű lenne, ha mindannyian kijelentenénk, hogy ipics-apacs, te vagy a hunyó, nem játszunk veled tovább . Kiközösíthetnénk őket a világunkból, megnevezhetnénk ezeket a titkosan szervezkedő vakolókat, akik ráültek a szabad, templomépítő iparosok által létrehozott guild utódjára . Nekünk parlamenti demokráciát adtak, pártoskodást, megosztást, ellenségeskedést . Miközben jólszervezett bankrendszerüket csalással gyarapítják világszerte ezek a családok .

Mit ér az a pénz, amivel rabszolgasorba döntenének bennünket ? Maga a pénz értéktelen papír ! Előállítása ugyanannyiba kerül, bármit nyomnak reá . Legyen az egy dollár, száz, vagy ezer . Ez a papírpénz szolgálja a gazdaságot egészen addig, amíg ki nem vonják a forgalomból . Ez csak egy jel, amiért elcseréljük munkánk értékét egy adott közösségen belül . Értékmérő váltóeszköz, amit egy közösség által vezetett hatóság garantál . Pénzünket ma már nem az általunk választott kormány szolgáltatja, hanem a pénzhatalom kölcsönzi ki nekünk, adósság fejében . Ők jövedelmeznek belőle, bármit cselekszünk munkánk során .

Líbiában a terrorista vezérnek kikiáltott Gaddafi, megteremtette népének ezt a mai rendszert, ami sok évtizedes uralkodás után, valóban a saját közösségét szolgálja, függetlenítette magát a nemzetközi pénzhatalom üzelmeitől . Pedig, amikor hatalomra került, ezek a névtelen történelemcsinálók segítették őt, de idővel megszállta a lelkiismeret, vagy mit tudom én mi miatt, de népének megteremtette az ingyenes oktatást, egészségügyet, vízszolgáltatást, lakhatást és legutóbb a telefonhálózatot is kifejlesztette egész Afrikában .

Ezt az önállósodást nem tűri ez a világhatalom, s minden erejét latbaveti ennek felszámolására . Gaddafit meg kell semmisíteni ugyanúgy, mint Szaddam Husszeint, akik azon gondolkoztak, hogy aranyértékben árulják nemzeti kincsüket, a kőolajat . Összehangolt médiatámadás folyik ellene ugyanúgy, mint Hitler ellen folyt annak idején . Neki is el kellett pusztulnia, mert megszeretett volna Ő is szabadulni ettől az élesködő, önmagát kiválasztó csoporttól, kik világbirodalmat építenek, világhatalomra törnek . Mindannyian nézzük a TV-t, lessük a számítógépet, filmekhez fordulunk, de nem várhatunk kielégítő válaszokat a média működtetőitől, akik már elfoglalták a tömegtájékoztatás egyéb csatornáit is . Egyetemeinken, iskoláinkban csak az ő elméleteiket tanítják az általuk kiválasztott professzorok, tudományos munkatársak .

Adómentes alapítványokban, különböző pol-korrekt intézetekben képezik ki, az Új Világrend vezetőinek felkészített embereket, akik a cionizmusnak esküdtek fel az egész világ ellen . Ezeket az embereket kiemelt juttatásokkal látják el, többletjogokat biztosítanak nekik . Ez a születendő ,,Új Elit", akik majd irányítani fognak bennünket Júdás pénzükért . Mindezekkel szemben, a pénz értéke a teremtő munka maga, amivel értéket teremtünk, a semmiből valódi javakat termelve meg a technológia segítségével . Ezzel szemben, a mai világunkban, csak a pénzzel foglalkozó kiemelt csoport gyarapodik . Bankárok, tőzsdehuszárok, spekulánsok, belső információval dicsekedő financiális bűnözők .

Meddig engedjük még ezeket az erkölcstelen, hitetlen, idegenlelkű kalandorokat gazdagodni a mi javainkból ? Mikor mondjuk nekik azt, hogy : elég ? Miért nem nevezzük meg az ördögöt, közösítjük ki magunk közül őkelmét ? Össze kellene fogni a vallások által szétforgácsolt csoportokat ideológián felül, az egész emberiség megmaradása érdekében dolgozó közös gondolatban . A muzulmán tudja, hogy a keresztény nem ellenség neki, mindannyian ugyanabban az egy, igaz Istenben hiszünk . Viszont azok csak a pénz hatalmában hisznek, akik az ezeréves Európa keresztény gyökereit igyekeznek felszámolni, a korlátlan bevándorlás, idegenszellemű tagjaival . Ne ellenségeket keressünk egymásban, hanem találjuk meg az okát annak, ami egymásnak feszíti ezeket a vallásos erőket .

Pénzünk valódi értékét mi adjuk neki ! Ha valódi képviselet kormányozná egyes nemzetek érdekeit, akkor meg lehetne még állítani a felfuvalkodott ráksejtek pusztító hatalmát, de ehhez szabad sajtó, hiteles filmgyártás szükséges . Mi pénzünkből gazdagodnak ellenünk ezek a világpolgárok . Állami pénzeket nyernek el aljas terveik megvalósításához . El kell zárni ezeket a pénzcsapokat előlük . Meg kell nevezni őket nyilvánosság előtt, ki ebrudalni őket a nemzeti közélet minden fázisából, különben folytatják összehangolt harcukat ellenünk . Minden izzadságcsepp, szenvedés az ő széfjeiben landol, pénzt csinál más nyomorúságából, véres verítékéből . Tönkre tették Amerikát és Európát egy emberöltő alatt, ennek megálljt kell parancsolni minél előbb . Szabadságunk ára saját pénzünk működtetése, de tudják ezt ők is .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
nincs olyan szerencsénk
  2011-09-09 20:24:48, péntek
 
  Szeptember meghozhatja a zsidó állam halálát?

2011, szeptember 9 - 12:20


NEMZETKÖZI SAJTÓSZEMLE

2011-09-09

INFORMATION CLEARING HOUSE

INFORMATIONCLEARINGHOUSE.INFO



Az alternatív amerikai internetes portálon Linda S. Heard brit Közel-Kelet-szakértő cikke arra buzdítja Törökországot, hogy továbbra is keményen bánjon Izraellel, amely 1947 óta dolgozik a palesztin nép kiirtásán. Jobb, írja, ha Izrael nem próbál leckét adni a terrorizmusból, hiszen Izrael állama a terrorizmusban fogant.



* * *

Gilad Atzmon, a radikálisan Izrael ellenes, Izraelből Nagy-Britanniába telepedett híres szaxofonos és politikai aktivista azt írja, az iszlám ,,verhetetlen és elpusztíthatatlan", amit az izraelieknek jobb nem elfelejteniük, amikor ujjat húznak Törökországgal. A hadi csúcstechnológiával felszerelt izraeli hadsereget 2006-ban megszégyenítette a Hezbollah, kiűzve a zsidó állam csapatait Libanonból. 2008-2009-ben az izraeli hadsereg 1400 gázait ölt meg, mégsem érte el katonai célját, azaz a Hamasz-kormány megbuktatását. Amerika nem tudta legyőzni Afganisztánt és Irakot. Izrael nem tudja megnyerni a következő háborút sem.



HAARETZ

haaretz.com

Szeptember meghozhatja a ,,két állam" megoldás - és a zsidó állam halálát, olvasható az angol nyelvű izraeli napilapban megjelent cikkben, amely így kezdődik: ,,Alakul a szeptemberi diplomáciai cunami. Eddig sem az Egyesült Államok, sem Európa nem tudta meggyőzni a Palesztin Hatóságot, hogy ne kérje elismerését az ENSZ-től." Csakhogy az elismerés után a valóság talaján semmi nem fog megváltozni: az illegális zsidó telepek tovább épülnek és folytatódik a megszállás. Mit tehetnek erre a palesztinok? Egy olyat léphetnek, ami a zsidó állam megszűnéséhez vezethet. A palesztinok ugyanis egy újabb kéréssel fordulhatnak a világszervezethez: azt fogják mondani, hogy 44 év megszállás után ténylegesen izraeli polgárok, és ezért izraeli állampolgárságot kérnek, miközben megszüntetik saját kormányukat Ciszjordániában és a Gázai övezetben. Ebben az esetben a zsidó állam megszűnik létezni és át kell alakulnia liberális demokráciává.



REUTERS

reuters.com

Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök bejelentette, a jövőben török hadihajók kísérnek minden olyan hajót, amely segélyszállítmányt visz a Gázai övezetbe. Erdogan az Al-Dzsazíra televíziójának törökül adott interjújában hozzátette, Ankara már lépéseket tett, hogy Izraelt leállítsa a Földközi-tenger keleti részén lévő természeti erőforrások egyoldalú kitermelésében.



ELECTRONIC INTIFADA

electronicintifada.net

Két dokumentumfilmes három éven át készített anyagot Izraelben az ottani fiatalság rasszizmusáról. Sokkoló filmjükről és munkájuk közben ért kalandjaikról számol be a palesztin honlap. A filmesek felfedezték, hogy erős a kapcsolat a kor és az arabellenes érzelmek között. Az izraeli tizenévesek kendőzetlen arabgyalázó szövegeket mondtak, mint például ,,Utálom, gyűlölöm őket" és ,,Meg kellene ölni őket". A zsidó fiatalok hatalmas többsége nyilvánította ki, hogy nem lenne hajlandó arabokkal szomszédságban élni.



Készítette az Ordosz műhely

(Felhívjuk olvasóink szíves figyelmét, hogy lapszemlénkben a dőlt betűkkel megjelent részek kommentárt jelentenek.)



barikad.hu


http://barikad.hu/szeptember_meghozhatja_zsid%C3%B3_%C3%A1llam_hal%C3%A1l%C3%A1t- 20110909
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó gyerek megkérdi a rabbit
  2011-09-09 20:18:40, péntek
 
  Zsidó gyerek megkérdi a rabbit:

- Rabbi, mit jelent a demokrácia?
- Azt jelenti, hogy mi lenyúljuk az embereket sok-sok pénzzel. - mondja a rabbi.
- És mondd, nem haragszanak érte? - kérdi meglepődve a gyerek.
- Dehogyisnem, ezt nevezik antiszemitizmusnak.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Agyrém: diplomás adót vezetne
  2011-09-09 20:08:38, péntek
 
  Agyrém: diplomás adót vezetne be Réthelyi Miklós
2011, szeptember 9 - 19:34


Réthelyi MiklósAz értelmiségieket munka- és haláltáborokba záró kambodzsai kommunista Pol Pot rendszerének is becsületére válna a nemzeti erőforrás miniszterének újabb javaslata, amely külön adóval sújtaná azokat, akik elkövetik azt az arcátlan merészséget, hogy diplomát szereznek.

Felmerült ötletként, hogy a diplomások a fizetésük egy részét egy olyan alapba fizessék, amelyből ,,a következő generáció oktatását fedeznék" - mondta el az Info Rádiónak Réthelyi Miklós.

A kérdésről Réthelyi elmondása szerint szó lesz majd a vasárnapi kormányülésen is, a nemzeti erőforrás miniszter hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy a körülményeket, a válsághelyzetet és a jövőt is figyelembe vevő döntés szülessen. Egyelőre nem született erről szóló előterjesztés, csak ötletek és koncepciók vannak, ezért a miniszter arra a kérdésre sem tudott még válaszolni, hogy a befizetés önkéntes vagy kötelező lenne-e.

hvg.hu nyomán barikad.hu

http://barikad.hu/agyr%C3%A9m_diplom%C3%A1s_ad%C3%B3t_vezetne_be_r%C3%A9thelyi_mi kl%C3%B3s-20110909
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagy segítség
  2011-09-09 20:06:05, péntek
 
  Nagy segítség

- 2011.09.09. 18:01

A Fidesz-KDNP ugye most tartja az őszi ülésszak előtti 3 napos frakcióülését Hajdúszoboszlón.

Ma a két közkedvelt figura, a Frakcióvezető úr és a Szóvivő úr állt ki tájékoztatni az itt végzett munkáról a nagyérdeműt.

Rögtön az első mondatokkal belelőttek egy tárat a pannon pumába, szóval mondhatni teljes a siker, csak szegény Gyurikonnak főhet a feje megint...



"Lázár János a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a frakcióülésen a devizahitelesek ügye volt a legfontosabb kérdés a képviselők számára, az, hogy miként lehet javítani az ő súlyos helyzetükön."

Természetesen nem hiába ők az ország eddig páratlan felhatalmazással megválasztott vezetői, most is eszükbe jutott valami.


"A Fidesz-frakció azt javasolja a kormánynak, hogy tegye lehetővé az egy összegű végtörlesztést rögzített árfolyamon a devizaalapú jelzáloghitellel rendelkezők számára - jelentette be a politikus. A rögzített árfolyam svájci frank esetében 180 forint, euró esetében 250 forint lenne. Ezeken az árfolyamokon nyílna az ügyfélnek lehetősége arra, hogy végtörlessze a hitelt. Az ügyfél vagy a megtakarításából fizeti ki ezt az összeget, vagy pedig forint alapú hitelt vehetne igénybe. A javaslat 300 ezer embernek nyújthat segítséget - fejtette ki Lázár János. A politikus leszögezte: a frakció ragaszkodik ahhoz, hogy a tranzakció minden költsége a bankokat terhelje, az ügyfél számára ne legyen költsége.

A frakcióvezető kitért arra is, hogy kiterjesztik az árfolyamrögzítés lehetőségét azokra a devizahitelesekre is, akiknek az elmúlt hónapokban mondta fel szerződésüket a bank. A kezdeményezésről a kormány vasárnapi ülésén dönt."



Azt nem tudni, hogy a 300 ezer főt honnan szedték, mert bár a PSZÁF szerint körülbelül ennyi embernek van késedelmes jelzáloghitel-tartozása, DE aki elmaradásban van a törlesztéssel, annak

1, valószínűleg nincs többmilliója az egyösszegű végtörlesztésre (sem)

2, vélhetően BAR-listás, és sehol sem kap forinthitelt végtörlesztésre (sem)

A "Nagy segítség a devizahiteleseknek" című hadművelet csak annak a szűk rétegnek nyújt nyújt frankonként 50 Ft megtakarítást, akinek eddig sem okozott problémát a részletek fizetése, és aki számára nem gond a hiteléből hátralévő összeg akár azonnali előteremtése (sem).

Vajon kik lehetnek azok, Jani?

http://vastagbor.blog.hu/2011/09/09/nagy_segitseg_2
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Partvis
  2011-09-09 19:58:27, péntek
 
  Partvis



Az emeleten lakó Kovács úrnak öt szép gyermeke van. Az alatta lakó

Szabónak viszont egy sincs. Egy nap Szabó elkapja Kovácsot a

lépcsőházban:

- Drága szomszéd úr, árulja el a titkát! Én régóta szeretnék

gyereket, de sehogy sem sikerül. Maga biztosan meg tudja mondani, mit

tegyek. ! - Hát persze, mi sem egyszerűbb. Nem kell hozzá más, mint

egy kád meleg víz, egy kis kölni és egy partvis.

- Megmagyarázná?

- Persze. Szépen kiöltözteti őnagyságát, és elviszi vacsorázni. Egy

kis bor, pezsgő tánc.

- És ? - érdeklődik mohón Szabó.

- Hazajönnek, megtölti a kádat meleg vízzel, levetkőzteti a kedves

feleségét, megfürdeti.

- És aztán?

- Megtörölgeti, itt-ott bekölnizi, hogy mindenütt jó illatos legyen.

- Jó, de minek a partvis?

- Azzal felkopog nekem, hogy jöhetek!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2011.08 2011. Szeptember 2011.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 568 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 446
  • e Hét: 4210
  • e Hónap: 7955
  • e Év: 161451
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.