Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Egy agyonhallgatott felmérés:
  2011-10-01 23:57:07, szombat
 
  2011-10-01. 22:33
Egy agyonhallgatott felmérés: az egész világ rühelli a két Izraelt

Pár napja (27-én) a neves Reputation Institute szervezet kihozta a rendes évi országrangsorolását (ITT van letölthető formátumban). Az anyagot széles körben tárgyalta a külföldi média. A magyar ,,valamiért" kussolt. Ha jobban megnézzük a listát, megértjük, miért.

Kezdjük tán a Fidesznek, ill. a baloldalnak oly kedves USA-val és Izraellel. Hoppá! Hol vannak? Az első helyen? Nem. A tizediken? Ott sem. Hát hol? Az USA, a Demokrácia Őrangyala, a 23. helyen árválkodik, a Kiválasztott, Felsőbbrendű, Nem Moslékzabáló Nép Izraelje meg a 41-en. A top 10-ben meg jobbára olyan el nem kötelezett országok vannak, mint pl. Palesztina államiságát nyíltan, államelnöki szinten az ENSZ közgyűlése előtti felszólalásában is követelő Finnország (angol nyelvű, erről beszámoló háttéranyag ITT) vagy a szintén nyíltan Izrael-ellenes vezetésű Norvégia, de a többi ország (kivéve az egy Hollandiát) se éppen zsidóseggnyalásukról híres.

Hoppá! Mi lesz így szegény világból, ha az emberiség túlnyomó többsége utálatát fejezi ki a cionisták irányába, és azokat az államokat (finnek, norvégok stb.) kedveli, akik rendesen beszólnak a zsidóknak / Izraelnek?

Nos, a lista, ahogy már a bevezetőben említettük, valamiért egyetlen komolyabb (Magyar Nemzet / Hírlap, Népszabadság) hazai politikai napilapnál sem érte el az ingerküszöböt - mindegyik mélyen hallgatott róla. A fentiek értelmében érthető, miért - ,,kicsit" ciki lett volna ilyen, a cionkák számára nem éppenséggel jó hírről beszámolni...

Ja, hogy hol van Magyarország? Eltalálták a Kedves Olvasók: sehol: nem kerültünk be az első ötvenbe (hogy konkrétan hányadikok lettünk, azt nem tudjuk, mivel nem derül ki az anyagból. Lehet, hogy az 51., de lehet, hogy a 120.). Ahogy azt már az eurovíziós dalfesztivál kapcsán kifejtettük, a Fidesz nagy csinnadrattával bejelentett, nem éppen olcsó országimázs-javítási, ország-népszerűsítési programja csúnyán megbukott, és se az Eurovízió idején (amikor csak a tradicionálisan magyarbarát finnektől kaptunk teljes pontszámot, az égvilágon senki mástól), se most sz@rra se mentünk vele.

Talán úgy kéne azt a fránya országimázst intézni, ahogy azt a Top 10-ben (kivétel: Hollandia) szereplő államok teszik, nem gondolja, kedves(?) Viktor? Például úgy, hogy kibújunk az egész világ által gyűlölt és megvetett Izrael meg az USA seggéből... azt mások is észre fogják venni és értékelik is majd. Mert nem csupán a gazdasági teljesítmény, a közbiztonság, az élhetőség stb. szempontjából értékelik az országot; ezért kerülhetett elénk még Ukrajna vagy egyenesen Pakisztán és Dél-Afrika is.



http://kuruc.info/r/2/85971/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
400. Például ők
  2011-10-01 23:54:57, szombat
 
  400. Például ők
23:32

Megszülettek a parlamenten kívüli ellenzék új sztárjai - írja közömbösnek biztosan nem, lelkesnek annál inkább nevezhető tudósításában az Index újságírója a mai tüntetésről. Árok Kornél és Kónya Péter neve mára valóban politikai jelentőséget kapott, ők ugyanis azt tudják, amit az ellenzék egyetlen vezetője sem: egy végletesen politikaellenes, minden öltönyösben csalódott világban hiteles képviselői sokaknak, akik elutasítják a kormány politikáját.

(Fotó: hvg.hu)

Talán nem túlzás azt állítani, hogy a mai tüntetés és a ma megalakított Szolidaritás mozgalom sokkal veszélyesebb volt és lehet a kormány számára, mint az ellenzéki pártok eddigi összes akciója együttesen. A szakszervezetek - ahogy Kumin kolléga írja - az utcán nagyrészt valóban átvették a politikai ellenzék szerepét, ám megítélésem szerint most sokkal többről van szó, mint egy klasszikus érdekszervezeti, ,,a melósok jogaiért szót emelő tüntetés" (ez az idézet már Gyurcsány Ferenctől származik). Aki Árok és Kónya fellépését a hagyományos szakszervezeti logikával közelíti meg, keveset ért meg a jelenségből.

A helyzet újdonsága kettős. Egyrészt itt nem az unalmas, érdektelen és alapvetően hiteltelen szakszervezeti vezetőket látjuk a frontvonalban, hanem olyan új arcokat, akik meglepő, váratlan és karakán lépésekre is képesek, akik a hatáskeltés frontján felveszik a versenyt a politikusokkal, ugyanakkor nem terheli őket a közutálatnak örvendő politikusi létből fakadó - és az ellenzékkel sem kivételező - hendikep. Másrészt pedig az is egyre nyilvánvalóbb, hogy ezek a szereplők nem akarnak belül maradni az érdekérvényesítés hagyományos keretein, nem kizárt - sőt, talán ez már több is, mint szimpla lehetőség -, hogy megérezve erejüket hamarosan a közvetlen politikai szerepvállalás irányába tájékozódhatnak.

Természetesen nem azt állítom, hogy a Szolidaritás nyeri a 2014-es választást (azt sem, hogy egyáltalán elindulna...), de azt igen, hogy ügyes irányítással a következő évek egyik legfontosabb szereplőjévé válhat. Buktató sok van, talán felsorolni is lehetetlen, hány ponton fulladhat ki a kezdeményezés és válhat múló epizóddá, vagy valamelyik politikai párt segédcsapatává. A szervezők kezében mégis ott a legfontosabb kincs, az, amit egyelőre hiába keresnek azok az ellenzéki politikusok, akik talán nem véletlenül tartották olyan nagy számban fontosnak, hogy ott nyüzsögjenek a mai tüntetés környékén. A magyar politikát figyelők számára egyértelmű, hiszen minden kutatás megmutatja, hogy elemi erejű az igény valami újra, valami frissre és leginkább valamire, ami hitelesnek és hihetőnek látszik, amivel a már mindenkiben csalódott polgár azonosulni képes. Ez az erő a dolog logikája szerint nem nagyon jöhet sem a múltból, sem a hivatásos politikusok világából - jobb híján, sajátos szamárszerepben ők csak akkor kerülhetnek szóba, ha nem lesz senki, akire ráillik a vágyott kép.

Kónyára és Árokra azonban egyelőre passzol: ha nem hibázzák el, övék lehet ez a pálya.

http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/10/01/400_peldaul_ok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így hazudik a fideszes főzsidó
  2011-10-01 23:44:28, szombat
 
  2011-10-01. 23:26
Így hazudik a fideszes főzsidó

Kedves Olvasóink! Kitalálják segítség nélkül, hogy a következő két állításban mi az ellentmondás?

1: "Azt ugyanakkor elismerte [Hegedűs Zsuzsanna - róla és a programjáról lásd EZT], hogy az alapítvány nem ellenőrzi az adományok hasznosulását, így a sikerességi ráta számításának módja legalábbis kérdéses."

2: ,,elmondta [Hegedűs Zsuzsanna], hogy az alapítvány az elpusztult vagy eladott naposcsibékről, ki nem kelő zöldségekről, a háztájizásra be nem tanított emberek kudarcairól és általában a program értelmetlenségéről szóló, rosszindulatú híresztelések ellenére 85 százalékos sikerrel működik."

Igen, eltalálták: egyszer azt állította Hegedűs Zsuzsanna, hogy nem ellenőrzi, hogy a cigók valóban állattenyésztésbe, -nevelésbe fognak-e az adófizetői pénzből nekik juttatott állatokkal. A másik idézetben meg azt, hogy az állatok minimum a 85%-át nem adják el / eszik meg. Vajon hogy lehet összeegyeztetni a teljes bizonytalanságot a szinte teljes bizonyossággal? - tesszük fel a költői kérdést. (Például úgy, hogy valaki a cionista Fidesz-vezérkar zsidó csókosa, és így a legvadabb hazugságokat is a pofánkba vághatja, bármiféle retorzió nélkül.)

Ne feledjük, hogy, finoman szólva, jól megfizetjük a némbert. Egy idézet INNEN (a lényeg kiemelése tőlünk):

"...tavaly július óta főtanácsadóként dolgozik Orbán Viktor kormányfő mellett; a Miniszterelnökség által közzétett adatok szerint a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi konfliktusok kezelése, illetve az ezek megoldására szolgáló jelenlegi és jövőbeli stratégiák kidolgozásával, gyakorlatba való átültetésével kapcsolatban ad tanácsokat. Az idén május végéig szóló szerződés szerint az alapítvány vezetője ezért összesen közel 11 milliós díjban részesül. "Bruttó fizetésem 997 ezer forint, ami megfelel a legmagasabb államtitkári fizetésnek" - mondta Hegedűs Zsuzsa a Heti Válasznak adott áprilisi interjújában."

A cigók siránkozása is megér egy misét. Egy jellemző idézet az Origo kapcsolódó anyagából: "...Nem mindenki járt azonban jól az alapítványtól kapott naposcsibével. "Még aznap kezdtek potyogni elfele" - mondta a település másik oldalán élő Szász Lászlóné. Azt is hozzátette, hogy ha lenne még adományosztás, akkor csibét már nem vállalna, mert szerinte nehéz tartani. "Kihurcolni, behurcolni, melegen tartani, sok idő, míg megnőnek" - mondta.."

Hja kérem, aki eddig mindent tálcán kapott az élettől (jobban mondva segílykeként a társadalomtól), annak egy kotlósravaló csibe fölnevelése is komoly megpróbáltatás és lehetetlen küldetés... Mit is várunk ezektől? Hogy egycsapásra kikupálódnak, civilizálódnak? Ugyan már... ha éppen nem a fenti, lustaságról árulkodó dumával hozakodnak elő, akkor a legkülönbözőbb, messziről bűzlő kifogásokkal fognak védekezni, ,,megmagyarázni" azt, miért zabáltak fel, adtak el mindent.

A teljes cikk:

A miniszterelnöki főtanácsadó látogatása
A Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány megkezdte a tavasszal országszerte kiosztott vetőmag- és aprójószág-adományokkal kapcsolatos tapasztalatok összegyűjtését. A sajtóban sokat bírált program vezetője elbeszélgetett az emberekkel, és elégedetten távozott. Az adományokkal az emberek is elégedettek, csak a kormányt szidták halkan a sarcok miatt, azt ugyanis nem tudták, hogy a fekete audis, kutyás hölgy a miniszterelnök agya.

"Az én gyerekemnek miért nem jár? Ő is éhes. Csak mert nincs testvére, még ugyanúgy nincs mit ennie, mint ahol több a gyerek".

Szőkére melírozott, rózsaszín felsős nő panaszkodik az ároktői iskola előtt, mellette egy hatévesforma kisfiú néz kíváncsian. A többgyerekes anyukák elégedettebbek, ők csak azt emlegetik, hogy a vetőmagot áprilisban kapták meg, amikor már rég a földben kellett volna lennie. A zöldségek ennek ellenére kikeltek, és akiknek jutott, nagyon örültek is neki.

Lady, Balázs és a fekete Audi

Hegedűs Zsuzsára várunk, az alapítvány vezetőjére, aki egyben Orbán Viktor főtanácsadója is. A faluban csak professzor asszonynak nevezett Hegedűs e tisztéről Ároktőn, ahol 71, az alapítvány kritériumainak megfelelő, azaz legalább kétgyerekes, rászoruló család kapott zöldség-vetőmagot és csibéket meg tyúkokat, a polgármester asszonyon, Vargáné Kerékgyártó Ildikón kívül a jelek szerint senki sem tudott. Ahogy arról sem, hogy Hegedűs egy augusztusi interjúban a lényegét tekintve azt a kijelentetést tette, hogy a miniszterelnök neki köszönheti a választási győzelmét.

Vagy három tucat ároktői asszony tehát minderről mit sem tudva a gyerekekkel beült az iskola aprócska tornatermébe. A meghirdetett időponthoz képest jó húszperces csúszással nagy, fekete állami Audi fékezett az iskola előtt. Egy angol szetter (ha jól értettük, Lady), kiráncigálta belőle a kicsit egzaltáltnak tűnő Hegedűs Zsuzsát, továbbá egy kissé félszegnek tűnő fiatalembert (ha jól értettük, Balázs), aki később kettős, kutyafelvigyázói és írnoki feladatokat is ellátott.

Dávid és Zsuzsa

Az asszonyok odabent türelmesen várakoztak, míg Hegedűs Zsuzsa interjút adott az MTI-Hírcentrumnak, illetve a TV2 riporterének, Dávidnak. A kereskedelmi tévés és Hegedűs közötti, egészen különös dinamikájú kapcsolatra az elkövetkező bő egy óra alatt többször is módunk volt rácsodálkozni, amikor a szűkszavúsággal nem igazán vádolható főtanácsadó asszony rendre kiszólt a riporternek: "Dávid, ha ezt kivágja, én megölöm magát."

Dávid szótlan megadással mosolygott, Hegedűs pedig elmondta, hogy az alapítvány az elpusztult vagy eladott naposcsibékről, ki nem kelő zöldségekről, a háztájizásra be nem tanított emberek kudarcairól és általában a program értelmetlenségéről szóló, rosszindulatú híresztelések ellenére 85 százalékos sikerrel működik.

Azt ugyanakkor elismerte, hogy az alapítvány nem ellenőrzi az adományok hasznosulását, így a sikerességi ráta számításának módja legalábbis kérdéses.

Magukat kell kihúzni a szarból

Az asszonyok nem hiába várakoztak, mert a visszhangos tornateremben később rendkívül tanulságos beszélgetést folytathattak le Hegedűssel. Az alapítvány filozófus elnöke nekik is beszámolt a 85 százalékról, amit a zömében roma asszonyok néma csendben hallgattak. Ha bárkinek maradt volna még kételye, azt Hegedűs rögvest eloszlatta, amikor felszólította a hallgatóságot, hogy "mondjanak még egy olyan büdös programot ebben az országban, ami ezt fel tudja mutatni!" Az asszonyok egyetlen ilyen programot sem tudtak mondani.

Kiderült, hogy a professzor asszony számára valójában az a fontos, hogy megmutassa: nincs olyan ember, aki ha teheti, nem ad enni a gyerekének, és hogy a romákat meg a szegényeket lustasággal és nemtörődömséggel vádolóknak egyáltalán nincs igaza. "Senki nem fogja magukat kihúzni a szarból, de ha magukon segítenek, én is visszajövök segíteni" - közölte kissé messianisztikus tónusban. "Dávid, ezt ki ne hagyja!"

Hegedűs többször megköszönte a helyiek együttműködését: "nem azt köszönöm, hogy itt vannak, mert az azért kijár, elég sokat tettem érte. Hanem azt, hogy megmutatják, hogy a dolog működik. Hogy segítenek egymásnak, a családon vagy a közösségen belül."

A csibedömpingnek vége, vetőmag lesz jövőre is

A sajtó jelenlétében igyekezett reagálni a felmerült kritikákra is. A vetőmagok a lassan megnyíló pénzcsapok miatt késtek, de jövőre jobban szervezik a dolgot. Az egygyerekeseket a pénz- és időhiány miatt, kényszerűségből kellett kihagyniuk: "nulláról indultunk, akkor még nem tudtuk hogy lesz a Való Világ-sztori (a valóságsó egyik adásában a nézők Hegedűs Alapítványát támogathatták, csak ekkor több mint 70 milliós forint gyűlt össze - M.G.), muszáj volt határt húzni." Jövőre, ha lesz elég pénz és kapok listát az egygyerekes rászorulókról, nekik is lesz vetőmag.

Naposcsibét az alapítvány nem oszt többé, mert túl kényes jószágok, de tyúkot, kiskacsát igen. És krumplit továbbra sem szállítanak, mert szállításra az alapítvány nem költ pénzt.

Az ároktői asszonyokkal folytatott beszélgetés ekkor egész meglepő gasztronómiai fordulatot vett: Hegedűs felhívta a figyelmüket, hogy ne akarjanak annyi krumplit enni. De az laktató - mondta az egyik nő. Nem, mondta az alapítvány elnöke, tessenek átszokni az egészségesebb ételekre, egyék a zöldségeket, azokban úgyis rengeteg a vitamin.

Répatorta van?

"Tortát is lehet csinálni a répából, nagyon finom" - mesélte átszellemülten, mire az egyik nő rávágta, hogy főzeléket is. "Igen, mondta Hegedűs, csak azt mindenki utálja, a répatorta viszont elképesztően finom!"

Miután így megtalálta a hangot a helyiekkel, hirtelen az az ötlete támadt, hogy a sok nagyszerű ételreceptet egy alkalmas fórumon meg lehetne osztani a rászorulókkal. És ekkor, a rendszer működését ismerők bennfentes magabiztosságával odafordult az MTV-sekhez, és közölte, hogy a reggeli magazinműsorban simán el tudna képzelni egy ilyen blokkot. Az MTV-sek helyeseltek, Balázs jegyzetelt.

Idill tyúkokkal

Innen az egyik családhoz látogattunk. A hatalmas, zöld kertben a tavasz óta nagyra nőtt csirkék vidáman szaladgáltak a protokoll-kenyérbél után, miközben mi újságírók, Hegedűs Zsuzsa, na meg persze Balázs ellágyulva néztük a bukolikus idillt.

A háziasszony szerint a csirkéknek sokkal jobb az íze, mint a mirelitnek, hiszen nem tápot kapnak, hanem a kertben kapirgálnak. Elmesélte, hogy el szeretnék adni a házat, mert megromlott a környék, és Pest környékére, Dunakeszire vagy Szigetszentmiklósra költöznének.

Mint mondta, az iskolában is megszólták, hogy a túl sok roma miatt más faluba járatja a gyerekét. "Nincs bajom a cigányokkal, inkább úgy mondanám, hogy azért járatom máshová, mert itt kevés a magyar."

Idill főtanácsadó nélkül

Hegedűs újabb interjút adott az Alapítvány sikeréről, majd együtt elindultunk egy roma családhoz. Amikor a polgármester asszony vezette konvoj lekanyarodott a főútról, a fekete Audi továbbhajtott, és Hegedűs Zsuzsát többé nem láttuk .Állítólag a kocsit még látták a Tiszánál meg a horgásztanyáknál, ide-oda tolatott, mintha keresett volna valamit.

A fiatal, kétgyerekes roma családapa elmondta, hogy ő miskolci, benősült a faluba, és valójában sosem tudott mit kezdeni a kerttel: bár már elboldogul a tűzifával, nem igazán áll a kezére a kerti munka. Így aztán csirkéi sem voltak korábban.

Annyira nem nagy baj, hogy nem jött

Miként az asszonyok az iskolánál, ő is szomorúan panaszkodott a kormányra, mely a válság miatt szükséges bevételeket a szegények megsarcolásával teremti elő. "Azt hittük, taníttatni tudjuk majd a gyerekeinket, hát, úgy látszik, ez most nem fog összejönni."

Amikor megemlítettük, hogy a csibeosztó Hegedűs a miniszterelnök főtanácsadója, és nemrég azt nyilatkozta, hogy jelenleg a versenyképesség megőrzése fontosabb mint a felzárkóztatás, csak a fejét csóválta, és közölte, hogy nem érti ezt a gondolkodást, mert szerinte a tehetősebbek is viselhetnének nagyobb terhet. "Hát, ezek után, ha érted mire gondolok, annyira nem bánom, hogy végül nem talált ide az a nő".

(zsIndex)


http://kuruc.info/r/2/85973/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anyós vicc
  2011-10-01 15:11:55, szombat
 
  Anyós vicc

Egy férfit az anyósa leküld a boltba zöldségért, de a lelkére köti, hogy csakis szép, tiszta, vegyszermentes terméket vegyen.
A férfi bemegy egy bioboltba, és elkezd a zöldségek között válogatni.

Amikor odamegy hozzá az eladó, megkérdi tőle:

- Ugye, ezeken a zöldségeken nincsenek mérgező vegyszerek? Az anyósomnak viszem őket.

- Nincsenek uram, azokat sajnos magának kell ráraknia.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Az este összeröffentem a bará
  2011-10-01 15:01:19, szombat
 
 

Az este összeröffentem a barátnőimmel egy kis megbeszélésre. Megígértem a férjemnek, hogy pontban éjféli 12-kor otthon leszek. De a buli túl jól sikerült, koktél, tánc, még több koktél és az idő elszaladt. Végül hajnali háromra értem haza, mondanom sem kell, hulla részegen...
Épp becsuktam magam mögött az ajtót mikor a k*rva kakukkos óra rákezdte:
KAKUKK…KAKUKK…KAKUKK.
Mivel tudtam, hogy a férjem fel fog ébredni a zajra gyorsan én is rázendítettem...és kakukkoltam…még kilencszer.
Megúsztam egy veszekedést - gondoltam és büszkeséggel eltöltve eme zseniális ötletért, szép nyugodtan lefeküdtem a férjem mellé. Az utolsó gondolatom elalvás előtt az volt, hogy mennyire okos és fürge eszű vagyok, még a kritikus pillanatokban is feltalálom magam.
Másnap mikor a férjem reggeli közben megkérdezte, hánykor értem haza, lazán válaszoltam, hogy pontosan éjféli 12-kor, ahogy megígértem! Nem szólt semmit, sőt, még kételkedni sem látszott.
Na ezt megúsztam, CSODÁS!...gondoltam...mikor megszólalt:
- Apropó, ki kéne cseréltetni a kakukkos órát!
- Igen? Miért szerelmem? - kérdeztem remegve.
Mire ő:
- Hááát...az éjjel felébredtem, mikor hármat kakukkolt és a fene tudja, hogy miért vagy hogyan, de utána azt kiabálta, hogy B*SSZA MEG!...aztán még négyet kakukkolt és miután végig hányta a folyosót, másik hármat kakukkolt, miközben majd megszakadt a röhögéstől. Utána még egy kakukk, majd botladozás közben rálépett a macskára és összetörte a telefonasztalt a nappaliban. Az utolsó kakukkot már mellettem az ágyban adta ki magából, aztán egy fingás kíséretében egyszerűen elaludt. Ennyi. Mit szólsz hozzá, drágám?
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Gubcsi Lajos, a Fidesz-éra edd
  2011-10-01 14:23:40, szombat
 
  "Most büntet egy új ítélőbíró, a sajt, ó!?"
Szerző: zero
- 2011.09.30. 12:01

Gubcsi Lajos, a Fidesz-éra eddigi legviccesebb figurája egy szép hosszú bejegyzéssel búcsúzott a lemondása kapcsán.


Napsugaras emlékeztető 15 hónapról barátaimnak!

És még nagyobb áldást osztott rám, amikor kineveztek a HM Zrínyi Kft. ügyvezetőjének 2010. június végén. A privát gazdasági szféra nem az én világom, mindig is a köz szolgájának éreztem magamat a professzionális munkában, azon 21 év alatt is, amikor nem végezhettem ilyent. 2010 nyarán az új honvédelmi miniszter jóvoltából ilyen munkát kaptam, s mivel ez megfelelt képzettségemnek, 21+(előtte)19 évnyi tapasztalatomnak, vezetői jártasságomnak, hatalmas kedvvel és erővel láttam munkához.

Nem sokkal később jelezte feleségem, hogy hatodik kisgyermekünk is kezébe vette - ott bent, az anyai melegben - a vándorbotot. A Magyar Művészetért pedig újabb magaslatra készült: láttuk már, hogy hamarosan felavatjuk az Attila-szobrot, és hónapok óta írta a zenét a Rákóczi ballada kész szövegéhez a kitűnő zeneszerző.
(...)
Munkatársaimnak meghirdettem alapelvemet: más pénzéhez soha senki nem nyúlhat, a cégét különösen nem szabad könnyen kezelni, mert az nem egyszerűen másé, hanem az államé, a hadseregé. Másik alapelvem az volt, hogy a mi szerepünk nem postás-szerep, hanem az, hogy a legmagasabb szinten, azonnal, magunk valósítsuk meg mindazt a feladatot, ami az alapító okiratból ránk hárul. És mindezt minimális költséggel.
(...)
Tényleges munkába lépésem másnapján a Magyar Nemzet megkondította főszerkesztő-helyettesi ítélkező bírója révén a kiütést jelző gongot - "Gubcsi Lajos nem normális" -, és a pálcaintésre megindult a sakálordítás. Azóta tudom, hogy az ügy létre megy. Az csak mostanában derült ki számomra, hogy nem csak az enyémre, hanem a Zrínyiére is. Hatalmas maffiák indultak támadásra, vezényelt bűncselekményekbe - rágalmazásokba, lehallgatásokba, stb. Senki se kételkedjen, hogy ezeken a maffia-, sajtómaffia-vezetői szinteken elhangzott sokszor a tétel, hogy "Gubcsit ki fogjuk nyírni". Nem egyszerűen "ki kell", hanem az eltökéltség: "ki fogjuk!". Ennek részeként bármit mondhattak a Zrínyiről és ügyvezetőjéről. Tudom tényszerűen, hogyan adták ki a parancsokat rádiós, tévés beosztottaiknak egy-egy támadási hullámban: Kinyírni. És akkor jöttek kinyírni a ...

Soha egyetlen válaszunkat nem közölték le. Ezért már akkor mondhattam, ami ma a meggyőződésem: a Zrínyi is célpont volt, nem csak én. Engem ki kell nyírni, a Zrínyit meg kell szerezni. Hogy miért kell megszerezni? Mindenkinek a fantáziájára bízom.

A Magyar Nemzet gongütését - amely szerint az ügyvezető, konkrétan én - nem normális, nem minősítem. A sakálok viszont kiolvasták belőle a szabad prédát, élvezték a vért.
(...)
A magyar sajtó az lett az elmúlt két és fél évtizedben, ami. Kiegészült az internettel, annak azzal a részével, amellyel. Könyveimben, A Magyar Művészetért oldalain két és fél évtizede szemben állok, és habitusomnál fogva szembe is szállok ezzel. Megalkuvás nélkül. Ez nem fog változni most, hogy lemondtam tegnap előtt a Zrínyi ügyvezetői beosztásából.
A nemzet ép lelke iránt érzett örök és számomra természetes felelősségem nem engedi, hogy elhallgassam: az elmúlt két és fél évtizedben alapvetően a politika felelőssége, hogy ilyenné válhatott a sajtó - a sajtó, amely vigyorog azon, hogy ilyenné változhatott. Az egyes politikusok személyesen, és pártjaik is mindig úgy vélték, hogy majd ha a sajtót segítségül hívják és közben gátlástalanul kiszolgálják annak érdekében, hogy az segítse legyőzni, megsemmisíteni az ő (gazdasági, politikai) ellenfelüket, akkor rendben lesznek a dolgok.
(...)
A politikusi gátlástalanság ugyanazt a szándékot szüli a másik oldalon is, a sajtó ki- és felbérelhető mindenkiért és mindenki ellen, holnap kiüti mai megbízóját. A végén túl sok hulla, és túl sok egymás ellen acsarkodó kutyus lesz a placcon, a sajtó pedig kitalálja és kitálalja, hogy ő a negyedik hatalmi ág. Ugyan már!? És közben milyen is ez a magyar sajtó, amúgy, összes színében?! Ki-ki mondja el magának, Kedves Olvasóm, nekem túl hosszúra sikerülne, s meg is tettem már.

Jómagam igyekezeteimben mindig sok hibát követek el. Oda lehet állítani őket a tettek mellé, ha valaki meg akarja tenni ezt a szívességet. S a hibákat meg kell büntetni. A tetteket elismerni? Engem az előző rendszerben rendre megbüntettek 1984-88. között, s most nem a rendőrségre gondolok, hanem a politikai rendszerben a munkámban ért büntetésekre. Most büntet egy új ítélőbíró, a sajt, ó!?




Szegény Gubcsit iszonyatosan megbüntették az előző rendszerben, minden ott van az életrajzában:

-1980-84 a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Kiadójának és Nyomdájának általános, majd megbízott igazgatója
-1980-84 a Magyar Közgazdasági Társaság Elnöksége és VB tagja, az Ifjúsági Bizottság elnöke
-1984-89 a Magyar Ifjúság főszerkesztője, a KISZ KB, Intéző Bizottsága, majd Titkársága tagja
-1985 Közgazdász Díj

Kitartás Lajos, várunk vissza!


http://vastagbor.blog.hu/2011/09/30/gubcsi_elbucsuzott

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az MSZP-s politikusok lejárat
  2011-10-01 14:19:53, szombat
 
  "Az MSZP-s politikusok lejáratják a szakszervezeteket"
2011. október 1. - 08:56

A Jobbik szerint csak politikailag független demonstrációkkal lehetne megfelelő nyomást gyakorolni a kormányra és elérni a szakszervezetek által kitűzött célokat - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Bertha Szilva, aki sajnálatosnak nevezte, hogy az MSZP, élén Mesterházy Attila pártelnökkel "minden civil, vagy szakszervezeti megmozdulásra rátelepszik és megpróbálja kisajátítani", ahogyan azt tette a csütörtöki budapesti demonstrációval is.

Bertha Szilvia szerint ez a "politikai haszonlesés" az egész rendezvény és a szervező szakszervezetek célját - hogy minél nagyobb tömeg erejével gyakoroljanak nyomást a kormányra - figyelmen kívül hagyja és tönkre is teszi. A Jobbik komoly hibának tartja a demonstráció szervezői részéről, hogy nem teszik a rendezvények előtt teljesen nyilvánvalóvá és egyértelművé, hogy politika- és pártsemleges demonstrációt akarnak. Bertha Szilvia hozzátette: a Jobbik is teljes mértékben egyetért a csütörtökön megindult demonstráció sorozat céljával, mégsem vett részt a rendezvényen.

MTI - szebbjovo.hu

http://szebbjovo.hu/node/9234
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egymillió hektár magyar földet
  2011-10-01 14:12:15, szombat
 
  Egymillió hektár magyar földet szereztek meg a gyarmatósítók és a mocskos idegenek

2011. október 01. 14:05

Hunhír.info

Tizenhatféle zsebszerződés fordul elő a hazai földpiacon, és ma már mintegy egymillió hektárnyi terület van külföldiek kezében - állítja a Győr-Moson-Sopron megyei agrárkamara. Emiatt évente 40-50 milliárd forintnyi támogatás ,,távozik" az országból. Szakértők szerint továbbra is hiányoznak az életképes középüzemek, és nincs meg a megfelelő üzemszabályozás sem.

Duális jellegű a magyarországi földbirtokszerkezet, amelyet kevés nagygazdaság és sok kicsi - gyakran az életképesség határán mozgó - vállalkozás jellemez - fejtette ki Alvincz József, a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai főtanácsadója a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Vásár (OMÉK) birtokpolitikai fórumán. Ebből az is következik, hogy hiányoznak az úgynevezett középüzemek. Olyan életképes gazdaságokra van szükség, amelyek javítják a foglalkoztatottságot is - emelte ki Alvincz József.
A főtanácsadó másik súlyos, megoldandó problémának nevezte, hogy a hazai földpiacon nagy a szétaprózottság, sok esetben külön-külön, egymástól távol helyezkednek el egy-egy tulajdonos parcellái. Véleménye szerint feltétlenül szükség van birtokrendezésre, ennek lehetséges módozatait szakmai csoport dolgozza ki.

Kurucz Mihály, az ELTE docense a fórumon arra hívta fel a figyelmet, hogy alapvető kérdéseket kell megválaszolni. Így például azt, miként szabályozzuk a földet, hová rendeljük a földtulajdont és a földhasználatot, elvesszük-e a földhasználatot azoktól, akik nem tartják be a természet megőrzési, környezeti feltételeket, mit teszünk az állami szuverenitás megvédéséért, vagy meg tudja-e akadályozni - és hogyan - a magyar állam az ellenséges földvásárlásokat? A szakértő hangsúlyozta, hogy mindezek megválaszolására sürget az idő, mert 2014-ben lejár a külföldiek földvásárlási moratóriuma.
Az ELTE docensének meggyőződése, hogy a legfőbb rendezőelvnek az üzemszabályozást kell tekinteni. Nem lehet csak a helyben lakás a legfontosabb szempont a földhöz jutásnál, mert helyben lakó spekulánsok is léteznek. Azt kell megvizsgálni, hogy rendelkezik-e a gazdálkodó megfelelő felszereléssel, szaktudással az igényelt területhez. A szakértő azt is kiemelte, hogy egyszerre van szükség a földforgalmi törvény, az üzemszabályozási törvény és a családi gazdaságokról szóló jogszabály megalkotására, majd életbe léptetésére.

Roszík Péter a Győr- Moson-Sopron Megyei Agrárkamara elnöke elmondta, hogy 16 típusú zsebszerződést ismernek, és tudomásuk szerint Magyarországon már 600 ezer hektár terület osztrák gazdák tulajdonában van. Az összes külföldi érdekeltség kezében pedig közel 1 millió hektár. Ezzel mintegy 40-50 milliárd forintnyi támogatás ,,megy ki" évente az országból- fogalmazott Roszík Péter.

Hunhír.info -agromonitor.hu


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=45644
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mellár Tamás: Perverz a magyar
  2011-10-01 13:48:25, szombat
 
  Mellár Tamás: Perverz a magyar jövedelemelosztás
2011. szeptember 30., péntek, 12:22


A közgazdász szerint nem a gazdagok, hanem a szegények támogatásával lehetne növelni a belső fogyasztást, erre azonban a "perverz jövedelemelosztás", azaz egykulcsos adó nem alkalmas. Mellár Tamás a pécsi Közgazdász Vándorgyűlésen tartott előadásában arról is beszélt, hogy ha devizahitelesek 20 százaléka végtörleszt, az egy százalékkal csökkentheti a jövő évi gazdasági növekedést.


Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetemen tanító közgazdász, a Századvég Gazdaságkutató volt igazgatója szerint téves a kormány törekvése, amely a gazdagok jövedelmének növekedésével érné el a fogyasztás élénkítését. Meglátása szerint a fogyasztást az alacsony jövedelműeket támogató gazdaságpolitika tudja növelni, a Magyarországra jellemző "perverz jövedelemelosztás", azaz az egykulcsos adó azonban erre nem alkalmas, mivel a gazdagok nem fogyasztásra fordítják a jövedelemtöbbletüket.

Szerinte tévedés, hogy az egykulcsos adó hatásai késve jelennek meg (Varga Mihály csütörtökön azt mondta, nyolc hónap alatt nem lehet felmérni az egykulcsos adórendszer hatásait). "Az emberek már februárban megkapták a borítékokat, ami alapján meghozták a fogyasztási döntéseiket" - magyarázta Mellár Tamás, arra utalva, hogy a fogyasztás nem indult be.

A válság második hulláma még nem jelentkezett Magyarországon - állította Mellár Tamás. Szerinte a Századvégnél tavaly 2,5-3 százalékos potenciális GDP-növekedést mértek, vagyis azt az elméleti bővülési lehetőséget, amelyre a gazdaság képes lenne, de ez a szint idénre már 1-1,5 százalékra csökkent, vagyis beszűkültek a magyar gazdaság növekedési lehetőségei.

A Magyar Közgazdasági Társaság idei vándorgyűlésén tartott előadásában úgy látta, az export a német gazdaság lassulása miatt eshet vissza, a fogyasztás a magas eladósodottság, a beruházási szint pedig a különadók miatt nem növekedhet. Mellár Tamás meg nem nevezett számításokra hivatkozva azt mondta, hogy ha a devizahitelesek 20 százaléka végtörleszt az 1 százalékos gazdasági visszaeséshez vezethet.

Mellár Tamás szerint sokszor jó célokat tűz ki a kormány, de nem látszik milyen eszközökkel éri azokat el, és milyen hatásokkal számol.

Az egykulcsos adó helyett vagy progresszív (többkulcsos) vagy vagyonadót is alkalmazó adórendszert tartana megfelelőnek Mellár Tamás, hozzátette ugyanakkor, hogy a központi jövedelemelosztás mértékét csökkenteni kellene. Meglátása szerint nem szabad leépíteni a jóléti államot, mert az nem oka, hanem következménye a magas elosztásnak, inkább célzottabban, például az oktatásra, kutatás-fejlesztésre kéne fordítani az elvont összegeket.






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110930-mellar-tamas-a-kozgazdasz-vandorgyule sen-az-egykulcsos-adorol.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A rácoktól is tanulhatunk: Bel
  2011-10-01 13:26:52, szombat
 
  2011-09-30. 19:37
A rácoktól is tanulhatunk: Belgrádban betiltották a ferdehajlamúak felvonulását

A szerb belügyminisztérium pénteken délután betiltott minden hétvégére bejelentett nyilvános megmozdulást, így a deviánsok vasárnapra tervezett felvonulását is.
A rendőrség a döntés előtt véleménycserét folytatott az összes szerb állami szerv képviselőivel, mert a biztonsági szolgálatok jelentései arra utaltak: fennáll a veszélye annak, hogy egész Belgrádra kiterjedő rendzavarások robbanhatnak ki.
A homokosok bejelentett felvonulásával kapcsolatosan ülésezett a szerb nemzetbiztonsági tanács is, és megállapította, hogy a rendezvény kockázatot jelentene a biztonságra nézve.
A B92 és a Blic internetes portálok értesülései szerint a biztonsági szolgálatokhoz olyan információk futottak be, hogy "szélsőséges elemek egyszerre több nagyszabású rendzavarásra készülnek Belgrád számos kerületében".
Ivica Dacic belügyminiszter péntek délelőtt jelezte: ha a szervezők nem mondják le a buzeránsok felvonulását, akkor a rendőrség fog lépni és betiltja a rendezvényt.
A rendőrségi tiltás nem vonatkozik a kulturális és sportrendezvényekre.


(Index - korrigálva)


http://kuruc.info/r/4/85922/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 801 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 760
  • e Hét: 2247
  • e Hónap: 13358
  • e Év: 166854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.