Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ciprusi mágus: önvizsgálat
  2011-10-15 14:08:40, szombat
 
  Napi önvizsgálat :

Minden nap, közvetlen elalvás előtt idézd fel az egész napot a kezdettől a befejezésig.

Tekintsd át és vess számot magadban az egész napot illetően.

Szabadon és elnézően Önmagaddal és Másokkal kapcsolatban tedd fel a kérdést Önmagadnak:


Mit gondoltam vagy éreztem, amit nem kellett volna?
Mi az, amit nem gondoltam vagy éreztem, pedig kellett volna?
Mit mondtam, amit nem kellett volna?
Mi az, amit nem mondtam, pedig kellett volna?
Mit csináltam, amit nem kellett volna?
Mit nem csináltam, amit kellett volna?

Dr. Stylianos Atteshlis, aki Daszkalosz, a Ciprusi Mágus néven vált ismertté.

Forrás: meh
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A lélek óceánja ( meditáció)
  2011-10-15 14:03:06, szombat
 
  A lélek óceánja- meditáció

Helyezkedj el kényelmesen! Csukd be a szemed.

Képzeld el, hogy a fejed tetejéről elindul egy lassú, simogató hullám. Ez a hullám bármit érint, kisimítja azt. Érezd, hogy fejbőrödet simogatja, lassan, jólesően, majd legördül a homlokodra. Ott is elsimít minden ráncot, minden gondoktól vájt barázdát. Eléri a szemöldöködet, lágyan érint meg, mint egy puha kéz, gyöngéden, cirógatóan, majd siklik egyre lejjebb, szemhéjadat, majd a szemed körüli izmokat oldja fel lassan, egyenletesen. Arcodat, majd, ajkadat érinti ez a lágy, langyos hullám és érzed, hogy a feszültség, ami eddig vonásaidat alakította lassan, gyógyító, szelíd mosollyá oldódik.

A lágy hullám eléri torkodat, gyengéden paskolva simogatja végig nyakadat, tarkódat, nyakszirtedet, kellemes lazaságot hozva, majd lecsúszik a vállaidra. Már egész mellkasodat elborította ez a gyengéd, langyos érzés, és egyre csak csúszik lefelé, már hasadat, combjaidat simítja végig, aztán térdedet, lábszáradat és bokádat, míg végül lábujjaidnál lassan tovasiklik.

Hogy segítsek neked egy még mélyebb, még ellazultabb állapotba jutni, most képzeletbeli utazásra hívlak. Képzeld el, hogy egy csodálatos óceán partján vagy, ahová mindig is vágytál. Lehet, hogy álmodban már sokszor jártál itt. Leveted a cipőd. Az aranyló homok apró szemcséi puhán simulnak a talpad alá, és megőrzik annak lenyomatát, ahogy tovább lépkedsz a parton a víz felé.

Lassan, egyenként megszabadulsz a ruháidtól. Teljes testedet átjárja a Nap melege, a langyos óceáni szellő is üdvözöl.

Minden érzékeddel éld át az élményt! Hallgasd a partnak ütődő, a sziklákon megtörő hullámok zaját, távolból sirályok hangját hozza feléd a szél. Ahogy tovább lépkedsz, érezd a bokádat körülölelő langyos hullámot, ugye ismerős már? Lábszáradat, térdedet, combodat simogatja a víz.

Hagyod, hogy a hullámok a hátukra vegyenek. Bár távolodsz a parttól, tökéletesen biztonságban érzed magad a hullámok ölelésében, amikor észreveszed, hogy közvetlenül melletted egy játékos delfin úszik.

Örülsz a delfin társaságának, de egyszer csak egy nagy csobbanással eltűnik a habokban. Körülnézel, de nem látod sehol, mígnem azt érzed, hogy megemelkedsz.
A delfin alád úszott, hogy hátára vehessen. Megkapaszkodsz a hátuszonyában és egy mély lélegzetet veszel. Ahogy lebukik veled a víz alá, tested körül csodálatos, szivárványszínű légbuborék képződik. Egyre mélyebbre és mélyebbre ereszkedtek. Végül egy gyönyörű korallszirten álltok meg.

Könnyedén lecsúszol a delfin hátáról, aki távolabb úszik, hogy ne zavarjon víz alatti szemlélődésedben, de ott marad a közelben éberen őrködve és várakozva. Nyugodt vagy és békés. Előre-hátra ringatózva lebegsz az áramlatban. Gyönyörködsz az eléd táruló látványban: rózsaszínű korallpolipocskák nyújtózkodnak a fény és a planktonok felé. Csodálatos formájú és színű halak úsznak el előtted. Lábaid előtt narancssárga tengeri csillag hever széttárt karokkal. Pici csikóhalak ficánkolnak, bohóchalak kergetőznek pajkosan, ráják úsznak kiterjesztett szárnyakkal maguk után húzva hosszú farkukat, mint valami szalagot. A tengeri rózsák kinyílnak egy pillanatra, majd épp olyan gyorsan össze is záródnak.

Az egész olyan, mint egy álom.

A növények úgy hajladoznak az áramlatban, mintha a szél fújná őket. Közvetlen közeledben egy nagy levesteknős úszik el lassan, méltóságteljesen és találkozik a tekinteted időtlen pillantásával. Neonhalacskák raja fordul, mintegy vezényszóra egy irányba, majd hirtelen vissza. Átlátszó testű medúza lebeg, teste, mint a tüllfátyol.

És akkor hirtelen, mint egy varázsütésre felpattan egy kagyló héja, és te meglátod, amiért jöttél: egy igazgyöngyöt, a te igazgyöngyödet.

Lehajolsz érte, felveszed és a tenyeredbe szorítod. Kissé képlékeny még és nem is a legszabályosabb gyöngy, de a tiéd.

Körülnézel, pillantásoddal odahívod a delfint, aki ismét a hátára vesz és elindultok a felszín felé. Lassan emelkedtek, és amikor kibukkansz a vízből a testedet eddig körülvevő légbuborék szétpattan.

A hullámok lágyan partra tolnak, majd nyugodtan visszahúzódnak.
A delfin egy ugrás után végképp eltűnik a habokban. Ismét hallod a sirályok távoli hangját. Megszárítkozol a napfényben. Felveszed ruháidat. Belebújsz cipőidbe.

A gyöngy még mindig megbújik a tenyeredben.

Nyisd szét az ujjaidat és zárd szívedbe a gyöngyöt.

Ez az igazgyöngy, amit a lélek óceánjában most megtaláltál: a szeretet.

Ápold, hogy tökéletessé váljon. Vigyázz rá, hogy soha el ne veszítsd.

Most lassan 1-től 5-ig számolok, a többit már úgyis tudod...

Forrás : meh
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Szepes Mária: idegtorna
  2011-10-15 13:58:59, szombat
 
  IV. Idegtorna

"A gyakorlatot legcélszerűbb este és reggel végezni, mikor már és mikor még nem vagyunk felöltözve, mert a ruhák szorítása gátolja a tornát. Az ágyon hanyatt fekve kényelmesen elnyújtózunk. Egészen elernyesztjük tagjainkat, azután mély lélegzetet veszünk. Annak ellenére, hogy mellkasunkat teleszívjuk levegővel, érzésünk az legyen, hogy még egy kevés levegőt be tudnánk fogadni. E pozitúrában mellkasunk magasra duzzad, s hasunk mélyen besüpped. Most hirtelen, lökésszerű mozdulattal, anélkül hogy tüdőnk a levegőt kiengedné, kitoljuk hasunkat, míg mellkasunk ennek megfelelően besüpped. Ebben az állapotban maradunk addig, míg a tüdőnkben lévő levegőből futja. Ha már nem bírjuk tovább, kilégzés következik. A gyakorlatot négyszer-ötször egymás után megcsináljuk, azután két-három perc szünetet tartunk. E gyakorlatot biopszichológiai terminológiával "mérleggyakorlatnak" nevezik a has és mell mérlegszerű mozgása miatt. Néhány heti idegtorna után idegenergiánk csodálatos mértékű növekedését észlelhetjük, mivel a mérleggyakorlat serkentő masszázst ad a napidegfonatnak és több belső elválasztású mirigyet késztet fokozottabb munkára." /Szepes Mária/

Forrás: meh
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Légző- nyugtató gyakorlatok
  2011-10-15 13:57:41, szombat
 
  Egyszerű légző gyakorlatok a feszültség/stressz elengedésére.

Állva végezzük.



I. Életerő-feszültség légző gyakorlat

Miközben orron át lélegezve beszívjuk a levegőt, mondjuk magunkban azt: "beszívom az életerőt" és miközben kilélegzünk (orron, vagy szájon át), mondjuk magunkban azt: "kifújom a feszültséget". Ezt a gyakorlatot néhány percen keresztül végezzük. Gyakorlottan bármilyen élethelyzetben alkalmazhatjuk a feszültség/stressz elengedésére.


II. "Fehér fény - fekete fény" légző gyakorlat

Miközben beszívjuk a levegőt, képzeljük azt, hogy a belégzés ideje alatt a fejünk tetejétől a lábunk ujjáig a hófehér fény tölti be a testünket és a kilégzés ideje alatt képzeljük azt, hogy a lábunk ujjától a fejünk tetejéig a "fekete fény" tölti be a testünket. Ezt a gyakorlatot néhány percen át végezzük, melynek hatására a feszültség/stressz oldódik testünkben és helyét a nyugalom tölti be.

"Ha tudod irányítani a légzésedet, akkor máris a jelenben találod magad. Ha a légzésed tudatos, rálelsz az élet forrására. Ha a légzésed tudatos, legyőzheted az idő és a tér korlátait. Ha a légzésed tudatos, egyszerre leszel a világban, s azon túl is." Osho

III. tempók: 3:3,4:4,6:6,7:7,8:8 Légző gyakorlat

Lazuljunk el annyira, amennyire képesek vagyunk. Hagyjuk magunk mögött a múlt nehézségeit és a jövő gondolatait. Lélegezzünk nyugodtan és módszeresen. Egy teljes belégzést kövessen egy teljes kilégzés. Most lélegezzünk be az orron keresztül 3 szívdobbanásnyi ideig. Az egyes számnál a gyomor felső részét kell érzékelni, a másodiknál a mellkas alsó részét, a harmadiknál a teljes mellkast töltjük fel levegővel. Ezt követően azonnal kezdjük meg a kilégzést szájon keresztül a gyomorrésznél kezdve, és felfelé haladva minden egyes szívdobbanással, egészen addig, amíg a tüdők kiürülnek. Ismételjük ezt mindennap néhány percig, amíg természetessé nem válik.

Amikor már tudjuk követni a 3:3 tempót, próbáljuk meg a 4:4-el. Ekkor a testet négy részre osztva lélegzünk, de a belégzésnél a gyomor rész legyen az első és a mellkas az utolsó, kilégzésnél ugyanígy.

Amikor már a tüdőnk hozzászokott a feladathoz, megpróbálhatjuk a 6:6-os változatot. Hat szívdobbanás idejéig tartson a belégzés és hatig a kilégzés. Később próbálkozhatunk a hétig, vagy nyolcig tartó légzéstechnikával is. Megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbbet.

Soha ne lélegezzünk ötig számolva, mert az maradandó lelki zavart okozhat!

A módszeres légzés önmagában még nem egy gyakorlat, de a legtöbb gyakorlat alapja. "Láthatatlan" segítőink velünk örülnek majd, amint észreveszik, hogy tudatosan kontrolláljuk légzésünket.
Forrás: meh
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 99 db bejegyzés
e év: 1671 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 408
  • e Hét: 2546
  • e Hónap: 34032
  • e Év: 238733
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.