Belépés
faciendum.blog.xfree.hu
"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül." HELEN KELLER dr Szűcs Ildikó
1961.01.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Schüssler-sók
  2011-10-16 21:33:03, vasárnap
 
 


Dr. med. Wilhelm Heinrich Schüßler 1821. augusztus 21-én született Zwischenahn-ban, Oldenburg északnémet helység mellett és 1898. március 30-án halt meg agyvérzésben Oldenburgban.
A biokémiai sók története

Az 1873-as évben jelentette meg a német orvos, dr. med. Wilhelm Heinrich Schüssler (ejtsd: süsszler) közleményét az "Allgemeine Homöopathische Zeitung" (Általános Homeopátiás Újság)-ban "Egy egyszerűsített homeopátiás terápia" címmel, melyben kifejezésre juttatta azt a véleményét, hogy számára az "általánosan alkalmazott gyógyszerek nélkülözhetőek", és a továbbiakban csak a tizenkét anorganikus sóval, azaz a "szervezet élettani funkcionális szereivel" kíván gyógyítani. Arra a meggyőződésre jutott, hogy ezekkel a sókkal "a legrövidebb úton elérhetők a kitűzött terápiás célok".

Egy évvel később döntött úgy dr. Schüssler, hogy leegyszerűsített homeopátiás terápiájának alapelemeit a szélesebb szakmai és laikus nyilvánosság elé tárja. A könyvkereskedésekben megjelent egy kiadványa "Leegyszerűsített, a szövettani ismereteken és sejtkórtanon alapuló terápia" címmel. A címben szereplő kifejezések teljesen másként csengenek mint a korábban leírtak, azok már nem tartalmaznak hivatkozást a homeopátiás kapcsolatra. Dr. Schüssler a későbbiekben így írt: "Terápiás eljárásom nem homeopátiás természetű, mivel alkalmazása nem a hasonlósági-elven alapul, hanem olyan élettani-biokémiai folyamatok befolyásolásán keresztül, melyek az emberi szervezetben maguk is végbemennek." Az élettan (physiologia, görögül physis = természet) az a tudományterület, amely az élő szervezetekben lezajlódó kémiai-élettani folyamatokkal foglalkozik. Az élettani kémia, a biokémia a kémiai folyamatokban résztvevő anyagokkal és azok élettani hatásaival foglalkozik. Dr. Schüssler terápiás rendszerét a későbbiekben biokémiai módszernek tekintette.

A homeopátiától a biokémiáig vezető út

Általános orvosi diplomáját 1857-ben, harminchat évesen vette át dr. Schüssler és Oldenburgban, Észak-Németországban kezdett el praktizálni. Sikeres gyógyító tevékenységének kezdeti időszakában teljesen homeopátiás módon kezelte betegeit. Ebben az időszakban, sok tudományos közlemény megjelentetésén keresztül, sokat tett a homeopátia elfogadtatása érdekében. Később kritikai hangok is megjelentek nála és egy olyan ember mint ő, aki - egy állandóan kereső, saját ötleteitől vezérelt ember - arra törekedett, hogy egy "élesen körülhatárolható terápiát találjon", amely a homeopátia óriási gyógyszerkincsével szemben kevés gyógyszerkészítménnyel is eléri a kívánatos terápiás eredményességet. Évek alatt szerzett gyakorlati tudása és kísérletezései találkoztak az orvostudomány akkori új eredményeivel az élettani ismeretek és a biokémiai összefüggések erősödő felismerésének terén. Mindezek mind segítették őt az egészség és betegség összefüggéseinek mélyebb megértésében.

Ásványi anyagok az élő szervezetben

Az akkor új felismerésnek számító ásványi anyagok (anorganikus sók) élettani fontosságáról és szerepéről a holland származású fiziológus, Jacob Moleschott (1822 - 1893) értekezett először 1852-ben az "Az élet körforgása" című művében. Ebben olvasható többek között a következő gondolat is: "A szervek felépülése és életképessége az anorganikus összetevők szükséges mennyiségét feltételezi."

A biokémiai terápia

A felismerés, hogy a sejtek normális tevékenysége az anorganikus sók megfelelő mennyiségétől függ, Schüssler számára következetes lépést jelentett biokémiai terápiájának további kibővítésére. Az eltéréseket a szervetlen sókat, illetve a tápsókat illetően, különös tekintettel azok hiányára, jelölte meg a betegségek alapvető okaiként. A terápia ennek megfelelően számára azt jelentette, hogy a betegségi folyamatokban az anorganikus anyagok hiányát gyógyszeres úton kell kiegyenlíteni. Itt nem egyszerűen egy szubsztitúciós (helyettesítési) terápián belül a "hiányzó a hiányzó által pótlódik" elvre kell gondolni, hanem sokkal inkább egy olyan ingerterápiára, amely során a megfelelő információ sejtekhez juttatásával a sejtek olyan állapotba juthatnak, hogy a számukra életfontosságú anorganikus sók táplálékból felvett mennyisége ismét növekedhessen "a belső konzisztencia fenntartása érdekében". A Virchow-féle sejtkórtan mellé helyezhető Schüssler sejtterápiája. Manapság Schüssler dr. elképzelései gond nélkül bizonyíthatóak. Az anorganikus sók anyagcsere-funkciói, a nyomelemek élettani szerepe és a kiegyenlített táplálkozás fontossága ma már mindenki előtt közismert.


A Schüssler-féle biokémia évszázados múltja

Az idők során változó tudományos megismerés nem változtatott terápiás rendszere érvényességén, melyet mintegy 130 év óta sokan megtapasztalhattak. A Schüssler-féle terápia gyakorlatilag az alapító gyógyító munkásságát tükrözi mind a mai napig, abból semmit sem kellett elhagyni vagy lényegesen megváltoztatni, sőt ezzel éppen ellentétesen dr. Schüssler számos olyan terápiás összefüggésre rámutatott, melyek érvényességének bizonyíthatósága csak sokkal később vált lehetségessé.

Természetes és biztonságos terápia

Dr. Schüsslernek és későbbi követőinek sikerült bebizonyítania, hogy a biokémiai sók alkalmazása széles körű terápiás lehetőségeket jelent. Könnyen megismerhető és elsajátítható, rizikómentes megoldást kínáló, az egész emberre irányuló és "természetes" terápia a szó legszorosabb értelmében. A biokémiai terápia alkalmazhatóságának határai ott találhatók, ahol az orvostudomány újabb és újabb felfedezéseket tett a táplálkozás-tudomány, a kemoterápia, a hormonterápia, a fizikoterápia, a sebészet és más tudományterületeken, melyeket egy terapeuta sem hagyhat figyelmen kívül.

A tizenkét funkciószer

Az akkori idők megismerési szintje alapján dr. Schüssler 12, a vérben és a szövetekben előforduló ásványi sót állított terápiás rendszere középpontjába. Ezeket az ásványi sókat funkcionális (élettani működéseket befolyásoló) szereknek nevezte el, mert ezek mindegyike a szervek és szövetek meghatározott működéseit képesek befolyásolni.

A funkcionális szerek a következők:

1. Calcium fluoratum (CaF2) folypát, Calcium-fluorid: csont és fogbetegségekre, szuvasodásra, gerincbántalmakra, kötőszöveti és mirigykeményedésekre, daganatok kiegészítő terápiájára javasolt,
megerősítheti, feszessé teheti az izmokat, inakat, szalagokat, és az elasztikus szöveteket, segítheti a fekélyek (kiegészítő) kezelését.
Ez a só az inak, szalagok és a rugalmas kötőszövetek alapszere. Hasznos a ráncképződés, bőrrenyheség, szervsüllyedések, seprővénák és komolyabb visszértágulatok kezelésében, valamint segítséget nyújthat a terhesség ideje alatt és a szülés során is. A szervezetnek szüksége van rá a csontok és a fogak szilárdságnak megőrzéséhez. További javallatai: fogszuvasodás, szöveti és bőrkeményedés, berepedő bőr, laza ízületek, idült gyulladások, pl. melléküreg-gyulladások, szembetegségek; kiváló támogatója a fogyókúráknak is. Szellemi és lelki szinten frissítő, hangulatjavító, tisztító hatású. Garantálja a szellemi rugalmasságot, hasznos lehet fáradtság, fásultság, félelmek, rémálmok, melankólia esetén. Természetes előfordulása: hal, dió, mandula, teljes kiőrlésű gabona, tea, vaj, szójabab, saláta, szilva, rebarbara, zsázsa, citrom.
(A Calcium fluorátum Schüssler-só alkalmazása max. D12 - 4 tbl./nap krónikus kezelésben.

2.Calcium phosphoricum
(foszforsavas mész - kalcium-foszfát - CaHPO4 x 2H2O): csont és fogbetegségeknél a Calcium fluoratummal való kombinációban; idegrendszeri zavarokra és az ezekhez kapcsolódó viszkető érzésre; gyengeség és lábadozás esetén; felületes gyulladásokra. Tápláló, növekedést elősegítő és robolálószer, táplálhatja az idegeket. Vérszergénység, tüdőproblémák, menstruációs panaszokk esetén is ajánlott.
Ez a só a növekedési folyamatokat támogató alapszer, amely tápláló hatású, elősegíti a lábadozást, táplálja és erősíti az idegeket, ezért különösen fontos lehet a gyermeki szervezet számára. A calcium phosphoricum a vér, a nyirok és a törött csontok legfontosabb gyógyszere. Fontos gyógyszere lehet a gyulladt nyáktömlőknek és az ínhüvelynek, de segít égés és láz esetén is. Hátfájdalmak csillapítására és vérszegénység kezelésére is használják, egyúttal minden görcs és a szívidegesség alapgyógyszere. Lelki-szellemi szinten szabályozó, tanulást elősegítő hatású, erősíti az akaraterőt és szabályozza az ingerválaszt. Erősíti az önbizalmat. Az akaraterő serkentése által elősegíti a káros szenvedélyektől való leszokást is. Természetes előfordulás: Kalcium: teljes kiőrlésű gabona, tejtermékek, olajos magvak, hal, burgonya. Foszfor:Tojás, hús, hal, burgony, tejtermékek.


3.Ferrum phosphoricum
(vas-foszfát - FePO4 x 4 H2O): vashiány okozta vérszegénységre, fertőzés iránti érzékenységre, friss sebekre, vérzésekre, gyermekek megbetegedéseire; savóshártya hurutokra ajánlott. Elsősegélyszer, lázas, fájdalommal járó állapotokban és sebek, vérzések, zúzódások esetén, fájdalmas heveny gyomorhurut és hányás, lázzal járó nyári hasmenés idején hatékony.
E készítmény elsősegélyként alkalmazható láz- és fájdalomcsillapításra, a sebgyógyulás meggyorsítására, továbbá sok egyéb panasz kezelésére. Minden gyógyulási folyamat elősegítéséhez szükséges. Vérszegénység, köhögés, rekedtség, gyulladások, izomgörcsök, fizikai túlerőltetés és gyengeség kezelésére használt alapszer. Vértisztító hatású, ezért fontos kiegészítője lehet a vértisztító és böjtkúráknak. Lelki-szellemi szinten elősegíti a kezdeményező hajlam kifejlődését és támogatja a kreativitást. Segíthet gyász, depressziók, félelmek, gyengeségérzet, álmatlanság, nyugtalanság, szorongások és a legkülönfélébb függőségek leküzdésében, továbbá erősíti a hátat és az önbizalmat. Természetes előfordulás: gabonamagvak, lencse, borsó, földi eper, olajos magvak, datolya, szójatermékek, tojás, hús, hal, tejtermékek.


4.Kalium chloratum
(kálium-klorid - KCl): Méregtelenítő szer, segít a salakanyag kiürítésében, segíthet feloldani a kötőszöveti pangásokat, hurutos gyulladások váladékait. Főleg a szem-orr-torokbetegségekben, tüdő-hörgő és mellhártyagyulladásban. Hatékonyan alkalmazható oltási reakciók és égések után.
Ez az alapkészítmény fontos méregtelenítő hatású szer. Feloldja a szervezetben elraktározott méreganyagokat és feloldja a kötőszövetben létrejött pangásokat. Javallatai: mirigygyulladások, hurutok, hűlés, hörghurut, a szem, a torok, a nyirokrendszer és a mandulák, a nyáktömlők és az ínhüvelyek stb. gyulladásai. Lelki-szellemi szinten megnyitó, görcsoldó, nyugtató hatású, segíti a leválási folyamatokat, enyhíti a stresszt, a gondokat, gyógyítja a lelki sérüléseket. Természetes előfordulása:Kálium: zöldségfélék, burgony, alma, füge, lencse, olívabogyó, zeller, paradicsom, citrom, napraforgómag, hal, baromfihús, tejtermékek.

5. Kalium phosphoricum
(kálium-foszfát - KH2PO4): a legfontosabb idegrendszeri Schüssler só, szívritmuszavaroknál, alvászavarokban, kimerültségben, depresszióban, álmatlanságban ,idegességben, izomgyengeség, vérzések, bénulások, üszkösödés esetén hatásos kiegészítő gyógymód. Kimerítő fertőző betegség után javallott.
A készítmény az idegrendszer, az izmok és a méregtelenítés fontos gyógyszere. Ez a só oxigénnel látja el a szervezetet, és segít lebontani a túlerőltetésből és a rothadási folyamatokból származó salakokat. Megóv a sejtpusztulástól, vér- és élelmiszer-mérgezések, gennyedző fogak, rothadásos folyamatok, fogínyvérzés, kenőcs formájában pedig izomsorvadás kezelésére használják. A kalium phosphoricum antidepresszáns hatású. Természetes előfordulása: teljes kiőrlésű gabona, burgony, hal, hús, tej- és tejtermékek, szárnyasok, tojás.

6.Kalium sulphuricum
(kálium-szulfát - K2SO4):anyagcsere szabályzó, a bőr és nyálkahártya (orr-torok-fül-hörgő-kötőhártya) gyulladásait, sérüléseinek gyógyulásának gyógyulását elősegítheti. A méregtelenítő és kiválasztási funkciókat fokozhatja. Reumatikus ízületi fájdalmaknál ajánlott, elősegíti a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat.
Ez a Schüssler-só a szervezet nagytakarítását szolgálja, a bőr és a nyálkahártyák fontos gyógyszere. A készítmény támogatja a májműködést, és számos anyagcsere-folyamatot harmonizál. A kórfolyamatok stagnálása esetén is alkalmazzák, pl. izomláz, másnaposság, nehéz végtagok, kedvetlenség, vérmérgezés, májpanaszok, valamint homloküreg- és arcmelléküreg-gyulladások esetén. Lelki-szellemi szinten hangulatjavító, harmonizáló hatású. Segíthet a túlérzékenységben, hangulatingadozásban szenvedőknek, a féltékenyeknek, valamint a hirtelen dührohamokra hajlamos embereknek. Természetes előfordulás: burgonya, banán, aszalt gyümölcs, napraforgómag, zöldség, tengeri hal, szárnyashús, tojás, tejtermékek.

7.Magnesium phosphoricum
(magnézium-foszfát - MgHPO4 x 3H2O) egyik legfontosabb görcsoldó szer. Idegrendszeri és nyugtató hatású lehet, görcsoldó és frissítő, élénkítő hatású, kiváló (kiegészítő) fájdalomcsillapító idegfájdalmak, migrénes hajlam, és kólikák (hasi görcsök) esetén.
Ez a Schüssler-só elsőrangú ideggyógyszer és lazítószer. Hatása görcsoldó, frissítő, élénkítő és fájdalomcsillapító, különösen idegfájdalmak és kólikák esetén. Ez a só lazítja a belszervek és a véredények görcseit, továbbá javítja az idegpályák ingerületvezető képességét. Javallatai: különféle fájdalmak, neuralgiák, fej- és tarkófájdalom, migrén, kólikák, szamárköhögés, asztma, szívtáji szorítás, szorulás és mindenféle izomgörcsök, pl. éjjeli lábikragörcs. A készítményt gyakran használják a szülés előkészítésére és megkönnyítésére. Lelki, szellemi szinten nyugtató, tisztító hatású. Reggel beszedve frissítő, esténként szedve pedig nyugtató, az elalvást megkönnyítő hatású. Segít továbbá megszokni az új élethelyzeteket és az új környezetet (pl. honvágy esetén). Természetes előfordulása: Magnézium: sötétzöld levélzetű zöldségfélék, fényzetlen rizs, borsó, citrusfélék, szójabab, keshuadió, fekete tea, kakaó. Foszfor: tojás, hús, hal, burgony, tejtermékek.

8.Natrium chloratum
(nátrium-klorid - konyhasó - NaCl): a vízháztartást szabályozza, nedvedző ekcéma, lesoványodás, étvágytalanság, ideggyengesség, nyálfolyás, könnyezés esetén jól használható. Segít a szövetek víztartalmának szabályozásában, vízhajtó hatású, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkentheti az anyagcserét és salakürítést. Vérszegénység, étvágytalanság, tejhiány gyermekágyas anyáknál, fejfájás, neuraszténia esetén hatásos kiegészítő gyógymód.
A készítmény gondoskodik a kötőszövetek vízellátásáról, de a felesleges vizet is segít kiválasztani, elősegíti a vérképzést. Anyagcsere-serkentő, méregtelenítő hatású. Ez a készítmény lényegében azonos a közönséges konyhasóval. Homeopatikus formában alkalmazva égési sérülések, napszúrás, dohányfüst- és fémmérgezés, rovarcsípések, migrén, csalánkiütés, akné, heves szívdobogás, száraz nyálkahártyák, reuma és derékfájdalmak kezelésére alkalmas. Lelki, szellemi szinten mindenkinek hasznos segítséget nyújthat, akik nem képesek feldolgozni régen - akár évtizedekkel korábban lezajlott - eseményeket. Kiváló hatású a környezetüktől egyre inkább elszigetelődő, magányba húzódó emberek esetén, akik sokkoló élményeket, megaláztatást, csalódásokat és bánatot okozó eseményeket bensőleg újra meg újra felidéznek és átélnek. Természetes előfordulása:A táplálkozási ajánlás ebben az esetben arra irányul, hogy a nagy sótartalmú ételeket kisebb mennyiségben fogyasszuk.

9. Natrium phosphoricum (nátrium-foszfát - Na2HPO4 x 12H2O): a szervezet sav-bázis egyensúlyát szabályozza; gyomorsavtúltengés, húgysavas diatézis és az ezzel összefüggő komplikációk, mint pl.: vesehomok, vese- hólyag- és epekövek kapcsán használatos.
Ez a Schüssler-só savakat semlegesítő, lebontó hatású anyag, amely hat a vesében és az epehólyagban képződő homokképződésre és serkenti az anyagcsere-folyamatokat. Fenti tulajdonságai alapján kiválóan alkalmas készítmény diéták és méregtelenítő böjtkúrák kiegészítésére. Alkalmazzák továbbá idegfájdalmak, gyomorégés, túlsavasodás, reuma, köszvény és más ízületi megbetegedések, zsíros arcbőr és haj, valamint minden, az elsavasodásra visszavezethető megbetegedés gyógyítására. Lelki, szellemi szinten ellazító, átmelegítő hatású, segítségével hamarabb leküzdhető a rosszkedv. Hatására úgy érezzük, hogy lelkünkben ismét felragyog a nap. Természetes előfordulás: Gabonafélék, különösen rozs, borsó, földieper, dió, répa. Kevesebbet ajánlatos fogyasztani: hering, olívabogyó, sajt, kolbász, füstölthús- halkészítmények, cola.

10. Natrium sulphuricum (nátrium-szulfát - Glauber-só - Na2SO4): anyagcsere fokozó, méregtelenítő,elősegíti a vízhajtást és a fogyást , a máj-epe-vese betegségeire, bőrkiütésekre, sömörös bőr, nedvedző alsólábszári fekély és influenza esetén hatékony kiegészítő gyógymód. ; vizenyők esetén, reumatikus panaszoknál, a bőr gombásodásánál, bőrkiütéseknél jól bevált.
A sót tüzes energiájú életelixír. Kiváló anyagcsere-serkentő, méregtelenítő, máj-, epe és vesegyógyszer. Szabályozza a sejtközötti állomány folyadéktartalmát, kivonja a kiválasztandó salakanyagokból a vizet, így azok könnyebben lebomlanak. Erőteljesen serkenti az anyagcsere-folyamatokat és a kiválasztó szervek működését. Sikerrel alkalmazzák túlsúly, reuma, isiász, sárgaság, epekövesség, vesegyulladások, bőrviszketés, migrén gyógyítására, valamint gyógyszerek, narkotikumok stb. kiválasztására. Lelki, szellemi szinten szintén a szer tüzes természete érvényesül: serkentő hatású, segít megszokni és elfogadni az életben bekövetkező állandó változást.Természetes előfordulása: alma, földieper, narancs, karfiol, sárgarépa, burgony, káposzta, lencs, hagyma, saláta, retek. Kevesebbet ajánlatos fogyasztani: füstölt hús- és halkészítménsek, sajt.


11. Silicea(kvarc - kovasav - SiO2 x H2O): erősíti az ereket, a bőrt, a hajat, a körmöket, porcokat és a csontokat, és szilárdítja a kötőszövetet; Reszorpciós szer, a gyulladásos folyamatokban képződött nedveket felszívja, gennyes gyulladásoknál, sipolyképződésre hajlamos heveny és krónikus gyulladásoknál kiváló szer. Erősítő, regeneráló, idegrendszeri készítmény, az ingerekkel szemben ellenállóvá teheti az idegeket.
A silicea erősítő, regeneráló hatású ideggyógyszer, amely ellenállóbbá teszi idegrendszerünket a kellemetlen, zavaró ingerek ellen. Felszívó hatású készítménynek is nevezik, mert felszívja a gyulladásos folyamatokat. Bőrre, fogakra, a hajra és körmökre gyakorolt hatásai miatt szépítőszerként is ismerik. A silicea (szilícium) igen sok betegség és panasz kezelésére alkalmas, többek között: elsavasodás, reuma, orrvérzés, fisztulaképződés, fekélyek, szemölcsök, nehezen gyógyuló sebek, gennyképződés, foggyökértályogok, akné, sebhelyek és aranyér esetén. Lelki, szellemi szinten strukturáló, rendező hatású szer, ezért ajánlott a szétszórt, szórakozott, kaotikus gondolkodásra, feledékenységre hajlamos, illetve koncentrációzavarokkal küszködő és a felelősségtől rettegő embereknek. Természetes előfordulása: gabonafélék, földieper, füge, uborka, rozspehely, fejes saláta, spárga, spenót.

12. Calcium sulphuricum(kalcium-szulfát - gipsz - CaSO4 x 2H2O): segíthet a nyirokfolyadék tisztításában, az anyagcserét fokozza, vértisztító hatású, elsősorban régi és gennyes folyamatokra, tályogokra javallott; Orrmelléküreg gennyes gyulladása, reuma, szédülés és fokozott álmosság érzet esetén alkalmazható.
A calcium sulfuricum tisztítja a nyirokrendszert, serkenti az anyagcserét és elősegíti a véralvadást. Mély szöveti gennyképződések, tályogok kezelésének alapszere.
A calcium sulfuricumot fekélyek, fisztulák, petefészek- és vesegyulladások, székrekedés és más blokádok kezelésére ajánlják. Szellemi szinten hasznos segitséget nyújthat mindazok számára, akik szeretnének megszabadulni valamilyen lelki hulladéktól. Támogatja a megtépázott önbizalmat és a kreativitást. Természetes előfordulása: borsó, lencse, hagyma, fokhagyma, rozs, spenót, fejes saláta, citrusfélék, rebarbara.

Tradíció és minőség a gyógyszer-előállításban

A biokémiai szerek tradicionális előállítója a több mint száz éves gyártói tapasztalattal rendelkező Deutsche Homöopathie-Union (DHU), Karlsruhe, Németország. A DHU készítményei kiváló minőségükről híresek, megbízhatóan hatékonyak és biztonságosan alkalmazhatók.

DHU készítmények elérhetősége

A Schüßler-sók (funkciószerek) Magyarországon vény nélkül elérhetők a gyógyszertárakban 20 grammos (80 db tabletta) kiszerelésben.

ADAGOLÁS ÉS ALKALMAZÁS:

Tabletták a felnőtteknek
Akut esetekben,problémáknál vegyen be ötpercenként egy tablettát, tegye a nyelve alá és hagyja,
hogy teljesen felolvadjon, mindaddig, amíg be nem áll a javulás! Az ezt követő kezeléseknél,
ill. krónikus eseteknél napi 3-6-alkalommal 1-2 tabletta bevétele javallott ...

Tabletták a gyermekeknek
12 éven aluli gyermekek akut esetekben egy- vagy kétóránként vegyenek be egy tablettát.
Az ezt követő kezeléseknél, ill. krónikus eseteknél napi 3-4-alkalommal 1 tabletta bevétele javallott ...

Fontos: a sókat hagyjuk a szájban felolvadni!
Ajánlatos az egyes tablettákat fél- vagy egy órával az étkezések előtt, vagy azok után bevenni és
lassan a szájban - a nyelv alá téve - felolvadni hagyni. Így a hatóanyagok rögtön képesek a száj-,
garat nyálkahártyáin át rögtön a véráramba jutni ...

Speciális tipp: Van aki forrón szereti
Egy egészen speciális “bánásmódban" részesítjük a Nr.7 -es számú ásványi sót, a
Magnesium phosphoricum-ot. Ennél egy másfajta alkalmazási technika vált be rendkívüli mértékben,
amely különösen gyorsan és intenzíven hat: az úgynevezett “forró hetes".
Ehhez oldjunk fel 10-12 tablettát a Nr. 7-esből, és tegyük egy pohár forró vízbe. Keverjük el a
tablettákat, majd ezt követően lassan kortyolgatva fogyasszuk, lehetőleg melegen ...
Bár ezen bevételi forma speciálisan a Nr.7 -es számúnál vált be, más szereknél is lehet - és
szoktuk is - alkalmazni ...
 
 
0 komment , kategória:  Schüssler sók  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2011.09 2011. Október 2011.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 569 db bejegyzés
Összes: 7620 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 277
  • e Hónap: 1269
  • e Év: 32998
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.